بیشتر نوجوانان امروزی گوشی هوشمند دارند و هر روز برخط (آنلاین) هستند. حدود یک‌چهارم نوجوانان به‌طور پیوسته از اینترنت استفاده می‌کنند. این مطالعه از شماره جولای JAMA نشان می‌دهد استفاده مکرر از رسانه‌های دیجیتال باعث افزایش خطر اختلال بیش‌فعالی و کم‌توجهی (ADHD) می‌شود.

مطالعات پیشین چنین ارتباطی را با افسردگی نشان داده بود و به‌طور کلی، به‌نظ می‌رسد زیاده‌روی در اختصاص زمان نمایشگر (Screen Time) برای سلامت روان زیانبار است. در این مطالعه بیش از 2500 نوجوان کلاس دهم دبیرستان‌های لس‌آنجلس به مدت 2 سال تحت بررسی قرار گرفتند. داشتن 6 نشانه از 9 نشانه بیش‌فعالی یا کم‌توجهی براساس طبقه‌بندی DSM به معنی افزایش خطر ADHD تلقی می‌شود. انجام بیش از دو نوبت در روز  از 14 فعالیت برخط مانند ارسال پیام، یا به‌اشتراک‌گذاری تصویر یا موسیقی یا ویدئو به معنی افزایش زمان نمایشگر قلمداد می‌شود و این شامل بیش از نیمی از دانش‌آموزان بود.

این مطالعه نشان می‌دهد نوجوانان به‌شدت وابسته به فناوری‌های دیجیتال هستند. از 51 دانش‌آموزی که همه 14 فعالیت را به‌طور مکرر انجام می‌دادند، شیوع علائم ADHD 10.5% گزارش شده است. این رقم در دانش‌آموزانی که 6 فعالیت برخط داشتند 9.5% و در دانش‌آموزانی که فعالیت برخط نداشتند 4.6% بوده است.

منابع: 1 2