عزیز افشاری
باشگاه مجلات (ژورنال کلاب)

توصیه هایی در زمینه ی تجویز آنتی بیوتیک برای عفونت های تنفسی حاد

شماره ی ژانویه مجله ی Annals of Internal Medicine  حاوی توصیه های کالج پزشکان آمریکا و CDC در این زمینه است. عفونت های تنفسی حاد شامل برونشیت حاد بدون عارضه، فارنژیت، رینوسینوزیت و سرماخوردگی، شایعترین علت مراجعات سرپایی بزرگسالان به مطب پزشکان و تجویز آنتی بیوتیک است. هر سال در آمریکا برای 100 میلیون فرد بزرگسال در ویزیت سرپایی آنتی بیوتیک تجویز می شود که در بیش از 40% موارد برای درمان عفونت تنفسی است.

رئوس این توصیه ها به این ترتیب است:

–          برونشیت: به استثنای موارد شک به پنومونی، تجویز آنتی بیوتیک یا درخواست آزمایش ممنوع است.

–          فارنژیت استرپتوکوکی گروه A: آزمایش سریع آنتی ژن و یا کشت در بیماران علامت دار باید انجام شود. تنها در موارد تشخیص قطعی فارنژیت استرپتوکوکی، می توان آنتی بیوتیک تجویز کرد.

–          رینوسینوزیت حاد: تجویز آنتی بیوتیک تنها در مواردی مجاز است که علائم بیشتر از 10 روز طول کشیده باشد، یا علائم 3 روز یا بیشتر طول کشیده اما شدید و یا همراه با تب بالا و ترشحات چرکی یا درد صورت باشد، یا علائم به دنبال یک کسالت ویروسی که در حال بهبود است، بدتر شود.

–          سرماخوردگی: آنتی بیوتیک نباید تجویز شود.

همچنین در این مقاله به برخی روش ها برای کاهش درخواست تجویز آنتی بیوتیک از سوی بیماران اشاره شده است. به عنوان مثال، استفاده از اصطلاح “سینه ات سرما خورده” یا “عفونت تنفسی ویروسی گرفته ای” به جای “برونشیت گرفته ای” و ارائه ی توضیحات تکمیلی در مورد روشهای تسکین علائم بدون استفاده از آنتی بیوتیک، در اغلب موارد کمک کننده است.

منبع

مطالب مرتبط

تازه‌ترين گزارش ايدز در جهان

عزیزافشاری
7 سال قبل

تازه‌ترین توصیه‌های انجمن دیابت در زمینه رژیم غذایی

عزیزافشاری
5 سال قبل

آیا آزمایش TSH به عنوان اولین اقدام در ارزیابی گره تیرویید لازم است؟

عزیزافشاری
7 سال قبل
خروج از نسخه موبایل