آکادمی طب اطفال آمریکا در شماره فوریه مجله Pediatrics به ارائه تازهترین توصیهها در زمینه اقدامات پیشگیریجویانه در کودکان پرداخته است. برخی رئوس این توصیه ها به شرح زیر است:
– غربالگری از نظر افسردگی از 12 سالگی توصیه میشود. همچنین پزشکان باید در شیرخواران در ویزیتهای 1، 2، 4 و 6 ماهگی درباره افسردگی مادر سؤال کنند.
– غربالگری از نظر اختلالات روانی اجتماعی و رفتاری باید با محوریت خانواده باشد.
– غربالگری از نظر HIV یک نوبت بین 15 و 18 سالگی توصیه میشود.
– غربالگری از نظر عفونتهای آمیزشی در همه نوجوانان 15 سال به بالا توصیه میشود. پزشکان باید زمان مشخصی از هر ویزیت را به مشاوره خصوصی با نوجوان اختصاص دهند. غربالگری شامل مشاوره برای خودداری از آمیزش جنسی، و در نوجوانانی که آمیزش جنسی داشتهاند، آموزش روشهای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای آمیزشی و بارداری ناخواسته است. رفتارهای مخاطرهآمیز مانند مصرف الکل و مواد مخدر و همچنین تکمیل برنامه واکسیناسیون HPV و هپاتیت B نیز باید مورد توجه قرار گیرد. جدول پنج P به عنوان راهنمای غربالگری عفونتهای آمیزشی ارائه شده است:
|
|
|
|
|
– همه شیرخواران باید از نظر ناشنوایی مادرزادی و مشکلات شنوایی غربال شوند. همچنین غربالگری شنوایی در نوجوانان در سه نوبت در سه فاصله زمانی 14-11، 17-15، و 21-18 سالگی توصیه میشود. با توجه به شیوع آسیب شنوایی ناشی از تماس با اصوات بلند و پرفرکانس در نوجوانان، غربالگری در این سنین لزوماً باید شامل شنواییسنجی در محدوده 6 تا 8 هزار دسیبل هم باشد.
– یک نوبت غربالگری بیلیروبین خون در ویزیت نوزادان توصیه میشود.
– یک نوبت غربالگری از نظر دیسلیپیدمی بین 9 و 11 سالگی و مجدداً در 17 تا 21 سالگی توصیه میشود.
– ارزیابی بهداشت دهان در ویزیتهای12 و 18 ماهگی و همه ویزیتها تا 6 سالگی و تا زمانی که کودک تحت مراقبت دندانپزشکی منظم قرار گیرد، توصیه میشود.