در زمانی که بسیاری از پزشکان نگران هستند که بیماران به جای مراجعه به آنان، ابتدا با گوگل مشورت کنند، به‌نظر می‌رسد با پیشرفت فناوری آزمایش‌های خودانجام (Do It Yourself یا DIY) یا کیت‌های خانگی، آنان از این پس باید نگران نتایج این آزمایش‌ها هم باشند. نمونه آن، گسترش استفاده از کیت‌های خانگی آزمایش تیروئید است که می‌تواند باعث افزایش موارد تشخیص کاذب کم‌کاری تیروئید شود.

شرکت‌هایی مانند EverlyWell در آمریکا و Medichecks در انگلستان این کیت‌ها را که ممکن است شامل TSH، T3، T4، و آنتی‌بادی ضد پروکسیداز و تیروگلوبولین باشد به نشانی فرد درخواست‌کننده می‌فرستند و او آن را با نمونه خون نوک انگشت خود پس می‌فرستد. آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های طرف قرارداد با این شرکت‌ها انجام و نتایج برای بیمار ارسال می‌شود.

علاوه بر این که امروز هر بیمار یک دکتر گوگل است، احتمالاً دلیل اصلی گرایش افراد به کیت‌های خودانجام هزینه پایین آن‌هاست. در حال حاضر هزینه آزمایش تیروئید با کیت خانگی بین 40 تا 150 دلار است. همچنین بیمار با نتایج آماده نزد پزشک می‌رود و به این ترتیب به‌اندازه یک ویزیت در وقت و هزینه صرفه‌جویی می‌شود.

با توجه به این که بسیاری از علائم کم‌کاری تیروئید غیراختصاصی و شایع است، این نگرانی وجود دارد که استفاده از کیت‌های خودانجام باعث افزایش موارد خودتشخیصی و خوددرمانی غیرضروری شود. همچنین درمان غیرضروری بدون نظارت و پایش پزشک، خطر بروز عوارض دارویی را افزایش می‌دهد. با این حال، بیشتر پزشکان موافقند که استفاده از کیت‌های خانگی برای پیگیری درمان در افرادی که بیماری تیروئید آنان قبلاً تشخیص داده شده، بی‌ضرر و حتی مفید است.

منبع