این مطالعه که در ماه اکتبر سال 2018 در بیستوششمین کنفرانس سالانه اتحادیه گوارش اروپا در وین ارائه شد نشان میدهد مدفوع انسان در بسیاری از مناطق جهان (فنلاند، ایتالیا، ژاپن، هلند، لهستان، روسیه، اتریش و انگلستان) حاوی 9 نوع مختلف پلاستیک است و بهطور متوسط هر 10 گرم مدفوع حاوی 20 ذره پلاستیک است.
آیا این ذرات میکروپلاستیک برای سلامت انسان مضر است؟ برای پاسخ به این پرسش، تحقیقات بیشتری باید انجام شود. اگر این ذرات بتوانند وارد گردش خون، دستگاه لنفاوی یا حتی کبد شوند، چنین احتمالی وجود دارد. ذرات میکروپلاستیک در مطالعات حیوانی و در آبزیان، عامل شناختهشده آسیب کبد و روده است.
هر سال در جهان حدود 400 میلیون تن پلاستیک تولید میشود که حدود 80 درصد آن به شکل زباله در طبیعت تلنبار میشود. میکروپلاستیکها با قطر 10 نانومتر تا 5 میلیمتر، در همهجا حضور دارند. آنها در هوا و آب شناور هستند و بهراحتی وارد بدن ما میشوند. مطالعات پیشین نشان داده هر ذره کوچکتر از 150 میکرون و بهویژه کوچکتر از 50 میکرون، قادر است از طریق روده وارد خون و بافتهای بدن شود.
علاوه بر خود پلاستیک، مواد افزودنی به پلاستیک نیز یک خطر بالقوه برای سلامت انسان است و این میتواند یکی از علل احتمالی شیوع فزاینده بیماریهای مختلف شامل اختلالات گوارشی مانند سندرم روده التهابی یا حتی سرطان روده باشد.