عزیز افشاری
باشگاه مجلات (ژورنال کلاب)

کنفرانس سالیانه ایدز

اخیراً بیست‌ودومین کنفرانس بین‌المللی سالیانه ایدز (AIDS 2018) در آمستردام برگزار شد. این دومین باری است که آمستردام میزبان این کنفرانس است. در اولین بار، 26 سال پیش، تنها سه دارو (زیدوودین، دیدانوزین و زالسیتابین) برای درمان ایدز در دسترس بود. درمان محدود به مراحل پیشرفته بیماری بود. خبری از مهارکننده‌های انتگراز، NNRTIs، یا PIs نبود. استفاده از کاندوم، تنها روش پیشگیری از ابتلا به ایدز محسوب می‌شد.

بیشتر نگاه‌ها در کنفرانس امسال روی ایالات متحده متمرکز شده بود که مجری بزرگ‌ترین برنامه حمایت از مبتلایان به اچ‌آی‌وی در جهان موسوم به طرح فوری ریاست‌جمهوری برای درمان ایدز (President's Emergency Plan for AIDS Relief یا PEPFAR) است.

ترامپ تهدید کرده که بودجه این برنامه چندین میلیارد دلاری را، که از جیب مالیات‌دهنده‌های آمریکایی تأمین می‌شود، قطع خواهد کرد. اجرای این برنامه توسط جرج دبلیو بوش برای کمک به ریشه‌کنی اپیدمی ایدز در جهان و به‌ویژه آفریقا آغاز شد. در سال 1998، زمانی که بوش مشغول کارزار انتخاباتی بود، کاندولیزا رایس به وی پیشنهاد کرد در صورت برنده شدن، آفریقا باید محور سیاست خارجی ایالات متحده باشد.

وزیر سلامت نامیبیا می‌گوید مشکلاتی که ایدز برای کشور کوچک وی با جمعیت 2.5 میلیون نفر ایجاد کرده خارج از حد تصور است. علاوه بر زندگی انسان‌ها، اقتصاد هم فلج شده است. بسیاری از اطفال بی‌سرپرست، والدین خود را به‌دلیل ابتلا به ایدز از دست داده‌اند. بیش‌تر بودجه سلامت کشور به صرف مقابله با ایدز می‌رسد. نامیبیا تنها در سال گذشته 73 میلیون دلار از PEPFAR دریافت کرده است.

بین 12 تا 14 درصد بالغین در نامیبیا اچ‌آی‌وی-مثبت هستند. هدف این کشور، ریشه‌کنی ایدز تا سال 2030 است. یکی از مقالات ارائه شده در کنفرانس امسال نشان می‌دهد تعداد موارد جدید عفونت اچ‌آی‌وی در نامیبیا طی 2 سال اخیر 40% کاهش یافته است. ادامه این روند بدون کمک PEPFAR امکان ندارد.

مقاله دیگری نشان می‌دهد کشور کنیا توانسته با کمک PEPFAR به مبلغ تقریبی یک‌چهارم میلیارد دلار در طی حدود یک دهه (2004 تا 2014) میزان مرگ‌ومیر نوزادان را در مناطق شیوع اپیدمی ایدز30% بیش‌تر از سایر مناطق کاهش دهد. علاوه بر نجات نوزادان، صدها هزار نوزاد نیز بدون عفونت اچ‌آی‌وی متولد شده‌اند.

دولت آمریکا اعلام کرده قصد دارد یک میلیارد دلار از بودجه 4.5 میلیارد دلاری PEPFAR را در سال 2019 کاهش دهد و به این ترتیب، برنامه را روی 13 کشور که به کنترل ایدز نزدیک شده‌اند متمرکز کند. کنگره تاکنون در برابر تصمیم دولت مقاومت کرده است.

منابع: 1 2

مطالب مرتبط

آیا دوران “رژيم گرفتن” به سر آمده است؟

عزیزافشاری
7 سال قبل

غربال‌گری سرطان سرویکس از چه سنی باید متوقف شود؟

عزیزافشاری
6 سال قبل

آیا با یک نوبت اسپیرومتری می‌توان COPD را تشخیص داد؟

عزیزافشاری
7 سال قبل
خروج از نسخه موبایل