سال گذشته، اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) از یک شرکت تولید مواد غذایی به نام کایند (Kind) خواست برچسب “غذای سالم” را از روی برخی شیرینی های مغزدار خود حذف کند. حال این اداره سعی دارد تعریف جدیدی از غذای سالم ارائه کند.

اگر دنبال یک میان وعده کوچک باشید، آیا خوراکی های موجود در قفسه های یک سوپرمارکت می تواند گزینه سالمی باشد؟ شرکت کایند معتقد است بله و به همین دلیل، روی برخی از شیرینی های مغزدار خود از برچسب “سالم و خوشمزه” استفاده می کند. اما مشکل این است که چربی موجود در این شیرینی ها بیش از حد مجاز تعریف شده توسط FDA به عنوان غذای سالم و کم چربی است. بنابراین شرکت کایند با ارائه دادخواستی به این وضعیت اعتراض کرد.

حال FDA می خواهد اصطلاح “سالم” بر روی برچسب مواد غذایی را دوباره تعریف کند. سیاست گذاران نظر تولیدکنندگان مواد غذایی، صاحبنظران و عموم مردم را جویا شده اند. همه می توانند با مراجعه به سایت FDA نظر خود را بگویند.

داگلاس بالنتین، مدیر اداره برچسب های مواد غذایی مرکز امنیت غذایی و تغذیه کاربردی، می گوید، “با ارتقای دانش ما در زمینه تغذیه، لازم است تعریف ما از غذای سالم نیز به روز رسانی شود.”

اما دانش تغذیه چگونه ارتقا یافت؟ بگذارید با چربی آغاز کنیم. به نظر بالنتین، جدیدترین توصیه ها در حال حاضر بر نوع چربی متمرکز شده تا مقدار چربی. مثلاً چربی موجود در آواکادو و آجیل، چربی سالم است. چربی های گیاهی و چربی ماهی سرشار از امگا-3 بهتر هستند و توصیه می شود مصرف چربی اشباع شده که بیشتر در گوشت و فرآورده های حیوانی دیگر یافت می شود، به کمتر از 10% کالری مصرفی روزانه محدود شود.

جنبه دیگر تعریف، میزان قند است. همه شواهد موجود در ارتباط با نقش قند در بیماری قلبی و چاقی باید مورد توجه قرار گیرد. به نظر بالنتین، تصور ما از قند تغییر یافته و بنابراین، مقدار قند در غذاها نیز باید در محاسبات آورده شود.

به نظر ماریون نستل، کارشناس تغذیه از دانشگاه نیویورک، مردم در حالت ایده آل نباید نگران برچسب های مواد غذایی باشند. افرادی که می خواهند غذای سالم بخورند، کافی است میوه و سبزی و غلات سبوس دار مصرف کنند و مصرف غذاهای بسته بندی و فرآوری شده را به حداقل برسانند. از این نظر، برچسب “غذای سالم” ممکن است حتی گمراه کننده هم باشد، زیرا شرکت ها از آن به عنوان یک ابزار بازاریابی استفاده می کنند.

اما در عمل، مردم ترجیح می دهند اطلاعاتی روی بسته بندی مواد غذایی باشد تا بتوانند بهتر تصمیم بگیرند. به نظر بالنتین، بیشتر مشتری ها سه تا پنج ثانیه برای تصمیم گیری در مورد خرید وقت صرف می کنند. کسی برای این کار وقت کافی ندارد. بنابراین، وجود برچسب “غذای سالم” به آنان کمک می کند گزینه های بهتر را سریعتر بشناسند.

 

منبع

مطلب مرتبط: غذای طبیعی چیست؟ معمای خیر و شر!