الگوریتم جدید تشخیص عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

زن 28 ساله ای به دلیل مثبت شدن آزمایش الایزای نسل چهارم HIV (آنتی ژن و آنتی بادی) مراجعه کرده است. آزمایش بار ویروسی (HIV-1 viral load) منفی است. هیچ علائمی از عفونت حاد HIV وجود ندارد اما از کاندوم استفاده نمی کند و از وضعیت HIV همسر خود نیز مطلع نیست. آزمایش الایزای نسل چهارم در مرکز دوم تکرار شد و همچنان مثبت است.

اقدام بعدی چیست؟

الف- وسترن بلات انجام شود.

ب- ایمونوفلورسانس (HIV-1 IFA) انجام شود.

ج- آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) به روش دیگری تکرار شود.

د- آزمایش HIV-2 viral load انجام شود.

ه- اقدام بیشتری لازم نیست.

آزمایش HIV محور اصلی پیشگیری و درمان این عفونت است. اگر این آزمایش مثبت باشد، فرصت نجات جان بیمار با درمان و کاهش خطر انتقال عفونت به دیگران فراهم است. اطلاع از نتیجه منفی نیز با اطمینان از سلامت افراد همراه است. متأسفانه نزدیک به 1 نفر از هر 6 بیمار مبتلا به عفونت HIV در ایالات متحده از بیماری خود بی اطلاع و در نتیجه از مصرف دارو محروم است و به طور ناخواسته و نادانسته به گسترش بیماری کمک می کند.

همواره تشخیص عفونت HIV در مراحل ابتدایی یا حاد آن، یک چالش بزرگ بوده است. احتمال سرایت عفونت در مرحله حاد بیشتر است چون افراد در این مرحله بار ویروسی (viral load) بیشتری دارند، در حالی که به دلیل عدم تشکیل پادتن، آزمایش HIV هنوز مثبت نشده است. بنابراین تشخیص عفونت حاد HIV، نقطه عطف درمان و پیشگیری این بیماری است.

خبر خوب این است که پزشکان در سال های اخیر به ابزار جدیدی برای تشخیص زودرس HIV دست یافته اند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در ماه ژوئن 2014 الگوریتم جدیدی برای تشخیص آزمایشگاهی HIV ارائه داد. با این الگوریتم می توان HIV را 3 تا 4 هفته زودتر تشخیص داد.

الگوریتم جدید با آزمایش ایمونواسی (الایزا) نسل چهارم آغاز می شود که قادر به شناسایی آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 و آنتی ژن HIV-1 p24 است. این آزمایش به دلیل شناسایی آنتی ژن HIV-1 p24، حساسیت بیشتری دارد چون این آنتی ژن زودتر از آنتی بادی ها قابل شناسایی است. نتایج آزمایش های rapid نیز باید توسط الایزای نسل چهارم تأیید شود.

اگر آزمایش الایزای نسل چهارم مثبت باشد، مرحله بعدی آزمایش تکمیلی برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 است. اگر آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، آزمایش HIV-1 RNA انجام می شود. وسترن بلات و ایمونوفلورسانس که در الگوریتم قبلی به عنوان آزمایش های تکمیلی توصیه شده بود، دیگر توصیه نمی شود.

الگوریتم جدید علاوه بر حساسیت بیشتر و تشخیص زودرس، صحت تشخیص عفونت HIV را افزایش داده و زمان انجام آزمایش (turnaround time) نیز کاهش یافته است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حامی کارزار اقدام علیه ایدز (Act Against AIDS) است که بر اساس آن هر فرد بالغ باید دست کم یک بار آزمایش HIV انجام دهد.

پاسخ

پیشرفت بزرگ الایزای نسل چهارم نسبت به نسل سوم، افزوده شدن آنتی ژن p24 به پانل آزمایش است. تغییر بزرگ دیگر در الگوریتم جدید تشخیص HIV، افزوده شدن آزمایش افتراقی (برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2) است. وسترن بلات نمی تواند این کار را انجام دهد.

اگر آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، HIV RNA (بار ویروسی) یا یک آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) دیگر باید انجام شود. حساسیت الایزای نسل چهارم بیشتر از آزمایش افتراقی است. نکته مهم این است که وسترن بلات از نظر حساسیت هیچ برتری خاصی نسبت به آزمایش افتراقی ندارد و حتی از آن بدتر است و هیچ کمکی نمی کند.

آزمایش HIV-2 viral load در مواردی لازم است که به عفونت حاد HIV-2 مشکوک باشیم. این عفونت در مناطق غیرآندمیک به شدت نادر است و به همین دلیل، آزمایش HIV-2 viral load در الگوریتم گنجانده نشده است.

اگر HIV RNA منفی باشد، با یک آزمایش غربالگری مثبت کاذب روبرو هستیم. این گونه موارد در بیماران کم خطر (low-risk)، بسیار شایع تر از موارد مثبت واقعی است. در واقع مشابه همین سناریو با الایزای نسل سوم و وسترن بلات هم وجود داشت.

برنی برانسون، طراح اصلی الگوریتم جدید، می گوید ویژگی الایزای نسل چهارم بیش از 99.6% است. یعنی از هر 10 هزار آزمایش، نتیجه 40 آزمایش ممکن است به طور کاذب مثبت شود. شیوع عفونت HIV حاد در بیشتر جوامعی که تحت آزمایش قرار می گیرند حدود 2 در 10 هزار آزمایش یا کمتر است. بنابراین، شیوع موارد مثبت کاذب همیشه چندین برابر بیشتر از موارد مثبت واقعی است.

دوره پنجره (window period)، یعنی فاصله بین تماس تا زمانی که نتیجه منفی آزمایش قابل اعتماد باشد، در الایزای نسل چهارم به طور متوسط 2 هفته است. نتیجه منفی پس از 4 هفته (یک ماه) تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.

گزینه "ه" صحیح است.

منابع: 1 2 3 4 5

6

اشتراک در 100 درجه اشتراک گذاری در FaceBook اشتراک گذاری در Twitter ارسال ایمیل به دوستان در Gmail اضافه کردن به Google Bookmarks اضافه کردن به Google Reader ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
مطالب مرتبط
نظرات خوانندگان
محمد
سلام جناب دکتر
من بعد از 36 روز از رابطه محافظت شده که داشتم آزمایش hiv combi به روش eclدادم که 0.398شد و cut offآزمایش زیر یک رو non reactive زده بود .این عدد به چه معناست ؟آزمایش من منفی هست ولی این عدد پس چیه. نیاز هست با آزمایش pcrبررسی کنم ؟اعتبار آزمایش نسل 4 که من دادم بیشتر هست یا باید pcrبدم ؟ممنون میشم اگر جواب بدین

پاسخ
سلام محمد جان
آزمایش ترکیبی (combi) کافی است و نیاز به انجام پی سی آر نیست. عدد نوشته شده در آزمایش چندان اهمیتی ندارد. مهم ترین نکته، رعایت دوره پنجره است که در متن بالا توضیح داده شده است.
امیر
سلام آقای دکتر خسته نباشین
سوالی داشتم در مورد منفی کاذب شدن جواب آزمایش ایدز.بنده بعداز ۱۵سال دوبار به فاصله ۶ماه آزمایش آنتی بادی دادم و منفی شدن.باتوجه به اینکه جایی خوندم در مرحله ایدز پیشرفته ممکنه تست الایزا منفی کاذب بشه چون بدن بعد از ۱۵سال به علت ضعیف شدن سیستم ایمنی قادر به تولید آنتی بادی نیست.آیا تست انتی بادی بعد از۱۵سال جوابش قطعیه یا نوع دیگه ای باید انجام بشه..ممنون

پاسخ
سلام امیر جان
همان طور که به درستی اشاره کرده اید در مراحل پیشرفته نقص ایمنی، تولید آنتی بادی ممکن است مختل شود. ولی توجه کنید که ایدز در مراحل پیشرفته اغلب با علائم خاصی همراه است که به آن سندرم نقص ایمنی اکتسابی گفته می شود.
صحبت هایی که در این جا درباره غربال گری می شود عمدتا به مرحله بدون علامت عفونت اچ آی وی مربوط است. البته همواره موارد استثنایی هم وجود دارد که از حوصله این بحث خارج است.
علیرضا
دکتر جان،
حالا با این وضع، ازمایشها دیگه به این ترتیب: (CMV (IgM) ELFA
(EBV (VCA) IgG
(EBV (VCA)IgMb
HIV P24-Ag(4th gen) & HIV Ab
همه منفی هستن بعد از حدود بیش از ۳ ماه بعد از آخرین رابطه... الان از اینا دیگه مطمئن باشم؟ بعد از اینکه شریکمم تست رپیدش منفی بود؟ اینا ربطی به هم ندارن؟
و اینکه چرا من اینقدر علایمم شدیدن؟ هیچ مشکلی هم قبلا نداشتم، کاملا سالم بودم،
دکتر جان بگو که مثل اولم میشم دوباره)):

پاسخ
از نظر آزمایش ها مشکلی وجود ندارد. متأسفانه کمک بیشتری از دست بنده ساخته نیست.
علیرضا
سلام دکتر جان به دادم برس!
منو که به خاطر دارین با همه اون علایم نقص ایمن...، ازمایش دادم نوشته: ,(CMV(igg مثبت! و بقیه هم منفی
یعنی چی؟ چیکار کنم؟ دکترم نیست که نشونش بدم تا فردا، خطرناکه؟ پس دیگه بقیه که منفی هست رو ندارم...
خوب میشم؟ اصلا درمان میشه؟ منطقیه این جواب با توجه به اون علائم؟
تشکز

پاسخ
سلام علیرضا جان
ویروس سایتومگال از خانواده ویروس تبخال است و اغلب در بزرگسالان مشکل جدی ایجاد نمی کند. آزمایش CMV IgG به طور شایع (نزدیک به 100 درصد بالغین) مثبت می شود و در اغلب موارد ناشی از یک عفونت قدیمی و بهبود یافته است. اهمیت این آزمایش بیشتر در بررسی ابتلای جنین، سقط، پیوند عضو، شیمی درمانی و نقص ایمنی است. معمولا همراه با این آزمایش، CMV IgM هم درخواست می شود که منفی شدن آن احتمال عفونت فعال را رد می کند.
افسرده
سلام آقای دکتر.
من حدود ۱۵سال پیش مورد تجاوز قرار گرفتم..حدود ۷سال بعد ازمایش انتی بادی دادم و منفی شد سال بعدشم تکرار کردم که منفی شد..چند سال بعد هم یعنی حدود ۱۳سال و ۱۴سال بعد از اون اتفاق هم ازمایش دادم و منفی شد.یعنی۴بار..اما چیزی که الان نگرانم کرده اینه که همه ی آزمایشهام از نوع آنتی بادی بودن.آیا بعد ۷تا۱۴سال آنتی بادی در خون وجود داره که تشخیص داده بشه ؟علائم خاصی هم ندارم مثل کاهش وزن تب اسهال یا..؟آیا لازمه آزمایش ترکیبی هم بدم؟؟یا یا آزمایشام قطعیه..توروخدا کمکم کنین وسواس نابودم کرده..
ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش بیشتر لازم نیست.
محمد
سلام من به فاصله ۱۵ و ۳۰و۷۰و۹۸ روز بعد از رابطه محافظت نشده ازمایش الایزا نسل چهار دادم و منفی بود. و یه سری علایم مثل درد عضله بعد از ۴۰ روز از رابطه داشتم و اینکه الان درد دنده دارم الان به مدت ۵۰ روز یا بیشتر دنده سمت چپم درد میکنه و خیلی دردش خفیفه و مداوم درد نمگیره.یعنی ممکنه طحالم بزرگ شده باشه؟
شانه و گردنم هم درد داره.
لطفا بیشتر در مورد علایم بهم بگید

پاسخ
سلام محمد جان
شایعترین علت درد عضله و دردهای موضعی، اسپاسم و یا کشیدگی عضله است و معمولا گذرا بوده و ربطی به اچ آی وی یا مشکلات اعضای داخلی مانند طحال ندارد. در موارد شدید و طول کشیده، مراجعه به پزشک توصیه می شود.
hamed
سلام آقای دکتر
من تست الکترفورز پروتئین برای اندازه گیری ایمونوگلوبین دادم که میزان گاما طبیعی بود و کاهشی نشان نمیداد آیا از روی این تست میتوان نقص ایمنی اولیه و ثانویه را تشخیص داد که ممکن است در تست آنتی بادی ایدز اختلال ایجاد کند؟


پاسخ
سلام
در فرد سالم، لزومی به انجام این آزمایش نیست.
علیرضا
سلام دکتر جان،
ببخشید بابت سوالای پی در پی،
همه اون علائم که گفتم باید اسهال و تبخال رو هم اضافه کنم، من قبلا هیچوقت اینجوری نبودم، اونم این همه وقت... خودم حس میکنم یه چیزی درست نیست این وسط! دکتر عفونی میگه با توجه به اینکه منبعت منفی بوده و خودتم بعد از دو ماه و نیم منفی بودی احتمالا فقط آنفولانزاست... آخه الان ۳ ماهه که من درگیر این علایمم... سوالم اینه که توی چه حالتی ممکنه این وضعیت نگران کننده باشه؟ منظورم اینه که مثلا رپید تست قابل اعتماد نباشه یا اینکه ممکنه لازم باشه یه نوع تست دیگه بدم، چون تا الان همه تستایی که دادم و همچنین منبعم تست آنتی بادی بوده... یکم همه ی این علائم با هم اونم دقیقا وقتی رابطه محافظت نشده داشتم یه مقدار نگران کنندست، مگه اینکه مثلا یه جور عفونت دیگه وجود داشته باشه که از اون فرد گرفته باشم و علائمشم کاملا مشابه باشه و اچ آی وی هم نباشه!
تشکر،

پاسخ
سلام
خیر، تشخیص اچ آی وی با آزمایش منفی رد می شود. برای موارد دیگر، شرح حال، معاینه، و سپس آزمایش.
علیرضا
سلام دکتر جان،
در پاسخ به سوال شما که دقیقا چه علائمی...
اول تب به مدت دو هفته با درد پا و گلودرد تنگی نفس و بیحالی شدید، بعد خوب شد یه ماه و بعد یه سری علائم دیگه مثل سردرد طولانی مدت (مزمن)، زکام(خارش گلو)، بزرگ شدن غدد زیر گوش(البته بافت ماهیچه ای دارن ولی خیلی بزرگ شدن و دردی هم ندارن تقریبا، سوزش و التهاب زیر بغل، سفیدی زبان، جوشای خوشه ای رو شانه و زبان و حتی مقعد... فعلا اینا هستن که هنوزم بعد از ۳ ماه ادامه دارن...
من بعد از ۲ هفته آزمایش ۲۰ دقیقه ای، بعد از ۳ هفته آزمایش خون، و بعد از ۲ ماه و نیم (فاصله ها رو بعد از تب حساب کردم)آزمایش ۲۰ دقیقه ای دادم منفی بود، بازم اینقد این علائم منو میترسونه که شریک جنسیمو هم آوردم و تست مرکز بهداشت ۲۰ دقیقه ای داد و منفی بود... من با داشتن این علائم نقص ایمنی خیلی خیلی میترسم! همه رو دارم! وقتی شریک جنسیمو هم آوردم و ازمایشش منفی بوده دیگه قاعدتا احتما اچ آی وی باید رد بشه دیگه درسته؟! تنها رفتار پر خطرم طی سالها همین بوده... ممکنه تست ۲۰ دقیقه ای مرکز بهداشت درست نشون نده؟ خیلی میترسم
تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
همان طور که خودت هم به درستی اشاره کردی، احتمال اچ آی وی منتفی است. نقص ایمنی تعریف مشخصی دارد و به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه یا ارثی در کودکان دیده می شود. نوع ثانویه یا اکتسابی که شایع تر است معمولاً در زمینه بیماری های دیگر مانند دیابت، عفونت اچ آی وی، مصرف برخی داروها مانند کورتون، تماس با برخی سموم شیمیایی، پرتوهای هسته ای یا فلزات سنگین و نیز در سالمندان روی می دهد. بررسی برای نقص ایمنی ثانویه شامل شرح حال و معاینه توسط پزشک است. پزشک با توجه به یافته های بالینی، ممکن است آزمایش هایی درخواست کند که شامل آزمایش فرمول و شمارش، اندازه گیری ایمونوگلوبولین ها، و تست جلدی است.
اگر همچنان نگران هستید، توصیه می کنم به یک پزشک متخصص بیماری های عفونی یا ایمنی شناسی (ایمونولوژی) مراجعه کنید.
رسولا
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من درهفته ششم آزمایش ترکیبی نسل چهار دادم که خداراشکر منفی شد و مجددا هفته یازدهم در مرکز رپیت تست زدن که بازهم خداراشکر منفی شد به نظر شما نیاز به تکرار هست خیلی نگرانم

پاسخ
دقت آزمایش Ag/Ab (نسل چهارم و پنجم یا ترکیبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
زينب
اقاي دكتر پس ازمايش من درسته ؟منفي هست؟مطمئن باشم؟موقع رابطه لب گرفتن دهان اون اقا بوميدادمشكلي كه نداشت؟ازمايشگاه درست گفته الايزاي ٥هست؟وگفت ٩٩درصد مشكلي ندارم؟نگران نباشم؟

پاسخ
دقت آزمایش Ag/Ab (نسل چهارم و پنجم یا ترکیبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
به طور کلی بزاق از راه های رایج سرایت اچ آی وی نیست ولی بیشترین خطر در موارد بوسه اصطلاحاً فرانسوی (open-mouth kissing) گزارش شده، به شرطی که دهان یا لثه هر دو نفر زخمی باشد.
زينب
سلام اقاي دكتر من بعداز چهل روز از رابطه تست الايزاي نسل چهارم دادم ولي ازمايشگاه گفت دستگاه ما الايزاي نسل ٥هست و سه ساعت بعد از خونگيري جواب منفي بود ،درسته؟من رابطه با كاندوم داشتم ،واولين بار بوده ويه سوال ديگه اينكه از راه خوردن الت مرد چقدر احتمال انتقال ويروس هست؟

پاسخ
سلام زینب جان
فناوری نسل چهارم و پنجم الایزا با افزودن آنتی ژن p24 دوره پنجره را به حدود 2 هفته کاهش داده است. امتیاز نسل پنجم این است که امکان افتراق آنتی ژن p24 از آنتی بادی HIV را فراهم می کند و موارد مثبت کاذب به این ترتیب کاهش می یابد. تاکنون الگوریتم الایزای نسل پنجم منتشر نشده است.
در مورد پرسش دوم شما، رابطه دهانی جزو رفتارهای پرخطر برای اچ‌آی‌وی نیست. تنها استثنای آن، وجود زخم یا بریدگی در دهان، بیماری لثه، بیماری آمیزشی هم‌زمان در گلو، و سابقه اقدامات دندانپزشکی اخیر است.
مهراد
سلام خسته نباشید.با احترام سوالی از محضرتون داشتم : سایت cdc گفته دوره پنجره برای ازمایش نسل چهارمی که بصورت رپید باشه 90 روزه و برای ازمایش نسل چهارم وریدی 45 روزه و دیگر تست ها هم همون سه ماه یا 90 روزه چرا برای همه ازمایشها 3 ماه توصیه میکنید؟ https://www.cdc.gov/actagainstaids/basics/testing

پاسخ
سلام مهرداد جان و سپاس از دقت نظر شما
به هر حال نظرات مختلف است و تا حد امکان نظرات مختلف در این سایت تا جایی که مطابق با واقعیت های جامعه ما باشد منعکس می شود.
موضوع مهمی که درباره فاصله فوق وجود دارد این است که یک نوبت آزمایش منفی تا حد قابل توجهی احتمال عفونت را منتفی می کند و آزمایش در فواصل گفته شده برای افزایش اطمینان نتیجه منفی تکرار می شود.
علیرضا
۱۶ روز پیش رابطه خطرناک داشتم و دیروز ازمایش p24دادم که منفی بود بعد از چتد روز ازمایش ترکیبی نسل چهارم اطمینان بخشه ؟؟؟

پاسخ
همان طور که بارها تأکید شده در بیشتر منابع نتیجه منفی الایزای نسل چهارم یا همان ترکیبی آنتی ّبادی و آنتی ژن p24 پس از 4 تا 6 هفته را کافی می دانند. بعضی منابع آزمایش مجدد پس از 3 ماه از تماس را توصیه می کنند. در منابع دیگر گفته شده بهتر است نتایج منفی به فاصله 6 ماه از تماس تکرار شود.
رسولا
سلام مجدد دکتر جان یعنی این آزمایشی که من2هفته بعد از اتمام داروهای پیشگیری دادم جوابش صحیح نیست واحتمال منفی کاذب داره آزمایشم به روش الکتروکمی لومینسانس انجام شده لطفا کمکم کنید دوماه نیمه زندگیم بهم ریخته البته مراکز مشاوره گفت دوهفته بعد از پایان دارو میتونی آزمایش بدی وجوابش 95درصد درسته

پاسخ
سلام
خیر لزوماً این طور نیست. تکرار آزمایش به فواصل یک و سه ماه با این هدف صورت می گیرد که احتمال خطا کمتر شود، وگرنه همان یک نوبت آزمایش منفی هم ارزشمند است.
ملودي
سلام من ٥ ماه پيس رابطه محافظت نشده داشتم.
٣ هفته بعد از رابطه كهير زدم كه ٢ هفته طول كشيد رو شكم ام، البته كهير ام وخيم نبود و خارش نداشت و ملايم بود. ولي خيلي استرس گرفتم راسه همين؟٦ هفته، ١٤ هفته و ١٧ هفته بعد تز رابطه تست دادم تو مركز بهداشت rapid test كه منفي بود هر ٣ تا، ١٩/٥ هفته بعد از رابطه تو ازمايشگاه تست اليزا دادم كه منفي بود ( تست نسل ٤ بود فكر كنم)
ولي هنوز هم استرس دارم كه چرا بايد كهير زده باشم اون دوران. به نظرتون احتياجي هست تست هاي ديگه بدم بازم؟

پاسخ
سلام ملودی جان
مواردی از کهیر در مبتلایان به اچ آی وی گزارش شده ولی ارتباط این دو با هم ثابت نشده است. آزمایش منفی هم این احتمال را رد می کند. برای مشکل کهیر بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.
رسولا
درکتر جان سلام وقت بخیر میخواستم بدونم حداکثر وحداقل چقدر بعد از مصرف داروهای پیشگیری بگذره میتونم آزمایش بدم که جوابش مطمئن باشه من در هفته ششم آزمایش دادم یعنی دوهفته بعد از پایان داروها به روش الکترکمی لومینسانس که خداراشکر منفی بود

پاسخ
سلام دوست عزیز
پیشگیری پس از تماس یا post-exposure prophylaxis (PEP) در فاصله 72 ساعت پس از تماس مشکوک باید شروع شود. این روش شامل یک دوره یک ماهه داروهای ضدرتروویروسی، یک یا دو نوبت در روز است. آزمایش یک و سه ماه پس از اتمام PEP انجام می شود.
هاجر
سلام من ١٦اسفند ٩٧يه رابطه با كاندوم داشتم سه روز بعدش يه تبخال زدم يعني استرس داشتم كه چرا اينكارو كردم وديگه ادامه ندادم تا الان كه ٢٤فروردين ٩٨هست هيچ علامتي بغير اينكه زير بغلم يه كم درد ميكنه علايم ديگه اي ندارم ايا من مريض شدم

پاسخ
سلام هاجر جان
کاندوم یکی از اولین، کارآمدترین، سهل الوصول ترین، عملی ترین و ارزان ترین روش های مؤثر برای پیشگیری از ابتلا به اچ آی وی و سایر بیماری های منتقله از راه آمیزش جنسی است. منتهی به شرطی که استفاده از آن درست و پیوسته و مستمر باشد. متأسفانه آموزش در این زمینه به دلایل مختلف، از جمله مشکلات فرهنگی، ضعیف است.
به هر حال، تنها راه برای اطمینان از سلامت، انجام آزمایش اچ آی وی به فاصله 30 یا ترجیحاً 60 روز پس از تماس است.
محمد
سلام.
به فاصله ۱۵ و ۳۰ و ۷۰ و ۹۸ روز پس از رابطه محافظت نشده الایزا نسل چهار دادم که منفی بوده.
لطفا کمکم کنید


پاسخ
سلام محمد جان
آزمایش منفی است و اقدام دیگری از نظر اچ آی وی لازم نیست.
محسن
سلام دکتر جان ، بنده قبلاً هم پیام دادم ،
آزمایش های زیر انجام شد
مرکز مشاوره روز 33 و الیزا روز 28، پی سی ار روز 40 و آلیزا روز 60 ، کیت آیبون روز 84 و روز 93 منفی بودم ، دیروز رفتم مرکز مشاوره تست نگرفتن گفتن چون اینا منفی بودن حتما منفی هست نیاز به تست نیست ولی گفت اگر خواستید ماه 6 هم بیا تست بده.
با این حال من یک انفلونزا گرفتم حدود یک ماه هست خوب نمیشم سرفه زیاد دارم با درد غدد لنفاوی گردن و ران ؟؟ نگرانم چکار کنم

پاسخ
سلام محسن جان
علائم شبه آنفلوانزا ممکن است در سرماخوردگی معمولی، گلودرد چرکی (استرپتوکوکی)، ذات الریه، مونونوکلئوز عفونی، برونشیت، انواع کسالت های ویروسی، و ... دیده شود. بیشتر این کسالت ها خودبخود پس از مدتی بهبود می یابد. در مواردی که این علائم بیشتر از 6 هفته طول بکشد یا شدید باشد یا مایه نگرانی بیمار شود، انجام بررسی های مختلف توسط پزشک توصیه می شود. این بررسی ها اغلب شامل معاینه عمومی و آزمایش های کلی (چکاپ) است.
علیرضا
سلام اقای دکتر تو رو خدا زود جواب بدید من استرس زیادی دارم ۱۶ روز پیش با یه خانوم رابطه واژینال بدون کاندوم داشتم حدود سه چهار روزه گلو دردو تب وسوزش و درد زیر بغل دارم درحال حاضر چه ازمایشی میتونم بدم ؟؟؟

پاسخ
سلام علیرضا جان
16 روز یا دو ماه و نیم؟
علائمی که گفتید به هیچ وجه دلیل بر ابتلا به اچ آی وی نیست. برای رفع نگرانی پس از تماس مشکوک، تنها راه این است که به فاصله 30 و ترجیحا 60 روز بعد آزمایش اچ آی وی انجام شود.
رسولا
سلام مجدد و ممنون از لطف شما.در خصوص دوره پنجره اچ آی وی این موضوع لازم به ذکر است که در زمان کشف ویروس اچ آی وی در دهه هشتاد میلادی طی تحقیقات انجام گرفته مشخص شد که در اکثر مبتلایان به اچ آی وی هشت هفته طول میکشد تا تغییرات سرولوژیک به وجود آید و ابتلای به بیماری از طریق سنجش آنتی بادی مقدور شود .لذا به همین منظور و به جهت رعایت حداکثر اطمینان از صحت آزمایش،با توصیه و قرارداد،دوره پنجره اچ آی وی سه ماه تعیین شد.این در حالیست که در آن زمان از کیت های نسل اول و دوم استفاده میشد .با گذشت زمان و پیشرفت در آزمایشات سرولوژیک و ویرولوژیک ،دوره پنجره اچ آی وی هم به میزان قابل توجهی کاهش یافت .تا اینکه هم اکنون با ورود تست دقیق و بسیار حساس الایزا نسل چهارم ،در شش هفته همه مبتلایان به اچ آی وی به راحتی و با دقت بسیار زیاد قابل شناسایی خواهند بود .تست ویرولوژیک پی سی آر در دو هفته میتواند مبتلایان به اچ آی وی را با دقت ۹۵درصد شناسایی کند .در مورد ریپد تست نیز ریپد تست هایی که به روش ایمونوکراماتوگرافی عمل میکنند دقت و حساسیت بسیار بالایی دارند و چنانچه پس از دوره پنجره گرفته شوند دقتی برابر با الایزا و حتی بهتر از آن دارند اما همچنان به دلیل همان توصیه های قراردادی دهه هشتاد میلادی مدت زمان سه ماه به عنوان دوره پنجره اچ آی وی در نظر گرفته میشود .

پاسخ
سلام دوست عزیز
از راهنمایی دقیق و کاملا صحیح شما سپاسگزارم. فقط جسارتا این نکته را هم بنده اضافه می کنم که متأسفانه برخی مراکز به ویژه در مناطق محروم دسترسی به کیت های نسل چهارم ندارند و ممکن است از کیت های با کیفیت پایین استفاده کنند و به همین دلیل، توصیه به رعایت دوره پنجره همچنان به قوت خود باقی است. ضمن این که پی سی آر برای شروع غربال گری توصیه نمی شود.
علیرضا
سلام دکترجان،
من امروز بعد از ۲ ماه و نیم بعد از رابطه محافظت نشده در صورتی که تمامی علایم رو داشتم(عملا همه علائم نقص ایمنی) رفتم و ازمایش ۲۰ دقیقه ای مرکز بهداشت دادم و منفی بود، قبل هم یه بار دیگه به فاصله ۲ و ۳ هفته بعد از رفتار پر خطر آزمایش داده بودم که منفی بود... من الان با این علایم آزار دهنده باید نگران باشم که ممکنه هنوز احتمال اچ ای وی وجود داشته باشه؟ تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
دقیقا چه علائمی؟ جزئیات را بگویید. گاهی علائم سایر بیماری های آمیزشی یا امراض دیگر باعث نگرانی افراد از ابتلا به اچ آی وی می شود. منفی شدن تست اچ آی وی به فاصله دست کم 30 تا 60 روز پس از تماس مشکوک جنسی، احتمال این عفونت را رد می کند.
رضا
با سلام
من دو سال و دوماه پیش یک رابطه پر خطر داشتم به مدت چندبار با پارتنر خودم با به وجود آمدن علائمی مثل گلودرد و برفک زبان و خارشهای پوستی و ... به درمانگاه دکمه چی مراجعه کردم با تست اول جوابم منفی بود بعد از یک ماه در بیمارستان پوست رازی هم آزمایش ایدز و هپاتیتها رو انجام دادم که بازم منفی بود سه ماه بعد در یک آزمایشگاه دیگه آزمایش دادم مجددا منفی بود با مراجعه به پزشک عفونی ایشان مجدد آزمایش نوشتن که بازم منفی شد بعد از مدت یکسال و چند ماه جهت ازدواج و اینکه خیالم از خودم راحت باشه بزج هشت سال نود و هفت مجدد آزمایش ایدز و هپاتیت دادم که منفی بود بعد از نامزدی دوبار با همسرم رابطه داشتم که همسرم یک سری از علامتها براش به وجود اومد که مجدد در پایان سال نود و هفت آزمایشگاه پاتوبیولوژی مرکزی رفتم با آزمایش نسل چهار آزمایش دادم بازهم منفی بود اول سال نود وهشت متوجه زیگیل تناسلی شدم که با آزمایش مشخص شد دچار زیگیل تناسلی هستم البته در این مدت دو سال بجز با همسرم هیچ رابطه دیگه ای نداشتم با توجه به شرایط علائم همسرم و زیگیلی که دارم واقعا نمیدونم چیکار باید بکنم طی دو سال من شش بار آزمایش دادم و همه منفی بوده زندگیم داره از هم میپاچه لطفا راهنماییم کنید

پاسخ
سلام رضا جان
زگیل تناسلی جزو بیماری های آمیزشی و ناشی از ویروس زگیل انسان (اچ پی وی) است و ارتباطی با اچ آی وی ندارد. بسیاری از افراد دچار عفونت ویروس زگیل انسان (اچ پی وی) هستند ولی از این عفونت خود اطلاع ندارند چون در اغلب موارد این عفونت بدون علامت و بی ضرر است.
در بیشتر افرادی که دچار بیماری زگیل می شوند، این بیماری خود به خود و بدون درمان پس از مدتی بهبود می یابد ولی در برخی موارد ضایعات پوستی ممکن است به مدت طولانی باقی مانده و یا گسترش یابد. در این موارد درمان هایی وجود دارد که می توانید با مراجعه به پزشک متخصص پوست از این درمان ها مطلع شوید.
و نکته آخر درباره زگیل تناسلی، ارتباط نادر آن با سرطان است. برخی انواع ویروس اچ پی وی که به اصطلاح به آن ها پرخطر گفته می شود، خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم زنان را افزایش می دهند. این موارد با انجام آزمایش قابل شناسایی است. در افراد مبتلا به این نوع عفونت ها، با انجام برخی اقدامات می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد و یا در صورت ابتلا به سرطان، با تشخیص زودرس، آن را درمان کرد.
علي
ممنون اقاي دكتر در رابطه سوالي كه كردم بزاق و زخم باعث سرايت ميشه.يه سوال هست كه زخمي كه من داشتم انقدر كوچك بود كه قابل مشاهده نبود و با مطالعه اي كه داشتم تا حالا همچين موردي نبوده كه از بزاق كسي الوده شده بشه ممنون از شما.

پاسخ
بله حق با شماست و با اطمینان نمی توانیم در این موارد اظهار نظر کنیم. وقتی بحث آمار و احتمالات مطرح می شود، آن هم در مورد بیماری هایی مانند ایدز، نه باید بیش از حد خوش بین باشیم و نه خیلی بدبین. به هر حال، جایی که افراد نگران هستند، خوشبختانه با انجام آزمایش می توان این نگرانی را برطرف کرد.
علی
سلام ببخشید.ازمایش پی سی ار ب روش کمی در همه مراحل بیماری ویروس اچ ای وی رو در خون نشون میده؟؟؟مثلا پنج یا شش سال بعد از رابطه محافظت نشده؟

پاسخ
سلام علی جان
با توجه به نمودار بالا، بجز چند روز ابتدای عفونت، آزمایش پی سی آر در همه مراحل عفونت اچ آی وی کم و بیش مثبت است. و البته باید توجه شود که آزمایش پی سی آر برای غربال گری اولیه اچ آی وی مناسب نیست و توصیه نمی شود.
ستاره
ممنون ... پس من خیالم راحت باشه تا جواب آزمایش دومم؟... و اینکه این رپید های مثبت منو نگران میکنه ممکنه بیماری عفونی خطر ناکه دیگه ای باشه؟ممکنه همون اچ اب وی باشه و الان تو آزمایش کاذب منفی شه یا مقلا تو دوره پنجره باشه که منفی میشه؟

پاسخ
منتظر جواب آزمایش دوم بمانید ولی احتمالاً آن هم منفی خواهد بود و جای نگرانی نیست.
ستاره
سلام آقای دکتر... من ۷ ماهه باردارم ... و تو این ۷ ماه هیچ رابطه و رفتار پر خطری نداشتم ...نه تتو نه دریافت خون و نه زخم ...و نه هیچ گدوم از مواردی که باععث ابتلا به اچ ای وز بشه و حتی مواردی که ازمایش رو مثبت کاذب میکنه هم در خودم ندزدم و نداشتم‌. را این حال وقتی برای تشکیل پرونده رفتم بهداشت رپید تست گرفتن و مثبت شد..بلافاصله رفتم آزمایش الایزا نسل ۴ و جواب آزمایشم منفی شد . و آزمایشگاه گفن ۹۹ درصد قابل اطمینانه... وقتی رفتم بهداشت که جواب آزمایط رو ردم دوباره یه رپید دیگه زدن و دوباره مثبت شد و دوباره منو فرستادن برای الایزا نسل ۴ در آزمایشگاه دیگه ای.... الان تکلیف چیه... یعنی من مبتلا هستم پس چرا الایزا منفی میشه و رپید ها مثبت ؟
شرا کابوس میبینم و دارم از استرس خودم و بچمو نابود می کنم

پاسخ
سلام ستاره جان
خاصیت تست های غربالی همین است که حساسیت بالایی دارد و این باعث افزایش موارد مثبت کاذب می شود. به نتیجه آزمایشگاه اعتماد کنید.
علی
سلام ازمایش اچ ای وی به روش ایمونوفلورسانس همان روشecl است؟؟؟؟یا فرق میکند؟

پاسخ
سلام علی جان
روش های مختلفی وجود دارد که اساس همه آن ها مشابه و براساس واکنش آنتی ژن و آنتی بادی است با تفاوت های جزئی و نتایج یکسان.
Sisi
سلام دكتر وقتتون بخير ببخشيد بعد از ١١هفته با كيت hiv
رپيد تست ها ازمايش خونگي انجام دادم
بعد از ٥دقيقه منفي بعد از ٣٠دقيقه هم منفي بود فقط لاين C خط قرمز رنگ داشت، رفته رفته بعد از ٣٠دقيقه ٢خط ديگه هم اومدن يعني هم Cخيلي پر رنك t1كمرنگ t2كمرنگ تر
البته كاست رو هم تكان دادم بعد از پنج دقيقه كه جواب رو ديدم
نتيجه چي هست ؟!همون منفي هست ?


پاسخ
سلام دوست عزیز
نحوه تفسیر نتایج در بروشور کیت نوشته شده است. زمان بسیار مهم است. اگر نتایج زودتر یا دیرتر از زمان گفته شده تفسیر شود ممکن است منجر به خطا شود.
به هر حال، با توجه به نتیجه مشکوک فوق، بهتر است به یک آزمایشگاه مراجعه و آزمایش الایزا انجام دهید.
محمد
سلام.من بعد از رابطه محافظت نشده به فاصله ۱۵روز.۳۰ روز. ۷۰ روز ازمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی بود.
اما من بعد از سه روز از رابطه یه دانه های ریز گوشتی ته زبانم در اومده و هیچ دردی ندارن.
حدود دو ماه الان هستند.
و بعد از تقریبا ۴۰ روز از رابطه دست و پاهام درد میکردن و بعد دو هفته خوب شدن.
من خیلی استرس دارم.
لطفا کمکم کنید

پاسخ
سلام محمد جان
با توجه به نتایج منفی، آزمایش بیش‌تر از نظر اچ‌آی‌وی لازم نیست.
علي
سلام برخورد بزاق دهان با زخم ميتونه اچ اي وى رو سرايت بده نگرانم ممنون جواب بدين

پاسخ
سلام علی جان
بله چنین خطری وجود دارد. البته به طور کلی بزاق از راه های رایج سرایت اچ آی وی نیست ولی بیشترین خطر در موارد بوسه اصطلاحاً فرانسوی (open-mouth kissing) گزارش شده که دهان یا لثه هر دو نفر زخمی باشد.
آرش
سلام وقت بخیر سال نو مبارک.آیا در رابطه دهانی مرد برای زن و بدون دخول، نیاز به آزمایش اچ آی وی برای مرد میباشد یا خیر؟سپاس

پاسخ
سلام آرش جان
رابطه دهانی جزو رفتارهای پرخطر برای اچ‌آی‌وی نیست. تنها استثنای آن، وجود زخم یا بریدگی در دهان، بیماری لثه، بیماری آمیزشی هم‌زمان در گلو، و سابقه اقدامات دندانپزشکی اخیر است.
عرفان
سلام دکتر خسته نباشین
من بعد از ۱۰ ماه رابطه پرخطر
ازمایش hiv1-2/p24/ab/ag
انجام دادم و جواب منفی بود
خواستم بدونم همین ازمایش کفایت میکنه؟
جایی مطالعه کردم این ازمایش برای تشخیص زود هنگام اچ ای وی موثره
خواستم بدونم ممکنه جواب منفی کاذب باشه
لازم به ذکر که ازمایش از نسل چهارم
ممون میشم جواب بدین

پاسخ
سلام عرفان جان
بله کفایت می‌کند و آزمایش بیش‌تر از نظر اچ‌آی‌وی لازم نیست.
سپيده
دكتر جان ببخشيد اما من در همه ي منابع خوندم كه انتقال از طريق تماس پوست با پوست در صورت داشتن ضايعه هست
و اينكه دكتر پروفيلاكسي دارويي رو ميشه بهم بگيد

پاسخ
بله البته وجود ضایعه پوستی فعال، احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد، ولی حتی بدون ضایعه هم چنین احتمالی وجود دارد. در مورد پروفیلاکسی حتماً باید با تشخیص پزشک انجام شود و جزئیات آن از حوصله و موضوع این بحث خارج است.
سپيده
ببخشيد دكتر جاندر مورد تبخال تناسلي ،خانومي كه مبتلا ميشن بعدا كه درمان ميشن و ويروس توي بدنشون ميمونه اگه ضايعه پوستي نداشته باشند بازم انتقال ميدن اين بيماري رو به پارتنرشون توي سكس؟!
و سوال بعدي اين افراد هميشه بايد با كاندوم سكس داشته باشند ؟! بجز موقع بارداري
خب نميشه زماني كه ازدواج كردند براي هربار سكس از كاندوم استفاده كنند!خب بايد چكار كنن
راه انتقال به همسرشون اكه ضايعه نداشته باشند چي هست

پاسخ
بیش‌تر مبتلایان به عفونت ویروس تبخال تناسلی بدون علامت هستند ولی نداشتن علامت دلیل نمی‌شود که این عفونت را به دیگران منتقل نکنند. این عفونت بسیار شایع است و حدود پانزده تا بیست درصد بالغین به آن مبتلا هستند. کاندوم خطر انتقال را کاهش می‌دهد ولی به صفر نمی‌رساند. بنابراین انتقال بین شرکای جنسی تقریباً اجتناب‌ناپذیر است مگر این‌که پروفیلاکسی دارویی انجام شود.
مهم‌ترین نکته در مورد تب‌خال تناسلی در زنان، جلوگیری از انتقال آن به کودک در بارداری و زایمان است. در این مورد توصیه می‌شود حتماً با پزشک مشورت شود.
سپيده
دكترجان ببخشيد ازمايش هايقبل از مهاجرت شامل بررسي چه ويروس هايي ميشه؟!
و ازمايشات كشورهاي مختلف متفاوت هست اطلاعاتي داريد راهنمايي كنيد ممنون ميشم

پاسخ
برای مسافرت به کشورهای مختلف آزمایش‌های متفاوتی ممکن است درخواست شود که به عوامل مختلف مانند مدت اقامت نیز بستگی دارد. برای بسیاری از کشورها و برای توریست‌ها این قبیل آزمایش‌ها مرسوم نیست. معمولاً سفارت‌خانه‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کنند.
سپيده
دكتر جان عذرخواهي ميكنم
ازمايشات قبل از مهاجرت به كشور هاي خارجي كه شامل ازمايش خون و ادرار هست و سفليس بررسي ميشه چطور تبخال تناسلي HSV بررسي نميشه ؟!

پاسخ
در برخی موارد معاینه پزشکی انجام می‌شود و اگر بیمار دارای ضایعات واضح باشد ممکن است بررسی بیش‌تر مانند آزمایش تب‌خال درخواست شود ولی این آزمایش صرفاً برای غربال‌گری و در بیمار بدون علامت به‌کار نمی‌رود زیرا در بسیاری از افرادی که سابقه تب‌خال دارند و اکنون بهبود بافته‌اند این آزمایش ممکن است مثبت باشد.
علیرضا
سلام دکتر جان، خسته نباشین،

لطفا بفرمایین این بعد از n روز که میگین مثلا n درصد احتمال درست بودن داره، مربوط به بعد از تماس هست؟ یعنی از بعد از تماس حساب میشه یا بعد از زمانی که علائم اولیه خودشونو نشون میدن (عفونت حاد)...؟
چون معمولا دو سه هفته ای این وسط طول میکشه... درسته؟ ممکنه اصلا این دو سه هفته وجود نداشته باشه؟
تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
ملاک فاصله بعد از تماس است.
نادر اقايي
سلام دكتر من بعداز يك رابطه بعد از اصلاح جوش شديد ميزنم تا قبل رابطه نميزدم سه بار به فاصله چهار ماه كه مبشه يكسال و دوماه اين ازمايش دادم hiv i+ii ab p24 agدادم منفي بود ميتونم اطمينان كنم

پاسخ
سلام نادر جان
با توجه به فاصله فوق، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
نينا
دكتر جان ببخشيد بعد از ٤٢روز از رابطه كه hiv و p24بررسي شده و منفي شده با روش ELC
ديكه نيازي نيست ٣ماه ديكه ازمايش HIV بدم دوباره ؟
اخه بهم كفتيد كافي هست اما خيلي از سوالات رو ميخونم توضيه كرديد كه ٣ماهو ٦ماه انجام بدن چطور بمن كفتيد كافي هست

پاسخ
طبق منحنی فوق نیازی نیست ولی در برخی منابع همان ۳ ماه و ۶ ماه درست است.
سپيده
سلام اقاي دكتر ببخشيد سوال ممكن هست به اين قسمت مربوط نباشه اما نميدونستم كجا بپرسم كه پاسخگو باشيد
براي مهاجرت به خارج از كشور
ازمايشاتي كه انجام ميدن شنيدم خون و ادرار هست كه سفليس و ايدز رو بررسي ميكنن
ايا ازمايش HSV تبخال تناسلي رو هم شامل ميشه؟اين رو هم از فردي كه قصد مهاجرت داشته باشه بررسي ميكنند؟ اطلاعاتي داريد
خيلي برام مهم هست كه بدونم منتظرتونم ممنونم

پاسخ
سلام سپیده جان
آزمایش تب‌خال تناسلی جزو آزمایش‌های غربال‌گری نیست.
هاجر
دخول چندبار بود ولي مني خارج نشد؟ومن علايمي هم نداشتم ،اين كه ازمايش p24رو ميگن بعد دوهفته نشون ميده بهد اون پنهان ميشه چطوره ؟يعني اين ازمايش دقيق نيست؟ميشه بهم اطمينان بديد ممنونميشم

پاسخ

بله آزمایشی که انجام داده‌اید معادل همان الایزای نسل چهارم است. با توجه به فاصله شش ماه، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
هاجر
من همسرم زندانه ماه مهر ملاقات شرعي بدون كاندوم داشتم در اول دخول كه همسرم چندبار زد من پريودشدم الت همسرم خوني سد وديگه ادامه نداديم من ماه اسفند ازمايشanti hiv1-2/hivp24Ag(ECl دادم نوشت نان ري اكتيو ،من ايدز ندارم يا دارم؟واينكه ميگن ازمايش p24تا دوهفته ي اول نشون ميده بعد اون پنهان ميشه ونشون نميده درسته ؟يعني اين ازمايش غلطه؟واينكه اين ازمايش الايزا نسل چهار هست؟واينكه دوبتره بايد ازمايش بدم يانه همسرمم ميگه من ايدز ندارم سالمم

پاسخ

بله آزمایشی که انجام داده‌اید معادل همان الایزای نسل چهارم است. با توجه به فاصله شش ماه، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
هاجر
سلام من همسرم زندانه ماه مهر با همسرم ملاقات شرعي داشتم بدون كاندوم ودر دخول من پريودشدم و همان اول دخول خون امد والت همسرم خوني شد وديگر سكس نكرديم من درماه اسفند ازمايش Anti hiv1-2/hivp24Ag(ECLدادم نوشته نان ري اكتيو ،ايا مطمئن باشم كه ايدز ندارم واين ازمايش همان الايزا نسل چهارم هست؟واينكه ميگويندp24تا دوهفته اول نزديكي نشان ميدهدوبعداز ان شايد تو بدن پنهان شود وديده نشود درسته يا نه ؟اين ازمايش درسته كه من ايدز ندارم؟

پاسخ
سلام هاجر جان
بله آزمایشی که انجام داده‌اید معادل همان الایزای نسل چهارم است. با توجه به فاصله شش ماه، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
مهدی
باسلام خدمت شما آقای دکتر بنده پس از 2 هفته از ارتباط آزمایش pcrدادم که منفی شد و پس از6 هفته هم الایزا نسل 4 دادم منفی بود بعد از85 روز هم الایزا را تکرار کردم که منفی شد اما در قسمت ریزالت افزایش عدد بود . در ضمن سوال اصلی بنده این است که افت دهان هم پیدا کردم و ازمایشات هپاتیت و t4.t3و چکاب هم بعد4 ماه انجام دادم که همگی منفی بود ایا من هنوز خطری تهدید میکند باید چه کاری کنم تا اطمینان پیدا کنم.ممنونم

پاسخ
سلام مهدی جان
احتمال اچ‌آی‌وی شما تقریباً منتفی است. البته به نظر برخی منابع، برای اطمینان بیش‌تر، بهتر است آزمایش الایزا پس از شش ماه هم تکرار شود. آفت دهان نیز ویژه این بیماری نیست و علل دیگر هم دارد.
hamed
سلام آقای دکتر
اینکه میفرمائید اگر در مرحله پیشرفته ایدز باشیم تست منفی کاذب میشود یا اگر نقص ایمنی داشته باشیم که بدن نتواند آنتی بادی تولید کند از کجا باید بفهمیم که در این شرایط هستیم یا نه؟ از مواجهه من بیش از ده سال میگذره و چهار تست آنتی بادی داده ام و ۴ سال پیش هم رپید تست داده ام که منفی بوده . البته یک تست الکتروفورز پروتئین دادم امسال که ناحیه گامالوبولین بالا بود و کمبودی نشان نمیداد . آیا این تست مشخص میکند که ما نقص ایمنی داریم یا در مرحله پیشرفته هستیم؟ و آیا در مرحله پیشرفته ایدز p24 هم مثبت میشود؟ چون p24 هم در تست آخرم combined بود
سپاس

پاسخ
سلام دوست عزیز
به‌طورکلی بحث تشخیص بیماری ایدز در مراحل پیشرفته و بحث غربال‌گری و تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی دو مبحث کاملاً متفاوت هستند و باتوجه به‌این‌که در این‌جا به‌طور مشخص بحث غربال‌گری مطرح است، طرح موارد استثنایی ممکن است سردرگم‌کننده باشد. در فرد سالم و بدون علامت، الگوریتم غربال‌گری اچ‌آی‌وی مطابق فوق است و در فرد بیمار، شرایط و نحوه اقدامات تشخیصی کاملاً متفاوت است.
Fatiii
آقای دکتر وقتی صحبت از سه ماه و ۶ماه میکنید
یعنی اگر زمان از این دو حالت بگذره نتیجه تست نادرسته؟
حتما باید توی همین بازه باشه؟
و اینکه آزمایش خون توی مراکز عادی،آزمایشگاه های سطح شهر معتبر هست؟ یا حتما باید به مراکز خاصی جهت تست ایدز مراجعه کنیم؟

پاسخ
این مدت حداقل و باتوجه به نمودار دوره پنجره است. یعنی بیشتر از آن مشکلی ندارد به‌شرطی که صحبت از غربال‌گری باشد، یعنی با بیماری پیشرفته ایدز مواجه نباشیم چون بحث متفاوتی دارد.
در مورد پرسش دوم نیز، به هر آزمایشگاهی می‌توان مراجعه کرد.
نينا
دكتر جان واقعا انساني به شريف بودن شما نديدم كه اينقدر وقت ميزاريد و پاسخ ميديد ممنونم من يك ٤٢روز بعد از رابطه ام ازمايش دادم و hiv I و hiv II و p24 انتي ژن منفي بوده با روش ECL خيالم راحت باشه بنظر شما؟
خودم خواستم كلا ماركر چك كنم HBS و HCV رو هم چك كردم همراه اين ازمايش ,اونا هم منفي بود بعد از ٤٢ روز از رابطه ام نظر شما چيست

پاسخ
توجه کنید که همه بیماری‌های عفونی در ابتدای خود دارای دوره پنجره هستند یعنی دوره‌ای که آزمایش قادر به تشخیص آن‌ها نیست. این دوره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته و در HIV حدود یک تا سه ماه گزارش شده که بسته به شرایط مختلف ممکن است کمتر یا بیش‌تر باشد. آزمایش منفی در این فاصله ردکننده احتمال ابتلا به این عفونت‌ها نیست. برای اچ‌آی‌وی نسل چهارم باتوجه به نمودار، مدتی که گفتید کافی به‌نظر می‌رسد.
نينا
دكتر جان سلام لطفا در مورد اينكه p24 انتي ژن تا چه مدت بعد از رابطه توي ازمايش اكه منفي باشه صحيح است توضيح بديد من يك ماه بعد انجام دادم منفي بود و اينكه رپيد تست رو اگه بعد از ٦ماه و يكسال از رابطه انجام بديم و منفي باشه درسته؟!

پاسخ
همان‌گونه که در نمودار فوق مشاهده می‌کنید، آنتی‌ژن p24 طی ۵۰ روز اول عفونت ظاهر می‌شود و دوره پنجره را کاهش می‌دهد. پس از مدت ۵۰ روز نیز، آنتی‌بادی قابل تشخیص است. نتیجه منفی کیت‌های رپید معتبر نیز پس از دوره پنجره قابل اعتماد است.
Fatiii
آقای دکتر جواب آزمایش بعد از ۹ ماه
به روشی الایزا که نمیدونم نسل چند بوده
قابل اعتماده؟

پاسخ
در حال حاضر بیش‌تر کیت‌های الایزا اچ آی وی موجود در بازار ایران نسل سوم و در تعدادی از شرکت‌ها هم نسل چهارم است و اگر بخواهیم حداقل‌ها را در نظر بگیریم، بله. طبق الگوریتم‌های قبلی که در نمودار فوق نیز مشخص است، مدت ۹ ماه دوره پنجره را پوشش می‌دهد و کافی است.
Fatiii
سلام
ازتون خواهش میکنم بهم جواب بدید
من ۹ماه پیش یک رابطه جنسی داشتم.چند وقتی هست متوجه شدم شقاق گرفتم و فهمیدم یکی از علائم ایدز.
این ماه که ۹ ماه گذشته دوبار آزمایش الایزا دادم که نمیدونم نسل چند بوده،جلوش نوشته بود الایزا hiv 1 2 و منفی بود.
یکبارم باز تست رپید دادم و منفی بود.
رفتم پیش دکتر عفونی ایشون یه اشاره ای به تست pcr کردن
من که دچار وسواس فکری شدید هستم امروز رفتم اونم دادم
ولی جوابش ۳ هفته دیگه میاد.
دکتر دهانم پر از افت شده.
دارم از استرس میمیرم
توروخدا بگید امکان داره من به این مریضی مبتلا باشم و این pcr مثبت بشه؟؟؟

پاسخ
سلام
آفت (بر وزن بافت) زخم کوچک و اغلب گردی است که نوع دهانی آن در مخاط دهان، زبان، گلو ایجاد می شود. آفت تناسلی ضایعه مشابهی است که در مخاط اندام تناسلی ایجاد می شود. آفت معمولاً حاشیه قرمز و مرکز خاکستری دارد، دردناک است و علت اصلی آن نامشخص است ولی نوعی ویروس ناشناخته، استرس یا برخی خوراکی ها مانند گوجه فرنگی در ایجاد یا تشدید آن مؤثر دانسته شده است.
نکته مهم درباره پرسش شما و اچ آی وی این است که این عفونت در مرحله حاد مشخصه خاصی در دهان یا جای دیگر ندارد ولی در مرحله مزمن به دلیل نقص ایمنی با افزایش مشکلات نواحی مختلف مانند دهان و دندان از جمله آفت شدید و طول کشیده و مقاوم به درمان همراه است.
همه افراد ممکن است دچار آفت شوند و از این نظر، آفت هیچ ارتباطی با عفونت اچ آی وی در مرحله حاد ندارد. ضمن این که آزمایش شما منفی بوده و از این نظر، جای نگرانی نیست.
Fatiii
سلام دکتر
ازتون خواهش میکنم جوابمو سریع بدید دارم روانی میشم.
من ۹ ماه پیش یک رابطه جنسی داشتم.
مدتی بود که متوجه شدم شقاق گرفتم
و فهمیدم یکی از علائم ایدز.
بعد از ۹ ماه،این ماه که ماه ۹ام هستش آزمایش الایزا دادم
نمیوونم نسل چند بود
فقط جلوش نوشته بود الایزا hiv 1. 2 و منفی بود
دوبارم دادم توی دو آزمایشگاه.
یکبارم تست رپید دادم اونم منفی بود
بردم پیش دکتر عفونی
ایشون یه اشاره ای به آزمایش pcr کردن
من با وسواسی که داشتم امروز رفتم اونم دادم و جوابش ۳ هفته دیگه میاد.ممکن مثبت باشه؟توروخدا بم جواب بدید

پاسخ
سلام دوست عزیز
بیماری های ناحیه مقعد در ارتباط با عفونت اچ آی وی به سه دسته تقسیم می شود: 1- بیماری هایی مانند هموروئید (بواسیر) یا فیشر (شقاق) که در افراد عادی هم شایع هستند؛ 2- بیماری های ناشی از مقاربت مقعدی مانند عفونت های آمیزشی؛ و 3- بیماری هایی که ارتباط اختصاصی تری با اچ آی وی دارند مانند عفونت های فرصت طلب، سارکوم کاپوسی و لنفوم. نکته مهمی که در مورد زخم های مقعدی مرتبط با اچ آی وی وجود دارد این است که درد مقعد در مواقع عادی هم وجود دارد و مثلاً محدود به هنگام اجابت مزاج نیست. هرچند، تشخیص قطعی وابسته به انجام آزمایش و در برخی مواقع، تکه برداری (بیوپسی) است.
با توجه به منفی بودن نتایج آزمایش شما، احتمال اچ آی وی منتفی است و لزومی به انجام پی سی آر نبوده، ولی ظاهراً به دلیل نگرانی شما، پزشک این آزمایش را درخواست کرده که احتمالاً نتیجه آن نیز منفی خواهد بود. بهترین راه برای مقابله با شقاق، مصرف مایعات و غذاهای حاوی فیبر و سبوس، میوه و سبزیجات، و عادت های صحیح اجابت مزاج است.
نينا
دكتر جان اخه دهان من زخم داشت بخاطر ابسه و تورم لثه مسواك كه ميزنم خون مياد از لثه هام
و هپاتيت ها چطور ؟!
فقط در مورد اچ اي وي گفتيد
ممنونم

پاسخ
در مورد هپاتیت ها، موضوع کاملاً متفاوت است و بحث در این جا، اچ آی وی است، ضمن این که شما هم اشاره به هپاتیت نداشتید.
به هر جهت، احتمالاً منظورتان بیشتر هپاتیت ب است که در تماس با افراد مبتلا به این بیماری، به ویژه در بستگان نزدیک یا همکاران که تماس ها نزدیک تر و بیشتر است، باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام شود. به خصوص از برخی لوازم مشترک مانند تیغ، مسواک، سرنگ ... خودداری شود. ولی حتی در مورد هپاتیت ب نیز، هیچ موردی از انتقال از راه غذا یا آب یا لیوان و قاشق مشترک یا حتی تماس بدنی، عطسه، سرفه، و بوسیدن و بغل کردن گزارش نشده است.
علیرضا
سلام مجدد،
دکتر جان فراموش کردم بگم توی همون آزمایش کامل خون و ادرار و مدفوع، توی قسمت انگل شناسی parasitology نوشته positive!
ممکنه این علائم بسیار شبیه به علایم ذکر شده، بخاطر همین عفونت انگلی باشه...؟
تشکر

پاسخ
در برگ جواب انگل شناسی، معمولاً ردیف های مختلفی وجود دارد که باید توجه شود نتیجه مثبت به کدام یک مربوط است.
علیرضا
سلام دکتر،
ممنون از وقتی که میذارین،
۲ تا ۴ هفته بعد از رابطه مکرر محافظت نشده با یکی که هیچوقت همچین احتمالی براش نمیدادم، دچار علائم شدم... تقریبا همش! همه اونایی که شما گفتین... تو دوره ای که هنوز تب و بعضی علائمو داشتم یعنی حدود ۲ یا ۳ هفته هفته بعدش آزمایش ۲۰ دقیقه ای خانه بهداشت و تقریبا یک ماه و ده روز بعد از تب آزمایش خون کامل و انتی بادی که دو سه روز طول کشید (ecla cabos e 411)
هر دو منفی... دیگه جرات نمیکنم آزمایش بدم، میدونم لازمه، فقط چقدر احتمال وجود داره با این شرایط؟ و اگه احتمالا منفییه پس این علائم چین که قبلا هیچوقت تجربه نکردم؟؟ هی میگیره و ول میکنه، علائم... تب و خستگی و گلودرد و درد پا، البته اسهال و استفراغ و بی اشتهایی فقط یکی دو روز بود، درد و سوزش زیر بغل... و حالام گاهی سردرد...
ممکنه علائم یه عفونت دیگه باشه؟
کاش بگین که جای نگرانی نیست، زیر این یکی دیگه نمیتونم کمر راست کنم
تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
علائمی که گفتید اختصاصی نیست و با توجه به نتیجه منفی به فاصله 40 روز، احتمال اچ آی وی بسیار کم است. تنها راه اطمینان این است که به فاصله 3 ماه و ترجیحاً 6 ماه هم آزمایش را تکرار کنید.
نينا
سلام دكتر جان از اينكه حتي به سوال هاي وسواس گونه ما جواب ميديد بي نهايت سپاس
دكتر جان من دندونم كنده شده و ريشه اش مونده و لثه ام ابسه كرده بود ناهار رفتم خونه ي مادربزرگم پسر خالم تازه از زندان ازاد شده و احتمال صد در صد ميدم شيشه هم مصرف ميكنه اونجا زندكي ميكنه
منم چون خيلي حساس بودم موقع ناهار فقط يك چنگال برداشتم دوباره شستمش و باهاش ناهار خوردم الان خيلي نگران هستم ميگم نكنه چنگاله يا غذاي ويروسي باشند نكنه اون توي دهنش زخم باشه اخه دندون هاش كنده هستن !! نكنه من از اون غذا خوردم و با اون چنگال خوردم بيمار بشم چكار كنم !!!خيلي نگرانم شما فقط ميتونيد راهنماييم كنيد بي نهايت سپاس

پاسخ
سلام نینا جان
ویروس اچ آی وی بسیار حساس است و در محیط بیرون از بدن انسان بلافاصله از بین می رود و بنابراین از راه خوردن یا نوشیدن منتقل نمی شود.
محسن
سلام دکتر خسته نباشید.من بعد از یه رابطه محافظت شده .تست های های زیادی دادم.بعد از بیست و هشت روز pcr بعد از سه ماه و شش ماه رپید تست و دوباره بعد از شش ماهpcr و elfa که همگی منفی بودن.ولی چیزی که منو نگران کرده اکثر علائم داشتم.و الان یک ماهه سردرد و چشم درد و شبا عرق میکنم.من دوباره باید تست بدم واقعا دیگه روانی شدن با این علائم.

پاسخ
سلام محسن جان
اگر آزمایش ها منفی بوده پس احتمال اچ آی وی منتفی است و علائمی که گفتید می تواند علل مختلفی داشته باشد که حتماً باید بررسی شود.
محسن
سلام دکتر جان
من 60 روز پیش یک رابطه با یک خانم صیغه ای داشتم از کاندوم استفاده کردم آخر رابطه کاندم سالم بود ، اما چون موهای بدنم تازه اصلاح کردم با ژیلت پوستم زخم شد به این فکر نبودم که ویروس از راه زخم وارد جریان خون میشود، روز بعد از خانم سوال کردم گفت من سالم هستم و برای قرص اورژانسی اقدام نکردم، چند روز بعد تمام بدنم درد گرفت، اسهال شدم و سرماخوردگی گرفتم ، الان روز 55 خیلی حالم بد است گلو درد دارم ، درد ماهیچه، درد غدد لنفاوی گردن و زیر بغل حالت تهوع و معده درد .
شما رو بخدا کمکم کنید
این آزمایش ها هم دادم منفی بود
روز 14 الیزا منفی، روز 28 الیزا منفی، روز 33 مرکز مشاوره کیت زد منفی ، روز 38 PCR دادم منفی دکتر بیماری عفونی بهم گفت دیگه قطعی منفی هست، باز روز 52 آلیزا دادم منفی روز 60 کیت زدم منفی
ولی عفونت شدید دارم الان چه آزمایش هست بدم ؟

پاسخ
سلام محسن جان
حرف دکتر بیماری عفونی احتمالاً درست است. برای اطمینان بیشتر، آزمایش را در روز 90 و 180 (3 و 6 ماه) هم تکرار کنید.
نينا
ممنون از پاسخگوييتون اقاي دكتر
من يك ماه و ده روز بعد از رابطه اين ازمايشات رو دادم كه با روش ELC و براي HIV p24هم بررسي شده و باتوجه ب اين p24ميتونم خيالم راحت باشه ?? ازمايشات نسل چهارم بودند

پاسخ
همان طور که گفته شد باید آزمایش را به فاصله یک، سه و ترجیحاً شش ماه پس از تماس تکرار کنید.
نينا
دكتر جان ممنونم از پاسخگوييتون
من بعد از يك ماه و ده روز از اخرين تماس رفتم و اين ازمايش هارو دادم
روش انجام ELC بوده و P٢٤هم بررسي شده كه منفي بوده

پاسخ
همان طور که گفته شد باید آزمایش را به فاصله یک، سه و ترجیحاً شش ماه پس از تماس تکرار کنید.
نينا
سلام اقاي دكتر من ٢٩اذر و ٢٢دي تماس جنسي داشتم بايك فردي كه مطمعن نيستم و خبر ندارم از گذشتشون در تاريخ ٥اسفند رفتم ازمايش HIV I+II ab & p24 ag (ELC و Ag HBS و Anti HCV (CLIA Abbott)
دادم همه منفي شدن
پرسيدم روش الايزا هست گفتن نه اما تركيبي نسل ٤هست )ELC) متن ازمايش و روش هارو هم دقيقا براتون نوشتم
بنظرتون جواب قابل اطميناني هست ؟ چون P24بررسي شده بعد از يك ماه رابطه قابل اطمينان هست ؟! گاهي دماي بدنم رو با كرنومتر توي گوشي اندازه ميگيرم ٣٨/٢ميشه علاعم سرماخوردگي ندارم فقط همين دما منو نگران ميكنه منتظر جوابتون هستم

پاسخ
سلام نینا جان
با توجه به فاصله دو هفته‌ای آزمایش بعد از آخرین تماس، بهتر است آزمایش را به فاصله یک، سه و ترجیحاً شش ماه پس از تماس تکرار کنید. توجه کنید که همه بیماری‌های عفونی در ابتدای خود دارای دوره پنجره هستند یعنی دوره‌ای که آزمایش قادر به تشخیص آن‌ها نیست. این دوره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته و در HIV حدود یک تا سه ماه گزارش شده که بسته به شرایط مختلف ممکن است کمتر یا بیش‌تر باشد. آزمایش منفی در این فاصله ردکننده احتمال ابتلا به این عفونت‌ها نیست.
Nima
من بعد‌دو هفته رفتاز‌پرخطر تست دادم بهداشت منفی بعد یک ماه ازمایش خون دادم منفی دوباره بعد دوماه تست دادم بهداشت منفی و اخرین بار بعد هشتاد روز ازمایش خون دادم باز منفی الان بعد هشتاد روز سرما خوردگی دارم ابریزش بینی عطسه سردرد ینی اینا ربطی به اچ ای وی داره؟خسته شدم دیگ

پاسخ
احتمال این که علائم سرماخوردگی ناشی از اچ آی وی باشد خیلی کم و نزدیک به صفر (با توجه به تست منفی پس از 80 روز کمتر از 0.03 درصد) است.
مهرداد
سلام خسته نباشید من 53 روز بعد از رفتار پرخطر ازمایش ترکیبی نسل چهار دادم و بعد از 73 روز رپیدتست که منفی شدن میخوام بدونم جواب اینها قطعیه یا باز باید ازمایش بدم؟؟

پاسخ
سلام مهرداد جان
ترجیحاً بهتر است به فاصله ۶ ماه بعد از تماس مشکوک آزمایش را تکرار کنید.
Nima
دکتر عزیز بعد حدود سه ماه این‌ازمایشا دادم تازه‌نتیجشو گرفتم میشه بگید چی به چیه خدا خیرت بده
Hbs ag: negative
Hbs ab: 1 negative zade kamtar az 9
Anti- hcv: negative
:Hiv ab (type 1& 2)elisa :negative
دکتر عزیز اچ ای وی نسل چهارم هستش؟ جواباش هرکدوم چیه این‌ازمایشا بعد‌سه ماه نظرتون‌چیه ممنون میشم

پاسخ
از نظر هپاتیت و اچ‌آی‌وی منفی است. اچ‌آی‌وی نسل سوم است احتمالاً. بهتر است سه ماه بعد تکرار کنید.
گلی
ممنون از پاسخ و دلگرمیتون
این که آزمایش نسل چهارم بعد یک ماه ۹۵درصد قطعی هست درست، میخواستم بدونم اون ۵درصد شامل چه عوامل و شرایطی هست که باعث میشه مثبت شدن تست به تاخیر بیفته؟
ببخشید از سوالایی که میپرسم و ممنون که جواب میدید

پاسخ
با توجه به منحنی و متن فوق، علت اصلی موارد منفی کاذب، وجود دوره پنجره است.
گلی
ببخشید آقای دکتر من از بس هول بودم یادم رفت سوالمو مطرح کنم
میخواستم بدونم تا چه حد میشه به نتیجه این دوتا تست اعتماد کرد؟
و اینکه چه عواملی باعث میشه بعضی افراد دیرتر نتیجه آزمایششون مثبت بشه؟
اگه اینجور که این تستا میگن آنتی ژن رو هم بررسی کن جدا از اینکه بدن برخی افراد آنتی بادی رو دیرتر تولید میکنه پس باید بهرحال آنتی ژن وجود داشته باشه، درسته؟
من کم خونی مینور دارم این میتونه یکی از عوامل تشخیص دیرهنگام ایدز بشه؟

پاسخ
سلام گلی جان
با توجه به منفی شدن آزمایش شما، جای نگرانی نیست. برای اطمینان، آزمایش را به فاصله 6 ماه از تماس مشکوک تکرار کنید. دقت آزمایش Ag/Ab یا نسل چهارم یا ترکیبی (کامبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
گلی
سلام آقای دکتر ممنون که وقت میزارید و سوالات رو جواب میدید
بخدا از استرس و اضطراب دارم میمیرم، من قربانی یه تجاوز شدم که تاثیر بدی تو روح و روانم داشت و نتونستم موضوع رو به خانواوم بگم .دو هفته بعد اون ماجرا یه آنفولانزا گرفتم(البته دوتا از اعضای خانوادم هم گرفتن) و یسری علامتای دیگه مثل جوش بدن و آفت دهان، تب نداشتم ولی بعضی وقتا حس میکردم گرمم شده که وقتی تبم رو با تب سنج میگرفتم۳۷بود، نمیدونم علایم من بخاطر اضطراب هست یا واقعا بدبخت شدم
روز۲۶ام بعد اون ماجرا تو مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شیراز رپید تست دادم که منفی بود و مسولش گفت که رپید تستامون نسل۴ هست،دوباره روز۴۳ تو یه آزمایشگاه آزمایش نسل۴ ایدز دادم که اونم منفی بود، ولی هنوزم که هنوزه تو بدن خودم میگردم و علامت پیدا میکنم بخدا دارم روانی میشم زندگیم مختل شده واز اینکه دوباره تست بدم وحشت دارم
راستی تورم غدد لنفاوی تا جایی که خودم بررسی کردم هم نداشتم
صدف
سلام.اقای افشار بعد از گذشت ۶ماه و منفی شدن تمام تست ها الان حدود یک ماه هست که گلو درد و گوش درد ویک مقدار تب خفیف دارم.ایا بعد از ۶ماه و جواب های منفی امکان داره این علایم علایم اچ ای وی باشه؟

پاسخ
سلام صدف جان
خیر، آزمایش اچ آی وی منفی بعد از 6 ماه تقریباً قطعی است.
Nima
بزگوار ببخشید .من پرسیدم ازمایش خون که نسل سوم بود دادم یک ماه بعد رابطه اما تستی که با کیت دادم بهداشت نسل چهارم بود دوماه بعد رابطه .بنظرتون اطمینان بخشه؟میخام سر سه ماه یبار دیگ هم ازمایش‌بدم

پاسخ
دقت آزمایش Ag/Ab یا نسل چهارم یا ترکیبی (کامبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
Nima
دکتر عزیز الان ازمایشی‌که‌بنده‌دادم نسل چهار بود؟ازمایش خونی که‌دادم نوشته بود الایزا و نتیجش فقط نوشته بود negative و کیتی هم که تست دادم مارکش اس دی بود و میگن حساسیت‌بالایی داره نمیدونم نسل چهار بود یا‌خیر .سپاسگزار از‌ پاسخگوییتون

پاسخ
اصولاً روش آزمایش باید در برگه جواب نوشته شود. اگر فقط نوشته شده الایزا، از آزمایشگاه بپرسید که نسل سوم بوده یا چهارم. اگر نسل سوم باشد، احتیاطاً بهتر است آزمایش به فاصله 6 ماه پس از تماس مشکوک تکرار شود. تفاوت مهم نسل سوم و چهارم، علاوه بر دقت و حساسیت بیشتر، این است که در نسل چهارم علاوه بر آنتی بادی، آنتی ژن هم آزمایش می شود. متأسفانه در حال حاضر با کمبود کیت روبرو هستیم و در بسیاری از آزمایشگاه ها از کیت های نسل سوم استفاده می شود.
Nima
سلام.خسته‌نباشید بنده‌ یک ماه بعد از‌رابطه محافظت نشده واژینال ازمایش انتی بادی دادم و منفی شد دوماه بعد از‌رابطه در بهداشت با کیت اس دی تست دادم و‌منفی شد الان دوماه و نیم از رابطه میگذره سرماهم خوردم و‌سر درد چکار بنظرتون‌کنم؟چقد قابل اطمینان بود ازمایشایی که‌بنده دادم‌ متشکرم از‌توجهتون

پاسخ
سلام دوست عزیز
دقت آزمایش Ag/Ab یا نسل چهارم یا ترکیبی (کامبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
رضا انصاری
درود بر جناب دکتر. سپاس فراوان از پاسخگویی حضرتعالی به پرسش ها و دغدغه های مردم. امروز رفتم یه آزمایش هپاتیت بی و سی دادم. هر دو منفی بودند. ولی برای جواب تیتر آنتی بادی، گفتن سه شنبه بیا که ببینیم نیاز مجدد به واکسن داری یا نه. در هر صورت خاستم از زحمات و حوصله حضرتعالی سپاسگزاری کنم
صدف
سلام.اقای افشار کیت نسل چهارم فقط برای الایزا هست یا clia که ترکیبی از انتی ژن و انتی بادی هست هم نسل چهاره؟

پاسخ
سلام صدف جان
تست ترکیبی CLIA معادل الایزا نسل چهار است.
علیرضا
با سلام
من خارج از کشور آزمایش HIV1&2 Ag\Ab ELISA رو بعد از 8 هفتة دادم و نتیجئ منفی بود دو سوال دارم
آبا این آزمایش از نس چهارم حساب میشه ؟
و سوال دوم آیا این آزمایش بعد از 8 هفته (60 روز ) چقدر قطعی است ؟؟

پاسخ
سلام علیرضا جان
بله آزمایش Ag/Ab همان نسل چهارم یا ترکیبی (کامبی) است. دقت آن بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
رضا انصاری
درود. جناب دکتر. من بعد از شش ماه رپیدتست دادم و منفی بودم. حالا آیا ممکنه بخاطر وجود هپاتیت سی، دوره پنجره من طولانی شده باشد و منفی نشان داده باشد؟ لطفن بگید کدوم یک از انواع هپاتیت باعث طولانی تر شدن دوره پنجره ( تا 8 ماه) اچ آی وی می گردد؟ سپاسگذارم

پاسخ
درود رضا جان
یک نکته بسیار مهم را فراموش نکنید و آن این است که جواب سؤالات در اینجا شکل کلی دارد و اگر با آن جواب قانع نمی‌شوید تنها راه حل مشکل این است که از یک پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و اچ‌آی‌وی کمک بگیرید.
رضا انصاری
درود. برای آزمایش هپاتیت سی، چه نوع آزمایشی را توصیه می کتید؟ چون بهم گفتند چند مدل آزمایش داریم. سپاس فراوان

پاسخ
درود رضا جان
آزمایش غربال‌گری هپاتیت C معمولاً anti HCV یا همان آنتی‌بادی ضد ویروس هپاتیت C است. در آینده در مطلب مجزایی به نکاتی درباره این آزمایش اشاره خواهد شد.
رضا انصاری
درود بر جناب دکتر. شما فرمودین که الایزای نسل جهارم بخاطر آنتی ژن پی 24، میتونه خیلی حساس و دقیق باشه. من چند جا خوندم که پی 24 فقط برای روزهای دهم تا سی ام بعد از مواجهه خیلی دقیقه و از ماه اول به بعد، بخاطر تشکیل آنتی بادی ها، آنتی ژن پی 24 ممکنه غلیظ بشه و ارزش تشخیصی خودشو از دست بده. حالا سوال من اینجاست که من که بعد از شش ماه و پنج روز رفتم رپید تست نسل سوم دادم، دیگه نیازی به آنتی ژن 24 نداشتم. یعنی دوره پی 24 در شش ماه بعد از مواجهه، تمام شده. نظر حضرتعالی راجع به حرف من چیه؟ سپاس فراوان

پاسخ
درود رضا جان
بله و دقیقاً به همین دلیل از آزمایش ترکیبی استفاده می‌شود.
مهدی
سلام آقای دکتر . ممکن است تست بعد 6ماه مثبت شود. یعنی کسی که تست ماه شش ان منفی بوده ممکن است مثبت باشد و منفی کاذب باشد
رضا
سلام و درود مجدد

دکتر ببخشید خیلی مزاحم میشم
من امروز ک روز60م بود آزمایش آلایزا دادم باز با p24 هم زیرش نوشته

بخدا دیگه خستم این چقد معتبره روز 60م


پاسخ
سلام رضا جان
احتمال خطای این آزمایش ناچیز و نزدیک به صفر است.
صدف
سلام بعد ۱۸۳ روز و ۶ جواب منفی ترکیبی از انتی ژن و انتی بادی علائمی مثل گلو درد و بدن درد دارم.ایا خطرناکه ابن موضوع اقای افشار؟سرم و سینوس هام سنگینه اینا میتونه علائم اچ ای وی باشه با اینهمه ازمایش منفی؟
و سوال دیگم اینکه ازمایش انتی ژن p24 بعد از ۵ ماه معتبره؟
ممنون

پاسخ
سلام صدف جان
آزمایش منفی بعد از شش ماه تشخیص اچ‌آی‌وی را منتفی می‌کند.
رضا انصاری
درود. آیا جایی هم هست که تست هپاتیت را مثل اچ آی وی، مجانی بگیرند؟ یا اصلن برای تست هپاتیت باید کجا رفت؟ بازم سپاس از جناب دکتر

پاسخ
درود
اغلب آزمایشگاه‌ها این آزمایش‌ها را دارند و اغلب با درخواست شخصی انجام می‌دهند.
رضا انصاری
درود بر جناب دکتر. یک سوالی ذهنمو مشغول کرده. ممکنه دوره پنجره بخاطر وجود هپتاتیت سی یا بی، حتی از شش ماه هم بیشتر بشه؟ یعنی اگر کسی دچار هپتاتیت بی یا سی باشه، دوره پنجره اچ آی وی این فرد از شش یا هفت ماه هم بیشتر باشه؟ سپاس فراوان ازتون

پاسخ
درود رضا جان
مدت دوره پنجره در افراد مختلف اندکی فرق می‌کند که علت اصلی آن مشخص نیست ولی احتمالاً به‌دلبل تفاوت در سیستم ایمنی افراد است. به هر حال، اگر هم بیماری زمینه‌ای بتواند چنین تفاوتی ایجاد کند، این تفاوت چندان قابل توجه نبست. البته در افرادی که به دلیل نقص ایمنی قادر به تولید آنتی‌بادی کافی نباشند، ممکن است دوره پنجره طولانی شود ولی روش‌های حساس آزمایش و استفاده از آنتی‌ژن p24 تا حدود زیادی این نگرانی را برطرف ساخته است.
رضا
بعد از دو ماه چطور؟

پاسخ
چون درباره مراکز مشاوره صحبت کردید، معمولاً در این مراکز از کیت‌های معتبر استفاده می‌شود و دوره پنجره را رعایت می‌کنند. به دقت تست در فاصله دو ماه در منابعی که بنده مرور کردم اشاره نشده ولی مسلماً خطای آن با فاصله سه ماه که حداقل استاندارد است قابل مقایسه نیست. همچنین انواع کیت‌های موجود در بازار دقت متفاوتی دارند.
رضا
سلام و درود آقای دکتر

ببخشید دکتر دقت رپید تست مراکز مشاوره بعد از 2 ماه و 3 ماه چقدر هست

پاسخ
سلام رضا جان
تست اچ‌آی‌وی فناوری پیشرفته‌ای دارد. دقت نتیجه منفی تست رپید اچ آی وی پس از سه ماه ۹۹.۹۷٪ است یعنی احتمال خطای آن ۰.۰۳٪ (سه صدم درصد) است.
مهدی
سلام دکتر از استرس دارم میمیرم
من دو هفته بعد از ارتباط ازمایش پی سی ار دادم که منفی شد و هفته هفتم هم تست الایزا 4دادم که منفی بود با عدد0/331الان بعد سه ماه شده 0/44! یعنی چی رفته بالا به هرکی میگی میگه نتیجه منفی مهمه !؟؟
فقط یک سوال این افزایش یعنی وجود اچ ای وی
لطفا توضیح دهید
باز هم ممنونم
و ان شاالله همیشه زنده باشید
ممنون

پاسخ
سلام مهدی جان
این عدد مفهوم خاصی ندارد. مهم نتیجه منفی است.
مهدی
با سلام خدمت شما آقای دکتر
اول اینکه تشکر میکنم از شما بابت دلسوزی و معرفتی که دارید
دوم الان که تقریبا بعد از سه ماه نتیجه ازمایش الایزا نسل چهار منفی شده با عدد0/44و پی سی ار بعد دو هفته منفی شد چه قدر احتمال داره تست بعدی سر شش ماه مثبت شود؟
سوم:اینکه گفته میشود ممکن است تا یکسال معلوم نشود کسی ایدز داره یا نه درست است؟
چهارم:چه زمانی میتوان بصورت کاملا قطعی گفت فرد سالم است و به اچ ای وی مبتلا نشده
ممنون.

پاسخ
سلام مهدی جان
احتمال نتیجه منفی کاذب آزمایش اچ آی وی بعد از 3 ماه کمتر از یک صدم درصد (0.01%) و بعد از 6 ماه بسیار کمتر است.
در مورد ایدز، آشکار شدن علائم بالینی بیماری ایدز ممکن است گاهی تا 10 سال هم طول بکشد ولی این زمان در آزمایش به یک ماه کاهش می یابد.
در مورد قطعی بودن نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی، همان طور که گفته شد دقت آزمایش بعد از 3 ماه بیش از 99.99% و بعد از 6 ماه حتی بیشتر است.
حسن
سلام آقای دکتر. خسته نباشید. من ۷ هفته پیش قصد برقراری رابطه با خانومی داشتم که بنا به دلایلی رابطه برقرار نشد و فقط در حد تماس پوستی بود. البته در رابطه دوتا انگشت بنده به آلت تناسلی خانم برخورد کرد و تقریبا ۱۰ الی ۲۰ ثانیه بعد دستم رو به دهنم و سپس به آلتم زدم. حال خبر ندارم این خانم طی نیم ساعت پیش ممکن بوده با مرد دیگری رابطه داشته باشه. بعد از ۶ هفته نسل چهار دادم و منفی بوده. در ضمن هیچگونه دخولی صورت نگرفته. آیا احتمال انتقال در این شرایط وجود داره؟
با تشکر.

پاسخ
سلام حسن جان
اچ آی وی از راه تماس بدن سرایت نمی کند.
جواد
سلام اقای دکتر ببخشید میخواستم سوالمو یه حور دیگه بیان کنم
من دستمو با چاقو بریدم زیاد عمیق نبود بعضی قسمت هاش اصلا خون ریزی نداشت و یع قسمتش در حد ۳ میلیمتر خون ریزی کرد نهایاً ۵ قطره خون ریزی داشت و خودش قطع شد ۱۳ ساعت بعد من با یه خانوم رابطه داشتم و از اون انگشتم استفاده کردم در حد ۱۵ ثانیه میترسم ترشحات اون خانوم وارد بدنم شده باشه

یه سوال دیگه هم داشتم آزمایش ترکیبی آنتی بادی آنتی ژن بعد از ۳ ماه چقدر دقیق هست؟

ممنون

پاسخ
سلام جواد جان
تماس زخم با خون یا ترشحات آلوده به خون با این که از راه های شایع انتقال اچ آی وی نیست ولی به هر حال بی خطر هم نیست و برای احتیاط باید آزمایش اچ آی وی انجام شود.
دقت آزمایش ترکیبی (کومبی) تقریباً معادل الایزا نسل چهارم است.
مهدی
باسلام خدمت شما اقای دکتر بنده بعد از 2هفته ازمایش پی سی ار دادم منفی بود و بعد شش هفته الایزا نسل 4دادم منفی بود باعدد0/331والان بعد 3ماه تکرار کردم منفی بود باعدد 0/44ایا این افزایش خطرناک است و علت اینکه بعضی ازمایشگاهها فقط منفی می نویسن و بعضی عدد چیست

پاسخ
سلام مهدی جان
به عدد توجه نکنید. نتیجه مهم است که منفی است.
جواد
سلام دکتر.قبل از هر چیز تشکر کنم که جواب سوال های مارو میدید.شما جزء محدود سایت های مشاوه ای هستین انشاالله سالم و تندرست باشین. ببخشید من دوباره مزاحم میشم من وسواس فکری شدید دارم! و این موضو به خاطر منابع مخلف منو بد جور در گیر کرده! دوتا سوال داشتم
۱_چرا سازمان انتقال خون دوره پنجره HIV رو یک سال در نظر میگیره؟ بعضی سازمان ها میگن ۶ ماه بعضی ها میگن ۳ ماه؟
این برای همه واقعا اذیت کننده س چه برسه به من که درگیری فکری دارم! آخرش باید کدومو باور کنیم؟؟

۲_بعد از بریدگی دست با چاقو که مثلا چند ثانیه خون ریزی داشته باشه خیلی هم عمیق نباشه تا چند ساعت ویروس میتونه از طریق زخم وارد بدن بشه؟؟

پاسخ
سلام جواد جان
1- در مورد سؤال اول توجه کنید که عدد 3 ماه برای افراد عادی است که می خواهند از سلامت خود مطمئن شوند.
مثلاً در حال حاضر یک فرد عادی که هیچ ریسک فاکتور و حتی هیچ تماس مشکوکی هم نداشته، اگر یک بار در طی چندین سال آزمایش اچ آی وی بدهد به عنوان چکاپ کافی است. ولی در مورد افرادی که ریسک فاکتور دارند دفعات بیشتر آزمایش توصیه شده است.
در برخی موارد مانند انتقال خون حساسیت و وسواس بالایی وجود دارد که هدف آن به حداقل رساندن احتمال آلودگی است. و این که هر سازمان از جمله انتقال خون سیاست های خاص خود را دارند و این تا حدودی سلیقه ای است، ولی بستگی به مأموریت و اهداف آن سازمان هم دارد.
بیشتر منابع علمی بین المللی در جهان در موارد عادی که هیچ ریسک فاکتور خاص یا بیماری زمینه ای وجود ندارد و پای هیچ سازمانی وسط نیست، و فقط یک تماس در یک فرد عادی اتفاق افتاده که به طور بالقوه می تواند اچ آی وی را انتقال دهد، رویه یکسانی دارند و آن هم عمدتاً دو منبع اصلی WHO و FDA است که همان 3 ماه را گفته و در منابع دیگر هم عمدتاً 3 ماه است و برخی حداکثر 6 ماه.
2- توجه کنید که بریدن دست با چاقو یا اتفاقات مشابه در افراد عادی هیچ ارتباطی با عفونت اچ آی وی ندارد. اگر قرار باشد با هر اتفاقی، افراد نگران شوند و آزمایش بدهند، وضعیت از کنترل خارج خواهد شد. در بریدگی یا فرو رفتن شی ء نوک تیز فقط در مراکز درمانی و افرادی که در تماس با فرد آلوده به اچ آی وی یا مایعات بدن و خون آن ها هستند، خطر انتقال این ویروس وجود دارد.
ولی اگر سؤال شما این است که به فرض زخم ناشی از بریدگی یا فرو رفتن شی ء نوک تیز در تماس با خون یا ترشحات آلوده به اچ آی وی قرار گیرد، در بیشتر گزارش ها این اتفاق در عرض چند ثانیه افتاده است. برخی عوامل این خطر را افزایش می دهد: 1- بریدگی یا فرورفتگی سوزن عمیق باشد. 2- آلودگی روی شی ء مورد نظر مثل چاقو یا سوزن با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد. یعنی مثلاً خون فرد آلوده روی سوزن دیده شود. 3- سوزن قبلاً برای تزریق به داخل رگ فرد آلوده به کار رفته باشد. 4- فرد آلوده در مرحله انتهایی بیماری ایدز باشد و تحت درمان ضد اچ آی وی هم نباشد.
صدف
سلام.اقای افشار من واقعا فشار روانیم زیاد شده.بعد از ۶ماه که رپید تستم منفی بوده باز ترس بیماری توو ذهنمه.چرا هیچکس نظر قطعی برای دوره پنجره نداره؟امروز مسئول فنی توو ازمایشگاه گفتن که ممکنه بعد ۶ماه همه ی ازمایشها منفی باشه ولی بعد به طور ناگهانی جواب مثبت شه مگه میشه اقای افشار گفتن تا ۱۰ سال هم امکان داره نشون نده ازمایش!!ولی من همه جا خوندم که کیت نسل سه هم حتی اگر باشه بعد ۶ ماه جواب قطعیه.من چیکار کنم چند بار دیگه رپید تست بدم یا clia خسته شدم واقعا.جدیدترین دوره پنجره با کیت نسل سوم رو میشه بگین؟

پاسخ
سلام صدف جان
بعید می دانم کسی که با شما صحبت کرده، مسؤول فنی باشد و یا شاید سوء تفاهم شده است و منظور حرف ایشان چیز دیگری است.
آن 10 سال که شنیده اید قضیه دیگری است. فرد مبتلا به اچ آی وی اگر آزمایش ندهد گاهی ممکن است تا 10 سال این بیماری خود را نشان ندهد و بدون علامت واضح بالینی باشد ولی اگر همین فرد آزمایش بدهد در فاصله چند هفته (حداکثر 3 ماه و محض اطمینان 6 ماه) پس از تماس، تشخیص داده خواهد شد. ولی آزمایش شما منفی است و بنابراین جای نگرانی نیست.
رضا انصاری
درود. بعد از هفت ماه دوره پنجره، آزمایش ECLIA را انجام دهم یا الایزای نسل سوم یا رپید تست در مراگز مثلثی؟ چون چند جا پرسیدم گفتند ما الایزای نسل چهارم نداریم.{ ناگفته نماند در دوره پنجره بعد از پنج ماه و شش ماه، رپید انجام دادم و هر دو منفی بودند}. سپاس از جناب دکتر

پاسخ
درود رضا جان
اگر آزمایش 6 ماه پس از تماس منفی بوده، آزمایش مجدد لازم نیست.
جواد
سلام اقای دکتر
من ۲۰ روز بعد از رابطه م راپیتست دادم جواب منفی بود
یک ماه و نیم بعد (۶هفته) آنتی بادی به روش الایزا انجام دادم مقدارش نوشته بود صفر
بعد از ۸۷ روز (۱۲هفته نصفی) آزمایش ترکیبی آنتی بادی آنتی ژن دادم جواب آنتی بادی نوشته بود 0.2 و آنتی ژن نوشته بود 0.1 سوال اولم اینه میتونم به این آزمایش ها اعتماد کنم؟؟ و چند درصد صحت داره؟؟
سوال دومم اینه چرا بعد یک ماه و نیم آنتی بادی ها 0.2 بیشتر شده؟؟

پاسخ
سلام جواد جان
همان طور که بارها تأکید شده عدد و رقم مهم نیست، نتیجه منفی مهم است و در بیشتر منابع نتیجه منفی الایزای نسل چهارم یا همان ترکیبی آنتی ّبادی و آنتی ژن p24 پس از 4 تا 6 هفته را کافی می دانند. بعضی منابع آزمایش مجدد پس از 3 ماه از تماس را توصیه می کنند. در منابع دیگر گفته شده بهتر است نتایج منفی به فاصله 6 ماه از تماس تکرار شود.
صدف
سلام.اقای افشار مجدد یک سوال دارم.clia از الایزا مطمئنتره؟چون من در خارج از کشور هم میخوام این تست هارو مجدد بدم ایا خارج از کشور ازمایشات فرق داره؟میترسم توو ایران جوابا اشتباه بوده باشه ؟میشه اعتماد کرد به جواب ۴ ازمایش؟ضمن اینکه ازمایشگاه معتبری هم انجام‌دادم

پاسخ
سلام صدف جان
احتمال خطا حتی در بهترین آزمایشگاه ها وجود دارد ولی میزان آن به دلیل فناوری پیشرفته آزمایش اچ آی وی به حداقل رسیده است. از هر 1000 نتیجه منفی الایزای نسل سوم تنها 3 مورد کاذب است. این میزان در CLIA و الایزای نسل چهارم کمتر است. به همین دلیل، تکرار نتایج منفی الایزا معمولاً توصیه نمی شود. تنها استثنای آن افراد پرخطر از نظر اچ آی وی (مانند مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی یا مردان هم جنس گرا یا افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند) است. با این حال اگر همچنان نگران هستید، و تکرار آزمایش خیال شما را راحت خواهد کرد، این کار را انجام دهید.
نازنین
سلام خسته نباشین، من بعد از چندسال یه آزمایش الایزا نسل سوم دادم که جوابش منفی شد خداروشکر، الان سوالم اینه باتوجه به اینکه من تو یه شهر کوچیک و تو یه آزمایشگاه خصوصی کوچیک آزمایش دادم ممکنه جواب منفیم اشتباه باشه؟ آخه اینجا مرکز مشاوره هم نداره! آیا ممکنه همه آزمایشگاهها واسه انجام این آزمایش معتبر نباشن؟ به جواب منفیم اطمینان کنم یا نه؟ ممنون

پاسخ
سلام نازنین جان
احتمال خطا حتی در بهترین آزمایشگاه ها وجود دارد ولی میزان آن به دلیل فناوری پیشرفته آزمایش اچ آی وی به حداقل رسیده است. از هر 1000 نتیجه منفی الایزای نسل سوم تنها 3 مورد کاذب است. این میزان در الایزای نسل چهارم کمتر است. به همین دلیل، تکرار نتایج منفی الایزا معمولاً توصیه نمی شود. تنها استثنای آن افراد پرخطر از نظر اچ آی وی (مانند مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی یا مردان هم جنس گرا یا افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند) است. با این حال اگر همچنان نگران هستید، و تکرار آزمایش خیال شما را راحت خواهد کرد، این کار را انجام دهید.
صدف
سلام.بعد حدود ۶ماه جواب ۲ رپید تست و ۲ ازمایش انتی بادی به روش clia منفی بود.ایا نیاز به تکرار هست؟چون دکتری به من گفتن حتما باید کیت نسل ۴ الایزا باشه!!!ولی من الان در نظرات خوندم که شما فرمودین دقت clia یه مقدار بیشتر از الایزا هست.ایا نیاز به تکرار هست؟

پاسخ
سلام صدف جان
نتیجه منفی الایزا یا CLIA در فاصله پس از دوره پنجره (یعنی همان 3 و 6 ماه پس از تماس) تشخیص اچ آی وی را رد می کند. آزمایش دیگری لازم نیست.
صدف
سلام
بعد از ۳ ماه و ۶ ماه جواب دو رپید تست و دو ازمایش انتی بادی به روش clia منفی بود.ت
ایا نیاز به ازمایش دیکری هست؟ چون دکتری بهم گفت که حتما باید الایزای نسل چهار باشه ولی الان در نظرات خوندم که شما فرمودین بعد ۶ ماه جواب قابل قبول هست و روش clia روش قابل قبولیه.نیاز به تکرار نیست؟

پاسخ
سلام صدف جان
الایزای منفی در فاصله پس از دوره پنجره (یعنی همان 3 و 6 ماه پس از تماس) تشخیص اچ آی وی را رد می کند. آزمایش دیگری لازم نیست.
مهدی
باسلام خدمت شما آقای دکتر یک سوال آیا با بودن علائم و آزمایش منفی الایزا رپید پی 24 و پی سی ار در 3ماه و 6ماه نظر قطعی است

پاسخ
سلام مهدی جان
عفونت اچ آی وی علامت اختصاصی ندارد و حتی اغلب موارد بدون علامت است. علائم کلی مانند تب یا تورم غدد لنفاوی ممکن است به هر دلیل دیگری ایجاد شده باشد. الایزای منفی در فاصله پس از دوره پنجره (یعنی همان 3 و 6 ماه پس از تماس) تشخیص اچ آی وی را رد می کند.
رضا
سلام و درود مجدد
دکتر ببخشید خیلی وقتتون میگیرم
من رفتم مشاور اصلی سایت بهداشت دولتی و مسؤل آموزش نوجوانان این مورد صحبت کردم با آقای دکتر جهانمیری نژاد
گفتن pcr بعد سه هفته جواب 100 درصد قطعی میده و نیاز به هیچ آزمایشی نیست

بهم گفتن تو سایت ها و دکترا چون ک میگن برای تشخیص نیست pcr آزمایش بدلیل پیچیدگی و گرانی آزمایشش هست اینطوره؟


پاسخ
سلام رضا جان
نکته ای که اشاره کردید کاملاً درست است. آزمایش غربالگری علاوه بر دقت بالا باید از نظر پیچیدگی و گرانی طوری باشد که در همه جا و در همه افراد قابل انجام باشد. بنا بر این، پی سی آر روش خوبی برای غربالگری نیست و به همین دلیل نیز در الگوریتم فوق در انتها قرار گرفته است. ولی از این نظر که اگر به هر دلیل فردی برای غربالگری از پی سی آر استفاده کند آیا آزمایش دیگری لازم است، واقعاً نمی توانم جواب قطعی به شما بدهم. تا جایی که اطلاع دارم، این کار درست نیست.
رضا انصاری
درود. آزمایش eclia چیست؟آیا اعتبار و تشخیص بیشتر از الایزا و رپید دارد؟ سپاس فراوان

پاسخ
درود رضا جان
روش ECLIA و CLIA، الکتروکمی لومینسانس و کمی لومینسانس، براساس ویژگی های شیمیایی موادی که دارای خاصیت لومینسانس یا تابندگی هستند استوار است. بحث فنی آن خارج از حوصله این جا است ولی به طور کلی دقت آن کمی از الایزا بیش تر است.
رضا انصاری
سپاس فراوان از جناب دکتر که برای سوالات مردم و بیماران وقت می گذارید. امیدوارم که شیوه انسانی و علمی شما برای دیگر همکارانتان هم الگو و سرمشق باشد
رضا انصاری
درود. کیت رپید تست موجود در درمانگاه های بیماری های رفتاری از نسل چندم هستند و از لحاظ حساسیت با کدام یک از نسل های الایزا برابری می کنند؟ سپاس فراوان از جناب دکتر

پاسخ
سلام رضا جان
اساس اغلب کیت های رپید یا سریع یا خانگی یا به اصطلاح "خودانجام" (Do It Yourself یا DIY) همان واکنش آنتی ژن و آنتی بادی است که در الایزا به کار می رود. بیشتر کیت های سریع اچ آی وی موجود در بازار از نسل سوم هستند ولی به ندرت برخی کیت های نسل چهارم هم توسط شرکت های مختلف تولید شده که علاوه بر آنتی بادی، آنتی ژن p24 را نیز شناسایی می کنند، هرچند اعتبار این کیت ها مورد بحث است.
به هر حال، چند نکته را در مورد کیت های رپید به یاد داشته باشید:
1- نتیجه منفی در فاصله کوتاه از تماس قابل اعتماد نیست زیرا ممکن است فرد در دوره پنجره باشد. بنابراین نتیجه منفی حتماً باید به فاصله 3 و 6 ماه پس از تماس با آزمایش مجدد توسط کیت رپید تأیید شود.
2- نتیجه تست رپید طبق تعریف حداکثر تا 30 دقیقه مشخص می شود. نتایج پس از مدت فوق یا در صورت هرگونه تردید باید تکرار شود.
3- در مورد نحوه انجام آزمایش و تفسیر نتایج حتماً به بروشور کیت مراجعه کنید.
4- نتیجه مثبت در بسیاری از موارد به صورت کاذب مثبت است و باید توسط آزمایش الایزا تأیید شود.
hamed
لطفا من رو از این سردرگمی نجات بدید با این همه آزمایش من دیگه از لحاظ روحی واقعا تحت فشار هستم و دیگر تحمل استرس آزمایش دادن رو ندارم هر دکتری یه چیزی میگه و آدم رو به شک می اندازه..ٱیا p24 و pcr لازمه بعد چند سال؟ چرا آزمایشگاه میگه تست ما p24 هم داره ولی داخل برگه جواب چیزی ننوشته از روش تست؟

پاسخ
معمولاً روش انجام آزمایش در برگه جواب قید می شود. بعضی مراکز سایر جزئیات مانند نسل سوم یا چهارم یا آنتی ژن p24 و ... را هم می نویسند. متأسفانه رویه یکسانی وجود ندارد و این محدود به کشور ما نیست. مهم این است که به یک پزشک اعتماد کنید و با او مشورت کنید.
hamed
چرا بعضی ٱزمایشگاه ها اعلام میکنند تست Pcrدقتی ۱۰۰٪ دارد ؟؟ ٱیا تست نسل سوم بعد از چند سال اطمینان ۱۰۰٪ ندارد؟

پاسخ
در هنگام تفسیر نتایج یک آزمایش به مجموعه تابلوی بالینی و شرایط انجام آزمایش باید توجه شود. این که پی سی آر دقت بالاتری دارد دلیل بر بهتر بودن آن در هر شرایطی نیست. نتیجه منفی الایزای نسل سوم به فاصله 6 ماه پس از تماس با احتمال نزدیک به قطعیت رد کننده تشخیص اچ آی وی است.
hamed
با سلام
من بعد از چند سال که از دوره پنحره میگذره بارها تست رپید و آنتی بادی داده ام و منفی بوده به چند متخصص عفونی مراجعه کردم که همه غیر از یکی از آنها تست هارا کافی دونستند ولی یکی از اونها گفتن اگه میخوای مطمن بشی تست الایزا نسل چهار حتما بده که p24 هم باشد ولی بقیه گفتند نیازی نیست و p24 بعد از چند سال مزیتی ندارد آیا باید برای اطمینان ۱۰۰٪ تست نسل چهار داد؟

پاسخ
سلام
به نظر بنده هم آزمایش بیش تر لازم نیست.
رضا
اهان حالا متوجه شم
روزی که من ازمایش دادم p24 هم بود داخلش که اگر بود نشان میداد یعنی در اوج خودش بوده اون روزی که ازمایش دادم
همچنین hiv rna هم در اوج بوده اگر بود نمایش میداد احتمال زیاد
رضا
الان من روز 45 هستم پس فک کنم نزدیک 97 درصد واقعی باشه الان بدم ازمایش

پاسخ
به نموداری که به مطلب بالا اضافه کردم توجه کنید. شکل منحنی خاکستری رنگ (HIV Antibody) نشان می دهد که مقدار آنتی بادی به تدریج بالا می رود. البته همه ارقام مربوط به مطالعات خارج از کشور ایران است و بنده اطلاعی از وضعیت بیماران در ایران ندارم و نمی توانم درباره شما هم اظهار نظر قطعی کنم.
امیدوارم تا همین حد قانع شده باشید.
رضا
در هفته ششم چقدر میتوان مطمعا شد بهشون دوباره یه ازمایش بدم

پاسخ
پاسخ شما البته بستگی به عوامل مختلف دارد. به طور کلی دقت الایزای نسل چهارم در روز 28 تا 95 درصد گزارش شده است. یعنی حتی در بهترین مراکز 5 درصد نتایج منفی در روز 28 منفی کاذب است و غلط است. این رقم در روز 90 به کمتر از 0.01 درصد می رسد.
رضا
آقای دکتر هیچ کدوم اونا که من ازمایش دادم مثبت نبودن که من ازمایش دادم فقط میترسم درست نباشن

بعضیا گفتن این دو ازمایش _(آلایزا نسل 4 و pcr) بعد 24 روز بالای 95 درصد واقعیه
بعضیام گفتن این دو ازمایش بعد 24 روز از رفتار مشکوک زیر 10 درصد واقعیه

پاسخ
اگر الایزا منفی باشد باید منتظر باشید تا دوره پنجره طی شود و آزمایش الایزا را تکرار کنید (3 و 6 ماه پس از تماس). تا جایی که می دانم راه میانبر دیگری وجود ندارد.
رضا
آقای دکتر لطفا جواب بدید ممنون
الان من از آلایزا 4
و پی سی آر
بعد 24 روز از برخورد
میتونم چند درصد مطمعا باشم دارم میمیرم از استرس

پاسخ
شما دقیقاً با وضعیتی روبرو هستید که در سناریوی فوق مطرح شده است. طبق الگوریتم فوق، برای این که مطمئن شویم نتیجه مثبت یا مشکوک الایزا درست است یا خیر، یعنی مثبت واقعی است یا مثبت کاذب، بهترین راه انجام آزمایش افتراقی (HIV-1/ HIV-2 differentiation assay) است. در گذشته و طبق الگوریتم های قبلی، برای این کار از آزمایش وسترن بلات استفاده می شد ولی این روش هم اکنون منسوخ شده است. اگر آزمایش افتراقی، نتیجه مثبت الایزا را تأیید کند، تشخیص عفونت اچ آی وی قطعی است. اگر نتیجه آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، آزمایش پی سی آر باید انجام شود.
بر اساس آنچه در سناریوی فوق گفته شده، شما سالم هستید و لازم نیست کاری بکنید. البته سواد بنده هم محدود است ولی تا جایی که می دانم بهتر است با توجه به تفاوت شیوع اچ آی وی و ویژگی های اپیدمیولوژیک دیگر در جوامع مختلف، شما برای اطمینان هم که شده آزمایش افتراقی را انجام دهید.
لیلی
سلام..ممنونم از توضیحاتتون اقا سعید
و همچنین اقای افشاری
رضا
خوب دکتر اینطور که شما میگید کلا pcr rna یه ازمایش الکی هست موقع تشخیص اولیه

پاسخ
هر ابزاری اگر به جا استفاده نشود بی فایده و حتی گاهی زیان بار است. همه آزمایش ها ابزار تشخیصی در دست پزشکان هستند و در جای خود بسیار مفید، منتهی به شرطی که از آن ها درست استفاده شود.
سعید
سلام جناب دکتر وقتتون بخیر
یه صحبت کوتاه داشتم با لیلی خانم که انقدر سوال میکنن و پیگیر هستن و نگران.
لیلی خانم ازمایش الایزا و hivab/ag/p24یه ازمایشی هست که حتی در مراکز اهدای خون،بیمارستانها،مراکز کنترل رفتاری به عنوان یه آزمایش استاندارد و تکمیلی برای رسیدن به جواب قابل قبول در جهت شناسایی افراد بیمار،عملهای جراحی،شناسایی مادران بیمار باردار جهت تولد نوزاد وخیییلی مسائل دیگه مورد استفاده قرار میگیره و طبق صحبتهای خودتون که بعد از چهارسال آزمایشتون منفی شده خیالتان راحت و علت این صحبت را با ذکر این دلیل خدمتتان میگویم که هیچ گونه انتی بادی و انتی ژنی در خون شما در جهت مقابله با این ویروس وجود ندارد که بتواند در ازمایش نشون داده شود پس نتیجه میگیریم که شما کاملا صحت و سلامتیت و هیچ گونه پیگیری احتیاج نیست

پاسخ
سلام و تشکر
رضا
حتی دختری که باش رابطه داشتم رفت ازمایش داد منفی بود نوشته بود not الایزا بود 6 ماهم هست باهمیم میدونم رابطه ای نداشت با کسی این شش ماه

پاسخ
پاسخ در کامنت قبلی
رضا
خوب دکتر الان این جوابا چند درصد مطمعا کننده هست از صفر تا صد بعد این که علائم در من پدیدار شد آزمایش دادم دیروز به 4 آزمایشگاه زنگ زدم گفتن پی سی آر بعد 8 روز قطعیت 98 درصدی داره من بعد 24 روز دادم آزمایشش

پاسخ
آزمایش پی سی آر برای غربال گری مناسب نیست. کاربرد پی سی آر:
1- تأیید موارد منفی یا نامشخص آزمایش افتراقی به دنبال الایزای مثبت
2- تعیین بار ویروس در مبتلایان به اچ آی وی
در مورد الایزا:
1- آزمایش منفی با هر یک از انواع الایزا به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست.
2- در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید، آزمایش منفی 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی بیشتر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
3- نتایج مثبت الایزا باید با آزمایش افتراقی تأیید شود.
لیلی
سلام.ممنونم از پاسخ گوییتون
رضا
سلام و درود آقای دکتر

لطفا کمکم کنید من یک رابطه داشتم که 18 روز بعدش یه ازمایش دادم HIV1 2 منفی بود و روز 24 م بعد از رابطه
ازمایش آلایزا نسل چهار دادم که عددش 0.106 بود و نوشته بود زیر 0.25 منفیه
همزمان باهاش یه ازمایش PCR هم دادم که منفی بود

من اسهال دارم غده لنفاوی زیر گوشم قدر یه عدس بزرگ شده بدون درد و همچنین سرما هم خورده بودم که خوب شد اون بعد 3 4 روز

الان خیلی استرس دارم در حد مرگ لطفا به من بگید این ازمایش و کار ها تا چه حد واقعی میباشد ؟ چند درصد میتوان به جواب هایی که امده مطما شد ؟

پاسخ
سلام رضا جان
برای این که خیالتان راحت شود، آزمایش الایزا را به فاصله 3 و 6 ماه پس از تماس مشکوک تکرار کنید.
لیلی
من پیش یه متخصص اون ازمایشارو دادم منفی شد دیگه.چرابرم پیش متخصص؟
فقط سوال من اینه که بعد از چهار سال ممکنه کسی پی سی ار نشون بده یا نه؟
مینو
سلام خسته نباشین، چند سال بعد از رابطه، جواب منفی آزمایش آنتی بادی نسل سوم تو آزمایشگاه معمولی معتبره؟ خیالم راحت باشه؟

پاسخ
سلام مینو جان
بله خیالتان راحت باشد.
لیلی
من ازمایش انتی بادی مشکوک ب مثبت شدم و بعدازمایش کامبی و پی سی ار کمی بعد از چهار سال منفی بود....ولی افتراقی انجام ندادم..ولی اون دوتا منفی شد کفایت نمیکنه؟قطعی منفی هستم اچ ای وی؟سوال دوم..پی سی ار ممکنه بعد از چهار سال نشون نده؟؟
سوم..با چه ازمایشی میتوان فهمید شخص اچ ای وی در کدوم مرحله قرار دارد؟؟

پاسخ
توصیه نهایی بنده این است که با یک پزشک متخصص بیماری های عفونی مشورت کنید.
لیلی
سلام.ازمایش ترکیبی combi.p24ag+ab....ازمایش افتراقیه؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
خیر، combi.p24ag+ab معادل همان الایزای نسل چهارم است.
سعید
جناب دکتر همونطور که عرض کردین.در مقاله ای که گفتین درباره با تست های سریع و خانگی گفته شده اما من نظرتون رو به مقاله پایین که میگه بعد از یک ماه با الایزا نسل چهار کافیه جلب میکنم.چون بنظرم ازمایش الایزا نسل چهار در ازمایشگاه مسلما در سه ماه جواب قابل قبولی میدهد البته قصد بنده فضولی و یا جسارت نیست فقط در حد تبادل اطلاعات و افزایش اگاهی ممنون میشم درباره مقاله زیر نظرتون رو بدونم
https://www.avert.org/hiv-testing/whats-involved

پاسخ
سلام سعید جان
بله موافقم و در متن پاسخ بنده هم نوشته شده که نظرات مختلف است ولی ترجیحاً بهتر است احتیاط بیشتر را با توجه به جمیع شرایط در پیش بگیریم.
لیلی
مثلا من انتی بادی مشکوک ب مثبت شدم...بعد تزکیبی منفی..پی سی ار ب روش کمی منفی...بعد از چهار ممکنه پی سی ار نتونه ویروس رو بشماره تو خون؟مثلا بیمار ها چطوری
بعد از چهار سال با استفاده از این پی سی ار میتونن دارو مصرف کنن وقتی شمرده نمیشه و پیدا نمیشه؟؟؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
اگر منظور تان از آزمایش ترکیبی، همان آزمایش افتراقی HIV-1 و HIV-2 باشد، منفی شدن نتیجه آن و پی سی آر کفایت می کند و اقدام دیگری لازم نیست.
صدف
سلام.اقای افشار یک سوال دارم.جواب رپید تستم منفی بود.پزشک هم تایید کردن.بعد به درخواست خودم کیت رو گرفتم و اوردم منرل.بعد از ۲ساعت تقریبا یک دفعه جواب مثبت شد!!زنگ زدم پرسیدم گفتن کیت جواب اولیه اش مهمه و بعد از چند ساعت کاذب هست نیازی به تکرار نیست ایا درست گفتن؟

پاسخ
سلام صدف جان
هر کیت دستورالعمل و بروشوری دارد که نحوه انجام آزمایش و تفسیر نتایج باید طبق آن باشد. معمولاً نتایج حداکثر در عرض چند دقیقه مشخص می شود و نتیجه تأخیری، معتبر و قابل استناد نیست.
لیلی
سلام.برای گرفتن گواهینامه پایه دو ازمایش اچ ای وی میگیرن؟؟برای گواهینامه تاکسی یا فقط ازمایش معتادی میگیرن؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
متأسفانه اطلاع ندارم.
لیلی
سلام.مثلا من که انتی بادی مثبت شد بعد ازمایش ترکیبی
دادم منفی شد پی سی ار کمی هم منفی شد..من قطعی منفی هستم از نظر اچ ای وی.بعد از چهار سال..
اگر برم انتی بادی ازمایش بدم و باز مثبت باشع ولی ترکیبی و پی سی ار منفی باشه چی؟؟تکلیف چیست؟؟والا من موندم تو این ازمایشها هنوز
البته میخوام برام تست رپید از داروخانه بگیرم از خودم ازمایش بگیرم ببینم چجوری در میاد

پاسخ
سلام لیلی جان
اگر منظور تان از آزمایش ترکیبی، همان آزمایش افتراقی HIV-1 و HIV-2 باشد، منفی شدن نتیجه آن و پی سی آر کفایت می کند و اقدام دیگری لازم نیست.
سعید
جناب دکتر سلام
علت اینکه چند روزیه به دوستان جدید میگین بعد از ۶ ماه دوباره ازمایش بدن چیه؟اتفاقی افتاده؟
مگر نمیگید الایزا نسل چهار ۲تا ۴ هفته تشخیص میده چجور بعد از دوماه اضافه تر از دوره پنجره در الایزا نسل چهار تشخیص داده نمیشه ینی باید ۶ ماه برای تشخیص اونم با الایزا نسل چهار صبر کرد؟

پاسخ
سلام سعید جان
اول این که علم به سرعت در حال تغییر است و سواد بنده هم به تناسب تجربه و مطالعه و توان خودم تغییر می کند. ولی دلیل اصلی وسواس بیشتر بنده این است که اخیراً به دلایل مختلف از جمله کمیاب و نایاب شدن برخی کیت ها، فکر می کنم امکان انجام نسل چهار برای آزمایشگاهها کمتر مقدور است. هرچند حتی با نسل چهار هم برخی منابع همان 6 ماه را توصیه می کنند. نظر شما و سایر خوانندگان محترم را به عین عبارتی که در سایت مرکز کنترل بیماری ها (CDC) آمده جلب می کنم:
https://www.cdc.gov/hiv/basics/testing.html#how_soon_after
Ask your health care provider about the window period for the test you’re taking. If you’re using a home test, you can get that information from the materials included in the test’s package. If you get an HIV test after a potential HIV exposure and the result is negative, get tested again after the window period for the test you’re taking to be sure. If your health care provider uses an antigen/antibody test performed by a laboratory on blood from a vein you should get tested again 45 days after your most recent exposure. For other tests, you should test again at least 90 days after your most recent exposure to tell for sure if you have HIV.
و این عبارت در تکمیل نظر CDC در سایت HIV.gov آمده است که یکی از سایت های رسمی و معتبر وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا به شمار می آید:
https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results
If you get an HIV test within 3 months after a potential HIV exposure and the result is negative, get tested again in 3 more months to be sure.
رضا انصاری
درود. من برای بار دوم بعد از 6 ماه از رابطه ام رفتم رپید تست دادم و منفی بود. به نظر شما جواب منفی چقدر اعتبار دارد؟ سپاس فراوان از شما

پاسخ
درود رضا جان
نتایج منفی 6 ماه پس از تماس با احتمال نزدیک به 100% قابل اعتماد است. خیالتان راحت باشد.
لیلی
سلام.مثلا یکی ازمایش انتی بادی مثبت باشه ولی پی سی ار منفی باشه.چی میشه.یا مثبته یا منفی؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
همان طور که مکرراً گفته شده باید مراحل طبق الگوریتم انجام شود. در حالتی که شما گفته اید، در واقع یک مرحله یعنی آزمایش افتراقی از الگوریتم حذف شده است. پرسش شما این است که "تکلیف فردی که الایزا مثبت و پی سی آر منفی است، چیست؟"
واقعیت این است که اظهارنظر قطعی در این مورد نمی توان کرد ولی آنچه روشن است این که در برخی مبتلایان به اچ آی وی مقدار ویروس در خون ممکن است به قدری کم باشد که با پی سی آر قابل شناسایی نباشد. بنابراین الایزا مثبت و پی سی آر منفی رد کننده تشخیص اچ آی وی نیست.
عباس
دکترجان، خدا خیرتون بده.واقعا این کار مشاوره و راهنمایی شما ستودنیست.انشاالله که خیرشو ببرید.انسان تا زمانی که به مشکلی برنمیخوره ارزش سلامتی و زندگی سالم را نمیدونه.از همه خواهش دارم زندگی سالمی را از هر لحاظ انتخاب کنند.موفق و پیروز باشید
عباس
با سلام.من یکماه پس از رابطه تست الیزای نسل چهارم دادم منفی بود میزانش(۰.۶)بود ،دوباره ۵۷روز بعد از این ازمایش دوباره ازمایش دادم خوشبختانه بازم منفی بود البته ایندفعه میزانش(۰.۱۴)بود.لطفا راهنمایی کنید چرا در مدت ۵۷روز ۸واحد افزایش انتی بادی اتفاق افتاده؟بدجور وسواس شدم استرس دارم شدید.البته ناگفته نماند بنده چون متوجه شدم دچار زگیل تناسلی شدم رفتم برای اولین بار ازمایش اچ ای وی دادم.زگیلها را هم متخصص پوست درمان کرد فقط چندتا دوباره درامدن.

پاسخ
سلام عباس جان
نتیجه آزمایش مهم است که منفی بوده و عدد آن بی اهمیت است.
لیلی
سلام.پس من بعد از چهارسال ازمایش pcr rna دادم قبول نیست؟؟؟؟بعد از اون ازمایش انتی بادی که مشکوک شدم به مثبت.پی سی ار بعد از چهار سال منفی قبول نیست؟؟؟؟
پس اونایی که میخوان دارو مصرف کنن از این ازمایش استفاده نمیکنن؟؟؟پس مثلا چند سال که از مریضیشون بگذره با این ازمایش نمیتونن بررسی بشن و دارو بگیرن؟؟؟


پاسخ
سلام لیلی جان
عرض بنده این نبود. پی سی آر دو کاربرد دارد. یکی به عنوان آزمایش تکمیلی برای تأیید نتیجه مثبت الایزا که آن هم با توجه به الگوریتم جدید به شرطی است که نتیجه آزمایش افتراق HIV-1 و HIV-2 منفی یا نامشخص باشد. کاربرد دوم پی سی آر همان بررسی حین درمان است که اشاره کردید. در غیر از موارد فوق، تفسیر نتایج پی سی آر باید با احتیاط صورت گیرد.
لیلی
سلام اقای افشار.این درست است که بعد از رابطه میشکوک درازمایش pcr rna hiv رفته رفته تشخیص کم میشود.مثلا بعد از دوسال یا سه سال تشخیص داده نمیشه و فقط یک ماه اول دقتش بیشتره؟

پاسخ
سلام لیلی جان
بله درست است. هر آزمایش دارای ویژگی ها و کاربردهای خاص خود است و باید به جایگاه پی سی آر در الگوریتم تشخیصی اچ آی وی توجه شود. در غیر این صورت، نتایج آزمایش قابل اعتماد نخواهد بود.
صدف
چرا نظر من ثبت نمیشه مردم از استرس

پاسخ
تلاشم این است که اگر مشغله اجازه دهد نظرات را معمولاً هر روز چک کنم. در صورت تأخیر، پوزش بنده را بپذیرید.
مهران
سلام...من بعد پنج ماه از آخرین رابطم تست نسل چهارم ecl دادم که منفی بود و نامزدم هم تست نسل سوم الیزا رو داده که اونم منفی بوده...نتایج قابل اعتماده و آیا نیاز به آزمایش دیگری هست؟؟؟

پاسخ
سلام مهران جان
ترجیحاً برای اطمینان، آزمایش را شش ماه پس از رابطه تکرار کنید.
صدف
سلام.بعد از ۱۱۰ روز جواب رپید و الایزا منفی بود.
در برگه ازمایش نوشته شده:
CLIA method (Abbott) has been used.
HIV P24 & antibodies total Ab against HIV1,HIV2 were analysed.
الایزای نسل ۴ انجام شده اقای افشار؟
صدف
ببخشید من ادامه ی سوالم رو یادم رفت بپرسم.در برگه ازمایشم نوشته شده : HIV p24 ag & antibodies (total Ab )against HIV1,2 were analysed.میخوام بدونم یعنی هم انتی ژن چک شده هم انتی بادی؟و اینکه بعد ۱۱۰ روز به جواب ممفی الایزا میشه اعتماد کرد؟

پاسخ
بله هم آنتی بادی و هم آنتی ژن p24 هم چک شده است ولی ترجیحاً برای اطمینان، آزمایش را شش ماه پس از رابطه تکرار کنید.
صدف
سلام.بعد از ۱۱۰ روز جواب رپید تست و الایزا منفی بود.ایا نیاز هست مجدد تکرار بشه؟

پاسخ
سلام صدف جان
ترجیحاً برای اطمینان، آزمایش را شش ماه پس از رابطه تکرار کنید.
گل بانو
سلام مجدد و مرسی‌از پاسخگوییتون و وقتی که گذاشتین، اما میدونم لکه های روی زبونم آفت نیست چون درد‌ ندارن و نوک ربونم هستن، استرس دارم که نکنه لکوپلاکی مویی باشه! البته بگم که تو چند روز متوجه شدم لکه ها تا حدودی جابه جا میشن مثلا یکیش یه روز زیر زبونمه و یه روز کنار زبونم ولی بدون درد، (اینم بگم که کنار زبونم هردوطرف خیلی وقته یکم پستی بلندی و شیار داره ولی نمیدونم از اول بوده یا نه) بنظرتون بازم نگرانیم بی مورده یعنی؟ بازم ممنونم

پاسخ
سلام
لکه های سفید جا به جا شونده اصطلاحاً زبان جغرافیایی نام دارد که بی ضرر است و علت آن روشن نیست. با این حال، اگر همچنان نگران هستید، توصیه می کنم به یک متخصص پوست یا دندانپزشک مراجعه کنید.
گل بانو
سلام خسته نباشین، من قبلا هم سوال پرسیدم، ممنون میشم جوابم رو بدین، بعد شش سال آنتی بادی الایزا احتمالا نسل سوم تو آزمایشگاه خصوصی شهر کوچیکمون دادم و جوابش منفی بود، خیالم دیگه راحت باشه؟ رو زبونم چندتا لکه سفید کوچیک دارم بیشتر نوکشه

پاسخ
سلام گل بانو جان
آفت (بر وزن بافت) زخم کوچک و اغلب گردی است که نوع دهانی آن در مخاط دهان، زبان، گلو ایجاد می شود. آفت تناسلی ضایعه مشابهی است که در مخاط اندام تناسلی ایجاد می شود. آفت معمولاً حاشیه قرمز و مرکز خاکستری دارد، دردناک است و علت اصلی آن نامشخص است ولی نوعی ویروس ناشناخته، استرس یا برخی خوراکی ها مانند گوجه فرنگی در ایجاد یا تشدید آن مؤثر دانسته شده است.
نکته مهم درباره پرسش شما و اچ آی وی این است که این عفونت در مرحله حاد مشخصه خاصی در دهان ندارد ولی در مرحله مزمن به دلیل نقص ایمنی با افزایش مشکلات دهان و دندان مانند آفت شدید و طول کشیده و مقاوم به درمان همراه است.
همه افراد ممکن است دچار آفت شوند و از این نظر، آفت هیچ ارتباطی با عفونت اچ آی وی در مرحله حاد ندارد. ضمن این که آزمایش شما منفی بوده و از این نظر، جای نگرانی نیست.
گل بانو
سلام خسته نباشین، من ۶ سال پیش چندتا رابطه محافظت نشده با یه آقایی داشتم که بعد چندروز از یکی رابطه ها یسری علائم داشتم که مهم ترینش درد و سفید کنارزبانم بود و چهارپنج روز طول کشید، مدتی بعد من ازداج کردم یه هفته بعد اولین رابطمون دهان همسرم دوتا آفت زد و یکم سرما خورد، یکسال و نیم بعد رفت خون اهدا کرد و سالم بود، گذشت و من باردار شدم و دکتر برام آزمایش ایدز نوست و من تو یه آزکایشگاه خصوصی تو شهر کوچیکمون انجام دادم و جوابش سه چهار روز بعد اومد، فقط نوشته نگاتیو و عدد نداره، و اینکه نوشته روشش الایزا بوده، نسل سومه یعنی؟ آیا بعد گذشت ۶سال قابل اطمینانه؟ من چندتا لکه سفید روز زبونم دارم و گاهی هم غدد گردنیم درد داره، خیلی استرس دارم که منفی کاذب باشه، کمکم کنین
سعید
سلام و درود
من یک ماه از رابطه ام میگذره خیلی علائم بدی دارم
غدد لفاری زیر گوشم باد کرده اندازه نخود بدون درد
سرما خوردم سرگیجه دارم
رو زبونم زرد مایل ب سبز شده
از استرس همه بدنم میلرزه زوری ندارم
سردرد ندارم
وقتی آدم سرما میخوره بدنش گرم میشه مقداری ولی تب نیست
اسهال هم ندارم تقریبا
عضله دردی ندارم

چیکار کنم آزمایش چی تویک ماهگی خوبه دارم میمیرم از استرس

پاسخ
سلام سعید جان
بهترین توصیه ام به شما این است که ضمن حفظ خونسردی، به یک پزشک مراجعه کنید و آزمایش ها در صورت صلاحدید پزشک (شامل اچ آی وی) انجام شود. علائمی که ذکر کردید نشانه های کلی است و علل متعدد و مختلفی ممکن است مطرح باشد.
لیلی
سلام.اقای افشاری..تست رپید اچ ای وی رو میشه خرید از داروخانه و خودمون انجام بدیم؟؟؟؟؟؟
همه داروخانه ها دارن این تست؟؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
بله تست رپید از اغلب داروخانه ها بدون نسخه قابل تهیه است.
رضا انصاری
درود بر جناب دکتر. کیت های تست رپید از نسل سوم هستند.حالا با توجه به اینکه در این کیت ها آنتی ژن هم مورد تست قرار نمیگیرد و فقط روی آنتی بادی کار میکنند، آیا جواب منفی بعد از پنج ماه دوره پنجره معتبرست؟ با سپاس فراوان . البته لازم بذکر هست که مارک این کیت ها sd هست و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هست.

پاسخ
سلام رضا جان
احتیاطاً همان 6 ماه که قبلاً هم خدمت شما عرض شد، ارجح است.
رضا انصاری
درود بر جناب دکتر. لطفن بگید در رپید تست ایدز چه مواردی مورد تست قرار می گیرند؟ منظورم آنتی بادی به تنهاییه یا آنتی ژن هم مورد تست قرار میگیرد. با سپاس فراوان از پاسخگویی شما

پاسخ
سلام رضا جان
به نکته خوبی اشاره کردی. بیشتر کیت های سریع (رپید) اچ آی وی فقط آنتی بادی را در خون شناسایی می کنند. البته کیت هایی هم هست که توانایی شناسایی آنتی ژن و یا تشخیص ویروس در بزاق را نیز دارند.
رضا انصاری
درود.من پنج ماه بعد از آخرین رابطه ام تست رپید انجام دادم و منفی بودم. البته باید بگم هیچگونه دخولی هم با نامزدم نداشتم. حالا چقدر باید به نتیجه منفی اعتماد کنم؟ سپاس فراوان از شما

پاسخ
سلام رضا جان
با توجه به منفی بودن آزمایش، احتمال آلودگی به اچ آی وی تقریباً منتفی است. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید، آزمایش 6 ماه بعد از تماس هم تکرار شود ولی بیشتر منابع همان حداکثر 3 ماه را کافی می دانند.
سعید
با سلام.بی نهایت ممنونم از راهنماییاتون.تمام کسانی که اینجا میان نهایت نگرانی و استرس رو دارن تحمل و تجربه میکنند و امیدشون به تخصص و علم و قلم شماست مرسی از زحماتتون تورو خدا به این کار خیر و خداپسندانتون ادامه بدید.ارزوی بهترینهارو تو زندگی شخصی و کاریتون براتون دارم.
صدف
سلام.اگر از رابطه ی مشکوک ۴ماه و نیم بگذره و جواب رپید تست منفی باشه باز نیاز به تکرار هست؟

پاسخ
سلام صدف جان
با توجه به منفی بودن آزمایش، احتمال آلودگی به اچ آی وی تقریباً منتفی است. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید، آزمایش 6 ماه بعد از تماس هم تکرار شود ولی بیشتر منابع همان حداکثر 3 ماه را کافی می دانند.
سعید
سلام جناب دکتر ببخشین برای بار دوم مزاحمتون میشم
بنده گفتم بعد از ۴ ماه و ۱۰ روز از یه بوسه ی دهانی که افت داشتم ازمایش الایزا نسل چهار دادم و منفی شد و پارتترم هم دوبار ازمایش الایزا دادن که منفی شد اما چون مشکوک بودم که ایشون با اشخاص دیگه ای رابطه داشته باشند خیلی نگرانم
من بغیر از اون بوسه عمیق اولی چندین بار با ایشون رابطه ای در حد بوسه عمیق و اورال که البته ایشون با دهانشون آلت بنده رو تحریک میکردند داشتم و خییییلی نگرانم واقعا حال و روز خوبی از لحاظ روانی ندارم با مرکز مخصوص مشاوره اچ ای وی تماس گرفتن کارشناسشون گفتن حتی یه قطره خون هم به تنهایی نمیتونه باعث انتقال بشه و باید حتما خون به اندازه ای باشه که مزه ی ان حس بشه و یا اطراف دهان و پوست خونی بشه تا باعث انتقال بشه نه هر تماسی و هرچیزی آیا با روابط فوق با ازمایشها و اینکه دقیق نمیدونم طرفم با کسی رابطه نداشته احتیاج به پیگیری یا ازمایشی چیزی هست من هیچ گونه رابطه ی دخولی چه با ایشون و چه شخص دیگه ای نداشتم اما چندوقتیه حال و روزم خوب نیست.الان دوسه روز دو طرف لبهام دوسه تا دانه برحسته خیلی ریز که عین خشکی میمونه و میسوزه هم زده پیشنهادتون برای بنده چیه باز هم آزمایش الایزا بدم؟پیگیری کنم؟بی نهایت از صبر و بردباری در پاسخگوییتان سپاسگزارم


پاسخ
سلام سعید جان
با توجه به منفی بودن آزمایش ها، احتمال آلودگی به اچ آی وی تقریباً منتفی است. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید، آزمایش 6 ماه بعد از تماس هم تکرار شود ولی بیشتر منابع همان حداکثر 3 ماه را کافی می دانند.
لیلی
در ضمن منم ازمایشم توش نوشته بود combi الیزا نسل 4 دیگه درسته؟

پاسخ
احتمالاً منظور Elecsys® HIV Combi assay بوده است. کامبی یک اسم و مخفف Combination به معنی ترکیب است. این آزمایش به روش کمی لومینسانس (و نه الایزا) انجام می شود و ترکیبی از آنتی بادی HIV و آنتی ژن p24 است.
لیلی
سلام ببخشید
1-من بعد از چهار سال ازمایش انتی بادی اچ ای وی دادم نمیدونم اون الیزا بود یا نه مشکوک به مثبت شدم بعدمنو شوهرم رفتیم پیش یه متخصص برای جفتمون ازمایش الیزاا نسل4 و pcr rna دادیم که منفی بودن خداروشکر.منظورم اینه که ممکنه بدلیل وجود انتی بادیی بار ویروسی در بدن ماکم شود جواب پی سی ار rna منفی شود؟همچین چیزی ممکنه؟
2-الیزا نسل 4 میتونه انتی ببادی ها رو شناسایی کنه به خوبی؟یا فقط برای p24 بیشتر بدرد میخوره؟
3-اون ازمایشی که مشکوک به مثبت شدم الیزا بوده ایا؟الیزا نسل4 خیلی بکشه یک روزه جوابش میاد وولی این ازمایشی که مشکوک ب مثبت شدم بعد از یک هفتهه جوابش اومد بعد تو یه ازمایشگاهی بود کامل تصویب نشدده بود
4-ایا از راه خوردن ترشحات واژینال ویروس انتقال پیدا میکند؟بلعیدن
5-علاعم ویروس اچ ای وی بعد از یک روز یا همان روز تماس مشکوک ممکن است دیده شود مثله اسهال؟نه دو هفته بعد یا چهار هفته نه..همان روز یا یک روز بعد ممکن است ایا؟؟؟؟باتشکرات فراوان

پاسخ
سلام لیلی جان:
1- خیر چون هم زمان آنتی بادی هم منفی بوده است.
2- هر دو را به خوبی شناسایی می کند.
3- احتمالاً بله الایزا بوده است.
4- اگر دهان زخم نباشد چنین احتمالی بسیار کم است یا وجود ندارد. روی شرط تماس با خون تأکید شده است. رفتارهای پرخطر در مورد سرایت عفونت اچ‌آی‌وی تعاریف مشخصی دارد. اچ‌آی‌وی از طریق بزاق منتقل نمی‌شود. تنها در صورتی که فردی که لب او زخمی است در تماس با خون (فقط خون) فرد مشکوک قرار گیرد، خطر سرایت اچ‌آی‌وی وجود دارد. خطر انتقال اچ آی وی در سکس دهانی وجود ندارد و یا بسیار کم است. نوعی از سکس دهانی که خطر فوق در آن نسبتاً بیشتر است تماس دهان با آلت مرد است که آن هم بسیار اندک است. به هرحال، توجه کنید که خطر انتقال بیماری های دیگر مانند هپاتیت یا عفونت های آمیزشی مانند سوزاک و سیفیلیس با سکس دهانی وجود دارد. به همین دلیل، استفاده از کاندوم یا محافظ دهانی (dental dam) و نیز موادی که خطر انتقال عوامل بیماری زا را کاهش می دهد، در سکس دهانی به شدت توصیه شده است.
4- خیر. علائم عفونت حاد اغلب پس از یک دوره نهفته بروز می کند (حداقل دو تا چهار هفته) و در برخی افراد این علائم بسیار خفیف است یا اصلاً بروز نمی کند.
فاطیما
سلام ...یه خواستگار دارم که زن داشته وزنش بخاطر ایدزفوت شده وسه ساله از فوتش میگذره وتواین سه سال ازمایشاش منفی بوده درحالیکه باخانمش هم رابطه داشته درحالیکه ازکاندوم هم استفادع نکردن چطورممکنه این اقاسالم باشه درحالیکه تمام ازمایشاش منفیه...من خیلی میترسم باهاش ازدواج کنم

پاسخ
سلام فاطیما جان
به عنوان یک قاعده، برخلاف تصور عمومی، انتقال اچ آی وی به سختی امکان پذیر است. در آمیزش واژینال حفاظت نشده (اگر فرد مبتلا تحت درمان نباشد و آمیزش بدون استفاده از کاندوم یا روش حفاظتی دیگر انجام شود)، خطر انتقال اچ آی وی از زن به مرد تقریباً نصف خطر انتقال از مرد به زن است (میانگین به ترتیب 0.04 درصد و 0.08 درصد). عوامل مختلفی این خطر را افزایش یا کاهش می دهد. مثلاً خطر انتقال در مردانی که ختنه شده اند کمتر است. بیشترین خطر انتقال در آمیزش مقعدی (میانگین 0.11 درصد) گزارش شده است.
به طور کلی، منفی بودن آزمایش غربالی (پس از دوره پنجره) با درصد اطمینان بسیار بالا (نزدیک به قطعی) نشان می دهد که او مبتلا به عفونت اچ آی وی نیست.
فاطیما
سلام ...یه خواستگار دارم که زن داشته وزنش بخاطر ایدزفوت شده وسه ساله از فوتش میگذره وتواین سه سال ازمایشاش منفی بوده درحالیکه باخانمش هم رابطه داشته درحالیکه ازکاندوم هم استفادع نکردن چطورممکنه این اقاسالم باشه درحالیکه تمام ازمایشاش منفیه...من خیلی میترسم باهاش ازدواج کنم
حامد
combi به چه معناست ؟ گفتن کیت ما combi هست ولی نمیتواند تفکیک کند ولی به آنتی ژن واکنش نشان خواهد داد..ممنونم از شما جناب افشاری

پاسخ
احتمالاً منظور Elecsys® HIV Combi assay بوده است. کامبی یک اسم و مخفف Combination به معنی ترکیب است. مثلاً به ماشین یا ابزاری که دو یا چندکاره باشد، کامبی می گویند.
لیلی
1-الان منو شوهرم بعد از سه یا چهارسال ازمایش pcr rna دادیم مثلا ممکنه بدلیل تولید انتی بادی بار ویروسی کم شود جواب منفی بیاد؟یا این که ویروس مخفی شده باشه چون تو یکی از سایت ها نوشته بود ویرووس میتونه مخفی شه توی خون همچین چیزی ممکنه؟
2-الیزا نسل 4 انتی بادی 1و2 را شناسایی میکنه وp24 ؟
3-ازمایش اچ ای وی انتی بادی غربالی انتی بادی های 1و2 را میتونه شناسایی کنه فقط و اینکه از مواد الیزا استفاده میشود؟
واقعا ممنونم از سایت خوبتون بهترین سایته واقعا.ممنونم از صبر و حوصلتون

پاسخ
1- متوجه نشدم. چرا آزمایش پی سی آر انجام شده؟ اگر آزمایش غربالی پس از دوره پنجره منفی بوده، نیاز به پی سی آر نیست. اگر آزمایش غربالی مثبت بوده، قدم بعدی آزمایش افتراقی (برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2) است. اگر نتیجه آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، پی سی آر انجام می شود.
2- بله
3- اگر منظور شما آزمایش افتراقی است، بله.
لیلی
نوشته بود چون وقتی انتی بادی تولید میشه بارویروسی چند برابر میاد پایین.انتی ژن هم که بیشتر از یک ماه قابل شناسایی نیست چون وقتی انتی بادی تولید میشه.این انتی ژن محو میشود.ایا درست؟؟بخاطر همین rna دیده نمیشود؟؟

پاسخ
بله درست است.
آزمایش پی سی آر به شدت حساس است ولی فقط در شرایط خاص باید درخواست و انجام شود. بیشترین کاربرد پی سی آر برای اندازه گیری بار ویروس اچ آی وی و نیز تأیید موارد مشکوک آزمایش غربالگری است. انجام پی سی آر در سایر موارد غلط است.
لیلی
سلام اقای افشاری.ببخشید سوال داشتم.
من تو یکی از سایت ها خوندم که ازمایش pcr rna بعد از مثلا شش ماه یا یا یکسال بعداز رابطه مشکوک این ازمایش را انجام بدیم قابل تشخیص نیست اچ ای وی.نوشته بود چون وقتی انتی بادی تولید میشه دیگه ژن ویروس یا انتی ژن ویروس یا rna ویروس دیگه دیده نمیشه تو ازمایش درسته؟؟؟؟یا اشتباه؟؟
حامد
البته روش را الکتروکمی لومیسانس معرفی کردند و گفتن از الایزا دقیقتره و هم آنتی بادی ۱و۲ داره و هم آنتی ژن . آیا دقیقتره واقعا؟

پاسخ
اگر منظور Elecsys® HIV Combi assay باشد، بله.
حامد
ببخشید باز سوال میکنم .پس مسئول آزمایشگاه دروغ گفتند؟ چون به من گفتند ag هم چک شده . واقعا من دچار سردرگمی شدم دوبار به آزمایشگاه مراجعه کردم و پرسیدم گفتن ترکیبی بوده .

پاسخ
بنده چنین جسارتی نکردم. اغلب در برگه جواب به ذکر عنوان کلی ELISA در بخش مربوط به روش آزمایش اکتفا می شود. اگر مسؤول محترم آزمایشگاه اظهار کرده آزمایش شما با الایزای نسل چهارم انجام شده، حتماً درست است ولی به طور کلی بهتر است عبارت ELISA 4th Generation در قسمت روش انجام یا عبارت p24 antigen در کنار anti HIV 1&2 بیاید. هرچند، این کار الزامی نیست.
حامد
با سلام
من در آزمایشگاه خصوصی درخواست نسل چهارم اچ آی وی کردم و در پاسخ در برگه فقط anti HIV 1&2 negative نوشته شده از مسئول فنی پرسیدم گفتن این آزمایش ترکیبی بوده و همزمان آنتی ژن هم بررسی شده و combi بوده ولی توان تفکیک نداره آیا درست بوده؟

پاسخ
سلام حامد جان
در حال حاضر به دلیل کمبود کیت نسل چهارم، در بسیاری از آزمایشگاه ها از کیت الایزای نسل سوم استفاده می شود که تنها شامل آنتی بادی anti HIV 1&2 است و آنتی ژن p24 آزمایش نمی شود. دوره پنجره برای نسل چهارم 2 هفته و برای نسل سوم 4 هفته است ولی در عمل، آزمایش منفی با هر یک از انواع الایزا به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی بیشتر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
لیلی
سلام .اقای افشاری.ببخشید من باز مزاحم میشم.
من که انتی بادی اچ ای وی مثبت شد.بعدش که گفتم ایزای نسل چهار ازمایش دادم منفی بوود.اگه مثبت بودم واقعا الیزا نسل چهار نشون میداد؟ چون چهار سال گذشته
الیزا نسل چهار فقط برای مراحل اولیه که ویروس تازه وارد بدن شده نیست درسته؟

پاسخ
سلام لیلی جان
انواع قبلی الایزا (نسل سه و قبل از آن) دقت کمتری دارد. دقت نسل چهارم بیشتر است و نتیجه آن قابل اعتمادتر است. در موارد پیشرفته بیماری ایدز ممکن است نقص ایمنی به حدی شدید باشد که آزمایش منفی شود. این حالت به لحاظ تئوریک ممکن است ولی عملاً به ندرت مشاهده می شود ضمن این که در چنین مرحله پیشرفته ای انتظار داریم علائم بیماری آشکار شده و بیمار به شدت بدحال باشد. در فرد بدون علامت، منفی شدن آزمایش اچ آی وی (پس از دوره پنجره) با احتمال نزدیک به یقین نشان می دهد که او مبتلا به عفونت اچ آی وی نیست و این قضیه هیچ ارتباطی با مرحله بیماری ندارد.
mohammadAli
سلام ببخشید دگزامتازون میتونه باعث منفی کاذب رپید تست بشه؟!بعد از فاصله زمان 3 ماهه جواب منفی شد ولی چون دگزا زده بودم صبحش میخوام بدونم که امکان کاذب بودنش هست یا نه؟!ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
فناوری به کار رفته در آزمایش اچ آی وی (به ویژه نسل چهارم الایزا) یکی از دقیق ترین روش هایی است که بشر به آن دست یافته و موارد منفی کاذب آن تقریباً صفر است. مصرف دگزامتازون و داروهای دیگر، هیچ اثری در نتیجه این آزمایش ندارد.
احسان
سلام دکتر جان ممنون از راهنماییت‌.امروز خانوم رو با خودم بردم و هرو رفتیم مرکز مشاوره ازمایش رپید دادیم و هر دو منفی بودیم.
احسان
سلام من امروز با خانومی سکس با کاندوم داشتم ولی بعد ارضا شدن چند دقیقه دخول رو ادامه دادم بعد که کشیدم بیرون کاندوم کمی پایین رفت بود و یک قطره از منی خودم زیر نافم بالاتر از آلتم بود فک کنم از انتهای کاندوم زده بود بیرون اما کاندوم پاره نشده بود آیا لازمه ازمایش بدم؟

پاسخ
سلام احسان جان
البته در اینجا بنا نداریم به بحث های پیشگیری و درمانی بپردازیم ولی چون پرسش شما این است که آزمایش لازم است یا خیر، باید به این نکته اشاره شود که کاندوم یکی از اولین، کارآمدترین، سهل الوصول ترین، عملی ترین و ارزان ترین روش های مؤثر برای پیشگیری از ابتلا به اچ آی وی و سایر بیماری های منتقله از راه آمیزش جنسی است. منتهی به شرطی که استفاده از آن درست و پیوسته و مستمر باشد. متأسفانه آموزش در این زمینه به دلایل مختلف از جمله مشکلات فرهنگی ضعیف است.
میزان شکست کاندوم (شامل پاره شدن، سوراخ شدن، در آمدن، نشت ترشحات به داخل کاندوم یا بیرون ریختن ترشحات) در مطالعات مختلف بین 0.4 تا 6.5 درصد گزارش شده است. به هر حال، اقداماتی که باید انجام شود مشابه حالتی است که از کاندوم استفاده نشده باشد. یعنی آزمایش حتماً باید انجام شود.
سعید
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر افشاری و بی نهایت سپاسگزاری از صبر و حوصلتون در جوابگویی دوستان
بنده نزدیک چهارماه پیش با دوس دخترم یه رابطه ی بوسه عمیق داشتم که بر روی لب من یه افت وجود داشت که ایشون هنگام بوسه افت منو گاز گرفتن که افت من متورم شد سرخ شد و ملتهب که من تو ایینه نگاه کردم عین خون امدن بود که هرچی دست زدم خونی ندیدم سپس به منزل اومدم و هرچی لبمو به طرفین کشیدم اثری از پارگی ندیدم که بعد از دوسه روزم افتم برطرف شد بعد از ده روز از این اتفاق یه سری جوشهای کوچیک روی تمام بدن من نمایان شد که به شدت میخاریدن که از شدت خارش بدنم زخم میشدن و این جوشها به هم رسیدن و شبیه کهیر شدن و تمام بدن منو گرفتن با دکترهای فراوان و تزریق امپول های کورتونی و مختلف بعد از دوسه هفته خوب شدم از بعد از سه هفته از این اتفاق به اصرار بنده ایشون رو به یه ازمایشگاه بردم و ایشون تست الایزا نسل چهار دادن که خداروشکر منفی شد سپس سه ماه از روزی که ایشون لبمو گاز گرفته بودن باز به همان مرکز مراجعه کردیم ازمایش دادن و دوباره منفی شد در طول این مدت منو ایشون رابطه ی بوسه عمیق و اورال که ایشون برای بنده ساک میزدن نیز داشتیم حال با توضیحات بالا و اینکه بنده خودم بعد از چهارماه از روزی که ایشون لبمو گاز گرفتن ازمایش الایزا نسل چهار توی همون مرکز دادم و منفی شده آیا احتیاج به پیگیری هست ایا اگه ایشون تو این مدت با کس دیگه ای رابطه ای برقرار کرده باشن ممکنه با بوسه عمیق و اورال بتونن به بنده منتقل کرده باشن من هیچگونه رابطه ی دخولی چه از عقب و چه از جلو با ایشون نداشتم و چندتا از روابط اورالمم با کاندوم بوده اما بعضیاشونم کاندومی نبوده ایشون میگن باکره هستن و مجردن اما بنده بسیار فکرم مشغوله واقعا دارم اذیت میشم تورو خدا راهنمایی کنید منو زندگیم مختل شده.ممنونم

پاسخ
سلام سعید جان
شایع ترین علت جوش های خارش دار در سراسر بدن، آتوپی است که معادل عامیانه آن حساسیت است و احتمالاً پزشک شما هم با همین تشخیص، کورتون تجویز کرده است. آتوپی بیشتر در افرادی مشاهده می شود که پوست خشک و حساس دارند. احتمال دیگر، کهیر است ولی کهیر معمولاً شدیدتر است. به هر حال، ضایعات جلدی مرحله حاد در عفونت اچ آی وی، معمولاً بدون خارش و همراه با علائم دیگری مانند تب و سردرد است که در مورد شما مطرح نمی شود و با توجه به منفی شدن آزمایش ها، این تشخیص منتفی است.
محمد
سلام اقای دکتر چهار تا سوال دارم 1- متاسفانه من همجنسگرا هستم با یک فرد تن فروش رابطه داشتم( فردی که با افراد متعددی همیشه این عملو انجام میده )، رابطه ما فقط دهانی بود و فقط 7 دقیقه در این مدت من برای اون ساک زدم ولی ارضا نشد ومن دهنم هم زخم نبود ولی التش رو کامل با عرض معذرت مکیدم طوری که مزه اش رو کاملا چشیدم ایا با این اوصاف با فرض اینکه وی اچ ای وی مثبت باشد احتمال انتقال هست یا نه( تاکید میکنم ارضا نشد و من فقط حدود3 دقیقه این کا رو انجام دادم) و اگه هست چند درصد ؟ سوال 2) من بعد اون ماجرا که حدود 6 هفته هست میگذره حدود 4 بار سرماخوردگی داشتم که در این چهار بار بدن درد و گلو درد شدید چرکی داشتم ، ایا این میتونه نشانه باشه ؟ واینکه از یک هفته بعد اون رویداد گردن درد داشتم و کتف درد شدید یعنی عضلات شانه هام درد داشت حدود 2هفته طول کشید و رفته رفته اروم شد و بعد اون مدت تا الان هم ران هام درد دارن یعنی مثلا روزانه چندین بار احساس درد خفیف
الی متوسط رو احساس میکنم و بعدش قطع میشه البته با توجه با توضیحات علائم ایدز که در مقاله ها هم قید شده، یک مورد هم تورم غدد لنفاوی هست واین موضع هایی که من احساس درد دارم شامل همین غدد لنفاوی میشن ولی من تورم ندارم فقط درد رو احساس کردم و الانم میکنم ، ایا اینا علامت محسوب میشن ویا صرفا باید تورم باشه نه درد ؟ سوال 3) ایا وقتی میگن بدن شخص اچ ای وی مثبت باید پادتن تولید کنه این فرایند معمولا در افرادی که بدن ضعیفی دارند زود تولید میشه یا افرادی که قدرت بدنی بهتری دارند و یا فرق نمیکنه و در یک اندازه هست ؟؟؟؟؟؟ سوال 4) بعضیا میگن این رابطه که تو داشتی مدت زمانش کم بوده ورابطه پرخطری نبوده و نیاز به ازمایش نداری بعضیا هم میگن ممکنه تو دهنت مثلا یه پارگی مویرگ که ممکنه مثلا موقع ناهار خوردن رخ داده وحتی قابل دیدن هم نیست موقع ساک زدن به اون فرد ، باعث تماس مایعات بیرنگی که قبل ارضا میاد با اون خون ناچیز مویرگ دهنم شده ، ولی اقای دکتر عزیز رابطه من ساعت 6/30 دقیقه عصر بود ومن ناهار رو ساعت 2 خورده بودم و بین ساعت2 و 6/30 هم چیزی نخورده بودم دهنم هم خشک بود ولی با این حال خیلیییییییی استرس دارم این سرماخوردگی و درد غدد لنفاوی واینا هم واقعا نگرانم کرده، لطفا جوابهارو به ترتیب شماره ها بگین تا کاملا ملتفت بشم واقعا از شما مچکرم .

پاسخ
سلام محمد جان
پاسخ شما 4 بخش دارد
1) رفتارهای پرخطر در مورد سرایت عفونت اچ‌آی‌وی تعاریف مشخصی دارد. اچ‌آی‌وی از طریق بزاق منتقل نمی‌شود. تنها در صورتی که فردی که لب او زخمی است در تماس با خون (فقط خون) فرد مشکوک قرار گیرد، خطر سرایت اچ‌آی‌وی وجود دارد. خطر انتقال اچ آی وی در سکس دهانی وجود ندارد و یا بسیار کم است. نوعی از سکس دهانی که خطر فوق در آن بیشتر است تماس دهان با آلت مرد است که آن هم بسیار اندک است. به هرحال، توجه کنید که خطر انتقال بیماری های دیگر مانند هپاتیت یا عفونت های آمیزشی مانند سوزاک و سیفیلیس با سکس دهانی وجود دارد. به همین دلیل، استفاده از کاندوم یا محافظ دهانی (dental dam) و نیز موادی که خطر انتقال عوامل بیماری زا را کاهش می دهد، در سکس دهانی به شدت توصیه شده است.
2) بیماری حاد به دنبال انتقال اچ آی وی معمولاً 2 تا 4 هفته پس از تماس مشکوک به شکل تب، خستگی و کوفتگی، و بثورات جلدی روی می دهد. سایر علایم شامل گلودرد، سردرد، تورم غدد لنفی، تهوع، اسهال، استفراغ، و تعریق شبانه نیز ممکن است دیده شود.
3) در مورد عوامل مؤثر بر طول زمان تولید آنتی بادی موسوم به دوره پنجره نمی توان با قاطعیت اظهار نظر کرد. آن چه مهم است، این زمان در حال حاضر با فناوری الایزای نسل چهارم 2 تا 4 هفته اعلام شده است.
4) به طور کلی و صرف نظر از نوع رابطه یا تماس مشکوک و علائم و شرایط مختلف، برای اطمینان توصیه می شود آزمایش حتماً انجام شود.
لیلی
سلام.ببخشید اقای افشاری.من دچار وسواس شدید شدم نسبت به این بیماری مخصوصا وقتی جواب انتی بادی غربالی بهم گفتن مشکوکه.بعد ازمایش پی سی ار و نسل چهارم دادم یکم خیالم راحت چون منفی بودن خداروشکر.ولی باز فکرم مشغوله.بنظرتون من چیکار کنم اینجوری نباشم فکرم خراب نباشه؟؟؟
من بعد از رابطه با همسرم. همسرم دچار اسهال شد.بعضی وقتا حالت تهوع داره ولی من ندارم.از اونم ازمایش نسل چهار و پی سی ار گرفتن منفی بود.ولی اون انتی بادی غربالی وسواسی گرفتم.
چیکار کنم بنظرتون دچار فکر و خیال نشم بنظرتون؟؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام مجدد
به یکی از این مراکز مشاوره اچ آی وی مراجعه فرمایید:
http://www.asriran.com/fa/news/316413/
لیلی
ببخشید یه سوال دیگه ام داشتم.قرص فولیک اسید بر ازمایش پی سی ار تاثیری ندارد؟؟؟؟
و این که یه روز قبل از ازمایش ازیترومایسین خورده شود؟؟
ثاییر کاذب بر روی ازمایش ندارد؟؟؟

پاسخ
سلام لیلی جان
وجود مهارکننده های پی سی آر در نمونه آزمایش از عوامل شناخته شده جواب منفی کاذب است. این مهارکننده ها بسته به نوع نمونه ممکن است شامل خون، اجسام خارجی مانند الیاف پارچه، یا گرد و خاک، املاح مختلف و مواد پاک کننده (دترجنت)، الکل، و ... باشد. اجزای مولکول اسید نوکلئیک،آنزیم هایی که در این آزمایش نقش دارند و یا اجزای دیگر مانند منیزیم که نقش کوفاکتور را دارد، ممکن است هدف این عوامل مهارکننده باشند. البته در حین انجام آزمایش پی سی آر تلاش می شود این مهارکننده ها از نمونه پاک شود و به همین دلیل، آزمایش فوق بسیار دقیق و نتیجه آن با درصد بسیار بالا قابل اعتماد است. بنابراین عوامل مختلف پیش از آزمایش مانند داروهای مصرفی، عملاً هیچ تأثیری در نتیجه آزمایش ندارد.
لیلی
سلام من از مردم میخوام قدر زندگیشونو بدونن دست به کاری بد نزنن زندگی سالم برای هر انسانی بهترینه قدرشو بدونید ازتون خواهش میکنم.خدا همیشه باهاتونه شمام باخدا بایشن همیشه تا اخر عمر.این خیلی مهمه..من تو زندگیم خدا رو دیدم خیلی دیدمش.امیدارم همه ببینن.یاحق.
لیلی
ببخشید ازمایش ab.ag.p24....همان ازمایش الیزای نسل چهارم محسوب می شود؟

پاسخ
سلام لیلی جان
بله
لیلی
خواهش میکنم جوابمو بدین خیلی مهه برام

پاسخ
سلام لیلی جان
آزمایش آنتی بادی یک آزمایش غربالی است و نتیجه آن باید توسط آزمایش تکمیلی تأیید شود. یعنی برخی موارد آزمایش آنتی بادی به صورت کاذب مثبت می شود. چون شما این آزمایش های نکمیلی را انجام داده اید و نتیجه همه آن ها منفی بوده، با توجه به الگوریتم بالا، لازم نیست اقدام دیگری انجام دهید و جای نگرانی نیست.
لیلی
سلام.ممنونم از سایت خوبتون.سوالی داشتم.من حدود چهار سال پیش رابطه مشکوک داشتم .الان ازمایش انتی بادی اچ ای وی دادم مثبت بود بعد دوباره ازمایش ab.ag.p24 و pcr rne hiv دادم منفی بود همش.بعد دکتر بهم گفت خیالت راحت باشه..ولی خیلی نگرانم خیلیی.در ضمن همسرم دارم ..بنظرتون خیالم راحت باشه؟؟؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب بدین
رضا
سلام ، سوال داشتم ایا وقتی میگن بیماری ایدز ممکنه سالها خودش رو نشون نده منظور از این حرف ، ایا خود بیماری ایدز هست یا ویروس اچ ای وی هست ؟؟؟یعنی در واقع اگر کسی واقعا مبتلا باشه ویروس اچ ای وی( تولید انتی بادی ضد ویروس ) حتما باید تا 6 ماه در شواهد ازمایشی فرد باشه درسته ؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام رضا جان
این که بیماری ایدز ممکن است تا سال ها خودش را نشان ندهد و این که آزمایش اچ آی وی ممکن است تا 6 ماه منفی باشد دو موضوع متفاوت است ولی منشاء یکسان دارد. وجه مشترک آن ها ویژگی موذی ویروس ایدز است. اولی به علائم بالینی اشاره می کند. ایدز نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود. وقتی اولین بار در 1981 اولین مورد این بیماری در آمریکا گزارش شد، علت آن را نمی دانستند و امکان تشخیص ایدز در آزمایشگاه وجود نداشت. در سال 1984 دانشمندان ویروس اچ آی وی را کشف کردند. اولین روش آزمایشگاهی برای تشخیص این عفونت در سال 1985 وارد بازار شد. پس از آن طی این سال ها به تدریج کیت های تشخیص اچ آی وی پیشرفت پیدا کرد و دقت و صحت تشخیص بهتر شد.
حامد
سلام و درود
من بعد از گذشت ده سال از یه مواجهه مشکوک تست رپید رو در شش سال بعد و امسال که ده سال میگذره تکرار کردم و علاوه بر این دو تا ecl یکی آنتی بادی و یکی نسل چهار دادم که همه منفی بود .آیا این که میگن در مرحله آخر آنتی بادی منفی هست درسته؟ ممکنه من در مرحله پیشرفته بیماری باشم؟ و منفی کاذب بشه ؟

پاسخ
سلام حامد جان
با توجه به منفی شدن آزمایش های فوق، آزمایش دیگری لازم نیست.
حامد
سلام ودرود
از مواجهه مشکوک من ده سال میگذره و من در این مدت در ۶ سال بعد از مواجهه رپید تست دادم و منفی بود گفتن دیگه نیازی به تست دیگر نداری ولی امسال که ده سال گذشته وسواس گرفتم و باز رپیدم رو تکرار کردم که منفی بود . بعد از اون یک ecl an دادم که منفی بود و مرداد ماه امسال یک نسل چهارم به گفته آزمایشگاه ولی در جواب فقط anti HIV 1&2 negative بود که گفتن p24 هم داره . آیا ممکنه من در مرحله پیشرفته باشم که بدن an نمیسازه و آیا نیاز به تست دیگر pcr هست؟
نازیلا
سلام من هنوز جواب خودمو پیدا نکردم خواهش میکنم یه چیز بدیهی بگین من یک ماه از رابطه مشکوکم میگذره آیا اگر برم آزمایش پی سی آر انجام بدم میشه خیالم راحت باشه دریکی از سایت ها نوشته آزمایش پی سی آر بعد یک ماه قطعیت 99.9 درصدی داره آیا درسته ؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام نازیلا جان
آزمایش پی سی آر حرف آخر را می زند ولی گران است و همه جا در دسترس نیست. این تست کوتاه ترین دوره پنجره را دارد که از 3 روز تا 1 ماه گزارش شده است. بیشترین کاربرد این آزمایش در پیگیری مبتلایان به عفونت اچ آی وی و پایش پاسخ به درمان است.
matinn
slm va arze khaste nabashid,mn hodode 33 roz pish rabete mohafezat shode dashtam vajinal ba ye zane khod forosh ke kandom estefade kardam vali motasefane nim sat gable raftan alatamo yekm boridam va xon omad vli bade hamam dg jaye zakhm nadidam jayi k boride shode bod ham entehaye alatam bod va onjaro kandom poshesh nemidad va bade 3 roz motevajeh shodm k zaxm shode onja va esteres gereftm bade 32 roz eliza nasle 4 dadam ke manfi bod doctore ofoniam raftam va hame chio tarif kardam gof dg jaye negarani nis boro zendegito bokon aln to internet migardam mibinm zade 3 mah bayad sabr kard alan taklif chie rahmemai konid

پاسخ
سلام متین جان
وجود زخم یا بریدگی در آلت، خطر انتقال اچ آی وی را افزایش می دهد.
آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
احمد
سلام ممنون میشم ک جواب بدین من بعد از ۱۸۱روز الایزای نسل چار انجام دادم منفی بود آیا نیاز ب آزمایش بیشتر است و چرا بعضی از سایت ها دوره پنجرخ را تا شونزده ما نوشتند و اینکه اگر شخصی بدنش تی شونزده ماه آنتی بادی تولید نکنه چطور الایزای نسل چار بعد از شیش ماه میتونه جواب صد درصد بده
.خواهش میکنم دقت کنید من بعد از شیش ماهو ی روز آزمایش دادم چکار کنمچرا بعضیا میگن یک سال بعضیا میگن بعد از دو سال بالعخره ما چیکار کنیم

پاسخ
سلام احمد جان
آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
محمدرضا
با سلام خواهش میکنم جواب سوالات منو بدین ، من21 سال دارم متاسفانه همجنسگرا هستم حدود یک هفته پیش با یه پسر دیگر که همجنسم هست ارتباط دهانی ( عمل ساک) برقرار کردم ، سوال اول ) حدود 5 دقیقه براش عمل ساک رو انجام دادم با اینکه ارضا نشد ولی دیگه نمیدونم ترشحات قبل از منی اون به دهان من رفت یا نه و اینکه دهان منم زخمی نبود (البته یه سری خراش های سطحی و خطوط باز که معمولا روی زبان اکثریت وجود داره در دهان منم بود ) اما خونریزی و جراحت خاصی نه ، خلاصه این مسئله منو نگران کرده که اگر شریک جنسی من به این ویروس مبتلا باشه ایا از شرحی که دادم به منم خدایی نکرده منتقل میشه یانه ؟ سوال 2) و بعد حدود 5 دقیقه هم اون برای من ساک زد ، روی الت من زخمی نبود ولی دیگه نمیدونم درصورتیکه اب دهان و بزاق اون وارد سوراخ الت من شده و در انتقال ویروس اچ ای وی عامل باشه یا نه ، لطفا نظر بدین .سوال3) من خیلی نگران هستم و میخوام در فاصله کمترین زمان از رویداد مشکوکم ، به نتیجه تقریبا قطعی برسم و باتوجه به اینکه مقالات اینترنتی رو هم خوندم نوشته شده ازمایش الایزا نسل 4 دقیق هست ولی جواب قطعی این ازمایش حداقل 3ماه زمان میبره و پی سی ار هم نوشته بعد15 روز یا 1 ماه این ازمایش نتیجه 99.9 درصدی میده حالا من چیکار کنم لطفا منو راهنمایی بفرماید خیلییییییییییییی نگرانم.

پاسخ
سلام محمدرضا جان
پاسخ شما در مجموع دو بخش دارد
1) رفتارهای پرخطر در مورد سرایت عفونت اچ‌آی‌وی تعاریف مشخصی دارد. اچ‌آی‌وی از طریق بزاق منتقل نمی‌شود. تنها در صورتی که فردی که لب او زخمی است در تماس با خون (فقط خون) فرد مشکوک قرار گیرد، خطر سرایت اچ‌آی‌وی وجود دارد.

2) آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
سیامک
سلام
خیلی از پرسش ها و پاسخ ها تکراریه

پاسخ
سلام سیامک جان
با نظر شما موافقم ولی متأسفانه واقعیت همین است که شما متوجه شده اید. حتی برخی دوستان یک پرسش را چندین بار می پرسند که احتمالاً به دلیل این تصور است که پرسش یا نظر آنان ارسال نشده یا این تصور که خوانده نشده یا پاسخ داده نشده است.
به همه خوانندگان محترم سایت اطمینان می دهم که همه نظرات و پرسش ها به دقت خوانده و پیگیری می شود. گاهی البته به دلیل تعطیلات ممکن است این کار چند روز به تأخیر بیفتد.
امیدوارم کم کم وضعیت بهتر شود.
سعید تبریزی نژاد
با سلام و خسته نباشید رابطه پر خطر بدون کاندوم داشتم یک بار ۵۴روز بعد از رابطه یه بارم ۷۰روز بعداز رابطه ازمایش اچ‌ای‌وی الایزا دادم که منفی بود چقدر به جوابی که گرفتم اعتماد کنم با تشکر از شما

پاسخ
سلام سعید جان
امیدوارم نظرات و سؤالات سایر دوستان و پاسخ های بنده را هم بخوانید. عددهایی که در برگه جواب آزمایش نوشته می شود معناهای متفاوتی دارد. در این مورد خاص، چون نوشته non-reactive به معنی منفی بودن است و همان طور که بارها گفته شده آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
احمد
سلام ممنون میشم ک جواب بدین من بعد از ۱۸۱روز الایزای نسل چار انجام دادم منفی بود آیا نیاز ب آزمایش بیشتر است و چرا بعضی از سایت ها دوره پنجرخ را تا شونزده ما نوشتند و اینکه اگر شخصی بدنش تی شونزده ماه آنتی بادی تولید نکنه چطور الایزای نسل چار میتونه جواب صد درصد بده

پاسخ
سلام احمد جان
امیدوارم نظرات و سؤالات سایر دوستان و پاسخ های بنده را هم بخوانید. عددهایی که در برگه جواب آزمایش نوشته می شود معناهای متفاوتی دارد. در این مورد خاص، چون نوشته non-reactive به معنی منفی بودن است و همان طور که بارها گفته شده آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
محسن
با سلام و خسته نباشید.بنده بعد از پنج ماهو نیم بعد از رفتار پرخطرم آزمایش اچ ای وی دادم ک جلو جوابش نوشته بود۰۹/نون ری اکتیو و تو پرانتز کوچکتر از ۰۲۵/منفی وبزرگتر مساوی ۰۲۵/مثبت سوالم اینه ک چرا این عدد انقد به ۲۵ نزدیک شده این عدد ۹ یعنی چ یعنی این ک بدنم داره انتی بادی تولید میکنه یا دوباره آزمایش بدم عدد بالاتر میره.خواهش میکنم بنده حقیر و گناهکار رو راهنمایی کنی با سپاس

پاسخ
سلام محسن جان
امیدوارم نظرات و سؤالات سایر دوستان و پاسخ های بنده را هم بخوانید. عددهایی که در برگه جواب آزمایش نوشته می شود معناهای متفاوتی دارد. در این مورد خاص، چون نوشته non-reactive به معنی منفی بودن است و همان طور که بارها گفته شده آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
حمید احمدی
سلام تو رو خدا جواب بدین من بعد از چهار ماه و بیست روز آزمایش الایزای نسل چار انجام دادم جوابش منفی بود آیا نیاز ب تکرار آزمایش بعد از شیش ماه هست تو رو خدا جواب قطعی بدین

پاسخ
سلام حمید جان
آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
احمد
سلام وقت بخیر من با خانومی سکس کردم که قبلش ازمایش رپید داد و منفی بود بعد رابطه با انگشت ترشح خانوم که مثل پنیر بود رو از روی کاندومم پاک کردم هواسم نبود نوک زبانم در حد یکی دوثانیه به انگشتم که ترشح پنیریه روش بود خورد ایا خطر داره

پاسخ
سلام احمد جان
آزمایش رپید نشان می دهد که یک نفر مبتلا به اچ آی وی نیست و یا اگر هم باشد، در دوره پنجره است که آزمایش رپید منفی می شود. خطر انتقال عفونت در دوره پنجره وجود دارد و متأسفانه این خطر بسیار بالاست چون ویروس تکثیر یافته ولی آنتی بادی هنوز تولید نشده است.
ولی خطر انتقال عفونت اچ آی وی در صورت تماس مخاط دهان با ترشحات واژن (مثلاً از راه سکس دهانی) اندک است. وجود زخم یا بریدگی در مخاط دهان یا واژن یا خونریزی لثه، خونریزی ماهانه (خون قاعدگی)، و همچنین وجود یک بیماری آمیزشی دیگر، خطر فوق را بالاتر می برد.
مرتضی احمدی
سلام تورو خدا جواب بدین من بعد از چهار ماه و ده روز آزمایش الایزای نسل چهارم انجام دادم ب روش ECL ک شکر خدا جواب آن منفی بود آیا نیاز ب آزمایش بیشتر هست لازم ب ذکر است ک عددی ک برای جواب منفی مینویسن همش منفی بوده ولی اون عدد کم و زیاد سده در آزمایشام ولی هر سه تو این چار ماهو نیم انجام دادن گفتن منفی آیا نیاز ب آزمایش بیشتری در شیش ماه هست

پاسخ
سلام مرتضی جان
آزمایش منفی به فاصله بیش از 3 ماه بعد از تماس مشکوک، تقریباً به طور قطعی (بیش از 99.97%) احتمال ابتلا را منتفی می کند و نیاز به آزمایش مجدد نیست. البته در برخی منابع (https://www.hiv.gov/hiv-basics/hiv-testing/learn-about-hiv-testing/understanding-hiv-test-results) توصیه شده در صورت تردید آزمایش 3 ماه بعد از آن (6 ماه بعد از تماس) هم تکرار شود ولی سایر منابع همان 3 ماه اول را کافی می دانند.
مهرداد
سلام، روز بخیر. خسته نباشید.
من 47 روز بعد از رابطه ام آزمایش دادم (ECL نسل چهارم) که خوشبختانه منفی بود.
دوباره سه ماه پس از رابطه هم آزمایش دادم. البته این بار با کیت نسل سوم بود و خدا رو شکر باز هم منفی شد.
(متاسفانه اون موقع نمی دونستم فرق آزمایش ها چیه وگرنه برای خیال جمعی جایی آزمایش میدادم که نسل چهارم باشه).
به نظرتون باز هم آزمایش بدم یا کفایت میکنه؟
خیلی متشکرم

پاسخ
سلام مهرداد جان
اساس اغلب کیت ها واکنش آنتی ژن و آنتی بادی و مشابه است و تفاوت های اندکی از نظر حساسیت و دقت دارند و جواب منفی پس از 4 هفته قابل اعتماد است. با این حال، برای اطمینان 100% توصیه می شود آزمایش در پایان دوره پنجره یعنی 3 ماه پس از تماس تکرار شود.
خلیل
سلام
۳۰ روز بعد از آخرین رابطه رفتم تست ab/ag دادم و جواب منفی بود. اما حالا بعد از ۴۴ روز تمام بدم درد گرفته. در بعضی سایت ها نوشته شده علائم اولیه بین ۲ تا ۴ هفته بعد از ورد ویروس در بدن پدیدار میشه. بعضی سایت ها هم این دوره را بین ۲ تا ۸ هفته نوشتند. الان من زیاد استرس دارم ممنون میشم اگر سریع جواب بگیرم. در ضمن آزمایش رو در سوئد دادم.

پاسخ
سلام خلیل جان
بسیاری از افرادی که مبتلا به این عفونت می شوند به فاصله دو تا چهار هفته دچار علائم شبیه آنفلوانزا می شوند که البته غیراختصاصی است. برای اطمینان حتماً آزمایش را تا پایان دوره پنجره (سه ماه) تکرار کنید.
حمیدرضا

ببخشید من ظهر یه تیکه از پوست لبم کنده شده و شاید دو قطره یا یک قطره خون از لبم امد بعد لبم رو شستم خون پاک شد و خونی دیگه از لبم نیامد نیم ساعت بعدش در حد سه ثانیه یکی لبم رو بوسید البته لب اون شخص سالم بود ایا اگر فرض کنیم اون شخص اچ ای وی مثبت باشد ایا برای من خطر دارد؟و امکان انتقال دارد.البته زبان اون فرد وارد دهانم نشده فقط لبش با لبم تماس داشته

پاسخ
اچ‌آی‌وی از طریق بزاق منتقل نمی‌شود.
حمیدرضا
سلام من قسمت داخلی لبم ظهر پوستش رفت و چند قطره خون امد عصرش یکی لبم رو در حد۳ ثانیه بوسید البته لب اون فرد سالم بود.میترسم اگر اون فرد مبتلا باشه و بزاق لب اون فرد به قسمت زخم من خورده باشه ایا امکان سرایت داره؟

پاسخ
سلام حمیدرضا جان
رفتارهای پرخطر در مورد سرایت عفونت اچ‌آی‌وی تعاریف مشخصی دارد. اچ‌آی‌وی از طریق بزاق منتقل نمی‌شود. اگر فردی که لب او زخمی است در تماس با خون فرد مشکوک قرار گیرد، خطر سرایت اچ‌آی‌وی وجود دارد.
Hamed
سلام من یکبار بعد از نود روز رپید تست دادم منفی بود و بعد از صد و ده روز پس از رابطه رفتم ازمایش الیزا دادم و بهم پاسخ non reactive /04دادن (چهار صدم) ولی هفته بعد ازمایش سرما خوردم نگرانم چکار کنم.

پاسخ
سلام حامد جان
با توجه به منفی بودن تست رپید و الایزای نسل چهارم در فاصله سه و چهار ماه، جای نگرانی نیست.
حکیمه رضوی
سلام .من 35 روز بعداز یه رابطه محافظت نشده هم آزمایش رپید دادم هم الایزا هم پی سی آر که منفی بود .میخاستم بدونم چقد میشه اطمینان کرد به این جوابها؟. ممنون

پاسخ
سلام حکیمه جان
اساس اغلب کیت ها واکنش آنتی ژن و آنتی بادی و مشابه است و تفاوت های اندکی از نظر حساسیت و دقت دارند و جواب منفی پس از 4 هفته قابل اعتماد است. برای اطمینان توصیه شده دوره پنجره 3 ماهه در نظر گرفته شود.
الی
سلام
من برای کارای اقامتی گواهی سلامت نیاز داشتم
Hiv 1 - Hv 2 به روش elisa مثبت نشون داد
البته دفعه اول گفتن مشکلی هست دفعه دوم هم گفتن باز مشکلی هست و دفعه سوم گفتن مثبت هست
این ۳ بار در یک هفته نمونه گیری شد و به من گفتن ۲ هفته دیگه مجدد برای آزمایش بیا
من متاهلم و رابطه خطرناک اصلا نداشتم و تا بحال تزریق خون نداشتم ، تست همسرم هم سالم بود ما ۲ ساله ازدواج کردیم
من در زمان آزمایش عفونت شدید گلو داشتم و آنتی بیوتیک میخوردم
قبلا هم مشکل کمبود گلبول سفید و قرمز داشتم که الان گلبول سفیدم نرمال و قرمز هنوز کمتر از حد طبیعی هست
چرا تست من مثبت بوده ؟
واقعا نگرانم


پاسخ
سلام الی جان
اگر آزمایش الایزای نسل چهارم مثبت باشد، مرحله بعدی با توجه به الگوریتم بالا، آزمایش تکمیلی برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 است. اگر آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، آزمایش HIV-1 RNA انجام می شود.
احمد
سلام من بعد از پنج ماه از عمل پرخطر جنسی آزمایش دادم گفتن نسل پنجم است جوابش آماده non reactive ولی بعضی اعداد هم ذکر کرده که مال من۰۳ /۰ هستش تو رنج نورمال تست اماده اگر کوچکتر از ۰/۲۵ باشه برای antigen نتیجه non reactive هست حالی سوالی که برای من پیش شده اون ۰/۰۳ که برای من هست یعنی چی ؟؟ آیا ممکن است بعدازمدتی اون اعدد بیشتر بشه ونتیجه تست بعدی reactive بشه ؟؟؟خواهشا رهنمایی ام کنید ازنگرانی دربیام

پاسخ
سلام احمد جان
با توجه به فاصله 5 ماه، جای نگرانی نیست.
رضا
سلام وقت بخیر ..خواهش میکنم جواب من رو بدید
2بار یکبار 26روز وبار دوم45روز بعد از یک رابطه محافظت نشده ازمایش دادم از این نوع ;HiV1.2Ab/Ag(CMIA)و جواب ها منفی بود...
اول اینکه این نوع ازمایش ایا معتبر هست و چه فرقی با الایزا داره؟ایا قابل اطمینان هست؟ با این جوابها چقدر میتونم خیالم راحت باشه؟
خواهش میکنم جواب بدید

پاسخ
سلام رضا جان
اساس اغلب کیت ها واکنش آنتی ژن و آنتی بادی و مشابه است و تفاوت های اندکی از نظر حساسیت و دقت دارند و جواب منفی پس از 4 هفته قابل اعتماد است. برای اطمینان توصیه شده دوره پنجره 3 ماهه در نظر گرفته شود.
علی
باسلام
آزمایشhiv ecl ab+ag 4generation چه تفاوتی با آزمایش الایزای نسل چهار دارد؟ آیا از لحاظ دوره پنجره با هم تفاوتی دارند چون در جایی گفته بودید دوره پنجره برای الایزا نسل چهار حداقل ده و حداکثر 28 روز می باشد آیا این موضوع در خصوص ecl با کیت نسل چهارم هم صدق میکند ؟

پاسخ
سلام علی جان
الکتروکمی لومینسانس (ECL) به طور کلی دقت و حساسیت (analytical sensitivity) بیشتری نسبت به الایزا دارد ولی عملاً دوره پنجره (epidemiologic sensitivity) برای بیشتر کیت های نسل چهارم اچ آی وی موجود در بازار (اعم از ECL یا الایزا) در همین حدود ذکر شده است. بنابراین تصمیم گیری در موارد خاص بستگی به شرایط بیمار و تصمیم پزشک دارد.
علی
سلام کیت نسل چهار بعد دوازده هفته ۱۰۰درصد هست ؟

پاسخ
سلام علی جان
اگر منظور شما نتیجه منفی است، پاسخ سؤال شما مثبت است.
علی
سلام کیت نسل ۴بعداز ۷۳روز تأیید هست

پاسخ
سلام علی جان
متوجه منظور شما نشدم. اگر منظور شما نتیجه منفی است، همان طور که گفته شد 4 هفته تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.
علی
سلام خسته نباشید آیا انجام آزمایش بعداز ۴۵روز باشریک جنسی بعد از دوماه از رابطه منفی چقدر درصدتاییدی دارد ممنون

پاسخ
سلام علی جان
زمان مثبت شدن آزمایش در الایزای نسل چهارم به طور متوسط 2 هفته است. نتیجه منفی پس از 4 هفته (یک ماه) تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.
یعقوب
من بعد ازپانزده هفته آزمایش الیزا دادم جواب منفی بود.قابل اعتماد است یا باید دوباره آزمایش بدم؟

پاسخ
سلام یعقوب جان
اگر الایزای نسل چهارم سه ماه پس از تماس منفی باشد، دیگر آزمایش بیشتری لازم نیست.
آناهيتا
سلام. من بعد از ١٣ روز از رابطه ازمايش استخراج RNA يا همون HIV RNA RT-PC رو دادم و منفي شد. ايا لازمه من مجددا بعد ٢٨ روز اين ازمايش رو بدم؟
و اين كه من به ازمايشگاه گفتم الايزا نسل ٤ ميخوام . ازمايشگاه مسعود واقع در ميرداماد تهران. گفتن كه همين ازمايش رو بدي صد در صدي مشخص ميكنه. ميشه راهنماييم كنيد كه باز هم بايد ازمايش بدم ؟
و چه ازمايشي لطفا بهم بگيد دقيقا . ممنون ازتون

پاسخ
سلام آناهیتا جان
آزمایش RNA یا RT-PCR یک آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) است که ویژگی بالایی برای اچ-آی-وی دارد ولی حساسیت آن کمتر از الایزا است. به همین دلیل، همان طور که در الگوریتم یا نمودار فوق مشاهده می شود، توصیه می شود در گام اول، الایزا انجام شود. اگر الایزای نسل چهارم سه ماه پس از تماس منفی باشد، دیگر آزمایش بیشتری لازم نیست. در صورتی که انجام الایزای نسل چهارم مقدور نباشد (به دلیل کمبود کیت) حتی حساسیت کیت های آزمایش رپید (سریع) موجود در داروخانه هم از آزمایش RNA بیشتر است و اگر 3 ماه پس از تماس، آزمایش رپید منفی باشد، آزمایش بیشتری لازم نیست.
امیر
سلام بعد از ۶ ماه از رابطه رپید منفی شد آیا کافی هست يانه؟

پاسخ
سلام امیر جان
آزمایش سریع یا rapid یا همان تست نواری که از داروخانه هم قابل تهیه است و در هر مطب یا درمانگاهی می توان با یک قطره خون از نتیجه اچ آی وی مطلع شد، گام بزرگی در جهت کنترل اپیدمی ایدز محسوب می شود. در سایر روش ها، اطلاع از نتیجه مدتی طول می کشد و در این مدت، فرد بلاتکلیف و تحت فشار عصبی و اضطراب شدید است.
محدودیت اصلی تست سریع، دوره پنجره است که مدت آن وابسته به عوامل مختلف است. ارقام مختلفی در کیت های مختلف و مطالعات مختلف گزارش شده ولی به طور کلی، دوره پنجره تست سریع اچ آی وی بین 3 هفته تا 3 ماه است.
حسین
سلام میتونم یه سوال بپرسم؟ :((

بخدا زندگی برام سیاه شده وسواس فکری گرفتم خیلی زیاااد

من یه اشتباه بزرگ کردم تو زندگیم (از روی ناچاری) برای اینکه گناه نکنم رفتم با یه خانومی صیغه موقت خوندم رابطه محافظت شده (کاندوم) داشتم ولی وسواس دارم که نکنه پاره شده باشه

هیچ اثری پارگی هم ندیدم

ترسیدم که یوقت سوراخ نشده باشه و رفتم آزمایش دادم به ترتیب زیر :

دفعه اول ۵ روز بعد از رابطه چون واقعا صبر نداشتم (منفی بود)

دفعه دوم ۳۵ روز بعد از رابطه (منفی بود)

دفعه سوم سه ماه بعد از رابطه (منفی بود) البته ۵ روز مونده بود تا ۳ ماه کامل بشه

دفعه چهارم ۴ ماه بعد از رابطه (منفی بود)

همه آزمایش های بالا به روش الایزا نسل ۴ بود

ولی بازم میترسم تورو خدا کمک کنید من دیگه از این غلطا نمیکنم

:(((

تورو خدا جواب بدید

پاسخ
سلام حسین جان
اگر الایزای نسل چهارم سه ماه پس از تماس منفی باشد، دیگر آزمایش بیشتری لازم نیست.
حامد
سلام
آزمایش الیزای نسل چهارم کدوم آزمایشگاه انجام میده آیا کرج هم داره؟
بعد از 16 روز تا چند درصد میشه بهش اعتماد کرد؟
و بنظر شما روز 16 الیزا بهتر جواب میده یا p24 یا pcr؟

پاسخ
سلام حامد جان
در حال حاضر تقریباً همه آزمایشگاه ها این کیت را دارند و برای اطمینان می توانید از پزشک آزمایشگاه مورد نظر خود سؤال کنید. آزمایش آنتی ژن p24 با همین کیت الایزای نسل چهارم به طور هم زمان با آنتی بادی انجام می شود و آزمایش جداگانه لازم نیست. همچنین در مرحله غربال PCR هم لازم نیست.
در مورد زمانی که اشاره کرده اید، زمان مثبت شدن آزمایش در الایزای نسل چهارم به طور متوسط 2 هفته است. نتیجه منفی پس از 4 هفته (یک ماه) تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.
حسن رضايي
تست الايزا نسل چهارم بعد سه ماه و نيم منفي شده قابل قبولع؟

پاسخ
سلام حسن جان
دوره پنجره (window period)، یعنی فاصله بین تماس تا زمانی که نتیجه منفی آزمایش قابل اعتماد باشد، در الایزای نسل چهارم به طور متوسط 2 هفته است. نتیجه منفی پس از 4 هفته (یک ماه) تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.
نازنین
ازمایش الایزای نسل چهار بعد از چهلو هشت روز صد در صد است؟؟؟

پاسخ
خیر
طبق الگوریتم، آزمایش تکمیلی برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 باید انجام شود.