یکی از خوانندگان محترم سایت درباره آزمایش آنتیترومبین پرسیده است.
بدن به طور طبیعی موادی تولید میکند که از لخته شدن خون جلوگیری میکنند. یکی از این مواد آنتیترومبین است. آنتیترومبین، ماده ضدانعقاد طبیعی در بدن است که فاکتور انعقادی شماره ۲ یعنی ترومبین و همچنین فاکتورهای شماره ۱۰ و ۱۱ را غیرفعال میکند. بنابراین وجود این ماده در بدن مفید است و افزایش آن معمولاً مشکلی ایجاد نمیکند. در برخی شرایط مانند افزایش هموگلوبین، بیلیروبین یا تریگلیسرید و نیز درمان با برخی داروها مانند مهارکنندههای ترومبین، نتایج آزمایش آنتیترومبین ممکن است اندکی بالاتر باشد.
پایین بودن نتیجه آزمایش آنتیترومبین اهمیت بیشتری دارد و نشان میدهد احتمال لخته شدن خون افزایش یافته است. دو علت شایع این حالت وجود التهاب در رگهای خونی (فلبیت) و یا وجود لخته داخل رگ (آمبولی) است. کمبود خفیف آنتیترومبین اغلب بدون علامت است ولی احتمالاً خطر ناباروری یا عوارض بارداری مانند سقط را افزایش میدهد. همه اعمال جراحی، به ویژه اعمال ارتوپدی، با خطر بروز عوارض پس از جراحی مانند لخته شدن خون در داخل عروق (ترومبوز) همراه هستند. این خطر در افرادی که به طور ارثی یا اکتسابی دچار درجاتی از کمبود آنتیترومبین هستند افزایش مییابد.
نحوه گزارش تست آنتیترومبین معمولاً به صورت درصد و مقدار نرمال آن ۸۰ تا ۱۳۰ است. نتیجه آزمایش افرادی که کمبود ارثی آنتیترومبین دارند معمولاً بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است. تشکیل لخته خون در اثر خونریزی حاد به هر علت، ضربه، سوختگی و شیمیدرمانی ممکن است آنتیترومبین را بهطور موقت و اکتسابی کاهش دهد.
آزمایش باید حداقل چند هفته پس از بیماری حاد و حداقل ۳ تا ۶ هفته پس از توقف مصرف وارفارین یا هپارین انجام شود زیرا قبل از این زمان نتایج قابل اعتماد نخواهد بود. مصرف استروژن (مثلاً به شکل قرص ضدبارداری) از علل شایع کاهش آنتیترومبین است. آسپیرین نیز قادر به ایجاد آثار آنتیترومبین است. همچنین مقادیر آنتیترومبین ممکن است در بارداری و بلافاصله پس از زایمان کاهش یابد. نتایج پایین باید با نمونه مجدد تأیید شود.
من انتی ترومبین3 من 130.9 من مشکلی ذارم میتونم باردار بشم؟تروخدا راهنمایم کنید؟
با درود و سپاس از اعتماد شما، لطفاً واحد آنتی ترومبین (unit) و همچنین مقادیر نرمال (reference range) آن را از روی ورقه جوابتان بخوانید و برایم بنویسید. نحوه گزارش تست آنتی ترومبین معمولاً به صورت درصد است و مقدار نرمال آن 80 تا 130 می باشد. در این صورت به نظر می رسد شما کمبود آنتی ترومبین ندارید و از این بابت نگرانی خاصی وجود ندارد. در هر صورت خوشحال می شوم اگر بتوانم بیشتر کمکتان کنم.
یادم رفت بگم آنتی ترومبینش 36 درصده
سلام امیر جان
توصیه می کنم با مشورت و صلاحدید پزشک خود، نزد یک فوق تخصص خون مراجعه فرمایید. مدیریت درمان چنین مواردی پیچیده است و نیاز به تجربه ی بالا دارد.
البته اشاره نفرموده اید که آیا آنتی ترومبین پس از درمان اصلاح شده یا نه؟؟
باسلام همسرم بارداره حدود سه ماهشه آنتی ترومبین سه اش پایینه و دچار ترومبوز در دوپا شده وهپارین بادوز بالا باپمپ بهش تزریق میشه اینطورکه متوجه شدم دکترهانمیدونن بعداز برطرف شدن خطر وقطع پمپ چکار باید بکنن لطفااگر دراین زمینه تجربه دارید راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.
باسلام مجدد آنتی ترومبین پایین ظاهرا ازنوع ژنتیک است و درمانی نداره فقط بایدکنترل بشه بهترین کنترلش هم با وارفارینه به دلیل بارداری زیرنظرمتخصص ون به هپارین تبدیل کردن که باعث ترومبوز شد فعلا چهل هزار در روز هپارین میگیره وفعلا لخته ها به رگهاچسبیده واجازه دادن کم کم شروع به راه رفتن کنه متخصص خونش میگه بایدازچندنفرکه معرفی میکنه مشاوره بگیرم.
سلام امیر جان
تشکر از اینکه تجربه ی خود را در اختیار دیگران قرار می دهید.
امیدوارم موفق باشید.
سلام خدمت شما. 32هفته و 3روزم است. بارداری قبلیم جنینم در 35 هفتگی به دلیل پره اکلمسی مرده بود.آزمایشهایی که در 21 اردیبهشت انجام دادم را تفسیر کنید.
anti thrombin 3 19%
protein c 82.64
کم بودن آنتی ترومبین 3 خطرناکه؟لطفا توضیح بدید.دکترم از امروز گفت که آسپرین بچه را قطع کنم و آمپول سلکسان روزی یه دو دونه بزنم.
سلام معصومه جان
موضوع ارتباط کمبود آنتی ترومبین ااا و سقط جنین، موضوع پیچیده ای است و به طور کلی، تصمیم گیری برای درمان آن باید با توجه به شرایط خاص هر بیمار صورت گیرد. بنابراین، پزشک شما بهترین فرد برای این تصمیم گیری است.
آنتی ترومبین 3 من4 است.باتوجه به سقط هایی که قبل داشتم میتونم باردار شم؟ضمن من 38 ساله هستم
سلام مریم جان
لطفاً واحد آنتی ترومبین (unit) و همچنین مقادیر نرمال (reference range) آن را از روی ورقه جوابتان بخوانید و برایم بنویسید. نحوه گزارش تست آنتی ترومبین معمولاً به صورت درصد است و مقدار نرمال آن 80 تا 130 می باشد. در این صورت به نظر می رسد شما کمبود آنتی ترومبین دارید ولی از نظر امکان بارداری باید با یک متخصص ناباروری مشورت کنید.
سلام ببخشید من 1ساله هرويين مصرف میکردم به مقدار روزی نیم گرم. روی زر. الان 5 روزه مصرف نمیکنم. آیا فردا برم آزمایش مثبته یا منفی. چی کار کنم. کمکم کنید ممنون ميشم
سلام دوست عزیز
البته مطلب این صفحه مربوط به تست اعتیاد نیست و می توانید پاسخ سؤالات خود را در مطلب تحت عنوان “نکات کاربردی درباره آزمایش سوء مصرف مواد” و نظرات خوانندگان در همان صفحه پیدا کنید. توصیه کلی این است که تست مورد نظر را از داروخانه تهیه کنید و خودتان انجام دهید.
سلام آنتی ترومبین من ۸۹ هست (رنج آزمایش ۸۰ تا ۱۳۰) و من در هفته پنجم بارداری هستم و دکتر قلب گفتند برای جلوگیری از سقط باید روزی یک دوم از قرص آسپرین استفاده کنم. در صوریتکه مصرف آسپرین در بارداری خطرناک هست .لطفاراهنماییم کنید چی کار کنم
سلام زهرا جان
آسپیرین با دوز پایین در بارداری بی خطر است و اگر طبق تجویز پزشک مصرف شود جای نگرانی ندارد.
سلام انتی ترومبین۳ من ۳۸.۲ هست که رنج نرمالش بین ۱۷ تا ۳۰ هست
دلیل بالا بودنش چیه؟ چه مشکلی ایجاد میکنه؟ درمان چطوره؟
سلام دوست عزیز
آنتی ترومبین، ماده ضدانعقاد طبیعی در بدن است که فاکتور انعقادی شماره 2 یعنی ترومبین و همچنین فاکتورهای شماره 10 و 11 را غیرفعال می کند. بنابراین وجود این ماده در بدن مفید است و افزایش آن معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. البته در برخی شرایط مانند افزایش هموگلوبین، بیلی روبین یا تری گلیسرید و نیز درمان با مهارکننده های ترومبین، نتیجه آزمایش آنتی ترومبین قابل اعتماد نیست.
با سلام ترومبین 3 خواهرم 80-120 نوشته این پایین مشکل داره. ممنونم از کمکتون
سلام مریم جان
80-120 محدوده مرجع یا نرمال آزمایش آنتی ترومبین سه است. نتیجه در قسمت مجاور نوشته شده است.
سلام وقت بخیر جسارتا من 2سقط خودبخودی درهفته5داشتم.یک روز بعد تاریخ پریودیم عددم250بود فهمیدم وعددم خیلی اروم بالا میرفت و بعد یک هفته خودبخود خونریزی و سقط. عدد انتی ترومبین3ام 72بود و رنج نرمال 80-120 زده.وپروتیین اس و سی هم نرمال.یعنی انتی ترومبینم پایینه یامشکلی نداره؟وممکنه این سقط ها از همین باشه؟ازمایشای دیگم همه سالم بوده
سلام افسانه جان
نتیجه آزمایش افرادی که کمبود ارثی آنتی ترومبین دارند معمولاً بین 40 تا 60 درصد است. در برخی افراد نرمال به دلایلی مانند تشکیل لخته خون در اثر خونریزی حاد به هر علت، مصرف داروهایی مانند هپارین یا آسپیرین، ضربه، سوختگی و شیمی درمانی،ممکن است آنتی ترومبین موقتاً کاهش یابد.
سلام با تشكر از شما يه سوال داشتم
من دو ماه پيش سقط داشتم در هفته هاي اول بارداري
دكتر برايم آزمايشات مريوط به سقط نوشته كه بعد از يك ماه انجام دادم
آنتي ترومبين ٣ عدد ٤١/. است و رنج نرمال ٢٢/.-٣٩/. ميباشد
بالا بودن اين مقدار نشانه ي چه مشكلي است؟
من عادت ماهيانه ي نامنظمي دارم و معمولاً با ١٠-١٤ روز تاخير پريود ميشوم
تشكر از شما
سلام دوست عزیز
نتیجه آزمایش افرادی که کمبود ارثی آنتی ترومبین دارند معمولاً بین 40 تا 60 درصد است. وجود این ماده در بدن مفید است و افزایش آن معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. یعنی کاهش آن در سقط اهمیت دارد. البته در برخی شرایط مانند افزایش هموگلوبین، بیلی روبین یا تری گلیسرید و نیز درمان با مهارکننده های ترومبین، نتیجه آزمایش آنتی ترومبین قابل اعتماد نیست.
با سلام سابقه دو بار سقط داشتم.و فرزندی هم ندارم. آنتی ترومبین سه من 51% است و در برگه آزمایش رنج نرمال را به این صورت نوشته :
Days1-3: 64-86
Days>3&adultd 80 – 125
من پیش دو دکتر معروف مشهد رفتم یکی برام آنوکساپارین 6000 رو از ماه اول بارداری تجویز کرد ولی دکتر دیگه مصرف آسپرین رو تجویز کرد . حالا من موندم چکار کنم. لطفا راهنماییم کنید. ممنون
سلام ساراجان
نتیجه آزمایش افرادی که کمبود ارثی آنتی ترومبین دارند معمولاً بین 40 تا 60 درصد است. البته در برخی افراد نرمال به دلایلی مانند تشکیل لخته خون در اثر خونریزی حاد به هر علت، مصرف داروهایی مانند هپارین یا آسپیرین، ضربه، سوختگی و شیمی درمانی،ممکن است آنتی ترومبین موقتاً کاهش یابد.
روش های درمان خارج از حوزه کاری بنده و حوصله این بحث است. به طور کلی، روش های مختلفی برای درمان این اختلال وجود دارد که پیوسته تغییر می کند و روش های تازه ای معرفی می شود.
سلام من هفته31بارداری هستم…تست غلظت خون دادم به انتی ترومبین 72بود…چون لک بینی دارم پزشکم بهم امپول هپارین یا دارو نمیدن فقط روزی دوتا شیاف پروژسترون400….بنظرتون ممکن مشکلی پیش بیاد بدلیل کمبود انتی ترومبین3….خیلی نگرانم….
سلام مهسا جان
لطفاً واحد آنتی ترومبین (unit) و همچنین مقادیر نرمال (reference range) آن را از روی ورقه جوابتان بخوانید و برایم بنویسید. نحوه گزارش تست آنتی ترومبین معمولاً به صورت درصد و مقدار نرمال آن 80 تا 130 است که البته در زنان باردار کمی افزایش می یابد. در هر صورت به نظر می رسد شما کمبود خفیف آنتی ترومبین دارید ولی از نظر مشکل برای بارداری باید با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
آنتی ترومبین در آزمایش خون به این شکل است 00 low این نشانه چیست من بک هفته قبل آزمایش دو تا قرص ضد بارداری خورده بودم
آزمایش را با نمونه جدید، ترجیحاً در یک آزمایشگاه دیگر تکرار کنید.
سلام انتی ترومبین در آزمایش خون کمتر از صفر نشان داده 00 low این نشانه بیماری خاصی است ممنون از پاسخ شما
سلام سمیه جان
آزمایش را با نمونه جدید، ترجیحاً در یک آزمایشگاه دیگر تکرار کنید.
من برای تکرار آزمایش انتی ترومبین به دکتر مغز واعصاب مراجعه کردم دوایشان گفتند احتمال سکته های پی درپی وجود دارد وازمابش سریعا واوژانسی باید تکرار شود ولی انجام این آزمایش یک هفته زمان میبرد ومن در طی این مدت داروی خاصی برای مصرف ندارم آیا مصرف آسپرین برای من ضرر دارد ؟در ضمن من ده روز قبل تست TCD انجام دادم به من گفتند باید به دکتر قلب ارجاع داده شوم آیا قلب من هم ممکک است مشکلی داشته باشد لطفا راهنمایی کنید من بسیار نگرانم ممنون
برخی آزمایش ها در ارتباط با لخته شدن خون جنبه اورژانسی دارند و تقریباً در همه آزمایشگاه ها انجام می شوند ولی آزمایش آنتی ترومبین جزو آزمایش های اورژانسی نیست. نمونه طبق شرایط استاندارد در اغلب آزمایشگاه ها به یک آزمایشگاه مرکزی و مرجع ارسال می شود و در آزمایشگاه مرکزی یا مرجع نیز این آزمایش ممکن است همان روز انجام نشود و انجام آن به تأخیر بیفتد. کمبود آنتی ترومبین شامل طیف وسیعی از اختلالات با شدت های متفاوت است که وجه مشترک آن ها افزایش تمایل به لخته شدن خون است. هر چه کمبود آنتی ترومبین شدیدتر و مداوم تر باشد، خطر لخته شدن خون هم بیشتر است. به هر جهت، کمبود شدید آنتی ترومبین بسیار نادر است و پزشک معالج می تواند در موارد ضروری که شک به کمبود شدید آنتی ترومبین دارد با درخواست آزمایش های دیگری که جنبه اورژانسی دارند و در هر آزمایشگاهی به طور اورژانسی جواب داده می شوند، درباره لزوم درمان فوری تصمیم گیری کند و تصمیم گیری نهایی را به بعد از آماده شدن جواب آزمایش آنتی ترومبین موکول کند.
و نکته آخر این که آزمایش آنتی ترومبین معمولاً جزو پانل آزمایش های انعقادی است و تفسیر نتایج آن باید با توجه به نتایج سایر آزمایش های انعقادی صورت گیرد.
ممنون از پاسخ شما….بله جلوی جواب رنج نرمال 80_120نوشته شده……ولی مقدار انتی ترومبین من 72هستش….بنظرتون ممکن خطری برای جنین ایجاد کنه؟؟…من در حال حاضر ماه هشت بارداری هستم….خیلی نگرانم….
ببخشید یادم رفت بنویسم واحد انتی ترومبین 3 هستش…
همان طور که گفته شد به نظر می رسد شما کمبود خفیف آنتی ترومبین دارید ولی از نظر مشکل برای بارداری باید با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
سلام مجدد…پزشک زنان براساس همون انتی ترومبین که خدمتتون گفتم برام امپول دور ناف انوکساپارین40 و اسپرین80 تجویز کردن هرکدوم روزی یدونه..الان رسیدم به اخر هفته سی و دو بنظرتون خونم رو خیلی رقیق نمیکنن این داروها….بشدت بهم ریختم خیلی نگرانم چون انتی ترومبینم 72 بوده همش میگم اینکه خیلی پایین نیست تا الانم حال بچه بد نبوده میترسم خونریزی کنم یوقت…خیلی اعصابم داغون شده…بنظر شما این تجویز به این مقدار از سطح انتی ترومبین من میخوره…ایا مناسبه? مممنونم از توجه شما
سلام مهسا جان
به پزشک خود اعتماد کنید. البته این سایت بنا نداشته و ندارد که توصیه های درمانی ارائه کند، ولی با توجه به این که تحت نظر پزشک هستید و نوع داروهایی که مصرف می کنید و مقادیری که پزشک برای شما تجویز کرده، مطمئن باشید خطر خونریزی شما یا کودک را تهدید نمی کند.
سلام
من هفته سیزدهم بارداری هستم
ازمایش ترومبین ۳ عددش ۶۳ بوده و رنج ازمایشگاه ۸۰-۱۲۵ بوده
واسه نی نی خطرناکه
سلام دوست عزیز
همان طور که مکرراً گفته شد به نظر می رسد شما هم کمبود خفیف آنتی ترومبین دارید ولی از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه می کنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
سلام،انتي ترومبين 3من 136.8 كه نرمالشو تو ورقه ازمايش بين 83-128 نوشته،من 2بار هم سقط خودبخودي در هفته 5داشتم،من ميتونم باردار بشم،و أيا سقط قبلي دليشون همين مورد بوده؟
سلام الناز جان
شما کمبود آنتی ترومبین ندارید و نتیجه آزمایش شما طبیعی است. وجود آنتی ترومبین در بدن مفید است و افزایش آن خون را رقیق می کند و معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. درواقع، فقط کاهش آن در سقط اهمیت دارد. البته در برخی شرایط مانند افزایش هموگلوبین، بیلی روبین یا تری گلیسرید و نیز درمان با برخی داروها مانند مهارکننده های ترومبین، نتیجه آزمایش آنتی ترومبین کمی بالا می رود و بنابراین قابل اعتماد نیست.
سلام.من قراره عمل رباط صلیبی انجام بدم.و دکتر برام آزمایش نوشته که نتیجه آنتی ترومبین من ۳۸ هست و رنج نرمال بین ۸۰ تا ۱۳۰ هست.
نگرانم.
نمیدونم مشکلی که هست تا چه اندازه بزرگه؟
مشکلی ممکنه تو جراحیم برام پیش بیاد؟
یا تو زندگی عادی؟
همچنین من ورزشکارم و کلا نمیدونم که چی میشه؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام حمید جان
همه اعمال جراحی، به ویژه اعمال ارتوپدی، با خطر بروز عوارض پس از جراحی مانند لخته شدن خون در داخل عروق (ترومبوز) همراه هستند. این خطر در افرادی که به طور ارثی یا اکتسابی دچار کمبود آنتی ترومبین هستند افزایش می یابد. لزوم درمان در این موارد بستگی به شرایط بالینی دارد و به طور کلی توصیه می شود اقدامات احتیاطی انجام شود.
در افراد بدون علامت که دچار کمبود خفیف این فاکتور هستند و نیاز به عمل جراحی هم ندارند، اقدام درمانی خاصی توصیه نمی شود.
سلام ببخشید آنتی ترومبین۳ من ۵۵هستش ولی توی برگه آزمایش زده رنج نرمال ۸۰_۱۲۰ تا الان هم دو تا سقط مکرر داشتم به نظر شما ممکنه باعث بیماری های خطر ناکی مثل آمبولی یا .. بشه آخه یکسال پیش که آزمایش دادم رنج طبیعی را داشت
سلام فریده جان
همان طور که مکرراً گفته شده به نظر می رسد شما هم کمبود خفیف آنتی ترومبین دارید که ممکن است به صورت دوره ای خود را در آزمایش نشان دهد (یعنی گاه نرمال و گاه اندکی پایین باشد). به هر جهت، از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه می کنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
با سلام من تا به حال دو سقط خود به خودی داشتم وبعد از ازمایش خون متوجه شدم ک میزان انتی ترومبین خون من148 ورنج نرمال بین80تا120وفاکتورv leidenخونم 122ورنج نرمالش بالاتر از120 میباشد ک در ازمایش با highریسک مشخص شده.دکتر برای من امپول هپارین روزانه تجویز کرده!ایا باید به دستور پزشکم اعتماد کنم؟در صورتی ک خون من مشکل انعقادی خاصی هم نداره؟و اینکه ایا ممکن است در زمینه ی جلوگیری از سقط راهنماییم نمایید.
سلام زهرا جان
در این مورد که خون شما مشکل انعقادی ندارد باید به سه نکته اشاره کنم. اول این که اختلالات انعقادی شامل طیفی است که در یک سوی آن با علایم بالینی شدید مانند خونریزی یا لخته شدن غیرعادی و در سوی دیگر بدون علامت است یا نهایتاً در شرایط خاص مانند حاملگی آشکار می شود.
بنابراین اگر فردی ظاهراً مشکل خاصی ندارد، دلیل نمی شود که کاملاً سالم باشد.
نکته دوم این است که اهمیت فاکتورهای انعقادی صرفاً از نظر انعقاد خون نیست و در جاهای دیگر مانند سقط و نازایی هم اهمیت دارند. بنابراین فردی ممکن است مشکل انعقادی نداشته باشد ولی یکی از فاکتورهای انعقادی او مشکل داشته باشد و این به شکل دیگری ظاهر شود.
و بالاخره نکته سوم و مهم ترین نکته این است که همه این اختلالات به سادگی قابل تشخیص نیستند و گاهی به رغم آزمایش های مکرر بدون تشخیص باقی می مانند. این پزشک است که با توجه به وضعیت بیمار و سبک و سنگین کردن فواید و مضرات یک روش درمانی، تصمیم می گیرد که درمان خاصی را شروع کند.
سلام خسته نباشین انتی ترومبین۳من۲۸هستش رنج نرمال نوشته۸۰الی۱۲۰
امپول انوکساپرین۶۰۰۰واسپرین۸۰میخورم
میخوام عمل سزارین انجام بدم بنظرتون دچارآمبولی میشم؟خیلی نگرانم
سلام دوست عزیز
روش های مختلفی برای پیش بینی خطر آمبولی وجود دارد که با توجه به عوامل مختلفی مانند سن، سابقه ترومبوز یا آمبولی، بیماری زمینه ای، علائم بالینی، و … فرد در یکی از سه گروه پرخطر، خطر متوسط، و پرخطر قرار می گیرد. بهتر است در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.
سلام من میزان انتی ترومبینم ۵۷ بوده ودوتا سقط مکرر داشتم که اون حاملگی هم طبیعی نبوده(یعنی Ibfانجام داده بودم) ایا این کمبود میتونه باعث ناباروری شودکه ۳۷ سال سن دارم؟
سلام ملیحه جان
کمبود آنتی ترومبین خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش می دهد. از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه می کنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
سلام خسته نباشیدمن ۳۷سالمه آزمایشاتی انجام دادم نشان دادکه آنتی ترومبینم ۵۷ است ودوتا سقط جنین مکرر داشتم که اون بارداری هاهم باIBF انجام شده بود ایا این کمبود ترومبینم میتونه باعث سقط شود ؟ایا درمان داد؟
سلام ملیحه جان
کمبود آنتی ترومبین خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش می دهد. از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه می کنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. البته معمولاً در مراکز آی وی اف به این قبیل موارد توجه می شود.
سلام خانم دکترمن خانم ۲۱ساله سابقه دوتا سقط داشتم .هردو جنین میمیرن.ازمایشAntithrombin lll
H45.3و رنج نرمالش بین 17تا30هستش ومیخواهم برای بارداری بعدی چیکار کنم دوباره سقط نشود.ممنونم
سلام دوست عزیز
آنتی ترومبین شما کمی بالا است. معمولاً کمبود آنتی ترومبین (و نه بالا بودن آن) خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش می دهد. از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه می کنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. همچنین معمولاً در مراکز درمان سقط و ناباروری (آی وی اف) به این قبیل موارد توجه می شود.
سلام خانم دکتر من یک ماه پیش ازمایش انتی ترومبین دادم 45.3بوده والان ازمایش دادم36.3هستش به نظر شما بهتر شده این چه مشکلیه من دارم خیلی ناراحتم و استرس دارم راه درمانش چیه؟
سلام
وجود آنتی ترومبین در بدن مفید است و افزایش آن خون را رقیق می کند و معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند. درواقع، فقط کاهش آن در سقط اهمیت دارد. البته در برخی شرایط مانند افزایش هموگلوبین، بیلی روبین یا تری گلیسرید و نیز درمان با برخی داروها مانند مهارکننده های ترومبین، نتیجه آزمایش آنتی ترومبین کمی بالا می رود و بنابراین قابل اعتماد نیست.
سلام انتي ترومبين من ٧١ و رنج نرمال ش ٧٩ تا ١٢٠ …من طبق نظر يك دكتر دوباره ازمايتكرار كردم.منتها من ده روزه تقريبا اسپرين ٨٠ مصرف ميكنم و حدود يك ماهه پردنيزولون ٥روزي يه نصفه استفاده كردم ممكنه اينها رو نتيجه ازنايش تاثير بذاره؟و اينكه نميدونم باردار هستم يا نه.
سلام پریسا جان
برخی داروها مانند مهارکننده های ترومبین (هپارین) باعث افزایش آنتی ترومبین می شوند و بر نتایج آزمایش اثر می گذارند. همچنین درمان با هپارین ممکن است به طور گذار باعث کاهش آنتی ترومبین شود. مصرف استروژن (مثلاً به شکل قرص ضدبارداری) نیز از علل شایع کاهش آنتی ترومبین است. آسپیرین نیز در صورت مصرف به مقدار بالا قادر به ایجاد آثار آنتی ترومبین است. همچنین مقادیر آنتی ترومبین در بارداری و بلافاصله پس از زایمان کاهش می یابد.
به طور کلی تفسیر نتایج هر آزمایشی باید با توجه به شرایط بیمار و تابلوی بالینی انجام شود.
سلام .من 30سالمه دوتا سقط داشتم به دلیل تشکیل نشدن قلب دکترم ازمایش ژنتیک ملکولی برام نوشته جواب ازمایش factor ll نوشته Heterozygote .و جواب pal_1 نوشته Homozygote 4G/4G Genotype من سر درنمیارم دکترمم چیزی بهم نگفت فقط گفت برو دکتر خون و دکتر ژنتیک.دکتر که معرفی کرده رفته تعطیلات نگرانم میشه راهنماییم کنید بدونم چه مشکلی دارم.بقیه ازمایشام نوشته نرمال .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام بهار جان
در ابتدا باید بگویم که نقش آزمایش ژنتیک در بررسی موارد سقط مکرر مورد بحث و اختلاف نظر است. بسیاری از ناهنجاری ها با این که ممکن است مادرزادی یا حتی ژنتیک باشند، ولی لزوماً از والدین به ارث نمی رسند و در اغلب موارد حاصل جهش در مراحل مختلف تکوین جنین هستند. همچنین بسیاری از افراد دارای انواع اختلالات ژنتیکی آشکار و نهفته هستند ولی آن را به فرزندان خود منتقل نمی کنند. بنابراین، بحث آزمایش ژنتیک در موارد سقط مکرر، بحثی پیچیده و متناقض است و از سوی دیگر این آزمایش بسیار پرهزینه و دسترسی به آن مشکل است و در اغلب موارد انجام این آزمایش توصیه نمی شود.
در مورد نتایج آزمایش شما، دو نکته مطرح است. نکته اول، یا اختلالات ژنتیکی مرتبط با ژن فاکتور 2 یا پروترومبین، بحث پیچیده ای دارد. به طور خلاصه، هر فرد دارای دو نسخه کامل از ژن فاکتور 2 است و نقص هر دو نسخه (هوموزیگوت) باعث کمبود مادرزادی و اختلال انعقادی به شکل کبودی و خونریزی می شود. نقص یکی از دو نسخه (هتروزیگوت) معمولاً با طیفی مشخص می شود که در یک سوی آن فرد بدون علامت (اغلب موارد) و در سوی دیگر ممکن است دچار اختلال خفیف انعقادی باشد.
ولی نکته مهم در مورد ژن فاکتور 2، وجود اختلالات ژنتیکی به شکل جهش 20210a است که به طور متناقض باعث افزایش انعقادپذیری می شود. جهش های دیگری نیز در ژن فاکتور 2 گزارش شده است، ولی به طور کلی این اختلالات بسیار نادر هستند، نقش آن ها در سقط جنین مشخص نیست و درخواست و تفسیر نتایج آزمایش ژنتیک بسیار پیچیده بوده و نیاز به تطابق کامل با شرح حال و تابلوی بالینی دارد.
در مورد نکته دوم پرسش شما، ژن Plasminogen Activator Inhibitor که مهارکننده اصلی فیبرینولیز است، دارای الگوهای ژنی یا ژنوتیپ های مختلفی است و ژنوتیپ 4G/4G باعث کاهش مقدار PAI خون می شود. به طور کلی این اختلال نیز بسیار نادر است، نقش آن در سقط جنین مشخص نیست و درخواست و تفسیر نتایج این آزمایش ژنتیک نیز بسیار پیچیده بوده و نیاز به تطابق کامل با شرح حال و تابلوی بالینی دارد.
سلام خانم دکتر من سابقه ۴تا سقط درهفته های اول بودم که ازمایشات انعقادی دادم که انتی ترومبین ۳من ۳۱./. که رنج نرمالش ۸۰ تا ۱۲۵ هست
به نطر میرسه خیلی پایین هست ایا درمان داره
میتونم بااین وضع باردار شم ایا تو بلرداری هپارین بگیرم؟
سلام نسرین جان
کمبود آنتی ترومبین خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش میدهد. از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه میکنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان و نازایی مشورت کنید.
در ضمن بنده ۲۹ سالمه و کولیت السروز دارم و ازارم ۵۰ و مزاازین مصرف میکنم
بله درست میفرمایید
بنده تحت نظر زنان و زایمان هستم
خواستم بدونم بااین وجود من انعقاد خونی دارم؟
لزوماً کمبود آنتی ترومبین به معنی مشکل انعقاد خون نیست. در اغلب موارد در شرایط عادی مشکل خاصی ایجاد نمی شود. در موارد شدید ممکن است نیاز به درمان باشد.
اخه میفرمایید اهمیت دارد تو سقط مکرر
بله
بارداری جزو شرایط عادی نیست.
واقعا سپاس گزارم اصلا فکرشم نمیکردم صبورانه جواب سوالاتمو بدید
اخه تو اینترنت هرسوالی بخوای بپرسی پولی هست
واقعا واقعا سپاس گزارم ازشما
سلام دکتر جان. من پنج ماه قبل یک سقط در هفته ششم داشتم. الان دوباره میخوام اقدام بارداری کنم. دکتر برام ازمایش نوشته سطح Anti Thrombin III من روی 45 هست درحالیکه باید 70 تا 120 باشه. این میزان از پایین بودن به چه معناست؟ ممکنه سقط بخاطر این بوده باشه؟ ممنون
سلام شیدا جان
کمبود آنتی ترومبین خطر ناباروری یا عوارض بارداری مانند سقط را افزایش میدهد. از نظر مشکلات احتمالی برای بارداری، توصیه میکنم حتماً با یک متخصص زنان و زایمان و نازایی مشورت کنید.
سلام دکتر من یک سقط داشتم برای بارداری دوم آزمایش دادم آنتی ترومبین ۴۶ بود رنج آزمایشگاه ۷۶ تا ۱۳۰ بود دو هفته بعد باز یه آزمایشگاه دیگه آزمایش دادم عدد ۳۰ بود و رنج آزمایشگاه ۱۷ تا ۳۰ بود کدوم درسته ؟ یعنی آزمایش اول اشتباه شده ؟
سلام الهام جان
نحوه گزارش تست آنتی ترومبین معمولاً به صورت درصد و مقدار نرمال آن 80 تا 130 است که البته در زنان باردار کمی افزایش می یابد.
سلام ….
من ی سقط داشتم بدلیل تشکیل نشدن قلب جنین …
بعد از آزمایشات
انتی ترومبین سه 125.9 ک رنج نرمال80-120
و پروتئین Cبنده 141.1 ک رنج نرمال 70تا140
درضمن دو هفته از اولین پریود بعد سقطم میگذشت ک لخته خونی از بقایا رو دفع کرده بودم
این اندک بالا بودن میتونه از موندن بقایا باشه؟؟
و آیا این اختلاف باعث سقط میشه ؟
پزشک زنان برام آسپرین و آمپول. انوکسا تجویز کردن در بارداری مجدد…
آیا لازمه ب پزشک خون مراجعه کنم ؟؟؟
سلام لیلی جان
مراجعه به پزشک خون لازم نیست. آنتی ترومبین شما کمی بالا است که احتمالاً ناشی از دارو است. معمولاً کمبود آنتی ترومبین (و نه بالا بودن آن) خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش می دهد. سقط ممکن است دلایل مختلف داشته باشد و لزوماً ربطی به آنتی ترومبین ندارد.
با سلام
من هم آنتی ترومبین خونم پایین بود و سابقه سقط داشتم که تحت نظر پزشک با تزریق انوکساپارین باردار شدم و بعد از زایمانم هم که سزارین بود ۵ روز آمپول را تزریق کرده و قطع کردم .حال سوالم این است که آیا دیگر نیازی به استفاده از دارو ندارم؟ و باتوجه به اینکه شیر خودم را به بچه میدهم ازاین نظر مشکلی برای بچه وجود ندارد و نیازی هست که من دارو مصرف کنم؟ با تشکر از شما
سلام آرزو جان
یک اصل کلی در پزشکی این است که وضعیتهای بدون علامت اگر مشکلی ایجاد نکنند عموماً نیاز به درمان ندارند. البته این اصل کلی هم مانند بسیاری از اصول دیگر استثناهایی دارد. کمبود آنتیترومبین هم از این اصل کلی پیروی میکند و تنها در موارد خاص مانند بارداری یا برخی جراحیها نیاز به درمان دارد. مهم این است که به هر پزشکی که مراجعه میکنید را حتماً در جریان موضوع فوق قرار دهید.
با سلام من ٣٦ ساله هستم و مشكل ناباروي دارم و الان آزمايش آنتي ترومبين ٣ من ٢٣٨ شده با وجودي كه نرمالش بين ٧٠ و ١٤٠ هست ميشه لطفا راهنمايي كنيد؟
سلام لیلی جان
آنتی ترومبین شما کمی بالا است. معمولاً کمبود آنتی ترومبین (و نه بالا بودن آن) خطر ناباروری یا عوارض بارداری را افزایش می دهد.
با تشكر از جوابتون ، خب اين مقدار بالا بودن آنتي ترومبين مشكلي نداره؟ اگه مشكل داره پيش چه متخصصي بايد برم؟
مشکل خاصی نیست و نیاز به مراجعه پزشکی ندارد. معمولاً علت افزایش خفیف آنتیترومبین مصرف داروهایی مانند آسپیرین، بروفن یا داروهای هورمونی مثل برخی انواع قرص پیشگیری از بارداری است.
سلام وقت بخیر
من بعد از مصرف کمتر از 3 ماه قرص ضد بارداری dvt شدم و برام استرپتوکیناز تزریق کردند. آنتی ترومبین 50 داشتم و از بیمارستان مرخص شدم ریوارکسابان تا 10 ماه خوردم و بعد از اون گفتن آسپرین 80 بخورم بعد از 4 ماه دوباره پام ورم کرده ولی گرفتگی سیاه رگ نداشتم. ممکنه به خاطر آسپرین دوباره پیش اومده باشه؟ لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام راضیه جان
آزمایش آنتی ترومبین دست کم یک ماه پس از ترومبوز ورید عمقی (DVT) تکرار شود تا احتمال وجود کمبود آن مشخص شود. در صورت اثبات کمبود آنتی ترومبین بررسی علت آن باید انجام شود. در مورد داروها حتماً با پزشک خود مشورت کنید. آسپیرین ضد لخته شدن خون است و باعث ورم پا ترومبوز نمی شود.
سلام ببخشید من دو ماه پیش به علت تشکیل نشدن قلب سقط داشتم
دکترم تست آنتی ترومبین ۳ نوشت
رنج نرمال آزمایشگاه ۸۰-۱۲۰ هست اما تست من ۶۳ هست
میخواستم ببینم الان برای بارداری باید چه اقداماتی انجام بدم
سلام نیلوفر
برای اینکه نتایج آزمایش قابل اعتماد باشد باید دستکم ۳ ماه و ترجیحاً ۶ ماه از سقط گذشته باشد.
با سلام من دو بار سقط در 6 و8 هفته داشتم. آزمایش دادم آنتی ترومبین 3من 65 بود که نرمال 80 تا 125بود. دکترگفتن می تونم بارداری بشم ولی الان 5 ماه است اقدام کردم نشده می تونه علتش پایین بودن آنتی ترومبین باشه ممنون.
سلام زهره جان
برای اینکه نتایج آزمایش قابل اعتماد باشد باید دستکم ۳ ماه و ترجیحاً ۶ ماه از سقط گذشته باشد. اگر همچنان آنتی ترومبین پس از ۶ ماه پایین باشد احتمال دخالت آن در سقط وجود دارد.
سلام. من دوبار سقطدر 6و 8 هفته داشتم آزمایش دادم آنتی ترومبین 3 من 65 بود. دکتر گفتند میتونم برای بارداری اقدام کنم از سقط 10 ماه گذشته. ولی باردار نشدم. میتونه علتش پایین بود آنتی ترومبین باشه یا پایین تر هم میاد. هیچ داروی استفاده نمیکنم. دکتر گفتند تو دوران بارداری باید آمپول ها پین بزنم. ممنون
سلام زهره جان
برای اینکه نتایج آزمایش قابل اعتماد باشد باید دستکم ۳ ماه و ترجیحاً ۶ ماه از سقط گذشته باشد. اگر همچنان آنتی ترومبین پس از ۶ ماه پایین باشد احتمال دخالت آن در سقط وجود دارد.
دارو باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
سلام دکتر عزیز
تورو قران هرچه زودتر جواب منو بدید زندگیم به جواب شما بسته هست
چند روز پیش جوگیر شدم و برای اولین بار در عمرم یک نخ سیگار کشیدم. پسفرداش تست اعتیاد برای استخدامی دادم و مثبت شد
الان دوروزه دارم مایعات مصرف میکنم یعتی چهار روزه از اون سیگار میگذره
امکان داره بازم تستم مثبت بشه؟.
سلام
از نظر کدام ماده مثبت شد؟
سلام، یه سقط فراموش شده داشتم. هشت هفته رفتم برا سونو تشکیل قلب ولی گفتن شش هفته و سه روز ایست قلبی کرده. دوماه بعد سقط آزمایش ایمنی انعقادی دادم انتی ترومبین3 بود ۴۳ درصد. این میتونه باعث سقط شده باشه!؟
سلام
قطعاً نمی توان گفت. برای اینکه نتایج آزمایش قابل اعتماد باشد باید دستکم ۳ ماه و ترجیحاً ۶ ماه از سقط گذشته باشد. اگر همچنان آنتی ترومبین پس از ۶ ماه پایین باشد احتمال دخالت آن در سقط وجود دارد.