بیماری های عفونی

آیا الگوریتم تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی باید تغییر کند؟

اخیرا دکتر برانسون، اپیدمیولوژیست و یکی از دست‌اندرکاران اصلی در طراحی الگوریتم تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی، در مقاله‌ای در شماره سپتامبر مجله Infectious Disease Clinics of North America به لزوم تغییر آن اشاره کرده است: با فناوری موجود، بهتر است رویه فعلی درخواست آزمایش تأییدی معکوس شود و پس از نتیجه مثبت آزمایش ترکیبی (reactive Ag/Ab combination assay)، آزمایش پی‌سی‌آر کمی (quantitative HIV-1 RNA viral load test) درخواست شود، تا علاوه بر تأیید تشخیص، امکان تصمیم‌گیری بالینی در زمان کمتر نیز فراهم شود (ویروس نقص ایمنی انسان یک RNA-ویروس است که پس از ورود به سلول میزبان با استفاده از آنزیم ترانسکریپتاز معکوس به DNA-ویروس تبدیل می‌شود. بنابراین برای شناسایی آن از طریق PCR می‌توان از RNA خارج سلولی یا DNA داخل سلولی استفاده کرد).

الگوریتم فعلی آزمایش اچ‌آی‌وی در بیشتر موارد سودمند است. عملکرد آن، به‌ویژه پس از معرفی نسل چهارم آزمایش اچ‌آی‌وی و تجدید نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در ماه ژوئن 2014 به‌حدی دقیق بوده که در بیشتر کشورها حتی در جمعیت کم‌خطر نیز توصیه می‌شود، هرچند در همین مدت نسبتا کوتاه، انتقادهایی به این الگوریتم وارد شده است.

نمونه بارز این انتقادها مواردی است که آزمایش اچ‌آی‌وی به‌طور مکرر مثبت می‌شود و طبق الگوریتم، مرحله بعدی یعنی آزمایش افتراقی (HIV-1/2 differentiation immunoassay) انجام می‌شود ولی نتیجه آن منفی یا نامشخص (INDETERMINATE) است.

در افرادی که از نظر اچ‌آی‌وی پرخطر محسوب می‌شوند (مردان هم‌جنس‌گرا، مصرف‌کنندگان داروی مخدر تزریقی، رابطه جنسی محافظت‌نشده [بدون کاندوم]، ابتلا به سایر بیماری‌های آمیزشی [سیفیلیس، سوزاک، ...]، ...)، نتیجه مثبت تست غربالی جنبه اضطراری بیشتری دارد و نیازمند اقدام فوری است. نتیجه منفی آزمایش افتراقی در این موارد، می‌تواند ناشی از عفونت حاد اچ‌آی‌وی باشد که فرد در دوره پنجره قرار دارد. در آزمایش افتراقی فقط آنتی‌بادی تست می‌شود و آنتی‌بادی در دوره پنجره هنوز تولید نشده است یا مقدار آن به حدی نیست که آزمایش مثبت شود.

استفاده از نسل چهارم آزمایش اچ‌آی‌وی و افزوده شدن آنتی‌ژن p24 فقط دوره پنجره آزمایش غربالی را کوتاه کرده ولی دوره پنجره آزمایش افتراقی طولانی‌تر از دوره پنجره آزمایش غربالی است. میانگین دوره پنجره آزمایش غربالی حدود 14 روز و میانگین دوره پنجره آزمایش افتراقی حدود 33 روز گزارش شده است.

در افراد کم‌خطر از نظر اچ‌آی‌وی، چنین نتایجی جنبه فوری کمتری دارد ولی، به‌ویژه در زنان باردار، همچنان مایه نگرانی و اضطراب قابل توجه است. البته احتمال این‌که نتیجه مثبت آزمایش اچ‌آی‌وی در افراد کم‌خطر مثبت کاذب باشد‌، به‌ویژه اگر بدون علامت باشند، 4 در هزار است. در بسیاری از مراکز، بیشتر موارد مثبت آزمایش غربالی در افراد کم‌خطر با آزمایش افتراقی منفی، در نهایت مثبت کاذب از آب در می‌آید، ولی تلاش در جهت توضیح این مسئله برای یک فرد مضطرب، به‌هیچ‌وجه راحت نیست.

این وضعیت باعث شده تا هم‌اکنون در بسیاری از مراکز در ایالات متحده به‌جای آزمایش افتراقی یا هم‌زمان با آن، آزمایش پی‌سی‌آر کمی (quantitative HIV viral load) هم درخواست شود. این رویه به‌ویژه در مراکز بیمارستانی که آزمایش غربالی در آزمایشگاه بیمارستان انجام می‌شود ولی نمونه‌های مثبت (Reactive) برای آزمایش تأییدی به یک آزمایشگاه مرجع ارسال می‌شود، مرسوم‌تر است. حتی در برخی مراکز، زمانی که پزشک شک بالا به اچ‌آی‌وی داشته باشد (بیمار پرخطر یا علامت‌دار،) در همان ویزیت اول پی‌سی‌آر کمی هم درخواست می‌شود.

صحنه عجیبی که اغلب در چنین مواقعی خلق می‌شود را به این نحو می‌توان توصیف کرد: ابتدا نتیجه مثبت آزمایش غربالی می‌آید. سپس با نتیجه پی‌سی‌آر به‌شکل بار ویروسی بسیار بالا مواجه می‌شویم. و درنهایت، جواب آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص به دستمان می‌رسد (چه خوب شد پی‌سی‌آر درخواست کردیم)!

اگر پی‌سی‌آر کمی (HIV-1 viral load) منفی باشد، در مرحله بعد، آزمایش افتراقی باید انجام شود. این آزمایش، به تشخیص گروه کوچکی از بیماران که قادر به کنترل اچ‌آی‌وی هستند (elite controllers، کمتر از یک درصد افراد اچ‌آی‌وی-مثبت که احتمالا به دلیل استعداد ژنتیکی و پاسخ ایمنی قدرتمند، بدون درمان، قادر به کنترل بیماری و جلوگیری از تکثیر ویروس هستند)، یا تحت درمان ضدرتروویروسی (ART) قرار دارند و این موضوع را به پزشک اطلاع نداده‌اند، یا مبتلا به HIV-2 هستند، کمک می‌کند. با توجه به شیوع بسیار پایین HIV-2 در بیشتر کشورها، تأخیر احتمالی در تشخیص آن با تغییر الگوریتم قابل توجیه به‌نظر می‌رسد.

تنها مانعی که باعث شده چنین تغییری تاکنون اتفاق نیفتد این است که برخلاف پی‌سی‌آر کیفی، هیچ‌یک از روش‌های فعلی آزمایش پی‌سی‌آر کمی، هنوز به تأیید اداره غذا و دارو (FDA) نرسیده است. پی‌سی‌آر کیفی مورد تأیید FDA نیز همه جا در دسترس نیست، نیاز به پلاسما دارد (در بیشتر آزمایشگاه‌ها، نمونه به شکل سرم است،) و در صورت مثبت شدن آن، انجام پی‌سی‌آر کمی همچنان لازم است. همچنین روش‌های موجود پی‌سی‌آر کمی مورد تأیید FDA نیز نیاز به نمونه پلاسما دارند و این باعث می‌شود آزمایش بازتابی (Reflex Testing) بر روی نمونه‌های مثبت آزمایش غربالی امکان‌پذیر نباشد.

مشکل اساسی دیگر این است که آزمایش پی‌سی‌آر بسیار گران است. امید است با فناوری‌های جدید در آینده نزدیک، روش‌های ارزان‌تری برای انجام این آزمایش معرفی شود.

مطلب مرتبط:

الگوریتم جدید تشخیص عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

آزمایش بار ویروسی برای تشخیص اچ‌آی‌وی

 

منابع: 1 2

توجه: سؤالات تکراری حذف خواهد شد.

اشتراک در 100 درجه اشتراک گذاری در FaceBook اشتراک گذاری در Twitter ارسال ایمیل به دوستان در Gmail اضافه کردن به Google Bookmarks اضافه کردن به Google Reader ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
مطالب مرتبط
نظرات خوانندگان
حبیب
سلام و عرض ادب خدمت آقای دکترافشاری عزیز، من بعد از ۲۸ روز آزمایش hiv دادم و نوشته hiv mixed serology ab/ ag و جوابشو نوشته none reactive ، میخوهستم بدونم از چه نسلی هست و آیا جواب قطعی هست و نیاز به تکرار دارد یا خیر . با تشکر فراوان

پاسخ
سلام
نسل ۴ قطعی بدون نیاز به تکرار
Reza
با سلام خدمت دکتر عزیز
مرسی ک اینقدر با حوصله جواب میدید، ی سوال داشتم، من پنج ماه پیش با خانمی رابطه داشتم ک اعتیاد داشت(بعدا فهمیدم چون از نظر ظاهر اصلا بهش نمی‌خورد)، سر سه ماه رفتم و رپید تست دادم، جوابش منفی بود، میتونم ب همون تست اکتفا کنم؟ یا تست های دیگه لازمه؟ چون الان یک ماهه تعریق شبانه دارم و حدودا سه ماهه ک جوش میزنم و خوب نمیشه
خیلی استرس دارم از اون موقع، ممنون میشم ک راهنماییم کنید

پاسخ
سلام دوست عزیز
حتماً به یک پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید و بررسی کامل انجام دهید.
x
سلام دوسدارم تجربمو از اتفاقی ک برام افتادبگم ودرصورت تمایل پستم رو توصفحتون بگذارین
من ی رابطه داشتم ک ب مدت یک ماه ونیم گلودردشدید یکطرفه گرفتم هردارویی هم میخوردم بی فایده بود گزگز کف انگشتان دست وتغییررنگ ناخن هم داشتم امیدمو ازدست داده بودم چقد استرس چقدناراحتی ک بخدا هیچ ارزشی نداره رابطه ی چنددقیقه ای واینهمه بدبختی
امروز بیستم آزمایش دادم تا این ماه ک ماه ششم بود همشم منفی
چقدمراکزبهداشت رفتم چقدنگاههای اطرافیان برام سخت بود چقدزجرکشیدم فقط بخاطریک رابطه دهانی
اصلا فک نمیکردم رابطه جنسی محسوب بشه... درهرصورت اقای دکتر صفحتون رو ک باز میکردم یک ذره میتونستم چشمامو ببندم
یازده کیلو وزن کم کردم چقدبیماری بهم اضافه شد بخاطراین اشتباهم... دیگ آزمون نمیدم چون دوره پنجره hivشش ماهس تواین مدت هشت بارتست دادم فقط pcrندادم چون هزینش بالابود.. فقط خواستم ازتجربیاتم بگم ک hivربط ب علایم نداره فقط آزمایش خون بدین ک بعد یک ماه ونیم ازاتفاقتون کافیه وقطعیه بقیش دورریختن پولتونه
ازمن ب شمانصیحت وارد رابطه پرخطرنشین حتی بزاق هم اگحاوی خون مخفی باشه احتمال آلودگی هست... شادوسلامت باشیدخدانگهدار
آیدا
سلام آقای دکتر.من ۶ ماه بعد آخرین رابطه تست hcv ab و hbs ag رو دادم منفی بود.hbs ab هم کمتر از ده بود که بم گفتن برو مجدد واکسن بزن.من چون سه ماه پیش خارش داشتم رفتم این تست ها رو دادم.الان این تست های هپاتیت قطعیه یا باید کل پنل هپاتیت هارو بدم؟؟؟

پاسخ
سلام
تکرار این آزمایش‌ها یا انجام آزمایش دیگری لازم نیست.
محمد
ممنون
محمد
سلام
ایا داروهای جوش صورت از جمله ازیترومایسین و داکسی سایکلین باعث منفی کاذب در ازمایش ایدز میشود؟؟؟ ممنون میشم در اسرع وقت جواب بدید

پاسخ
سلام
خیر
آیدا
سلام و خسته نباشید اقای دکتر
دو تا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنین
۱.ایا ممکنه داشتن هپاتیت بی و سی رو جواب ایدز تاثیر بذاره؟مثلا الکی منفی کاذب نشون بده؟؟چون من یک جا خوندم ک میگه میتونه منفی کاذب کنه یا دوره پنجره ایدز رو طولانی تر کنه
۲.ایا سه ماه بگذره ازمایش ایدز و هپاتیت ها رو بدم قطعیه؟؟؟

پاسخ
سلام
1- خیر تأثیر ندارد
2- اچ آی وی یله ولی دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، و هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته است.
مجتبی
باسلام امکان ابتلای مرد در رابطه در دوران قاعدگی بصورت تماس آلت ها و خوردن الت مرد توسط خانم به اچ آی وی و هپاتیت وجود دارد یا خیر با تشکر لطفا جواب بدین

پاسخ
سلام
در این باره نظرات مختلفی مطرح شده ولی به‌طور کلی خون قاعدگی چندان تفاوتی در خطر سرایت اچ‌آی‌وی یا هپاتیت از راه آمیزش جنسی ایجاد نمی‌کند و باید از رابطه حفاظت‌نشده اجتناب شود.
رضا
سلام دکتر خوبین
ببخشید میشه منو راهنمایی کنید.
من از یه سایتی کیت آزمایش hiv خریدم
تو بروشور کیت نوشته بود مدت زمان ۵ تا ۱۵ دقیقه جواب میده.
تا ۲۰ دقیقه نتیجه منفی بود.
ولی نزدیک نیم ساعت که شد
خط HIV1 هم مشخص شد.
به نظرتون نتیجه چیه؟

پاسخ
سلام
نتیجه منفی صحیح است.
مسعود
با درود و احترام ...
اقای دکتر من 25 اسفند ماه یه رابطه محافظت نشده داشتم،و چون از سلامت اون خانوم نگران بودم،ازمایش نسل سوم hiv ,هپاتیت ب رو بعد از47 روز دادم و منفی شد،و مجدد بعد از دوماه و دو روز ازمایش نسل چهارم hiv رو دادم بازم منفی شد،سوالم اینه که این جواب های قطعی هست؟
و اینکه من برفک و درد روی زبان دارم،ممنون میشم جوابم رو بدید

پاسخ
سلام
بله قطعی است.
امیرحسین
سلام
من بعد از گذشت یک ماه از رابطه پر خطر وداشتن بعضی از علایم یک تست معمولی دادم که نمیدونم چی بود ولی منفی بود
بعد از گذشت 40 روز پی سی ار کیفی دادم که زمانی که مراجعه کردم برای دریافت جواب به من گفتن که باید مجدد آزمایش بدی و دلیلش رو به من نگفتن که چرا مجدد باید ازمایش بدم
الان استرس گرفتم که نکنه مثبت بوده و نگفتن یعنی دلیل آزمایش دوباره چی بود
و اینکه اگر مثلا مثبت بوده باید دو باره تکرار کنن نباید به من بگن
دارم از استرس میمیرم توروخدا جواب منو بدید خواهش میکنم
ممنونم

پاسخ
سلام
تست پی سی آر این مشکلات را دارد و برای غربالگری توصیه نمی شود.
نگار
سلام اقای دکتر
من هیچگونه رابطه جنسی نداشتم.منتها یک بار سیگار مشترک با یکی استفاده کردم ک شک دارم بش سالمه یا نه.و اینکه از وضعیت دهانی اون خبر نداشتم که زخم هس یا نه ،مرکز مشاوره گف اصلا نیازی نیس ب ازمایش دادن.سه هفته پیش هم برای خدمات مانیکور ارایشگاه رفتم که موقع سوهان کشیدن و قیچی کردن کوتیکول ها چنجا زخمی شد و خون اومد.که باز هم مرکز مشاوره گف نیازی نیس به ازمایش چون تا بحال از این موارد نداشتیم و ویروسش توو محیط از بین میره سریعا
حالا من از استرس و وسواس فکری ک سر این دومورد گرفتم میخوام تست بدم.تست نسل چهار میخوام بدم با p24.به نظرتون کی برم تست بدم ک دیگه کافی باشه و تکرارش نکنم؟روز ۲۶ ام معتبره؟؟ اینکه نظر شما هم دوس دارم بدونم که ایا اصلا اینطوری منتقل میشه یا نه.؟؟؟خیلی ممنونم

پاسخ
سلام
نظر مرکز مشاوره درست است ولی به طور کلی یک نوبت آزمایش اچ آی وی در همه افراد بزرگسال حتی بدون سابقه مشکوک توصیه می شود. حداقل دوره پنجره نسل سوم 6 هفته و نسل چهارم 4 هفته است.
هستی
سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم unit در جواب آزمایشات اچ آی وی معنی خاصی دارد؟
من دو بار آزمایش نسل ۴ الایزا دادم هردوبار منفی شده ولی در یکی unit رو نوشته index و در یکی یونیت رو زده isr
ببخشید میشه سوالم و جوابم و بدید؟

پاسخ
سلام
خیر معنی خاصی ندارد و بی‌اهمیت است.
حسن
.
طی این نامه از طرف وزیر بهداشت به سیامک میراب سمیعی، مدیرکل امور آزمایشگاه‌های کشور، دستور داده شده با توجه به حوادث رخ داده در لردگان و فرصت‌ طلبی گروه‌های معاند و ضدانقلاب از نارضایتی مردم که منجر به آشوب‌های گسترده در سطح شهر و آسیب رسیدن به اماکن سیاسی و مذهبی آن شهر شد، مقرر شد برای پیشگیری از وقوع چنین حوادثی در سایر شهرها تا اطلاع ثانوی از اعلام نتیجه مثبت آزمایش HIV به مراجعان در تمام آزمایشگاه‌های کشور خودداری شود
سلام آقای دکتر این متن صحت داره خواهشن جواب بدید؟

پاسخ
سلام
صحت ندارد
محمد
سلام آقای دکتر ببخشید تو آزمایشگاه های ایران برا اچ آی وی از چه تستی استفاده میکنن
راست میگن از کیت رپید استفاده میکنن
مثلا در روز اگه یه مراجعه کننده داشته باشید از دستگاه الایزا استفاده میکنید یا با تست رپید انجام میدید
چون تست رپید درصد اطمینانش ۵۰ درصده
ممنون

پاسخ
سلام
چنین چیزی درست نیست. نه استفاده از کیت رپید به جای الایزا و نه آن ۵۰ درصد.
فرهاد
سلام اقای دکتر توروخدا جواب بدید
من ازمایش دادم مقدادی کم عفونت ادراری دارم یعنی حتما در کنار عفونت، ویروس اچ ای وی به من منتقل شده یا خیر

پاسخ
سلام
با پزشک متخصص عفونی مشورت کنید.
نرگس
سلام دکتر افشاری
من دوسال پیش زگیل تناسلی داشتم از نوع کم خطر ک با کرایو از بین رفتن دکترم گفت از بین رفتن ولی زگیل طوریه ک ویروسش تو بدن میمونه. تقریبا دو ماه و نیم پیش رابطه داشتم محافظت نشده بود ولی منی بیرون از بدنم تخلیه شد و من بعد از ۲ماه آزمایش اچ آی وی نسل ۴ دادم منفی شد ولی عدد کمی بالا بود ۰/680 میخواستم بپرسم ممکنه این عدد ب خاطر ویروس زگیل تناسلی بالا رفته باشه یا فقط ب خاطر آنتی بادیه اچ آی ویست ؟ لازمه دوباره تکرار کنم آزمایش و؟ با تشکر از زحمتاتتون

پاسخ
سلام
نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی نسل ۴ یعنی نه آنتی‌بادی و نه آنتی‌ژن هیچکدام وجود ندارد. آن عدد معنی خاصی ندارد و فقط منفی است. تکرار لازم نیست.
ویروس زگیل تناسلی باعث مثبت شدن تست اچ‌آی‌وی نمی‌شود و هیچ اثری روی این آزمایش ندارد.
رسولی
سلام آقای دکتر من 10سال پیش یک رابطه جنسی با همجنس داشتم و 2سال 9ماه پیش هم یه رابطه جنسی همجنس گرایانه داشتم رفتم تست ایدز راپیت دادم جواب منفی شد آیا قابل اطمینان است یا تست الیزا هم بدم

پاسخ
سلام
در افراد هم‌جنس‌گرا توصیه‌ها متفاوت است. با یک پزشک متخصص بیماری‌های عفونی مشورت کنید.
nasrin
آقای دکتر پس چرا سازمان انتقال خون دوره پنجره رو تا یک سال اعلام کرده و خیلی از پزشکان عفونی که می‌پرسیم میگن بعد شش ماه جواب قطعیه بعد شما میگین بعد دو هفته نسل سوم؟؟؟ با عرض معذرت ولی این حرف شما رو خیلی از پزشکان رد میکنند ببخشید اگه حرفم رو صریح گفتم

پاسخ
بله نظرات مختلف است. این که عرض کردم نظر CDC و WHO است. البته ۶ هفته و نه ۲ هفته!
محمود
سلام اقای دکتر دوره پنجره برای ازمایش نسل سوم چقدره؟؟
لطفا جواب بدید
و بعد از دوره پنجره قطعیه جواب؟؟

پاسخ
سلام
6 هفته و قطعی است
رویا
سلام
اقای دکتر من بعد از ۵ ماه و ۱۹ روز تست HIV دادم و منفی شد
ایا لازمه بعد از ۶ ماه دوباره تکرار کنم ؟

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست.
علی
سلام جناب اقای دکتر لطفا به سوال من جواب بدید ایا پی سی ار کمی ازمایش دقیقی هست یا بدرد نمیخوره و نمیتونه تعداد ویروس را مشخص کنه چون من خواندم اونای که مثبت هستن جهت روند درمان باید این ازمایش را بدن پس اگه بدرد نخور هست چرا میگیرن و اینقدر هم گران هست

پاسخ
سلام
به جای خود بسیار مفید و ضروری است.
میران
سلام آقای دکتر
آیا جواب منفی تست آلایزا بعد از ۴۵روز قطعی است و نیاز به تکرار نخواهد داشت؟
البته بنده داروی پیشگیری مصرف کرده ام و واکسن هپاتیت هم بهم زدن .میخواهم‌اگه بشه شریک جنسی ام‌را راضی کنم‌ببرم‌روز ۴۵آزامایش نسل چهار بگیره بنظرتون لزومی به تست خودم هست یا خیر با توجه به اینکه بنده از اون موقع هیچ رابطه ای با شخص دیگری نداشته ام؟ممنون‌از پاسخگویی جنابعالی

پاسخ
سلام
آزمایش باید یک ماه پس از اتمام درمان پیشگیری انجام شود و نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
ناشناس
ببخشیدمدام مزاحم میشم پس یعنی ازالایزای نسل چهاردقیق ترنیست چون آنتی بادی روفقط بادستگاه کوباس اندازه گرفتن؟

پاسخ
دقت نسل ۴ بیشتر است و روش آزمایش چندان مهم نیست.
ناشناس
سلام اگ امکانش هست جواب مارو بدین
تستAbبادستگاه کوباس ب روشECLکه فقطAbرواندازه میگیره ومسوول آزمایشگاه گفت ازالایزا نسل چهارم دقیق تره.. نسل سوم محسوب میشه تستش بادستگاه کوباس یانسل چهارم ممنون میشم پاسخ بدین دعاگوهستیم؟


پاسخ
سلام
اگر فقط آنتی بادی باشد نسل 3
فرهاد
با عرض سلام
آقای دکتر من یک ماه پیش در سازمان انتقال خون خونم رو اهدا کردم ولی هنوز خبری یا پیامکی به من ندادند میخواستم بدونم ممکنه خون من اشکالی داشته باشه مثلا ایدز یا هپاتیت چون تو سایتشون خوندم اگه خون مشکلی نداشته باشه بعد از ۵ تا ۱۰ روز بعد اهدا خون به اون ها پیامک داده میشه
به نظر شما مشکلی پیش اومده ؟

پاسخ
سلام
اطلاع ندارم
محمدرضا
تورو خدا دکتر برای اخرین بار به این سوال من جواب بدین خواهش میکنم.الایزای نسل 4 هم انتی بادی هم انتی ژن بررسی میکند و در هفته 6 انتی ژن محو میشود و میماند انتی بادی یعنی مانند نسل 3 میشود پس چطور روز مثلا 70 الایزا نسل 4 منفی کاذب صفر هست ولی نسل 3 یکم منفی کاذب دارد؟

پاسخ
چون دقت نسل 4 بیشتر است
Ali
سلام جناب دکتر
ای کاش جواب ما رو میدادین خیلی استرس داریم

پاسخ
سلام
با عرض پوزش، برخی سؤالات تکراری یا غیرقابل انتشار است و حذف می‌شود.
F.b
تا الان شده کسی با خود ارضایی بیمار بشه ؟
منظورم خود ارضایی با اشیا هستش من این کارو کردم حدود پنج ماه پیش الان خواب و خوراک برام نمونده تو این مدت فقط یبار حالم بهم خورده و اسهال داشتم اونم به مدت یک روز فقط که مادرم میگه اونم مسموم شدی ولی همش نگرانم

پاسخ
تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ موردی از ابتلا به اچ آی وی در اثر خودارضایی گزارش نشده ولی در صورت استفاده از sex toy حتماً توصیه می شود با کاندوم باشد.
ناشناس
سلام ببخشید اگر کسی بعدرابطه پرخطر علایم بالینی داشته باشه وتاچهارماه جواب تست الایزاش منفی باشه بایدازمایش پی سی آربده؟ خیلی استرس دارم آزمایشگاهی که رفتم گفتن تست pcrبده که مشخص بشه تودوران پنجره نیستی

پاسخ
سلام
خیر نتایج منفی قطعی است و تکرار الایزا یا انجام پی‌سی‌آر لازم نیست.
مهدیه
سلام اقای دکتر
بعد از سه ماه تو مراکز بیماریهای رفتاری با کیت هاشون تست دادم و منفی بود ایا همون یک بار کافی هست یا باز هم تکرار کنم؟
و احتمال مثبت شدن بعد از سه ماه چقدره دکتر جان؟
مواجهم رابطه جنسی محافظت نشده بود

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست.
مهرداد
دکتر ببخشید دباره سوال میپرسم ، راجب جواب سوال قبلی ک فرمودین خیر ، این خیر منظورتون چی بود ، ایا راجب منفیه کاذب بودن بود یا اینکه کرونا در جواب ازمایش ایدز اثر میگذارد بود ؟ ی توضیحی میدین لطفا ، من متوجه نشدم

پاسخ
پرسش شما این بود که آیا ممکن است نتیجه آزمایش اج‌آی‌وی منفی کاذب باشد عرض کردم خیر.
مهرداد
اقای دکتر سلام ، یعنی هنوز ثابت نشده که اگه فردی کرونا داشته باشه و ازمایش hiv ab ag بده ، جواب منفی باشه ، ممکنه منفیه کاذب باشه؟ من بعد ۹ سال از رابطه ازمایش بالا رو دادم ولی چند روزی بود ک کرونا داشتم ، الان استرس گرفتم نمیدونم جواب منفیه کاذب یا درسته ؟ روش ازمایش هم ecl

پاسخ
سلام
خیر
مهرداد
سلام ، ایا کرونا داشته باشم ، ازمایش hiv ab ag 1 2 بدعیم و منفی شود ،جواب قطعیه یا منفیه کاذب ، ایا اثبات شده از لحاظ علمی ک کرونا در جواب منفیه کاذب اثر ندارد؟

پاسخ
سلام
بله قطعی است مگر عکس آن ثابت شود.
حسن
سلام دکتر التهاب لثه از علایم اچ ای وی هست؟اگر هست توضیح بدین که اگر التهاب به خاطر اچ ای وی باشد درمان نمیشود یا اینکه اچ ای وی باعث میشود هی لثه ها التهاب کنند و درست شوند؟من یدونه لثه ام که تازه دندونشو کشیدم التهاب پیدا کرده یه ماهه نخوابیده میتواند از علایم اچ ای وی باشد؟

پاسخ
سلام
مشکلات دهان شامل التهاب لثه دلایل مختلفی دارد و به‌طور بسیار نادر ممکن است از علائم ایدز باشد ولی اختصاصی نیست و اگر آزمایش اچ‌آی‌وی منفی باشد این تشخیص منتفی خواهد بود.
محمدرضا
سلام دکتر تست الایزای نسل 4 در روز 84 چند درصد معتبر هست؟و احتمال مثبت شدنش در ماه 6 ام چند درصد هست؟لطفا به دوتاشم جواب بدین ممنون

پاسخ
سلام
۱۰۰ درصد معتبر است و احتمال منفی کاذب صفر است.
مهرداد
سلام آقای دکتر من ۴۸ روز بعد از ربطه دهان -واژینال
ازمایش hiv نسل چهار دادم خداروشکر منفی شد
چه قدر میتونم به این تست اعتماد کنم ؟
اقدام دیگه ای لازمه ؟
ممنونم از پاسخ گوییتون

پاسخ
سلام
قطعی است و بدون نیاز به تکرار آزمایش یا اقدام دیگر
نسرین
واقعا ازت تشکر میکنم پگاه جون عزیزم و همچنین از شما فرد ناشناس بابت راهنمایی فقط خدا کنه منفی بشم
پگاه
نسرین جان اینم بگم مرکز مشاوره بیماری رفتاری مثلثی غرب و امام خمینی هم هس و من زنگ زدم امام خمینی گفتن فعلا انجام نمیدن.مثلثی غرب هم گفتن کیت ندارن و یک هفته ای جواب رو میدن.برای اطمینان خاطر فردا صبح اول وقت ساعت ۷ الی ۸ برو آزمایشگاه نور تا ساعت دو اینا جواب اماده میشه.کارت ملی هم حتما ببر.بت قول میدم منفی میشی.نذار ی عمر با این توهم زندگی کنی.
نا شناس
سلام خدمت اقای دکتر و دوستمون خانم نسرین ک سوال پرسیدن.با اجازه اقای دکتر.
ازمایشگاه های مرجع سلامت توو تهران خیلی معتبر هستن و دستگاه های به روز و معتبری دارن و تعداد مراجعین هم زیاده و جواب هم با دقت زیاد و در اسرع وقت داده میشه.آزمایشگاه نور سمت بلوار کشاوز،آزمایشگاه بقراط سمت نیرو هوایی پیروزی.من ازمایشگاه نور رو ترجیح میدم و پزشک من هم معرفی کرده بود.متد ایدز هم ecl هس و نسل چهارم و یک روزه جواب رو میدن.علت اینکه بعضی ازمایشگاه ها تا ی هفته جواب رو طول میدن ولسه این هس که توو یک روز خاصی انجام میدن یا میسپرن ازمایشگاه های همکار واسشون انجام بده.ولی توو بعضی ازمایشگاه ها تعداد مراجعین خیلی زیادع واسه همین هرروز تست رو انجام میدن.آزمایشگاه نیلو هم سمت پارک ساعی خیلی خوبه و تست الایزا نسل چهارم انجام میدن.من خودم تست هامو نور و نیلو انجام دادم و راضی بودم.
رضا
سلام اقای دکتر
در مورد کیت های تشخیص که تو مراکز مشاوره بیماری های رفتاری هست ی توضیحی میدید لطفا و دوره پنجرش چقدره که جواب صد در صد میده و دقتش چقدره؟

پاسخ
سلام
فرقی با جاهای دیگر ندارد و کاملاً معتبر است با همان دقت و ...
f
ازمایشگاه پاستور درتهران ازمایشگاه بسیارمعتبری هست ادرسش رو سرچ کنین ودرصورت تمایل به اونجامراجعه کنین هرچنداکثرازمایشگاها درسرتاسرایران معتبرومجهزهستند.موفق باشید
امیر
سلام
اقای دکتر یه توضیحی در مورد مراحل ازمایش کمی لومیسانس در ازمایشگاه میدید واسه کشف انتی بادی

پاسخ
سلام
لطفاً به این متن مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/515/
نسرین
پگاه خانم از شما تشکر میکنم بابت حرفایی که زدید و از استرسم کم شد فقط این که آیا شما آزمایشگاه معتبری در تهران می‌شناسین که به من معرفی کنید تا در اونجا آزمایش بدم خیلی ممنونم
مهران
سلام و درود آقای دکتر
سال نو مبارک آقای دکتر hiv از طریق سیگار کشیدن انتقال پیدا میکنه ؟ مثلا از کسی که مشکوکه سیگار بگیری بکشی ؟ چون وقتی سیگار کشیدم سقف دهنم چندتا افت خیلی کوچیک داشت ؟
لطفا راهنماییم کنید خیلی استرس دارم

پاسخ
سلام
خیر
نسرین
سلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر و همه دوستان عزیز
بنده سه ماه هست که از رابطه خطرناک میگذره و تا الان هیچ آزمایشی ندادم و تا الان هیچ شبی نبوده که بدون کابوس از خواب بیدار شم چون تا الان همه علائم بیماری رو نزدیک به نود درصد داشتم و مطمئنم که جوابم مثبت میشه و میترسم به آزمایشگاه مراجعه کنم... چند وقتی هم هست که مادرم دقیقا همون علائم من رو داره نشون میده و استرسم ده برابر شده که نکنه خدای نکرده مادرم از من گرفته باشه.
سوال اولم اینه که آقای دکتر این امکان وجود داره که ویروس ایدز از طریق حمام مشترک مثل صابون مشترک باعث انتقال بشه یا نه؟
سوال دوم این که من تهران زندگی میکنم و نمی‌دونم برای آزمایش ایدز باید به کجا مراجعه کنم خواستم بگم که شما آقای دکتر یا دوستان عزیزی که پیام من رو می‌خونن میتونید یه آزمایشگاه معتبر که بشه به نتایجش اعتماد کرد رو به من معرفی کنید چون تو اینترنت خواندم که بعضی آزمایشگاه ها به جای استفاده از تست الایزا از رپید تست استفاده میکنند
ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید

پاسخ
سلام
خیر از راه حمام سرایت نمی کند.
همه آزمایشگاه ها این آزمایش را دارند و همه معتبر هستند.
محمدرضا
سلام دکتر.من بعد 23 روز الایزا نسل 4 دادم منفی شد.چند درصد معتبر هست؟

پاسخ
سلام
حدود ۸۰ درصد
پگاه
سلام خدمت اقای دکتر و دوستان
اول تشکر میکتم از شما چون که طی این مدت شما با جواباتون واقعا دلهره م رو کم میکردین
دوم اینکه من تووی این چند ماه راجبه این ویروس و ازمایش ها براساس منابع خارجی خیلی سرچ کردم و دوس داشتم تجربه م رو با دوستان بگم
دوستان من خودم بعد رابطه علایم مثل خارش پوست و سرما داشتم ولی علایم اصلا ربطی نداره و فقط و فقط باید ازمایش بدین ک متوجه بشین.دوستانی هم ک میگن ما تا ۶ماه علایم داریم ولی جواب منفیه یادتون باشه مشکل شما ایدز نیس بلکه وسواس شدید و توهم و اختلال اضطراب بیماری هس ک در اسرع وقت باید برین روانپزشک مخصوصا اگر در زمینه های دیگه وسواس دارین چون اون وسواس هس ک داره علایم رو شبیه سازی میکنه.شما یک ماه بعد رابطه تست نسل چهارم توو ی ازمایشگاه معتبر بدین و تا حدودی مطمین میشین ک منفی هستین بعدش لطف کنین بعد سه ماه یا ۹۰ روز(منابع میگن ک دوازده هفته یا ۸۴ روز یا ۹۰ روز از دقت ازمایش کم نمیکنه و جواب منفی قطعی هس)تست بدین هرنوع تستی که خواستین بدین چه نسل سه چه نسل ۴ و ۱۰۰ درصد قطعی هس.من اینو از چندین متخصص عفونی و ویروس شناس و منابع خارجی و از جمله این سایت خوندم.مرکز مشاوره بیماری های رفتاری هم تست نسل چهارم رو یک ماه و نیم بعد رابطه قطعی میدونه و نسل سوم رو ۹۰ روز.بقیه ش دیگه توهم هس و دورانداختن پول و ضعیف کردن اعصابتون.تا ۶ماه هم نیاز نیس صبر کنین مگر اینکه از ی سری داروهای پیشگیری استفاده کرده بلشین یا سرطان یا سیستم ایمنی بسیااار ضعیفی داشته باشین که با ی ازمایش cbc میشع بهش پی برد.و اینم یادتون باشه تست الایزا نسل چهارم خیلی خیلی دقیق هس و ژنوم ویروس رو سریعتر طی هفته دو تا ۴ پیدا میکنه که اکثر پزشکایی ک پرسیدم گفتن بعد یک ماه مشخص میکنه.نظر همه متفاوته راجبه این ویروس ولی طبق سوالاتی ک من از مشاور ایدز تووخارج از کشور پرسیدم گفتن بعد سه ماه دقت تست، چه نسل سه چه چهار قطعی و ۱۰۰ درصد میباشد.پس نگران نباشین و به دنبال راه حل برای وسواستون باشین و در اخر همیشه سعی کنیم با هرکسی وارد رابطه نشیم و حداقل از کاندوم استفاده کنیم یا طرفمون رو قبلش ی دور ازمایش ببریم که اینجوری بخاطر یک رابطه کل زندگیمونو سرش نابود نکنیم چون که بالاترین نعمت همین سلامت جسم و روح هس.من که خودم دیگه توبه کردم چون توو این چندماه عذابی کشیدم ک دیگه واقعا نمیارزه دوباره برم سمتش.از اقای دکتر هم ممنونم.
فرزا
سلام اقای دکتر بعد از دوماه و یک هفته ازمایش نسل سوم دادم منفی بود لازم به تکرار هست؟ چون بعضیا میگن ۶ ماه باید بگذره

پاسخ
سلام
خیر تکرار لازم نیست.
رضا
سلام
اقا اشکان شما با این همه علایم که من هم دقیق مشابه شما هستم باید چه کنیم ایا واقعا به اچ ای وی دیگه نباید فکر کنیم من ۲۵ماه از ارتباطم میگذره و همچنان منفی و دارای علایم زیاد اقا اشکان شما که ای همه تحقیق کردید راه حل چیه لطفا بگید
a
سلام اینک میگین اشتباه متوجه شدم این دقیقن یکی ازمتن های داخل سایت مثل ویکی پدیا آزمایش های آنتی بادی مانند الایزا یا رپید تست می توانند در مدت زمان ۶ الی ۱۲ هفته پادتن حاصل از ویروس HIV را در خون تشخیص بدهند. این دوره ممکن است به تعویق بیوفتد اگر فرد دچار بیماری‌های خودایمنی باشد یا همزمان هپاتیتB را نیز دریافت کرده باشد.

پاسخ
لطفاً لینک متن را در اینجا کپی پیست کنید.
با عرض پوزش لینکی که فرستاده بودید را دیدم و چون طولانی بود پاک کردم. اشکال از ترجمه فارسی است. متن اصلی را ببینید هیچ اشاره‌ای به خودایمنی نشده
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Window_period
اشکان
سلام خدمت تمام دوستان من ۱۵ ماه از رابطه ام میگذره و دچار انواع اقسام مریضیها شدم ک حتی شما تو خواب هم ندیدید از جوش بگیر تا تاول زگیل زخم دهن ربان کهیر عرق شبانه کاهش وزن بثورات غدد لنفاوی کل بدنم.سوزش ادرار خستگی سردرد هر دردی ک تو دنبا بوده من دارم‌.ازمایش هم همه مدل دادم از روز ۱۰ الایزا بگیر تا ۴ مدل پی سی ار و وایرال لود.از مرکز مشاوره تا ازمایشگاه کیوان البته لایق نبودیم خدمت دکتر افشار برسم عذر میخام.هر شب فکر هر روز تماس با مرکز ایدز ایران.اول بعد از هر رابطه ی مدت صبر کنید تا ۳ ماه یه چندتا تست هست اچ ای وی هپاتیتها بی و سی و سیفلیس و تبخال تناسلی و کشت ادرار.اینا رو بدید اگر منفی بود خیالتون من باب اچ ای وی تا ۹۹ درصد تخت باشه هپاتیتها ۷۰ درصد.سیفلیس هم ۱۰۰ درصد.بعد از ۶ ماه اچ ای وی دیگه مو لای درزش نمیره.هپاتیت ها هم منفی مبشه .بیماری خود ایمنی با نقص ایمنی فرق داره قاطی نکن دوست عزیز.با ی ازمایش خون cbc مقدار ایمنی بدن شما معلوم میشه پس نگران اون هم نباشید.در اخر هم تا دیر نشده ازداج کنید زندگی سالم.واسه من هم دعا کتید یکم دردهام کمتر بشه شبتون خوش
a
سلام من توچندین سایت ازجمله ویکی پدیاخوندم ک بیماری خودایمنی باعث افزایش طول دوران پنجره ازمون hiv تاشیش ماه میشود یعنی مایی ک بیماری خودایمنی داریم سه ماه ازمایش ایدزدادیم کاذب بوده؟

پاسخ
سلام
اشتباه متوجه شده‌اید.
علی
سلام
دکتر جان قبلا یبار سوال کردم جوابمو ندادید میخاستم ببین ویروس اچ ای وی چند گونه داره و ایا ممکنه ما که ای همه ازمایش دادیم منفی بوده گونه جدیدی گرفتیم که علم ازمایشگاهی هنوز قادر به مشخص کردن ان نبوده

پاسخ
سلام
تقریباً همه موارد در بیشتر کشورها از یک نوع (HIV-1) است ولی نوع دیگر (HIV-2) هم آزمایش می شود که در برخی کشورهای آفریقایی گزارش شده است.
محمد
سلام خدمت شما.من یک رابطه پر خطر داشتم.از استرس تا الان دوبار رپید تست در روز ۴۲ و سه ماه پس رابطه .دوبار ازمایش ecl در ماه چهارم و هشتم و یکبار هم ازمایش الایزا در ماه ششم دادم.همگی منفی بود.اقای دکتر استرسم بیخودی هستش؟اصلا امکان نداره بعد از ۸ ماه جواب مثبت بشه؟ببخشید ازمایش زگیل تناسلی به چه روشی معتبر هستش؟ممنونم اگر جواب بدید

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است
آزمایش زگیل تناسلی برای آقایان لازم نیست و کلاً انجام هم نمی‌شود.
حسینی
سلام خسته نباشین من قبلا پیام داده بودن بهتون راستش آقای دکتر من روز 39 الایزا نسل 4 دادم ومنفی بود ولی من از از روز 18 رابطه تا الان که شده 64 روز کلی حالا های بیماری دارم از گلو درد تا خارش پوست زیاد شدن جوش بدن و زخم های ریز دهان بی خوابی و تنگی نفس شبانه و معده درد و رفلکس معده و اسهال و خستگی و ضعف بدنی رو سردرد و مخصوصا پیشانی و... که توی این مدت هر کدوم به نوبت میان و میرن و کلی کلافه شدم و از استرس گاهی خوابم نمیبره ینی آزمایش من اگه درست بوده پس این علایم چیه که تموم نمیشه واقعا دیگه کم آوردم بنظر شما چکار کنم

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است. برای مشکلات خود با پزشک مشورت کنید.
محمدرضا
سلام دکتر.من ورم چرک دندانم(دندانم کاملا خراب هست و کاملا سیاه و شکسته هست)من 2 سال قبل یه بار رابطه خطرناک داشتم.الان ورم دندانم خوابیده ولی یکم از عفونتش مونده 3 هفته هست الان.امکان دارد بدن در این دوسال اونقدر ضعیف شده که عفونت دندان نخوابیدم به خاطر ایدز باشد؟(لثه زیر دندان خرابم اینطوریه)لطفا جواب بدهید.(اون موقع بعد 23 روز الایزل نسل 4 دادم منفی شده بود)؟قبلا هم دو سه بار این دندانم ورم کرده و خوابیده بود؟تورو خدا بگین امکان دارد دوسال بدنم اینقدر ضعیف شده که عفونت ازبین نره؟

پاسخ
سلام
با دندانپزشک مشورت کنید.
نا شناس
سلامی دوباره خدمت اقای دکتر بزرگوار
انشالاه خدا خیرتون بده ببخشید دوباره مزاحم میشم اقای دکتر منظور شما از منفی قطعی یعنی دیگه لازم نیست ازمایش بدم پایین تر توضیح دادم زمان ازمایش و نوع ازمایشممنون میشم جواب بدید چون تو سایتا میگن ۶ ماه باید بگذره ولی من از مرکز مشاوره پرسیدم گفتند اوک منابع قدیمین ممنون میشم کامل مسئله روشن کنید و بگید که لازمه تکرار کنم ازمایشو یا نه؟

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست.
ایدا
سلام آقای دکتر.
بنده توو روز ۷۸ رفتم تست الایزا نسل چهار دادم(توو جواب آزمایش نوشته بود 4th generation elisa hiv test
بعد سه ماه باز تکرار کنم یا قطعی هس؟؟
همه ی کشورها دستورالعمل دارن برای تست هاشون اونوق مملکت ما دریغ از اینکه یک دستوالعمل بذارن برای نوع تست و دوره پنجره و ... و فقط سایت شما هس که کمک و راهنمایی میکنه و ممنونم از شما.بقیه سایت ها که کلن کپی پیست کردن.سایت های خارجی هم که یبار میگن سه ماه یبار شیش ماه.واقعا ۷۸ روز با ۹۰ روز یعنی همون دوازده روز انقد تاثیر داره توو جواب آزمایش؟به مرکز مشاوره زنگ زدم گف ی هفته اینا تاثیری نداره و الایزا نسل ۴ بعد یک و نیم ماه قطعیه.نظر شما چیست؟

پاسخ
سلام
نیاز به تکرار نیست
f
اقای دکتر حالاصرفا بیماری خودایمنی فرق داره با نقص ایمنی هرجایی خوندم زده بیماری خودایمنی باعث افزایش طول دوران پنجره تاشش ماه میشه بخاطرهمین دکترخیلی ناراحتم برا ماه شیشم این اقایی هم ک رپیدش مثبت شدبعد دوسال بیشتر بی تابم ای کاش هیچ موقع این خطارو نمیکردم

پاسخ
خیر
اشتباه متوجه شده‌اید. نتایج منفی همواره قطعی است.
علی
سلام دکتر جان یک سوال اکه رپید مثبت بشه بعد الایزا بگیریم منفی بشه و باز رپید مثبت بشه باید چکار کرد؟



پاسخ
سلام
معمولاً چنین نیست و منفی می شود ولی فرضاً هم اگر دوباره مثبت باشد طبق الگوریتم WHO در این موارد تحت عنوان "نتیجه نامشخص" تکرار رپید تست پس از 14 روز توصیه می شود.
طبق الگوریتم CDC تست افتراقی و PCR اقدامات بعدی است.
محمد
سلام اقای دکتر عزیز
بنده نزدیک ۴ ماه پیش رابطه جنسی داشتم محافظت نشده از مقعد ولی به مدت کم و شاید در حد ۱۰ ثانیه بعد از ۱ ماه ازمایش نسل سوم دادم منفی بود و بعد ۲ماه یک هفته باز نسل سوم دادم و منفی بود و بعد ۳ ماه ۷ یا ۵ روز رپید تست دادم تو مرکز بیماری ها و منفی بود ولی غددم باد کرده داخل گردنم و سوزش ادرار دارم ایا لازم به تکرار ازمایش هست یا قطعی من ندارم واقعا نگرانم کمک کنید

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و ربطی به علائم ندارد.
شاه
طبق دستور همین who بعد از شش ماه قطعا جواب منفی قطعیه تکرار ازمایشم فکر کنم واسه کسی باشه که ازمایشی چیزی نداده و یا تو دوره پنجرست جوابش مثبت شده که تست تاییدی میگیرن مگه میشع که بعد از شش ماه د هفت ماه الایزا نسل ۴ منفی بشه این کیتارو خیلیا قبول ندارن و میگن مثبت کاذبه و چینین حتی مسئولش میگفت الایزا بده واسه راحتیه خیال خودتون در صورتی که شما میگید رپید تکرار کنم

پاسخ
بله نظرات مختلف است.
شاه
سلام دکتر ببخشید باز مزاحم شدم به مرکز بیماری های رفتاری رفتم گفتن مشکلی نداری جواب ازمایش الایزای نسل ۳ من خداروشکر منفی شد چرا باید با رپید تکرار کنم دیگه مگه الایزا دقیق تر از رپید نیست با اینکه مسئول اونجا گفته که رپید تست ما مشکل داره شما میگید باز تکرار کنید رفتم پیششون گفتن نیازی نیست تست بدی اگه میخوای بدی الایزا بده الان جواب من منفی نیست یعنی ؟

پاسخ
سلام
این الگوریتم WHO است.
f
اقای دکتر خودتون گفتین نقص ایمنی مادرزادی باعث افزایش دوران پنجره تاشش ماه میشه خب من زدم تواینترنت نوشته التهاب روده بیماریه خودایمنی هست و دوران پنجره پس ازمن شش ماهست؟

پاسخ
نقص ایمنی با خودایمنی فرق دارد.
Maryam
سلام لطفا کسی که اسمش شاه بود بیاد بگه جواب ازمایشش چی شد قرار بود امروز بگیره ان شالله که منفی بوده
f
اقای دکتر من استرس شدیدی باز گرفتم چون التهاب روده دارم ودرد معده شدید وبا توجه ب علایمی ک بعدرابطه دهانی داشتم که هفته بعدش ازگلودردشدیدیکطرفه وتب درهمون قسمت وقرمزی روی ناخن وگزگز کف انگشتان دستم دارم وتاروز85 ازمایش ایدزدادم منفی بوده یعنی چون الهتاب رودم خودایمنی هست دوره پنجرم شیش ماهه؟من امیدمو ازدست دادم

پاسخ
نتایج منفی قطعی است و ربطی به خودایمنی یا التهاب روده ندارد.
شاه
سلام عرض ادب دکتر من همون شاه هستم تو شهر ما مرکز بیماریه رفتاری یکی هست که تمام کیتاش همونیه که از من گرفتن خب به قول شما این جواب من مثبته خب اگه مثبته مسئول اونجا چرا از من تست دیگه ای نگرفتن و چرا به من گفتن منفیه با اینکه من پرسیدم نباید خط صورتی باشه گفت فقط مال شما نیست هر کسی اینجا منفی بوده این خطه بوده مشکل از کیت ماست شما میگید طبق دستور who باید تایید بشه خب با چی این شهر ما غیر از الایزا تست دیگه نداره و رپید تست شرکت دیگه ای هم نداشتن من الایزا دادم جوابش نیومده هنوز چطور ممکنه بعد از شش و هفت ماه جواب منفی باشه بعد از دوسال مثبت بشه، یا دوره پنجره شش ماه نیست یا کیت مشکل داره؟ الان من چطوری باید بدونم منفیم یا مثبت به مرکز مشاوره رفتم گفته شما بعد از شش ماه الایزا دادید قطعا منفی هستید این کیت ما مشکل داره و این شکلیه چکار کنم به نظر شما؟

پاسخ
اگر رپید مثبت ولی الایزا منفی باشد طبق دستورالعمل WHO باید تست رپید دوباره تکرار شود و اگر آن هم منفی باشد نتیجه قطعاً منفی خواهد بود. در دستورالعمل CDC نتایج مثبت باید با آزمایش افتراقی و سپس PCR تأیید شود.
خلیل
سلام دکتر اون پسره شاه میگه من بعد 6 ماه ازمایشم منفی شد الان چطور بعد 2 سال مثبت شده؟من دوباره به فکر افتادم.میشه دلیلشو بگین؟

پاسخ
سلام
احتمالاً مثبت کاذب است.
f
اقای دکتر اینک تومطالبتون نوشتین کمترازیک درصدافراد بدلیل استعدادژنتیکی بالاوسیستم قدرتمندقادر ب کنترل بیماری میشن یعنی دوران پنحرشون شش ماهه هست؟ یعنی منفی کاذب توماه سوم براشون هست؟

پاسخ
خیر
دوره پنجره در این افراد فرقی با بقیه ندارد.
f
سلام اقای دکتر چرا به این شخصی ک اسمش شاه هست و تست الایزا رو مدت شش ماه انجام داده وبعددوسال تست رپیدداده که دوخط قرمز وصورتی براش مشخص شده ارجاع میدین ک ازمایش انجام بده مگ نمیگین حداکثر دوران پنجره سه ماه یا گاهیم شش ماهه؟

پاسخ
سلام
این دستورالعمل WHO است.
شاه
دکتر جان من همون شاه هستم گفتید که طبق دستور عمل باید تکرار بشه اما مسئول اونجا گفت تمام کیتا همین شکلن و کسایی که منفی شدن با این کیت یه خط قرمز و یه خط صورتیه من بعد از شش ماه الیزای نسل ۴ دادم منفی شد حالا بعد از دوسال اینجور شده اما دیروز الیزای نسل ۳ دادم فردا جوابش میاد اگه منفی باشه دیگه قطعیه منفی و نشون میده کیت همین شکلی بوده؟

پاسخ
اگر رپید مثبت ولی الایزا منفی باشد طبق دستورالعمل WHO باید تست رپید دوباره تکرار شود و اگر آن هم منفی باشد نتیجه قطعاً منفی خواهد بود. در دستورالعمل CDC نتایج مثبت باید با آزمایش افتراقی و سپس PCR تأیید شود.
علیرضا
آقای دکتر سلام و سال نو مبارک
سپاس از وقت و حوصله ایی که صرف پاسخگویی به سئوالات میکنید
۱۸ ماه پیش رابطه ایی با شخصی داشتم که متاسفانه در زمان نزدیکی عادت ماهیانه بود و من متوجه نشدم و در ۲ ، ۹ و ۱۳ ماه بعد تست آنتی بادی و آنتی ژن با متدهای ECLIA و CLIA دادم که هر ۳ منفی بود مدتی ست علائمی مانند گزگز و خارش پوست، آفت بر روی زبان و ... دارم که نگرانم کرده لطفا بفرمائید آیا این ۲ متد آزمایشی معتبر هستند؟ و آیا بعد از این مدت و با این علائم نیاز به آزمایش دیگری هست؟

پاسخ
سلام
بله معتبر هستند و تکرار لازم نیست.
پگاه
سلام آقای دکتر
تست نسل سوم در روز ۱۱۰ چند درصد قطعی میباشد؟ایا باز احتمال منفی کاذب وجود داره؟

پاسخ
سلام
۱۰۰ درصد قطعی است
f
ببخشیدمن قبل رابطه التهاب روده داشتم ک التهاب رودم با افزایش استرس بیشترشده درد روده هم دارم علت هاله قرمز ک گفتین ممکنه ازالتهاب باشه التهاب اعصاب ازنشانه های hiv یا ایدزه یا مربوط ب التهاب روده ام میشه خیلی ناراحتم میترسم جپاب ازمایش ایدزم تاسه ماه منفی کاذب بوده باشه؟

پاسخ
ربطی به اج‌آی‌وی ندارد و نتایج منفی قطعی است.
شاه
دکتر من همین شاه هستم که گفتم با کیت ازمایش دادم که یه خط پررنگ و یه خط کمرنگ شد چرا مسئول اونجا گفت منفیه و کیتای ما این شکله گفت واسه هر کیو که منفی بود گرفتیم همین شکل بوده و مثبتا دو خط پر رنگ بوده من شش ماه بعد از رابطه الیزای نسل چهارم دادم که منفی بود الان دو سال گذشته خواهش میکنم بگین چکار کنم

پاسخ
طبق دستورالعمل باید تکرار شود.
شاه
سلام خسته نباشی دکتر عزیز من بعد از دو سال از رابطه رفتم مرکز بیماری های رفتاری ازمایش رپید تست دادم که یه خط قرمز پررنگ شد یک خط صورتی شخصی که ازمایش گرفت گفت کیتا این شکلن قانونا نباید صورتیم باشه ولی این کیتا هست اگه مثبت باشع دو خط باید پر رنگ باشه به نظر شما حواب ازمایشم منفیه یا باید برم ازمایش بدم خیلی حساس شدم ممنون

پاسخ
سلام
دو خط به معنی نتیجه مثبت است و شدت رنگ آن ها ممکن است متفاوت باشد یعنی یکی پررنگ تر باشد. به هر حال نتایج مثبت ممکن است کاذب باشد و باید با آزمایش الایزا یا پی سی آر تأیید شود.
f
سلام ببخشیدعلت هاله ی قرمزروی تمام ناخن ها وگاهی گزگز نوک انگشتان دستم وسست وحالت برگشت دوسه تا ازناخن های دستم علتش بنظرشماچیه بعدازرابطه تا الان ک سه ماه گذشته هست وخوب نشده

پاسخ
سلام
با پزشک متخصص پوست مشورت کنید. تغییر رنگ ناخن به رنگ قرمز در بیماری های مختلف مانند اختلالات التهابی ممکن است دیده شود.
علی
سلام
اقای دکتر اگه در دوره پنجره اشتباه شده باشه و مثلا یکسال باشه یا دوسال چی میشه این فاجعه هست چون کل معادلات دنیا میریزه بهم درسته

پاسخ
سلام
بعد از دوره پنجره باید آزمایش انجام شود.
رضا
سلام جناب دکتر
دستگاهی که روش الکترو کمی را انجام میده واقعا دقیق و میشه نسبت به نتایج بعد ۳ماه قطعی اسوده خاطر بود من در انتقال خون دادم گفتن روش کمی لونیسانس چک میشه

پاسخ
سلام
بله
x
سلام علل منفی کاذب در تست تشخیص Hiv چیست در کتب وسایتهای مختلفی خوانده ام ک درجایی بیان شده سیستم ایمنی قدرتمندواستعدادژنتیکی بالا درکنترل بیماری باعث دیرتشکیل شدن AbعلیهHivمیشود ک کمترازیک درصدافرادچنین قابلتی دارند امادرجایی دیگرسیستم ایمنی ضعیف را نشان ازدیرتشکیل شدنAb ومنفی کاذب میدانند خب شماعلل منفی کاذب در تشخیص hivراچه میدانید منظورجمعیت یک دهم درصدهست ک دوره پنجره انان شش ماهه خواهدبود؟ تشکراز جوابگویی.وصبرتان ایام بکام


پاسخ
سلام
پس از دوره پنجره منفی کاذب ندارد که مدت آن حدود ۴ هفته برای نسل ۴ و حدود ۶ هفته برای نسل ۳ است.
محممد
دکتر جان عزیزانت جواب بدهید.من با متخصص عفونی صحبت میکردم میگفت 6 ماه که بعضی منابع میگن به خاطر این هست که ممکن است شخصی مادرزادی سرطان یا دیابت و..که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در این افراد بعضی وقت ها آنتی بادی دیر تولید میشود به خاطر اونه وگرنه در افزاد سالم تا 3 ماه نتیجه صد در صد است.نظر شما راجب این موضوع چیه؟

پاسخ
نتایج منفی قطعی است.
مهتاب
سلام سال نومبارک
مایک نفرومیشناسیم ک سه ماه پیش تصادف کردن خون بهشون زدن بعدسه علایمشون شروع شده مثل کهیروورم غددوگلودرد وایشون رفتن تست دادن ایدزشون مثبت شده حالا اقای دکتر اینک مابعدرابطه دچعرعلایم شدیم وتاسه ماه ازمایش دادیم منفی بوده تست ممکنه بعدسه ماه ویک هفته دوهفته جواب مثبت بشه خیلی نگرانم؟؟

پاسخ
سلام
خیر
نتایج منفی قطعی است
علی
سلام دکتر جان
قبل از هر چیز سال نو مبارک ارزوی سلامتی واستون دارم
اقا من الان ۱۲ ماه پیش که رفتار پر خطر داشتم و علایم هم دارم تا الان دقیقا ۱۲ بار ازمایش دادم و یکی پی سی ار کمی اقای دکتر خواهشا خواهشا خواهشا قاطع بع من بگید ایا من اگه ایدز داشتم در یکسال و ۱۲ تا ازمایش واقعا امکانش هست مخفی باشه و نشون نده یا خطا داشته باشه ازمایشگاههای ایران
ببینید یه توضیحی کاملی بدید من چکار کنم بعد ۱۲ ماه و ۱۲ بار ازمایش و داشتن علایم
خسته شدم واسم یه توضیحی بدید هر کاری گقتید میکنم

پاسخ
سلام
توضیحی ندارم دوست عزیز. کار شما اشتباه است. نتایج منفی قطعی است و علائمی که دارید ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
کریمی
سلام من حدود دوماه پیش یه رابطه داشتم و از حدود 20 روز بعد رابطه خیلی علائم داشتم مثل زخم ریز دهان درد و خستگی بدن گلو درد سمت چپ خارش بدن رفلکس معده جوش های بدن و سوزش پوست و... که تا الان هنه علیم. میام ومیرن ثابت نیستن روز 25 و روز 39 آزمایش الایزا نسل 4 دادم و منفی بود و اینم بگم بسیار حساس و استرسی هستم و بی خواب شدم و بی اشتها بنظر شما بازم برم آزمایش بدم منفی کاذبه؟

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست.
رکسانا
سلام آقای دکتر.عیدتون مبارک.کسی که توو هفته ۱۱ یا همون روز ۷۸ الایزا نسل چهارم بده باید توو هفته ۱۲ هم تکرار کنه؟من طبق جدول سایت که منفی کاذب توو این روز صفر بود رفتم آزمایش دادم ولی انگار تاکید بعضیا ۱۲ هفته یا ۹۰ روز هست.چقدر احتمال داره توو یک هفته یا ۱۲ روز جواب برگرده؟اخه الایزا واقعا تست حساس و دقیقیه.یعنی اینهمه آنتی بادی تشکیل نشد درست توو اون دوازده روز تشکیل میشه؟

پاسخ
سلام
بله نظرات مختلف است.
شاه
سلام دکتر جان جواب ازمایش بعد از ۶ ماه چند درصد قطعیه و چند درصد احتمال مثبت شدن هست ؟

پاسخ
سلام
۱۰۰ درصد قطعی است.
بهاره
سلام وقت بخیراقای دکترمن ی رابطه پرخطرداشتم چندروزبعدش نوشتم هم ک گلودردیکطرف طولانی ب مدت شش هفته داشتم ک قرص جوابگونبودنه ازیترومایسین ن هیچ دارویی عادت ماهیانمم بهم ریخت جوش پوستی ریزبدون خارشم داشتم تب هم وتعرق همراه گلودرد داشتم ازاون موقع هم تاحالاروی تمام ناخنام لخته خون هست وکف انگشتا دستم گزگزمیشن خیلی ناراحتم چندبارم ازمایش ایدزدادم روز20وروز44وروز67وروز85که منفی بودن اما دلم بیقرارع برای ماه چهارم ک میترسم مثبت باشه توخونم مخفی باشه ویروس هرچیم اینترنت میزنم نوشته گزگزشدن دست التهاب عصب ونشان hiv وایدزه همینطورگلودردیکطرفم هم قبل اینک خوب بشم چون بیش ازدوهفته طول کشیده بود زده بود علائم اولیه یاحاد hivهست ایا هنوزناقلم؟برا خونوادم میترسم چون پدرم ازژیلتم مادرم ازقاشقم ک لبام خونی بود ودندون خرابم داشتم استفاده کرده بودن ولی اونابعد دوسه ماه گلودردداشتن مادرم سردردم داشتم همراه گلودرد پدرم لرزداشت وبدن دردهمراه گلودردش خیلی ناراحتم توهرسایتی هم زدن دوران پنجره شش ماهه ناقلم هنوزیعنی؟

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و ربطی به علائم ندارد.
شاهین
سلام دکتر جان یه سوال داشتم شما به بعضیا گفتین حتی با رپید تست ازمایش دادن بعد از ۱ ماه گفتین جواب منفیه و نیاز به تکرار نیست اما بعضیارو گفتیم بعد از سه ماه بازم ازمایش بده دلیلش چیه و اینکه منی که بعد از شش ماه ازمایش دادم ایا ۱۰۰ درصد منفیه یا بازم ازمایش بدم؟

من طی چند ماه ازمایشگاه شهرمون میرم که خیلی معروفه ایا ازمایشگاه ها واقعا تو چند ماه تست میگیرن یا یک بار منفی بود تست بعدیو الکی رد میکنن؟

پاسخ
سلام
نوع سؤال متفاوت بوده ولی کلاً نتایج منفی قطعی است. همه آزمایش‌ها انجام می‌شود.
شاهین
سلام خسته نباشید دکتر جان سال نوتون مبهرک باشه چند تا سوال داشتم میشه همشو جواب بدید؟

من دوسال پیش رابطه جنسی داشتم علائم حاد رو داشتم و غدد لنفاویه گردنم زیر بغلم و کشاله رانم ورم کرد بعد از دوسال هنوز مونده و نرفته بعد از شش ماه و هفت ماه از رابطه لزمایش الیزای نسل چهار دادم منفی بود ایا نتیجه قطعیه و ۱۰۰ درصد منفیه؟
دوم اینوه همه ازمایش مربوط به غدد انجام دادم و چیزی نبود اما میترسم مربوط به اچ ای وی باشه ایا ربطی داره باید برم دوباره ازمایش بدم؟
پارنترم بعد از یک ماه از رابطه با ریپید تست تست کرد و منفی بود بعدش دیگه خبری ازش ندارم فقط میخوام بدونم بعد از شش ماه چند درصد احتمال داره منفیه کاذب باشه خیلی استرس دارم

پاسخ
نتایج منفی قطعی و ۱۰۰ درصد است و ربطی به علائم ندارد
پگاه
با سلام و احترام
آقای دکتر هرکی برای دوره پنجره یک چیزی میگه مخصوصا سایتای ایرانی غیر از شما که بیشتر ادمو سردرگم میکننو استرس کاذب میدن.من یک رابطه ای داشتم فقط به صورت اورال و بوسه دهانی ک چون لبم زخم و خونی بود استرس شدیدی گرفته بودم.من روز ۱۵ و ۲۶ و ۴۲ آزمایش نسل چهارم دادم.روز ۵۰ و ۵۶ هم تست نسل سه دادم منفی بود.باز رفتم روز ۷۸ الایزای نسل چهار دادم ک منفی شد.ایا نیاز به تکرار هس؟۱۲ روز موند تا ۹۰ روز بشه ایا واقعا این دوازده روز ممکنه عوض شه؟خیلی ممنونم از شما

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست.
بهاره
اقای دکتر من عیدندارم همش استرس واضطراب دارم فک میکنم اینهمه آزمایش ک تو86روز دادم منفی کاذب بودن چون علائم روی ناخنام حالادارم نوک ناخن هام قرمزشدن وچندتاازناخن دستامم سست شدن حالت ضعیف دردناک وانگشت دستامم مورمورمیشن حالت گزگزمیشن بعداون شش هفته گلودردیکطرفم احتمال زیادمیدم ناقل باشم وپدرمم گلودردیکطرفه بعددوماه ک ازژیلتم استفاده کردن دارن،ایابنظرشمام من ایدز دارم؟دیگ خسته شدم چون دیگ بدنم تحمل نداده دکترچشمام دیگ ب زوربازمیکنم ازبس گریه میکنم

پاسخ
نگرانی شما بی‌مورد است
رادین
سلام بزرگوار عیدتون بخیر لطفل جواب بدهید.کسی که در روز 80 ازمایش الایزا نسل4 بدهد احتمال دارد در ماه ششم مثبت باشد؟چند درصد؟

پاسخ
سلام
خیر
احتمالش صفر است
هیراد
سلام دکتر من کلی علایم دارم.و بللاخره الان نتیجه سومین ازمایشم رو گرفتم.میخواستم بپرسم اگر کسی در روزهای 20و70 و دقیقا در روز 84 که جوابشو الان گرفتم آزمایش الایزا نسل 4 بدهد و منفی باشد چقدر احتمال دارد که منفی کاذب باشد؟

پاسخ
سلام
احتمالش صفر است
متین
سلام ، من داخل اینترنت خوندم داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی باعث منفی کاذب جواب ازمایش میشه ، ولی شما در پاسخ هاتون خوندم ک گفتین داروها اثری نداره در جواب منفی کاذب ،، آیا آمپول هایی مثل دگزامتازون یا بتامتازون که برای کنترل عطسه و ابریزش بینی هستش ک معمولا برای حساسیت و سرماخوردگی بکار میره و امپول هایی نظیر همین ها ، چند روز قبل از ازمایش hiv 1_2 ab ag روش ecl ، باعث منفی کاذب نمیشه ، خواهش ی توضیحی بدین ؟

پاسخ
سلام
خیر اثری ندارد
صالح
سلام، ازمایش hiv1-2 ab ag ecl بعد از 10 سال از رابطه جواب منفی ، آیا قطعی است یا انتی بادی از بین میرود؟

پاسخ
سلام
بله قطعی است.
بهروز
سلام بزرگوار.شما در پاسخ یکی از داداشامون گفتین علایم ایدز10 سال بعد ممکن هست در دهان بروز کند.الان سوال من اینه مثلا کسی که بعد دو سال دچار علایم دهانی ایدزی که در اینترنت هست شوداصلاربطی به ایدز ندارد؟؟؟؟؟سوال دوم هم اینجاست تست الایزا نسل 4 در روز های 23و68و84 چند درصد قطعی هست؟؟خواهشا به دوتاشم جواب بدین

پاسخ
سلام
نتایج منفی پس از دوره پنجره ۱۰۰ درصد قطعی است و علائم دهانی در افرادی که آزمایش آنان منفی باشد ربطی به اج‌آی‌وی ندارد.
بهاره
سلام اقای دکتر،من همونیم ک بعدرابطه دهان باواژنم وزبان آن شخص داخل گوشم گلودردیکطرفه ب مدت شش هفته گرفتم ک چربی نبودوفقط دردوالتهاب بودکه باانتی بیوتیک اصلابهبود پیدانمیکرداحساس داغی درهمونطرف گلوم هم حس میکردم ی سری جوشای ریزم رودستام بدنم زدن ک خارش نداشتن پریودیمم کلا دیروزودمیشدوتعرقم شباگهگاهی داشتم روز44ازاون اتفاق الایزانسل4دادم وروز67بازالایزادادم وروز85هم تست انتی بادی بادستگاه کوباس ک منفی بودن اما چندهفته هست نوک تمام ناخن های دستام هاله های قرمزهمراه درددارن ودوسه تاازناخنام قرمزنوک اون بیشتره وناخن حالت شکننده ویکم لبه برگشت پیداکردن الان شب وروزندارم ازخدامیخوام کمکم کنه پدرمم هم بدون اینک بدونم ازژیلتم همون روزای اول استفاده کرده بوده وحالاگلودردیکطرفه سمت چپ داره ودردمفاصل پا،مادرمم ازقاشقم دوماه قبل ک لبام خونی بودن استفاده کرده اونم گلودردسمت راست نصف روز گرفت چندمدته هم سردردشدیدداره خواهش میکنم بمن بگین ناقل؟ اخه من تمام مطالبتون روازقبل ک بقیه ازتون پرسیدن خوندم گفتین حداکثردوران پنجره شش ماهه من خیلی میترسم

پاسخ
سلام
بله نظرات مختلف است ولی دوره پنجره نسل ۴ در بیشتر منابع ۴ هفته است.
بهروز
سلام، اگه دو الی سه روز قبل از ازمایش hib12abag p24,
ب روش ecl,, برای کنترل عطسه و ابریزش بینی ، امپول هایی مثل دگزامتازون یا امپول هایی ک شیری رنگ هستن برای سرکوب سیستم ایمنی و ضد احتقان هستن ، ایا جواب منفی کاذب میدهد ، خواشا رانمایی بفرمایید ، جواب منفی قطعی است؟

پاسخ
سلام
دارو اثری بر آزمایش ندارد و نتایج منفی قطعی است.
پدرام
سلام ، دکتربعد. از 6سال از رابطه ازمایش hiv۱_۲ ،ab ag دادم جواب منفی بود ، ولی ، بخاطر سرماخوردگی ، دو روز قبل از ازمایش امپول هایی مثل دگزامتازون یا از این نوع امپول ها ک باعث سرکوب سیستم ایمنی میشه برای کنترل عطسه و ابریزش بینی زدم ، و همچنین برای گلودرد هم پنیسیلین زدن ، خواهشا راهنمایی کنین ایا این داروها باعث جواب منفی کاذب شده ، یا این جواب قطعیه ؟

پاسخ
سلام
دارو اثری بر آزمایش ندارد و نتایج منفی قطعی است.
علی
سلام من بعد ۸ سال از رابطه ازمایش hiv1_2 ab ag به روش ecl دادم ولی زمانه ازمایش کرونا داشتم ، ایاد در جواب اثر دارد ؟ و اینکه قطعی است یا خیر؟

پاسخ
سلام
اثر ندارد و قطعی است.
داوود
سلام دکتر.دکتر اگه ایدز علایم دهانی بدهد این علایم تقریبا بعد چندسال بروز میکند؟

پاسخ
سلام
اچ‌آی‌وی به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال اغلب بدون علامت است. سپس ایمنی ضعیف می‌شود و علائم ایدز شروع به تظاهر می‌کند که گاهی با علائم دهانی هم همراه است.
عسگر
دکتر من سوالم این نیست چرک و ورم دندان از علایم ایدزه.چون من از بچگی دندونام خراب بود و این مشکلاتو داشتم .سوال من اینه قبلا یه هفته ای میخوابید ورمش الان بعد یه هفته یکم از ورمش مونده این دیر خوابیدن میتواند از ضعف سیستم ایمنی باشد(یعنی ایدز باشد)؟

پاسخ
عرض کردم اختصاصی نیست.
عسگر
دکترمن همونیم که دیروز در مورد چرک دندان پرسیدم.دکتر من ازمایش دادم دیروز امروز جوابشو گرفتم در روز 75 ام منفی بود(الایزا نسل 4).این قطعی است؟یدونه هم ممکنه این نخوابیدن ورم به خاطر کشیدن سیگار باشه؟

پاسخ
نتایج منفی قطعی است. برای مشکل دندان با دندانپزشک مشورت کنید.
عسگر
سلام دکتر وقتی دندونم قبلا چرکی میشد و ورم میکرد یه هفته ای درست میشد ورمش میخوابید.الان 1هفته گذشته ورمش یکم مونده میتواند از علایم ایدز باشد؟

پاسخ
سلام
افزایش مشکلات دهان و دندان ممکن است در مراحل پیشرفته ایدز مشاهده شود ولی اختصاصی نیست. به هر حال اگر نگران هستید می‌توانید آزمایش انجام دهید.
ماهان
سلام وقت بخیر
اثربخشی که مبتلا ایدزباشه ویژلت استفاده کرده باشه ومابعدپنج الی شش ساعت ازژیلت آون شخص که ژیلتشم توحموم خشک شده استفاده کنیم چقداحتمال داره منم ناقل شده باشم؟

پاسخ
سلام
ابتلا در این موارد بسیار نادر است.
لاله
سلام آقای دکتر درچه صورت طول دوره پنجره درازمایش hiv به شش ماه افزایش می یابد؟
آیا سیستم ایمنی قوی وقوع ژنتیک قوی شخص باعث افزایش دوره پنجره میشود؟ واین من رابطه دهانی باواژنم اتفاق افتاد که اسلامی دهان شخص اطلاع نداشتم ویه بارم زبانش را درداخل گوشم کرد آیا احتمال انتقال هست؟چون بعدچندروزگلودردوالتهاب شدیدگلو ولوزه به مدت شش هفته داشتم که هردارویی میخوردم خوب نمیشد مابین گلودردم هم سرماخوردم ازخونواده ولی بازگلودردرو داشتم آیا من مبتلام؟ چقداحتمال داره؟

پاسخ
افزایش نمی یابد. برخی منابع 6 ماه گفته اند که علت را باید از خودشان پرسید. عموماً 4 هفته برای نسل 4 کافی است.
بهاره
سلام ببخشیددوباره مزاحم میشم پیروسوال دیروزم اینک میگن دوران پنحره تاشش ماه افزایش پیدامیکنه علتاشم حتی تومتن بالانوشتین استعدادژنتیکی بالا وسیستم ایمنی قدرتمند وافرادی ک داروی پیشگیری استفاده کرده باشن یاهمزمان مبتلا ب هپاتیت باشن ..خب چون تیترانتی بادی هپاتیت ب منم بعدده سال 698هست وسیستم ایمنی من گفتین قدرتمنده یعنی دوره پنجرم شش ماهه و من ناقل اچ آی وی هستم؟ خیلی برای پدرومادرم میترسم خواهش میکنم جواب بدین یعنی اینهمه ازمایش ک توسه ماه دادم منفی کاذبن؟؟

پاسخ
سلام
خیر
ربطی ندارد
بهاره
ببخشید دوباره میپرسمتیتر انتی بادی هپاتیت بی من698 زده بوده توبرگه یعنی سیستم ایمنی بدنم خیلی قویه وممکنه ازمایش ایدزم ماه ششم مثبت بشه؟

پاسخ
خیر
ربطی ندارد
بهاره
سلام تقای دکترمن بصورت خیلی انفاقی سوزن ک دارای خون بود ونمیدونم الوده بودیانه وارد دستم شد دوسه روز بعدسقف دهنم ی هفته دردگرفت وگلودردیکطرفه سمت راست ب مدت چهارهفته گرفتم هرجا میخوندم میگفتن علامت ایدزه حتی روزای اول ک این اتفاق برام افتادرفتم حموم ژیلتم رو توحموم جاگذاشتم دیدم بابام رفته استفاده کرده خیلی ترسیدم هفته ششم ازاون اتفاق الایزا دادم منفی بود اما اروم وقرار نداشتم بعداز روز67هم الایزادادم منفی شد و روز86هم یعنی چهارروز مونده ب 90روز تست انتی بادی بادستگاه کوباس دادم منفی شد ی ماه قبلشم لبام ترک داشت خیلی گریه کرده بودم وخونی بودن لبام باقاشقی ک غذا خوردم مادرمم همونو برداشت غذا خورد الان گلوش سمت راست درد میکنه وسردردشدید داره چشاشم خونیه بابامم چندروز پیش گلوش سمت چپ درد میکرد ولرز داشت واستخوناش خیلی درد میکردن حالا من چیکارکنم یعنی من پدرو مادرمو مبتلا کردم وخودمم ناقلم هنوز وتوخونم مخفیه انتی بادی hiv ؟؟شنیدم کسی ک سیستم ایمنی بدنش قویه شش ماه بعد جواب ازمایشش مثبت میشه و یا بیماری خودایمنی داره یا میتلا ب هپاتیت ب یاسی باشه؟؟ اخه من واکسن هپاتیت ب زدم ده سال پیش و چندماه پیش ک ازمایش شدم تیتر انتی بادی من خیلی زیادبوده؟؟ ایا امکان تداخل ونشون ندادن پادتن اچ آی وی هست؟؟خواهش میکنم جواب سوالامو بدین خیلی حالم بده التماس میکنم

پاسخ
سلام
تیتر بالای آنتی‌بادی هپاتیت ب نشان می‌دهد ایمنی شما بسیار قدرتمند است. در هر صورت نتایج منفی قطعی است و علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
رضا
سلام دکتر عزیز
اقا ما ۳۰ ماه داریم ازمایش میدیم خواهش میکنم به من کمک کنید علایم دارم دهنم خشک میشه و افت میزنه زبانم میخام ازدواج کنم نگرانم و تا بحال ۲۵ بار ازمایش دادم در عرض ۳۰ ماه به من کمک کنید

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد. تکرار آزمایش لازم نیست.
بهنام
سلام دکتر.من 84 روز قبل یه رابطه محافظت نشده با زن معتاد تزریقی داشتم که اصلا از ایدز خبر نداشتم چیه.یهو یکی بهم گفت از رابطه میاد و علایمش رو خوندم دیدم همشو داشتم.دیروز یعنی روز 84 تست الایزا نسل 4 دادم منفی شد آیا نتیجه قطعی است؟

پاسخ
سلام
بله
حسینی
سلام من خیلی میترسم حدود یه ماه بعد رابطه با کاندوم بدن درد دارم و رفلکس معده و زخم ریز دهان که یه ماهه هست و جوش های زیاد در پا و کمره البته من جوش زیاد می ذم قبلا البته خیلی هن استرس دارم یه ماهه که افسرده شدم آزمایش دادم روز 39 نسل چهار که منفی بود چیکار کنم آقای دکتر آیا استرس باعث این چیزا شده ‌‌؟

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است. درباره علت مشکلاتی که اشاره کردید با پزشک خود مشورت کنید.
حسین
سلام دکتر لطفا به این سوال جواب بدین.تا حالا شده تو ازمایشگاه شما یکی تست الایزا نسل 4 در 84 روز بدهد و منفی باشد ولی در 6 ماه مثبت شود؟لطفا جواب دهید.

پاسخ
سلام
خیر
امیررضا
سلام دکتر من کل علایم زبانی اچ ای وی را دارم ولی رفتم دکتر عفونی اون گفت ازمایش در روز 80 قطعی هست و آزمایش های دیگری نوشت و گفت ازمایش اچ ای وی لازم نیست نظر شما چیه؟

پاسخ
سلام
با نظر دکتر عفونی موافقم.
محمد
سلام آقای دکتر
امروز رفتم آزمایش بدم شخصی که نمونه میگرفت گفت که باید تا ۱ سال بیای آزمایش بدی چون ویروس hiv طوری هست که زود خودشو نشون نمیده
این حرفش خیلی ترسوندم آقای دکتر
نظرتون چیه؟

پاسخ
سلام
موافق نیستم.
Maryam
با سلام
اقای دکتر hpv دهانی باعث سرطان دهان میشود؟ از نظر علمی مانند سرطان دهانه رحم ثابت شدس و دارای اهمیت از نظر سرطان است؟

پاسخ
سلام
بله احتمالاً با برخی انواع سرطان ارتباط دارد ولی نه به اندازه دهانه رحم.
شهلا
سلام اقای دکتر من بعدازیک رابطه دهانی باواژنم ب مدت یک ماه ونیم گلودردیکطرفه گرفتم روز چهل وچهارم ازمایش الایزا نسل چهارم دادم منفی شدروز86 هم تست انتی بادی یک ودو بدون انتی ژن بادستگاه کوباس گفتن این اخریه با چ روشیه ک دوساعت دقیق طول کشیدجوابش ک منفی بود؟؟ پدرم الان دوروزه گلودردیکطرفه سمت چپ داره ایا امکان داره خدایی نکرده ناقل باشم وایشون رو مبتلاکرده باشم ؟خیلی میترسم خواهش میکنم جواب سوالاتمو بدین ممنونم

پاسخ
سلام
خیر. نتایج منفی قطعی است.
احمد
سلام دکتر اگر امکانش هس یکم بیشتر در مورد علایم دهانی اچ ای وی توضیح بدین

پاسخ
سلام
علائم دهانی غیراختصاصی است و شامل خشکی مزمن دهان، التهاب لثه، پوسیدگی دندان، زخم، زگیل، تب خال، برفک، و لکوپلاکی مویی است.
داوود
سلام دکتر آزمایش بعد 84 روز از نوع نسل 4 قطعی هست؟(تقریبا اکثر علایم رو دارم بعد رابطه ایجاد شدند)

پاسخ
سلام
بله
شاهین
سلام دکتر عزیز من ۷ ماه پیش رابطه داشتم بعد از دو هفته علائمی داشتم از سردرد و تورم غدد لنفاوی کل بدنم پیش متخصص عفونی رفتم گفت باید ازمایش اچ ای وی و خیلی ازمایشا نوشت که همشون منفی بود ازمایش اچ ای وی رو و هپاتیت رو بعد از سه و شش ماه تکرار کردم با الیزای نسل ۴ که منفی بود دکتر عفونی گفت مشکلی نیست اما غددم خوب نشده و هنوز ورم داره اما دکتر گفت مشکلی نداره و نیازی نیست خواستم نظر شمارو بدونم ممنون میشم جواب بدید ایا نیاز به ازمایش اچ ای وی هست؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام
خیر ربطی به علائم ندارد و نتایج منفی قطعی است.
حسینی
سلام من تقریبا همه علامتاشو دارم و آزمایش الایزا نسل 4 روز 40 منفی شد حالا چه کنم خیلی میترسم

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است ولی اگر نگران هستید در فاصله ۳ و ۶ ماه از تماس تست را تکرار کنید.
فرید
سلام آیا ممکنه در ماه اول علائم باشه ولی آنتی ژن و یا آنتی بادی به حدی نرسیده باشه که الایزا نسل 4 نشون بده میشه علائم باشن ولی آزمایش نسل 4 تو روز 40 منفی باشه

پاسخ
سلام
طبق جدول احتمال منفی کاذب نسل ۴ در روز ۴۰ حدود ۵ درصد است.
شاهین
سلام دکتر جان من ۷ ماه پیش رابطه محافظت نشده داشتم دو هفته بعد تمام علائم حاد ابتدایی بیماریو داشتم و غدد لنفاویم ورم کرد سمت جناغ سینه گردن زیر بغل و کشاله ران که هنوزم باقی موندن و از بین نرفتن سونو گرفتم مشکلی نداشت بعد از سه ماه و شش ماه ازمایش الیزا نسل چهار دادم منفی بود ایا از نظر اچ ای وی خیالم راحت باشه ؟

پاسخ
سلام
بله ربطی به علائم ندارد و نتایج منفی قطعی است.
شاهین
سلام دکتر عزیز من بعد از یک رابطه محافظت نشده یک ماه بعد از رابطه تست رپید دادم سه ماه بعد الیزای نسل ۴ هفت ماه بعد الیزای نسل ۴ دادم که خداروشکر منفی بودم اما یه جا خوندم که ویروسhpv باعث میشه دوره پنجره طولانی تر بشه و تا یک سال ازمایشی وجود اچ ای وی رو تشخیص نده ایا درسته این نظریه یعنی باید دوباره ازمایش بدم ممنون ؟؟؟

پاسخ
سلام
خیر. ربطی ندارد.
شاهین
سلام دکتر کسی که مبتلا به پسوزیاریس باشه در جواب ازمایش اچ ای وی تاثیری نداره و دوره پنجره رو طولانی نمیکنه؟

پاسخ
سلام
خیر. ربطی ندارد.
شاهین
سلام دکتر عزیز فرض بر این بگیریم کسی مبتلا به hpv باشه زگیل تناسلی ایا باعث میشه دوره پنجره ی اچ ای وی بیشتر از شش ماه طول بشکه یعنی باعث تاحیر در دوره پنجره نمیشه؟ یا همون شش ماه کافیه

پاسخ
سلام
خیر. ربطی ندارد.
محمد
سلام من همونم که روز 38 الایزا نسل چهارم منفی بود من توی این مدت آزمایش خون هم دادم دفعه اول گلبولرسفیدم 7500 بود بعد یه هفته شد 7200 این کاهش خطرناکه؟

پاسخ
سلام
خیر. نوسان تعداد سلول سفید در محدوده مرجع (نرمال) کاملاً طبیعی است.
امین
سلام دکتر اگر کسی هیچ علایمی جز علایم دهانی(آفت مکرر و گلودردو سنگ لوزه و تورم دانه های چشایی و ...)داشته باشد ولی در روز 65 و80آزمایش الایزا نسل4 بدهد میتواند با توجه به علایم دهانی نتیجه صد در صد باشد؟

پاسخ
سلام
ربطی به علائم ندارد. نتایج منفی قطعی است.
فرزاد
سلام دکتر.من ادم وسواسو مظطربی نیستم زیاد تو اینترنتم سرچ نمیکنم.من کلی رابطه با هرجور ادمی داشتم(با نهایت شرمندگی با زنان معتاد و پسرا همه رابطه داشتم)یه بار تو اینترنت سرچ کردم دیدم تقریبا همه علایمو دارم.ولی دوبار ازمایش نسل 4 بعداز 70 روز و 12 هفته(83روز)دادم از نوع نسل 4 و دوتاشم منفی بود این دوتا ازمایش میتواند صد در صد باشد؟چون دیگه نمیخوام ازمایش بدم؟

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است.
محمد
سلام من یک رابطه با کاندوم و بدون دخول داشتم در روز 24 یک آزمایش الایزا و روز 25 تست رپید مرکز رفتاری و در روز 38 یک الایزا که گفتن نسل چهاره. انجام دادم و منفی بود علائمی مثل بی حالی و گزگز بدن و یکسری زخم و افت دهان و نفخ معده دارم که البته استرس بسیار شدید و کم خوابی و بی اشتهایی هم دارم ممکنه از استرس باشه جوابا قابل اعتماد یا با توجه به علائم باید تکررار بشه ممنون

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
ایمان
سلام بعد13هفته از رابطه تست HIV.abچقد مورد اطمینان هست آیا نیاز ب تکرار داره در ماه ششم

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
علی
سلام آقای دکتر من ۶ ماه پیش رابطه آنال بدون کاندوم داشتم و بلافاصله بعد از رابطه علائمی مثل بثورات پوستی شدید ، گزگز شدید بدن ، استخوان درد ، تورم لوزه ها ، خارش و ... داشتم که در روز 115 بعد رابطه در مرکز تست امام خمینی رپید دادم و منفی شد ولی چون علائم ادامه داشت در ماه پنجم تست pcr کیفی دادم که اونم منفی شد ولی همچنان علائم هستن مثل آفت دهان آیا به این نتایج بسنده کنم یا نه چون حالت روحی خیلی بدی دارم خیلی ممنونم

پاسخ
سلام
علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد و نتایج منفی قطعی است.
حمید
سلام دکتر.احتمال مثبت شدن تست نسل4 منفی که در روز 84 انجام شده است در ماه ششم چقدر هست؟

پاسخ
سلام
تقریباً صفر
حمید
سلام دکتر.آیا کسی 3 بار ازمایش نسل4 بدهد و اخرین آزمایش دقیق در روز 84 باشد و سه تاشم منفی باشد.آیا امکان دارد بعدا مثبت شود؟(از لحاظ بدنی هیچ مشکلی از قبل ندارم منظور از لحاظ سیستم ایمنی از قبل هیچ مشکل خاصی ندارم)

پاسخ
سلام
خیر
مهدی
سلام دکتر اگه امکانش باشه چند تا منابع معتبر بگین در مورد دوره پنجره بخونیم

پاسخ
سلام
منابع لاتین در متن بالا آمده است. از منابع فارسی اطلاع ندارم.
ارشیا
دکتر من از 20 سالگی که الان 25 سالمه کلی رابطه با زنانی که نمیشناسم داشتم که یهو یکی از رفیقام در مورد ایدز گفت و ترسیدم چون خیلی کارهای خطناک کردم و چون سابقه تزریقم داشتم و با زنان معتاد رابطه داشتم.من صبر کردم و دوبار ازمایش در روزهای 20 و 80 از اخرین رابطم از نوع نسل 4 الایزا دادم و دوتاشم منفی شد.الان این جوابها قطعی هست؟

پاسخ
بله
حسین
سلام.دکتر تو کتاب دکتر محرز خوندم که اگر کسی فقط یک بار رابطه داشته باشد زیاد نگران ایدز نباشد آیا درست هست؟

پاسخ
سلام
آن کتاب را نخوانده‌ام ولی بعید می‌دانم و با گفته شما موافق نیستم. حتی در افرادی که سابقه هیچ رفتار پرخطر یا مشکل خاصی ندارند توصیه می‌شود دست‌کم یک نوبت آزمایش اچ‌آی‌وی انجام دهند.
اکبر
سلام بزرگوار.
دکتر من با یه خانمی که کارش این بود یک بار رابطه داشتم.اول رابطه کاندوم داشتم ولی بعدا 5 دقیقه بدون کاندوم شدم ولی در روزهای 23 و 68 آزمایش نسل 4 در سازمان هلال احمر تبریز دادم منفی بود.دکتر اصلی اونجا گفت کافیه ولی کار کنان اونجا گفت باید 12 هفته بعد تکرار کنی.به نظر شما این آزمایشات قطعی هستند یا نیاز به پیگیری دارند.هیچ علایمی ندارم جز علایم دهانی که تو اینترنت هست.

پاسخ
سلام
قطعی است.
علیرضا
سلام دکتر.خیلی ممنون که با دادن اطلاعات معتبر از استرسمان کم میکنید ایشالله همیشه سلامت باشین.منم سنگ لوزه داشتم که بعد یه سال از رابطم ایجاد شدیعنی امکان ندارد سنگ لوزه از علایم ایدز باشد؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام
ربطی ندارد.
Rajabi
مثلا من بعد یه رابطه حدود 20 روز بعد بدن درد دارم و ضعف و بی حالی و گزگز و سوزش بدن که حدود 10 روزه هست آیا میتونه علامت باشه؟

پاسخ
ربطی ندارد.
محمد
سلام میدونم شما میگیم علائم مهم نیس ولی میشه بگین چه علایمی از بقیه مهترن و باید اونموقع بیشتر شک کرد درباه اچ آی وی در مرحله اول خیلی ممنون

پاسخ
سلام
مهم‌ترین علامت، بدون علامت بودن است چون در این مرحله هیچ علامت مشخص و اختصاصی وجود ندارد. به همین دلیل، همه افراد باید دست‌کم یک نوبت آزمایش اچ‌آی‌وی انجام دهند. هنگامی که علائم مشخصه ایدز شامل عفونت‌های مختلف و ضایعات جلدی و ریوی و ... ظاهر می‌شود، بیماری پیشرفت کرده و به افراد بسیاری سرایت کرده است.
هادی
عرض ادب خدمت شما بزرگوار.
دکتر داشتم سوالارو میخوندم که دیدم یکی از دوستمون در مورد سنگ لوزه و ورم دانه های چشایی پرسیدند.منم دقیقا این دوتا علایم رو دارم.من هنوز تو دوره پنجره هستم ونمیتونم ازمایش بدهم.این دوتا گفتین به هیچ وجه از علایم اچ ای وی نیس.یعنی مطمئن باشم هیچ ربطی به اچ ای وی ندارد؟یا میتواند از علایم اچ ای وی باشد خواهشا یکم بیشتر توضیح دهید؟

پاسخ
اچ‌آی‌وی در بیشتر موارد بدون علامت است، هیچ علامت مشخصه ندارد و ملاک اصلی برای تشخیص آن نتیجه آزمایش است.
حسن
سلام دکتر میدونمعلایم در اچ ای وی مهم نیس ولی علایم زبانی اچ ای وی چیع؟بعدچند سال ایجاد میشود؟

پاسخ
سلام
عمدتاً چیزی که باعث نگرانی افراد شده و به هیچ وجه مشخصه یا محدود به اچ‌آی‌وی نیست مشکل سفید شدن زبان است. یک نوع بسیار نادر سفید شدن زبان موسوم به لکوپلاکی مویی ناشی از یک ویروس دیگر به نام اپشتاین‌بار در افرادی که مشکل ایمنی دارند ممکن است رخ دهد و به ندرت در مبتلایان به اچ‌آی‌وی هم ممکن است دیده شود. متأسفانه این موضوع را افراد بی‌اطلاع و ناآگاه، شاید هم مغرض و سودجو برجسته کرده‌اند چون سفید شدن زبان مشکل شایعی است و به درد بازارگرمی در فضای مجازی می‌خورد.
رضا
سلام دکتر جان.دکتر این کیت های ازمایشی نسل4 ایران در شهر های بزرگ مانند تبریز و تهران معتبر هستند؟یعنی روز 84 خطا هاشون صفر هستند؟

پاسخ
سلام
بله
علی
سلام دکتر ایشالله همیشه تنتون سالم باشد.
دکتر اگر کسی با زن اچ ای وی مثبت رابطه داشته باشد و تمام علایم رو داشته باشد و دوبار ازمایش در روزهای 70 و 84 بدهد و ازمایش نسل 4 باشد .این صد در صد اچ ای وی منفی هست؟

پاسخ
سلام
بله نتایج منفی قطعی است ولی اگر نگران هستید به فاصله ۳ و ۶ ماه پس از تماس تست بدهید.
کریمی
سلام من بعد 20 از از رابطه با کاندوم گلود درد داشتم و زخم دهان و درد بدن و سوزش و گزگز بدن روز 25 آزمایش آنتی ژن آنتی بادی دادم که منفی بود حالا چکار کنم البته استرس خیلی شدیدی دارم

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است.
احمد
سلام دکتر.
این سنگ لوزه من فقط از یه جای لوزم که تو رفتگی دارد از اونجا در می آید.صد در صد این از علایم اچ ای وی نیس؟

پاسخ
خیر
احمد
سلام و عرض ادب.
دکتر ورم کردن دانه های چشایی زبان میتواند از علایم اچ ای وی باشد؟هی ورم میکند

پاسخ
سلام
خیر
leila
سلام جناب دکتر بنده اودیولوژیست هستم . و چندی پیش متخصص ent برای من بیماری ارجاع دادند که وقتی دفترچه شو نگاه کردم دیدم یه سری آزمایش خون که شامل چکاپ و همین طور آزمایش hiv نوشتن بعد من اون روز رو انگشتم ی خراش بود و با دستم ب گوش در این فرد دست زدم ب نظر شما احتمال خطر وجود داره از طریق تماس پوستی

پاسخ
سلام
هیچ مورد مشابهی تاکنون گزارش نشده است.
پگاه
سلام
یعنی اقای دکتر ممکنه جواب قطعی نباشه که فرمودین سه ماه و شش ماه بعد دوباره تست بدم؟همونیم ک گفتم روز ۱۵ و ۲۴ و ۴۲ تست نسل ۴ دادم و روز ۵۰ و ۵۶ تست انتی بادی نسل سه.خب ینی چیزی بود طی این مدت همه ازمایش نشون نمیداد؟

پاسخ
سلام
نظرات مختلف است. براساس بیشتر منابع 4 هفته برای نسل 4 و 6 هفته برای نسل 3 کافی است.
مهدی
باسلام و درود و تشکر از جنابعالی بابت وقتی که میگذارید
جناب دکتر باتوجه به اینکه درمورد hivاکثر افراد سوال کننده دچار علائمی شدند پس از ارتباط و وجه اشتراک تمامی افراد منفی بودن آزمایشات است ممکن است به گونه ای از ویروس مبتلا شده باشند که آزمایش قادر به تشخیص نباشد
مثلا خود بنده 2سال و 3 ماه پیش فقط و فقط یک رابطه با زنی روسپی داشتم همین
ولی زیرگلوم سفت شد رو زبونم سفید شد و هنوز هم هست و اینکه الان مدتیه کهیر هم میزنم
جالبتر اینکه افراد ازدواج میکنند خانم هایشان هم علائم انها را میگیرد ولی ازمایش باز منفی هست در خانمهایشان طبق براوردی که من از سوالات کردم
پس حق بدهید که نقطه ابهامی وجود داشته باشد که ازمایشات که منفی است علائم همه هم بعد ارتباط رخ داده پس قطع به یقین بیماری و یا ویروسی دوستان و من رو درگیر کرده بدون شک تاکید میکنم بدون شک من به این یقین رسیده ام نظر شما چیست به ما میتوانید کمکی بکنید که واقعا باید چکاری کنیم
راستی یک سوال دیگر ازمایش سی دی 4 خوبه انجام بدیم میدونم زیر200 ازمعیارهای ایدز نیست ولی تو یک فاصله زمانی انجام بدیم ببینیم چقدره بعد 6ماه تکرار کنیم ببینیم کم شده یازیاد
پرحرفی من رو ببخشید .
من که واقعا افسرده شدم نه بابت ترس از ایدز بابت بلاتکلیفی که واقعا 100 درصد دارم یا ندارم

پاسخ
سلام
آزمایش cd4 برای غربالگری یا تشخیص اچ آی وی توصیه نشده است. در مورد علت مشکلاتی که اشاره کردید متأسفانه بی اطلاع هستم.
احمد
دکتر خیلی عذر میخوام.پس این سنگ لوزه به خاطر چی هست؟من بعد رابطه اینجوری شدم

پاسخ
متأسفانه اطلاع ندارم. با متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید.
پگاه
سلام و خسته نباشید
اقای دکتر ممنون میشم کمکم کنین چون وسواس داره نابودم میکنه و اینهمه آزمایش دادم باز اروم و قرار ندارم
من توو روز ۱۵ و ۲۴ و ۴۲ آزمایش ترکیبی نسل ۴ دادم که منفی شد همه ش.توو روز ۵۰ آنتی بادی نسل سه دادم ک منفی شد.توو روز ۵۶ هم تست anti hiv 1,2 با متد ecl دادم توو ی ازمایشگاه معتبر که اونم منفی شد.ایا باز باید تکرار کنم؟توو روز ۴۲ هم ی سرما خوردگی داشتم.الانم نمیدونم از استرسه از چیه هی بدنم میخاره‌.ایا جواب ها قطعین؟

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است ولی اگر همچنان نگران هستید تنها راه اطمینان این است که در فاصله ۳ و ۶ ماه پس از تماس آزمایش را تکرار کنید.
احمد
سلام دکتر .آیا سنگ لوزه مکرر از یه جای لوزه میتواند از علایم ایدز باشد؟؟؟؟من 80 روز بعد رابطه ازمایش نسل 4 دادم منفی بود .ممکنه این سنگ لوزه به خاطر ایدز باشد؟

پاسخ
سلام
خیر
مهرداد
سلام و درود
آقای دکتر من یک رابطه اورال(دهان -واژینال)کوتاه ۳۰ثانیه
بدون دخول
داشتم ،و نمیدونم طرف مقابلم hivداره یا نه والان خیلی نگران هستم
آیا لازمه ازمایش بدم ؟
چه زمانی رو پیشنهاد میکنید ؟
ممنون از پاسخ گوییتون

پاسخ
سلام
اگر زخم دهان ندارید لازم نیست ولی اگر نگران هستید ۴ هفته پس از تماس با نسل ۴ تست کنید.
فاطمه
سلام وقت بخیر اقای دکتر من دوماه ونیم هست ک از رابطه ی شخصی بر واژنم داشت ک تابحال چنین اشتباهی رونکردم وتوبه کردم از چنین کارهایی حدود ده کیلو وزن کم کردم اونقداسترس وشرم واضطراب دارم ک احساس میکنم توبه های من ب درگاه خدا پذیرا نیست با اینک تابحال چنین کار زشتی رو نکردم وازروی بی تجربگی ونادونی بنده بوده همیشه فک میکنم چرا من بایداینکارو میکردم با اینک خودم علوم ازمایشگاهی خوندم وهمه جوانب مدنظرم بوده واینکارهارو گناه میدونستم چرا به اون شخص ک هنوز اشنایی کامل نداشتم وهیچ احساس درستی از اونکار نداشتم چرا خلاف عقل مرتکب گناه شدم...دوروز بعداز اون اتفاق گلودردیکطرفه و ورم لوزه راست به مدت شش هفته گرفتم ک هر دارویی اعم از انتی بیوتیک وانواع مسکن ازجمله نوافن واستامینوفن وغیره میخوردم اصلا در درمان موثرنبودن و روزی نبود ک گریه نکنم و نخوام ازخدا ک از اشتباهم بگذره ..سلامتی رو باهیچ چیز تودنیا نمیشه عوض کرد یک خطا ممکنه کل زندگیه یک شخص رو بهم بریزه ... من ازمایش نسل چهارم بعداز گذشت44روز و ازمایش رپید بعداز روزشصتم و ازمایش باز الایزا نسل چهار روز67 دادم ک همگی منفی بودن شکرخدا اما چون علائم داشتم واحساس میکنم هنوزAbبه طور مشخص خون مشخص نشده هنوز نگرانم برای روز 90 ک ایاتست من ممکنه مثبت باشه ایا ممکنه جوابم تغییرکنه؟؟ ممنون ازپاسخگویی واحترام شما ب ما ارزوی سلامتی برای شما دارم وروز ولادت امام علی وروز مردروهم ب شماتبریک میگم.

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و طبق نظر بیشتر منابع ۴ هفته برای نسل چهارم و ۶ هفته برای نسل سوم کافی است و نیاز به تکرار ندارد. علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
اکبر
سلام دکتر من تو کل عمرم یه بار رابطه بدون کاندوم داشتم.هیچ علایمی نداشتم فقط یکم علایم زبانی دارم اونم نمیدونم وسواسم یا واقعا علایم هست چون قبل افتادن به فکر ایدز نگاه نمیکردم زبان و دهانمو.3 بار ازمایش دادم روز23و68و 83 از نوع نسل4 و سه تلشم منفی بودم این آزمایش ها معتبر هستند؟

پاسخ
سلام
بله معتبر است
امیر
سلام دکتر جان
خدای این چه کاووسی هست به جان ما افتاده علایم داریم ازمایشات منفی دو سال هم گذشته حتی ۳بار انتقال خون رفتیم و خون دادیم ایا باید اچ ای وی را از سرمون بیرون کنیم و دنبال مورد دیگه باشیم خب واقعا دنیا یعنی هنوز در تشخصیص دوره پنجره اشتباه کرده بعد از ۴۰ سال
احمد
سلام دکتر من با یه زن معتاد اشنا شدم و باهاش به مدت یک سال بود دائما رابطه داشتم بعد کل علایم در من ایجاد شد و شک کردم رفتیم دو بار ازمایش دادیم یکی روز 70 و دیگری روز 83 که نسل چهار بود و منفی شد دوتاشم.ولی شریک جنسیم مثبت شد .دکتر اونجا گفت 83 روز کاملا جواب قطعی میده و لازم نیست تکرار کنی .ولی آخه مگه میشه با فرد اچ ای وی مثبت 100 بار رابطه داشت و منفی بود؟آیا این تستها جواب دقیقو و قابل اعتمادو داده یا دوباره تکرار کنم؟دوس ندارم دوباره استرس آزمایشو بکشم.اگه این دوتا کافیه من از فکرش بیام بیرون؟

پاسخ
سلام
احتمال سرایت از زن به مرد به مراتب کمتر از احتمال سرایت از مرد به زن است. اگر همچنان نگران هستید به فاصله ۶ ماه از تماس آخر آزمایش را تکرار کنید.
علی
سلام دکتر بزرگوار اول ممنونم که با صبرو حوصله پاسخ سوالاتی که میتونه استرس ما را کم کنه میدید خداوند حافظ شما باشه
من میخاستم بدونم کسی که ایدز مثبت داره و تحت درمان هست واسه تشخیص روند بیماری از پی سی ار کمی استفاده میشه پس پی سی ار کمی در تمام سالهای درگیر بیماری میتوان استفاده نمود پس چرا شما میگید در زمان خودش باید انجام داد زمان پی سی ار کی هست لطفا چند سوال هست داخل این متن جوابم بدید

پاسخ
سلام
در الگوریتم جدید اگر الایزا مثبت باشد و آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد پی‌سی‌آر توصیه شده است. پیشنهاد شده الگوریتم تغییر کند و پی‌سی‌آر قبل از آزمایش افتراقی انجام شود که در متن توضیح داده‌ام. همچنین اخیراً کیت پی‌سی‌آر کیفی هم تأیید شده که احتمال این تغییر را تقویت می‌کند. به متنی که اخیراً در سایت قرار داده‌ام مراجعه کنید.
حسین
عذر میخام فقط یادم رفت بگم پی سی ار با دستگاه اتوماتیک هست یا دستی انجام میشه

پاسخ
هر دو
حسین
سلام ببخشید ایا کسی که پی سی ار کمی انجام میده باید سابقه کارکرد زیاد در ازمایشگاه داشته باشه و این ازمایش سخت هست

پاسخ
هر آزمایشی سختی های خود را دارد.
علی
سلام عرض ادب
در ازمایشگاه شهرمون پیش شخصی که دو سال در ازمایشگاه کار میکرد پی سی ار کمی دادم میخاستم ببینم بعد ۳۰ ماه پی سی ار کمی ویروس منو پیدا میکته در بدنم

پاسخ
سلام
احتمال خطا دارد.
امیر
سلام عزیزم
ایا شما تا بحال پی سی ار کمی انجام دادید یه توضیحی بدید چجوریه اگه روش دقیقی نیست چرا واسه تشخیص روند درمان از ان استفاده میکنن یعنی اگه کسی ویروس در خونش باشه پی سی ار کمی نمیتونه پیدا کنه

پاسخ
روش دقیقی هست به شرطی که در زمان مناسب انجام شود. در حال حاضر اولین تست الایزا است.
حسین
سلام دکتر جان ازمایش اچ ای وی چجوریه به صورت دستی انجام میشه یا اتوماتیک و دستگاه انجام میده و نیروی انسانی دخالت نداره کدام مطمعن تره دستگاه یا بصورت دستی سنتی یه توضیح بدید ممنونم

پاسخ
سلام
هر دو روش رایج است ولی عملاً تفاوتی در درستی نتایج وجود ندارد و هر دو مطمئن هستند. برتری اصلی روش خودکار در سرعت انجام تعداد بالای تست و صرفه‌جویی در زمان است.
مهدی
سلام خدمت استاد عزیز افشاری گرانقدر
خسته نباشید
ببخشید میخواستم بدونم تست منفی کاذب پس از دوره پنجره وجود دارد ؟
پزشک مرکز مشاوره بعد از 2سال و نیم برگشته بهم میگه دیگه احتمالش خیلی کمه گرفته باشی!
یعنی چی در اصل ؟
صحت و دقت آزمایش یعنی تا 2سال نشان نمیدهد 100 درصد کی داره یا نه اینجوری که کلی مریض اچ ای وی مثبت باید داشته باشیم.
ممنون
چون یکسری علائم داشتم نگران شدم
متشکر

پاسخ
سلام
روی کاغذ هیچ چیز ناممکن نیست ولی در عمل نتایج منفی قطعی است و هیچ موردی تاکنون گزارش نشده که بعد از دوره پنجره مثبت شود.
راحیل
سلام اقای دکتر
من سه بار با روش ECL تست HIV دادم که هر سه بار منفی گزارش شد
جواب ها به این صورت بود
روز ۷۳ : 0.251
روز ۹۰ : 0.267
روز ۱۱۹ : 0.308
با اینکه نتیجه زیر عدد ۱ منفی گزارش میشه
اما این روند صعودی جواب هام نگران کننده نیست ؟؟؟
لازمه تکرار کنم ؟؟؟
خیلی استرس گرفتم

پاسخ
سلام
خیر
Reza
سلام دکتر جان.
قبل از این ک صحبتمو شروع کنم یه تشکر ویژه میکنم از تمام زحماتی ک برای ما میکشین و کامل ب سوالاتات ما پاسخ میدید انشالله همیشه سلامت باشین.
دکتر جان شما باتوجه ب این ک پزشک پاتولوژیست ازمایشگاه هستین ایا امکانش هست ب وسیله دستگاه های ازمایشگاهی مثال خون افرادی ک بعد از ارتباط دچار علائم میشن تست کنید شاید یه ویروس جدیدی یا یه چیز اضافه به غیر از اچ ای وی پیدا بشه ک باعث این علائم بشه. چون با یک مشاوری ک چندین سال کارش ازمایش گرفتن و مشاوره دادن ب افراد مشکوک بود صحبت میکردم ک ایشون گفتند شاید یک متخصص داخلی و عفونی هم نتواند برای شماکاری انجام دهد بهتر است زیر نظر یک پزشک ازمایشگاهیی دونه دونه تمام ازمایشهای ویروسی را بنا ب تشخیص دکتر ازمایشگاه انجام دهید تا علت اصلی مشخص شود.

پاسخ
سلام
متأسفانه خیر. این کارها در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها قابل انجام است.
مهدی
با سلام خدمت دکتر گرانقدر
پیرو مسئله ایدز
خدمت دکتر مسعود مردانی رفتم ایشان فرمودند دیگر اینجا نیا این علائم ربطی به ایدز ندارد
علائم سفیدی زبان . تورم غدد بعد ارتباط که الان نیست
آزمایشات تا 2سال و2 ماه همچنان منفی است یعنی هنوز مثبت نشده
ثانیه ای نیست بهش فکر نکنم تو کار تو ماشین سرغذا تو راه و...
دکتر جان تو مطب بودم امروز یک فرد اچ ای وی مثبت هم دیدم بنده خدا خیلی ضعیف شده بود لاغر لاغر
حال بد
انشالله که حالش خوب بشه
حالا هم میخواستم نظرتون رو بدونم درباره خودم
و هم اینکه احتمال خطا که همیشه در آزمایش وجود داره چقدره و تا چند درصد بعد از2سال میتوان به تست انتی بادی اطمینان کرد ؟
باوجود آن علائم
ان شا الله 120 سال عمر پربرکت داشته باشید که بدون هیچ چشم داشتی پاسخ بیمارانتون رو میدهید
(اینکه خودم اچ ای وی مثبت باشم اصلا اصلا مهم نیست فقط نمیخوام در اینده خانم و بچه ای رو مبتلا کنم)


پاسخ
سلام
احتمال خطا در نتایج منفی آزمایش اچ آی وی عملاً صفر است.
علی
سلام.
دکتر میدونم علایم در اچ ای وی مهم نیست.ولی آفت و سنگ لوزه جز کدام دوره هست؟؟؟؟؟؟ من از ماه اول تا الان که نزدیک 2 سال هست هی این ها رو دارم البته قبلا هم گفتم سنگ لوزه تا حالا دو بار شده آفتم 2 ماه یه بار میزنم. فقط بگین مال کدام مرحله هست و کی بروز میکند در صورتی که به اچ ای وی مربوط باشد؟؟؟

پاسخ
سلام
اطلاع ندارم.
علی
سلام دکتر خسته نباشین.
دکتر این آفت پی درپی و تکه های سفید روی لوزه (سنگ لوزه) از علایم اچ ای وی هستند بنده کلا یک بار رابطه داشتم با یه زنی که کارش این بود و 10 دیقه از رابطم بدون کاندوم بود من در روز 23 و 60 و80 تست الایزای نسل 4 دادم که سه تاشم منفی بود.زیاد ادم وسواسی نیستم ولی این درگیرم کرده که چرا مثلا سنگ لوزه و افت بعد رابطم اومده سرم چرا قبل اون نبود اصلا؟ولی دکتر آزمایشگاه گفت 1ماه دوره پنجره هست و ازمایش آخرم گفت که این دیگه اخرشه لازم نیست تکرار کنی نظر شما چیه چون نظر شما خیلی مهمه اگه بگین تکرار کن ادامه میدم اگه بگین کافیه دیگه از فکرش میرم بیرون.اینم بگم من افت قبلا هم میزدم ولی بعد رابطم یکم بیشتر شده.ولی سنگ لوزه کلا نبود یا شاید قبلا چون شکی در اچ ای وی نداشتم دقت نکرده بودم.الان دو سال هست رد شده و تا حالا دو بار سنگ لوزه داشتم درسته راحت با گوش پاک کن میره ولی میخوام نظر شمارو بدون؟خیلی ممنون

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است و علائم ربطی به اچ آی وی ندارد.
محمدرضا
سلام دکتر.
من داشتم سوال و جواب هارو میخوندم.شما هرکی بعد 50 روز ازمایش نسل 4 داده میگین تکرار لازم نیست. من دوتا بعد 50 روز دادم یکی 68 و دیگری 84 ولی شما به من گفتین چون شریک جنسیت اچ ای وی مثبت بود تست رو در 6 ماه هم تکرار کنید.سوال من اینه اون موقع باید به همه بگین بعد 6 ماه تکرار کنند چون شما از وضعیت شریکشون خبر ندارید که درسته؟بلکه شریک یکی مثبته و در 60 روز ازمایش داده ولی شما میگین تکرار لازم نیست ولی منی که از شریک خود خبر دارم که مثبته و در 84 یعنی 3 ماه هم ازمایش دادم میگین تکرار کن .اگه دوره پنجره 4 هفته و بعد 50 روز کاذب به صفر میرسه چرا به من گفتین تکرار کن؟اگر دوره پنجره 6 ماه هست چرا به 70 روز میگین تکرار لازم.نیست

پاسخ
سلام
عرض کردم نتایج منفی قطعی است.
محمدرضا
سلام دکتر جان.
من یه رابطه محافظت نشده بایه نفر که بعدا فهمیدم اچ ای وی مثبت هست داشتم دقیقا یه ماه قبل زدن واکسن های سربازی.من بعد 24 روز و 68 روز و 84 روز در هلال احمر تبریز تست الایزای نسل 4 دادم که 3 تاشم منفی بود و دکتر اونجا گفت دیگه لازم نیست تست رو ادامه بدی.نظر شما چیه؟میتونم اعتماد کنم به این تست ها؟چند درصد قطعیه؟هیچ علایمی نداشتم فقط روی لوزه هام چیزهای سفید پنیری ایجاد میشن که با گوش پاک کن میشه برداشت(از اینترنت خوندم سنگ لوزه هست)این علایم میتواند به خاطر ایدز باشد؟

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است ولی اگر نگران هستید و به‌ویژه در صورت مثبت بودن تست شریک جنسی، آزمایش را ۶ ماه پس از تماس تکرار کنید.
Hiwa
یا سلام و درود
سوالم اینه برای جلو گیری از مثبت کاذب شدن تست اج ای وی الایزا چه مدت پس از تزریق واکسن انفلوانزا میتوان تست را انجام داد؟

پاسخ
سلام
این قضیه ظاهراً در گذشته مطرح بوده ولی در حال حاضر این نگرانی وجود ندارد و لازم نیست بین تزریق واکسن آنفلوانزا و آزمایش اچ‌آی‌وی فاصله باشد.
رضا
سلام دکتر جان ایا وقتی ۳سال در ازمایش هیچ اثری از ویروس و انتی بادی نیست ایا نباید با هر علایمی دیگه به اچ ای وی فکر نکرد یا باید هنوز پیگیری کرد من میخام ازدواج کنم چون علایم دارم واقعا نمیخام کسی دیگع بدبخت بشه ۳۰ ماه دارم ازمایش میرم ۱۰ بار ریپید مرکز مشاوره و ۲۰ بار هم روشهای مختلف انتی بادی به من بگید که میتونم ازدواج کنم ممنون

پاسخ
سلام
نتایج منفی قطعی است.
حسین
سلام دکتر جان این که میگن ویروس ایدز میره در سلول مخفی میشه و سیستم ایمنی بدن نمیتونه کشفش کنه و انتی بادی بسازه چقدر به واقعیت نزدیکه

پاسخ
سلام
آنتی‌بادی تولید می‌شود ولی ایمنی بدن قادر به ریشه‌کنی عفونت نیست.
رضا
سلام عرض ادب
اقای دکتر کیتهای روش الکتروکمی لومیسانس انحصاری هست درسته و باید از شرکت سازنده دستگاه تهیه کرد و ایران نمیتونه بسازه درسته

پاسخ
سلام
احتمالاً بله. مطمئن نیستم.
امیر
سلام دکتر عزیزی بزرگ
ببینید من ۲۵ بار در مدت ۲۰ ماه ازمایش دادم یک بار پی سی ار دادم دکتر جان به کیتهای ازمایشگاه میشه اعتماد کرد چون ساخت ایران هست لطفا یه توضیح کاملی بدید ممنون استرس داریم

پاسخ
سلام
بله
هانیه
اقای دکتر موردی بوده که ۹۰ روز بعد از رابطه تستش منفی باشه ولی بعد از ۶ ماه مثبت شده باشه؟؟؟ (فقط با همون یک رابطه)
میخوام بدونم در حد تئوری هست یا واقعا همچین چیزی در واقعیت امکان داره ؟

پاسخ
اطلاع دقیق ندارم ولی اگر هم باشد بسیار نادر است.
هانیه
سلام اقای دکتر ، من بعد از ۷۳ روز و ۹۰ روز تست HIV به روش ECL دادم که هردو منفی شد خداروشکر ، اما همچنان استرس دارم که نکنه من جز اون موارد نادر باشم که تا ۶ ماه دوران پنجرشون طول میکشه ، ممکنه همچین چیزی؟؟؟؟
و اینکه اگر ویروس کمی هم وارد شده باشه بازم دوران پنجره ۳ ماه هست؟

پاسخ
سلام
بله نظرات مختلف است ولی در بیشتر منابع ۴ هفته برای تست نسل ۴ کافی است و ربطی به مقدار ویروس ندارد.
علی
سلام دکتر عزیز
دکتر جان به عنوان یک دکتر عمومی نظرتون در مورد اونای در چکاپ کلی از بدن هیچ مورد مشکوکی ندارن و تستهای ویروسی به طرف مختلف به مدت ۳ سال انجام دادن اما هیچ مریضی نشون نمیده ولی متاسفانه علایم بیماریهای ویروسی را دارن چیه و مراجعه به دکتر عفونی و چکاپ کامل متوجه نمیشن این علایم ازچیه و علایم هم خیلی شبیه ایدز هست چه کنیم زندگی جهنم شده بخدا مردن بهتره

پاسخ
سلام
متأسفانه نظری ندارم.
حسین
سلام اگه یکی همه علایم ایدز داشته باشه اما ۳سال ازمایشاتش منفی باشه شما پیشنهادتون واسه چه ازمایشی هست که بتونه علت پیدا کنه

پاسخ
سلام
مراجعه به پزشک
علی
سلام دکتر عزیز
دکتر جان تا حالا شده کسی باشه مثل خیلیا اینجا همه علاعم داشته باشه اما ازمایش منفی باشه بعد مشحص شده باشه این علایم از مریضی دیگه هست

پاسخ
سلام
خیر
حسین
ایا کاهش سی دی ۴ با در طول ۳ سال بعد رابطه و با انجام ۲۵ بار ازمایش اچ ی وای انتی بادی و یک بار پی سی ار همگی منفی میتواتد نشانه ایدز باشه و ایا ۲۵ بار اگه بود تا حالا نشون نمیداد واقعا تو ۳سال لطفا جواب دقیق بدید ممنونم

پاسخ
نتایج منفی قطعی است و اصولاً نیاز به شمارش CD4 نیست.
علی
سلام دکتر عزیزی به نظرتون دانشمندان در دوره پنجره بعد از ۴۰ سال کشف ویروس ایدز اشتباه نکردند ایا اگه اشتباه کرده بودن با گذشت ای همه سال نباید متوجه میشدن که دوره پنجره ۳ماه نبوده مثلا یک سال بوده و ایا دیگه حتما به قطعیت رسیدن وگرنه تا الان اصلاح میکردن

پاسخ
سلام
تحقیقات و تلاش‌های وسیعی در این موارد انجام شده تا بشر به این‌جا که هستیم رسیده و خطا صفر شده است. اشتباه بیشتر در تصورات غلط و باورهای نادرست درباره اچ‌آی‌وی است.
حسین
دکتر جان اون موردی که میگید مثبت داشتید بهتون گفتند کی ویروس وارد بدنش شده و الان ماه چندم هست و چند بار اومدن ازمایش تا نشون داده

پاسخ
این پرسش‌ها در آزمایشگاه روتین نیست و از بیماران پرسیده نمی‌شود.
امیر
سلام دکتر عزیز
میگم اون موردای که مثبت داشتید از چه روشی استفاده کردید ازمایش گرفتید کلا مطمعن ترین ازمایش که جواب قطعی داره چیست

پاسخ
سلام
همه روش‌های موجود از نظر اعتبار نتایج منفی تقریباً در یک حد هستند که قطعی تلقی می‌شود. نتایج مثبت نیز باید با یک روش دیگر تأیید شود. ما الایزا نسل ۴ انجام می‌دهیم.
محمد
سلام آقای دکتر
ببخشید شما تا حالا مورد مثبت داشتید تو آزمایشگاهتون؟

پاسخ
سلام
بله
منا
سلام دکتر جان معذرت می خوام ولی حس می کنم همه چیزاتفاقی نیست من براجراحی بستری بودم وگفتند مثبت شدم یک هفته در یک بیمارستان خصوصی ومجهز وخودم پچ پچ پرستارهارا می شنیدم اما بعد از ترخیص از بیمارستان وهرکی پرسیدم گفتند منفی بوده وانواع ازمایشات هم انجام دادم که بعد چند ماه منفی بود وعلائم که دوستان گفتند را دارم واقعا با این همه اتفاق چطور به نتایج منفی مطمئن باشم

پاسخ
سلام
باید طبق الگوریتم اقدام شود.
Reza
سلام دکتر جان
منم مثل اقا مهدی بعداز رابطه پرخطری ک داشتم زبانم برفک زد ب اضافه یجور افت های سفید رنگ بدونه درد داخل دهانم و کناره های زبانم و زیر زبانم ک الان 20 ماه از ارتباطم میگذره و همچنان علائمم هست و خوب نشده درضمن بعداز ارتباطم دچار سرماخوردگی شدیدو گلودرد شدم ک اینا برطرف شد.
طی این 20 ماه چندین ازمایش الایزانسل4 و یک ازمایش pcrو رپید دادم ک همگی منفی شدن. واخرین ازمایشامم بعد از بیست ماه تکرار کردم ک منفی بود
پس از گذشت یکسال از ارتباطم تصیمیم گرفتم ازمایش سی دی 4 انجام بدم ک اون موقع سی دی فرم 1080 بود. و مجددا پس از 20 ماه از ارتباط ازمایش CD4را تکرار کردم ک برای خودمم باور کردنی نبود سی دی 4 شده بود 608. بلاخره این همه علائم و کاهش سی دی 4 الکی نیست یه عامل عفونی یا ویروسی وارد بدنم شده ک داره سیستم ایمنی بدنمو ضعیف میکنه وازمایشات ب هر دلیلی نشون نمیده.
حالا اقا مهدی اگه این پیاممو خوندی و اگه مایلی جسارتا یه ازمایش سی دی 4 انجام بده و وضعیت ایمنی بدنت رو چک کن که انشالله کاهش پیدا نکرده اگه با گذشت 27 ماه درصد سی دی 4 نرمال باشه پس سفیدی زبان شما ربطی ب اچ ای وی نداره.
دکترجان خیلی معذرت میخوام ازتون ک این حرفارو درمورد ازمایش سی دی 4 زدم ب هر حال نظر و حرف های شما برای ما خیلی با ارزشه و دلگرمی میده برامون.

پاسخ
سلام دوست عزیز و تشکر بابت طرح تجربیات خودت
آزمایش CD4 توصیه نمی‌شود و نتایج آن نوسان شدید دارد، به همین دلیل محدوده مرجع یا نرمال آن وسیع است. فارغ از این‌که نمی‌دانم چرا آزمایش CD4 انجام دادید و چرا این کار نادرست را به دیگران هم توصیه می‌کنید، نتایج آزمایش شما در هر دو نوبت نرمال بوده و نتیجه‌گیری شما براساس پایین آمدن این عدد به‌هیچ‌وجه درست نیست.
مهدی
سلام دکتر جان پیش دکتر مسعود مردانی رفتم نیستاتین داده ولی افاقه نکرد میگه قارچیه
خب قارچ ربطی به ایدز
تخ

پاسخ
سلام
سفیدی زبان لزوماً قارچی نیست ولی حتی اگر قارچ باشد معمولاً ربطی به اچ آی وی ندارد.
مهدی
سلام دکترجان
من الان 27 ماه از ارتباطم گذشته دوهفته بعد ارتباطpcrدادم منفی بود و تا 27 ماه در ادوار مختلف ازمایش hivدادم منفی شد الایزا .
بعد ارتباط زیر گردنم سفت شد بعد 3 روز خوب شد و بعد روی زبانم سفید میشه...
بعد خیلی ها به خودتون میگن بعد با خانم شدن رابطه داشتن اونها هم زبانشون سفید شده و...
اخه هرچی بود تا الان خوب میشد
دکتر دهان هم رفتم گفت این چیزی نیست!
دکتر عفونی میگه برفکه نیستاتین داد ولی خوب نشد.
دیگه میخوام خودکشی کنم راحت شم از این بلاتکلیفی جواب ما یک کلمه است اره یا نه ..
همین داریم یانه
ممنون
دکتر ببخشید من رو 27 ماهه دهنم سرویس شده
کمک ام کن چیکار کنم الان
میخوام ازدواج کنم

پاسخ
سلام مهدی جان
نتایج منفی اچ‌آی‌وی قطعی است. علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد. شایعترین علت سفیدی زبان تورم پرزهای زبان است که ممکن است به دلیل بهداشت نامناسب (مسواک نزدن یا غلط مسواک زدن، ...)، مشکلات دندان و لثه، خشکی دهان (تنفس دهانی و باز ماندن دهان در حین خواب)، کم‌آبی، سیگار، قلیان، الکل، و همچنین عادات غذایی (فست فود) و مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس (ترش کردن یا بازگشت محتویات اسیدی معده به مری و دهان) باشد.
Ali
سلام بعد از یک ماه ازمایش رپید تست دادم منفی شد نیاز به تکرار هست ؟
رابطه ام محافظت شده بود

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر ضروری نیست. به‌طورکلی در همه افراد حتی اگر سابقه رفتارهای مخاطره‌آمیز (مانند رابطه محافظت نشده) نداشته باشند، دست‌کم یک نوبت آزمایش اچ‌آی‌وی توصیه شده است.
مریم
سلام اقای دکتر
من در روز های
۱۵
۲۴
۴۲
آزمایش ترکیبی نسل ۴ دادم
روز ۵۰ هم آزمایش انتی بادی نسل سه دادم
که همشون منفی شد
آیا نیاز به تکرار هست؟؟؟توروخدا باز اگر نیاز هس پاشم برم تست بدم.اخه طی این مدت التهاب سینوسی و حالت سرما داشتم که با قرص انتی بیوتیک خوب شد.از بس سرنگ خورد ب رگم دیگه رگ ندارم

پاسخ
سلام
تکرار لازم نیست
رضا
سلام دکتر جان ایا روش تست کمی لومیسانس میتونه عفونت را تشخیص بده ایا این روش جدید مورد تایید هست

پاسخ
بله
نا شناس
سلام اقای دکترتروخدا جواب منم بدین من یک رابطه دهانی باواژنم اتفاق افتاد ک دوروز بعدش سقف دهنم مداوم تایک هفته دردگرفت بعدلوزه راستم تورم داشت و گلودردیکطرفه داشتم تا یک ماه ونیم این درد ادامه داشت هرچی دارو میخوردمم خوب نمیشد روزبیستم ازرابطه ازمایش پی بیست وچهاردادم وروزچهل وچهارم ازمایش الایزا نسل چهار ک منفی بودن ایا من ناقل هستم ودوران پنجره بوده ایا باز باید تست بدم یاخیر ؟؟ممنون میشم جواب بدین دعاگوهستم

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد. علائم ربطی به اچ آی وی ندارد.
حسین
سلام دکتر جان ایا نقص ایمنی اگه کسی داشته باشه در ازمایش cbc مشخصه اگه مشخص نیست لطفادازمایش مربوطش را لطف کنید

پاسخ
سلام حسین جان
اساس تشخیص نقص ایمنی، شرح حال و معاینه است و پزشک با توجه به آن آزمایش لازم را درخواست می کند.
علی
سلام دکتر عزیز میخاستم بپرسم اول چند درصد احتمال داره بدن تا شش ماه انتی بادی نسازه یا کم بسازه که معلوم نشه
دوم ایا تست ریپید مراکز مشاوره دقیق تر یا تست کمی لومیسانس
بعد من در فاصله یک سال دو بار هم انتقال خون دادم و گفتن که ویروسی در بدنت نیست ولی علایم کلافم کرده من چکار کنم که صدرصد مطمعن بشم و از فکر این لعنتی بیام بیرون

پاسخ
سلام علی جان
احتمال منفی شدن پس از 6 ماه نزدیک به صفر است. نتایج منفی تست رپید معادل الایزا و کمی لومینسانس است. علائم ربطی به اچ آی وی ندارد.
Maryam
سلام اقای دکتر
من بعد از 2 ماه 8 روز الایزا نسل 4 دادم منفی بود بعد از 6 ماه هم الایزا نسل 3 و هپاتیت ب دادم منفی بود دیگ نیاز به تکرار نداره؟ 6 ماه تموم شده بود که ازمایش دادم

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر، تکرار لازم نیست.
امیر
دکتر افشاری میتونم بپرسم شما چند ساله تجربه در این زمینه اچ ای وی دارید و اینکه ایا در این مدت تجربه شده کسی تا شش ماه منفی و بعدش مثبت بشه و اینکه درصد مثبت شدن بعد ۲ سال با ۲۵ بار ازمایش هر کدام در ازمایشگاهای مختلف میتونه نشونه قطعی صدرصدی از منفی بودن باشه

پاسخ
تجربه خاص در زمینه اچ‌آی‌وی ندارم ولی در آزمایشگاه حدود ۲۰ سال و پزشکی عمومی حدود ۱۰ سال تجربه دارم. با شرایطی که گفتید تا جایی که می‌دانم هیچ موردی تاکنون گزارش نشده و حتی اگر وجود داشته باشد مورد استثنایی بوده ولی توجه کنیم که یک اصل مهم در پزشکی پیروی از دستورالعمل‌های معتبر است.
امیر
من بابت همه این دلسوزیهای که واسه ما میکنید و با دقت جواب میدید از شما تشکر میکنم دکتر جان واقعا شرایط بدی هست وقتی یکی بعد از رابطه علایمی میاد سراغش که قبلن نبوده و ازمایشات هم همش منفی میشه واقعا خدا سر کسی نیاره راستش ادم کم میاره ولی خوب شما با این همه تجربه قطعا اشتباه نمیکنید
امیر
سلام دکتر افشاری یعنی احتمال دارد این ازمایشهای اچ ای وی همگی بدرد نخور باشن و روش دقیقی باید باشه که در ایران نیست من ۲۵ بار ازمایش دادم بعد دو سال از رابطه خواهشمندم به من کمک کنید واقعا با این همه علایم زندگیم مختل شده و افسردگی گرفتم

پاسخ
خیر
تصور شما درست نیست.
امیر
سلام جناب دکتر افشاری دوسال نیم پیش رابطه پر خطری داشتم از ۳ماه بعدش تا الان دیگه هر روز یه حالت جدید یا مریضی جدیدی سراغم میاد ۹۰ درصد علایم را دارم ولی ۲۵ بار تا حالا ازمابش دادم یک بار هم پی سی ار کمی همگی منفی بودن ترس دارم که نکنه این ازمایشات علکی و دقیق نباشد لطفا توضیحات مفصلی بدهید و من را راهنمای کنید چه کنم ممنون

پاسخ
سلام امیر جان
اچ آی وی علامت خاصی ندارد و بیشتر موارد آن بدون علامت است. نتایج منفی آزمایش آن نیز قطعی است. علائم شما ربطی به اچ آی وی ندارد.
احسان
سللم جناب دکتر خسته نباشید
من چندتا سوال داشتم خدمتتون
خواهشا به همه سوالام جواب بدین
اول اینکه من بعد اینکه تتو زدم، حدود یک هفته بعدش آزمایش اچ آی وی دادم و نتیجه آزمایش خداروشکر منفی بود، ولی نمیدونم که دستگاه آزمایشگاه نسل چندم بوده
متود E.L.F.A بوده و جواب آزمایش خداروشکر منفی بوده آزمایش هم اچ آی وی۵( ab) بود
ولی توی قسمت( ag( p24 فقط نوشته بود که no detected
خواستم بپرسم این به چه معناست و چقدر میتونه قابل اعتماد باشه
آزمایشگاه هم خیلی معروف هستش
و اینکه من بعد حدودا یک هفته آزمایش دادم و خداروشکر منفی بوده. چقدر میتونه قابل اعتماد باشه؟
جواب منو بدین لطفا من استرس زیاد گرفتم این چند روزی
چ معنی میده

پاسخ
سلام احسان جان
نسل چهارم است. اگر خالکوبی با رعایت بهداشت انجام شده آزمایش لازم نیست. دوره پنجره نسل ۴ دست‌کم ۴ هفته است.
نا شناس
سلام و عرض ادب خدمت دکتر با معرفت
آقای دکتر بنده آبان سال 97 بایک زن روسپی مشکوک به ایدز ارتباط داشتم .
بعد ارتباط غدد لنفاوی گردنم 5روز فعال شد
بعد دیگه زبانم سفید شده تا الان که تایپ میکنم خدمتتون
تا 2سال و 2 ماه هم آزمایشات در ادوار مختلف انجام دادم منفی شد.
پیش خانم دکتر محرز و دکتر مسعود مردانی هم رفتم آقای مردانی و دکتر محرز گفتند وسواس گرفتی !!!
(واقعا با این همه سواد بعید بود از این بزرگواران)
خدمتشون عرض کردم قبل ارتباط این علائم نبود حتی افرادی بعدها متاهل شدند همسرانشون هم دچار همان علامت هاشدند باز هم آزمایشات منفی چیزی نمیگفتند
حالا چون مسئله ایدز شوخی بردار نیست دکتر جان من خیلی دوستت دارم جان عزیزت 2تا سوال دارم راست حسینی جوابمو میدی؟
1. قبل ارتباط نه تورم غدد لنفاوی داشتم نه سفیدی زبان (آزمایش چکاب کامل هم دادم هم کبد . تیروئید . گلبول سفید همه چی خوب بود) پس این علائم چیه که خیلی های دیگه هم تو سایت تون میخوندم دچار شدن و خوب نمیشن!!! مخصوصا بار زبان کاندیدیازیس که رابطه متقابل با نقص ایمنی داره
2. من الان اصلا ناراحت نمیشم که کسی بهم بگه داری میخوام از این بلاتکلیفی رها شم و از همه مهمتر نمیخوام یه دختر و یه بچه رو (آینده) بیچاره کنم
چه زمانی میشه گفت فرد 100 درصد نداره ؟
و اینکه مراکز مشاوره رفتاری هم خوب می پیچونن ادمو میگن نه نداری بعد دوباره میری میگه من نمیتونم بگم تو 100 داری یا نداری یا بهش میگی دارم یا نه میگه دیگه ولش کن(مثلا پزشک مملکته)
و اینکه به نظرتون ممکنه اچ ای وی تا 3 الی 4 سال تو آزمایش معلوم نشه
...خیلی از دوستان علائم بعد ارتباط پیدا میکنند ولی هر ازمایشی برای هر بیماری میدن منفیه!!
بخدا ادم وسواسی و افسرده ای هم نیستم
ممنون میشم اقای دکتر کمی مسئله رو برامون باز کنید.
یاعلی

پاسخ
سلام دوست عزیز
توضیح لازم نیست. نتایج منفی قطعی است. علائم شما ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
Maryam
سلام اقای دکتر این چجور ازمایشی هست؟ معتبره؟
بعد چند وقت این ازمایش درسته؟
Hiv ab ag Rec s<5

پاسخ
سلام
بله نسل چهارم
کاربر
سلام وقت بخیر.شما فرمودید کیت تست الایزا در داخل تولید میشه آیا بخاطر این موضوع رپیت مطمعن تر نیست تا الایزا؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
در مجموع تفاوت چندانی ندارد.
سمانه
سلام آقای دکتر ،خسته نباشید ،دقیقا ۹۰ روز بعد از رابطه ،رپید دادم و منفی بود ،ایا لازمه تکرار بشه؟
ممنون میشم جواب بدید

پاسخ
سلام سامانه جان
خیر
مهدی
با سلام خدمت جناب دکتر
مدتی هست سوالی ذهن بنده را درگیر کرده است
ببینید تمامی دوستان که سوال پرسیده اند در سایت قریب به اتفاقشون همگی شکایت از این دارند که بعد ارتباط دچار علائم شدند که قبل ارتباط علائمی وجود نداشته!!
و آزمایشات نیز تا مدتهای طولانی منفی بوده
و حتی ازدواج کردند ولی خانمشون هم دچار علامت شده ولی باز ازمایش منفی
به نظر میرسه که دوستان 100درصد بعد ارتباط مثل من دچار یک بیماری شدند البته نظر شما ارجح است واینکه دوستان پزشک هم از آن سمت نه 100درصد بیماری را رد میکنند و نه 100درصد بیماری را قبول مثلا از این قبال سخنان اگر بعد 6 ماه منفی شدی خیالت راحت . نیاز به تکرار نیست .
من مطمئنا دوستان رو یک چیزی درگیر کرده .
میتونید بیشتر توضیح بدید دکتر
واقعا خود من که 26 ماهه درگیرم

پاسخ
سلام مهدی جان
ممکن است بیماری‌های دیگری این علائم را ایجاد کنند. تنها احتمال مرتبط با اچ‌آی‌وی در این موارد وسواس و اشتغال ذهنی است که می‌تواند منجر به شبیه‌سازی علائم یا اصطلاحاً اختلال روان‌تنی (سایکوسوماتیک) شود. موارد متعددی از این دست گزارش شده و توصیه نهایی بنده مشاوره روانپزشکی است.
ایمان
بعد از ۲۹روز تست HIV.abدادم منفی بود ایا نیاز به تکرار هست

پاسخ
خیر
مهدی
با سلام و احترام
جناب دکتر بنده ابان 97 با یک روسپی رابطه داشتم که تا 26 ماه در ادوار مختلف تست دادم منفی شد
حال این سوال برایم مطرح شده
ببینید بعد ارتباط زیر گلوم سفت شد و از ان موقع روی زبانم بار سفیدی جمع میشه که با مسواک از بین میره حالا با توجه به اینکه خیلی از دوستان دیگه هم که حتی متاهل شدند و همین علائم برای خانمشان ایجاد شده به نظر شما ایا یک بیماری عفونی ما را درگیر نکرده است؟ ولی ازمایشات تمام ما منفی است با همین علائمی که عرض کردم
چه کاری باید انجام داد
ایا میتوان گفت خطر اچ ای وی رفع شده
متشکرم

پاسخ
سلام مهدی جان
نتایج منفی اچ‌آی‌وی قطعی است. برای مشکل خود با متخصص گوش حلق بینی یا گوارش مشورت کنید. علت عفونی کمتر مطرح است.
مریم
سلام آقای دکتر..۵سال پیش همسرم دچارزگیل تناسلی شدن که بعدازمدتی متوجه شدم من هم اون زگیلارودارم و همچنین تبخال تناسلی
خداروشکر بگه زگیلی نزدم ولی چند هفته پیش تبخال زدم خیلی میترسیدم ک بهhivهم مبتلاشده باشم دوسال قبل آزمایش دادم منفی بود.وچون نگران بودم سال قبل یعنی سه سال بعداززدن زگیل ها هم دوباره تستhivدادم منفی بود..نمیدونم چه نسلی بودن خوذآزمایشگاه انجام دادبنظرتون بازم لازمه آزمایش بدم یانه؟ازشون خواستم آزمایش هپتاتبت بگیرن گفتن لازم نیست انقذدنبال این چیزانگرد..میخام باردارشم خیلی ترس دارم ..

پاسخ
سلام مریم جان
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد ضمن این‌که آزمایش اچ‌آی‌وی و هپاتیت برای همه زنان باردار انجام می‌شود.
محمد
غلب بدون علامت است. علائم عفونت اچ‌آی‌وی در چند سال اول غیراختصاصی و حتی در بسیاری از موارد این عفونت بدون علامت است. شایعترین علائم در مرحله حاد به شکل یک سرماخوردگی شدید یا آنفلوانزا است. این مرحله معمولاً و به طور متوسط یک تا دو ماه پس از انتقال ویروس اتفاق می‌افتد ولی گاهی ممکن است در عرض دو هفته بروز کند و یا بروز آن سه ماه طول بکشد. 
شروع مرحله نهایی یا ایدز در گذشته تا 10 سال طول می کشید ولی امروز این مدت با درمان طولانی تر شده است.


آقای دکتر طبق نظر شما اگر یه نفر بیماریش ۳ ماه طول بکشه پس حتمن تا ۳ ماه آزمایش نمیتونه نشون بده درسته؟

پاسخ
خیر
علائم ربطی به آزمایش ندارد
سمیرا
سلام دکتر
شما میفرمایید حداقل آزمایش تلایزا ۶ هفته و حداکثر ۶ ماه پس شما چرا به هر کسی که بعد ۶ هفته الایزا نسل سوم آزمایش دادن می فرمایید نتایج منفی قطعی هست و تکرار لازم نیست ؟ و برای نسل چهارم هم میفرمایید بعد ۳۰ روز یا چهار هفته قطعی و تکرار لازم نیست ؟
جسارتا معذرت میخوام یکم صحبتاتون تناقص دارم خب شاید بعضیا جزو اون چند درصدی باشن که آزمایششون دیر مثبت بشه

پاسخ
سلام سمیرا جان
این نظر بنده نیست بلکه دستورالعمل CDC و WHO است منتهی نظرات دیگری هم وجود دارد که متفاوت است.
مینا
سلام دکتر خسته نباشید بعد9ماه چند ازمایش انجام دادم ولی مطمئین نیستم الایزا 4باشه یکی با دستگاه الکتروکمی لومینانس که فقط نوشته بود انتی اچ ای وی 1و2 که خود مسئول ازمایشگاه می گفت نسل 4 هست ودر ازمایشگاه دیگه گفتم نسل 4 که نداشتن ویه ازمایش گرفتم که انتی بادی جدا وانتی ژن جدا چک شده با توجه به اینکه واکسن هپاتیت دونویت زدم بعد سه ماه از اولین تزریق تیتر انتی بادی تغییر نکرده بود اگه مشکل تولید انتی بادی داشته باشم بعد8ماه پی سی ار کمی اچ ای وی که منفی بودانجام دادم می تونه حتی در صورت نقص ایمنی ویروس را نشون بده چون علائم دارم وخیلی نگرانم

پاسخ
سلام مینا جان
نتایج منفی قطعی است.
پوریا
سلام دکتر وقت بخیر
من در آزمایشگاه تست اچ ای وی دادم ولی ازم کارت ملی خواستن در صورتی که میگن میتونی ناشناس باشی و اینکه اگه خدایی نکرده مثبت باشه همون جا آزمایش رو تکرار میکنند یا به نظر من بستگی داره ؟

پاسخ
سلام پوریا جان
نتایج به خود بیمار اطلاع داده می شود.
.
باسلام خدمت شما.من ازمایش هپاتیتc.b دادم و به دکتر نشون دادم گفت منفی و مشکلی نداری ولی من برگه جواب ازمایش رو گم کردم توی برگه HVCوHBS جفتش نگاتیو و منفی بود عددهاشم ک الان یادم نیس خیلی کوچیک بودن در هرحال منفی بود واینک پایین Hbs رو اگ اشتبا نکنم زده بود ۸/۰۰۰ این یعنی چی؟میخام بدونم این ازمایش ها کلا گفته ک من منفی هستم یا اینک مبتلا بودم و الان منفی شدم ؟ و اینک تو ازمایشگا بهم گفتن تمام ازمایش های هپاتیت رو برام میگیرن . حالا اگ من مثبت بودم و الان منفی شدم تو ازمایش مشخص شده؟ ببخشید ک اطلاعاتم کافی نبود یا حتی نمیدونم علائم اختصاری رو درست نوشتم یا ن یادم نمیاد

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است.
علی
سلام
آزمایشگاه احتمال داره چون من هر هفته اونجا آزمایش میدم دیگه برام آزمایش اچ ای وی رو انجام ندن یا نمونه آزمایش خراب بشه الکی بزنند منفی ؟ البته آزمایشگاهی که من میرم واقعا معروفه و مراجه کننده زیادی داره ولی چون ۶ساعته جواب میده نگرانم کرده ؟
توروخدا جواب بدید کسی هست نتایج آزمایش هارو چک کنه ؟

پاسخ
سلام علی جان
اگر این قدر به آزمایشگاهی بی اعتماد هستید بهتر است به آن مراجعه نکنید.
Maryam
سلام اقای دکتر
من یک ماه و نیم قبل از ازمایش الایزا 4 عدد قرص ویبراکس 1000 خوردم که ضد ویروس تبخال و... ایناس چقد تاثیر داره تو جواب ازمایشم چون نوشته ضد ویروس حتی ممکنه روی ویروس ایدز تاثیر داشته باشه تو اینترنت نوشته بود چقد تاثیر داره؟ ینی منفی کاذب ایجاد کرده همین 4 تایی که خوردم؟ 45 روز قبل از ازمایش خوردم کلا چون مریض شدم قرص زیاد خوردم مسکن انتی بیوتیک ویتامین امپول اینا تینا چقد تاثیرداره تو الایزا نسل 4

پاسخ
سلام دوست عزیز
دارو اثری روی آزمایش ندارد.
ساناز
سلام دکتر بنده بعد ۶ هفته رابطه حطرناک به دلیل نبود آزمایش ترکیبی اچ ای وی در آزمایشگاه محل سکونت پی ۲۴ را جدا و ازمایش انتی بادی رو جدا انجام دادم که هر دو منفی بود لطفا بفرمایید جواب منفی قطعی هست؟ یا نیاز به تکرار دارد ؟؟؟؟

پاسخ
سلام ساناز جان
اطلاع از این نوع آزمایش ندارم.
N
باسلام خدمت شما.من حدود ۴۰ ماه پیش ی رابط پرخطر در حد ۵ دقیقه بدون کاندوم داشتم.درمورد هپاتیت cخاستم بپرسم بعد از گذشت ۴۰ ماه ازمایش الایزا میتونه تشخیص بده ک مبتلا هستم یا ن و اینک من هیچ علائمی ندارم و فقط باب نگرانی شخصی خودم میخام ازمایش بدم

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله البته بسیاری موارد ابتلا بدون علامت است و خودبخود بهبود می‌یابد ولی آزمایش ابتلا را نشان می‌دهد.
مجتبی
اگر در یک رابطه جنسی به طور همزمان رابطه اورال و واژینال داشته باشیم در دوقسمت دهان و آلت مبتلا به ویروس اچ پی وی میشویم ؟ و مقالاتی که درمورد ارتباط سرطان های سینه و پروستات با اچ پی وی در اینترنت وجود چقدر صحت دارند باتشکر

پاسخ
مطالعه قابل استناد در این موارد انجام نشده و هیچ یک مطالب موجود معتبر نیست. در عمل اچ پی وی فقط در مورد سرطان دهانه رحم زنان اهمیت دارد.
Ali
سلام دکتر
من روز ۲۱ بعد از رابطه محافظت شده با کاندوم رپید تست دادم منفی بود کاندوم هم تا اخر رابطه سالم بود نیاز هست باز هم تست بدم کلا رابطه با کاندوم نیاز به آزمایش داره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر ولی به‌طورکلی یک نوبت آزمایش اچ‌آی‌وی در همه افراد توصیه می‌شود و تکرار لازم نیست.
رزگل
سلام وقتون بخیر
سپاس فراوان بابت پاسختان.
دکتر بنده میدانم نتایج منفی قطعی میباشد منظورم اینه با توجه به اینکه در دوره پنجره قرار دارم و بعد ۵ هفته تست p24 و در ۸ هفته آزمایش ab را انجام دادم نیازی به تکرار آزمایش تا ۱۲ هفته هست یا پیگیزی بیشتری نیاز ندارد ؟

پاسخ
خیر نیاز به تکرار یا پیگیری نیست.
رزگل
سلام
بخشید دکتر من با آقایی از روی نادانی رابطه اورال داشتم به گونه ای که واژن بنده رو به شدت حدود ۴۵ دقیقه با دهان تحریک کرد وهمچنین بوسه های عمیق فرانسوی که بعد اتمام رابطه فهمیدم دندان های آقا شدیدا خراب و به مواد شیشه معتاد هست ،آیا اگه به فرض بزاق ایشون خونی باشه و زخمی در من ایجاد شده باشه احتمال سرایت اچ ای وی هست ؟
و اینکه بعد ۴ هفته رپید تست انجادم دادم و بعد ۵ هفته به آزمایشگاه مراجعه ودرخواست تست ترکیبی کردم ولی در جواب فقط پی ۲۴ قید شده بود و بعد ۸ هفته آزمایش انتی بادی انجام دادم که همگی منفی بود حالا با توجه به تست پی ۲۴ در ۵ هفته و تست انتی بادی در ۸ هفته و جواب منفی نیاز به پیگیری بیشتری هست ؟ لطفا جواب رو واضح بفرمایید ممنون بابت وقتی که برام گذاشتید

پاسخ
سلام دوست عزیز
احتمال سرایت در صورت وجود زخم و خون وجود دارد هرچند خطر آن بسیار کم است. نتایج منفی قطعی است.
Maryam
سلام اقای دکتر
ببخشید چه قرص هایی باعث منفی کاذب در ازمایش hiv میشه؟ مثلا پنی سیلین اینا باعث منفی کاذب میشه؟ کلا چه قرص هایی باعث منفی کاذب میشه بعد 70 روز در الایزا نسل 4

پاسخ
سلام دوست عزیز
داروها اثری روی این تست ندارند.
علی رضا
۱_ سلام جناب دکتر من در روز ۵۰ از رابطه ازمایش نسل سه دادم منفی بود و در روز ۸۳ هم مجدد ازمایش رو تکرار کردم منفی بود ایا نیاز به تکرار دارم
۲ -از مایش روز ۸۳ رو ازمایشگاه یکروزه به من پاسخ داد ایا معتبر هست ؟ از مایشگاه معروف شهر هم بود ممنونم

پاسخ
سلام علیرضا جان
بله معتبر است و نیاز به تکرار ندارد.
Maral
سلام ببخشيد يه سوال داشتم بعد از ٤ سال چند ماه پيش تست hiv ag/ab p24 دادم با متود clia
كه جواب منفي بود.
حالا سوال من اينه كه خيلي از دوستان ميگن بعد از ٤ سال امكان داره وارد دوره حاد ويروس بشه و اين تست ها قادر به بررسي ويروس نباشه يعني مشخص نكنه انتي بادي و انتي ژن خون. به همين دليل امكان داره منفي كاذب باشه. ايا اين حرف صحت داره؟ يعني بعد از ٤ سال امكان هست كه انتي بادي خون مشخص نكنه و منفي كاذب در بياد؟

پاسخ
سلام مارال جان
خیر
سید ارش
سلام اقای دکتر عزیز ممنونم بابت زحمات شما .یه سوال داشتم .متاسفانه رابطه پر خطر داشتم که بعد ۹ ماه و۲۱ روز ریپد تست مرکز بیماری رفتاری دارم که منفی شد بازم بعد ۱۶ ماه ریید مرکز بیماری رفتاری دادم که بازم منفی شد .باتوجه به این نوع تست من اطمینان کامل بکنم .؟نیازی به تست بیشتر و متفاوت تر نیست ؟تشکر فراوان از شما

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است و تکرار لازم نیست.
سجاد
سلام وقت بخیر
برای انجام آزمایش نسل چهارم اچ ای وی به آزمایشگاهی در تهران مراحعه کردم از دکتر آزمایشگاه میپرسم کیت شما نسل چهارم میکه بله میگم پس ترکیبی و abو agرو برسی میکنی میگه نه فقط ab ولی نسل چهارم هست خلاصه مطالب سایت شما رو بهش نشون دادم میگم آزمایش نسل چهارم ترکیبی اینگونه هست میگه پس من نمیدونم باید کاتالوگش رو ببینم . خلاصه من آزمایش رو دادم و دکتر هم کاتالوگش رو تا به امروز یه نگاه نداخته بعدشم یه جواب منفی بهم داد که خیالت راحت برو خونتون، به دکتر آزمایشگاه گفتم اسم کیت رو بگید خودم تحقیق کنم میگه کیت نسل چهارم پیشتاز طب!!!بعد من امروز رفتم سایت پیشتاز طب تو کاتالوگ کیت نسل چهارمش دقیقا زده بود ab وag p24و روش آزمایش رو دقیق توضیع داده بود !
حال سوال بنده بعد این توضیحات طولانی اینه آزمایشگاهی که نمیدونه کیت ش چیه و چه نوعی رو بررسی میکنه چگونه باید به جوابش اعتماد کرد ؟؟
لازم به ذکر هست نه این آزمایشگاه که بنده شاید تو تهران حتی معتبرترین آزمایشگاهم رفتم فرق کیت سوم و چهارم رو نمیدونستن
omid
سلام خسته نباشید
ببخشید دقیقا در ۶ هفته بعد از رابطه اچ ای وی ترکیبی نسل چهارم دادم آیا جواب منفی قطعی هست یا باید حتما طبق جدول ۵۰ روز پر بشه ؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نظرات مختلف است. در بیشتر منابع ۴ هفته کافی است و نیاز به تکرار ندارد.
حمید
سلام آقای دکتر. خسته نباشید. من در روز ۷۰ در مرکز مشاوره تست رپید دادم که منفی بود و وقتی پرسیدم که نیاز هست آزمایش دیگه ای بدم گفتند که خیر و آزمایشت درسته و منفی هست. آیا نیاز هست که باز آزمایش بدم. خیلی استرس و اضطراب دارم. لطفا کمکم کنید.

پاسخ
سلام حمید جان
خیر
Ali
سلام وقت بخیر
دکتر من یه رابطه با کاندوم داشتم اخر رابطه کاندوم رو چک کردم سالم بود
احتمال انتقال هست نیاز به ازمایش هست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
احتمال انتقال خیر ولی آزمایش اچ‌آی‌وی در همه افراد دست‌کم یک بار توصیه می‌شود.
مهدی np
سلام دکتر جان
آزمایش اچ ای وی Ab بعد ۵۰ روز چقدر قابل اعتماد هست ؟

پاسخ
سلام مهدی جان
۹۵ درصد
N
باسلام خدمت شما.خاستم بپرسم با ازمایش چکاب کامل بدن
اگ شخصی هپاتیت داشته باشه مشخص میشه یا حدقل مشکوک میزنه؟؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
باید آزمایش هپاتیت انجام شود.
ندا
سلام دکتر
آیا آزمایشگاه خصوصی امکان داره ۲بار از سوزن خون گیری استفاده کنه ،منظورم سوزنی که قبلا برای نمونه گیری استفاده کرده برای بیمار جدید هم استفاده کند ؟ یا قابلیت ۲ بار استفاده رو نداره و خود تخریب هست ؟

پاسخ
سلام ندا جان
خیر
پرویز
سلام آقای دکتر
من در آزمایشگاهی تست hiv دادم که طبق گفته خودشون کیت نسل ۴ و آزمایش p24 هم داره ولی در برگه جواب به این صورت نوشته شده
HIV (l-ll) Ab و متد هم ELISA
میخواستم بپرسم چون عبارت p24 در برگه نیومده امکان داره فقط تست آنتی بادی بوده باشه یا ترکیبی هست؟ جواب منفی بعد از ۳۲ روز معتبر هست؟
تشکر از پاسختون



پاسخ
سلام پرویز جان
ترکیبی است و نتایج منفی قطعی است.
بهار
سلام دکتر افشاری درخواست آزمایش نسل چهار دادم روی برگه جواب آزمایش عبارت زیر
 (HIV (I+II+p24درج شده
الان آزمایش بنده فقط p24 یا آنتی بادی هم هست چون خود آزمایشگاه میگفت ترکیبی هست و جای انی بادی از تیب یک و دو داخل پرانتز اشاره شده . حال با توجه به توضیحات بنده آزمایش بنده ترکیبی محسوب میشه یا فقط پی ۲۴ هست ؟

پاسخ
سلام بهار جان
بله ترکیبی است.
محمد
سلام آقای دکتر بعد از ۷۵ روز تست الایزا و pcr دادم خدا رو شکر هر دو منفی شدن
باید تا ۶ ماه صبر کنم چون علایم دارم؟

پاسخ
سلام محمد جان
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
آیدین
سلام دکتر با آرزوی موفقیت برای شما
دکتر کیتهای ترکیبی نسل چهارم اچ ای وی میتونند با توجه به درخواست مراجعه کننده فقط انتی بادی باشه و انتی ژن نباشه فقط دنبال انتی یادی بگرده یا فقط p24 میخواد انتی بادی رو از تست حذف کنه و فقط دنبال آنتی ژن باشه؟ یا فرایند آزمایش نسل چهارم به گونه ای هست که حتما باید هم انتی بادی و هم انتی ژن رو با هم بزسی کند؟
ممنون میشم پاسخ دقیق بدید


پاسخ
سلام آیدین جان
با هم هستند و امکان تست جداگانه در نسل چهارم وجود ندارد.
سجاد
سلام خدا قوت
آیا متد CLIA آزمایش اچ ای وی همون کمی مینسانس و برابر با آزمایش نسل چهارم اچ ای وی هست ؟

پاسخ
سلام سجاد جان
بله
مجتبی
سلام و عرض ادب آیا آبریزش بینی و تعریق شبانه از جمله علایم اولیه اچ آی وی است ؟ با تشکر

پاسخ
سلام مجتبی جان
اچ آی وی در مراحل ابتدایی علامت خاصی ندارد و در بیشتر موارد بدون علامت است.
Maryam
سلام
اقای دکتر ایا در ازمایش الایزا برای اچ ای وی انتی بادی رو که میسنجن ایا igg و igm باهم.میسنجن؟ که مثلا قبلا با ویروس p24 برخورد کرده و الان قابل کشف نیست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله آزمایش آنتی بادی به طور کلی انجام می شود بدون تفکیک نوع آن و بدون تعیین مقدار آن. یعنی فقط یک نتیجه منفی یا مثبت اعلام می شود. آنتی بادی اچ آی وی حتی پس از سالها قابل شناسایی است و منفی نمی شود.
مجتبی
سلام و عرض ادب و ارادت جناب دکتر آیا برای همه ویروس ها در خون همه افراد آنتی بادی تولید میشود؟

پاسخ
سلام مجتبی جان
به طور کلی بله.
رسول
سلام دکتر عزیز لفا میفرمایید ازمایش بنده ترکیبی و نسل چهارم هست یا نه ؟
HIV (|_||)Ag/Ab p24
متد ELISA
ممنون میشم پاسخ بدید ؟

پاسخ
سلام رسول جان
ترکیبی=نسل 4
سهند
سلام مجدد ببخشید دوباره مزاحم شدم منظورتون تجریجی یعنی حدودا چقدر و اینکه تو سایتی نوشته بود همون که انتی ژن محو شد انتی بادی به وجود میاد

پاسخ
سلام سهند جان
آنتی ژن از حدود هفته اول به تدریج افزایش می یابد. در حدود ماه اول به اوج می رسد و در ماه دوم به تدریج کاهش می یابد. این روند برای آنتی بادی از ماه اول شروع می شود. به نمودار مطلب زیر مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/581/
الگوریتم جدید تشخیص عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)
سجاد
سلام خدمت دکتر عزیز
دکتر من در یه آزمایشگاه که خیلی معتبره و خیلی هم مراجعه کننده داره آزمایش اچ ای وی نسل چهارم درخواست کردم ولی در جواب نوشته بود Hiv ab1_۱۱که متدش هم çila بود من به مسعول ازمایشگاه اعتراض کردم گفت ما کیت انتی بادی و انتی ژن مون یکی هست و کیتش رو نشونم داد زده بود p24گفت چون شما درخواست آزاد داشتید ما تو جواب آزمایش اینطوری مینویسیم بعد برکه آزامایشم رو گرفت و یه برگه دیگه داد که این آزمایش بر مبنای آنتی ژن هم هست ! حالا میخواستم بدونم سوپر وایزر و مسعول خرید کیت راست میگفتن یا نه چون بنده بعد ۳۴ روز آزمایش داده بودم نگرانم واقعه نسل چهارم بود یا نه؟ نظر شما چیه ؟ البته جواب منفی بود خدارو شکر

پاسخ
سلام سجاد جان
احتمالاً بله.
سهند
سلام و عرض ادب
دکتر ببخشید انتی ژن در بدن گفتید بعد ۱۴ روز قابل کشف هست ! میخواستم بدونم تا کی در بدن وجود دارد تا یک ماه یا بیشتر ؟ و اینکه اگه انتی ژن در خون ناپیدید بشه بلافاصله انتی بادی تولید میشه ؟ پیشاپیش ممنون از جوابتون

پاسخ
سلام سهند جان
این اتفاق تدریجی است.
N
ممنون دکتر عزیزم.فقط اینک دکتر جان من نمیدونم الایزا از چ نسلی بود این برای مدت ۶۵ روز تفاوتی میکنه؟اینک چه نسلی باشه؟

پاسخ
دوره پنجره برای نسل چهارم حدود ۵۰ روز و نسل سوم یک تا دو هفته بیشتر است.
N
باسلام خدمت شما.خاستم بپرسم بعد دوماه و پنج روز از رابط ک داشتم و اینک ازمایش الایزا دادم ک نمیدونم چه نسلی بود و منفی شد گفتن شش ماه بعد رابط باز برم ازمایش بدم خاستم بپرسم این جواب منفی چقد احتمال داره ک درست باشه لطفا جواب بدین خیلی نگران هستم

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است.
ایمان
سلام دوباره و خسته نباشید آقای دکتر عزیز و بزرگوار آقای دکتر ماجرایی که گفتم اون ماشین ریش تراش آرایشگاه که باعث زخم شدن سطحی گردنم شده بود مربوط به یک سال قبل است و رفتم دکتر عفونی گفت ایدز از این طریق وارد نمی شود و خیلی بعید است و آزمایش توصیه نمی شود ولی چون خیلی نگران بودم گفت آزمایش PCR از DNA بده و دوره پنجره این ازمایش 10 روز هست و بعد از 14 روز آزمایش دادم جواب منفی بود در این یک سال هم هیچ علائمی نداشتم لطفا بگویید که می توانم خیالم راحت باشه؟ به خدا من رابطه جنسی نداشتم فقط آرایشگاه یه زخم کوچیک برداشت رو گردنم به خدا خیلی نگرانم میترسم چیزی بگویید دکتر جان

پاسخ
سلام ایمان جان
احتمال سرایت از این طریق کم است ولی اگر نگران هستید الایزا انجام دهید.
صدرا
سلام عرض ارادت و خدا قوت
دکتر جسارتا بعد ۵ هفته تست اچ ای وی به روش الایزا نسل چهارم و جواب منفی کافی هست؟ یا در هفته ششم باز تست رو تکرار کنم ؟

پاسخ
سلام صدرا جان
بله کافی است.
ایمان
سلام آقای دکتر خسته نباشید ببخشید من تو ارایشگاه با ماشین ریش تراش یه زخم رو گردنم افتاد بعد خیلی ترسیدم که نکنه ایدز گرفته باشم بعد از 14 روز آزمایش PCR دادم و شکر خدا جواب منفی بود آیا باید خیالم راحت باشه یا نگران باشم لطفا جواب بدید خیلی نگرانم

پاسخ
سلام ایمان جان
پی سی آر برای غربالگری اچ آی وی توصیه نمی شود. آزمایش الایزا به فاصله دست کم 4 هفته پس از تماس توصیه می شود.
محمد
آقای دکتر ببخشید
تا حالا شده کسی تو ۸۰ روز هنوز بدنش آنتی بادی نساخته باشه ؟
آزمایش مشخص نمیکنه؟

پاسخ
عملاً خیر.
مجتبی
سلام مجدد جناب دکتر شما فرمودید که ارزش تشخیص اچ پی وی درایجاد سرطان دهانه رحم هست ولی همه سایتها خطر اچ پی وی را در سرطان های آلت مقعد و دهان هم بیان می کنند آیا اچ پی وی عامل این سرطان ها هم هست یا خیر سپاس از لطف تون دکتر عزیز

پاسخ
سلام مجتبی جان
بله منتهی آزمایش در انواع دیگر سرطان انجام نمی‌شود.
سجاد
سلام و خدا قوت
تست اچ ای وی نسل چهارم بعد ۳۸ روز
در اثر برخورد بزاق که نمیدونم خونی بود یا نه چقدر قابل اعتماده ؟


پاسخ
سلام سجاد جان
نتایج منفی قطعی است.
مجتبی
با سلام جناب دکتر چگونه بعد از یک رابطه واژینال و اورال بفهمیم که به اچ پی وی مبتلا شدیم یا نه اچ پی وی مانند اچ آی وی آزمایش آنتی بادی ندارد ؟ آیا درمان قطعی اچ پی وی در راه است ؟

پاسخ
سلام مجتبی جان
خیر وجود ندارد. این عفونت بسیار شایع است و بیشتر افراد به آن مبتلا می شوند ولی در اغلب موارد بدون علامت است و خودبخود بهبود می یابد بنابراین نیاز به درمان ندارد.
اهمیت اصلی اچ پی وی (ویروس زگیل انسانی) در زنان ایجاد سرطان دهانه رحم است و بهترین راه مقابله با آن تزریق واکسن است.
محمد
سلام آقای دکتر
ببخشید ۲تاسوال داشتم
سوال اولم اینه که خودایمنی باعث میشه که آزمایش بعد از ۸۰ روز منفی کاذب بشه؟یعنی اینکه بدن نتونه آنتی بادی ضد ویروس بسازه؟
سوال دوم اینکه کم کاری تیرویید میتونه نشانه عفونت باشه؟

پاسخ
سلام محمد جان
پاسخ هر دو منفی است.
محمد
آقای دکتر تا حالا شده کسی تستش تو ۷۰ روز منفی بوده
بعد سر ۳ ماه یا ۶ ماه مثبت بشه؟

پاسخ
در یک مطالعه میزان منفی کاذب نسل ۴ در روز ۷۰ صفر بوده ولی نسل سوم ۳ درصد منفی کاذب داشته که آن هم در روز ۹۹ صفر شده است.
محمد
سلام آقای دکتر
چرا با وجود منفی شدن تست بعد از ۷۰ روز
علایم از جمله تورم غدد لنفاوی و داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا از بین نمیرن
ممکنه سر ۳ ماه تست مثبت بشه؟

پاسخ
سلام محمد جان
علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
محمد صالحی
سلام اقای دکتر من ۵ ماه بعد از رابطه پر خطر تست الایزا دادم جواب منفی اومد قطعی هستش یا بازم ازمایش رو تکرار کنم؟؟؟فقط یک بار ازمایش دادن کافیه بعد از ۵ ماه؟؟

پاسخ
سلام محمد جان
کافی است.
حسین
سلام دکتر من بعد پاره شدن کاندوم بعد ۵۶روز ازمایش نسل ۴دادم که خداروشکر منفی بود
دکتر نتیجه قطعیه اخه بعضی جاها زدن بعد سه ماه بعضی جاها زدن بعد ۲۸روز نسل ۴قطعیه

پاسخ
سلام حسین جان
بله قطعی است.
سیروس
باسلام من بعد یک ماه گذشتن از یک رابطه جنسی اورال یک رابطه داشتم که منفی بود و اینو نوشته بود :
Elisa-GBAnti hiv type 1&2
این ازمایش نسل چندمه دقیقا و جواب منفی من قابل اعتماده ؟

پاسخ
سلام سیروس جان
نسل سوم است و نتیجه منفی آن پس از یک ماه حدود ۹۰ درصد قابل اعتماد است.
طناز
آقای دکتر ممنون از توجهات کثیرتون بعد از یک رابطه جنسی مقعدی چه آزمایشاتی نیازه که باید داد

پاسخ
به‌طورکلی تست اچ‌آی‌وی دست‌کم یک بار در همه افراد توصیه شده است.
صبا
آقای دکتر بعد از رابطه جنسی دهانی چند وقت بعد باید ازمایش بدم ؟

پاسخ
اگر دهان زخمی نباشد لزومی ندارد در غیراین‌صورت حدود ۴ هفته.
حسین احمدی
سلام خسته نباشید دکتر تست نسل چهارم بعد از ۵۰روز از رابطه چقدر میشه بهش اعتماد کرد

پاسخ
سلام حسین جان
نتایج منفی آن قطعی است.
محمد
معذرت میخوام آقای دکتر
شما بعضی جاها گفتید کسی که از قرص pep استفاده کرده ممکنه تا ۶ ماه آنتی بادی نده
بعضی جاها هم فرمودید که تا ۷۰ روز کافیه
میشه علت و بپرسم؟

پاسخ
نحوه پرسش متفاوت است.
محمد
آقای دکتر ببخشید
چرا میگن آزمایش و تا یکسال تکرار کنید


پاسخ
این توصیه درست نیست و دلیل آن را نمی‌دانم.
محمد
آقای دکتر پس این علایم چی هستن که بعد اولین رابطه اومدن سراغم ذهنم درگیره
محمد
آقای دکتر ببخشید پس چرا دکترا میگن تا یکسال آزمایشا رو تکرار کنید؟
چون میخوام ازدواج کنم
محمد
سلام آقای دکتر
من بعد از اولین رابطم قرص pep مصرف کردم و روز ۵۰ تست الایزای نسل چهارم دادم و منفی بود
ولی الان نزدیک یک ماهه که غدد لنفاوی کشاله رانم و زیر بغلم درد میکنن
میتونم به این تست اعتماد کنم؟


پاسخ
سلام محمد جان
اگر ۲۸ روز پس از اتمام PEP آزمایش داده باشید اقدام دیگری لازم نیست. اگر زودتر آزمایش داده‌اید بهتر است آزمایش را تکرار کنید.
اشکان
سلام دگتر من ۱۰ ماه پیش ی سکس پرخطر داشتم کلیه علایم‌عفونت حاد رو داشتم و تازگیا کل غدد لنفیم رشد کرده و بزرگ و دردناک شده و نوروپاتی تو پاهامم دارم علابم اولیه ک داشتمم بی حالی بی اشتهایی کاهش وزن تب شبانه بثورات تو لگن زبون سفید یوزش زیر بغل مفصل درد.اصلا هر درد تو دنیاست من داشتم اوت ۲۰ روزه.الان هم درد افتاده تو مقعد میسوزه غدد لنفاوی از پشت زانو تا پشت گوش همشون درد داره سوزش داره تورم داره پاهامم شبها داغ داغ میشه ودردناک.تست منفی دادم تا امروز.هم فک کنید ۱۲ مدل الایزا و پی سی ار.کل بیماریهایی ک هست من این مدت تجربه کردم.ممکنه اچ ای وی هنوز تو دوره پنجره باشه و تست جواب نده؟

پاسخ
سلام اشکان جان
خیر.
کاربر
سلام و خسته نباشید.دکتر افشاری عزیز سوالی پرسیدم راجب اینکه دوبار تست رپیت مثبت اچ آی وی ۲ شد و دوبار الایزا که منفی شد.و فرمودید آزمایش چهارم بعد دو هفته از مواجهه قابل قبوله که الایزا نسل چهار بود و منفی .به نطرتون لازمه آزمایش افتراقی داده بشه؟چون پی سی آر برای اچ آی وی نوع دو فرمودید منفی میشه.نیاز هست یا خیر و حواب کلی منفیه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
براساس دستورالعمل WHO اقدام دیگری لازم نیست.
ابراهیم
باسلام
آقای دکتر پیرو سوال قبلی: آیا امکان داره آزمایشگاه جواب مثبت رو به منفی تبدیل کنه ؟
آخه توی برگه ازمایش فونت جواب هپاتیت بی با فونت اچ ای وی و هپاتیت سی فرق میکنه.
ممنون از راهنمایی شما

پاسخ
سلام ابراهیم جان
این مشکلات در نرم‌افزار جوابدهی پیش می‌آید و ربطی به تغییر جواب ندارد. صحت همه جواب‌ها توسط مسؤول فنی کنترل می‌شود.
ابراهیم
باسلام
آقای دکتر بنده حدودا 13 ماه پیش یه رابطه پر داشتم.به مدت 28 روز هم داروی پیشگیری استفاده کردم.بعد از 50 روز نسل 4 بعد از 84 روز نسل 3 و بعد از یکسال هم نسل 3 اچ ای وی و هپاتیت بی وسی همگی منفی بودن.تقریبا از همون موقع تا الان سمت راست گردنم غده لنفاوی بوجود اومده که توی سونو کمتر از یک سانت و ریاکتیو بود.دکتر عفونی میگه مشکلی نیست و هیچ بیماری منتقله از راه جنسی مطرح نیس.بنظر شما نیازی به تکرار این ازمایشات و یا هر ازمایش دیگه ای مثل vdrl هست؟ممنون از راهنمایی شما

پاسخ
سلام ابراهیم جان
خیر. نیاز به تکرار آزمایش نیست.
کاربر
سلام و خسته نباشید.در پاسخ سوال یکی از دوستان فرمودید تست پی سی ار برای ایدز فقط نوع یک رو تشخیص میده ینی اگه فرد به نوع دو مبتلا باشه نشون نمیده و جواب منفی میشه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
یکی از دلایلی که توصیه به انجام الایزا و پرهیز از پی‌سی‌آر شده همین نکته است چون الایزا هر دو نوع را تشخیص می‌دهد. ضمن این‌که اچ‌آی‌وی-۲ محدود به مناطقی از آفریقا است و در سایر مناطق از جمله ایران بسیار نادر است.
کاربر
سلام و خسته نباشید.دکتر جان سوالی که پرسیدم شما پاسخ دادید جواب آزمایش چهارم بعد از دو هفته رو قبول میکنیم.منظورتون از دوهفته بعد یعنی دوهفته بعد از مواجه شدن با ویروس هست یا از آخرین تست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
دو هفته پس از مواجهه.
سید محمد
سلام دکتر جان
خسته نباشید
بعد از ۱۱۰ روز بعد از تماس احتمالی با ویروس . آزمایش hiv و هپاتیت ب به روش الکتروکمی لومینسانس انجام دادم که نتیجه hiv منفی شد و جواب هپاتیت ب 0.672 اومد که کمتر از 0.9بود و منفی شد . دکتر جان این زمان ۱۱۰ روزه کافیه برای این ازمایشات؟ روز ۵۰ هم آزمایش هپاتیت سی داده بودم به روش لومینسانس که منفی بود این زمان کفایت میکنه به نظرتون یا توصیه های دیگری هم دارید؟
ممنونم

پاسخ
سلام سید محمد جان
نتایج منفی قطعی و در شرایط عادی نیاز به تکرار تست نیست. رعایت دوره پنجره حداکثر 6 ماهه در موارد تماس پرخطر ارجح است.
کاربر
سلام دکتر افشاری عزیز.خسته نباشید.دکتر سوالم ثبت نشد دوباره خدمتتون میپرسم.اگه کسی بره مرکز مشاوره و تست رپیت بگیرن و اچ ای وی نوع دو مثبت بشه و همونجا ازش الایزا نسل ۳ گمونم بگیرن و منفی باشه و بعد فرداش دوباره ازشون تست رپیت بگیرن و مثل قبل مثبت نوع دو بشه و عصرش بره پیش دکتر متخصص عفونی و بفرستن واسه الایزا نسل ۴ و اونجا تو آزمایشگاه سطح شهر و جواب منفی بشه بنظرتون جواب چی میتونه باشه؟ممنون میشم راهنمایی کنید.مرسی

پاسخ
سلام دوست عزیز
باید دید این کارها طبق کدام دستورالعمل انجام شده و طبق همان تصمیم گرفت. طبق دستورالعمل WHO نتیجه تست چهارم به‌فاصله دو هفته را می‌پذیریم.
کاربر
سلام دکتر افشاری.دکتر اگه کسی بره مرکز مشاوره اونجا رپیت بگیر ن و تست اچ آی وی نوع دو نشون بده بعد همونجا تست الایزا نسل ۳ بگیرن و منفی بشه و فردای اون روز دوباره بگن بیاد و رپیت بگیرن دوباره مثبت ۲ نشون بده و بعد یکی دو روز به متخصص عفونی برن و بفرستن برای آزمایش الایزا نسل ۴ و اونجا جواب منفی باشه نتیجه از نظر شما چی هست؟مثبت یا منفی؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
باید دید این کارها طبق کدام دستورالعمل انجام شده و طبق همان تصمیم گرفت. طبق دستورالعمل WHO نتیجه تست چهارم به‌فاصله دو هفته را می‌پذیریم.
اشکان
آیا با وجود همه علائم اچ آی وی و بزرگ شدن کلیه غدد لنفاوی و درد و بیحالی شدید در پا بعد از ی رابطه کاملا پرخطر بعد از ۹ ماه تست اچ آی وی کاملا قطعیه؟چون کل غدد لنفاوی ام درگیر یکم ترس دارم ک اچ آی وی بوده چون ۴۰روز بعد از رابطه وارد ی دوره حاد شدم.و بیست روز ادامه داشت تا الان هم ۸ مدل تست دادم و ۳تا پی سی آر.در ضمن آنزیم بودم هم بالا هست میتونه ربطی به ویروس داره ؟

پاسخ
ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد و نتایج منفی قطعی است.
پورامجد
سلام سونوگرافی واژینال انجام دادم ندیدم روکشو عوض کنن گفتن حتما تعویض میشه من ازمایش hiv دادم عدد اول ۰/۱۳و‌بعدی 0/16 این تغیر برای چیست بازم لازمه ازمایش بدم

پاسخ
سلام دوست عزیز
اچ‌آی‌وی از راه سونو منتقل نمی‌شود. اعداد گزارش آزمایش معنی و اهمیت خاصی ندارد و بهتر است گزارش نشود.
کاربر
دکترجان سلام.در سوال قبل فرمودید نتیجه تست چهارم مهمه ینی یکبار دیگه باید تست رپیت تکرار بشه؟اگه هربار رپیت مثبت باشه و الایزا منفی چی؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
الگوریتم WHO تفاوتی بین تست رپید و الایزا قائل نشده است. اگر تست چهارم مثبت شود نتیجه کلی مثبت قلمداد می شود. اگر تست چهارم منفی شود نتیجه منفی قلمداد می شود.
کاربر
سلام.دکتر جان اگه بعد ۱۴ روز ی رپیت بدیم دوباره مثبت بشه و ی الایزا دوباره منفی چطور؟میشه بگید اگه دوبار تست رپیت مثبت بشه دوبار تست الایزا منفی نتیجه چطوره؟ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه تست چهارم ملاک خواهد بود.
کاربر
سلام و خسته نباشید.دکتر میشه بپرسم کسی که سه بار رپیت به فاطله یک روز یک روز مثبت شده باشه و در وسط همین تست رپیتا الایزا گرفته بشه و منفی بشه نتیجه چی میشه؟الایزا دوبار گرفته بشه یبار نسل سه تو خود مرکز مشاوره یکی تو آزمایشگاه سطح شهر که نسل چهار است؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
در این موارد طبق الگوریتم WHO آزمایش مجدد به‌فاصله ۱۴ روز توصیه می‌شود.
محمد
سلام اقای دکتر ببخشید بعد ۴۰ روز ازمایش pcr بعد ۸۰روز الیزا نسل۴ و بعد ۱۰ ماه ازمایش الیزا نسل۴ و هپاتیت بی وسی منفی شد ایا میشه از قطعیت نداشتن این بیماری با خبر شد همه ازمایش ها در ازمایشگاه ویروس شناسی انجام شد

پاسخ
سلام محمد جان
بله.
حسین
سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
دستگاه وایداس دقت وحساسیت بیشتری داری یا الایزا؟برای تست کدوم بهتره؟

پاسخ
سلام حسین جان
تفاوتی ندارد.
اراد
سلام اقای دکتر
من حدود ۱۰ هفته پیش یه رابطه بدون محافظت شده داشتم در هفته ۸ تست وایداس دادم منفی شد به نظر شما ایا نیاز به تکرار هستش یا همین کافیه؟

پاسخ
سلام آراد جان
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
حسن
با سلام
اقای دکتر برای ورم غده لنفاوی به کدام پزشک باید مراجعه کرد؟متخصص داخلی یا متخصص عفونی یا حلق گوش بینی؟

پاسخ
سلام حسین جان
ابتدا به ساکن لزوم به مراجعه به متخصص نیست. بیشتر موارد ورم غده لنفی ناشی از عفونت های مختلف و اغلب ویروسی است و خودبخود بهبود می یابد. البته علت های نادرتری هم وجود دارد که باید پزشک عمومی یا پزشک خانواده در شرح حال و معاینه به آنها توجه کند یا آزمایش درخواست کند. در موارد بسیار نادرتر، که بزرگی غدد لنفاوی طول بکشد و علت آن مشخص نباشد، انجام بیوپسی (جراحی و خارج کردن غده لنفاوی) توصیه می شود که توسط جراح عمومی یا متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. در این موارد، نمونه غده لنفاوی به آزمایشگاه ارسال و توسط پاتولوژیست بررسی می شود و علت نهایی مشخص می شود.
حسن
با سلام اقای دکتر ببخشید ک انقدر زیاد سوال میپرسم ایا کسی هپاتیت واچ ای وی به طور همزمان گرفته باشه.ایازمانی ک تست اچ ای وی بدهیم منفی میشه به خاطر هپاتیت؟

پاسخ
سلام حسن جان
ابتلای هم زمان ممکن است ولی این دو ویروس هیچ ربطی به هم ندارند و بی تأثیر است.
حسن
سلام اقای دکتر علایم اچ ای وی چی هست؟ایا ورم غده لنفاوی زیر گلو میتونه از علایمش باشه من حدود ۲ ماه غده لنفاوی زیر گلوم ورم کرده خوب نشده ایا این یکی از علایم اچ ای وی هست؟تست نسل چهار هم دادم منفی بود ولی توگوگل زده بود یکی از علایم اچ ای وی ورم غده لنفاویه ایا صحت داره؟اگه غده لنفاوی ورم کنه تو دوران اچ ای وی ورم میکنه یا ایدز؟خیلی نگرانم مشتکر

پاسخ
سلام حسن جان
علائم عفونت اچ‌آی‌وی در چند سال اول غیراختصاصی و حتی در بسیاری از موارد این عفونت بدون علامت است. شایعترین علائم در مرحله حاد به شکل یک سرماخوردگی شدید یا آنفلوانزا است ولی می تواند با ورم غدد لنفاوی همراه باشد. این مرحله معمولاً و به طور متوسط یک تا دو ماه پس از انتقال ویروس اتفاق می‌افتد ولی گاهی ممکن است در عرض دو هفته بروز کند و یا بروز آن سه ماه طول بکشد. به هر حال، توصیه می شود حتماً در اولین فرصت آزمایش اچ آی وی را انجام دهید و در فاصله 6 ماه پس از تماس مشکوک هم این آزمایش را تکرار کنید.
طاهره
سلام اقای دکتر
من در عرض دو ماه سه رابطه ی محافظت نشده داشتم چه زمانی و چه ازمایش باید بدهم برای ایدز
ممنونم از لطف شما

پاسخ
سلام طاهره جان
برای آزمایش در آزمایشگاه و به روش الایزا با استفاده از کیت نسل چهارم (ترکیبی آنتی ژن- آنتی بادی) بین 18 تا 45 روز و برای آزمایش رپید 18 تا 90 روز پس از آخرین تماس. روش ارجح آزمایش در آزمایشگاه و به روش الایزا با استفاده از کیت نسل چهارم (ترکیبی آنتی ژن- آنتی بادی) است.
عليرضا
سلام دكتر.ممنون كه وقت ميذارين.من بعد از ٨٩ روز تست الايزاي نسل ٤ دادم و بعد از ٩١ روز تست الايزاي نسل ٣ دادم.آيا اين تست ها براي قطعي بودن كافيه؟.تو هر منبع يكي يچيزي ميگه.يكي ميگه بايد تكرار شه در ماه ششم
يكي ميگه كافيه در ٣ ماه.

پاسخ
سلام علیرضا جان
بله نظرات مختلف است. ولی در مجموع نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
نا شناس
آیا قرص دپاکین(داروی اعصاب)
روی نتیجه اچ آی وی تاثیر دارد؟

پاسخ
داروها عموماً اثری بر نتایج تست اچ‌آی‌وی ندارند.
کاربر
سلام آقای دکتر خسته نباشید.همسر من جواب رپیت دوبار مثبت اچ ای وی دو شد و دوبار الایزا نسل سه و چهار گرفتن که منفی نشون داد الان میشه قطعی جواب داد نتیجه رو؟اگه منفیه من میتونم باردار بشم با خیال آسوده؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است.
مریم
خیلی ممنونم ازتون
آقای دکتر من به مسئول آزمایشگاه گفتم که به این منفی میشه اعتماد کنم و به بچم شیر بدم؟
که گفتن آره میتونی شیر بدی و من هم شیر دادم.آقای دکتر حالا چیکار کنم من؟:(اگه منفیش کاذب باشه یعنی به بچم انتقال دادم؟

پاسخ
احتمال سرایت اچ آی وی از راه شیر مادر مبتلا به این عفونت وجود دارد. در برخی منابع شیر مادر منع شده ولی WHO آن را در صورت درمان بلامانع اعلام کرده است. ترجیحاً مادرانی که توان مالی دارند بهتر است از شیر خشک استفاده کنند.
مریم
آقای دکتر یه سوال دیگه هم داشتم من ۳۲ ساعت بعد از احتمال آلودگی قرص های ضدویروس رو از بهداشت تهیه کردم ولی متاسفانه فقط تونستم یک هفته بخورم چون بیلی روبین بدنم به شدت رفت بالا که دکترم کلا منع کرد خوردنشونو.حالا سوالی که از خدمتتون داشتم اینه که با توجه به خوردن این قرص ها به میزان یک هفته آیا دوره ی پنجره ی من بیشتر از کسیه که اصلا این قرص هارو نخورده؟
چون من بعد ۴۵ روز آزمایش elc دادم(و گفتن اسم دستگاهش الکسیس هست)که منفی بود.

پاسخ
سلام مریم جان
در این مورد نظرات مختلف است. به‌طورکلی بهتر است پس از یک ماه آزمایش تکرار شود.
مریم
سلام اقای دکتر خسته نباشید ببخشید بعد ۴۵ روز جواب منفی الکتروکمی لومینسانس چقدر قطعیه برا اچ آی وی؟

پاسخ
سلام مریم جان
بیش از ۹۹ درصد
بهزاد
سپاس اقای دکتر
چون قصد ازدواج دارم نگرانم
جدای ازمایش انتی بادی .چون گویا htlv1 دوره پنجره بیشتراز چند سال دارد ...
ایا پی سی ار کیفی با نمونه خونه کامل که دادم منفی بوده جواب معتبری هست ؟
یا پی سی ار کیفی باید از پلاسما فقط باشد

پاسخ
سلام بهزاد جان
اطلاع ندارم.
بهزاد
سلام آقای دکتر
قبل طرح مشکلم . اول تشکر میکنم بابت وقتی که میگذارید .
من 4 سال پیش . 2 بار با کسی که 10سال سابقه htlv1 مثبت داشته ( میلوپاتی هم داشت از عوارض htlv1. )
رابطه جنسی داشتم .
در سایت htlv1.com خواندم تبدیل سرمی بیشتر از 3 سال گزارش شده .من کمبود گلبول سفید هم دارم .
تازگی ازمایش آنتی بادی htlv ab 1 و 2 دادم منفی بوده .
ولی بسنده نکردم real time RT pcr htlv
دادم از نوع کیفی . آن هم منفی بود .
سوالم این هست
فرمود fda . پی سی ار نمونه پلاسما را فقط تایید میکند
من دو باری که پی سی ارم کیفی دادم
نمونه ام whole blood
و EDTA anticoagulated peripheral blood
بوده
ایا پی سی ار کیفی "خون کامل" قابل قبول هست یا دنبال پی سی ار کیفی پلاسما باشم ؟
سپاس




پاسخ
سلام بهزاد جان
با توجه به منفی بودن آزمایش آنتی‌بادی، نیاز به آزمایش دیگری نیست.
علی
سلام آقای دکتر
این قرص ترووادا و دولتگراویر خودشون باعث اچ ای وی که نمیشن؟
علی
سلام
خسته نباشید
آقای دکتر من پرستار هستم و نیدل استیک شدم
قبل از ۷۲ ساعت قرص ترووادا و دلوتگراویر رو تهیه کردم و هر روز می خورم
الآن ده روزه که خوردم به تازگی خواهرم کرونا گرفته و احتمال اینکه منم کرونا بگیرم زیاده می خواستم بپرسم این قرص ها برای کرونا بد نیست؟
آقای دکتر این سوالمم پاسخ بدید:یکی از پرستارای بخشمون من رو ترسوند که این قرص های ترووادا و دولتگراویر خودشون باعث اچ ای وی میشن آیا این صحت داره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
متأسفانه اطلاع دقیق ندارم. با یک متخصص بیماری‌های عفونی مشورت کنید.
محبت
با سلام
دکترجان رابطه دهانی ب عبارتی بوسه فرانسوی شدید و مکیدن شدید سینه بطوری که سوزش رو ایجاد کنه، آیا نیاز ب تست اچ ای وی داره؟ از سلامت طرف مقابل مطمین نیستم

پاسخ
سلام محبت جان
خیر.
امیر
با سلام آیا آزمایش hiv ab/ag بعد ۶ ماه قابل اطمینان است و نسل چندم است؟

پاسخ
سلام امیرجان
نسل چهارم و نتایج منفی آن قطعی است.
امیر
سلام خسته نباشین ببخشین آزمایشی که تو مرکز مشاوره میگرن همون نسل سوم هستش؟؟؟
من تغریبا 72 روز بعد رابطه تست دادم تو مرکز مشاوره به وسیله ریپید تست منفی بود آیا قطعی هستش ج یا نه ممنون میشم ج بدین

پاسخ
سلام امیر جان
در مورد نوع کیت‌ها اطلاع ندارم ولی نتایج منفی قطعی است.
مینا
سلام دکتر افشاری عزیز.با توجه به اینکه شما پاتولوژیست هستید میخوام ی سوال راجب بیماری پیسی کنم.از پزشکی شنیدم میشه پیوند زد آیا این صحت داره؟هزینش تقریبی چقد میشه؟من خواهرم چندتا لکه سفید زده رو صورتو و بدنش میخوام بدونم پیوند زده میشه؟و اینکه خودم همش احساس میکنم روی بدن و صورت خودمم زده نمیخوام برم دکتر چون بشدت استرس میگیرم از کجا بفهمم که مبتلا هستم یا نه تا اگه بودم برم دکتر؟دو سه تا نقطه رو صورتم سفید شده ولی بقیه لکه ها رو خودم میبینم بقیه نمیبینن بنظرتون منم هم پیسی گرفتم؟

پاسخ
سلام مینا جان
البته این پرسش به متخصص پوست مربوط است ولی تا جایی که اطلاع دارم درمان ویتیلیگو، جراحی نیست. ضمن این‌که تشخیص حتماً نیاز به معاینه و نظر پزشک دارد و هر لکه و سفیدی پوست لزوماً ویتیلیگو نیست.
کاربر
سلام الان سحر قدر ۲۳ هستش و من براتون دعا میکنم هربار که با بخشندگیتون جواب میدین و دل خیلی ها رو اروم میکنین خدا بهترینا رو براتون در نظر بگیره.اجرتون با خدا.برای همه مردم هم آرزوی سلامتی و عاقبت بخیری و ارامش دارم.دکتر عزیز افشاری عزیز واقعا ممنونم از اینهمه لطفنتون
کاربر
سلام و خسته نباشید‌.دکتر جان راجب نتیجه دوبار تست مثبت رپیت و دوبار تست منفی الایزا ازتون سوال کردم اگه یادتون باشه فرمودید رپیت مثبت کادب بوده و گفتید باید رپیت با دو کیت میتفاوت تست میشد من تو سایت دانشگاه سبزوار گمونم بود خوندم که نوشته بود ترجیحا دو کیت متفاوت ینی اگه دو کیت متفاوت نبود هم نتیجه همونه.الان من واقعا موندم هر شب استرس دارم .لطفا راهنماییم کنید الایزا تو مرکز مشاوره نسل ۳ و منفی دو رپیت تو مرکز مشاوره مثبت اچ ای وی دو.و الایزای نسل ۴ تو آزمایشگاههای سطح شهر منفی.نتیجه چی هست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
باتوجه به الایزای منفی در دو نوبت، تست رپید مثبت کاذب بوده است.
عماد
‎بنده ۳/۵ سال پیش رابطه ی خطرناک و بدون حفاظ داشتم،که بعد از آن سرماخوردگی شدید،تب،تعریق شبانه،خستگی،کاهش وزن،عفونت ادراری،التهابات مکرر تنفسی،تنگی نفس کم خون شدن و پایین اومدن سطح هموگلبین خون تا ۱۲/۵،حتی به تب حصبه هم مبتلا شدم که ۵،۶ ماه بنده رو خونه نشین کرد،در این مدت تا به امروز غریب به ۳۰بار آزمایش hiv دادم(pcr,p24,AB,Agو virall همگی منفی بوده اند،(در این حین بنده روابطی با چند نفر بدون حفاظ داشتم که طرف های رابطه هم همگی علامت دار و بدحال و‌همراه با کاهش وزن شده بودند.آخرین رابطه ی مشکوک بنده هم ۱۶ ماه پیش بوده.دکتر جان با توجه به توضیحاتی که خدمتتون دادم ‌‌با توجه به علایمی مثل تب خفیف طول کشیده طی این ۳/۵ سال،تعریق های شبانه،عفونت مکرر دستگاه تنفسی،سرفه،کم خونی،گزگز در دست و پاها،ضعف ‌‌بیحالی،گلودرد،حساس شدن به سرما و سرد بودن مداوم انتهای دستها و‌پاها و همچنین کاهش شدت پرتاب و فشار ادرار و حساس شدن به سرمای محیط و ادرار متکرر و علایم دیگری که تا قبل از این ۳/۵ سال تجربه نکرده بودم و‌همگی بعد از رابطه ی مشکوک ۳/۵ سال پیشم بوجود اومدن،تشخیص جنابعالی در این ضمینه چی هستش؟با توجه به اینکه بنده قبل از این شرایط از نظر آمادگی جسمانی در وضعیت خیلی ایده آلی قرار داشتم و متاسفانه در این ۳/۵ سال بشدت با کم شدن قدرت جسمانی و حتی کم شدن شدید میل جنسی هم مواجه شدم.پوزش میخوام ازتون اگه سوالم طولانی شد... آخرین آزمایش اچ ای وی هم ۱ماه پیش دادم منفی بود

پاسخ
سلام عماد جان
باتوجه به نتایج فوق، تشخیص اچ آی وی منتفی است. ضمن این که به همه افراد توصیه می شود در هر شرایطی در روابط جنسی خود جانب احتیاط را رعایت و حتماً از کاندوم استفاده کنند، توصیه بنده به شما این است که برای مشکلات خود با یک پزشک متخصص بیماری های عفونی مشورت کنید.
ناشناس
سلام آقای دکتر. میخواستم بدونم آزمایش منفی نسل ۴ و رپید نسل۳، بعد از ۵ سال، قطعیه؟ مراکز مشاوره میگن بعد از دوره پنجره، جواب منفی این آزمایش ها قطعیه. ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله، قطعی است.
نا شناس
با عرض سلام
من یه رابطه بدون دخول داشتم که بعد از 11 روز و 17 روز p24 دادم با روش ecl و منفی بود. روز هجدهم گلو درد گرفتم.
اون تست ها قابل اعتماد بوده؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
کم‌ترین فاصله آزمایش نسل چهارم باید چهار هفته باشد.
رضا
با سلام، آقای دکتر چهار روز بعد از یک تماس دچار تکرر شدید ادرار با حجم بالا بدون مشکل در دفع ادرار شدم بعد از انجام سونو مثانه و کلیه و خون و کشت ادرار و قارچ که همگی نرمال بودن و روز 19 و 47و 60 و 87 تست آنتی بادی اچ آی وی و هپاتیت bو cدادم منفی بودن و روز35 و 112 تست اچ آی وی ab+ag combo با دستگاه Abbott Architect i2000sr دادم با تیتر 41صدم منفی بود، الان دو ماهه سطح زبانم بخاطر رشد پرزها کامل سفید و متورم شده که جای دندونهای کناره زبان مشخصه به همراه گلودرد، لطفآ بفرمائید تستها مطمئن نیستند یا مشکل دیگه است، با تشکر

پاسخ
سلام رضا جان
نتایج منفی آزمایش اچ‌آی‌وی و هپاتیت قطعی است. برای مشکل دهان و گلو حتماً با یک پزشک متخصص عفونی مشورت کنید.
بابک
سلام وخسته نبا شید باعرض معذرت
دکتر من115 روز بعد از رابطه پر خطر تست هپاتیت بی وسی دادم که به لطف خدا منفی شد به روش clia
سوالم آینه دکتر جان برای هپاتیت بی وسی ای آزمایش کافیه یا چن وقت دیگه بازم باید تست بدم
ضمنا در 70 روز م آزمایش دادم منفی بود هردو ش ولی آنتی بادی هپاتیت بی 5.0 >زده بود که گفتن باید واکسن بزنی ممنون از جوابتون

پاسخ
سلام بابک جان
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، و هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته است.
بابک
دکترمن واقعا شرمنده هستم
مرکز پیشگیری از ایدز میگه ابتلا به هپاتیت سی نمیگه مصرف داره آدم واقعا سر در گم میشه استرس و نظرها متفاوت نسبت به دوره پنجره اچ ای وی والا به هپاتیت
دوره پنجره هپاتیت بی وسی واچ ای وی چقدر است

پاسخ
از صحت مطالبی که در سایت‌های مختلف نوشته می‌شود اطلاع ندارم.
بابک
دکتر به خدا شرمنده سایت پیشگیری از ایدز میگه در صورت ابتلا هپاتیت سی نمیگه مصرف داروآدم واقعا گیج میشه استرس میگیره
دوباره میخام تست هپاتیت ودوباره بدم نظرشما چیست؟
البته یه بار 70 روز بعدا رابطه دادم منفی بود فقط تیتر آنتی بادی5.0>زده بود

پاسخ
از صحت مطالبی که در سایت‌های مختلف نوشته می‌شود اطلاع ندارم.
بابک
سلام دکتر واقعا خسته نبا شین
دوره پنجره اچ ای وی در صورت ابتلا به هپاتیت c زیاد میشه؟
دوره پنجره هپاتیت c چقدر با ازمایش الایزا نسل 4؟

پاسخ
سلام بابک جان
مصرف داروی پیشگیری از اچ‌آی‌وی (PEP)، نقص ایمنی مادرزادی، درمان سرطان، یا مصرف داروی هپاتیت C می تواند باعث تأخیر در تولید آنتی بادی و طولانی شدن دوره پنجره تا 6 ماه شود.
دوره پنجره هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته است.
بابک
دکتر جان ببخشید در مرکز مشاوره به من گفتن تست 6 ماه بعد از رفتار پر خطر لازم نیست لازمه خودم اقدام کنم آیا هپاتیت هم دوره پنجره داره میشه توضیح بدین در موردش وعلائمش وبا تست clia دور ه چقد است

پاسخ
حق با دوستانی است که گفته اند تست 6 ماه لازم نیست. منتهی به یک نکته توجه کنید. تا جایی که بنده می دانم، دستورالعمل مکتوبی از سوی وزارت بهداشت یا سایر مراجع رسمی کشور در این ارتباط وجود ندارد. بنابراین بنده نمی توانم به طور قاطع به یک نفر بگویم که چون مثلاً دوره پنجره آزمایش نسل چهارم 28 روز است، پس نتیجه منفی پس از 4 هفته کفایت می کند. این وظیفه مسؤولین هر کشور است که دستورالعمل مکتوبی در این قبیل موارد تهیه و منتشر کنند. در مورد هپاتیت B که احتمال انتقال آن با ارتباط جنسی وجود دارد، دوره پنجره آن 45 تا 180 روز (به طور متوسط 70 روز) است. این بیماری نیز ممکن است بدون علامت باشد یا به شکل یک کسالت شبه آنفلوانزا تظاهر کند. علائم کلاسیک آن به شکل یرقان است.
بابک
یه رابطه پر خطر داشتم بعد از 71 روز رپید دادم در مرکز مشاوره 90 روز دادم منفی بود به روش clia 97روز دادم منفی بود 15 هفته رپید دادم منفی بود تورو خدا کمک کنین دارم از استرس داغون میشم آقا دکتر عزیز آیا کافیه ضمنا در 70 روز هپاتیت بی وسی دادم منفی بود فقط دکتر گفت باید واکسن بزنی بعد 70روز به روش clia تست دادم چقدر امیدوار باشم دکتر ممنون از پاسخ وقتی که میزارین

پاسخ
بله بابک جان. به نظر بنده هم کافی است. هرچند برای اطمینان و محض احتیاط، بهتر است به فاصله 6 ماه از رفتار پرخطر که گفتید، یک بار دیگر آزمایش به هر روش که برایتان مقدور است تکرار شود.
سید حسین
ممنون از حسن نظر شما.
به واسطه ارتباط با کمپ های ترک اعتیاد ،اشخاصی را ملاقات میکنم که به این عفونت مبتلا شده اند ،بنده از ابتدا تا کنون به دنبال بازگرداندن همه اشخاص مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر به یک زندگی سالم و شرافتمندانه و رفع انگ و تبعیض از بیماران مبتلا به اچ آی وی بوده ام و امیدوارم روزی فرابرسد که همانطور که کمپین کمک به بیماران سرطانی را در کشور داریم ،کمپین کمک به بیماران مبتلا به اچ آی وی نیز داشته باشیم تا امید به زندگی و آینده در مبتلایان به اچ آی روز به روز افزایش یابد.
به این منظور و به شکرانه نعمت سلامتی و برای از بین بردن تصورات اشتباه در مورد مبتلایان به اچ آی وی ،هرهفته در ترک کمپ اعتیاد ،به صورت ویژه با چند شخص مبتلا روبوسی میکنم و حتی با غذا خوردن با آنها و دعوت از آنها به مسجد ومراسمات جمعی و معنوی ،سعی در زنده نگه داشتن امید در آنها و رفع انگ و تبعیض از این بیماران را دارم .آنچه اشخاص را به اچ آی وی مبتلا میکند ،رفتارهای خطرناک آنهاست نه زندگی و مراوده با اشخاص مبتلا به اچ آی وی .
سید حسین
سلام و عرض ادب و شب بخیر .
اولا لازم است از دکتر افشاری بزرگوار که با بردباری و دانش به روز ،پاسخهای سوالات را میدهند تشکر و قدردانی نمایم.
حسب اظهار مدیر فنی آزمایشگاه دکتر دانشبد شیراز ،الگوریتم تشخیص عفونت نقص ایمنی اکتسابی یا همان اچ آی وی در ایران ،دقیق و دارای کمترین سطح خطا میباشد به ویژه اگر آزمایش در آزمایشگاه های معتبر انجام شود .اما گاهی عدم توجه به مفاهیمی چون دوره پنجره آخرین رفتار پرخطر ،موجب بروز مشکلاتی همچون منفی کاذب میشود .
در مجموع و به طور کلی ،اگر آزمایش های اچ آی وی فارغ از نوع آزمایش ،پس از گذشت سه ماه از آخرین رفتار پرخطر انجام شود ،دارای خطای کمتر از یک دهم درصد میباشد و موارد مثبت کاذب در تست اچ آی وی نیز احتمالش بسیار بیشتر از منفی کاذب میباشد .مواردی که در مقالات پزشکان محترم ذکر میگردد بیشتر جنبه احتمالی دارد و در عمل بسیار به ندرت اتفاق می افتد .

پاسخ
سلام سیدحسین جان
امیدوارم با افزایش دانش افراد درباره این عفونت، شاهد گسترش روش‌های پیشگیری، افزایش موارد غربال‌گری، افزایش موارد تشخیص و درمان زودرس، و این باشیم که افراد بتوانند بدون نگرانی از برچسب‌ها و انگ‌های مختلف، برای آزمایش و درمان مراجعه کنند و مجبور به مخفی ساختن مشکل خود نشوند.
علی
سلام و ادب من یه رابطه محافظت نشده سال 96 داشتم و با توجه به علایم شدید مثل کهیر نوروپاتی تورم غدد لنفاوی مشکلات پوستی جوشهای زیاد در ماهای 6و8و10و12و16 آزمایش دادم منفی بود اما حالا بعد از دو سال و نیم مخاط زیاد دارم و زیر بغل و کشاله و دور آلتم قارچ زده و شدید خارش داره همسرم هم بیشتر علایم را دارد مثل آلرژی و جوشهای زیاد و مخاط بینی واقعا کم آوردم میشه یه کمک کنید چکار باید بکنم که مطمئن باشم منفی هستم.

پاسخ
سلام علی جان
مواردی که گفتید هیچ یک دلیل بر اچ آی وی نیست. اگر آزمایش پس از دوره پنجره (حداکثر 6 ماه) منفی بوده، از این بابت جای نگرانی نیست، ولی برای درمان مشکلاتی که دارید حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.