بیشتر بچه ها آب و مایعات کافی نمی نوشند. بر اساس مطالعه ی جدیدی که در دانشگاه هاروارد انجام شد، یک چهارم بچه های 6 تا 19 ساله در طول روز اصلاً آب نمی خورند. پژوهشگران در این مطالعه که در ابتدا برای بررسی گرایش چندین هزار کودک و نوجوان به مصرف انواع نوشابه در مدارس و راههای تشویق به نوشیدن آب آغاز شد، به یافته های جالبی دست یافتند. آزمایش ادرار این بچه ها نشاندهنده ی افزایش کدورت و غلظت نمک در ادرار است.
البته کم آبی بدن بچه ها به حدی نیست که مشکل حادی برای آنان ایجاد کند اما در طولانی مدت، می تواند عامل ایجاد خستگی، اختلالات خلق و کاهش توان یادگیری باشد. بر اساس توصیه انستیتو پزشکی آمریکا، کودکان و نوجوانان باید هر روز حدود یک و نیم تا سه لیتر آب بنوشند که این میزان بستگی به سن، اندازه جثه، و جنسیت دارد. بیشترین نیاز به آب در نوجوانان پسر دیده می شود.
بخشی از این نیاز به صورت آب موجود در مواد غذایی و میوه جات یا نوشیدنی های مختلف به بدن بچه ها می رسد. یکی از عوامل کاهش مصرف آب در بچه ها، مشکلات مختلفی است که برای نوشیدن آب در مدارس با آنها روبرو هستند. برخی مدارس با هدف کاهش مصرف نوشابه، آب آشامیدنی را در کافه تریا به شکل های مختلف، مثلاً در دستگاههای خودکار پخش نوشابه، در دسترس کودکان قرار داده اند.