در این تحقیق از شماره نوامبر مجله Alcoholism: Clinical and Experimental Research، با شرکت بیش از 5 هزار نوجوان، نشان داده شد که فرزندان مادرانی که در دوران بارداری گوشت قرمز کمتری خورده باشند، احتمال اعتیاد به سیگار، الکل، و مواد مخدر بیشتر است. به عنوان مثال، احتمال مصرف حشیش در این افراد 2.7 برابر بیشتر از فرزندان مادرانی است که به طور مرتب در دوران بارداری گوشت قرمز خورده‌اند. این نسبت در مورد الکل 1.75 و در مورد سیگار 1.85 برابر است. براساس نتایج این پژوهش، مصرف گوشت ماهی چنین تأثیری ندارد.

این تحقیق، که توسط انستیتو ملی سوءمصرف الکل و الکلیسم وابسته به انستیتو ملی سلامت آمریکا انجام شده، نشان می‌دهد جهش ژن ترانس‌کوبالامین 2 (TCN2) و مقدار ویتامین B12 در رژیم غذایی مادران باردار، احتمالاً در رشد مغز جنین و نوزاد نقش مؤثری دارد.

البته نتایج این مطالعه نشان‌دهنده وجود یک رابطه علت و معلولی قطعی نیست و برای اثبات وجود چنین ارتباطی، مطالعات بیشتری باید انجام شود. ولی به نظر محققین، رژیم‌های غذایی گیاه‌خواری و به‌ویژه اجتناب از خوردن گوشت قرمز، در کنار مزیت‌های فراوان بهداشتی و اخلاقی، زمینه‌ساز کمبود بسیاری از ریزمغذی‌ها مانند ویتامین B12، اسیدهای چرب امگا-3، سلنیوم، و روی است و جنین در زمان بارداری بیشترین آسیب‌پذیری را نسبت به این کمبودها دارد. بنابراین به این مادران توصیه می‌شود دست‌کم در طول دوران بارداری و شیردهی از مکمل حاوی ویتامین B12 استفاده کنند.

منبع