شماره ماه مه Eur J Nutr به ارائه گزارشی از کنفرانس “تغذیه بهینه و چشمانداز رژیمهای غذایی” پرداخته است. این کنفرانس در دسامبر 2016 توسط شاخه بینالمللی شورای تغذیه مسؤولانه (Council for Responsible Nutrition) ایالات متحده در شهر هامبورگ آلمان برگزار شد. رشته تغذیه طی دهه اخیر به شدت متحول شده است. کانون توجه دانشمندان و سیاستگذاران از تلاش برای مبارزه با بیماریهای ناشی از کمبودهای تغذیهای به سمت مقابله با وضعیتهای ناشی از پرخوری و کمتحرکی و استرس رفته است.
توصیههای غذایی در مناطق مختلف جهان و با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی افراد میتواند متفاوت باشد ولی برخی نکات کلیدی در همه توصیهها مشترک است: به حداقل رساندن مصرف غذاهای فرآوری شده، توجه به مصرف غذای تازه، سبزیجات، حبوبات، آجیل، و ماهی. زیانبارترین عادات غذایی در همه جهان شامل مصرف خوراکیهای حاوی قند، چربی اشباع شده یا تغییر یافته، غذاهای فرآوری یا تصفیه شده و نیز پرخوری است.
وجه مشترک رژیمهای غذایی سالم در مناطق مختلف جهان در کنار فعالیت و تحرک روزانه، شامل خوردن آگاهانه (آهسته خوردن و بهتر جویدن) و همراه با جمع، میانهروی و از هر خوراکی بهاندازه خوردن است.