عزیز افشاری
باشگاه مجلات (ژورنال کلاب)

ارتباط بین ثروت و سلامت

این مطالعه در شماره ی آوریل JAMA به بررسی ارتباط بین میزان درآمد و امید به زندگی پرداخته است. مبنای مطالعه میزان مالیات بر درآمد و داده های تأمین اجتماعی دولت فدرال آمریکا بین سال های 1999 تا 2014 بوده است. نکات قابل توجه این مطالعه به شرح زیر است:

–          امید به زندگی با افزایش درآمد افزایش می یابد. مردانی که از نظر درآمد در 1% بالای جامعه هستند حدود 15 سال بیشتر از 1% پایین جامعه عمر می کنند. این رقم در مورد زنان 10 سال است. این فاصله معادل مصرف یک عمر سیگار است.

–          امید به زندگی برای 5% بالای جامعه از نظر درآمد، بین سال های 2001 تا 2014 حدود 3 سال افزایش یافته اما برای 5% پایین چندان تغییری نکرده است.

–          امید به زندگی برای اقشار پردرآمد در مناطق مختلف آمریکا تقریباً یکسان است اما برای اقشار کم درآمد به شدت متغیر است و تنها در 4 شهر حدود 6 سال کمتر یا بیشتر است.

–          بیشتر تفاوت ها در امید به زندگی در مناطق مختلف جغرافیایی ناشی از تفاوت در رفتارهای مرتبط با سلامت است و نه دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی یا عوامل دیگر.

–          در مورد موضوع پزشکی شخصی شده (personalized medicine)، به نظر می رسد دانستن کد پستی افراد برای شروع درمان هدفدار، مهم تر از ژنوتیپ اوست.

 منبع

مطالب مرتبط

روش نوین تشخیص سندرم خستگی مزمن

عزیزافشاری
5 سال قبل

بیماران تحت مراقبت پزشکان زن کمتر فوت می کنند

عزیزافشاری
8 سال قبل

توصیه‌ها در زمینه چکاپ در اطفال

عزیزافشاری
7 سال قبل
خروج از نسخه موبایل