بیماری های عفونی

الگوریتم جدید تشخیص عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)

زن 28 ساله ای به دلیل مثبت شدن آزمایش الایزای نسل چهارم HIV (آنتی ژن و آنتی بادی) مراجعه کرده است. آزمایش بار ویروسی (HIV-1 viral load) منفی است. هیچ علائمی از عفونت حاد HIV وجود ندارد اما از کاندوم استفاده نمی کند و از وضعیت HIV همسر خود نیز مطلع نیست. آزمایش الایزای نسل چهارم در مرکز دوم تکرار شد و همچنان مثبت است.

اقدام بعدی چیست؟

الف- وسترن بلات انجام شود.

ب- ایمونوفلورسانس (HIV-1 IFA) انجام شود.

ج- آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) به روش دیگری تکرار شود.

د- آزمایش HIV-2 viral load انجام شود.

ه- اقدام بیشتری لازم نیست.


آزمایش HIV محور اصلی پیشگیری و درمان این عفونت است. اگر این آزمایش مثبت باشد، فرصت نجات جان بیمار با درمان و کاهش خطر انتقال عفونت به دیگران فراهم است. اطلاع از نتیجه منفی نیز با اطمینان از سلامت افراد همراه است. متأسفانه نزدیک به 1 نفر از هر 6 بیمار مبتلا به عفونت HIV در ایالات متحده از بیماری خود بی اطلاع و در نتیجه از مصرف دارو محروم است و به طور ناخواسته و نادانسته به گسترش بیماری کمک می کند.

همواره تشخیص عفونت HIV در مراحل ابتدایی یا حاد آن، یک چالش بزرگ بوده است. احتمال سرایت عفونت در مرحله حاد بیشتر است چون افراد در این مرحله بار ویروسی (viral load) بیشتری دارند، در حالی که به دلیل عدم تشکیل پادتن، آزمایش HIV هنوز مثبت نشده است. بنابراین تشخیص عفونت حاد HIV، نقطه عطف درمان و پیشگیری این بیماری است.

خبر خوب این است که پزشکان در سال های اخیر به ابزار جدیدی برای تشخیص زودرس HIV دست یافته اند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در ماه ژوئن 2014 الگوریتم جدیدی برای تشخیص آزمایشگاهی HIV ارائه داد. با این الگوریتم می توان HIV را 3 تا 4 هفته زودتر تشخیص داد.

الگوریتم جدید با آزمایش ایمونواسی (الایزا) نسل چهارم آغاز می شود که قادر به شناسایی آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 و آنتی ژن HIV-1 p24 است. این آزمایش به دلیل شناسایی آنتی ژن HIV-1 p24، حساسیت بیشتری دارد چون این آنتی ژن زودتر از آنتی بادی ها قابل شناسایی است. نتایج آزمایش های rapid نیز باید توسط الایزای نسل چهارم تأیید شود.

اگر آزمایش الایزای نسل چهارم مثبت باشد، مرحله بعدی آزمایش تکمیلی برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2 است. اگر آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، آزمایش HIV-1 RNA انجام می شود. وسترن بلات و ایمونوفلورسانس که در الگوریتم قبلی به عنوان آزمایش های تکمیلی توصیه شده بود، دیگر توصیه نمی شود.

الگوریتم جدید علاوه بر حساسیت بیشتر و تشخیص زودرس، صحت تشخیص عفونت HIV را افزایش داده و زمان انجام آزمایش (turnaround time) نیز کاهش یافته است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حامی کارزار اقدام علیه ایدز (Act Against AIDS) است که بر اساس آن هر فرد بالغ باید دست کم یک بار آزمایش HIV انجام دهد.

 

پاسخ

پیشرفت بزرگ الایزای نسل چهارم نسبت به نسل سوم، افزوده شدن آنتی ژن p24 به پانل آزمایش است. تغییر بزرگ دیگر در الگوریتم جدید تشخیص HIV، افزوده شدن آزمایش افتراقی (برای افتراق آنتی بادی های HIV-1 و HIV-2) است. وسترن بلات نمی تواند این کار را انجام دهد.

اگر آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، HIV RNA (بار ویروسی) یا یک آزمایش اسید نوکلئیک (NAT) دیگر باید انجام شود. حساسیت الایزای نسل چهارم بیشتر از آزمایش افتراقی است. نکته مهم این است که وسترن بلات از نظر حساسیت هیچ برتری خاصی نسبت به آزمایش افتراقی ندارد و حتی از آن بدتر است و هیچ کمکی نمی کند.

آزمایش HIV-2 viral load در مواردی لازم است که به عفونت حاد HIV-2 مشکوک باشیم. این عفونت در مناطق غیرآندمیک به شدت نادر است و به همین دلیل، آزمایش HIV-2 viral load در الگوریتم گنجانده نشده است.

اگر HIV RNA منفی باشد، با یک آزمایش غربالگری مثبت کاذب روبرو هستیم. این گونه موارد در بیماران کم خطر (low-risk)، بسیار شایع تر از موارد مثبت واقعی است. در واقع مشابه همین سناریو با الایزای نسل سوم و وسترن بلات هم وجود داشت.

برنی برانسون، طراح اصلی الگوریتم جدید، می گوید ویژگی الایزای نسل چهارم بیش از 99.6% است. یعنی از هر 10 هزار آزمایش، نتیجه 40 آزمایش ممکن است به طور کاذب مثبت شود. شیوع عفونت HIV حاد در بیشتر جوامعی که تحت آزمایش قرار می گیرند حدود 2 در 10 هزار آزمایش یا کمتر است. بنابراین، شیوع موارد مثبت کاذب همیشه چندین برابر بیشتر از موارد مثبت واقعی است.

دوره پنجره (window period)، یعنی فاصله بین تماس تا زمانی که نتیجه منفی آزمایش قابل اعتماد باشد، در الایزای نسل چهارم به طور متوسط 2 هفته است. نتیجه منفی پس از 4 هفته (یک ماه) تا حدود زیادی اطمینان بخش است ولی براساس دستورالعمل در بیشتر کشورها، باید با آزمایش مجدد به فاصله 3 ماه پس از تماس تأیید شود.

 

گزینه "ه" صحیح است.

مطلب مرتبط:
آیا الگوریتم تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی باید تغییر کند؟

منابع: 1 2 3 4 5 6 7

6

اشتراک در 100 درجه اشتراک گذاری در FaceBook اشتراک گذاری در Twitter ارسال ایمیل به دوستان در Gmail اضافه کردن به Google Bookmarks اضافه کردن به Google Reader ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
مطالب مرتبط
نظرات خوانندگان
عاطفه
سلام آقای دکتر
جواب کیت خود ارزیابی اچ ای وی برند ابون بعد از ۴ ماه و نیم چه مقدار اطمینان بخش است با وجود یک سری علائم بالینی؟

پاسخ
سلام عاطفه جان
نتایج منفی آزمایش خون قطعی است.
نا شناس
سلام
آقای دکتر یک ازمایشگاه که تست رو با elfa انجام میده من رو مشکوک به مثبت تشخیص داده ولی یک آزمایشگاه دیگه که به روش ecl هست اعلام کرد که منفی هست و این آزمایشگاه که منفی اعلام کرد تست رو مجدد با دو دستگاه هم برام انجام داد و گفت باز هم منفی بوده نظر شما چیه ؟ ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
طبق الگوریتم بالا مرحله بعدی در موارد مثبت، آزمایش افتراقی است که البته اخیراً پیشنهاد شده الگوریتم تغییر یابد و پی‌سی‌آر کمّی انجام شود.
زهرا
اقای دکتر ببخشید راجبه همون ژیلت من با مرکز مشاوره شیراز تماس گرفتم توضیح دادم بعد گفتن که خون که خشک شود ویروس غیر فعال میشه و میمیرد وبااینکه ژیلت اب بهش خورده واستفاده شده نیاز نیست تست دهید الان نمیدونم باید چیکارکنم استرس گرفتم

پاسخ
بله دقیقاً یکی از موارد لزوم انجام تست همین استرس است.
نا شناس
سلام آقای دکتر
میخواستم بدونم آزمایشی که نوشته شده elfa دقیق تر هست یا ecl ?
ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
فرق چندانی ندارند.
حمیدرضا
سلام آقای دکتر،من یکبار رابطه داشتم که از طرف شناختی نداشتم.
من بعد از 16از رابطه الایزای نسل چهارم دادم که منفی بود.
بعد سه هفته pcrدادم که منفی بود.
و بعد از 42روز هم تست الیزای نسل چهارم دادم که بازم منفی بود.
آیا همینا قطعی هست.
درضمن واقعا از زحمات و بزرگواریتون ممنونم که آنقدر با صبر و اخلاق جواب دوستان رو میدهید.

پاسخ
سلام حمیدرضا جان
نتایج منفی قطعی است.
زهرا
ببخشید جناب دکتر پس اگر شخص hiv مثبت از یک تیغ ژیلت استفاده کند وخون روی تیغ باشد و دوروز بعد شخص سالم از ان تیغ استفاده کند دچار الودگی نمیشود ؟؟؟؟

پاسخ
سلام زهرا جان
خیلی بعید است ولی برای اطمینان آزمایش انجام دهید.
نا شناس
سلام.
بعد از یک رابطه با کاندوم از نوع لاتکس.
و تاریخ مصرفش هنوز چحد سال مونده بود.
و پس از رایطه چندین بار با اب کاندوم رو چک کردم کاملا سالم بود ایا امکان ابتلا وجود دارد و نیاز به ازمایش دارم

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر ولی حتی در افراد سالم بدون سابقه تماس مشکوک نیز توصیه می‌شود آزمایش اچ‌آی‌وی دست‌کم یک‌بار انجام شود.
زهرا
سلام وقت بخیر مدت زمانی که ویروس خارج ازبدن درخون زنده میماند چقدر میباشد واینکه ایا خون خشک شده دارای ویروس فعال میباشد یا خیر واینکه الکل چقد در ازبین برون ویروسhiv موثر است و چقد زمان میبرد تا ازبین رود ؟؟؟

پاسخ
سلام زهرا جان
نکته مهم این است که اچ‌آی‌وی از راه این قبیل آلودگی‌ها منتقل نمی‌شود.
زهرا
سلام اقای دکتر وقت بخیر
ایا خونی که خشک شده باشد میتواند ویروس hiv را منتقل کند

پاسخ
سلام زهرا جان
خیر.
امیر
سلام آقای دکتر
جلوی P24 نه ag هست و نه ab. تنها چیزی که هست HIV P24 نوشته. به آزمایشگاه که زنگ زدم می گن همون الیزا نسل 4 هست و کلا کیت هاشون نسل 4 هه. اما می ترسم نکنه به اشتباه فقط آنتی ژن P24 ag رو برررسی کرده باشن. به نظرتون پیگیری بیشتر لازمه یا وسواس دارم به خرج می دم؟ دکتر متخصص تو دفترچه ام دستور الیزا نسل 4 رو داده بوده.

پاسخ
سلام امیر جان
اگر آزمایشگاه گفته نسل چهار است پس موردی ندارد و تکرار لازم نیست.
مارال
سلام . جناب دکتر من یه بار با الایزا ی نسل سوم ازمایش دادم منفی بودو عددش 0.05 .بعد هفت ماه با الایزا نسل چهار تکرار کردم منفی بود نتیجه ش0.34 .این تغییر عدد به چه معنی ؟

پاسخ
سلام مارال جان
مهم این است که نتایج منفی است وگرنه آن اعداد اهمیتی ندارد
امیر
سلام آقای دکتر
ممنون از وقتی که می ذارید. من چند روز پیش به مراکز HIV رفتم. و دکتر متخصص برایم آزمایش HIV -ab elisa نسل 4 رو نوشت. اما در برگه جواب نوشته HIV P24 و جلوش جواب رو نوشته negative می خواستم ببینم آزمایشگاه همون آزمایش Elisa نسل چهار رو گرفته؟

پاسخ
سلام امیر جان
اگر کنار HIV p24 Ag احتمالاً Ab یا آنتی‌بادی هم نوشته باشد پس نسل چهار است
امیر
سلام آقای دکتر
وقت به خیر
من بیش از 15 سال پیش رابطه جنسی داشتم. الان مدتی هست علائمی مثل تورم غدد لنفاوی زیر بغل دارم . به تازگی آزمایش HIV elisa نسل 4، HBV، و HCV دادم. که نتایج منفی بود. تو اینترنت می خوندم که در مرحله پیشرفته HIV یا مراحل آخر ایدز، ممکن آزمایش الیزا منفی کاذب باشه. می خواستم ببینم جواب منفی آزمایش من قطعی هست؟

پاسخ
سلام امیر جان
بله قطعی است
reza
سلام اقای دکتر.ممنونیم که جواب همه رو میدید.
خواهش میکنم جواب من روهم بدید.خدا خیرتون بده.
من 3سال پیش چندبار رابطه محافظت نشده با 2,3 تا خانوم بدکاره داشتم.
همو سال تست سریع HIV دادم و منفی شد.
حالا بعد 3سال آزمایش خون دادم.این تست بود :
HIV (1.2 Ab.P24Ag)
و جواب Non Reactive بود با عدد (0.7)
امکان داره جواب قطعی نباشه؟
آیا نیازی هست 3ماه دیگر دوباره تست بدم؟
احساس میکنم وسواس گرفتم خواهش میکنم جواب بدید.

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله قطعی است.
زیتوح
سلام اقای دکتز من چک کردم اگر ۴۹روز پس از تماس ازمایش نسل چهار منفی بشه ایا تکرار میخواد؟؟،یا قطعی تلقی میشود

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله قطعی است.
ایمان
با سلام و آرزوی سلامتی
آقای دکتر تنها یکبار رابطه پرخطر داشتم با یک خانم
بعد از ۲۱ روز آزمایش خون دادم منفی شد
حدود دو ماه و ۶ روز بعد تست سریع توی مراکز مشاوره دادم بازم منفی شد
۶ روز مانده به سه ماه دوباره تست سریع دادم منفی شد
دقیقا یک هفته بعد یعنی سه ماه کامل داخل آزمایشگاه آزمایش خون دادم دوباره منفی شد.
واقعا از استرس منزوی شدم
بعضی مراکز مشاوره و پزشکان آزمایشگاه بم گفتن سه ماه دیگه هم آزمایش بده یعنی مجموعاً شش ماه حتی یک مسئول فنی آزمایشگاه گف ممکنه یک فرد تا دوسال هم آزمایشش منفی بشه بعد نتیجه تغییر کنه
سوالم بنده اینکه شما فرمودین تا سه ماه نتایج منفی قطعیه؟
چرا بعضی ها میگن تا ۶ ماه آزمایش بدین ؟؟
۲-آیا اون مسئول فنی آزمایشگاه که گفتن تا چند سال بعد از یک رابطه باید آزمایش بدی صحیح بوده یا خیر؟؟


پاسخ
سلام ایمان جان
بیشتر منابع ۴ هفته را کافی می‌دانند ولی در بعضی ۳ و در برخی دیگر تا ۶ ماه هم گفته شده ولی بیشتر از ۶ ماه جایی ندیده‌ام.
بهمن
سلام خدمت دکتر گرامی
آیا در دوران عفونت حاد اولیه برفک زبان ایجاد میشود؟
و آیا در این دوران درمان دارد یا خیر؟

پاسخ
سلام بهمن جان
اچ‌آی‌وی در مرحله حاد با برفک زبان (عفونت کاندیدا) همراه نیست.
اچ‌آی‌وی در هر مرحله که تشخیص داده شود، درمان دارویی باید آغاز شود.
زیتون
سلام ازمایش hiv نسل ۴ بعد ۴۵ روز منفی شد ایا نیاز به پیگیری دارد؟؟

پاسخ
سلام زیتون جان
خیر
مرتضی
ممنون اقای دکتر پس دیگه خیالم راحت باشه که جوابش منفیه و دیگه تکرارش نکنم ممنون که راهنمایی کردین

پاسخ
بله.
زهرا
سلام وقت بخیر تفسیر ازمایش زیر به چه صورته و چه نسلی هست ونتیجه ایا قطعی است
hiv ag p24(elfa) (*1)nonreactive
(hiv1&2total ab(elfa)nonreactive

پاسخ
سلام زهرا جان
نسل چهار و منفی و قطعی
alireza
با عرض سلام واحترام
اقای دکتر من یک سئوال داشتم در رابطه با ابتلای همزمان به hiv و hcv
آیا این ابتلا فقط در ترشح پادتن اثر میگذارد و یا میزان آنتی ژن p24 را نیز کاهش میدهد در صورتی که میزادن آنتی ژن تحت تاثیر نگیرد آیا نسل چهارم می تواند ابتلا به hiv را تا سه ماه تشخیص دهد؟
ممنون میشم جواب بدین


پاسخ
سلام دوست عزیز
عملاً تفاوت خاصی وجود ندارد، البته در برخی گزارش‌ها در موارد نادر به تفاوت‌های جزئی اشاره ولی فاقد اهمیت بالینی است. دوره پنجره هپاتیت C حدود ۶ تا ۹ هفته است. دوره پنجره نسل چهار اچ‌آی‌وی چهار هفته است.
حمید
با سلام خدمت آقای دکتر و تشکر
در صورت ابتلای همزمان به هپاتیت c و اچ آی وی دوره پنجره تست نسل 4 و 3 چه تغییری پیدا می کند آیا فقط ترشح پاد تن به تاخیر می افتد و یا آنتی ژن p24 نیز از لحاظ زمانی دیرتر افزایش می یابد ضمنا دوره پنجره هپاتیت c چقدر هست در صورتی که احتمال ابتلا به هردو بدهیم با تست نسل 4 کی تست بدیم تا مطمئن شویم


پاسخ
سلام حمید جان
عملاً تفاوت خاصی وجود ندارد، البته در برخی گزارش‌ها در موارد نادر به تفاوت‌های جزئی اشاره ولی فاقد اهمیت بالینی است. دوره پنجره هپاتیت C حدود ۶ تا ۹ هفته است. دوره پنجره نسل چهار اچ‌آی‌وی چهار هفته است.
مرتضی
سلام اقای دکتر خسته نباشید دوتا سوال داشتم شرمندتونم اگر کسی بعد ازدوره پنجره ازمایش بده مثلا ۱۰ ماه فقطم یکبار ازمایش داده باشه جوابش قطعیه یا باید تکرار کنه و سوال دومم اینه که ازمایش نسل چهارم ab agهمون الیزاست خواهش میکنم توضیح بدید بهم

پاسخ
سلام مرتضی جان
جواب هر دو پرسش مثبت است.
آرش
سلام به دکتر عزیزی که بدون هیچ چشمداشتی جواب بیماران را میدی.
سوال.آیادوره پنجره الیزا و ای سی ال یکم است.وکدامدقیقتر هستش چون هر دو نسل چهاره.
سوال آخر.آیا تورم گوش در اثر تحریک غدد لنفاوی میتواند نشانه ایدز باشد.

پاسخ
سلام آرش جان
بله این دو روش تقریباً در یک حد هستند. بزرگی غدد لنفاوی برای اچ‌آی‌وی اختصاصی نیست.
مجید
سلام دکتر جان.
با عرض شرمندگی خدمت دکتر و خواندگان محترم
من در اول اسفند۹۸ یک رابطه با کاندوم با یک روسپی داشتم.
بعد از اون رابطه چون به کاندوم مشکوک بودم به فاصله ۳۱، و ۴۰ و ۶۰، ۹۸ و ۱۱۰روز نسل چهار دادم که خداروشکر منفی.
من متاهل هستم و با خانومم هم رابطه داشتم
جدیدا خانومم یه سری علایم عین علایم عفونت حاد اچ ای وی پیدا کرده مثل راش پوستی و غدد لنفاوی و بدن درد که البته حالش خوبه اما چند مدت طولانی هست که گره های لنفاوی که چهارتا هستند ریز شدند اما از بین نرفتن
و حالش کاملا خوبه
من الان چکار کنم یه تست فوری هم جدیدا دادم که منفی بود
به نظرتون چکار کنم ازمایشات میشه اشتباه بگن یا اینکه انتی بادی تشکیل نشده
مدام این افکار میاد سراغم


پاسخ
سلام مجید جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است.
زهرا
ببخشید اقای دکتر یعنی پس از گذشت ۳۰ روز تست رپید منفی شد ایا این قطعی یا تکرار کنم استرس دارم
اخه جایی خوندم که تست های فوری فقط انتی بادی رو تشخیص میدن نه انتی ژن من

پاسخ
بله نوع کیت مهم است. حداقل دوره پنجره نسل چهارم (آنتی‌ژن و آنتی‌بادی) ۴ هفته و نسل سوم (فقط آنتی‌بادی) ۵ هفته است. پس از این دوره، نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
ناشناس
اقای دکتر در ادامه ی جوابی که دادید یعنی میگین که دیگه لازم نیست اون ازمایش هارو تکرار کنم؟ همون که گفتم بعد از ۱۶۲ روز اون تستهارو دادم ...

پاسخ
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
ناشناس
سلام آقای دکتر خسته نباشید
نتیجه ی منفی رپیدتست hiv بعد از ۱۶۲ روز مطمئن هست؟با توجه به اینکه ۱۸۰ روز کامل نگذشته..
و همینطور برای هپاتیتB بازهم بعد از ۱۶۲ روز هم hbs ab و هم hbs ag منفی شده ایا ممکنه به این دلیل که ۱۸۰ روز از تماس نگذشته این نتیجه منفی باشه؟؟
ممنون از پاسخگویی‌تون

پاسخ
سلام دوست عزیز
احتمال نتایج منفی کاذب در مثال‌هایی که گفتید بسیار کم است. ضمن این‌که حتی پس از اتمام دوره پنجره، بااین‌که نتایج منفی عملاً قطعی محسوب می‌شود، ولی به لحاظ تئوری احتمال منفی کاذب هرگز صفر نمی‌شود. بنابراین همواره نقطه‌ای وجود دارد که باید به نتایج اکتفا شود و تکرار آزمایش لازم نیست.
نا شناس
سلام جناب دکتر.
ببخشین غدد لنفاوی در عفونت حاد اولیه اچ ای وی چند مدت هست و از بین میره؟؟ ب

پاسخ
سلام دوست عزیز
سندرم حاد اچ‌آی‌وی ۲ تا ۴ هفته پس از تماس مشکوک شروع شده و با تولید آنتی‌بادی در عرض یک تا ۲ هفته بهبود می‌یابد. این ممکن است شامل بزرگی غدد لنفی هم باشد.
زهرا
سلام من ۳۰ روز پس از تماس در مرکز مشاوره رپید تست دادم نتیجه منفی شد
اینها چه نسلی هستن ایا نیاز هست تکرار کنم ؟؟

پاسخ
سلام زهرا جان
کیت مراکز اغلب از نوع نسل 4 و نتایج منفی آن پس از دوره پنجره 4 هفته قطعی است.
آرش
سلام بعد از 15 روز آزمایش ایدز به روش ECLقابل قبوله


پاسخ
سلام آرش جان
حداقل دوره پنجره طبق توصیه CDC چهار هفته است.
نا شناس
سلام اقای دکتر.
وقتتون بخیر.
من پس از ۹ سال از طلاقم چهار ماه پیش با یک اقای ازدواج موقت کردم و
هنوز هم در این رابطه هستم
در یک ماه و نیم اول رابطه مان بدون کاندوم بود اما سه عدد غدد لنفاوی ریز زدم که از اقا خواستم ازمایش اچ ای وی بدن که منفی بود خودمم هم یک ازمایش فوری بعد از یک ماه دادم که منفی بود.
الان ماه چهارم مجدد علاوه بر اون سه عدد غدد لنفاوی ریز یک غدد لنفاوی بزرگ در گردن زدم
مجددا اقا نسل چهار داد در دو ازمایشگاه و منفی بود
ولی میخواستم در مورد خودم راهنمایی ام کنید چکار کنم.

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است و لمس غدد لنفی ربطی به آن ندارد.
نسرین
سلام مجدد
یعنی سوزاک از طریق آزمایش خون قابل بررسی است؟

پاسخ
سلام نسرین جان
نمونه برداری توسط سواب برای اغلب بیماران مشکل است و به همین دلیل تلاش شده تا حتی الامکان تشخیص بیماری آمیزشی با استفاده از نمونه ادرار یا خون امکانپذیر باشد. در حال حاضر بیماری های آمیزشی که با نمونه خون تشخیص داده می شود شامل تب خال، اچ آی وی، سیفیلیس و هپاتیت ب است. همچنین آزمایش ادرار برای کلامیدیا و سوزاک انجام می شود.
رسول
دکتر ازمایش پی سی ار در مرحله اول باید کیفی انجام داد یا کمی؟

پاسخ
معمولاً کمّی (RT-PCR) انجام میشود.
نسیم
سلام خدمت دکتر
برای تشخیص سوزاک آیا آزمایش خاصی وجود دارد به غیر از کشت ادرار ؟
با تشکر

پاسخ
سلام نسیم جان
تشخیص در گذشته اغلب با نمونه‌برداری توسط سواب و مشاهده زیر میکروسکوپ انجام می‌شد ولی درحال‌حاضر آزمایش ماده ژنتیکی باکتری سوزاک به روش پی‌سی‌آر ارجح است. البته عملاً آزمایش بیماری‌های آمیزشی در ایران چندان رایج نیست و اغلب درمان تجربی انجام می‌شود.
سارای
سلام
ازمایش پی سی ار ی که برای تست کرونا از طریق بزاق میگیرن با پی سی آر اچ ای وی تفاوت داره یا یکیه؟منظورم اینه ک کسی ک اچ ای وی مثبت باشه احتمالش هست کروناش مثبت نشون بده ربطی ب هم دارن چون هر دوتا رو با تست پی سی ار میگیرن

پاسخ
سلام سارای جان
خیر، ربطی به هم ندارند. روش انجام این دو آزمایش و بسیاری آزمایش های دیگر تقریباً مشابه است ولی ربطی به هم ندارند.
SAMANGHADERI
سلام آقای دکتر خسته نباشی من بعداز یک رابطه پرخطری که تو روز ۱۶ آزمایش ترکیبی نسل چهارم انتی بادی و انتی ژن دادم که خداروشکر منفی بود زیر نظر یک دکتر متخصص عفونی تو هفته ۵ دوبار آزمایش ترکیبی نسل چهارم دادم که خداروشکر شکر اینم منفی بود دکتر متخصص عفونی گفت دیگه لازم نیست پیگیری کنی نظر شما چیه آقای دکتر؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
با نظر پزشک موافقم.
فرهاد
سلام خدمت دکتر گرامی
بعد از چنین آزمایش منفی بعد از سه ماه از آخرین مواجهه با توجه به یک سری علائم نظیر گلو درد
آزمایش کلی خون دادم که در اون مقدار گلبول سفید بالا و mchc و crp titr بالا بود
Crp titr =13
به نظرتون علت بالا بودن این ها چیه .
با تشکر.۱

پاسخ
سلام فرهاد جان
گلودرد علل مختلفی دارد و تقریباً در اغلب موارد با افزایش گلبول سفید و سی‌آرپی همراه است. شایعترین علت آن ویروسی است و درمان آن علامتی است.
نا شناس
سلام سلام اقای دکتر وقتت بخیر.
پس از یک رفتار خطرناک
در ماه اول و دوم و سوم و چهارم ازمایش نسل چهار دادم که خدا رو شکر منفی بود ایا پیگیری بیشتر لازمه است از نظر فنی البته یه سری علایم‌ هم داشتم

پاسخ
سلام دوست عزیز
پیگیری لازم نیست.
مریم
سلام مجدد. ببخشید آخرین سوال من. این تغییر اعداد در آزمایش ترکیبی(جوابها همگی منفی خداروشکر) به چه معناست؟ البته میدونم که ارزشی ندارن و اصلا نباید درج بشه، اما کلا میخواستم بدونم مفهومشون چیه؟ یکبار ۰/۲۴۰ یکبار ۰/۱۱۰ یکبار ۰/۱۴۰ یکبار هم ۰/۳۸۰
واقعا ممنونم

پاسخ
سلام مریم جان
کاملاً بی‌معنی و پوچ!
سمین
سلام تست ریپد یکبار در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دادم بعد از شش ماه منفی شده آیا نیاز به تکرار هست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است.
مریم
سلام آقای دکتر، روز بخیر. ببخشید میخواستم بدونم آزمایشگاه های خصوصی سطح شهر(تهران) چقدر قابل اطمینان هستند واسه آزمایش اچ آی وی؟ من از مراکز مشاوره پرسیدم، گفتن ما رپید تست نداریم، اگر بعد از دوره پنجره توی هر آزمایشگاهی آزمایش بدی، جواب منفیش معتبره از نظر ما. من هم به دو آزمایشگاه بزرگ شهر مراجعه کردم که هر دو هم جوابم منفی بود خداروشکر. الان سوالم روی اعتبار جواب آزمایشگاه های خصوصیه. ممنونم

پاسخ
سلام مریم جان
نتایج منفی قطعی و قابل اعتماد است.
SAMANGHADERI
سلام آقای دکتر ببخشید من از رابطه پرخطری که داشتم ۲۵ روز میگذره روز ۱۶ هم آزمایش ترکیبی نسل چهارم انتی ژن p۲۴دادم که منفی بود بعد با یکسری علایم مثل افت دهان وگلو درد حزبی که دارم نگرانم نمیدونم از استرس زیاده یا علایم به یک دکتر عفونی هم مراجعه کردم گفت نگران نباش مشکلی نیست بعد گفت ۵ روز دیگه تکرار کن آزمایشو انشاالله اگه منفی بود نیاز به پیگیری بیشتر نیست نظر شما آقای دکتر چیه ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است.
SAMANGHADERI
سلام‌آقای دکتر خسته نباشی
علیرضا
با سلام و خسته نباشید خدمت شما، از اینکه وقت میزارین و پاسخ گوی پرسش ها هستین تشکر می کنم
من بعد از 3 ماه از مواجهه احتمالی تست نسل 4 دادم که خدا رو شکر منفی شد(hiv ab(1+2)p24 ag) فقط اینکه من تو این سه ماه حدود 5 بار تزریق آمپول بتامتازون 4 میلی گرم داشتم سئوالم از حضور شما اینه که با توجه به نقش ایمونوساپرسور این آمپول ها آیا ممکنه نتیجه تست من درست نباشه؟ آیا نیاز هست من این تست ها رو بعد 6 ماه تکرار کنم من دچار کهیر مزمن، بزرگی طحال و لوکوسیتوز هستم بخصوص بزرگی طحال (14.8 cm) خیلی منو نگران کرده ممنون میشم پاسخ بدین

پاسخ
سلام علیرضا جان
داروها اثری روی تست اچ آی وی ندارند.
پویا
سلام دکترجان ببخشید من زیاد مزاحم میشم
اقای دکتر من بازم تو مرکز مشاوره تست دادم خداروشکر منفی شد بد باز استرس داشتم نسبت به وسایلی که استفاده شده رفتم روان پزشک قرص ریسپریدون و آسنترا۵۰ داد پنج روز استفاده کردم دکترجان ده روز بعد از ازمایش دچار گلو درد کتف درد احساس درد قسمت ارنج دارم و وقتی به پشت گوشم دست میزدم درد میکرد الان میترسم تو مرکز مشاوره الوده شده باشم اقای دکتر این علایم نگرانم میکنه میشه لطف کنین راهنمایی کنین


پاسخ
سلام پویا جان
نگرانی و تشویش بیش از حد در این مورد می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصطلاحاً به این حالت وسواس اچ‌آی‌وی گفته می‌شود. به‌ویژه در دهه‌های قبل که اچ‌آی‌وی تازه شناخته شده بود و اطلاعات بشر درباره ابعاد مختلف آن از نحوه ابتلا و بیماریزایی و تشخیص تا درمان به‌اندازه امروز نبود، وسواس اج‌آی‌وی شایعتر بود. حتی در برخی موارد این وسواس فکری باعث می‌شود افراد دچار علائم بدنی شوند که ممکن است از علائم ابتلا به اج‌آی‌وی که اغلب در کتاب یا مجلات و روزنامه یا اینترنت می‌خوانند یا از رادیو یا تلویزیون یا اشخاص مختلف می‌شنوند، تقلید کند. به‌هرحال، توصیه اکید بنده این است که حتماً با یک مشاور روانشناس یا روانپزشک در این زمینه مشورت کنید. مرا ببخشید که کمک بیشتری از دستم ساخته نیست.
پدرام
راستی اقای دکتر ازمایش انتی بادی به تنهایی نسل 4 داره؟

پاسخ
خیر. مفهوم نسل 4 یعنی ترکیب تست آنتی ژن و آنتی بادی. تنها تفاوت نسل 3 و نسل 4 همین است.
فرزاد
سلام مجدد خدمت دکتر گرامی
بعد از کلی آزمایش های فراوان شامل الایزا و pcr و رپیت تست (روز۱۴ الایزا روز ۳۰الایزا روز ۷۰ ecl به همراه آنتی ژن جدا روز ۸۵ pcr روز ۹۰ الایزا و رپیت تست روز ۱۰۲ الایزا نسل ۴ که هگی منفی بودن تا الاعان )کماکان دچار گلو درد و برفک زبان و درد کشاله ران میباشم.
تصمیم گرفتم فردا برم پیش خانوم دکتر مینو محرز (رئس مرکز تحقیقات )
گفتم شما با توجه به تجربیاتتون جهت مشخص شدن هر گونه عفونت در خون آزمایش تخصصی تر به غیر از cbc چه پیشنهادی میکنین انجام بدم و با خانوم دکتر در میان بگذارم.
با تشکر فراوان

پاسخ
سلام فرزاد جان
نگرانی و تشویش بیش از حد در این مورد می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصطلاحاً به این حالت وسواس اچ‌آی‌وی گفته می‌شود. به‌ویژه در دهه‌های قبل که اچ‌آی‌وی تازه شناخته شده بود و اطلاعات بشر درباره ابعاد مختلف آن از نحوه ابتلا و بیماریزایی و تشخیص تا درمان به‌اندازه امروز نبود، "وسواس اج‌آی‌وی" شایعتر بود. حتی در برخی موارد این وسواس فکری باعث می‌شود افراد دچار علائم بدنی شوند که ممکن است از علائم ابتلا به اج‌آی‌وی که اغلب در کتاب یا مجلات و روزنامه یا اینترنت می‌خوانند یا از رادیو یا تلویزیون یا اشخاص مختلف می‌شنوند، تقلید کند. به‌هرحال، توصیه اکید بنده این است که حتماً با یک مشاور روانشناس یا روانپزشک هم در این زمینه مشورت کنید. مرا ببخشید که کمک بیشتری از دستم ساخته نیست.
پدرام
اونو نوشته توقسمت روش ازمایش ولی بغل اچ ای وی abاصلا p24اینا ننوشته نمیدونم به خدا اصلا بعضی ازمایشگاه ها میری میپرسی نسل 4 دارین نمیدونن چیه الان اقای دکتر من برم باید روش ازمایش چی بگم به انگلیسی تا نسل 4 بشه؟

پاسخ
4th Generation
پدرام
سلام اقای دکتر ببخشید باز مزاحم شدم اگه جواب این سوالو هم بدید ممنون میشم ازتون من تو ازمایش هام نوشته اچ ای وی ab1,2بعد تو قسمت متود نوشته فور گرید الیزا از چند جا پرسیدم گفتن این نسل 4 نیست گفتم ببینم واقعا نسل 4؟چون ازمایشگاه خودش میگفت نسل 4 اگه نیست چرا میگن هست خواهشا به این سوالم جواب بدید مارو هم حلال کنید

پاسخ
برای نسل چهارم در گزارش باید عبارت 4th Generation یا 4th Gen یا ترکیبی آتتی‌ژن p24 نوشته شود.
پرهام
با سلام و احترام
آقای دکتر چند سوال داشتم خدمتتون
تنها یک تماس جنسی پرخطر داشتم
که21 روز بعد تماس آزمایش دادم منفی شد داخل آزمایش نوشته بود anti HIV |+|| جوابش منفی شد آیا تست قابل اطمینانی هست
۲: بعد از ۲ ماه و ۶ روز ریپید تست توی مراکز مشاوره دادم دوباره منفی شد
سوال: این کیت ها داخل مراکز نسل چندم و چند درصد قابل اطمینانن
و اینکه وقتی گفته میشه خطر دریافت با هر بار رابطه 4 در 10000منظور چیست؟
و سوال آخرم اون تستی ک آزمایشگاه از من گرفته نسل چندم و چه مدل از تست hivبوده

با تشکر

پاسخ
سلام پدرام جان
نتایج منفی با رعایت دوره پنجره قطعی است ‌و این دوره برای نسل چهارم ۲۸ روز است. اطلاعات کیت هر مرکز در دست خودشان است و بنده اطلاع ندارم. برای نسل چهارم در گزارش باید عبارت 4th Generation یا 4th Gen یا ترکیبی آتتی‌ژن p24 نوشته شود.
کاربر
سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم دو نتیجه ی منفی تست رپید اولی بعد از ۳ماه و دومی بعد از ۵ ماه و نیم قابل اطمینان هست ؟ با توجه به اینکه تقریبا یک سال قبلش به دلیل کهیر داروی هیدروکورتیزون تزریق کردن بهم به مقدار زیاد چون کهیر شدید بوده آیا این دارو ممکنه به حدی سیستم ایمنی من رو تضعیف کرده باشه که انتی بادی به مقدار کافی تولید نشده باشه؟؟ یا لازمه دوباره تست بدم ؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی قطعی است و تحت تأثیر داروها قرار نمی گیرد.
اكبر
سلام اقاي دكتر خسته نباشيد
من تو عمرم فقط يكبار رابطه مشكوك داشتم اونم با كاندوم ولي درست لحظه اخر بعد از انزال كاندوم خارج شد
بعد از ٣٥ روز و ٤٢روز دوبار ازمايش تركيبي نسل ٤در ازمايشگاه معتبر داده ام
ab-aghiv1-2
وp24هردو منفي است ايا مطمئن باشم يا ازمايش رو تكرار كنم ممنون ميشم جواب بديد

پاسخ
سلام اکبر جان
نتایج منفی قطعی است.
پدرام
سلام اقای دکتر خواهش میکنم ازتون فقط جواب این سوالمو بدین توروخدا اون ازمایش هایی که من دادم خودتونم گفتین نسل 4 توقسمت روش ازمایشم نوشته بود تورسید می نوشت سه روزه اماده میشه اما ازمایشگاه یکروزه جواب به من میداد میگفت اورژانسیه گفتم ببینم واقعا این ازمایش های اطمینان داره این ازمایش هارو من تو ازمایشگاه معتبر شهرمون انجام دادم تورو خدا فقط همین سوال
4thgerattion

پاسخ
سلام پدرام جان
سرعت جواب‌دهی دلیل بر بی‌اعتبار بودن نتایج آزمایش نیست.
نا شناس
سلام اقای دکتر
میشه لطف کنین بفرمایین ازمایش pcrبعداز چند روز جواب قطعی میدهد و احتمال مثبت کاذبش چقدر است

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش PCR در گزارش‌های مختلف بسته به شرایط مختلف تا ۵۰ درصد موارد مثبت کاذب بوده و به همین دلیل برای شروع غربالگری روش خوبی نیست. دوره پنجره آن بین یک تا ۴ هفته است.
نيوشا
سلا آقاي دكتر
من از دكتر عفوني سوال كردم كه قبل از آزمايش نيايد قرص مصرف كنم تو آزمايشم تاثير ميزاره؟ براي اچ آي وي ، ايشون فرمودن بستگي به متد آزمايش داره ، بعضي روش ها تاثير ميزاره و بعضي نه ، ميخواستم نظر شما رو بدونم ، در كدام روش مصرف قرص تاثير در حواب آزمايش داره و در كدام ندارد

پاسخ
سلام نیوشا جان
بعضی داروها روی نتایج برخی آزمایش‌ها اثر دارند ولی هیچ دارویی بر نتایج آزمایش اچ‌آی‌وی اثر ندارد و این ارتباطی به روش آزمایش ندارد.
فرزاد
سلام مجدد
این جوری که وسترن بلات تایید کننده الایزا ست .
در نتیجه باید حساسیت و دقتش بیشتر باشه.
در نهایت بعد از ۱۱۰ روز مواجهه بهترین آزمایش کدام میباشد صرف نظر از هزینش؟
با تشکر

پاسخ
سلام فرزاد جان
در هر شرایطی و در هر زمانی براساس همه منابع و مراجع علمی در همه جای جهان، بهترین آزمایش الایزا یا روش‌های معادل آن مانند ECL است.
پدرام
سلام اقای دکتر خسته نباشید میخواستم یه ازمایشcd4بدم گفتم ببینم همین کافیه?

پاسخ
سلام پدرام جان
لازم نیست. شمارش CD4 معمولاً همراه با پی‌سی‌آر کمّی (بار ویروسی) در افرادی درخواست و انجام می‌شود که آزمایش اچ‌آی‌وی آن‌ها مثبت شده باشد و نتایج آن به طرح‌ریزی نحوه درمان کمک می‌کند.
فرزاد ف
سلام و عرض ادب مجدد
خسته شدم از این همه آزمایش الایزا
میخواستم برای آخرین بار بعد ۱۱۰ روز آزمایش وسترن بلات در آزمایشگاه کیوان بدم میخواستم نظر شما هم بدونم.
با تشکر.

پاسخ
سلام فرزاد جان
وسترن بلات در الگوریتم جدید حذف شده و حتی در الگوریتم قبلی هم فقط در مواردی توصیه می‌شد که دو نوبت الایزا مثبت باشد.
مهدی
سلام مجدد آقای دکتر. میخواستم بدونم در کل بهترین و مناسبترین آزمایش در هر شرایط برای تشخیص اچ آی وی(پس از مثلا ۳ ماه بعد از تماس) از ۳ ماه تا سالها بعدش، کدوم آزمایشه؟ همین سنجش آنتی بادی؟ بسیار ممنونم

پاسخ
سلام مهدی جان
بله 100 درصد.
مسعود
با سلام دو جواب منفی الیزا نسل چهارم در پایان روزهای 35 و 71 چقدر میتواند اطمینان بخش باشد؟ آیا نیاز به تکرار آزمایش HIV دارم یا خیر. ممنون از پاسخگویی شما

پاسخ
سلام مسعود جان
قطعی است و تکرار لازم نبست.
نا شناس
سلام دکترجان
ببخشید مزاحم میشم من روزبه روز استرسم بیشتر میشه هربار تو‌مرکز مشاوره ازمایش میدم با اینکه خداروشکر منفی میشه من استرسم بجای کم شدم بیشتر میشه
اینبارم نگرانم اگه روی میزی که تست گرفته میشه قبل من خون الوده ریخته باشه و وقتی انگشتمو سوراخ کردن و خونو با قطره چکان برداشتن اگه سره قطره چکان روی میز با خون الوده برخورد کنه و هنگام برخورد با خون روی انگشتم وارد بدنم بشه
ایا چنین امکانی وجود داره بخدا دکتر خیلی عذاب میکشم الان فک میکنم باید بازم چندماه استرس بکشم دوباره برم ازمایش

پاسخ
سلام دوست عزیز
نگرانی و تشویش بیش از حد در این مورد می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصطلاحاً به این حالت وسواس اچ‌آی‌وی گفته می‌شود. به‌ویژه در دهه‌های قبل که اچ‌آی‌وی تازه شناخته شده بود و اطلاعات بشر درباره ابعاد مختلف آن از نحوه ابتلا و بیماریزایی و تشخیص تا درمان به‌اندازه امروز نبود، وسواس اج‌آی‌وی شایعتر بود. حتی در برخی موارد این وسواس فکری باعث می‌شود افراد دچار علائم بدنی شوند که ممکن است از علائم ابتلا به اج‌آی‌وی که اغلب در کتاب یا مجلات و روزنامه یا اینترنت می‌خوانند یا از رادیو یا تلویزیون یا اشخاص مختلف می‌شنوند، تقلید کند. به‌هرحال، توصیه اکید بنده این است که حتماً با یک مشاور روانشناس یا روانپزشک در این زمینه مشورت کنید. مرا ببخشید که کمک بیشتری از دستم ساخته نیست.
پدرام
سلام ببخشید اقای دکتر واسه وسواسم گفتید برم؟

پاسخ
سلام پدرام جان
بله.
پدرام
سلام مجدد اقای دکتر ببخشید تورو خدا باز مزاحم شدم یه سری هستن ادمو سردرگم میکنن مثلا میگن اگه وارد مرحله ایدز بشی با ازمایش نشون نمیده البته من چند بار رفتم مرکز مشاوره گفتن خیالت راحت در مورد اچ ای وی ولی من خودم خیلی ترس دارم به خدا یه غلطی کردم توش موندم نمیدونم این علایم لعنتی چیه همش بعد اخرین رابطه م اومد من میخوام ازدواج کنم میترسم چند ماه دیگه ازمایش بدم مثبت بشه البته گفتم که سه بار ازمایش دادم بعد اخرین رابطه م تمام رابطه ها هم با کاندم بوده الان نمیدونم چیکار کنم گفتم ایا واقعا من خیالم راحت باشه؟

پاسخ
سلام پدرام جان
نگرانی و تشویش بیش از حد در این مورد می‌تواند به یک مشکل تبدیل شود. اصطلاحاً به این حالت وسواس اچ‌آی‌وی گفته می‌شود. به‌ویژه در دهه‌های قبل که اچ‌آی‌وی تازه شناخته شده بود و اطلاعات بشر درباره ابعاد مختلف آن از نحوه ابتلا و بیماریزایی و تشخیص تا درمان به‌اندازه امروز نبود، وسواس اج‌آی‌وی شایعتر بود. حتی در برخی موارد این وسواس فکری باعث می‌شود افراد دچار علائم بدنی شوند که ممکن است از علائم ابتلا به اج‌آی‌وی که اغلب در کتاب یا مجلات و روزنامه یا اینترنت می‌خوانند یا از رادیو یا تلویزیون یا اشخاص مختلف می‌شنوند، تقلید کند. به‌هرحال، توصیه اکید بنده این است که حتماً با یک مشاور روانشناس یا روانپزشک در این زمینه مشورت کنید. مرا ببخشید که کمک بیشتری از دستم ساخته نیست.
مهدی
منظورتان این است که عدد را نباید بیاورند در آزمایش؟ یا نوع نگارش عدد؟ ممنونم

پاسخ
بله
ببینید، دو نوع آزمایش وجود دارد: کمّی و کیفی. البته نوع سوم هم هست که نیمه کمّی است. مثلاً آزمایش تیروئید که عدد گزارش می شود کمّی است. آزمایش اچ آی وی که مثبت یا منفی است، کیفی است. نوع سوم هم مثل پروتئین ادرار که کیفی است ولی درجه بندی شده و به شکل +1 یا +2 گزارش می شود نیمه کمّی است.
بنابراین گزارش عدد برای یک آزمایش کیفی، سردرگم کننده است و درست نیست.
فريده
سلام خدمت شما
آقاي دكتر يك مطلبي درباره آزمايش به روش الايزا خوندم كه نوشته بود:
آزمايش الايزا حساسيت ٪؜٩٣ دارد و اختصاصيتش ( با تكرار آن) برابر ٪؜٩٩ ميباشد ، ميخواستم بدونم كه منظور از تكرار در اين نوشته چي هستش؟
من آزمايش رو يك مرتبه بعد از ٢ سال انجام دادم و منفي بوده آيا بايد تكرارش كنم تا جواب قطعي باشه؟ طبق اين نوشته آيا بايد تكرار كنم

پاسخ
سلام فریده جان
نتایج منفی نیاز به تکرار ندارد.
رضا
سلام دکتر جان.
وقتتون بخیر بعد از چهار ماه از رابطه خطرناک
یه دانه ریز گوشتی روی التم در اومده؟
در ضمن در ماه اول و دوم و سوم نسل چهار اچ ای ووی منفی بود.
این دانه گوشتی ربطی به اچ ای وی داره؟
چه اقدامی انجام بدم
مرکز مشاوره برای ایدز گفت خیالت راحت
موندم این دونه چی است؟

پاسخ
سلام رضا جان
مرکز مشاوره درست گفته است.
مهدی
سلام آقای دکتر. میخواستم بدونم اینکه یک عدد در جواب آزمایش ترکیبی می آید، به چه علت است؟ مگر آنتی ژن و آنتی بادی نباید عدد جداگانه داشته باشند؟ چرا فقط یک عدد می آید؟ این عدد مربوط به کدام یک است؟ مثال:
Hiv ab and ag p24 ...... 0.230......neg

پاسخ
سلام مهدی جان
این کار علمی و درست نیست و نباید انجام شود.
نا شناس
سلام دکتر جان ببخشید بازم مزاحم شدم خیلی وسواس پیدا کردم
اقای دکتر من تو مرکز مشاوره تست دارم میخواستم بپرسم چون نمونه‌رو از نوک انگشت میگیرن و انگشت سوراخ میشه
اگ قبل از من یک فرد اچ‌ای‌وی مثبت خون انگشتش به دستگیره در بخوره من من وقتی دست به دستگیره میزنم با توجه به سوراخی که برای نمونه گیری تو انگشتم ایجاد شده ممکنه از اون راه منتقل بشه

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر.
عماد
بازم ببخشید جناب دکتر.چقدر احتمال داره ۲،۳ سال دیگه مثبت بشه ازمایشم؟بدون اینکه رابطه ی پرخطری داشته باشم.تا حالا دوره ی پنجره ۴،۵ سال بوده ؟و بفرمایین در چه صورتی دوره ی کمون طولانی میشه در حالی که ویروس توی بدن هست ولی ازمایشات قادر به تشخیص ویروس نیستند؟با تشکر از شما

پاسخ
عرض کردم قطعی است.
عماد
سلام مجدد آقای دکتر.ببخشید که خیلی سوال میپرسم.یعنی همه این علایمی که من از ۳/۵ سال پیش تا الان دارم مربوط به چی میشن؟‌وآیا فرض رو بر این بذاریم طرفی که باهاش رابطه برقرار شده مبتلا بوده و در بنده آزمایش منفی نشون بده،یعنی تا زمانی که روی ۲۰۰ نیاد تشخیص داده نمیشه که میتونه اچ ای وی باشه؟نا اونموقع که cd4 200 دیگه خیلی دیره برا درمان.خواهش میکنم یه جواب قانع کننده بدین.پس این همه علایم که دارم از چی میتونن باشن؟؟واقعا عجیبه!!!من حس میکنم که بیماری رو دارم.توو طول روز کل پاهام یخ میزنن،وزنم اومده پایین،خستگی مزمن دارم،خوابم نمیبره شبها،این همه علایم از چی میتونه باشن اونم بعد از رابطه؟؟؟خواهشا .....من در شرف ازدواج هستم ‌نمیخوام یکی دیگرو بی دلیل بدبخت کنم.من برای خونواده خودمم نگرانم که مبادا کسی گرفته باشه.من از یه کسی که مثبت هستش پرسیدم میگه الان معلوم نمیکنه توو ازمایشات،چند سال دیگه ممکنه تا ۵ سال دیگه خودشو نشون بده،والا ما هم گیج شدیم بخدا،غلطی کردیم که تا یه عمر پشیمونیم،ببخشید آقای دکتر ...

پاسخ
سلام عماد جان
ملاک، نتیجه منفی آزمایش است چون قطعی است. برای علائمی که گفتید باید علت دیگری وجود داشته باشد که بنده هم متأسفانه اطلاع ندارم.
امین
سلام اقای دکتر خسته نباشین من چندرابطه محافظت نشده داشتم که اخرین رابطم ۱۳ ماه ازش میگذره بعد از ۱۳ ماه ازمایش دادم که منفی شد حالا میخوام بدونم جوابش قطعیه یا باید ازمایشو تکرار کنم ازمایش ag ab بود چقدر مطمئنه بعد این مدت ایا تکرار کنم یا خیر و مشکلی که دارم به خاطر اینه که میگم چون بعد از دوره پنجره ازمایش دادم امکانش هست اشتباه باشه جوابش خواهشا راهنمایی کنین میخوام ازدواج کنم واقعا سخته شده برام ممنون از شما

پاسخ
سلام امین جان
نتایج منفی اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
زهرا
سلام ممنون
ببخشید این تست رپید در مرکز مشاوره پس از ۳۰ روز میتونه منفی تلقی بشه ؟
بعد ازگذشت ۳ ماه چند درصد ممکنه تغیر کنه؟؟؟

پاسخ
سلام زهرا جان
به جدول فوق توجه کنید. منفی کاذب نسل چهارم در روز سی ۰٫۰۸ درصد و نسل سوم ۰٫۰۹ درصد است. پس از ۳ ماه، این میزان به ترتیب صفر و ۰٫۰۱ درصد است.
زهرا
سلام ۳۰ روز پس از تماس ازمایش رپید تست منفی شد ایا نیاز به تکرار دارد

پاسخ
سلام زهرا جان
براساس بیشتر منابع خیر ولی در برخی منابع تکرار در 3 و 6 ماه را توصیه شده است.
رامین پور
با سلام خدمت جناب آقای دکتر.آیا تست روید در مرکز بیماری های رفتاری بعد از پنجاه روز از آخرین رفتار مشکوک قابل اطمینان هست؟
آقای دکتر خیلی استرس دارم خواهش میکنم پاسخ بفرمایین لطفاً

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله
نا شناس
سلام دکترجان
سوالی که داشتم ازتون اینه که
اگر خون تازه یا خشک یک فرد اچ‌ای‌وی مثبت داخل قطره چکان با خون یک فرد سالم مخلوط شده و روی ریپید قرار بگیرد نتیجه منفی نشان میدهد یا مثبت

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش باید طبق دستورالعمل کیت انجام شود. هر اقدامی خارج از این دستورالعمل، باعث می شود نتایج مخدوش و غیرقابل اعتماد باشد.
عماد
ببخشید آقای دکتر بنده ۹ ماه بعد از رابطه وسترن بلات hiv داده بودم که مبهم شده بود.من بشدت نسبت به پارتنرم مشکوک هستم،و واقعا حس میکنم یچیزی درونم هست وگرنه این همه علایم بیخود و بی جهت بعد رابطه بوجود نمیان،من حاضرم مثبت باشم ولی توی این برزخ نباشم که آیا ویروس توو بدنم هست یا نه.ازمایش cd4 سال ۹۷ ۱۱۰۰ تا بود
الان که باز دادم ۸۸۵ تا شده بود.اگه بخواد اینجور پیش بره فکر میکنم ازمایشا همینجور منفی باشن و وارد مرحله ایدز بشیم

پاسخ
وسترن بلات از الگوریتم حذف شده است. در مورد شمارش CD4 توجه کنید که نوسان آن در محدوده مرجع (1500-500) طبیعی است و تا وقتی زیر 200 نباشد جزو معیارهای ایدز نیست.
عماد
‎بنده ۳/۵ سال پیش رابطه ی خطرناک و بدون حفاظ داشتم،)به طرفم مشکوک هستم)که بعد از آن سرماخوردگی شدید،تب،تعریق شبانه،خستگی،کاهش وزن،عفونت ادراری،التهابات مکرر تنفسی،تنگی نفس کم خون شدن و پایین اومدن سطح هموگلبین خون تا ۱۲/۵،حتی به تب حصبه هم مبتلا شدم که ۵،۶ ماه بنده رو خونه نشین کرد،در این مدت تا به امروز غریب به ۳۰بار آزمایش hiv دادم(pcr,p24,AB,Agو virall همگی منفی بوده اند،(در این حین بنده روابطی با چند نفر بدون حفاظ داشتم که طرف های رابطه هم همگی علامت دار و بدحال و‌همراه با کاهش وزن شده بودند.آخرین رابطه ی مشکوک بنده هم ۱۶ ماه پیش بوده.دکتر جان با توجه به توضیحاتی که خدمتتون دادم ‌‌با توجه به علایمی مثل تب خفیف طول کشیده طی این ۳/۵ سال،تعریق های شبانه،عفونت مکرر دستگاه تنفسی،سرفه،کم خونی،گزگز در دست و پاها،ضعف ‌‌بیحالی،گلودرد،حساس شدن به سرما و سرد بودن مداوم انتهای دستها و‌پاها و همچنین کاهش شدت پرتاب و فشار ادرار و حساس شدن به سرمای محیط و ادرار متکرر و علایم دیگری که تا قبل از این ۳/۵ سال تجربه نکرده بودم و‌همگی بعد از رابطه ی مشکوک ۳/۵ سال پیشم بوجود اومدن،تشخیص جنابعالی در این ضمینه چی هستش؟با توجه به اینکه بنده قبل از این شرایط از نظر آمادگی جسمانی در وضعیت خیلی ایده آلی قرار داشتم و متاسفانه در این ۳/۵ سال بشدت با کم شدن قدرت جسمانی و حتی کم شدن شدید میل جنسی هم مواجه شدم.پوزش میخوام ازتون اگه سوالم طولانی شد... آخرین آزمایش اچ ای وی که چند روز پیش دادم ecl منفی بود
۲تا pcr هم ۲ جای مختلف دادم منفی بودن(۱۰ روز پیش)


پاسخ
اول این که بیماری های آمیزشی متعددی وجود دارد که برای پیشگیری از ابتلا به آن ها ضمن رعایت بهداشت جنسی باید حتماً از روش های حفاظتی مانند کاندوم استفاده شود.
دوم این که نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
و سوم این که علائمی که گفته شده همگی غیراختصاصی است. اصل بر نتیجه آزمایش است.
فرهاد
سلام خدمت دکتر گرامی
من تمام علائم عفونت حاد اولیه رو دارم تو سه ماه ده مرتبه آزمابش الایزا و ecl و روز ۹۰ هم رپیت تست در مرکز مشاوه دادم که همگی منفی بود
موندم به علایم توجه کنم یا نه چون تمامی اونا از بعد از اون رابطه لعنتی به وجود اومدن.
با تشکر

پاسخ
سلام فرهاد جان
اصل بر نتیجه آزمایش است که منفی است. علائم غیراختصاصی است و لزوماً به معنی ابتلا به اچ‌آی‌وی نیست.
مهسا
سلام آقاي دكتر
من براي تست اچ آي وي به آزمايشگاه مراجعه كردم و هرروز ١ عدد قرص رآكوتان مصرف ميكنم به مدت ١ ماه ،مسئول آزمايشگاه گفتن كه بايد ٧٢ ساعت اين قرص رو مصرف نكني و بعد بياي براي آزمايش ، منتها من خيلي استرس دارم آيا اين قرص تاثيري بر آزمايش داره؟ ممنون از شما

پاسخ
سلام مهسا جان
داروها اثری در نتایج آزمایش اچ آی وی ندارند.
پدرام
سلام اقای دکتر پدرامم همونی که گفتم سه بار ازمایش دادم دوبار به روش الیزا ویک با به روش اکلیا البته ازمایش های الیزا رو بعد ۵۴و۸۳ بعد اخرین رابطم دادم وازمایش اکلیا رو روز۹۲م بعد اخرین رابطم دادم منفی بود الان امروز باز یه سر رفتم دکتر عفونی بازمارو تو ترس واهمه قرار داد گفت تکرار کن گفتم ببینم واقعا لازمه باتوجه به اون علایم هایی که قبلا هم گفتم بهتون باز ازمایش بدم به خدا دیگه خسته شدم نمیدونم چکار کنم من تمام رابطه ها هم با کاندم بودده به خدا اقای دکتر دیگه بریدم ممنون میشم این سوال رو هم جواب بدین

پاسخ
سلام پدرام جان
دلیل توصیه پزشک را نمی دانم ولی نتایج منفی قطعی است و اصولاً نیاز به تکرار ندارد.
نا شناس
سلام خدمت دکتر افشاری من بعد از92روز الایزر نسل 4 دادم که خداروشکر منفی بود الان مدت 1ماه هست سوزش دست و پا وران و ساق دست دارم توی یکی از ران های پام احساس دارد دارم و کاهش وزن 5کیلیویی داشتم لاغر شدم نمیدونم چیکارکنم.....ببخشید این سوزش دست وپا چرا توی اکثر افراد که اینجا متن می زارن وجود داره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است. علائمی مانند سوزش اندام غیراختصاصی است ولی به‌ویژه کاهش وزن می‌تواند مطرح‌کننده علل جدی‌تری باشد و باید بررسی شود. طبق تعریف، کاهش وزن به حالتی گفته می‌شود که ۱۰ درصد وزن در فاصله ۶ ماه یا ۵ درصد در فاصله یک ماه بدون علت مشخص کم شود. البته شایعترین علت کاهش وزن، افسردگی و اضطراب است، ولی توصیه می‌شود علل جدی‌تر ابتدا رد شود.
مهدی
سلام آقای دکتر خسته نباشین من بعد ۱۲ ماه ازمایش الایزا دادم که منفی شد حالا میخوام بدونم چون بعد دوره پنجره ازمایش دادم چقدر جوابش مطمئنه بعد از دوره پنجره امکانش هست مثبت باشه ولی جواب منفی باشه توروخدا توضیح بدین و ایا یکبار کافیه یا
دوباره ازمایشمو تکرار کنم ممنونم ازتون

پاسخ
سلام مهدی جان
نتایج منفی قطعی است و تکرار لازم نیست.
رضا
سلام جناب دکتر افشاری.وقتتون بخیر.من دو سوال داشتم از خدمتون.اول اینکه در ازمایش به روشeclنسل ۴هم پادگن p24مثل الایزا اندازه گیری میشه؟و دوم اینکه تست ecl نسل۴بعد از ۵۳روز که منفی شده قابل قبول است؟یا نیاز به تکرار داره؟

پاسخ
سلام رضا جان
کیت نسل چهارم ECL شامل آنتی ژن و آنتی بادی است و تکرار نتایج منفی لازم نیست.
فرزاد
سلام‌مجدد خدمت دکتر گرامی
روز ۷۴ آنتی بادی ۰.۰۸و انتی ژن ۰.۰۲ و امروز هم بعد ۹۲ روز آزمایش مجدد که تغییری در اعداد مشاهده نشد و جواب و زده بود منفی ولی گلبول سفید از ۸.۵ اومده بود روی ۷.۵ علتشو نمیدونم؟
و همچنان دچار برفک زبان و گلو درد میباشم ؟
راش پوستی هم دارم؟
امکان داره بعد ۶ ماه جواب آزمایش مثبت شه؟
پیشاپیش سپاس از پاسخ شما.

پاسخ
سلام فرزاد جان
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد. نوسانات شمارش گلبول سفید در محدوده نرمال، عادی است. مشکلات دهان و گلو و پوست، غیراختصاصی است و می تواند علل مختلفی داشته باشد.
پدرام
سلام دوباره خدمت دکتر عزیز به خدا خیلی بهم روحیه دادین ممنون فقط شرمنده یه سوال دیگه من برج ۱۲سال۹۸ازمایشcbcدادم که مقدارwbc:۵.۴۶بود میخوام بدونم باتوجه به سنم این خیلی کم نیست چون۲۲سالمه اگه باز ازمایش بدم واین تعداد کم نشده اگه جواب این سوالمو هم بدین خیلی خیلی سپاس گذارمیشم

پاسخ
سلام پدرام جان
البته بستگی به مقادیر نرمال آن آزمایشگاه دارد ولی به طور کلی، خیر، کم نیست.
پدرام
سلام بازم شرمنده که مزاحم شدم اقای دکتر گفتم ببینم این تست هایی که من دادم اطمینان داره دوتا elisa توقسمت روش ازماییش نوشته4thgenrartionویکی هم ecliaاونم نوشتهcompanividas:4thgeenrartionایا این ها قابل اطمینان ونسل ۴ هست؟

پاسخ
سلام پدرام جان
بله نسل چهارم و نتایج منفی قطعی است.
على
سلام
وقتتون بخير
ممنون از وقتى كه ميذارين و به سوال ها جواب ميدين.
من دندانپزشكم.سوالى داشتم ازتون اينكه اگر فردى كه مشكوك به HIV مثبت هست(فرض ميگيريم همه بيمارا مثبت هستند)به ما مراجعه كند و موقع تراش دندان از عينك استفاده نكنيم آيا احتمال انتقال از طريق چشم هست؟!
اگر هست چقدر احتمال دارد(در مقايسه با فرو رفتن سوزن به دست)؟!
آيا تا به حال موردى اينطورى گزارش شده؟!

پاسخ
سلام علی جان
خطر انتقال اچ‌آی‌وی در برخورد اشیای تیز آلوده به خون مانند سوزن ۳ در هزار و در مورد تماس مخاط چشم، بینی، یا دهان با خون آلوده ۱ در هزار گزارش شده است.
پدرام
سلام مجدد اقای دکتر منظورم این بود که تو روزهای ۵۴و۸۳الیزا بود ودرروز۹۲م از اخرین رابطه م ecliaبود این دیگه گفتید نیازی به پیگری نداره درسته هرچند گفتم که تمام رابطه هام با کاندم بوده بازم ممنون واقعا خیلی لطف میکنید به ما
نا شناس
سلام دکتر جان.
بنده حدود ۴ ماهه غدد لنفاوی زدم زیر گوشهام و زیر فکم.
و رابطه پرخطر هم داشتم.
این غده ها مثل در ماه اول تورمشون زیاد بود بعد تورمشون کم شد مجددا ماه سوم تورمشون زیاد شد.
البته کوجکترین حد اندازه عدس اند و بزرگترین حالت اندازه نخود اند.
من چون فقط یک بار و با یک نفر رابطه داشتم اون طرف رو بعد از سه ماه بردم ازمایش نسل چهار داد که منفی بود البته دو تا ازمایش هر دو منفی بودند.
به نظر شما این غدد ها میتونه ربطی به اچ ای وی داشته باشه؟


پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی آزمایش اچ‌آی‌وی قطعی است
پدرام
سلام اقای دکتر ببخشید مزاحم شدم من از اولین رابطه ام یکسال ونیم میگدزه واز اخرین رابطه م 92روز که همشون با کاندم بوده کلا 10بار بوده من بعد از اخرین رابطه م3بار ازمایش دادم دوبار الیزا ویک باecliaکه همشون منفی بوده ولی خیلی استرس دارم برفک زبانم دارم وتغییر رنگ ناخن برخی علایم گوارشی نمیدونم شایدم واسه استرس باشه ایا لازم بیشتر پیگیر باشم حتی رفتم مرکز مشاوره هم گفتن مشکلی نیست گفتم از شمام کمک بگیرم ممنونم از راهنمایی های خوبتون

پاسخ
سلام پدرام جان
پیگیری بیشتر لازم نیست.
نا شناس
سلام.
وقت بخیر.
من پس از ۱۵ ماه از یک رابطه بدون کاندوم حدود ۲۰ ازمایش نسل چهار و تست فوری دادم که خداروشکر همیگی منفی بودند.
در این بین هم روابط با کاندوم زیادی داشتم.
اخرین ازمایش من پس از یک و سه ماه از اخرین رابطه با کاندوم بوده.
من چکار کنم به نظر شما؟
الان توبه کردم و
من میخوام ازدواح کنم ایا لازمه مجدد ازمایش بدم.

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش مجدد لازم نیست.
Hossein
سلام اقای دکتر خسته نباشین ببخشید من تو بعضی از سایت ها میخونم که جواب ازمایش HIV نسل ۳ و ۴ شاید چند روز طول بکشه اما من رفتم ازمایش نسل ۳ و ۴ دادم اورژانسی(ازمایشگاه های معتبری بودن) و جوابش یکروزه اومد. از چند نفر از متخصص های عفونی پرسیدم و گفتن هیچ مشکلی نداره که جوابش یک روزه اومده..میخواستم نظر شما رو که ازمایشگاه دارین بدونم.خواهش میکنم پاسخ بدین ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
مشکلی ندارد.
ثريا
سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
ميخواستم بپرسم ازتون كه من بعد از ٢ سال يك مرتبه فقط يك بار آزمايش اچ آي وي دادم ميخواستم بدونم كافيه يا اينكه بايد چند بار آزمايش رو تكرار بكنم؟ با يك بار نتيجه قطعي هستش؟ ممنونم ازتون

پاسخ
سلام ثریا جان
بله کافی است و تکرار لازم نیست.
نا شناس
سلام اقای دکتر
من هفته ی ۱۳ ام تست اچ آی وی دادم به روش الایزا منفی بود.
هفته ی نهم هم باز همین تست رو دادم بهمراه هپاتیت بی و سی که باز منفی بودن.
من قرص الانزاپین مصرف میکنم
میگم ممکنه بخاطر لین قرص این جوابا منفی کاذب باشن؟
دکتر من دچار وسواس شدیدم
ممنون از راهنماییتون


پاسخ
سلام دوست عزیز
مصرف هیچ دارویی بر نتایج آزمایش اچ آی وی اثر ندارد.
فرزاد
سلام خدمت دکتر
آزمایش رپیت تست در مرکز مشاوره بعد از ۹۰ روز چه مقدار اطمینان بخش است؟(البته بعد الایزا سر ۳چ روز که منفی بود )

پاسخ
سلام فرزاد جان
نتایج منفی قطعی است.
نا شناس
سلام دکتر جان
1_بعد از ۱۱۰ روز از رابطه ایا امکان عفونت حاد اولیه وجود داره؟ من بعد از ۱۱۰ روز از رابطه پر خطر یه غدد لنفاوی پشت گردنم در مجاورت خط مو زدم که سرش قرمز شده و دست میزنم درد داره ؟
۲_البته بنده پس از رابطه پرخطرم به فاصله یک ماه و دو ماه و سه ماه ازمایش نسل چهار دادم که خداروشکر منفی بود.
لطفا خواهش میکنم در مورد این غدد توضیح بیشتری بدین

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است. برای مشکل پشت گردن خود حتماً به پزشک مراجعه کنید.
حسن
سلام خدمت دکتر عزیز
بعد آزمایشات روز ۳۰ و ۴۵ و ۶۰ و ۷۴ الایزا و ecl بعد مواجهه
در روز ۸۳ هم pcr که همگی منفی بودن
الآن دچار سوزش دهان و زبان و سفیدی و برفک زبان
و احساس میکنم غدد لنفاوی هم مقداری متورم شدن
و همچنین با توجه به یه سری علائم مشابه در بدن خانومم پاک سر درگمم به جواب آزمایشات اطمینان کنم یا به این همه علائم که ظاهرا مربوط به عفونت حاد اولیه میباشد .
پزشک عفونی هم رفتم کپسول درمان قارچ داد ولی مشکل بر طرف نشده
نمیدونم چه کار کنم.

پاسخ
سلام حسن جان
نتایج منفی قطعی است. در مورد مشکل دهان توصیه می‌کنم با دندانپزشک مشورت کنید. رعایت بهداشت دندان و دهان، دهانشویه مکرر، و ...
میترا
سلام
در مورد تورم غدد لنفاوی در اچ ای وی کی اتفاق می افتد!؟
آقای دکتر میشه در این مورد یکم توضیح بدید!؟
چون من بعد از دوره پنجره آزمایش دادم و منفی شده ولی تورم غدد لنفاوی در گردن و کشاله ران دارم که همراه با درد و سوزشه میترسم از علائم اچ ای وی باشه البته من دندونمو دو ماه پیش کشیدم که متاسفانه ریشش تو لثم جا مونده و‌خیلی درد و سوزش داره احتمال داره از اون باشه!؟

پاسخ
سلام میترا جان
سندرم حاد اچ‌آی‌وی ۲ تا ۴ هفته پس از تماس مشکوک شروع شده و با تولید آنتی‌بادی در عرض یک تا ۲ هفته بهبود می‌یابد. این ممکن است شامل بزرگی غدد لنفی هم باشد. نتیجه منفی تست، قطعی است و این تشخیص را رد می‌کند. بزرگی غدد لنفی علل مختلفی ممکن است داشته باشد، از جمله مثلاً کشیدن دندان، و نکته مهم این است که معمولاً خودبه‌خود در عرض یکی دو هفته بهبود می‌یابد ولی اگر طول بکشد بهتر است با پزشک مشورت کنید.
هادی
سلام آقای دکتر وقت بخیر
سوالی داشتم ازتون؛ از تماس مشکوکی که داشتم 16 ماه میگذره و چند آزمایش نسل 3 و 4 دادم که منفی بوده اما بخاطر استرسی که داشتم تو اینترنت بیشتر جستجو میکردم که از بابت دوره پنجره که شماهم فرمودید نهایت 6 ماهه مطمئن بشم که به سایت های زیر برخوردم که افرادی رو معرفی کرده که بدنشان آنتی بادی مخصوص به اچ ای وی رو تولید نمیکنه و با وجود انجام چندین آزمایش همه نتایج بدست آمده منفی کاذب بوده و این افراد به مرحله ایدز رسیدند و ترسی در وجودم قرار گرفته که همه زندگیم رو تحت تاثیر قرار داده سوالم از شما اینه که1. آیا چنین مقالاتی اصلا علمی و معتبر هستند و به تائید مراجع علمی رسیده اند؟ 2. اگر اینطور بوده پس ابتلا به بیماری این افراد چگونه تشخیص داده شده؟ 3. چه راهکاری به من پیشنهاد میکنید آیا تست viral load میتونه تشخیص بده؟

پاسخ
سلام هادی جان
این قبیل موارد بسیار نادر است و بیشتر ارزش پژوهشی دارد. طبق دستورالعمل نباید به این قبیل احتمالات نادر توجه کرد.
نسيم
سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
ميشه توضيح بديد كه آيا مصرف قرص ژلوفن و ديكلوفناك ميتونه باعث تضعيف ويروس اچ آي وي در بدن بشه و به همين خاطر تو جواب آزمايش تاثير بزاره و منفي كاذب بده ؟
ممنون ميشم اگر توضيح بديد

پاسخ
سلام نسیم جان
هیچ دارویی بر نتایج آزمایش اچ‌آی‌وی هیچ اثری ندارد.
زیتون
سلام حدودا بعد از ۳۵ روز از تماس مشکوک الایزا نسل ۴ منفی شد ایا نتیجه قطعی است لازم به تکرار میباشد ؟؟؟

پاسخ
سلام زیتون جان
براساس بیشتر منابع، بله قطعی است و تکرار نمی‌خواهد.
امیر
باسلام
اقای دکتر در هرسایتی در مورد علایم و دوره پنجره یمطلبی مینویسن و فقط در این سایت با مقالات علمی به روز و معتبر دوره پنجره رو دیدم و در شهرستان ها ازمایش نسل چهارم اصلا نیست دو تا سوال خدمتتان دارم.
علایم ایدز حداکثر تا چند روز بعد از رابطه پرخطر میتواند بروز دهد؟
ازمایش الایزا نسل سوم در روز ۴۰ که منفی باشد کاملا اطمینان بخش است؟
باتشکر .

پاسخ
سلام امیر جان
سندرم حاد اچ‌آی‌وی بین ۲ تا ۴ هفته پس از ابتلا ممکن است روی دهد. احتمال منفی کاذب نسل سوم در روز ۴۰ طبق جدول فوق حدود ۰٫۰۵ (پنج درصد) است.
محمدحسین علوی
سلام و عرض ادب خدمت دکتر عزیز و مهربان
و همچنین سلام و عرض ادب خدمت همه خوانندگان محترم.
دکتر جان بنده یک طلبه مبلغ هستم
و در یکی از شهر مشغول تبلیغم.
میخوام مردم رو بیشتر با این ماجرا اشنا کنم.
و تا حدود زیادی هم اطلاعات خوبی از مراکز مشاوره بیماری های رفتار و چند پزشک متخصص عفونی بدست اوردم و همچنین اطلاعات زیادی از سایت خوب شما کسب کردم، که جای بسیار تشکر و قدر دانی از شما داره که با یک روحیه جهادی کار میکنید.
من در تحقیقاتم متوجه اختلاف نظرهای شدم میخام نظر شما رو هم بدونم که چه منبعی معتبر تر هست یا اجماع بر چی هست؟
البته بیشتر اختلاف نظر ها روی دوره پنجره بود.
اگه مقاله یا سایت خاصی هست که اگهی بیشتری در زمینه بیماری های رفتاری به حقیر بده لطف بفرمایید .

پاسخ
سلام محمدحسین جان
مشکل اصلی این است که دولت ما حاضر به تفویض بخشی از اختیارات خود به بخش خصوصی نیست و دست از تصدی‌گری و تمامیت‌خواهی برنمی‌دارد. حجم غیرقابل‌تصوری از مسؤولیت‌ها در بخش سلامت بر دوش دولت است و طبیعی است که نتواند به درستی از عهده حتی بخش کوچکی از آن‌ها برآید. خوشبختانه در موضوع اچ‌آی‌وی موارد توافق و نکات مشترک بین منابع مختلف بیشتر از اختلاف‌نظرها است. روشی که بنده ترجیح می‌دهم و به همه توصیه می‌کنم این است که وقتی منبع مورد وثوق داخلی در کشور خودمان باشد، از آن منبع استفاده شود. در درجه دوم، توصیه‌های سازمان سلامت جهانی (WHO) و در نهایت، به‌دلایل متعدد منابع رسمی آمریکا شامل FDA، CDC، و انجمن‌های علمی و تخصصی بیشترین اعتبار و تناسب را با شرایط کشور ما دارد، که البته خواندن همه آن‌ها سخت است چون اغلب به زبان انگلیسی است و مرتب به‌روزرسانی می‌شود. امیدوارم روزی فرا برسد که این اختیار به انجمن‌های علمی کشورمان تفویض شود و پزشکان ایرانی که از باسوادترین‌ها در سطح منطقه و حتی جهان هستند، بتوانند همگام با تازه‌ترین یافته‌های هر رشته تخصصی، متناسب با شرایط خودمان دستورالعمل‌های بومی تدوین کنند تا از این بابت کمتر مشکل داشته باشیم.
عاطفه
سلام خدمت دکتر گرامی
بعد این آزمایشها
روز ۱۴ الایزا منفی روز ۳۰ الایزا نسل ۴ منفی
روز ۳۸ کمی لیومنسس منفی روز ۵۶ کمی لیومنسس منفی
روز ۶۳ الایزا نسل ۴ منفی
روز ۷۰ ecl منفی
روز ۷۴ الایزا نسل ۴ منفی
بعد از ۸۵ روز هم pcr که جوابش هنوز نیومده. .
العان احساس سوزش در دهان و سفیدی زبان
و درد در کشاله ران و یه یک سری جوش پوستی دارم
به نظر شما pcr خاتمه دهنده آزمایشات هست یا خیر؟
با تشکر.

پاسخ
سلام عاطفه جان
نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است. پی‌سی‌آر لازم نیست و تغییری در نتیجه ایجاد نخواهد کرد.
مصیب
سلام جناب دکتر افشاری.آزمایش منفی بعد از سی و سه روز به روش نسل۴eclایا نیاز به تکرار دارد؟ممنونم از پاسختون

پاسخ
سلام مصیب جان
بیشتر منابع ۴ هفته را کافی می‌دانند و تکرار لازم نیست.
نسریگ
سلام خدمت جناب آقای دکتر
جسارتا به آزمایش pcr منفی به صورت کیفی بعد از ۸۰ روز از مواجهه چه میزان میشه اعتماد کرد با توجه به یک سری علام عفونت؟
با تشکر

پاسخ
سلام دوست عزیز
پی‌سی‌آر ممکن است منفی کاذب باشد و الایزا از این جهت روش ارجح است.
محمد
سلام و خسته نباشید خدمت شما
من بعد از ۴ ماه رابطه مشکوک با آزمایشگاه تماس گرفتم و از مسئول فنی آزمایشگاه پرسیدم که بعد از ۴ ماه چه نوع آزمایشی مناسب است و جواب مطمئن میگیرم ایشون گفتند برای آزمایش غربالگری یا الایزا دیر اقدام کردید باید پی سی آر انجام شود که ۹۹ درصد جواب قابل قبول میدهد من پرسیدم همه جا میگن که الایزای نسل چهار بهترین آزمایشه ولی گفتند خیر الایزا رو باید چند بار انجام بدی تا به نتیجه مطمئن برسی ولی پی سی آر یکبار انجام میشه
من واقعا گیج شدم آقای دکتر چرا انقدر تناقض داره بین حرف دکترا با آزمایشگاهها؟

پاسخ
سلام محمد جان
الایزا در هر شرایط قدم اول است.
نا شناس
سلام دکتر مهربان،
لطفا در مورد متن زیر که در یک سایتی دیدم نظرتون رو بفرمایید.

در دستورالعمل بالینی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در بخش تشخیص آزمایشگاهی آمده است: «در صورتیکه تست الیزا منفی باشد، شخص ، منفی در نظر گرفته می شوند مگر این که مواجهه احتمالی جدیدی با HIV نامعلوم رخ داده باشد. در صورتی که بیمار مواجهه اخیر (طی 6 ماه اخیر) داشته باشد و نتیجه آزمایش اولیه الیزا منفی باشد، این آزمایش باید بعد از 6 هفته تکرار شود. و اگر نتیجه منفی باشد، در ماه سوم و ششم بعد از مواجهه تکرار شود. پیگیری طولانی تر (12 ماهه) برای افرادی توصیه می شود که مواجهه همزمان از طریق پوست با فرد مبتلا به عفونت همزمان HCV و HIV داشته اند. اگر همه این آزمایشات منفی گزارش شدند می توان بیمار را HIV منفی در نظر گرفت.

پاسخ
سلام دوست عزیز
از صحت این توصیه مطمئن نیستم. توصیه کلی این است که آزمایش الایزا حداقل پس از 4 هفته از تماس مشکوک انجام شود. در مورد تکرار آزمایش نظرات مختلف است.
نیما
سلام وقت بخیر جناب دکتر من بعد از ۴۰ روز از رابطه ازمایش rna دادم که‌منفی بود بعد از گذشت ۵ ماه و نیم هم ازمایش الیزا دادم باز منفی بود میخاستم ببینم دیگه لازم به ازمایش نیست؟ و اینکه زیر چانه و فک غدد لنفاوی متورم دارم که با لمس دست میشه متوجه شد و تب و بیحالی هم دارم و اینکه روی دستم هر از چند گاهی علایمی مثل راش نمایان میشه که بعد از چند دقیقه از بین میره میخاستم ببینم این علایم مربوط به چیه و با توجه به ازمایشها جای سک به اچ ای وی نیست؟ ممنون از زحماتتون

پاسخ
سلام نیما جان
نتایج منفی قطعی است و علائم فوق غیراختصاصی است.
انصاری
سلام دکتر جان.
ببخشید چند تا سوال داشتم.
1_ تاخیر تولید انتی بادی به خاطر سیستم دفاعی قوی هست یا سیستم دفاعی ضعیف بدن؟
2_ انتی ژن در چه افرادی تشکیل نمیشود؟
3_ رابطه انتی ژن و انتی بادی چیه؟
4_ بیشترین و کمترین مدتی که انتیژن در بدن می ماند چقدر هست؟
5_ ایا امکان ناقل بودن شخص هست و بتونه دیگران رو مبتلا کنه و خودش خود بشه و ویروس کلا در بدنش از بین بره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
1. اگر منظورتان دوره پنجره است، این محدودیت عمدتاً ناشی از توان محدود فناوری است، هرچند پیشرفت چشمگیری در این زمینه طی سال های اخیر اتفاق افتاده ولی هنوز امکان تشخیص بلافاصله پس از ابتلا وجود ندارد.
2. آنتی ژن مربوط به ویروس است و در همه مبتلایان وجود دارد.
3. آنتی بادی توسط سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا بر علیه آنتی ژن تولید می شود و یکی از ابزارهای مقابله بدن با عفونت ها و عوامل بیگانه است. به زیبا ساده، آنتی بادی با اتصال به آنتی ژن منجر به فعل و انفعالاتی می شود که نتیجه نهایی آن انهدام عامل بیگانه است.
4. این بستگی به شرایط مختلف دارد ولی به طور کلی آنتی ژن دست کم تا وقتی که عامل بیگانه در بدن باشد قابل شناسایی است.
5. در گروه بسیار کوچکی از افراد موسوم به elite controller بدن قادر است مانع تکثیر ویروس شود. البته در این افراد الایزا مثبت است ولی بار ویروسی پایین است.
نسرین
سلام‌خدمت دکتر
ضمن تشکر از وقتی که میذارین برای پاسخگوی
چرا اکسر افراد که سوال میپرسن دقیقا علائم شبیه هم دارن و اونم دقیقا بعد رفتار پرخطر
و شما هم به همه دقیقا امید وار ی میدین یا اینکه واقعا علائم خیلی مهم نیست؟

پاسخ
سلام نسرین جان
مشکل اصلی این است که دستورالعمل کشوری واحد مکتوب وجود ندارد و باید به همه حق داد که مستأصل شوند.
میلاد
سلام اقای دکتر خوب هستین با عرض معذرت من سه تا سوال داشتم اول اینکه بعد از ۱۴ ماه ازمایش منفی بود ایا بازم نیازه ازمایش بدم همین یبار کافیه یا بازم تکرار کنم و سوال دومم اینه که دونفر که ازمایش هردو منفی هست با رابطه های زیاد امکان الوده شدنشون چقدر وجود داره و سوال سوم اینه که در دوره ای که ویروس در بدن هست و از دوره پنجره گذشته و به دوره ی بعدی رفته ازمایش بده ایا منفی هست یا بازم مثبته ممنون میشم کامل جوابمو بدین واقعا در بد شرایطی قرار گرفتم

پاسخ
سلام میلاد جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
همچنین رفتار بی‌خطر جنسی نیاز به تست ندارد. رفتار جنسی پرخطر شامل انواع روابط حفاظت‌نشده (بدون کاندوم)، اعتیاد تزریقی یا ابتلا به بیماری آمیزشی در هر یک از شرکای جنسی، تن‌فروشی و نیز شرکای جنسی متعدد است.
علیرضا
با سلام
من بعد 60 روز از مواجهه خطرناک با استفاده از دو دستگاه وایداس و ارشیتکت ابوت که هر دو نسل 4 بودند تست اچ آی وی دادم که هر دو شکر خدا منفی بودند بعد 60 روز هم یک آزمایش کیفی hiv rna rt-pcr by real time pcr دادم که منفی بود من سردرد و سرگیجه و کهیر داشتم سئوالم از خدمت شما اینه که این آزمایش pcr تو 60 روز چقد دقیقه و نیز اینکه چون آزمایش کیفی هستش ایا تمامی تیپها و گونه های اچ آی وی چک شدن؟ من با مراکز مشاوره صحبت کردم گفتند تو ایران هم hiv-2 هست ولی کمه و بیشتر نگرانی من هم نوع دوم اچ آی وی هستش چون با توجه به مقالات علمی تست نسل 4 میگن از روز 42 برای تیپ یک اچ آی وی، 99 درصد دقت داره و از هفته 8 قطعیه-البته از مراکز پرسیدم گفتن هر دو تیپ چک میشن ولی دلم آروم نگرفت گفتم از خدمت شما بپرسم خیلی ممتون که وقت میزارین

پاسخ
سلام علیرضا جان
در نسل چهار تست اچ‌آی‌وی هر دو نوع یک و دو چک می‌شود. با توجه به منفی شدن تست اچ‌آی‌وی، اقدام دیگری لازم نیست و انجام پی‌سی‌آر هم توصیه نمی‌شود.
فرید
سلام مجدد
ببخشین که انقدر سوال میپرسم
در جواب آنتی بادی الایزا اومده ۰.۰۷ و منفی
این عدد بیانگر این است که آنتی بادی در خون وجود داره و مقدارش کمه و در نتیجه احتمال زیاد ویروس وارد بدن شده !؟
واحتمالا چند ماه دیگه آزمایش بدیم این مقدار بالا تر میره

پاسخ
سلام فرید جان
خیر، عدد فوق هیچ معنایی ندارد.
نا شناس
سلام دکتر جان
من دی ماه ۹۷یه رابطه بدون کاندوم با یک روسپی داشتم.
همچنین در اردیبهشت ۹۸ و شهریور ۹۸ رابطه با کاندوم داشتم.
در دی ۹۸ هم رابطه پر خطر داشتم
چون طرف روسپی بود و یک سری علایم مثل غدد لنفاوی داشت بیشتر شک داشتم.
کل رابطه های من همین چند تا بود.
پس از رابطه اخری یه سری علایم پیدا کردم.
مثل درد عضلانی و خط قهوه ای عمودی خیلی کم رنگ روی ناخن که تا الام که سه ماه وجود داره، همچنین سه عدد دونه ریز مثل عدس یا نخود در زیر گوش هام و زیر فکم متوجه شدم که پس از رابطه حدود سه ماه بودند و از بین رفتند و همچنین پس از رابطه یه حالت سرماخوردگی داشتم
من پس از رابطه اخری که در ازمایشگاه الف ۴ ازمایش به فاصله ۳۲ روز و ۴۵ روز و ۶۰ روز و ۹۸ روز ازمایش نسل چهار انتی بادی انتی ژن به روش eclدادم که خداروشکر منفی بود.
همجنین در ازمایشگاه ب در روز ۳۱ ازمایش نسل چهار به روشecl دادم که خداروشکر منفی بود.
من چکار کنم.


پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی و علائمی که گفتید غیراختصاصی است. اقدام خاصی لازم نیست.
فرزاد
سلام و عرض ادب
بعد از ۶ آزمایش منفی در طور ۷۵ روز از مواجهه (ecl و الایزا نسل ۴ )
با توجه به یه سری علائم بالینی قصد انجام آزمایش pcrکیفی رو بعد ۸۳ روز دارم
میخواستم بدونم این pcr هم انشالله جوابش منفی باشه دیگه ختم قضیه میشه به نظرتون.؟
با تشکر

پاسخ
سلام فرزاد جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به پی‌سی‌آر ندارد.
سپهر
سلام خدمت دکتر
مقدار منفی کاذب در تست الایزا بعد ۹۰ روز چه مقداره
با توجه به تحریم ها کیت های که وارد میشن چه مقدار اطمیینان میشه بهشون کرد.

پاسخ
سلام سپهر جان
نتایج منفی اچ آی وی قطعی است و ربطی به تحریم ندارد.
نا شناس
سلام دکتر جان
بعد از یک رابطه پرخطر به فاصله ۳۲، ۴۵، ۶۰، ۹۷ روز ازمایش ترکیبی انتی بادی انتی ژن دادم که منفی بود و به روشecl و همچنین در روز ۷۵ ام یک تست فوری دادم منفی بود.
اما یه سری علایم دارم.
مثلا از روز چهارم رابطه تا الان که سه ماه روی ناخنم یه خط عمودی خیلی کم رنگ مایل به قهوه ای هست و همچنین یه هفته بعد از رابطه یه دایره شکلی روی دستم قرمز شد و بعد خوب شد .
ایا نیاز به پیگیری بیشتر هست یاخیر؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی اچ آی وی قطعی و علائمی که گفتید غیراختصاصی است.
پویا
سلام مجدد دکتر جان
من الان خیالم راحت باشه چون من چندسال بعداز رابطه تومرکز مشاوره تست دادم و خداروشکر منفی بود وازمایش بعدی‌رو ۴۰روز بعد فقط بخاطر ترس از اون سوزنی که نوک انگشتم زدن دادم و همونطور که گفتم. جوابش نوشته بود
HIV(1&2)Antibodies&HIV-Ag P24(ECL) 0.22(Nonreactive
این ازمایش نسل چهار هستش؟
واینکه لازمه من بازم ازمایش بدم یا نه؟

پاسخ
سلام پویا جان
بله نسل چهارم است و تکرار لازم نیست.
حمید
سلام
ممکن است بدن بعد از ۱۶۷ روز پس از مواجهه خطرناک آنتی بادی تولید نکنه!؟ و ممکنه آزمایشگاه اشتباه کنه!؟ (آزمایش الایزا نسل ۴ بوده ) یعنی اگه آزمایشگاه اشتباه کرده باشه یه فرد آلوده رو به اشتباه منفی شناخته و درمان نشده این یعنی هم به اون فرد و هم به افرادی که با این فرد در ارتباطن ظلم شده

پاسخ
سلام حمید جان
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است.
پویا
سلام دکترجان
من بعداز چندسال رابطه در مرکز مشاوره ازمایش دادم خداروشکر منفی بود اقای دکتر اونجا از سرانگشتم خون گرفتن من استرس گرفتم نکنه اون سوزن سرانگشتی از یادشون رفته باشه عوض کرده باشن والوده باشه بعده ۴۰روز ازمایش نسل چهار دادم که جوابش نوشته HIV(1&2)antibodies&HIV-Ag P24.(ECL) 0.22(nonreactive)r. الان بازم استرس دارم اقای دکتر من از اون سوزنی که سر انگشتم زدن خیلی نگرانم میخوام بدونم اگه یادشون رفته باشه عوض کنن احتمال الوده شدن وجود داره.توروخدا کامل توضیح بدین خیلی استرس دارم

پاسخ
سلام پویا جان
خونگیری در آزمایشگاه یا درمانگاه یا مطب پزشک، شامل نوک انگشت، بی خطر است. آن اعداد هم بی ارزش است و مهم این است که نتیجه منفی باشد. اصولاً آن اعداد نباید گزارش شود.
فربد
با سلام مجدد
فکر کنم سوال و بد مطرح کردم منظورم این بود یه فرد مشکوک وقتی آزمایش میده جواب انتی بادی میزنه ۰.۰۷منفی یه فرد سالم و بدون رفتار پر خطر این مقدار رو نشون میده یا خیر؟
با تشکر

پاسخ
سلام فرید جان
در هر حال، این اعداد بی ارزش است و مهم این است که نتیجه منفی است. اصولاً این اعداد نباید گزارش شود.
فرید
سلام خدمت دکتر مهربان
آیا در بدن افراد سالم انتی بادی وجود دارد یا فقط در افرادی که به اچ‌ای وی آلوده شدن وجود دارد؟
با تشکر

پاسخ
سلام فرید جان
در بدن افراد سالم آنتی‌بادی اچ‌آی‌وی وجود ندارد و فقط در افرادی که به این ویروس آلوده شده‌اند آنتی‌بادی وجود دارد. البته تولید آنتی‌بادی چند هفته طول می‌کشد.
نا شناس
سلام آقای دکتر.
من هفته ی ۴ تست رپید دادم توی مرکز مشاوره منفی بود.
هفته ی نهم تست اچ آی وی و هپاتیت ها همگی منفی بود.
امروز هم هفته ی ۱۳ تست اچ ای وی دادم که جلوش نوشته بود
Hiv12 (elisa) که نمیدونم نسل چند بود و باز منفی بود.
آیا لازمه باز تکرار بشن؟
همش استرس اینو دارم که نوشتید بعد ۶ ماه؟
یعنی ممکن نتایج تغییر کنه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی اچ‌آی‌وی قطعی است ولی احتیاطاً در برخی منابع ۶ ماه توصیه شده است.
فرزاد
سلام جناب آقای دکتر
امروز بعد ۷۴ روز از آخرین مواجهه جواب آزمایش الایزا نسل ۴ رو گرفتم داخلش abرو زده ۰.۰۸ و ag ۰.۰۲ و اعداد بزرگتر از ۰.۲۴ رو مثبت اعلام کرده
به نظرتان ab .08 بالا نیست ؟
اصلا در بدن همه افراد abوجود داره؟
و چه قدر احتمال داره این اعداد سر سه ماه تغییر کنه؟
با تشکر از حضرت عالی

پاسخ
سلام فرزاد جان
این اعداد معنی خاصی ندارد و بی‌اهمیت است.
جواد
ا عرض سلام مجدد و عرض قدردانی
اقای دکتر بنده قبل ازمایش سه هفته روزانه جهت تقویت سیستم ایمنی بدن عسل و سیاهدانه مصرف کرده بودم ایا نتیجه ازمایش الایزا را تحت تاثیر قرار میدهد؟
باتشکر


پاسخ
سلام جواد جان
خیر.
جواد
اسلام و عرض ادب
اقای دکتر با عرض پوزش دوتا سوال خدمتتان داشتم
۱. بنده یک رابطه پرخطر داشتم یکبار در روز ۱۴ و یکبار هم در روز ۴۰ بعد از رابطه ازمایش الایزا نسل سوم در بیمارستان فوق تخصصی دادم که جواب منفی بود تو هر سایتی یزمانی رو مینویسن ببخشید این ازمایشات چقدر قابل اطمینان هست ؟
۲. درمورد نسل کلا چیزی نمدونستم از خود بیمارستان پرسیدم نمیدونستن ولی از پزشکی پرسیدم که گفت نسل سوم هست در برگه ازمایش نوشته ازمایش الایزا با کیت پیشتاز با دستگاه الگریا انجام شده است. این نسل سوم میشه یا چهارم.
باتشکر

پاسخ
سلام جواد جان
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است. نوع آزمایش باید اصولاً در برگه جواب نوشته شود.
فرزاد
سلام خدمت دکتر
بهترین آزمایش برای اچ ای وی چه آزمایشی که خیال آدمو یک بار برای همیشه راحت کنه بعد از ۷۰ روز؟
Pcr به نظرتان چه طوره؟
خیلی نگرانم چون بچه شیر خوار دارم؟
برای بچه ۲۲ ماهه چه آزمایش میشه داد؟

پاسخ
سلام فرزاد جان
بهترین آزمایش برای غربالگری در همه افراد الایزا است.
ناشناس
سلام جناب دکتر، سال نو مبارک. دوتا سوال داشتم:
اول اینکه بعد از ۱۲ هفته، آزمایش نسل ۴ دادم و خداروشکر منفی بود. آیا کافی است؟
سوال دوم اینکه بعد از رابطه محافظت شده با کاندوم، بدون اطلاع از وضعیت طرف مقابل نیاز به آزمایش هست؟
ممنون از زحمات و لطف شما

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
در موارد زیر انجام آزمایش اچ‌آی‌وی توصیه می شود:
- غربالگری بیماری آمیزشی
- بارداری
- مبتلایان به سل
- شک بالینی به عفونت حاد اچ‌آی‌وی (علائم شبه‌آنفلوانزا که 1 تا 4 هفته پس از تماس مشکوک آغاز شود و بیش از یک هفته ادامه یابد)
- هر 3 تا 5 سال در همه افرادی که فعالیت جنسی دارند
- هر سال در افرادی که رابطه جنسی محافظت‌نشده با یک شریک جدید دارند
- هر 3 تا 6 ماه در افراد دگرباش جنسی، اعتیاد تزریقی، اعمال زیبایی (تزریق ژل)، تن‌فروشی، ارتباط جنسی با فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی با بار ویروسی بالای 200 یا نامشخص
على
با سلام و خسته نباشيد.
سال نو شما مبارك باشه.
ميخواستم بپرسم الايزا نسل ١ و ٢ هنوز استفاده ميشه يا كلا منسوخ شده؟!در ايران و كشورهاى ديگه منظورم هست.

پاسخ
سلام علی جان
تا جایی که بنده اطلاع دارم، خیر.
نا شناس
سلام عزیزم.
ببخشید تست فوری در مراکز مشاوره چه فرقی با تست فوری در خانه به لحاظ دقت و دوره پنجره میکنه؟
کیت خانگی ابون هست.
تست فوری دوره پنجره اش چقدر است

پاسخ
سلام دوست عزیز
تفاوت چندانی ندارد.
مریم
سلام آقای دکتر روز بخیر
ببخشید من یه سوال داشتم بعد از ۵ ماه آزمایش الایزای نسل ۴ من منفی شد چقدر احتمال داره که بعد از ۷ ماه که دوباره آزمایش بدم مثبت بشه

پاسخ
سلام مریم جان
نتایج منفی قطعی است و تکرار لازم نیست.
مصیب
سلام جناب دکتر افشاری دوست داشتنی.من بعد از یک رابطه دهانی در روزهای۱۲و۳۳ازمایش نسل۴دادم که شیوه ازمایش رو نمیدونم (hiv1&2generation4)که شکر خدا هر دو منفی بود.آیا نیاز به تکرار آزمایش دارم؟ممنونم از پاسخگوییتون

پاسخ
سلام مصیب جان
نتایج منفی قطعی است و تکرار لازم نیست.
فرزاد
سلام خدمت دکتر
بالاخره ما نفهمیدیم این دوره پنجره چه قدره؟
نقش این علائم رو که دوستان مطرح میکنن که همه تقریبا مشابه همن کجایه داستانه؟
مراکز مشاوره سراسر کشور هم نظر واحدی ندارن در خصوص دوره پنجره(از 45 روز تا 6 ماه)؟
ای کاش توی این سایت خوبتون از تجربیات افراد مثبت هم مطلب ارائه میکردین.
با تشکر

پاسخ
سلام فرزاد جان
بیشتر منابع همان 4 هفته را قبول دارند.
محمددضا
سلام اقای دکتر من روز 47 بعد از رابطه ازمایش دادم ج منفی بود که نوشته3rdgenerationالان حدود یک هفته بعد از ازمایش انتهای زبان زخمایی دارم که به گوشم میزنه دردش و شکل بدی هم داره مثل عفونت قارچی شکل که توی اینترنت برای بیماری ایدز هستش میخواستم نظرتون رو بدونم با تشکر

پاسخ
سلام محمدرضا جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی و علائم فوق غیراختصاصی است.
فاطمه
سلام اقای دکتر
هفته ی نهم ازمایش اچ ای وی و هپاتیت بی وسی دادم که هرسه منفی بود.
جلوی اچ آی وی نوشته بود hiv 1.2 که نمیدونم نسل چند بوده.
ایا جواب کافی و قابل قبوله؟ یا باید باز بعد سه ماه تکرار بشه؟
میتونم اعتماد کنم؟

پاسخ
سلام فاطمه جان
دوره پنجره هپاتیت C حدود ۶ تا ۹ هفته، هپاتیت B حدود ۳۰ تا ۱۸۰ روز و اچ آی وی نسل چهارم حدود ۴ هفته (برخی منابع تا ۳ ماه و حتی ۶ ماه) گزارش شده است. پس از این مدت، نتایج منفی این آزمایش‌ها قطعی است.
نا شناس
سلام دکتر جان.
متاسفانه من به اشتباه چندین مرتبه از ژیلت یه اچ ای وی مثبت استفادا کردم،
چقدر احتمال مبتلا شدن من هست؟
نیاز به ازمایش هست؟
و چه ازمایش انجام بدم و بعد از چند روز مطمن؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
هر شیئ نوک تیز و برنده ای که آلوده به ویروس باشد، به طور بالقوه ممکن است عامل انتقال اچ آی وی باشد. البته شواهد قطعی در این مورد وجود ندارد و نباید درباره میزان خطر آن بزرگنمایی کرد، ولی احتیاط شرط عقل است. و چون زمان دقیق تماس احتمالی مشخص نیست، توصیه می شود در اولین فرصت آزمایش انجام شود.
فرید
سلام جناب آقای دکتر
جواب آزمایش من که دیروز خدمتتان گفتم بعد ۷۰ روز p 24 و hiv.1.2 به روش ecl هر دو منفی
حالا با توجه به یه سری علائم بالینی مثل سوزش دهان که این از همه بیشتر آزارم میده نظر شما در خصوص جواب آزمایش چیه.
با تشکر

پاسخ
سلام فرید جان
علائم فوق غیراختصاصی است. نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است.
نا شناس
سلام دکتر جان
ببخشید دکتر ایا میشه در تست های فوری اچ ای وی که در خانه استفاده میشه به جای خون گرفتن از دست یه قطره از خون عادت ماهانه استفاده کرد؟


پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر. البته آزمایش این نمونه در فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی احتمالاً مثبت خواهد بود ولی نتایج منفی آن رد کننده نیست و به‌طورکلی آزمایش باید طبق دستورالعمل انجام شود تا نتایج قابل اعتماد باشد.
فرید
سلام و عرض خسته نباشید
امروز بعد70 روز رفتم ازمایش الایزا نسل 4 بدم مسول فنی آزمایشکاه گفت ما به روش ecl انجام میدیم که دقت و حساسیتش از الایزا بیشتره
و اکه بخواین هم p24 رو جدا گانه اندازه گیری میکنیم خلاصه به هزینه 130 تومان هردو ازمایشو انجام دادم میخواستم نظر شما رو هم در این خصوص بدونم جواب هم گفت یک روزه حاضر میشه
با تشکر.

پاسخ
روش های مختلف آزمایش اچ آی وی تفاوت اندکی از نظر ارزش نتایج منفی دارد. در حال حاضر نسل 4 رایج تر است و به روش های مختلف انجام می شود که هیچ یک نسبت به دیگری برتری خاصی بر دیگری ندارد.
فرید
سلام خدمت دکتر
بعد از ۷۰ روز از مواجهه با توجه به یک سری علائم بالینی چه نوع آزمایشی را پیشنهاد میکنید برایhiv
ایل بعد ۷۰ روز انتی ژن ۲۴ قابل اندازه گیری است؟؟

پاسخ
سلام فرید جان
آنتی ژن p24 به تنهایی آزمایش نمی شود و ترکیب آن با آنتی بادی به نام "آزمایش نسل چهارم" اگر منفی باشد قطعی است.
غلام رضا
سلام آقای دکتر.خواهش میکنم پاسخ بدین.
آیا آزمایش به روش ecl hivبعد از 99روز منفی بیاد کافی هست؟

پاسخ
سلام غلامرضا جان. بله، نتایج منفی قطعی است.
فرزاد
سلام و عرض ادب
اینکه ما بعد از ۷۰ روز با آزمایش الایزا نسل ۴ جواب منفی میشه نظر به الگوریتم بالا که انتی ژن p24بعد تقریبا ۵۰ روز از بین میره پس نسل ۴ با ۳ عملا بعد ۵۰ روز فرقی نداره
درسته به نظرتون؟؟

پاسخ
سلام فرزاد جان
بله، البته این آمار و ارقام مربوط به مطالعات مختلف است. از نظر دستورالعمل، رویه کشورهای و منابع مختلف نسبت به نسل 3 یا 4، متفاوت است.
سمانه
سلام روز بخیر با تشکر از زحمات شما
من بعد از ۵ ماه رابطه مشکوک بدون انزال در بیمارستان آزمایش اچ ای وی نسل ۴ الایزا دادم همراه با هپاتیت که منفی بود ولی برخی علائم رو دارم مثل سوزش کشاله ران و زیر بغل و بعضی شبا وقتی پتو میکشم روم عرق میکنم و بعضی شبا دست و پام سوزن سوزن میشه و از خواب بیدار میشم من خارج از کشورم و این آزمایشو در ایران انجام دادم الان دسترسی به آزمایشگاه ندارم خیلی نگرانم لطفا کمکم کنید ممکنه نتایج آزمایش اشتباه باشه!؟ من با آزمایشگاه دوباره تماس گرفتم گفتن کوچکترین چیزی هم باشه آزمایشگاه دوباره انجام میده خب اگه اینطوره پس علائمی که دارم و قبلا نداشتم چی میشه!؟

پاسخ
سلام سامانه جان
علائمی که گفتید اختصاصی نیست و علل مختلفی می‌تواند داشته باشد. در مورد تست اچ‌آی‌وی، نتایج منفی قطعی است ولی اگر همچنان نگران هستید، بهتر است این آزمایش را تکرار کنید.
آیلا
سلام آقای دکتر خوبین من آزمایش hbs ag وhcvرو دادم هردو منفی بود الان فهمیدمhbs abرو هم باید میدادم من تماس مشکوکم مربوط به 9ماه پیش میشه نمیدونم چه آزمایشی برای هپاتیتbباید بدم که جوابش منفی باشه و بشه بهش اطمینان کرد، لطف میکنید راهنماییم کنید آیا این آزمایشی که دادم کافی بوده یا باید آزمایش دیگه ای بدم برای صحت منفی بودن

پاسخ
سلام آیلا جان
با توجه به این‌که از تماس مشکوک ۹ ماه گذشته است، نتیجه منفی آنتی‌ژن HBs کافی است.
رضا
سلام خدمت دکتر گرامی
من روز 31 و 55 مواجهه تست الایزا نسل 4 دادم. تست روز 31 منفی بود و تو تست روز 55 نوشته hiv 1 و2 ab ag و نتیجش. 0.351 شده
و جلوش نوشته non reactive <. 9 borderline0.9-1.1 reactive>1.1
جوابش منفیه؟ جواب قطعیه؟ مرکز مشاوره رفتاری میگفت بعد از 45 روز قطعیه

پاسخ
سلام رضا جان
بله منفی و قطعی است.
سحر
سلام و عرض ادب خدمت دکتر مهربان
من تمام علائم عفونت اولیه اچ ای وی رو دارن(دقیق مطابق با همین که تو نت زده به جز تورم غدد لنفاوی )
تو ۸ هفته ۴ بار تست دادم آخرش هم هفته ۸ با الایزا نسل ۴ که منفی بوده .
الان من موندم به آزمایش اعتماد کنم یا به این علائم آزار دهنده؟

پاسخ
سلام سحر جان
نتایج منفی قطعی است ولی اگر همچنان نگران هستید، برخی منابع توصیه می‌کنند به فاصله ۳ و برخی ۶ ماه پس از تماس، آزمایش تکرار شود.
جواد
باسلام خدمت شما. من با یه نفر دوبار رابطه داشتم، یکبار بدون کاندوم و یکبار با کاندوم. هفته هفتم و هفته۱۲ بعد از رابطه بدون کاندوم آزمایش ترکیبی نسل۴ دادم، در دو آزمایشگاه مختلف. هر دو منفی. دوتا مرکز مشاوره تهران میگن بعد از ۴۵ روز جواب منفی قطعیه و نیاز به تکرار نبوده. نظر شما چیه؟ البته طرفم هم بردم رپید تست داد که منفی بود بعد از حداقل ۴ ماه بعد از رابطه قبلیش. ممنونم. سال خوبی داشته باشید.

پاسخ
سلام جواد جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است.
Ehsan
باعرض سلام وتبریک سال نو خدمت دکتر افشاری عزیز
با گذشت 60روز از رابطه محافظت نشده و انجام تست الایزا نسل 4که نتیجه منفی بوده چقدر قابل قبول هست ایا میشه به جواب تکیه کرد وخیالمون راحت باشه با تشکر از شما دکتر مهربان

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است.
saeed
با سلام
آقای دکتر خسته نباشید.
من با یک آزمایشگاه تماس گرفتم گفتند که نسل چهار انجام می دهند ولی روش الایزا نیست.
روش clia هست.
میخواستم بدونم این روش دقتش از الایزا بیشتره یا کمتر؟
ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
دقت هر دو تقریباً یکسان است.
ريحانه
سلام و عرض خسته نباشيد
آقاي دكتر ميخواستم بپرسم كه آزمايش اچ آي وي نياز به ناشتا بودن داره؟
چون براي آزمايش خون توصيه به ناشتا بودن ميكنن ، براي اچ آي وي هم ناشتايي لازمه؟
ممنونم

پاسخ
سلام ریحانه جان
خیر، ناشتا بودن لازم نیست.
نا شناس
سلام دکتر جان..
بخشید دکتر جان حالت طبیعی غدد لنفاوی گردن چقدره؟
اصلا قابل لمس در حالت عادی هستن؟
چند وقته زیر دو گوشم به اندازه عدس یا نخودی احساس میکنم که میچرخه و قابل لمسه؟
البته رابطه مشکوک هم داشتم که بعد از دوره پنجرا منفی بود.
شاید قبلا هم بوده ولی الان حدود سه ماه هستن

پاسخ
سلام دوست عزیز
توده قابل لمس در گردن معمولاً ناشی از بزرگی غده لنفی است و شایعترین علت آن عفونت‌های مختلف است. غده لنفی محل جمع شدن سلول‌های ایمنی بدن است و بزرگی آن در عفونت‌ها یک واکنش طبیعی بدن است، هرچند به‌ندرت علل جدی‌تری هم مطرح می‌شود. احتمال جدی بودن بزرگی غده لنفی در برخی مناطق بدن بیشتر است. این احتمال در مورد غده لنفی زیر گوش کمتر است. با این‌حال توصیه می‌کنم در صورت ادامه یافتن مشکلتان به پزشک مراجعه کنید.
نا شناس
سلام دکتر جان
بعد از یک رابطه با کاندوم به خاطر ترس از ابتلا و شک به کاندوم و رابطه با یک روسپی در هفته نهم نسل چهار منفی بود.
ایا تکرار لازم است؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر، نتایج منفی قطعی است و براساس بیشتر منابع تکرار لازم نیست.
آیلا
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر درمورد آزمایش هپاتیت میخواستم سوال کنم، بعد از 80روز برای آزمایش هپاتیت میتوان اقدام کرد و آیا مثل ایدز دوره خاصی داره؟ در صورت منفی شدن میتوان به آن اطمینان کرد؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
دوره پنجره تست هپاتیت ب تا ۱۸۰ روز یعنی ۶ ماه است و نتایج منفی آن قطعی است.
سپهر
با سلام مجدد خدمت دکتر
و تبریک سال نو و آرزوی سلامتی برای همه عزیزان
منظورم از سوال قبل این بود که من هفته ۸ تست الایزا نسل چهار دادم که no reactive بود حالا با توجه به یک سری علائم عفونت حاد که مطابق با علائمی که تو اینترنت اشاره شده (گلو درد خارش و بسورات پوستی جوش و.. )احتمال اینکه در هفته ۱۲ تست مجدد بدم به گفته پزشک عفونی جواب تغییر کنه چه قدر است.




پاسخ
سلام سپهر جان
علائمی که گفته شده اختصاصی نیست و نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و بعید است تغییر کند.
میثم
سللام دکتر جان،
عیدتون مبارک ان شالله همیشه سر زنده و پیروز باشین
بنده یک رابطه با کاندوم داشتم اما از جایی که خیلی استرس داشتم که شاید کاندوم پاره شده و متوجه نشدم و استرسم به حدی بود که زندگیم مختل شده.
و بعد از ۳ و ۸ هفته از رابطه نسل چهار منفی بود..
رفتم پیش دکتر متخصص. عفونی گفت اگه ملاک ازمایش باشه باید شش ماه صبر کنی.
یه دکتر عفونی دیگه گفت اگه ازمایش نسل ۴ میخای بدی ۱۲ هفته صبر کن
یه دکتر عفونی دیگه زنگ زدم گفت ۶ هفته
مراکز مشاوره چندتا تماس گرفتم یکی میگه اصلا ازمایش نده
یه مرکز گفت ۲۸ روز نسل چهار
یه مرکز گفت شش ماه قطعیه.
چیزی هم که از وبلاگ شما متوجه شدم همون ۴ هفته و نهایتا ۶ هفته است.
از جای که میخام به یک نتیجه برسم.
خواهش میکنم بفرمایید چرا در مورد یک نوع ازمایش این همه اختلاف نظر هست،مبنای این اختلاف نظر ها چیه؟
چرا نمتونند یک نظر واحدی بگن؟
ایا فقط در ایران این شرایط هست و در کشور های دیگه جهان. ایا نظر واحد وجود دارد یا خیر؟
با سپاس و تشکر بی نهایت از شما دکتر عزیز و مهربان

پاسخ
سلام میثم جان
علت این اختلاف نظرها یکسان نبودن روش‌های آزمایش و نیز تفاوت شیوع اچ‌آی‌وی در کشورهای مختلف است. کارایی آزمایش علاوه بر کیفیت کیت، بستگی بسیاری به میزان شیوع دارد. در ایران و بسیاری از کشورها شیوع دقیق اچ‌آی‌وی مشخص نیست. استاندارد واحد و مشخصی هم برای کیت‌ها وجود ندارد. در مجموع، بیشتر منابع ۴ هفته را کافی می‌دانند. در برخی توصیه به تکرار در ۳ ماه و برخی ۶ ماه شده است.
سپهر
سلام خدمت دکتر عزیز
احتمال مثبت شدن تست الایزا نسل ۴ بعد از گذشت ۸ هفته در هفته ۱۲ چه میزان میباشد (با توجه به یه سری علائم که مطابق با اینترنت به عفونت حاد اولیه آج ای وی گفته شده )

پاسخ
سلام سپهر جان
متوجه پرسش شما نشدم. اگر منظورتان دقت آزمایش است، احتمال خطا و منفی کاذب بسیار ناچیز و در حد صفر است.
نا شناس
سلام دکتر جان
دوره پنجره چی هست؟
لطفا توضیحی بفرمایید

پاسخ
سلام دوست عزیز
در پاراگراف آخر متن بالا توضیح داده شده است.
نا شناس
سلام دکتر
طی دو ماه بعد از یک رابطه خطرناک و پرخطر و ظهور یک سری علایم چهار ازمایش نسل چهار کا خداروشکر منفی بودا و اخرین ازمایش بعد از دو ماه بوده ایا نیاز به تکرار هست یا خیر؟
خیلی ممنونم از پاسخ گوییتان

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی اچ آی وی قطعی است.
سپهر
سلام خدمت دکتر گرامی
جواب منفی آزمایش الایزا نسل ۴ بعد از گذشت ۵۶ روز(۸هفته )چه قور اطمینان بخش است
با وجود اکثر علائم بالینی(گلو درد زخم و برفک زبان
سوزش ور دست و پا و وجود جوش و خارش بر روی پوست )
با تشکر

پاسخ
سلام سپهر جان
این علائم ربطی به اچ‌آی‌وی ندارد و جواب منفی آزمایش قطعی است.
سعید
آقای دکتر سلام
بعد از 80 روز آزمایش الایزا دادم که جوابش به صورت زیر است:
hiv (1+2) ab 0.3 non reactive
hiv p24 ag 0.3 non reactive
میخواستم بدونم این نسل چند است؟
و بعد از 80 روز جواب قطعی است یا باید مجدد تکرار شود؟
ممنون

پاسخ
سلام سعید جان
نسل چهارم است و تکرار لازم نیست.
رامین
سلام وقت بخیر جناب دکتر افشاری عزیز
بنده بعد از 45 روز رابطه پر خطر ازمایش ترکیبی نسل 4 دادم به پیشنهاده مشاور بیماری های رفتاری...
ایشون گفتن تست رپید و بعد از 3ماه ما میگیریم و تست 45 روزه الایزا جواب منفی مطمئن میده و دیگر نیازی به پیگیری نیست
از اونجایی که شما و سایر جاها نوشته شده دوره پنجره نسل 4 28 روز یا یه ماهه، چرا حرف از 3 ماه و 6 ماه هنوز هست؟
تست ترکیبی به گفته خود شما 3 تا 4 هفنه حتی زودتر نتیجه مثبت و نشون میده
ممنونم از پاسخگویی و وقتی که میزارین

پاسخ
سلام رامین جان
نظرات مختلف است. بیشتر منابع همین 4 هفته را گفته، برخی 3 ماه و برخی 6 ماه.
محمدجواد
خدا خیرت بده دکتر عزیز . پس با تست منفی رپید ۱۷۸ روز میتونه دلم قرص باشه و فکر و خییال نکنم؟ استرس کشت مارو ... عیدتون هم مبارک ...

پاسخ
بله، درست است.
محمدجواد
با سلام دکتر. جواب منفی تست سریع (رپید) دقیقا در روز ۱۷۸ بعد از رابطه صد در صد قطعی هست؟ نیاز داره دوباره برم تکرار کنم با روش دیگری؟ ممنون از لطف شما

پاسخ
سلام محمد جواد
از نظر آماری هیچ تستی قطعیت ۱۰۰ درصد ندارد ولی عملاً نتایج منفی قطعی تلقی می‌شود و نیاز به تکرار ندارد.
امیر
سلام خدمت دکتر عزیز و بزرگوار .
خدا خیرتون بده.
بنده بعد از یک رابطه محافظت نشده به فاصله ۳۰ و ۳۱ و ۴۵ و ۶۰ روز ازمایش ترکیبی انتی بادی و انتی ژن انجام دادم که خداروشکر همگی منفی بودند.
همچنین در روز ۷۵ تست فوری دادم که منفی بود.
مراکز مشاوره و متخصصین عفونی نظر واحدی ندارند البته اکثر روی شش هفته هستند خواستم نظر شما که خیلی برایم تعیین کننده است رو هم بدونم.
که نیاز به تکرار هست یا خیر و اینکه دوره پنجره ازمایش ترکیبی و تست فوری هر کدام چند روز است.
با تشکر و سپاس فراوان

پاسخ
سلام امیر جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد. در مورد دوره پنجره هم برای اغلب کیت‌های فعلی ۴ تا حداکثر ۶ هفته گفته شده ولی در برخی منابع ۳ ماه و برخی ۶ ماه است.
حمید
سلام دکتر ۵۰ روز پیش رابطه محافظت نشده ای داشتم ک از فرداش خیر و خوشی ندیدم از سوزش ادرار بگیر تا درد از نوک الت تا تو مقعد.روز ۱۲ ی ازمایش دادم ک منفی شد روز ۴۷ باز الیزا نسل چهارم تو مرکز مشاوره دانشگاه شیراز دادم ک منفی اعلام کرد و گفت نیاز نیست مراجعه کنی.فقط ی سری علائم جدید دارم ک کف پام سوزش داره و درد تو پاهام دارم اونم جوری ک شبا با شک عصبی از خاب بیدار میشم.ازمایش روز ۵۰ هم منفی شد.با تجربه ی قوی و معلومات واضحی ک دارید ک واقعا بی منت ب همه ایرانیهامون کمک میکنید ممنون میشم کمکم کنید دکتر وطن دوست ❤❤

پاسخ
سلام حمید
نتایج منفی تست اچ آی وی قطعی است.
فرزاد
سلام دکتر جان
تفاوت روش chemiluminescenceبا ecl در چیست ؟
و کدام بهتر است

پاسخ
سلام فرزاد جان
تفاوت چندانی ندارند.
امیر
سلام مجدد اقای دکتر.
ببخشیدجواب منفی رپید تست هپاتیت سی و هپاتیت بی چقدر معتبر است؟

پاسخ
سلام امیر جان
نتایج منفی قطعی است.
امیر
سلام دکتر جان.
ببخشید دکتر جان دوره پنجرا رپید تست که در خانه انجام بشه و دقیق انجام بشه چقدر است؟

دوره پنجره ترکیبی چه فرقی با تست فوری و خانگی دارد

پاسخ
سلام امیر جان
تفاوت چندانی ندارد.
فردین
دکتر جان فراموش کردم که بگم من داری کبد چرب گرید ۲ بودم که با رژیم شده ۱
و تلگریسیدخون ۲۵۰
فردین
سلام مجدد خدمت دکتر عزیز
ببخشین که مجدد مزاحمتون میشم
متنم مقداری طولانی هست مهبت میکنید با حوصله بخونید و کمکم کنید.
من با یه خانوم مطعلقه حدود دو ماه در رابطه بودم(تعداد روابط ۵ بار )بعد از رابطه ۴ متوجه سوزش مجاری ادرار شدم پزشک عمومی تشخیص سوزاک رو دادن و داروی سفتراکسین تزریقی(۱میل )و تعداد ۲۰عدد قرص داکسی سایلین تجویز کردن .
بعد از گذشت ۱۰ روز سوزش ادرار تقریبا خوب شد ولی سوزش دهان ادامه یافته تا کنون.
از آخرین مواجهه با اون خانوم ۵۰ روزه که میگذره
تو این ۵۰ روز ۴ بار تست hiv دادم روز ۱۴ الایزا
روز ۳۰ الایزا به گفته آزمایشگاه نسل ۴ روز ۳۷ ecl
روز ۵۰ ecl که همگی منفی
(روز ۳۷ به همراه اون خانوم دوتایی ecl منفی )
حالا متاسفانه یه سری علائم دارم مثل گلو درد.زخم و برفک زبان.خارش و جوش پوستی کهیر مانند برخی مواقع عرق شبانه .احساس سوزن سوزن شدن دست و پا.
متاسفانه من متاهل هستم حدود یک هفته هم هست که یک سری جوش و خارش پوستی روی بدن خانومم مشاهده میکنم و بدبختانه تر اینکه یک نوزاد ۱۸ ماهه دارم که امشب تو حمام یکی دو تا جوش پشت کمرش مشاهده کردم .
از ترس و استرس و نگرانی الان یک ماهه که خواب و خوراک ندارم
دارم دیونه میشم
نمیدونم این علائم مال اچ ای وی هست؟
یا مال عوارض دارو های سوزاک ؟
یا سوزاک درمان نشده ؟
پزشک عفونی رفتم میگه آزمایش تو بعد از سه ماه مجدد تکرار کن این بیشتر نگرانم کرده .



پاسخ
سلام فردین جان
احتمالاً علائم فوق هیچ ارتباطی با اچ آی وی ندارد ولی اگر پزشک توصیه به تکرار آزمایش کرده، حتماً این کار را بکنید.
سجاد
سلام اقای دکتر افشاری عزیز
من قبلا پیام دادم خدمتتون بعد از رابطه محافظه نشده 3 ماه بعد ای اس ال نسل 4 دادم تا 4.5 ماه ازمایش دادم منفی بود گفتین مفی قظعیه بازم بخاطرر حساسیت سر ماه 6 ازمایش نسل 3 دادم رپید نبود سرم بود تو برگه نوشت بود ازمایشگاه میکروب شناسی منفی هست ولی من هنوز علایم سر درد سفیدی زبان مقداری سفتی گردن دارم خانم منشی ازمایشگاه بهم گفت طبق نظر سازمان انتقال خون اید 3 ماه دیگه یعنی حدود 9 ماه از رابطه باید بازم تکرار کنی ممکنه تعداد تکثیر ویروس پایین باشه میخواستم نظر شما رو بدونم

پاسخ
سلام سجاد جان
تکرار لازم نیست.
آیلا
سلام آقای دکتر من طبق فرموده شما در روز 70 آزمایش دادم و امروز جوابمو گرفتم جواب منفی بود و برای دومین بار هم از کیت خانگی استفاده کردم بازم جواب منفی شد، آیا جواب منفی درسته و دیگه نیاز به پیگیری نیست، من هنوزم استرس دارم

پاسخ
سلام آیلا جان
نتایج منفی تست اچ‌آی‌وی قطعی است.
رضا
سلام وقت بخیر دکتر جان.
ازمایش ترکیبی نسل ۴ بعد از ۴ هفته و. ۷ هفته چقدر اعتبار دارد.
ایا تکرار لازم است

پاسخ
سلام رضا جان
نتایج منفی پس از دوره پنجره 4 هفته قطعی است.
فردین
سلام مجدد خدمت دکتر گرامی
آزمایش ecl (بیمارستان سینا اراک با دستگاه زیمنس )منفی بعد از گذشت ۵۰ روز از مواجهه با توجه به یک سری علائم عفونت اولیه(زخم و برفک دهان .جوش. مور مور شدن دست و پا ) چه میزان اعتماد بخش است.

پاسخ
سلام فردین جان
این علائم اختصاصی نیست. نتایج منفی قطعی است.
سيمين
آقاي دكتر براي خون دادن در سازمان انتقال خون گفته ميشه كه تا ١ هفته قبل هيچ قرصي نبايد خورده بشه وگرنه خون دادن امكان پذير نيست . ميخواستم بدونم اين محدوديت صرفا به خاطر آزمايشات اچ آي وي هستش كه امكان داره با مصرف قرص جواب كاذب باشه يا اينكه مسائل ديگر؟ ممنون ميشم اگه جوابمو بدين

پاسخ
دلیل اصلی این است که زنان باردار یک گروه هدف مهم برای انتقال خون هستند و زمانی که خون تزریق شده به این گیرندگان محتوی برخی ترکیبات شیمیایی باشد، به احتمال زیاد به جنین آسیب خواهد رسید. به‌همین دلیل، هنگام اهدای خون از افراد در زمینه مصرف دارو پرسش می‌شود و مصرف برخی داروها باعث منع اهدای خون می‌شود. این ربطی به آزمایش اچ‌آی‌وی ندارد.
آیلا
سلام وقتتون بخیر
من حدود 68 روز پیش رابطه داشتم و در 45 روز از تست خانگی ایدز استفاده کردم و جواب منفی شد و حدود پنج روز با آفت و برفک دهان مواجه شدم آیا در این زمان میتونم آزمایش بدم و در صورت مبتلا شدن نشان میدهد؟ آیا نشانه ایدز هستن و جواب تست خانگی غلط بوده

پاسخ
سلام لیلا جان
آفت و برفک دهان نشانه ایدز نیستند. برای اطمینان از صحت نتیجه منفی آزمایش خانگی، آزمایش نسل چهارم در آزمایشگاه توصیه می‌شود.
فردین
سلام خدمت دکتر عزیز و مهربان
تفاوت تست اچ ای وی به روش elfa با دستگاه وای داس با eclدر چیست؟و اگر امکان داره در مورد دوره پنجره هریک هم مطلبی ارائه کنید ممنون میشم.
با تشکر فراوان

پاسخ
سلام دوست عزیز
فرق چندانی ندارند و دوره پنجره تقریباً مشابه الایزا است.
فرد
سلام عرض ادب
ضمن تشکر از پاسخ های خوبتون
تست منفی الایزا نسل ۴ بعد از چهار هفته(هفته ۵ تست ecl منفی) چه قدر احتمال مثبت شدن داره ؟
با وجود یک سری علائم بالینی.

پاسخ
سلام دوست عزیز
کمتر از ۰٫۰۵ درصد.
نازنین
سلام آقای دکتر عزیزافشاری عزیز، ممنون که پاسخگوی سوالات وسواس گونه ما هستید. میخواستم بدونم آزمایش ecl با الایزا فرق داره؟ درسته که حساسیت ecl بالاتره؟دو ماه بعد و مجددا نزدیک ۳ماه بعد از یک رابطه، آزمایش ترکیبی به روش ecl دادم، که خداروشکر منفی شدن. نیاز به تکرار هست؟ مرکز مشاوره میگه بعد از ۴۵ روز، ج منفی قطعیه!

پاسخ
سلام نازنین جان
الکتروکمی لومینسانس یا ECL یک روش است و حساسیت و دقت آن بستگی به کیت دارد ولی نتایج تست اچ آی وی با این روش در کل تفاوت چندانی با الایزا ندارد. براساس اغلب منابع، نتایج منفی کیت نسل چهارم پس از 4 هفته قطعی است. برخی منابع تکرار در 3 ماه و برخی 6 ماه را توصیه کرده اند.
محمد ایوب
سلام دکتر جان.
بعد از رابطه با یک روسپی پس از سه هفته و پس از ۶ هفته و پس از هشت هفته نسل چهار انجام دادم البته نسل چهار الایزا نبود و خداروشکر منفی بود.
مراکز مشاوره یکی میگه ۴۵ روز قطعیه یکی میگه دوماه قطعیه یکی میگه شش ماه من چکار کنم دارم دیوانه میشم کل زندگی و اینده ام داره بهم میخوره
خواهش میکنم کمکم کنید

پاسخ
سلام محمد ایوب جان
در بیشتر منابع معتبر 4 هفته کافی است. در بعضی 3 ماه و بعضی 6 ماه گفته شده است.
ناشناس
ببخشید یه سوال دیگه هم دارم، اونم اینکه میگن این بازه ۶ ماه مربوط به کیتهای نسل یک یا دو می باشد و در در نسل ۳ و ۴ همون ۳ ماه و ۴۵ روز، قطعیه! نظر شما چیست؟ ضمنا چه عواملی در تاخیر تولید آنتی بادی بیشتر از ۳ ماه موثره؟ دلیل خاصی داره؟

پاسخ
تنها دلیل تفاوت این زمان، استفاده از کیت‌های مختلف برای انجام آزمایش است و چیزی به اسم تأخیر تولید آنتی‌بادی وجود ندارد. به‌طورکلی، کیت‌های اغلب آزمایشگاه‌ها از نوع نسل چهارم است. دوره پنجره کیت‌های مختلف در جدول بالا مشاهده می‌شود.
نجمه
سلام دکتر. عزیز من بعد پنج ماه ونیم از رابطه رپید تست دادم منفی بود آیا دوباره آزمایش بدمیاقطعیه؟ بعضیا میگن دوره پنجره یکساله هست آیا درسته؟؟؟ واقعا تایکسال طول میکشه آنتی بادی؟؟؟

پاسخ
سلام نجمه جان
خیر، آزمایش مجدد لازم نیست.
ناشناس
سلام دکترجان. روز بخیر. میخواستم بدونم آزمایش نسل۴(ترکیبی آنتی بادی و آنتی ژن) بعد از ۵ماه، معتبره؟ توی سایت بهزیستی و مرکز ایدز، گفته پاسخ متفی بعد از یکماه، آزمایش الایزا قطعیه. رپید هم بعد از ۳ ماه.

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله، معتبر است.
محمد باقر
با عرض سلام و ارادت خدمت دکتر افشاری بزرگوار.
بنده ی حقیر به خاطر اینکه در گناه نیفتم ،دی ۹۷ یک خانوم یائسه که شرایط ازدواج موقت رو داشتند صیغه کردم و فقط یکبار با ایشون رابطه داشم و از انجایی که متاسفانه رابطه بدون کاندوم بود بعد از رابطه مدام دچار استرس و اضطراب شدم و به مدت یک سال مدام ازمایش نسل چهار در چندین ازمایشگاه مختلف انجام دادم که خداروشکر منفی بود.
بنده مجددا دی ۹۸ بعد از یک سال از رابطه قبلی با یک خانومم دیگه ای که شرایط صیغه شدن رو داشتند رابطه داشتم و این بار دقت داشتم که با کاندوم باشه و کاندوم استفاده کردم اما بعد از رابطه دچار استرس شدم که شاید کاندوم تاریخ انقضاش تموم شده و یا اینکه کاندوم سوراخ شده و من متوجه نشدم با این وجود در هفته ۴ و هفته ۷ و هفته ۹ پس از رابطه ازمایش نسل چهار به روش eclدادم که خداروشکر منفی بود.
من الان میخوام ازدواج کنم اما دچار استرس هستم البته یه سری علایم هم مثل تغییر رنگ انگشت رو دارم
به نظر شما چکار کنم

پاسخ
سلام محمدباقر جان
با توجه به نتایج منفی همه آزمایش‌ها، نگرانی شما بی‌مورد است.
yashi
سلام من بعد یه ماه از رابطه جنسی با کیت سریع ازمایش دادم منفی بود بعد شصت روز اچ ای وی نسل سه الایزا دادم منفی بود و در روز هفتادوشش ازمایشhiv1&2 antibodi-hiv ag p24(elefa) دادم که منفی بود
ایا تا این حد ازمایشا کافیه؟؟؟؟؟؟
درضمن هپاتیت ها هم منفی بودم
ممنون از شما

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله، از نظر اچ‌آی‌وی کافی است. از نظر هپاتیت ب بهتر است به فاصله ۶ ماه از رابطه، آزمایش تکرار شود. البته برخی منابع تکرار تست اچ‌آی‌وی را نیز ۶ ماه پس از رابطه توصیه کرده‌اند.
نا شناس
سلام اقای افشتری من برگه ازمایش براتون جیمل کردم خواهشن ی برسی کنید خیلی نگران هستم ممنون از لطف شما

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه منفی است. آن اعداد که شما را نگران کرده بی‌اهمیت است.
رضا
الگوریتم روش eclبا الایزا چه فرقی داره در صورتی که ترکیبی باشه؟
بعد از دو ماه چقدر اعتبار دارند؟

پاسخ
فرقی ندارد و اعتبار نتایج منفی آن قطعی است.
امیرحسین
سلام،
بعد از ۴ و ۷ هفته از رابطه خطرناک نسل چهار منفی بود البته به روش ecl بود
مرکز مشاوره میگه کافیه دکتر رفتم میگه تا شش ماه تکرار کن

پاسخ
سلام امیرحسین جان
هر دو نظر مطرح است. اغلب منابع 4 هفته را کافی می دانند، برخی 3 ماه و برخی 6 ماه.
مهدی
سلام اقای دکتر، میخواستم بپرسم منبع این جدول(الگوریتم) که آوردید از کجاست؟ ممنونم

پاسخ
سلام مهدی جان
کلیه منابع در متن فوق آمده است.
Hoseinmosavi
سلام دکتر اگه رابطه محافظت شده باشه و کاندوم سوراخ یا پاره نشه بازم نیاز به ازمایش هست

پاسخ
سلام دوست عزیز
خیر، نیاز به آزمایش نیست، ولی توجه کنید که در همه افراد توصیه شده حتی در صورتی که هیچ سابقه مشکوکی نداشته باشند، دست کم یک بار آزمایش اچ آی وی انجام شود.
نا شناس
سلام اقای دکتر ببخشید شرمنده هستم به خدا دوباره مزاحم شدم وقت شما و دیگران دارم میگرم جواب ازمایش من برای(III&P24) hivاین بوده نوشتهnon reactive شما گفتید جواب منفی........reactive:>=1.1.....border line :0.9-1.1.......non reactive :<0.9
چرا توی عبارتreactiveهم عبارت = و هم عبارت <با هم هست این عبارت =مشکلی نداره؟این سوال برای ی دکتر دیگه هم فرستادم مگه اگرreactive>=1.1باشه جواب مثبت هست به خدا گیج شدم


پاسخ
سلام دوست عزیز
لطفاً جواب را به azizafshari@yahoo.com ایمیل کنید.
نا شناس
سلام اقای دکتر خدا خیرتون بده بابت جواب گویی جواب ازمایش من برای(III&P24) hivاین بوده جلوی عبارت نوشتNon Reactiveو بعد........ Reactive:>=1.1.....birder line :0.9-1.1.......non reactive :<0.9

پاسخ
سلام دوست عزیز
لطفاً جواب را به azizafshari@yahoo.com ایمیل کنید.
رضا
با سلام، آقای دکتر جواب PCR RNA Quantitative زیر کلمه CTنوشته 34.3 و زیر End point نوشته 350 و دوباره زیر 34.3 زده 0 و زیر 350 زده 6- و دو ردیف مجددآ کامل صفر زده و همه رو زده Negative حالا نمیدونم اگه منفیه پس عدد 6- چیه اگه مثبته Negative چرا زده، جواب رو از سایت آزمایشگاه گرفتم متآسفانه ما الان تقریباً قرنطينه هستیم (مرخصی کنسل شده) و با توجه که کمبود امکانات پزشکی در محل کار ما آزمایش هم استان دیگه انجام دادم و در صورت سفر بعد از بازگشت بمدت 14 روز باید قرنطينه بشم، ممنون میشم جواب بدین، با تشکر

پاسخ
سلام رضا جان
لطفاً جواب را به azizafshari@yahoo.com ایمیل کنید.
حسین موسوی
سلام دکتر من به ازمایشگاه زنگ زدم گفت ازمایشت نسل چهار بوده بعد از ۶۹ روز ازمایش دادم ایا نیاز ب تکرار هست خیلی ممنون از پاسخگوییتون

پاسخ
سلام حسین جان
همان‌طورکه گفته شد، اغلب توصیه نشده ولی برخی منابع تکرار آزمایش به فاصله ۳ و ۶ ماه پس از رابطه را توصیه کرده‌اند.
ناشناسس
سلام مجدد خدمت دکتر
از اولین رابطم با یه خانوم ۹۰ روز
و از آخرین رابطه ۴۰ روز میگذره
در روز ۷۰ بعد از رابطه دچار علائم شبیه سوزاک شدم
دکتر یه آمپول سفتراکسین تزریق و ۲۰ عدد قرص داکسی سایلین تجویز کرد که سوزش ادارار بر طرف ولی احساس زخم دهان کماکان باقبست
در روز ۱۴ آخرین رابطه قبل از مصرف دارو ها تست الایزا دادم منفی بود.
در روز ۳۰ بعد از رابطه تست الایزا نسل ۴ منفی بود
در روز ۴۰ بعد از رابطه همراه با اون خانوم دوتایی تست ecl اورژانسی دادیم بازم منفی بود.(خانوم میگه تو ۵ ماه گذشته فقط با شما رابطه داشتم )
دارم سکته میکنم
و احساس سوزش داخل دهان هنوز دارم.
لطفا راهنمایی فرمایید.

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه منفی آزمایش اچ‌آی‌وی، قطعی است.
رضا
سلام، آقای دکتر لطفآ بفرمایید جواب PCR RNA کمی اگر منفی یا نامشخص یا مثبت باشد در برگه جواب آزمایش چگونه نمایش داده می‌شود (واژه ها آزمایشگاهی) با توجه به اینکه با تست های معمول متفاوت است، سوال دوم اینکه امکان ارسال عکس برگه آزمایش خدمت شما جهت راهنمایی امکان‌پذیر است یا خیر

پاسخ
سلام رضا جان
جواب پی‌سی‌آر کمّی به شکل یک عدد است که تعداد نسخه‌های ویروس را نشان می‌دهد. از دریافت برگه آزمایش معذور هستم. عفو بفرمایید.
فرد
سلام مجدد
دکتر جان آزمایش با دستگاه کمی‌لومینسانس با کدام رو ش الایزا برابری میکند ۴ یا ۳

پاسخ
سلام دوست عزیز
بستگی به نوع نسل 3 یا 4 کیت دارد.
حسین موسوی
سلام من بعد از یک رابطه محافظت شده به فاصله۶۹روز ازمایش الایزا دادم به فرض اینکه ازمایش نسل ۳باشه ایا نیازبه تکرار هست یا خیر

پاسخ
سلام حسین جان
اغلب توصیه نشده ولی برخی منابع تکرار آزمایش به فاصله ۳ و ۶ ماه پس از رابطه را توصیه کرده‌اند.
مهسا
سلام آقای دکتر ممنون واسه جواب دهیتون ببخشید میخواستم بدونم کسی بوده که با آزمایش الیزا نسل سوم بعد از سه ماه و نیم رفتار پرخطر جوابش منفی باشه ولی بعد از شش مثبت شده باشه

پاسخ
سلام مهسا جان
از نظر آماری احتمال این حالت کمتر از ۰٫۰۳ درصد است ولی این‌که دقیقاً چنین موردی گزارش شده، اطلاع ندارم.
سعید
سلام دکتر .
من رفتار های پر خطر زیادی داشتم.
پس از اخرین رابطه ام.
پس از ۶ و ۸ هفته. ترکیبی نسل چهار دادم که منفی بود.
من الان میخام ازدواج کنم ایا از نظر شما نیاز به تکرار ازمایش هست یا. خیر؟

پاسخ
سلام سعید جان
اغلب توصیه نشده ولی برخی منابع تکرار آزمایش به فاصله ۳ و ۶ ماه پس از رابطه را توصیه کرده‌اند.
ایوب
سلام خدمت دکتر عزیز و مهربان،
خیلی خیلی ارادت دارم خدمتت،
ان شالله در همه لحظات زندگیت خیر ببینی.
دکتر جان به نظرم اگه از تخصصت یه متنی تو وبلاگ بزاری خیلی عالی میشه.

پاسخ
سلام ایوب جان
متشکرم، چشم.
نا شناس
سلام دکتر جان.
لطفا در مورد پنجره ازمایش eclla که انتی بادی و انتی ژن رو با هم بررسی میکنه توضیح بدین؟
تشکر و سپاس بی پایان از شما دکتر مهربان

پاسخ
سلام دوست عزیز
دوره پنجره آن معادل الایزا و حدود چهار هفته است.
ناشناس
آزمایش cl با دستگاه زیمنس آلمان چه آزمایشی است
فرق آن با الایزا چیست
دوره پنجره آن چند روز است؟

پاسخ
احتمالاً کمی‌لومینسانس است که تفاوت چندانی با الایزا ندارد و دوره پنجره آن نیز مشابه الایزا است.
عدنان
سلام دکتر جان.
ایا موردی بوده که بدنش انتی بادی به حدی کم باشه که پس از شش ماه یا یک سال یا هیچ وقت هم تشخیص. نده؟
یا موردی هست که انتی ژن از بین بره ولی انتی بادی درست نشده باشه یا خیلی کم باشه که پس از چندین ماه یا هیچ وقت تشخیص داده نشود

پاسخ
سلام عدنان جان
در عمل چنین مواردی گزارش نشده یا بنده بی اطلاع هستم.
نا شناس
سلام دکتر جان.
وقتتون بخیر.
من بعد از یک رابطه پرخطر به فاصله ۳۰ و ۴۵ و ۶۰ روز ازمایش ecl که ترکیبی انتی بادی و انتی ژن بود انجام دادم که منفی بود.
۱_ایا لازمه ازمایش تکرار بشه یانه؟ در ضمن در دو تا ازمایش گاه انجام شده
۲_این عدد منفی برای من بعد از ۳۰ روز ۰/۲ بود و بعد از ۴۵ روز۰/۱۲ بود و بعد از ۶۰ روز ۰/۱۸ اقای دکتر این تغییر نشان دهنده چه چیزی است یعنی مشکوک یا چیز دیگه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
آن عدد هیچ اهمیتی ندارد و نتیجه منفی هم قطعی است.
امین
سلام اقای دکتر من ۷۵ روز قبل یه رابطه داشتم دو هفته بعدش انفولانزای شدید گرفتم بعد ۵۳ روز ازمایش نسل سه الایزا و هپاتیت ها منفی بودن
من سربازم واقعا دیگه گیج شدم هرکدوم یه چیزی میگن بیشتر پولامو تو این وضعیت بد دارم میدم دکتر و ازمایش
خواهشا راهنمایی کنین من کی دوباره ازمایش بدم ایا ازمایش دیگه ای لازمه لطفا کامل راهنمایی کنین
ممنون دکتر جان

پاسخ
سلام امین جان
به احتمال قوی مشکل خاصی نیست ولی به فاصله ۶ ماه از رابطه مشکوک، آزمایش اچ‌آی‌وی و هپاتیت B را بهتر است برای اطمینان تکرار کنید.
رضا
با سلام
من 31 روز پیش یه رابطه بادخول (واژینال) با کاندوم و بعدش رابطه بدون دخون بدون کاندوم با یه خانم که صیغه میشدن داشتم. بعد از 17 روز تست p24 داشتم که non reactive بود و روز 31 هم تو آزمایشگاه خصوصی تست anti HIV به روش ecl داشتم که Negative بود.
مرکز مشاوره میگفت تو این رابطه ای که من داشتم آزمایش نیاز نیست. و اگه بخوام آزمایش بدم بعد از 45 روز نتیجه تست قطعیه و نیازی به 3 ماه نیست.
این تست ها یی که دادم کافیه یا باید بازم تست بدم؟
و تو آزمایش روز 31 که دادم که نوشته anti HIV با روش ecl آنتی بادی و آنتی ژن هر دو تاش تست میشه یا فقط آنتی بادی؟

پاسخ
سلام رضا جان
اگر آزمایش از نوع نسل چهارم باشد آنتی‌ژن و آنتی‌بادی هردو تست می‌شود و دوره پنجره آن چهار هفته است. اغلب منابع همین فاصله چهار هفته را برای قطعی بودن نتایج منفی کافی می‌دانند.
علی
سلام
آزمایش الایزا نسل ۳ بعد از ۴۰ روز چه مقدار قابل اطمینان است
با تشکر

پاسخ
سلام علی جان
نتایج منفی آزمایش، قطعی و خطای آن ناچیز است.
علی
سلام‌دکتر‌‌‌من‌۲۵‌روز‌۵۰‌روز‌۹۵‌روز‌‌۲۳۰‌روز‌۳۱۵‌روز‌ریپد‌تست‌انجام‌دادم‌منفی‌بود‌بعد‌۳۵‌روز‌از‌رابطه‌ام‌ازمایشad/abp24انجام‌دادم‌منفی‌بود‌
ولی‌اون‌اوایل‌رابطه‌ام‌‌روی‌سینم‌خود‌به‌خود‌زخم‌شد‌چند‌بار‌افنت‌زدم‌زود‌خوب‌شد‌‌ولی‌دو‌ماه‌بعد‌رابطه‌ام‌داخل‌گونه‌ام‌یه‌خط‌سفید‌ایجاد‌شد‌کناره‌‌یه‌طرف‌زبونم‌دونه‌های‌ریز‌سفید‌زده‌بعضی‌مواقع‌هم‌میسوزه‌ولی‌خیلی‌کم‌‌
دوباره‌لازمه‌ازمایش انجام‌بدم‌خیلی‌نگران‌این‌خط‌سفیدم

پاسخ
سلام علی جان
نتایج منفی آزمایش، قطعی است.
Ali
سلام اقاي دكتر بيخشيد يه سوال ديگه داشتم
الايزا نسل ٤ بعد از ٨ ماه چند درصد قابل اعتماد هست؟؟


پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه منفی نزدیک ۱۰۰ درصد.
Ali
سلام اقاي دكتر خسته نباشين من بعد از ٤ ماه و ٣ هفته ازمايش الايزا نسل ٣ دادم كه منفي شد و جوابش يكروزه امد
به نظر شما كافي هست؟
اين ازمايش من چند درصد مطمئن هست؟
ممنون ميشم جواب بدين

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله کافی و نتیجه منفی نزدیک ۱۰۰ درصد.
نا شناس
سلام اقای دکتر خسته نباشید جواب ازمایش من برای(III&P24) hivاین بوده........reactive:>=1.1.....birder line :0.9-1.1.......non reactive :<0.9
چرا توی عبارتreactiveهم عبارت = و هم عبارت <با هم هست این عبارت =مشکلی نداره؟خواهشم راهنمایی کنید نگران هستم

پاسخ
سلام دوست عزیز
این موارد هیچ اهمیتی ندارد و مهم این است که نتیجه منفی باشد.
مهسا
سلام ببخشید من سه ماه و نیم بعد از رابطه آزمایش ایدز دادم که تو خود برگه جواب آزمایش نوشته HIV I & II میخواستم بدونم این آزمایش الیزا نسل چندم و اینکه جواب منفی درسته و قطعیه؟ آیا لازمه یه بار دیگه آزمایش بدم چون نگرانم همش فکر میکنم ایدز دارم

پاسخ
سلام مهسا جان
نسل سوم و نتیجه منفی آن قطعی است و تکرار لازم نیست.
امیر
سلام اقای دکتر
اگه کسی بعد یه رابطه مشکوک به ترتیب در روزهای ۳۰ با تست سریع و در روز ۵۳ با ازمایشات تخصصی که توسط دکتر شخصی صورت گرفت hiv ab1+2و بررسی هپاتیت a b c
و کشت مدفوع از نظر انگل و ازمایش خون برای شمار گلبول قرمز و ...که همشون نرمال بود
ولی من باز میترسم اخه علایم اچ ای وی دارم گردنم ورم کرده و بدنم جوش میزنم دو هفته بعد رابطه هم انفولانزا گرفتم
منظورم از رابطه مشکوک اینه که موقع رابطه با کاندوم مقدار خیلی کمی منی از بالای کاندوم داخل واژن شد و از اون خانم هیچ ترشحی خارج نشد
ممنون میشم جواب بدین ایا نیاز ب ازمایش مجدد دارم؟

پاسخ
سلام امیر جان
نتیجه منفی قطعی است.
محمد
سلام آقای دکتر وقت بخیر، بنده همونی هستم که در روز 100 بعد از رابطه دچار آنفولانزا شدم که البته با داروی آنفولانزا درمان شد، حدودای روز 60 دو شب و روز 100 یک شب دچار عرق شبانه شدم، راس روز 60 آزمایش نسل چهار دادم که نتیجه رو با عدد مشخص میکرد و نتیجه 0.34 بود که آزمایشگاه زیر 0.9 رو منفی میدونه، حالا در روز 105 دوباره آزمایش رو تکرار کردم که نتیجه 0.51 شده، سوالی که پیش میاد اینه که این نتیجه قطعیه؟ یعنی این افزایش خطرناک نیست؟ ممنون از پاسخگوییتون

پاسخ
سلام محمد جان
آن عدد هیچ ارزشی ندارد. نگران نباشید.
مهدي
سلام اقای دکتر اگر کسی زمان دقیق رابطشو ندونه ولی از مهر امسال تا بهمن هیچ رابطه ایی نداشته و روابط پرخطرش مربوط به تابستان باشد بازم الایزا نسل ۴ در بهمن ۱۰۰ درصد هست؟؟؟

پاسخ
سلام مهدی جان
بله، نتیجه منفی الایزا قطعی است.
نا شناس
سلام اقای دکتر خسته نباشید جواب ازمایش من برای(III&P24) hivاین بوده........reactive:>=1.1.....birder line :0.9-1.1.......non reactive :<0.9

پاسخ
سلام دوست عزیز
اصولاً نتیجه باید به شکل منفی یا مثبت باشد. اگر عدد کمتر از ۰٫۹ باشد با توجه به مقادیر مرجع فوق، نتیجه منفی است.
سارا
سلام آقاي دكتر
سوالي داشتم ازتون
من بعد از ٢ سال فقط آزمايش پي سي آر دادم و منفي بود ، ميخواستم بدونم بعد از ٢ سال آزمايش پي سي آر جوابش دقيقه يا لازم هست حتما آزمايش الايزاي نسل ٤ رو بدم؟
سوال دوم اينكه تفاوت الايزا با وسترن بلات چي هستش ؟

پاسخ
سلام سارا جان
اگر الایزا منفی باشد انجام پی سی آر لازم نیست و نتایج منفی الایزا قطعی است. وسترن بلات کلاً از الگوریتم حذف شده است.
فرد
سلام مجدد
امروز بعد از هفت روز از آخرین آزمایشم(آخرین آزمایش یک ماه قبل با الایزا نسل ۴ )با اون نفری که با هم بودیم (طرف دوم )رفتیم مجدد با همدیگه آزمایش دادیم که جواب جفتش منفی بود
چه قدر اطمینان پیدا کنم به سلامت خودم
البته طرف دوم میگه تو ۵ ماه گذشته با کسی در رابطه نبوده

آخرین رابطه منم بر میگرده به ۴۰ روز پیش
(داخل زبانم سفید شده دکتر قرص ویرابکس تجویز کرده برام)
لطفا راهنمایی فرمایید


پاسخ
سلام دوست عزیز
نتایج منفی اچ آی وی قطعی است.
عدنان
با سلام و خسته نباشید.
یک سوال از خدمتتون داشتم
من موقع کار در ازمایشگاه اسپرم دستکش لاتکش همیشه می پوشم. هر دو ساعت یک بار دستکشم را عوض می کنم.اما یک موقع بعد از اتمام کار دستکشم را در آوردم و قبل از شستن دستا به دلیل خارش بینی دستم داخل بینیم رفت و مقداری مایع مخاطی بینی هم بود. البته خونی مشاهده نشد. آیا امکان دارد که ویروس از سطوح روی دستکش بشیند و از منافذ دستکش عبور کرده و روی دست بشیند و سپس از طریق بینی منتقل شود؟؟؟
باتشکر

پاسخ
سلام عدنان جان
به لحاظ تئوری هیچ امری غیرممکن نیست. در این ارتباط می توان به تعداد بی نهایت موقعیت و اتفاق فرضی و اغلب بی اهمیت را تصور کرد. مهم این است که چه هنگام لازم است اقدام خاصی انجام شود. بنابراین، باتوجه به دستورالعمل های موجود، در مورد اتفاقی که اشاره کردید، بجز شستشو و گندزدایی معمول، هیچ اقدام دیگری توصیه نمی شود.
علي
سلام اقاي دكتر خسته نباشين ميخواستم بدونم ايا الايزا نسل ٤ 100 درصد هستش؟؟
اينكه ميگن انتي ژن از بين ميرود درست هست؟؟

پاسخ
سلام علی جان
نتایج نسل 4 معتبر است. حتی اگر آنتی ژن از بین برود، آنتی بادی وجود دارد و مشکلی پیش نمی آید.
علی
اقای دکتر ببخشید باز مزاحم شدم من بعداز ۱۵ ماه دقیق یبار ازمایش دادم الایزا که منفی شد همان یبار کافی است یا باز ازمایش بدم و در جواب سوال قبلی گفتین بسیار کم است که اشتباه کنن در جواب دهی یکمی مشغولم کرده واقعا شرمنده که همش تکرار میکنم ممنون از شما که جواب میدین

پاسخ
بله کافی است.
علی
سلام اقای دکتر خسته نباشین من بعد از ۴ و ۶ و ۸ ماه از رابطه ازمایش لایزا دادم که دوتاش نسل ۳ و یکیش نسل ۴ بود
توی سایت نوشته بود که انتی ژن بعد از یکماه غلظتش کم میشود و قابل اندازه گیری نیست
میخواستم بدونم ایا ازمایش الایزا نسل ۴ بعد از ۸ ماه چقدر اطمینان دارد؟؟
ایا هرچی از رابطه بگذرد اطمینان جواب ازمایش بیشتر میشود؟
خواهش میکنم جواب بدین



پاسخ
سلام علی جان
آزمایش نسل 4 همیشه معتبر است و گذشت زمان اثر قابل توجهی ندارد.
فرد
علائم
مثل سفیدی زبان
ایجاد خارش در بدن
وخستگی که شیلد از استرس باشد
آزمایش در روز ۱۴و ۳۳ به روش الایزا منفی بوده

پاسخ
این موارد هیچ کدام از علائم اچ آی وی نیست.
فرد
امکان دارد برخی از علائم آج اوی را داشته باشیم
ولی هنوز بدن آنتی بادی تولید نکرده باشد

پاسخ
منظورتان از علائم چیست؟ دقیق‌تر بفرمایید.
ناشناس
سلام. دوتا سوال داشتم ازتون
۱.اکثر مراکز مشاوره بیماری های رفتاری تهران، معتقدند آزمایش رپید بعد از ۳ ماه قطعیه، و آزمایش ترکیبی نسل ۴ هم بعد ۴۵ روز قطعیه. نظر شما چیست؟
۲. آیا اضطراب و یا استرس، تاثیری روی آزمایش اچ ای وی دارد؟
ممنون از زحمتی که میکشید.

پاسخ
سلام دوست عزیز
بنده نظر شخصی ندارم و بعید می‌دانم بقیه همکاران نیز در این موارد نظر شخصی داشته باشند. زمان فوق براساس خصوصیات کیت مورد استفاده در یک جمعیت خاص و با توجه به شیوع عفونت در آن جمعیت می‌تواند متفاوت باشد. معمولاً در هر کشور یا جامعه باید این موارد به شکل دستورالعمل مکتوب منتشر شود. مطالب این سایت از منابع مختلف و معتبر جمع‌آوری شده که تقریباً همگی مربوط به کشورهای دیگر و یا منابع بین‌المللی مانند سازمان سلامت جهانی است. و در مورد پرسش دوم شما، پاسخ منفی است.
amin
اقای دکتر ببخشید که دوباره سوال میپرسم گفتین دوره پنجره الایزا نسل سه از الایزا نسل چهار بیشتره
دوره پنجره الایزا نسل سه چند ماهه و بعد چند ماه جواب صد در صد میده

پاسخ
طبق جدول فوق دو تا سه هفته.
علی
سلام اقای دکتر خوب هستین امکان اینکه جواب ازمایش در ازمایشگاه اشتباه شده باشه چقدر است چون من ازمایش دادم منفی شد بعد یه سال بعد دکتر اون چیزایی رو که تو برگه نوشته بود در جواب ازمایش بود حالا از ترس و فکر و استرس فکرم هزار جا میره مطمئن باشم یا بازم ازمایش بدم مرسی از شما

پاسخ
سلام علی جان
احتمال خطا همیشه وجود دارد ولی بسیار کم است. تنها راه اطمینان نیز، تکرار آزمایش است.
نا شناس
سلام خواهشن ی ازمایشگاه معتبر توی تهران به من معرفی کنید که مورد تایید شما هست ممنون میشم

پاسخ
سلام دوست عزیز
متأسفانه جای خاصی سراغ ندارم.
amin
سلام اقای دکتر متاسفانه تو شهر ما هیچ ازمایشگاهی نسل ۴ الایزا واسه اچ ای وی انجام نمیده میخواستم بپرسم ازمایشecl با دستگاه که اونا انجام میدن دقتش چقدره؟
ایا به اندازه الایزا نسل چهار قابل اطمینان هست؟
ممنون اقای دکتر

پاسخ
سلام دوست عزیز
اگر نسل چهارم در دسترس نیست، نسل سوم انجام دهید. دقت و صحت این دو چندان تفاوتی ندارد و صرفاً دوره پنجره نسل سوم اندکی طولانی‌تر است. روش ECL هم بسته به نوع کیت ممکن است نسل سوم یا چهارم باشد و نتایج آن تقریباً معادل یا حتی دقیق‌تر از الایزا است.
نا شناس
سلام روز خوش ....تهران ازمایشگاه ندارید؟اگر میشه ی ازمایشگاه خوب معرفی کنید در تهران برای ازمایش hiv

پاسخ
سلام دوست عزیز، خیر، در تهران نیستم و جای خاصی را هم نمی‌شناسم.
عدنان
سلام جناب دکتر. من چنتا سوال داشتم از خدمتتون
پیرو سوال قبلی جواب جدید من آماده شده است.
من بعد از نیدل شدن با مایع سمن که وارد پوست هم نشده بود و صرفا رد انداخته بود دو بار آزمایش دادم
اولی 44 روز بعد از حادثه با نسل چهارم و هپاتیت ها
و دومی 110 روز بعد با نسل سوم و هپاتیت ها..همش منفی بود..نکته ای که وجود داره الان من سه ماه هست حالت خستگی مزمن دارم و بعضی وقتا بدنم گر میگیره بخصوص پاها که از علائمhiv هستش..
دکتر به من گفت آزمایش ها قطعی هست ودیگر بهش فکر نکن.اما من چنتا سوال داشتم
1- آیا واقعا قطعی هست چونکه استاندارد آمریکا میگه در موارد نادر تولید انتی بادی تا 6 ماه ممکنه طول میکشه.واقعا اینها اعصاب آدم رو داغون میکنه
2_ امکان انتقال هپاتیتc با سمن وجود داره یا نه. از وین جنبه پرسیدم شاید با انتقال هردو تولید آنتی بادی از 110 روز هم تجاوز کنه؟؟؟؟
در ضمن در فایلی که وزارت بهداشت برای مواجهه غیر شغلی داده خون رو بعنوان عامل اصلی معرفی کرده و سمن و ترشحات واژن رو در مواجهات شغلی تقریبا گزارش نشده معرفی کرده است.
با تشکر

پاسخ
سلام عدنان جان
بله واقعاً قطعی است. برای اطمینان سر ۶ ماه تکرار کنید. در مورد پرسش دوم بسیار غیرمحتمل است ولی آزمایش آن بی‌ضرر است.
محمد
سلام اقای دکتر خوب هستین
اگه کسی کل علایم اچ ای وی رو بعد رابطه جنسی داشته باشه و ازمایش hivab1+2 بعد دو ماه منفی باشه چیکار باید بکنه ایا جوابش قطعیه؟
یا نیاز ب ازمایش مجدد داره

پاسخ
سلام محمد جان
نتایج منفی، قطعی است.
احمد
سلام اقای دکتر خوب هستین چندتا سوال داشتم یک بعداز۶ ماه آزمایشم منفی بود مطمئن باشم قطعیه جوابش .دو بعد ازمایشم ab agبود اسم این ازمایش چی هست الایزا هستش .و سوال سومم اینه که استرس در جواب ازمایش تاثیری داره یانه ممنون ازشما

پاسخ
سلام احمد جان
این آزمایش الایزا و نتیجه منفی آن قطعی و استرس بی‌تأثیر است.
نا شناس
سلام خسته نباشیدلطفا
ادرس ازمایشگاه و شماره تماس بزارید ممنون

پاسخ
گیلان - تالش - 01344253835
الهام
سلام خدمت شما. میخواستم بدونم اگه کسی کرونا داشته باشه و تست اچ آی وی بده، ممکنه جواب تست مثبت کاذب بشه؟ یعنی کرونا تاثیر داره روی تستهای انتی بادی اچ ای وی؟ مچکرم

پاسخ
سلام الهام جان
برخی ویروس‌ها جزو علل مثبت کاذب تست اچ‌آی‌وی هستند ولی در مورد کروناویروس بنده بی‌اطلاع هستم.
نا شناس
سلام اقای دکتر روخوش ممنون از وقتی که میزارید برای جواب دادن و مطمئن باشید خدا جواب این کار خیری که دارید انجام میدید هزار برابر بهتون میده.سوال من این هست ازمایش من hiv(III&p24) بوده میخواستم بدونم این ازمایش هم انتی بادی و انتی زن هست؟و سوال بعدی این ازمایش بعد از 35 روز دادم که جواب منفی بود و نسل چند هست ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
این تست آنتی‌ژن و آنتی‌بادی نسل چهارم است و نتیجه منفی آن قطعی است.
مهدی
آقای دکتر عزیز، میشه جواب سوال آخر من رو بدید. در مورد مرحله عفونت پیشرفته ایدز که میگن ممکنه منجر به پاسخ منفی کاذب در الایزا شود. البته مراکز مشاوره میگن در هر مرحله ای، این آزمایش جوابش قطعیه، بجز دوران پنجره! خواستم بدونم اون مرحله چطوریه؟عفونت تا چه حده و شرایط بدن چطوره؟ ممنون

پاسخ
مرحله پیشرفته با علائمی که برای شما گفتم مشخص می‌شود و آزمایش هم در بیشتر افراد مثبت است.
نا شناس
سلام روز خوش ازمایشhiv(III&P24)نسل چند هست؟من این ازمایش بعد از 35 روز انجام دادم و جواب منفی بوده.ممنون کمکم کنید

پاسخ
سلام، نسل چهار است.
محمدامين
سلام اقای دکتر...ازمایش hivab1+2 منفی بعد ۶۰ روز از رابطه (کل هپاتیت ها هم منفی)چقدر قابل اطمینانه؟

پاسخ
سلام، طبق جدول بالا ۹۹٫۹۶٪ قابل اعتماد است یعنی منفی کاذب آن فقط ۰٫۰۴ درصد است.
مهدی
شرمنده، آخرین سوال. یعنی در مراحل اولیه و یا پیشرفته بیماری هم، آنتی بادی وجود دارد؟ منظورم اینه که اگه مثبت باشه توی آزمایش ترکیبی آنتی بادی آنتی ژن نشون میده بازم؟ واقعا ممنون

پاسخ
بله.
صبا
سلام دکتر ی جا خوندم ک مسوول دفتر ایدز گفته ک بیشتر بیماران تا یکسال مثبت نمیشن ویکسال بعد معلوم میشه آیا این حقیقت داره؟ یعنی ممکنه تا یکسال آنتی بادی نباشه.. من از استرس نمیدونم چکارکنم

پاسخ
سلام صبا جان
به‌هیچ وجه درست نیست.
عدنان
با سلام و خسته نباشید.
من یک سوال داشتم از خدمتون. من موقع کار در آزمایشگاه بیوپسی پانچ که سر آن اسپرمی بود و کمی لقی داشت. من با دو دستکش نایلونی و لاتکس در دست، چون سر آن لق بود، با انگشت شستم فشار دادم ولی دستکش ها پاره نشده بودند و روی انگشتم صرفا رد انداخته بود. البته من قبل از فشار دادن بیوپسی پانچ سر ان را الکل زدم...می خواستم بپرسم که امکان انتقال ویروس hiv در این حالت وجود دارد..
من خیلی وسواسی و استرس زیاد داشتم تا اینکه یعد 44 روز از این اتفاق آزمایش الایزا نسل 4 دادم و همچنین هپاتیت ها رو...شکر خدا همش منفی بود اما من درست 3 ماه است که یک حالت خستگی مزمن دارم و بعضی وقتا بدنم داغ می کنه. نمی دونم دیگه چیکار کنم..پریروز رفتم دوباره آزمایش دادم یعنی 110 روز بعد...واقعا خیلی استرس گرفتم..ممنون میشم راهنمایی کنین

پاسخ
سلام عدنان جان
هر آزمایشگاه براساس میزان خطر برای برخورد با این قبیل حوادث دستورالعمل مشخصی دارد که باید از آن پیروی شود. ولی اگر دستکش پاره نشده باشد، جای نگرانی نیست.
مهدی
ببخشید که بازم میپرسم، منظورم منفی بودن آزمایش ترکیبی بعد از ۶_۷ساله. در شرایطی که یکم مشکوک به علایم ایدز شدم. البته وسواس فکریه. چندبار توی این ۴۰ روز آزمایش رپید و ترکیبی نسل۴ دادم. اون شرایطی که میگن ممکنه این آزمایشها منفی کاذب بشه، کدوم مرحله بیماریه؟ چکاب هم دادم، اوکیه همه چیز

پاسخ
آن علائم غیراختصاصی ربطی به اچ آی وی ندارد. ایدز تعریف مشخصی دارد.
مهدی
جناب دکتر، منظورتان از بروز علایم در این مرحله چیست؟ یعنی باید شرایط فرد مشکوک چگونه باشد؟ منظورم سوال قبل بود؟ بازم ممنون

پاسخ
علائم اختصاصی عفونت اچ آی وی که اصطلاح علمی تر و دقیق تر برای آن، وضعیت های معرّف ایدز (AIDS-Defining Conditins) است، تقریباً مشخصه مرحله پیشرفته بیماری است که گاهی در صورت عدم تشخیص و درمان اچ آی وی، پس از چندین سال بروز می کند. این علائم مربوط به برخی عفونت های غیرعادی و اغلب مقاوم به درمان و عودکننده ناشی از ارگانیسم های فرصت طلب مانند قارچ ها و تک یاخته ها و انگل ها و نیز برخی انواع سرطان است که در اثر ضعف ایمنی ایجاد می شود. بنابراین، در این مرحله، آنتی بادی وجود دارد و آزمایش اچ آی وی هم قطعاً مثبت خواهد بود.
مهدی
سلام دکتر عزیز. میخواستم بدونم اگر خدای نکرده کسی که مشکوک شده به مرحله بروز علائم بیماری ایدز بود، مثلا بعد از ۷_۸ سال، بهترین آزمایش چیست؟ همون رپید و ترکیبی نسل۴ نشون میده؟ممنون

پاسخ
سلام مهدی جان
خیر. مطالبی که در اینجا گفته شد همگی بحث غربال‌گری در افرادی است که عمدتاً بدون علامت هستند. در فرد مبتلا به علائم ایدز، اقدامات تشخیصی متفاوت است و معمولاً علاوه بر الایزا، آزمایش بار ویروسی (PCR) همان ابتدا انجام می‌شود تا درمان بلافاصله شروع شود.
یاشار
باسلام اقای دکتر من یه رابطه محافظت شده با کاندوم داشتم در حد ۴۰ ثانیه(۶۳ روز پیش)موقع تموم شدن که التو در اوردم تانصفه که در اوردم بعد کاندوم داخل واژن موند و همینجوری درش اوردم
دو هفته بعدش به شدت مریض شدم و انفولانزا گرفتم
سی روز بعد با کیت تست سریع ازمایش دادم منفی بود
پنجاه و سه روز بعد hiv ab1+2 و هپاتیت ها منفی بودن
عددی که واسه اچ ای وی گزارش شده بود۰.۰۴۳ بود
ایا لازمه باز ازمایش بدم!؟
این ازمایش چقدر قابل اطمینانه بعد ۵۳ روز؟

پاسخ
سلام یاشار جان
نتایج منفی پس از دوره پنجره قطعی است.
محمد
ابتلا به آنفولانزا و مصرف دارو میتونه بر جواب آزمایش hiv تاثیر بزاره؟

پاسخ
به‌طور کلی خیر.
امین
سلام دکتر جان میخواستم بدونم بعد از یکسال که از رابطم گذشته و رابطه ای نداشتم تقریبا ۱۵ ماه ازش گذشته بود که ازمایش دادم منفی بود دوباره نیازه ازمایش بدم یا همین کافیه ممنون ازشما

پاسخ
سلام امین جان
همان کافی است.
مریم
سلام. ببخشید میخواستم بدونم تخصص شما چیه دقیقا و اینکه آزمایشگاه دارید؟ ممنون

پاسخ
سلام مریم جان
بنده پاتولوژیست هستم و بله، آزمایشگاه دارم.
سعید
سلام خدمت شما. میخواستم بدونم آزمایشای ه رپید و نسل۴ بعد از ۵_۶ سال منفی باشه، قابل اعتماده؟ دوبار رپید و سه بار نسل چهار. همگی منفی

پاسخ
سلام سعید جان
بله.
امیر
سلام مجدد دکتر بزرگوار
سوالی هم داشتم در مورد کرونا
آیا ابتلا به کرونا ب معنی مرگ هست؟
یا برای فردی که سالمه و سیستم ایمنی سالم داره و بیماری حاد و مزمنی نداره میتونه منجر ب مرگ بشه؟
یا مرگ میربیشتر مربوط میشه ب افراد سالخورده و کسانی که مشکلات تنفسی حاد و مزن دارن..
باتشکر

پاسخ
سلام امیر جان
پاسخ این پرسش هم تقریباً شبیه پرسش قبلی است. یعنی در بحث علمی و آماری خطر مرگ برای سالمندان و مبتلایان به بیماری زمینه‌ای بیشتر است ولی عملاً هیچ تضمینی برای هیچ فردی وجود ندارد و همواره باید احتیاط کرد.
امیر
سلام آقای دکتر خسته نباشین
دکتر جان توی پاسخهایی که داده بودین یجا خوندم که گفتین احتمال جواب منفی کاذب برای اچ ای وی هیچوقت صفر نمیشه.پس تولیف ما که بعد از شش ماه و یکسال و دوسال آزمایش الایزا دادیم و همش منفی بوده چی هست؟؟!آیا میتونیم مطمعن باشیم و قطعی بدونیم جواب ازمایشامون رو یا نه با تشکر

پاسخ
سلام امیر جان
در بحث علمی و آماری هرگز صفر نمی‌شود ولی در بحث عملی در نقطه‌ای توصیه می‌شود که نتیجه منفی، قطعی تلقی شود. این نقطه همان دوره پنجره است که قبلاً هم مکرراً صحبت شده است.
ماهورا
سلام اقای دکتر خسته نباشین
اگه بعد از ۶ ماه ازمایش الایزا آنتی بادیمون منفی بشه جوابش قطعیه؟ودیگه نیازی به پیگیری نیس؟

پاسخ
سلام ماهورا جان
بله، قطعی است.
مسعود
سلام دکتر جان وقت بخیر و خدا قوت
خواستم بدونم ویروس هپاتیتهای بی و سی از راه خوردن و آشامیدن منتقل میشن با خیر.مثلا وارد شدن بزاق با بخار دهان فرد الوده به دهان یا چشم فرد سالم.در مورد اچ ای وی چطور؟
ممنون

پاسخ
سلام مسعود جان. در مورد هپاتیت سی قطعاً خیر و در مورد هپاتیت هم چنین احتمالی بسیار اندک و عملاً گزارش نشده است.
رضا
سلام خدمت شما
من آزمایش ترکیبی نسل۴ در دو آزمایشگاه مختلف در روزهای ۴۶ و ۵۰ دادم و هر دو منفی بود. مرکز مشاوره بیماری رفتاری گفت قطعیه. از نظر بدنی هم مشکلی ندارم(منظورم چکابهای سلامت و ایمنی بدن). نظر شما چیست؟

پاسخ
سلام رضا جان
با نظر آن مرکز موافقم.
یاشار
باسلام اقای دکتر امیدوارم حالتون خوب باشه من تقریبا ۶۳ روز پیش یه رابطه جنسی داشتم با کاندوم که مطمین نیستم کاندوم سالم بود یا ن دو هفته بعدش انفولانزا گرفتم و زخم های دهان داشتم که تا حالا اصلا سابقه زخم های دهان نداشتم
من بعد ۵۳ روز ازمایش hiv ab(1+2 دادم که هم اچ ای وی و هم هپاتیت منفی بود عددی که واسه اچ ای وی گزارش شده بود ۰.۰۴۳ بود دکتر بم گفت چون هپاتیت و اچ ای ویت هردو منفین به احتمال ۹۰ درصد بحث اچ ای وی منتفیه و نیازی به ازمایش نداری
ایا این حرف درسته؟؟؟؟اخه من کل علایم اچ ای وی رو دارم
ممنون که جواب میدین

پاسخ
سلام یاشار جلن
علائم فوق برای اچ‌آی‌وی اختصاصی نیست و ملاک، نتیجه آزمایش است.
نجمه
سلام دکتر اگر شیش ماه آنتی بادی منفی باشهدیگه مطمعن باشیم ک مبتلا نیستیم؟

پاسخ
سلام نجمه جان
بله.
فردین
سلام اقای دکتر عزیز خسته نباشین.
سوالی داشتم در مورد شستوشوی دستها.بنده شعلم ازاده و با اشیای عفونی سروکار ندارم.خواستم ببینم شستن دستها بعد از کارهای روزمره با اب و صابون کافیه و باعث از بین رفتن میکروبهایی مثل ایدز و هپاتیت میشه یا باید هر روز دستمون با الکل بشوریم ممنون.

پاسخ
سلام فردین جان
نکته مهم‌تر این است که دست‌ها به‌طور منظم و کامل شسته شود. حتی شستن دست با آب مقدار زیادی از آلودگی را حذف می‌کند، ولی صابون مایع ارجح است. پس از شستشو، دست‌ها را خشک کنید. استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل در مواردی توصیه شده که صابون در دسترس نباشد.
محمد
ممنون آقای دکتر البته تا الان چهار بار آزمایش دادم که آخریش راس ماه دوم بود و نسل چهار و همشون منفی بودن، ولی چیزی که نگرانم کرده این آنفولانزای لعنتیه همش میگم نکنه بخاطر اچ آی وی باشه

پاسخ
علائم در مرحله حاد به شکل یک سرماخوردگی شدید یا آنفلوانزا است ولی هیچ ارتباطی به ویروس آنفلوانزا ندارد.
محمد
سلام آقای دکتر، سوالی که داشتم علائم اولیه ابتلا به اچ آی وی ممکنه سه ماه بعد از ورود ویروس به بدن خودشو نشون بده؟ من در روز نود و سه بعد از رابطه دچار آنفولانزا، تب، و کوفتگی بدن شدم، سابقه داشته که این علائم بعد از این مدت خودشونو نشون بدن؟

پاسخ
سلام محمد جان
علائم عفونت اچ‌آی‌وی در چند سال اول غیراختصاصی و حتی در بسیاری از موارد این عفونت بدون علامت است. شایعترین علائم در مرحله حاد به شکل یک سرماخوردگی شدید یا آنفلوانزا است. این مرحله معمولاً و به طور متوسط یک تا دو ماه پس از انتقال ویروس اتفاق می‌افتد ولی گاهی ممکن است در عرض دو هفته بروز کند و یا بروز آن سه ماه طول بکشد. به هر حال، توصیه می شود حتماً در اولین فرصت آزمایش اچ آی وی را انجام دهید و در فاصله 6 ماه پس از تماس مشکوک هم این آزمایش را تکرار کنید.
رضا
سلام شب بخیر
در رابطه بدون دخول یا با رابطه با دخول ولی با کاندوم چقدر احتمال ایدز هست؟

پاسخ
سلام رضا جان
احتمال نزدیک به صفر است.
طلا
سلام دکتر جان خسته نباشین.
اقای دکتر خواستم بدونم آزمایش الایزا چجوری انجام میشه یه توضیحی اگه ممکنه بفرمایین.
وسوال بعدی این که ایا نتیجه و جواب ازمایش ها مثلا اچ ای وی و هپاتیت ها با دقت انجام میشه؟وایا برای پاسخ نهایی چند بار تست وکنترل میشن که جواب کاملا صحیح و قطعی باشه.
متشکرم

پاسخ
سلام طلا جان
در مورد الایزا به ویدئوی زیر مراجعه کنید:
https://www.aparat.com/v/j7ZAV/2
نتایج منفی الایزا قطعی است و نیاز به تکرار ندارد. نتایج مثبت باید تأیید شود.
امیر
سلام اقای دکتر ممنون ک وقت میذلرین خدا خیرتون بده.چند تا سوال دارم اگه ممکنه جواب بدین بصورت کلی ک وقتتونم گرفته نشه.
۱.جسارتا خواستم بدونم تخصص شما چی هست؟
۲.آیا ویرسهای هپاتیت و اچی آی وی میتونن درهوا ((معلق))(اینکه میتونن در هوا معلق باشن رو حتمن بهم بگین ) باشن و از راه تنفسی الوده کنن یا فقط روی سطوح قرار میگیرن؟
۳.آیا اگر فردی به ویروسهای اچ ای وی و هپاتیت مبتلا باشن دود سیگارشون یا بخار دهانشون ب چشم یا زخم ما برسه امکان ابتلا هست؟
۴.سوالی داشتم در مورد اعتبار آزمایشگاهها .ما در شهرستان زندگی میکنیم وآزمایشگاه هم داریم آزمایشگاه بدی هم نیست.خواستم بدونم جوابی که از ازمایش اچ ای وی و هپاتیت دریافت میکنیم دزست و قطعی هست یا باید به مرکز استان مراجعه کنیم؟
باتشکر

پاسخ
سلام امیر جان
بنده پاتولوژیست هستم. هیچ گزارشی از سرایت ویروس هپاتیت و اج‌آی‌وی از راه هوا، دود سیگار یا تنفس بخار دهان منتشر نشده است. در مورد اعتبار نتایج یک آزمایشگاه بهتر است از پزشکان آن منطقه سؤال شود ولی معمولاً نتایج آزمایشگاه‌های ایران در حد قابل قبول است.
هوشنگ
سلام دکتر. ایام ردی گزارش شده ک تا بعدشش ماه آنتی بادی نداشته باشد؟ من روز 171رپید تستم منفی شد آیا دوباره تست بدم؟ دوستانی ک پی سی ار مثبت دارن ولی آنتی بادی شون تا6ماه منفیه آیا اینا مبتلا یاپی سی ار کاذبه؟؟ خیلی ممنونم ازجواب دهی

پاسخ
سلام هوشنگ جان
جدول‌ بالا نشان می‌دهد که مثلاً در روز 80 پس از تماس مشکوک، احتمال منفی کاذب آزمایش نسل سوم 0.01 درصد است. این زمان برای آزمایش نسل چهارم 42 روز است. هر چه زمان کمتر شود، این احتمال افزایش می یابد. احتمال منفی کاذب در فاصله روزهای 34 تا 40 برای نسل چهارم به طور متوسط 0.05 درصد و برای نسل سوم 0.07 درصد است. همان طور که مشاهده می فرمایید، احتمال منفی کاذب هرگز صفر نمی شود.
امیر
سلام آقای دکتر خسته نباشن.دوتا سوال داشتم در مورد نحوه انتقال اچ ای وی و هپتایت بی و سی.
آیا ویروسهای هپاتیت و اچ ای وی میتونن در هوا پخش باشن و مثلا زخمی ودر دهان داشته باشیم و ویروسها ازطریق تنفس روی زخم بشینن و مبتلا بشیم؟
اگر اینگونه است و ویروس های هپاتیت و اچ ای وی درهوا پخش نمیشن..پس چگونه هست که برخی ویروس ها مثل آنفلوآنزا و کرونا و سل درهوا پخش هستن ولی ویروس هپاتیت و اچ ای وی نمیتونن در هوا پخش باشن؟با تشکر

پاسخ
سلام امیر جان و تشکر از پرسش مهمی که مطرح کردید. نکته کلیدی این است که احتمال سرایت هر میکروب از راه خاصی بیشتر است و از سایر راه‌ها کمتر منتقل می‌شود و یا هرگز منتقل نمی‌شود.
در این مورد اخیراً بحثی مطرح شد که آیا احتمال سرایت کروناویروس جدید از راه بسته‌های پستی یا اشیای مشابه وجود دارد؟
پرسش کلی‌تر همان است که شما اشاره کردید یعنی این‌که میکروب‌ها چه‌مدت در خارج از بدن زنده می‌مانند؟
پاسخ این پرسش تا حد بسیاری به نوع میکروب و شرایط محیط بستگی دارد.
ویروس سرماخوردگی در فضای سربسته و شرایط ایده‌آل می‌تواند بیش از ۷ روز زنده بماند، هرچند در عمل این زمان معمولاً کمتر از ۲۴ ساعت است. به‌طورکلی، ویروس‌ها در سطوح مقاوم به آب، مانند پلاستیک و فلز، ماندگاری طولانی‌تری نسبت به مثلاً پارچه یا دستمال کاغذی دارند.
بر روی دست انسان، بیشتر ویروس‌های سرماخوردگی حداکثر تا یک ساعت زنده می‌مانند. رینوویروس که یکی از علل سرماخوردگی است، در ۴۰ درصد موارد بیش از یک ساعت روی دست زنده می‌ماند.
ویروس سن‌سی‌شیال تنفسی (RSV) بر روی سطوح جامد تا ۶ ساعت، پارچه تا ۴۵ دقیقه و دست تا ۲۰ دقیقه زنده می‌ماند.
ویروس #آنفلوانزا بر روی سطوح جامد تا ۲۴ ساعت، پارچه تا ۱۵ دقیقه، و دست تا ۵ دقیقه زنده می‌ماند.
نوروویروس که عامل شایع اسهال و استفراغ است تا روزها یا هفته‌ها بر روی سطوح جامد زنده می‌ماند. ای‌کُلای (E.coli)، سالمونلا و کامپیلوباکتر نیز از علل شایع اسهال و استفراغ هستند ولی از خانواده باکتری‌ها هستند و ماندگاری آن‌ها کوتاه‌تر و حدود ۱ تا ۴ ساعت است. کلستریدیوم دیفیسیل که عامل اسهال در بیماران بستری در بیمارستان است، می‌تواند تا ۵ ماه بر روی سطوح زنده بماند.
استافیلوکوک طلایی یک باکتری است که روزها تا هفته‌ها بر روی سطوح زنده می‌ماند و نسبت به میکروب‌های دیگر به خشکی هوا مقاوم‌تر است. نوع مقاوم به آنتی‌بیوتیک این باکتری موسوم به MRSA (استافیلوکوک طلایی مقاوم به متی‌سیلین) عامل شایع عفونت‌های بیمارستانی است.
ویروس تب‌خال در خارج از بدن به‌سرعت غیرفعال می‌شود. راه شایع سرایت این ویروس، بوسیدن و رابطه جنسی به‌ویژه دهانی در شرایطی است که ضایعه پوستی فعال وجود داشته باشد.
در مورد #کرونا ویروس جدید، اطلاعات محدود است و هر لحظه به‌روز می‌شود. دو ویروس مشابه، یعنی عوامل سارس و مِرس، در عرض حداکثر چند ساعت در خارج از بدن غیرفعال می‌شوند و احتمال سرایت آن‌ها از طریق بسته‌هایی که چند روز یا چند هفته پیش ارسال شده منتفی است.
اجتناب از بیماری همیشه ممکن نیست، ولی با یک اقدام ساده می‌توان احتمال آن را کاهش داد: شستن مرتب و کامل دست‌ها با آب و صابون، به‌ویژه پس از عطسه و سرفه، پس از توالت و پیش از غذا.
مشخصاً در مورد پرسش شما، اچ‌آی‌وی و ویروس هپاتیت سی در خارج از بدن به‌شدت ناپایدار هستند ولی ویروس هپاتیت ب پایداری بیشتری دارد و دست‌کم تا ۷ روز زنده می‌ماند. همچنین این سه ویروس عمدتاً از راه خون و یا تماس جنسی منتقل می‌شوند و تا جایی که بنده اطلاع دارم انتقال آن‌ها از راه هوا یا آئروسل گزارش نشده است.
میثم
سلام خدمت شما و ممنون از زحمتتان
من بعد از ۴۰ روز در یک آزمایشگاه خصوصی، آزمایش ترکیبی نسل۴ دادم و منفی بود، روز ۴۶ هم توی یه آزمایشگاه دیگه نسل۴ دادم، بازم منفی بود. قطعیه بنظر شما؟ ممنون از شما

پاسخ
سلام میثم جان
براساس بیشتر منابع بله ولی در برخی منابع تکرار به فاصله ۳ ماه از تماس و برخی حتی ۶ ماه توصیه شده است.
کیان
سلام آقای دکتر.
میخواستم بپرسم اگر بعد از ۴۵ روز تست الایزای نسل چهارم منفی باشه نیازی به تست مجدد وجود دارد یا خیر؟
همچنین تست مجدد در چه زمانی باید انجام بشه؟


پاسخ
سلام کیان جان
براساس بیشتر منابع خیر ولی در برخی منابع تکرار به فاصله ۳ ماه از تماس و برخی حتی ۶ ماه توصیه شده است.
ایمان
سلام دکتر جان خسته نباشین یک سال از رابطه گذشته باشه ازمایش منفی باشه دیگه جواب قطعیه چون رابطه ای نداشتم در این یکسال. ایا نیاز هست که ازمایش بدم بعد سوال دوم اینه که یکی از دوستان نوشتن که امکانش هست بعد از دوره پنجره که انتی بادی تولید بشه شما در جوابش نوشتین ۲درصد افراد اینجورین ولی جوابش مثبته ولی انتی بادی خیلی کمه درسته. الان نیازه ما بریم ازمایش بدیم یانه

پاسخ
سلام ایمان جان
نتایج منفی قطعی است و نیاز به تکرار ندارد.
علی
سلام‌دکتر‌ریپدتست‌مراکز‌مشاوره‌‌برندهsdبعد‌از‌هفت‌ماه‌و‌نیم‌چقدراعتبار‌داره

پاسخ
سلام علی جان
نتایج منفی آزمایش رپید قطعی است.
عدنان
سلام دکتر جان.
ان شالله تندرست باشی عزیزم.
من بعد از رابطه پس از ۳۰ روز و پس از ۴۵ روز ازمایش ترکیبی انتی بادی و انتی ژن دادم که خداروشکر منفی بود.
حالا نیاز به ازمایش بیشتر هست یا خیر در ضمن این ازمایشات در دو ازمایشگاه متفاوت انجام شد.
یه سوال دیگه دکتر جان روش انجام این ازمایشات با روش (ECLIA) ایا این روش مطمئن هست یا باید با الایزا انجام بشه تا قطعی بشه

پاسخ
سلام عدنان جان
نتایج منفی آزمایش نسل چهارم قطعی است.
سعید
با سلام
من 12 روز بعد از رابطه آزمایش pcr rna دادم که viral load منفی بود.
روز 31 آزمایش رپید دادم و روز 48 نیز آزمایش الایزا نسل 4 دادم که هر دو منفی بود.
با توجه به نتایج آزمایشات نیازی به تست مجدد وجود دارد؟
ممنون

پاسخ
سلام سعید جان
نمی‌دانم چرا پی‌سی‌آر انجام شده ولی نتایج منفی نسل چهارم رپید و الایزا، قطعی است.
مصطفی
سلام دکتر عزیز. من آخرین بار روز 165 بعد رابطه رپید تست درمرکز مشاوره دادم ک منفی بود آیا دیگه کلا منفیه یا باز آزمایش بدم؟ ماه سه بعد رابطه هم عدد شد0.654ایا این عدد واقعا منفیه؟+

پاسخ
سلام مصطفی جان
نتیجه منفی، قطعی است. آن عدد هیچ ارزشی ندارد.
نا شناس
سلام دکتر جان.
ان شاالله سالم و تندرست باشی.
خدا خیرت بده دکتر.
یه سوال لطفا از تجربه خودتون جواب بدین.
خیلی ذهنم درگیر.
این دوره پنجره واقعا چقدره؟
مثلا الایزا نسل چهار با تجربه شما در این زمینه چقدر است؟
ممنونم از پاسخگویی

پاسخ
سلام دوست عزیز
متأسفانه تجربه‌ چندانی در این زمینه ندارم، البته بجز آن‌چه در این وبسایت از دوستان خوبی مثل شما آموخته‌ام. کلاً به‌نظر می‌رسد آزمایش نسل چهارم اگر در ماه اول منفی باشد کافی است و تاکنون ندیده‌ام حتی یک نفر پس از آن مثبت شود.
کاربر
سلام خسته نباشید
آقای دکتر در جواب چندتا از دوستان گفتین نتیجه منفی الایزا بعد ۲۸ روز قطعی است و یه جا دیگه فرمودین بعد ۵۳ روز، همینطور بعد ۶۰ روز
سوالم این
منظورتون این که این منفی، منفی کاذب نیست و نتیجه قطعی؟ یا اینکه نتیجه منفی تا پایان دوره پنجره(۳ماه) بطور قطعی منفی؟
سوال دوم نتیجه منفی نسل ۴ بعد دو ماه چند درصد قابل اطمینان؟ میشه امیدوار بود که بعد سه ماه هم منفی باش؟
سپاس از لطفتون

پاسخ
سلام دوست عزیز
نظرات مختلف است و هیچ یک لزوماً غلط نیست. مشکل این است که دستورالعمل کتبی از سوی مسؤولین ارائه نشده و بنده صرفاً نظرات مختلف را منعکس یا تأیید کردم.
نوید
سلام دکتر من هم نیم درمورد بارویروسی پی سی ار پرسیدم ک در بعضیا مثبته البته با میزان ویروس کم ولی آنتی بادی منفیه. ک شما فرمودین پی سی ارمتبت کاذب است. ولی تو سایتا نوشته پی سی ار بسیارحساس ودقیق است. آیا این افراد واقعا منفی محسوب میشن با پی سی ار مثبت ولی آنتی بادی تا 6ماه منفی؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام نوید جان
پی سی آر روش خوبی برای شروع غربالگری نیست چون علاوه بر هزینه، موارد کاذب در نتایج باعث سردرگمی می شود. احتمال مثبت کاذب در آزمایش پی سی آر حدود 0.2 درصد است.
محمدرضا
سلام دکتر جان
من روز ۱۳ و هفته ۸ ۱م یعنی روز ۵۳ آزمایش hiv دادم
روز ۱۳ ام ترکیبی بود نسل ۴
و روز ۵۳ تو آزمایشگاه خصوصی گفتن تست الایزاست با کیت پیشتاز طب
تو برگه نوشته hiv1/hiv2
عدد تست اول 0.43
عدد تست دوم ۰.۵۳
به دکتر عمومی نشون دادم گفت دیگه نیاز نیست تست بدی
وسواس فکری گرفتم بازم تست بدم
مرسی از وقتی که میذارید

پاسخ
سلام محمدرضا جان
نظر آن همکار محترم پزشک عمومی کاملاً درست است. آن عددها هیچ ارزشی ندارد.
علی
سلام‌دکتر‌شما‌میدونی‌چرا‌داخل‌گونه‌ای‌من‌الان‌۸‌ماه‌هست‌یه‌خط‌سفیدی‌ایجاد‌شده‌‌و‌کناره زبونمم‌دونه‌های‌ریز‌سفید‌زده‌که‌خوب‌نمیشه‌شما‌میدونید‌دلیلش‌چی‌هست‌
یا‌اینکه‌علائم‌اولیه‌اچ‌ای‌وی‌هست

پاسخ
سلام علی جان
چیزی که گفتید ربطی به اچ آی وی ندارد.
آنچه ممکن است با اچ آی وی مرتبط باشد ضایعات سفید رنگ پنبه مانند (cottony) است که می تواند ناشی از عفونت قارچی کاندیدا باشد و اصطلاحاً برفک دهان نام دارد و اغلب در نوزادان مشاهده می شود. این حالت اگر در افراد بزرگسال به شکل مکرر و منتشر و مقاوم به درمان مشاهده شود، ممکن است نشانه عفونت اچ آی وی باشد ولی این حالت با سفید شدن زبان فرق می کند.
به هر حال، آزمایش منفی، احتمال اچ آی وی را رد می کند.
فیروزه
سلام دکتر جان
اگه شخصی دستاش ب مایع منی فرد مبتلا به ایدز الوده باشه و دستاشو همینطور که داره با اب خالی میشوره بخاطر فشار اب شیر دستشویی اب تو چشای ما که کنارش ایستادیم بریزه چقدر احتمال وجود داره ک ایدز منتقل بشه بما ؟؟؟ ممنونم

پاسخ
سلام فیروزه جان
البته چنین احتمالی را نمی توان منتفی دانست ولی بسیار غیرمحتمل است. البته آماری در این مورد گزارش نشده ولی بیشتر از اچ آی وی، در چنین مواقعی خطر سایر عفونت ها مانند سایر بیماری های آمیزشی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
نا شناس
سلام دکتر جان.
ایا این امکان وجود دارد کسی مبتلا به اچ ای وی باشه اما بدنش طوری باشه که هیچ وقت انتی بادی علیه ویروس درست نکنه یا مثلا چند سال طول بکشه تا انتی بادی درست کنه.
اینکه الازمایش الایزا نسل چهال هم بعد چندین ماه انجام بده و منفی باشه

پاسخ
سلام دوست عزیز
چنین حالتی گزارش نشده ولی در گروه بسیار کوچکی از افراد موسوم به elite controller بدن قادر است مانع تکثیر ویروس شود. البته در این افراد الایزا مثبت است ولی بار ویروسی پایین است.
شایان
سلام خسته نباشین اقای دکتر ببخشید من چندتا سوال داشتم اول اینکه من بعداز ۱۴ماه از رابطه ازمایش ag abو هپاتیت دادم منفی بود الان مطمئن باشم که دیگه جوابش قطعیه متاسفانه من یا هموطنان دیگری که ازمایش میدن بعداز دوره پنجره باز احساس میکنیم که نکنه مثبت بشه یا نکنه توی ازمایشگاه اشتباهی شده باشه حتما باید خودمون رو مثبت بدونیم اگر مثبت بدونیم که بعداز چندسال میمیرم اگرم منفی باشه خب نمیخواییم قبول کنیم که سالمیم و هی فکرای مختلفی به ذهنمون میاد و اینکه دوره کمون همون دوره ی نهفتگیه ایا و سوال اخرم با عرض پوزش از شما که یکم طولانی شد اینه که اگر کسی به اچ ای وی مبتلا شده باشه و ازمایش نداده باشه و به دوره نهفتگی رفته باشه اگر در اون زمان ازمایش بده بازم مشخص میشه چون میگن در دوره پنهان ویروس رو نمیشه تشخیص داد درسته. ممنون میشم اگر همشو جواب بدین با تشکر

پاسخ
سلام شایان جان
نتیجه منفی آزمایش اچ‌آی‌وی و هپاتیت، قطعی است.
دوره کمون همان دوره نهفتگی است. در دوره نهفتگی، آزمایش مثبت است ولی علائم بالینی وجود ندارد.
کاربر
درود و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
آقای دکتر امروز رفتم همون مرکز مشاوره ایی که تا الان ۳ بار اونجا آزمایش الایزا نسل ۴ دادم که همش منفی بوده.اخریش بعد دو ماه از مواجهه بود
چون علایم دارم دچار وسواس و نگرانی شدید شدم تو این قضیه
مشاور اونجا میگفت شما تو یکی از مجهزترین مراکز مشاوره تهران آزمایش دادی و با قاطعیت میگفت برو ازین بابت خیالت راحت باش و دیگه دنبال آزمایش hiv رو نگیر. مشکلت هرچی هست این مورد نیس
نظر شما چیه آقای دکتر، من تو سه ماه دوباره تست بدم؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
با نظر مشاور موافقم.
کاربر
دکتر جان سلام.خواستم بابت همه زحمتاتون تشکر کنم و غبطه میخورم به شما با تلاشی که کردید به جایگاهی رسیدین که موفق هستین و با دل بزرگی که دارید دارین آخرتتونم میسازید خدا به شما و امثال شما که باعث آرامش خیلیها هستند بهترینهارو نصیب کنه.برای همه آرزو میکنم سلامت باشند برای شما هم آرامش و عاقبت بخیر در نیا و آخرت دارم.همیشه تنتون سلامت لبتون خندان باشه دکتر
صبا
سلام دکتر عزیز خسته نباشی. آیا ریختن منی مرد مبتلا ردی کلیتوریس خانم باعث انتقال اچ آی وی می‌شود یاخیر؟ دخول انجام نشو ولی آلات روی لبهای داخلی وازن وکلیتوریکس کشیده شد

پاسخ
سلام صبا جان
اگر پوست زخمی نباشد، انتقال ویروس بسیار غیرمحتمل است.
نگار
سلام آقای دکتر مردمی و بااخلاق
من 19 روز پیش نیدل استیک شدم و میخوام آزمایش هپاتیت b و c و ایدز بدم
از دوتا آرمایشگاه مطرح شهرمون پرسیدم گفتم که با دستگاه elecsys یا همون ECL که آلمانی هست و نسل چهارم است برات انجام میدیم و تو 19 روز برای این 3مورد دقتش 98درصده حدودا
1) بنظرتون درسته بعد 19 روز؟
2) اینکه دوره پنجره هپاتیت b و c چقدره؟ با توجه به این دستگاه بعد 19 روز چنددرصده برا هرکدوم از هپاتیتها؟
توروخدا 2تا سوالمو با جزییات بگین که از نگرانی درآم و انجام بدم شنبه

پاسخ
سلام نگار جان
در موارد تماس با اشیای تیز و برنده (نیدل استیک) دستورالعمل مشخصی در هر مرکز وجود دارد. براساس دستورالعمل سازمان سلامت جهانی (WHO)
https://www.who.int/occupational_health/activities/2needguid.pdf
علاوه بر اقدامات مختلف درمانی، آزمایش HIV، HCV، HBV باید بلافاصله انجام شود. در صورت دسترسی به فردی که منشاء آلودگی احتمالی است، آن فرد هم باید آزمایش شود. آزمایش مجدداً پس از ۶ هفته، ۳ ماه، ۶ ماه و یک سال باید تکرار شود.
ناشناس
سلام خسته نباشین ممنون که جواب میدین به تمام سوالات با صبرزیاد و اخلاق خوبتون اقای دکتر من دی ماه ۹۷ یه رابطه داشتم و دیگه هیچ رابطه ای نداشتم و اذرماه ۹۸ اتفاقی رفتم تست دادم که ببینم ایا مشکلی دارم یانه خداروشکر منفی بود حالا سوالم اینه امکانش هست بعد یه مدت مثبت بشه چون دوره پنجره رو تا شیش ماه میگن هستش ایا امکانش هست بیشتر از شیش ماه باشه هرچند فکر کنم ۱۱ ۱۲ ماه از رابطه گذشته بود که من تست دادم حالا فکرمو درگیر کرده این قضیه دکتر که گفت نیاز به ازمایش دوباره نیست ولی خودم یکم که نه خیلی زیاد عصابم بهم ریخته مرسی ازتون

پاسخ
سلام دوست عزیز
نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی قطعی است.
ابراهیم بروغنی
با سلام و خسته نباشید
آقای دکتر من دو ماه پیش مواجهه پرخطر داشتم روز سوم بعد رابطه دچار دل دردی شدم که کم کم شدید شد شبش سردرد و تب اومد سراغم بعد چند روز گلودرد و سفیدی زبان و بی حالی و خستگی
الان دو ماه که دچار این علایم هستم اما خفیف شده
من و طرفم بعد ۵ هفته الایزای نسل ۴ دادیم که هردو منفی شد
همین امروز هم بعد دقیقا ۶۰ روز دوباره باهم رفتیم آزمایش دادیم که بازم هردو منفی شد
فقط آزمایش طرفم تو قسمت result هفته ۵ زده بود 0.100 اما امروز زده بود 0.150 این نشان افزایش آنتی بادیه؟
سوال دوم اینکه بعد دو ماه نتیجه با نسل ۴ قابل اطمینان یا باید تو سه ماه تکرار کنیم؟

پاسخ
سلام ابراهیم جان
نتیجه منفی الایزا قطعی است و عدد فوق هیچ ارزشی ندارد. برخی منابع تکرار در 3 و حتی 6 ماه را توصیه کرده اند.
محمد
سلام دکتر جان
۱_ ایا ترشحات واژن که میتونه حاوی اچ ای وی باشه ،ایا میتوته حاوی ویروس هپاتیت سی باشه ؟
۲_اسپرم حاوی ویروس اچ ای وی چقدر در بیرون بدن ویروس زنده میمونه؟
۳_پس از ۳۰ روز الایزا نسل چهار چقدد اعتبار داره؟
۴_با چه ازمایشی میشود تشخیص داد که از کی مبتلا شده ایم؟

پاسخ
سلام محمد جان
میزان آلودگی ترشحات واژن به HIV یا HCV ناچیز است. اگر ترشحات خونی باشد، حتی اگر خون قابل مشاهده نباشد، این میزان آلودگی افزایش می یابد. در مورد مایع منی نیز، ویروس در عرض 5 تا 6 ساعت غیرفعال می شود، مگر این که آلوده به خون باشد. نتیجه منفی الایزا پس از 28 روز قطعی است. تشخیص زمان ابتلا به طور دقیق امکان پذیر نیست ولی پی سی آر کمی می تواند زمان تقریبی را نشان دهد.
نگار
سلام آقای دکتر نازنین خسته نباشید
من 1سال ونیم پیش و مجددا 9ماه پیش آزمایش الایزا دادم منفی بوده،5سال پیش هم الایزام منفی بود؛سوالی که ذهنمو درگیر کرده اینه که بعضیا نوشتن در مراحل پایانی ایدز دیگه آنتی بادی نیست و آزمایش منفی میشه؛یعنی ممکنه من در مراحل آخرش هستم که آزمایشاتم منفی بودن؟

پاسخ
سلام نگار جان
خیر. چنین موضوعی صحت ندارد.
نوید
سلام دکتر خسته نباشی. اونایی ک پی سی ارشون بابا ویروسی کمی مثبت میشه ولی آزمایشات الایزا ورپیدتست تا ماه شش منفین. بنظرشما پی سی آرش ن کاذبه یا آنتی بادی شون؟؟

پاسخ
سلام نوید جان
نتایج منفی، قطعی است. انجام پی سی آر غیرضروری و نتیجه آن مثبت کاذب است.
ناشناس
سلام مجدد و ممنون از پاسخگوییتون.منظور از دو کیت متفاوت چیه؟یعنی دو کیت از دو برند مختلف؟موردی هست تو مرکز با یک رپیت تست گرفته شده اچ ای وی دو مثبت شده بلافاصله تو مرکز الایزا گرفتن منفی شده روز بعد دوباره تو همون مرکز رپیت گرفتن باز اچ ای وی دو مثبت شده و اینبار در یک آزمایشگاه دیگر الایزا نسل چهار گرفتن منفی بوده.اینو میشه برام تفسیر کنید؟

پاسخ
سلام
بله دو برند متفاوت.
تست رپید مثبت کاذب بوده.
بابک
ازمایش اچ ای وی بعداز97 روز ازتماس به روش clia چقد قابل قبوله؟
ازمایش هپاتیت بی وسی بعد از 105 روز به روش clia چقد قابل قبوله؟
درباره روش clia میخاستم بدونم چه روشی هست واینکه نسل چهار ومثل الایزا هست؟


پاسخ
دوره پنجره هپاتیت C حدود ۶ تا ۹ هفته، هپاتیت B حدود ۳۰ تا ۱۸۰ روز و اچ آی وی نسل چهارم حدود ۴ هفته (برخی منابع تا ۳ ماه و حتی ۶ ماه) گزارش شده است. پس از این مدت، نتایج منفی این آزمایش‌ها قطعی است.
در مورد CLIA به مطلب کمی‌لومینسانس (http://azizafshari.com/fa/content/515/الکتروکمی_لومینسانس_چیست؟) مراجعه کنید. درمجموع نتایج این روش معادل الایزا یا در برخی موارد اندکی دقیق‌تر از آن است. نسل چهارم بودن بستگی به کیت مورد استفاده دارد.
ناشناس
سلام دکتر افشاری عزیز.شما فرمودید جواب منفی آزمایش اچ ای وی قطعی هست.حالا اگه دو آزمایش مثبت و دو آزمایش منفی باشه بازم منفی قطعیه؟مثبتا رپیت و منفیا الایزا باشه

پاسخ
سلام دوست عزیز
طبق الگوریتم، برخورد با تست رپید مثبت به 2 شکل ممکن است انجام شود: راه اول این است که تست رپید با یک کیت متفاوت تکرار شود. راه دوم انجام الایزا است. اگر نتیجه این دو منفی باشد، نتیجه تست اول مثبت کاذب بوده و اقدام دیگری لازم نیست.
اگر دو تست رپید با دو کیت متفاوت مثبت باشد، الایزا انجام می شود. اگر الایزا منفی باشد، توصیه این است که برای اطمینان، پی سی آر هم انجام شود. منتهی باید دوباره تأکید شود که تست رپید در دو نوبت حتماً باید با دو کیت متفاوت از برندهای مختلف انجام شده باشد.
محمدرضا
سلام دو روز پیش رابطه محافظت نشده داشتم از دیروز هم بدن درد و خستگی شدیدییییییییییییییییی دارم طوری که سرکار هم نرفتم و به همراه حالت تهوع که گاها میاد . اقای دکتر به نظر شما میتونه نشانه اچ ی وی باشه ؟؟

پاسخ
سلام محمدرضا جان
معمولاً بروز علائم مرحله حاد اچ‌آی‌وی یکی دو هفته طول می‌کشد و در عرض دو روز بعید است.
محمدرضا
آقای دکتر جسارتا پس چرا میگن دوره پنجره نسل ۴ الایزا حدود ۱۴ روزه . من از دوتا دکتر عفونی پرسیدم گفتن حدود ۱۴ روز . چرا از اول نمیگن ۳ ماه باید بگذره بعد آزمایش بدن. من آزمایشگاه خصوصی رفتم حتی نپرسیدن روز چندمه اومدی؟
ببخشید این دوره پنجره ۱۴ روزه رو پس چرا میگن. حتی تو پرسش و پاسخ سایت بیمارستان امام خمینی نوشته تست الایزا نسل ۴ پیش از یک ماه جواب منفیش قطعی است!!!
الان سردرگمی ما دقیقا همین گفتن ۱۴ روز هست.

پاسخ
سلام محمدرضا جان
همان ۱۴ روز احتمالاً صحیح است ولی مشکل در ایران این است که تا جایی که بنده می‌دانم دستورالعمل مکتوب و رسمی در این مورد وجود ندارد. بنابراین ناچاریم به دستورالعمل‌های کشورهای دیگر مراجعه کنیم که باعث می‌شود نظرات مختلف باشد.
محمد
سلام دکتر جان.
وقتت بخیر.
باور بفرمایید هر وقت به شما پیامی میدم حالم بهتر میشه.
چند تا سوال دکتر جان.
من بعد از رابطه با یک روسپی که کاندوم داشتم در روز ۳۱ بعد رابطه دو تا ازمایش در دو تا ازمایش گاه متفاوت انجام دادم که هر دوی ازمایش ها نسل چهار بود که یک ازمایش فقط رو برگ ازمایش نوشته بود منفی و ازمایش دیگه ام رنج ازمایش نوشته بود که اونم منفی بود نوشته بود۰/۲۲
این عدد یعنی چی.
میگن این عدد در حالت عادی ۰/۰۷یا ۰/۰۸باشه.
لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ
سلام محمد جان
آن عدد هیچ ارزشی ندارد. مهم نتیجه منفی است.
محمدرضا
آقای دکتر خسته نباشید مرسی از اینکه با حوصله جواب میدید.
بعد از ۱۳ روز تست نسل ۴ الایزا دادم که جواب منفی بود. چقدر میشه به این آزمایش اعتماد کرد؟
اصلا جواب منفی بعد از ۱۳ روز ارزشی داره؟
احتمال داره در روزهای بعدی مثبت بشه این جواب منفی؟
الان نزدیک به یک ماه گذشته برای اینکه خیالم راحت بشه چه تستی بدم؟

پاسخ
سلام محمدرضا جان
متن بالا را به‌طور کامل بخوانید.
گام اول برای بررسی مواردی که شک به عفونت اچ‌آی‌وی مطرح باشد، آزمایش ترکیبی است که به روش‌های مختلف (رپید، الایزا، کمی‌لومینسانس، ...) انجام می‌شود و همه آن‌ها برای غربال‌گری قابل قبول است و هیچ روشی ارجحیت ندارد. توصیه این است که این آزمایش به فاصله حداقل ۱۸ روز پس از تماس مشکوک انجام شود ولی دوره پنجره (منفی کاذب) آن گاهی ممکن است طولانی باشد. به‌همین دلیل توصیه شده نتایج منفی پس از ۳ ماه و گاهی ۶ ماه تکرار شود.
محمد
سلام
خسته نباشید.
در یک رابطه بدون کاندوم و بدون دخول و اینکه منی روی واژن زن ریخته بشه طوری که روی کیلتوریس منی باشه ایا احتمال ابتلا وجود داره و نیاز به ازمایش هست؟

پاسخ
سلام محمد جان
در صورت زخمی نبودن منطقه و فقدان سایر عوامل خطرساز مانند بیماری آمیزشی هم‌زمان، خیر.
نا شناس
سلام دکتر خسته نباشید.
ممنون که وقت میزارید.
من تقریبا ۴ هفته پیش یک تماس جنسی(البته بدون دخول) داشتم
که مایع منی هم خارج از بدن تخلیه شد.
من دچار ترس شدید هستم از اچ آی وی.
امروز توی مرکز مشاور بیماری های رفتاری آزمایش رپید تست دادم که خودشون گفتن رپید تست نسل ۴ هستش و منفی بود.
خواستم بدونم نیاز هست باز آزمایش تکرار بشه؟چون شنیدم ۳ ماه باید بگذره.
ولی مرکز میگفت تست نسل ۴ بعد از ۲ هفته مواجه با ویروس جواب میده.

پاسخ
سلام دوست عزیز
نظر مرکز مشاوره مطابق با اکثر منابع و صحیح است. البته در برخی منابع، تکرار آزمایش به‌فاصله ۳ و برخی دیگر ۶ ماه از رفتار پرخطر توصیه شده است.
نا شناس
سلام.خسته نباشید.
روزهای آخر پریودیم بود که یک تماس جنسی،فقط در حد تماس آلت ها داشتیم و مایع منی خارج. از واژن و مقعد تخلیه شد.
آیا امکان انتقال ویروس هست؟نیاز به آزمایش هست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
در صورتی که پوست ناحیه تناسلی زخمی نباشد، امکان انتقال وجود ندارد.
علی
سلام‌دکتر‌این‌که‌‌میگن‌ریپد‌تست‌ایدز‌در‌مراکز‌مشاوره‌اعتبار‌نداره‌
درسته‌
بیشتر‌متخصصین‌عفونی‌میگن‌اعتبار‌نداره‌چرا.......؟
اگه‌اعتبار‌نداره‌چرا‌هنوز‌ازشون‌استفاده‌میکنن.....؟
اگه‌اعتبار‌داره‌بعد‌۶‌ماه‌چقدر‌میشه‌به‌جوابش‌اطمینا‌ن‌کرد.....؟

پاسخ
سلام علی جان
اطلاع چندانی در مورد مراکز مشاوره ندارم ولی بعید می دانم چنین صحبتی درست باشد. نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی است.
شیما
سلام.ازمایش نسل چهارم انتی بادی رو نشون نمیده؟؟ جواب ازمایش انتی بادی اچ ای وی عددش ۱.۸۰ مثبته؟؟بالای یک زدع مثبت

پاسخ
سلام شیما جان
نسل چهارم هم آنتی ژن و هم آنتی بادی را نشان می دهد.
عدنان
سلام خسته نباشید،

ازمایش نسل چهار با فرض به این که انتی ژن را در ماه اول تشخیص میده و بعد از یک ماه قابل اندازه گیری نیست.
و از طرفی انتی بادی ماه سوم تشکیل بشه.
ایا ازمایش نسل چهار در ماه اول ارزش بیشتری داره یا در ماه دوم(البته با فرض بالا)؟
ایا امکان داده ماه دوم چون انتی ژن قابل شناسی نیست و انتی بادی هم هنوز تشکیل نشده جواب منفی کاذب باشد

پاسخ
سلام عدنان جان
این موارد و نکات فرضی مشابه خارج از این بحث است و عملاً پرداختن به آن ها حاصلی جز سردرگمی برای خواننده محترم نخواهد داشت.
عدنان
سلام،خسته نباشید،
وقتتون بخیر؟

ایا امکان داره با از بین رفتن انتی ژن هنوز انتی بادی تشکیل نشود؟
مثلا اینکه فقط در ماه اول فقط انتی ژن وجود داره و بعد از یک ماه و یا بیشتر از بین بره.
ولی در ازمایش چون بعد از یک ماه انتی ژن از بین رفته
و هنوز انتی بادی که در ازمایش نشون بده تشکیل نشده؟
سوال دومم:اینکه میگن انتی بادی دیر تخیص داده میشه به این معناست که واقعا. انتی بادی تشکیل نشده و یا اینکه تشکیل شده و با نسل چهار قابل شناسایی نیست؟


پاسخ
سلام عدنان جان
1- عملاً خیر.
2- تقریباً هر دو.
سپهر
سلام دکتر عزیز.کسی ک پی سی ارکمیش بایک عدد خیلی کم متبت میشه ولی آنتی بادی تاماه شیش منفیه و کارم کز مشاوره هم منفی‌ میدونه بنظرشخص شما مثبته یامنفی؟؟؟؟ اگرمنفیه پس چرا پی سی آرش مثبته؟

پاسخ
سلام سپهر جان
پی سی آر روش خوبی برای شروع غربالگری نیست چون علاوه بر هزینه، موارد کاذب در نتایج باعث سردرگمی می شود.
مهدی
باسلام اقای دکتر
بنده آبان ماه سال گذشته یک ارتباط داشتم باخانومی که کارشون این بود . دوهفته بعد ازمایش pcrتو ازمایشگاه کیوان دادم منفی بود . بعد یک ماه نیم منفی بود و بعد 3 ماه و 6و7 و 12ماه الایزا و رپید منفی بود اما یک هفته بعد ارتباط زیر گلویم کمی باد کرد و البته خوب شد اما روی زبانم بار سفیدی جمع میشه که باید کلی مسواک بزنی بره و گاهی هم افت میزنه دهانم که سوزناکه (تاکید میکنم قبل از ارتباط اصلا وجود نداشت)حالا سوال بنده از شما این هست
1.ایا ممکنه اچ ای وی وجود داشته باشه ولی تو آزمایش معلوم نشه؟
2.بیشتر کسانی که رابطه جنسی داشتند بعد از ارتباط دچار علائم من شده اند ولی تا مدتها که آزمایش دادند منفی بوده ازمایشاتشون آیا این بیماری یا چیزی هست که دچار اون شدند؟که در ازمایش قابل تشخیص نیست؟
الان میخواهم ازدواج کنم خیلی میترسم
ممنون از پاسخگویی شما

پاسخ
سلام مهدی جان
۱- خیر. نتیجه منفی آزمایش اچ‌آی‌وی قطعی است.
۲- هرچه هست ارتباطی به اچ‌آی‌وی ندارد.
مهدی
سلام خسته نباشید
من همون مهدی هستم که گفتم با دونفر رابطه داشتم یکی ۵ ماه خودم بعد یکی هم ۳و نیم بردم خودش تست داد
من دیروز آزمایش دادم منفی بود ولی یه سوال result زده بود 0.660 ولی شهریور که آزمایش داده بودم ۵ ماه بود از رابطم میگذشتresult زده بود 0.415 کمتر از 0.9 منفی هست نگرانم که چرا این عدد افزایش داشته طی این چند ماه از شهریور تا حالا

پاسخ
سلام مهدی جان
این عدد کاملاً بی‌معنی است و گزارش آن هیچ ارزشی ندارد. مهم این است که نتیجه منفی است.
محمد
سلام آقای دکتر، آیا کاهش میلی جنسی و عدم نعوظ صبح گاهی، میتونه از علائم و عوارض ابتلا به اچ آی وی باشه؟

پاسخ
سلام محمد جان
خیر. ولی البته نکته‌ای که وجود دارد این است که در مبتلایان به این عفونت که تحت درمان هستند چنین مسائلی اندکی شایع‌تر است.
مهدی
سلام خسته نباشید
من یک رابطه بدون کاندوم پرخطر داشتم که بعد ۵ ماه آزمایش دادم منفی شد جوابش. بعد از اون با یک نفر دیگری که رابطه زیاد داشت رابطه داشتم بعد ۳ و نیم ماه از آشنایمون من اون شخص رو بردم آزمایش(نفر دوم)
مال اون هم منفی بود میتونم اعتماد کنم و که قطعی باشه جواب چون خودم سوزاک داشتم بعد رابطه هم جواب آزمایش اولم با نفر اولی و هم سلامتی نفر دوم که منفی بود که نگرفته باشم

پاسخ
سلام مهدی جان
نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی است.
نجمه
سلام دکتر عزیز. من شیش ماه از مواجه ای ک داشتم گذشته روز 170 رپبدتست درمرکز انجام دادم ک منفی بود. الان ک داشتم سوالاتتون رونیخوندم علی آقا دقیقا علائمی ک من دارم رودارن منم کنار زبانم خط سفید و ونه زده وچندماه ک نرفته آیا ربطی ب اچ آی وی داره؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام نجمه جان
خیر. خط یا دانه سفید هیچ ارتباطی با اچ آی وی ندارد.
علی
دکتر‌چقدر احتمال‌داره‌که‌این‌ازمایش‌من‌‌مثبت‌بشه‌؟؟؟
دکتر‌یعنی‌شما‌میگید‌این‌علائمی‌که‌من‌دارم‌‌به‌خاطر اچ‌ای‌وی‌هست‌
ببخشید‌دوباره‌مزاحم‌شدم‌اخه‌خیلی‌استر‌س‌دارم‌
این‌دوره‌پنجره‌چقدر‌دکتر‌‌من‌باید‌تا‌کی‌ازمایش‌بدم‌که‌خیالم‌راحت‌بشه‌؟

پاسخ
احتمال مثبت شدن نزدیک به صفر است ولی چون نگران هستید تنها راه رفع نگرانی شما این است که آزمایش تکرار شود.
علی
یعنی‌ازنظر‌شما‌نمیشه‌به‌این‌ازمایشها‌اعتماد‌کرد
ریپد‌تست‌انجام‌بدم‌کافیه

پاسخ
بله کافی است.
علی
دکتر‌یعنی‌من‌انظر‌اچ‌ای‌وی‌خیالم‌راحت‌باشه‌
یعنی‌این‌خط‌سفید‌داخل‌دهنم‌با‌دانه‌های‌کنار‌زبونم‌به‌اچ‌ای‌وی‌‌ربطی‌
نداره‌
دکتر‌رفتم‌دکتر‌گفت‌التهاب‌هست‌دارو‌داده‌یه‌کم‌بهتر‌شده


پاسخ
برای این که خیالتان راحت شود، آزمایش را تکرار کنید.
علی
سلام‌دکتر‌من‌همونیم‌که‌بعد‌رابطه‌ام‌۲۰.۵۰.۹۵۰۲۲۰بعد‌رابطه‌تو‌مراکز‌مشاوره‌ازمایش‌دادم‌منفی‌بود‌بعد‌۳۵‌روزم‌تو‌ازمایشگاه‌ازمایش‌ ad/abp24انجام‌دادم‌منفی‌بود‌شما‌گفتین‌جوابش‌قطعیه
ولی‌الان‌داخل‌دهنم‌یه‌خط‌سفیدی‌ایجاد‌شده‌کناره‌زبونم‌دونه‌های‌ریز‌
سفید‌‌زده‌الان‌۵ماه‌خوب‌نشده‌‌خیلی‌نگرانم‌‌استرس‌دارم‌شب‌وروز‌ندارم‌تورو‌خدا‌کمکم‌کنید‌میتونه‌به‌خاطر‌استرس‌باشه‌

پاسخ
سلام علی جان
خط یا دانه های سفید هیچ ارتباطی با اچ آی وی ندارد. برای این که خیالتان راحت شود، آزمایش را تکرار کنید.
ماجده
سلام. دکتر جان
امروز در یک جلسه علمی مربوط ب ایدز شرکت کردم در بیمارستان
و توی جلسه گفتن که آزمایش HIVباید ده سال بعد هم چک بشه چون ممکن هست تا ده سال توی آزمایش نشون داده نشه واقعا صحت داره؟ چه زمانی که قطعی میشه ب آزمایش اعتماد کرد؟

پاسخ
سلام ماجده جان
خیر، چنین توصیه ای صحیح نیست. منظور از 10 سال، دوره نهفتگی بیماری است. یعنی 10 سال علائم بالینی ندارد ولی با آزمایش قابل تشخیص است. بیشترین فاصله تکرار آزمایش اچ آی وی همان 6 ماه پس از رفتار پرخطر است.
محمد
سلام بعد از چک کردن عکس های قدیمی متوجه شدم خط روی ناخنم حدود دوساله که بوجود اومده ولی من تازه متوجه شدم!!! در واقع بخاطر ترس از اچ آی وی دچار وسواس شدم، ممنون از صبر و حوصله ی شما
محمد
سلام آقای دکتر ممنون از حوصله و پاسخگوییتون، پیرو سوالات قبلی، خط قهوه ای ناخن اگه بعلت اچ آی وی بوجود اومده باشه، آیا ممکنه بیست و چهار ساعت بعد از آلودگی خودشو نشون بده؟

پاسخ
سلام محمد جان
اطلاع ندارم. ارتباط قطعی و مکانیسم و الگوی زمانی این تغییر رنگ در اچ‌آی‌وی مشخص نیست.
Ebrahim
اقای دکتر سلام
میبخشید یه سوال یادم رفت بپرسم ازتون
تو قسمت reference این مطلب نوشته بود
A reactive result dose not indicate the per presence of hiv infection confirmation
By western-blotting is recommended
این ینی چی
با clia بود جوابشم منفی بود

پاسخ
سلام دوست عزیز
منظور از نتایج reactive همان نتایج مثبت است. نتایج مثبت الایزا یا CLIA قطعی نیست. و البته این ربطی به نتایج منفی ندارد چون قطعی هستند.
ز
سلام.
اگر در یک رابطه بدون دخول.
مقداری منی مرد روی واژن زن بریزد.
احتمال انتقال وجود دارد؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
از دوستمان عدنان نیز پوزش می‌خواهم که متن سؤال ایشان را منتشر نکردم ولی به هر دو پرسش در اینجا پاسخ می‌دهم. خطر انتقال اچ‌آی‌وی در اثر تماس مایع منی با پوست سالم قابل توجه نیست.
Ebrahim
خسته نباشید آقای دکتر
من بعداز 40 روز از رابطه پر خطر رفتم آزمایش clia دادم نتیجه منفی شد تو قسمت result عدد 0.100 زده ینی چی این عدد؟ بعد من بعد این مدت مطمعن باشم یا نه؟

پاسخ
این عدد ارزشی ندارد و مهم این است که نتیجه منفی است. دوره پنجره برای نسل چهارم در بیشتر منابع حدود چهار هفته اعلام شده ولی در برخی منابع تصریح شده که احتیاطاً بهتر است آزمایش پس از ۳ ماه و حتی در برخی موارد پس از ۶ ماه تکرار شود.
محمد
سلام آقای دکتر، روز ۶۰ بعد از رابطه آزمایش نسل چهار دادم منفی بود ولی میزان آنتی بادی رو 0.34 زده، آیا ممکنه به مرور زمان این مقدار بالاتر بره و جواب مثبت بشه؟

پاسخ
سلام محمد جان
خیر. این عدد ارزشی ندارد و مهم این است که نتیجه منفی است.
محمد
من هم در مورد خط قهوه ای ناخن پرسیدم ولی جواب دیگه ای دادید!

پاسخ
به یاد ندارم. به هر حال، پاسخ بنده همین است که به آقای جواد عرض کردم.
جواد
سلام.
با عرض معذرت اقای دکتر.
1-تغییرات در انگشتان در مرحله حاد اولیه ابتلا اتفاق می افتد یا مرحله اخر ایدز؟

پاسخ
اطلاع ندارم.
جواد
سلام بزرگوار.
ایا خط عمودی قهوه ای روی فقط یک انگشت میتواند از علایم باشد؟
و اینکه به طور کلی تغییر در انگشتان در کدام مرحله و به چه صورت است؟
(مرحله اول تغییر میکند یا مرحله اخر)
ممنون و سپاس از پاسخوگوییتان

پاسخ
سلام جواد جان
تغییر رنگ قهوه ای ناخن، اصطلاحاً ملانوشیا و در مواردی که به شکل خط عمودی باشد ملانونیشیا استریاتا (melanonychia striata) نامیده می شود. این حالت ممکن است ارثی باشد و یا در اثر ضربه ایجاد شود. همچنین برخی بیماری های مانند پسوریازیس، عفونت های موضعی مانند قارچ، و داروها (مانند داروی ضد اچ آی وی زیدوودین، هیدروکسی اوره، متوترکسات، فنی توئین، کلروکین، بلئومایسین، و اینفلیکسیماب) نیز می توانند باعث تغییر رنگ ناخن شوند. در فهرست نسبتاً طولانی بیماری هایی که ممکن است با ملانونیشیا همراه باشند، اچ آی وی هم دیده می شود که مکانیسم احتمالی آن فعال شدن هورمون محرک ملانوسیت است.
به هر حال، آنچه مهم است این است که در بیشتر موارد این مسئله موقتی است و به تدریج و خود به خود و بدون درمان خاصی برطرف می شود. در غیر این صورت، در مواردی که ملانونیشیا طول کشیده باشد یا ناگهان ایجاد شود یا چند ناخن را گرفتار کند توصیه می شود حتماً به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
جواد
سلام از وقتی که علایم ایدز شروع میشن کی تموم میشن.چند وقت علایم هستند؟

پاسخ
سلام جواد جان
پاسخ این پرسش کمی پیچیده است چون بسیاری از مبتلایان از بیماری خود اطلاع ندارند و علائم نیز شامل طیف گسترده‌ای از یک بیماری شبه‌سرماخوردگی تا شبه‌آنفلوانزا متغیر است و حتی برخی افراد ممکن است هیچ علائم قابل توجهی تجربه نکنند. به‌طورکلی، کسالت حاد اچ‌آی‌وی معمولاً ۲ تا ۸ هفته پس از ابتلا شروع می‌شود و اغلب در عرض ۲ هفته فروکش می‌کند ولی ممکن است مدت آن طولانی‌تر شود.
ماجده
ممنونم دکتر جان من واکسن هپاتیتB رو زدم و تیتر هم چک کردم 200بود، بابت هپاتیت Bنگران نباشم؟دکترجان من بابت hiv و هپاتیت سی نگرانم چون گوشه ی ناخنم با سوهان برقی که دایره توپر بود ساییده شد و زخمی شد و خون روی پوستم اومد مثل خراش پوسیتی ممنون میشم راهنماییم کنی

پاسخ
احتمال انتقال اچ آی وی یا ویروس هپاتیت C از این طریق بسیار اندک است، هر چند برای اطمینان، تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که پس از دوره پنجره، آزمایش انجام دهید. دوره پنجره هپاتیت C حدود 6 تا 9 هفته و اچ آی وی نسل چهارم حدود 4 هفته (برخی منابع تا 3 ماه و حتی 6 ماه) در مورد هپاتیت B نیز با توجه به واکسیناسیون، نگرانی وجود ندارد.
جواد
سلام خسته نباشید.
من در سال ۹۶ و ۹۷ رابطه های بدون کاندوم زیادی داشتم
اما در سال ۹۸ رابطه هام با کاندوم بود.

سال ۹۸ چند ازمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی بود.
یه سری علایم هم دارم چکار کنم

پاسخ
سلام جواد جان
نتیجه منفی آزمایش اچ‌آی‌وی، قطعی است. علائمی که اشاره کردید، احتمالاً علت دیگری دارد.
امیر
سلام آقای دکتر
من یه سوال توی ذهنم پیش اومده و فکرمو مشغول کرده خواهش میکنم راهنمایی بفرمایین.
آیا این امکان وجود داره که نمونه های خونی که از افراد گرفته میشه برای آزمایش؛ باهم قاطی بشن ؟یعنی مثلا نمونه من با نمونه فرد قبلی یا بعدی جابجا بشه وآزمایش های من روی نمونه فرد دیگری انجام بشه؟برای پیش نیامدن این مشکل چه راهکاری در آزمایشگاه وجود داره و انجام میشه؟
باتشکر

پاسخ
سلام امیر جان
چنین خطاهایی بسیار نادر و احتمال آن در حد صفر است. نمونه به محض تهیه در ظرف برچسب‌دار که مشخصات فردی روی آن قید شده ریخته می‌شود. به‌علاوه، در تمام مراحل پذیرش تا انجام آزمایش و جوابدهی از صحت این مشخصات اطمینان حاصل می‌شود. در نهایت، در مواردی که نتایج مورد تردید باشد، با تکرار نمونه‌گیری می‌توان از صحت آن اطمینان قطعی پیدا کرد.
محمد
ممنون از پاسخگوییتون, الان یک هفتس که اسهال شدم و امروز شدیدتر شده، کمی هم تب دارم، اسهال از روز پنجاهم بعد از رابطه شروع شده، میدونم اچ آی وی اصولا بی علامته ولی آیا میشه این نشونه ها رو به این بیماری ربط داد؟ اقدامی برای درمان نکردم میترسم درمان اسهال روی نتیجه ی آزمایش تأثیر بزاره، اگه این اسهال بخاطر اچ آی وی باشه پس الان آزمایش آنتی ژن باید مثبت بشه، چون ویروس خودشو نشون داده درسته؟ روز سی و پنجم نسل چهار، و سی هفتم و پنجاهو یکم نسل سه منفی شده ولی خواهشا بدون در نظر گرفتن این نتایج نظرتون رو بگید با سپاس

پاسخ
خیر، اسهال ارتباطی به اچ‌آی‌وی ندارد. برای درمان اسهال با یک پزشک مشورت کنید.
ماجده
سلام دکتر جان من دیروز رفتم ناخن هامو ارایشگاه درست کنم از سوهان برقی استفاده کرد که برای مشتری های قبل از منم استفاده کرد بصورت یه دایره کوچیک توپر هست ک متاسفانه گوشت کنار ناخنم رو خراشید و سوز داد و روی همون قسمت خونی شد احتمال داره hivبگیرم؟ دایره توپر ک اصلا تیز و برنده نبود اما بخاطر اینکه برقی بود و چنبار کشید گوشت کنار ناخنم روی انگشتم کنده شد

پاسخ
سلام ماجده جان
هر اقدامی که با وسیله مشترک انجام شود و باعث ایجاد زخم شود به طور بالقوه می‌تواند عوامل بیماریزا به‌ویژه هپاتیت B را منتقل کند. اچ‌آی‌وی نسبت به شرایط محیطی بسیار حساس است و به سرعت از بین می‌رود. به هر حال احتیاط همواره توصیه می‌شود.
محمد
ممنون از پاسخگوییتون, الان یک هفتس که اسهال شدم و امروز شدیدتر شده، کمی هم تب دارم، اسهال از روز پنجاهم بعد از رابطه شروع شده، میدونم اچ آی وی اصولا بی علامته ولی آیا میشه این نشونه ها رو به این بیماری ربط داد؟ اقدامی برای درمان نکردم میترسم درمان اسهال روی نتیجه ی آزمایش تأثیر بزاره، اگه این اسهال بخاطر اچ آی وی باشه پس الان آزمایش آنتی ژن باید مثبت بشه، چون ویروس خودشو نشون داده درسته؟ روز سی و پنجم نسل چهار، و سی هفتم و پنجاهو یکم نسل سه منفی شده ولی خواهشا بدون در نظر گرفتن این نتایج نظرتون رو بگید با سپاس

پاسخ
خیر، اسهال ارتباطی به اچ‌آی‌وی ندارد. برای درمان اسهال با یک پزشک مشورت کنید.
محمد
عمر و دوام واکسن هپاتیت b چند سال گزارش شده؟ چجوری بفهمیم زمانش رسیده که دوباره واکسن بزنیم؟

پاسخ
سلام محمد جان
انجام واکسیناسیون هپاتیت ب، به‌طور متوسط، باعث ایمنی به مدت ۳۰ سال می‌شود. در حالت عادی انجام آزمایش برای اطمینان از ایمنی علیه هپاتیت ب لازم نیست. انجام این آزمایش (آنتی‌بادی علیه آنتی‌ژن سطحی هپاتیت ب، یا anti-HBs) طبق دستورالعمل صرفاً در شرایط خاص، مثلاً در کارکنان مراکز درمانی، افرادی که دیالیز می‌شوند، و افرادی که به هر دلیل در معرض افزایش خطر ابتلا به این عفونت هستند، توصیه می‌شود. اگر در این موارد، سطح آنتی‌بادی پایین باشد، واکسیناسیون مجدد توصیه می‌شود. در غیراین‌صورت، انجام آزمایش یا واکسیناسیون مجدد لازم نیست.
عدنان
سلام.
من سه ماه پیش یه رابطه با کاندوم با یک روسپی داشتم و تا الان دو تا تست الایزا نسل چهار داشتم که خداروشکر هر دو منفی بودند.
اما خانوم مدتیه یه سری علایم داره مثل غدد لنفاوی که خیلی ریز که دو جای گردنش هستند ویه جا زیر فکش و درد عضلانی و درد مفاصل هم داره البته بلافاصله بعد از علایم هم ازمایش نسل چهار داد که خدادوشکر منفی بود.
خیلی استرس دارم کمکم کنید

پاسخ
سلام عدنان جان
نتیجه منفی آزمایش اچ‌آی‌وی، قطعی است.
امیر علی
سلام اقای دکتر.
ایا این جدول که نشان دهنده احتمال منفی کاذب رو با در نظر گرفتن روزها نشون میده، با توجه به کیتهای مورد استفاده در ایران هم باز درسته؟؟
من به یک آزمایشگاه معتبر مراجعه کردم گفت ما با دستگاه کوباس و به شکل نسل چهارم انجام میدیم. از کیتها و اصالت و تقلبی بودن اینا پرسیدم در جواب گفت این دستگاه اصلا کیت تقلبی رو قبول نمیکنه و کیتهاش انحصاری هستن. به نظرتون واقعیت رو گفت؟
کلا اقای دکتر ازمایش نسل چهارم در ایران و خارج از ایران دقتشون برابره؟؟ یعنی در ایران هم به احتمال زیاد در ماه اول تشخیص داده میشه؟؟

پاسخ
سلام امیرعلی جان
اعدادی که در جدول مشاهده می کنید بسیار کوچک هستند و بیشتر ارزش تئوریک دارند. در عمل، نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی محسوب می شود. در همه کشورها از جمله ایران، دولت موظف است براساس قوانین بین المللی بر کیفیت کیت ها نظارت کند.
علی
سلام‌دکتر‌من‌در روزهای‌۲۰.۵۰۹۵.۲۲۰‌بعداز‌رابطه‌ای‌پر‌خطرم‌تو‌مراکز‌مشاوره‌ازمایش‌دادم‌منفی‌بود‌برن‌دشم‌sdبودبعد‌۳۵‌روز‌از‌رابطه‌ام‌ازمایش‌ad/abp24
انجام‌دادم‌‌منفی‌بود‌ولی‌من‌یه‌سری‌علائم‌داشتم‌ودارم‌که‌خیلی‌نگرانم‌
کرده‌‌‌۲۰‌روز‌بعد‌رابطه‌خود‌به‌خود‌روی‌سینه‌ام‌زخم‌شد‌اب‌بهش‌میخور‌د
میسوخت‌تو‌این‌۸‌ماه‌بعد‌رابطه‌ام‌چند‌بار‌دهنم‌افت‌زده‌که‌زود‌خوب‌شد‌
جوش‌زدم‌کنار‌یک‌طرف‌زبونم‌چهار‌ما‌ه‌هست‌که‌دو‌نه‌های‌ریز‌سفید‌زده‌که‌خوب‌نشده‌داخل‌دهنم‌چهار‌ماه‌هست‌که‌یک‌خط‌سفیدی‌داخل‌دهنم‌
ایجاد‌شده‌که‌الان‌چهار‌ماه‌هست‌خوب‌نشده‌‌‌الان‌دوسه‌روز‌هست‌که‌‌‌
توصورتم‌‌جلوی‌گوشم‌‌اندازه‌لوبیا‌ورم‌کرده‌دست‌میزنم‌درد‌میکنه‌سرما‌هم‌‌خوردم‌خیلی‌استرس‌دارم‌تو‌رو‌خدا‌جوابمو‌بدین‌اینا‌علائم‌ایدز‌هست‌

پاسخ
سلام علی جان
نتایج منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی است.
محمد
و اینکه با یک بار رابطه واژینال، احتمال انتقال کدام نوع هپاتیت از مغعول به فاعل وجود داره؟ و دوره ی پنجره ی هپاتیت چه مدت هست؟ برای آزمایش پرسیدم، ممنون

پاسخ
خطر سرایت هپاتیت C در رابطه واژینال حفاظت نشده بسیار اندک و در حد 1 در 190 هزار گزارش شده است. وجود پارگی یا هر عاملی که منجر به تماس با خون شود، این خطر را افزایش می دهد. برعکس، هپاتیت B جزو بیماریهای آمیزشی محسوب می شود و خطر انتقال آن در اثر ارتباط جنسی بسیار بالاست. دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، و هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته است.
محمد
با تشکر از پاسخگویی شما، پیرو سوالات قبلی، من در روز پنجاه و یک بعد از رابطه، الایزا نسل سه دادم، منفی بود، قبلتر از اون در روز سی و پنجم نسل چهار، و روز سی و هفتم نسل سه داده بودم که منفی بوده، الان یک هفتس (از روز پنجاهم) که دچار اسهال شدم ولی حاد نیست یعنی جوری نیست که روزی چند بار مجبورم کنه برم دستشویی، حتی میتونم دو روز هم نگهش دارم، آیا این مشکل میتونه نشانه ی اسهال اچ آی وی باشه؟ چون در یکی از کتب پزشکی خوندم که اسهال بیش از یک ماه از نشانه های اچ آی ویه، خواستم نظر جناب عالی رو بدونم، تب هم ندارم، با تشکر

پاسخ
لزوماً خیر. چیزی به اسم اسهال اچ-آی-وی وجود ندارد. در مراحل پیشرفته این عفونت که اصطلاحاً ایدز نام دارد، بیمار به دلیل نقص ایمنی مستعد عفونت های مختلف از جمله عفونت های روده ای می شود که به شکل اسهال طولانی و مکرر و اغلب مقاوم به درمان تظاهر می کند. اسهال از تظاهرات کلاسیک عفونت حاد اچ-آی-وی محسوب نمی شود.
رضا
سلام اقای دکتر خسته نباشید
میشه این جدولی رو که اخر مطالبتون گذاشتین رو تفسیر کنید

پاسخ
سلام رضا جان
یکی از این جدول‌ها نشان می‌دهد که مثلاً در روز 80 پس از تماس مشکوک، احتمال منفی کاذب آزمایش نسل سوم 0.01 درصد است. این زمان برای آزمایش نسل چهارم 42 روز است. هر چه زمان کمتر شود، این احتمال افزایش می یابد. احتمال منفی کاذب در فاصله روزهای 34 تا 40 برای نسل چهارم به طور متوسط 0.05 درصد و برای نسل سوم 0.07 درصد است. همان طور که مشاهده می فرمایید، احتمال منفی کاذب هرگز صفر نمی شود. جدول دیگر جزئیات بیشتری درباره روش‌های مختلف تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی نشان می‌دهد.
امیر علی
سلام.
من این آزمایش رو حدود بیست روز بعد از تزریق نوبت سوم واکسن هپاتیت بی انجام دادم.
Hbc ab منفی شده
Hbs ab شده 10.1 که بزرگتر از 10 میشه مثبت
ممنون میشم تفسیر کنین

پاسخ
سلام امیرعلی جان
مشکل خاصی نیست. بدن شما در مقابل ویروس هپاتیت ب ایمنی پیدا کرده است. البته انجام اقدامات احتیاطی دیگر حتی در افرادی که واکسن زده اند همچنان توصیه می شود.
محمد
سلام.
ایا روز اول احتمال بروز علایم وجود داره؟

پاسخ
سلام محمد جان
خیر.
عدنان
سلام وقت به خیر لطفا به سوالات من جواب بدین.
سوال اول: در صورت ابتلا به اچ ای وی ایا امکان داره در روز اول علایم اولیه سراغ فرد بیان؟
سوال دوم:تا به حال موردی بوده که روز اول به ابتلا علایم اولیه رو بگیره؟
سوال سوم: در صورت فقط یک رابطه با فرد ابتلا به اچ ای وی و ضمن اینکه رابطه محافظت شده باشه ایا نیاز به ازمایش هست؟
سوال چهارم: چه ازمایشی و بعد از چه مدتی قطعی جواب را میدهد؟
سوال پنجم:ایا در این رابطه مذکور احتمال ابتلا به هپاتیت سی وجود داره؟


پاسخ
سلام عدنان جان
1. خیر.
2. خیر.
3. اگر عامل خطر دیگری مطرح نباشد، خیر.
4. جواب منفی همه آزمایش ها پس از دوره پنجره قابل اعتماد است. بیشترین مدتی که گزارش شده نهایتاً 6 ماه است، هرچند احتمال منفی کاذب هرگز به صفر نمی رسد.
5- اگر عامل خطر دیگری مطرح نباشد، خیر.
م
سلام وقت بخیر.
ایا بعد از رابطه با کاندوم نیاز به ازمایش هست یا خیر؟


پاسخ
سلام دوست عزیز
اگر عامل خطر خاصی وجود نداشته، خیر.
محمد
سلام ممنونم که پاسخ سوال منو دادین آقای دکتر، من در روز 35 بعد از رابطه آزمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی شد، و دو روز بعدش نسل سه الایزا دادم بازم منفی شد، میدونم برای آزمایش زود بوده ولی میخوام بدونم تا چند درصد میتونم به این جواب ها اعتماد کنم؟ حداقل به لحاظ فکری و استرس آروم بشم تا ماه سوم که دوباره آزمایش بدم

پاسخ
سلام محمد جان
مطالعات نشان داده که مثلاً در روز 80 پس از تماس مشکوک، احتمال منفی کاذب آزمایش نسل سوم 0.01 درصد است. این زمان برای آزمایش نسل چهارم 42 روز است. هر چه زمان کمتر شود، این احتمال افزایش می یابد. احتمال منفی کاذب در فاصله روزهای 34 تا 40 برای نسل چهارم به طور متوسط 0.05 درصد و برای نسل سوم 0.07 درصد است. بنده جدول این مطالعه را در انتهای متن اصلی می گذارم. همان طور که مشاهده می فرمایید، احتمال منفی کاذب هرگز صفر نمی شود.
محمد
سلام در صورت رابطه با کاندوم با یک زن خیابانی
چقدر احتمال انتقال هست؟
ایا نیاز به ازمایش هست

پاسخ
سلام محمد جان
کاندوم در صورت استفاده صحیح، خطر انتقال را تقریباً به صفر می رساند.
محمد
سلام آقای دکتر، آیا ارتباطی بین بروز علائم و وجود ژن p24 در خون وجود داره؟ و این که علائم اولیه اچ آی وی نهایتا تا چه مدت در بدن باقی میمونن؟ خط عمودی قهوه ای روی ناخن میتونه از علائم باشه؟

پاسخ
سلام محمد جان
لزوماً ارتباطی بین مثبت شدن آزمایش و علائم بالینی وجود ندارد. علائم ممکن است در برخی افراد بسیار خفیف و گذرا باشد ولی نهایتاً بیش از چند روز طول نمی کشد. خط عمودی ناخن ارتباطی با عفونت اچ آی وی ندارد.
پوریا
آقای دکتر علائم مثل شبه آنفولانزا و سرماخوردگی شدید و... میتونه بعد از 5 روز رخ بده ؟؟؟ از چند جا پرسیدم گفتن امکان نداره به این سرعت علائم بده و اگه قرار باشه علائم بده حداقل دوهفته طول میکشه و تازه در بعضی ها هیچ علایمی نمید.
میخواستم نظر شما رو بدونم، ممنون

پاسخ
زمان بروز مرحله حاد به طور متوسط پس از 2 تا 4 هفته گزارش شده ولی ممکن است در عرض یک هفته نیز اتفاق بیافتد. پزشک با توجه به شرح حال و معاینه ممکن است تصمیم بگیرد که آزمایش انجام شود. در این مرحله، آزمایش الایزا ممکن است منفی کاذب باشد و PCR کمّی کمک کننده است. اهمیت تشخیص زودرس در این است که درمان هر چه زودتر آغاز شود، بهتر است.
محمود
سلام دکتر خسته نباشید.من دقیقا ۱۷۰ روزبعد ازرابطه خطرناک رپید تست درمرکز مشاوره دادم.ایا کافیه یاتکرارکنم؟ایا بعداینمدت که گفتم جواب رپیدتست درست است؟

پاسخ
سلام محمود جان
بله، کافی است.
حسام
آقای دکتر رابطه ای داشتم که انتهای رابطه مایع منی کاملا نوک کاندوم جمع شده بود و نشتی مایعی هم نداشت،، از طرف مقابل هم پرسیدم که گفت:( پاره نشده ، اگه شده بود میفهمیدم)
ولی به دلیل وسواس شدیدی که دارم میگم نکنه پاره شده و هیچتامون نفهمیدیم؟؟؟ میدونم خیلی چرته ولی میشه کاندوم پاره بشه و طرفین انتهای رابطه نفهمن؟؟؟ یا پاره بشه و مایع منی نوک کاندوم جمع بشه؟؟؟؟؟ ببخشید میدونم خیلی چرت وپرت سوالم ولی نمیدونم چرا وسواس گرفتم؟؟؟

پاسخ
سلام حسام جان
اگر نگران ابتلا به اچ آی وی هستید، برای اطمینان بهتر است آزمایش انجام شود.
محمد
سلام.
من یه کیت خانگی ایدز اچ ای وی گرفتم.
و هنگام استفاده همه چیز درست انجام دادم و فقط ماده مخصوص ازمایش(وافر) همش داخل اون جایی که باید میریختم نرختیم.
بعد از ازمایش که جواب منفی شد متوجه شدم.
ایا چون محلول ازمایش رو کامل استفاده نکردم جواب ایراد داره یان.
البته بعد از دوره پنجره انجام دادم

پاسخ
سلام محمد جان
محلول بافر برای وضوح بیشتر نتایج آزمایش به‌کار می‌رود و بنابراین، بله، بهتر است آزمایش تکرار شود.
سپیده
دکتر جان ببخشید یعنی اگ از کاندوم استفاده بشه و ضایعه پوستی هم نباشه بازم زگیل تناسلی منتقل میشه؟؟ چطور از چه راهی ترشحاتی ک در کار نیست؟
و سوال دومم ممنون پاسخ دادید اگر کاندوم درست استفاده بشه درست یعنی چگونه؟ممنون ک آگاهی در اختیار ما میزارید

پاسخ
خوشبختانه واکسن این بیماری موجود است و تا حد زیاد از ابتلا به آن پیشگیری می کند. ویروس زگیل هم مانند سایر میکروبها با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست. فقدان ضایعه پوستی به معنی تمیز بودن پوست نیست. البته شایعترین راه انتقال اچ پی وی آمیزش جنسی است ولی در برخی موارد حتی تماس کوتاه با پوست آلوده به ویروس برای انتقال آن کافی است. مواردی از انتقال از طریق تماس غیرجنسی، حتی تماس دست، گزارش شده است. در مورد انتقال اچ پی وی از راه تماس با اشیای آلوده مانند حوله، لباس، ملحفه، حمام یا توالت فرنگی اتفاق نظر وجود ندارد. اچ پی وی در محیط غیرزنده به طور متوسط حدود 2 تا 3 ساعت زنده می ماند. این مدت در شرایط مناسب (محیط تاریک، گرم و مرطوب) به بیش از یک شبانه روز می رسد. به طور کلی این ویروس در مقابل عوامل محیطی و مواد ضدعفونی کننده بسیار مقاوم است. در برخی مطالعات ویروس زگیل بر روی سطوح مختلف مانند البسه، حمام و توالت یافت شده ولی اثبات راه انتقال به افراد، مشکل است.
در مورد نحوه صحیح استفاده از کاندوم، علاوه بر درمانگاههای بهداشت و تنظیم خانواده، منابع متعددی در اینترنت وجود دارد که می توانید به آن ها مراجعه کنید. یک نمونه آن سایت مرکز کنترل بیماری ها است:
https://www.cdc.gov/condomeffectiveness/male-condom-use.html
ماریا
دکتر جان وقت بخیر من ۳سال پیش مبتلا ب تبخال تناسلی شدم ک در طی این ۳ سال دوبار عود داشته بار اول که ۳ سال پیش بوده بار های بعد یکسالو نیم بعد و بار بعد هم یکسالو نیم بعد از بار دوم ،وقتی درمان میکنم در عرض یکهفته خوب میشم اما اکثر اوقات غدد لنفاوی کشاله رانم رو وقتی دست میزنم لمس میکنم در طول دوره ای ک عفونت هست این غدد بزرگ و دردناک میشن و وقتی درمان میکنم و خوب میشم و هیچ ضایعه ای و با علاعمی ندارم دیگ اما این غدد لنفاوی کشاله رانم کوچک و بدون درد میشن اما وقتی دست میزنم و فشارمیدم لمسشون میکنم علت چیست ؟؟بعد از چندین ماهم ک دست میزنم و فشارمیدم لمسشون میکنم با اینکه عفونت فعالی ندارم علت چیست دکتر جان طبیعی هست؟؟

پاسخ
بزرگی غدد لنفاوی کشاله ران ممکن است ناشی از عفونت های مختلف دستگاه تناسلی-ادراری و یا اندام تحتانی باشد. البته علت های نادرتری هم وجود دارد که باید پزشک در معاینه به آنها توجه کند یا آزمایش درخواست کند. در موارد بسیار نادرتر، که بزرگی غدد لنفاوی طول بکشد و علت آن مشخص نباشد، انجام بیوپسی (جراحی و خارج کردن غده لنفاوی) توصیه می شود. در این موارد، نمونه غده لنفاوی توسط پاتولوژیست بررسی می شود و علت نهایی مشخص می شود.
سپیده
دکتر جان ببخشید سوال دیگه ای ک دارم سکس با کاندوم از انتقال اچ ای وی کاملا جلوگیری میکنه ؟

پاسخ
اگر درست استفاده شود، بله (تقریباً 100 درصد).
سپیده
با سلام خدمت دکتر افشاری بزرگوار،سوالم در مورد hpvهست،
دکتر جان اگ رابطه جنسی با کاندوم انجام بشه و مرد هیچگونه ضایعه پوستی نداشته باشه بازم احتمال انتقال ویروس hpv هست؟ چون میگن خیلیا ممکن هست مبتلا باشن اما ندونن،برای همین میپرسم ک طی یک رابطه جنسی ک ندونیم طرف مقابل مبتلا هست و ضایعه نداشته باشه کاندوم هم استفاده بشه کافیه؟
و سوال دومم برای آقایون آزمایشی هست ک hpvرو تشخیص بده؟

پاسخ
سلام سپیده جان
بیش‌تر مبتلایان به عفونت ویروس تبخال تناسلی بدون علامت هستند ولی نداشتن علامت دلیل نمی‌شود که این عفونت را به دیگران منتقل نکنند. این عفونت بسیار شایع است و حدود پانزده تا بیست درصد بالغین به آن مبتلا هستند. کاندوم حتی اگر درست استفاده شود خطر انتقال را کاهش می‌دهد ولی به صفر نمی‌رساند. بنابراین انتقال بین شرکای جنسی تقریباً اجتناب‌ناپذیر است.
در مورد تشخیص اچ پی وی، تنها موردی که برای تشخیص آن آزمایش به صورت روتین انجام می شود، نمونه پاپ اسمیر زنان است. این که در جایی آزمایش در سایر موارد انجام می شود بی اطلاع هستم ولی حتی اگر امکان انجام چنین آزمایشی وجود داشته باشد، نتایج آن قابل اعتماد نیست و به علاوه، عملاً هیچ تأثیری در اقدامات بعدی ندارد.
ناشناس
سلام جناب دکتر.فرمودید نتایج مثبت آزمایش اچ ای وی دوبار تکرار میشه و بعد جواب رو اعلام میکنن.خواستم بدونم اگه الایزا نسل چهار داده بشه و جواب مثبت باشه برای بار دوم هم الایزا رو بررسی میکنن یا اینبار پی سی ار بعد جواب به مراجعه کننده اعلام میشه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
تکرار یا پی‌سی‌آر بستگی به تشخیص پزشک دارد و با موافقت بیمار انجام می‌شود.
سید حسین
سلام و شب بخیر.
دیروز قرار بود که با تعدادی از اشخاصی که به تازگی ترک اعتیاد کرده بودند به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری برویم و از آنها تست اچ آی وی بگیریم که الحمدالله آزمایش همه آنها منفی بود و گذشت بیش از سه ماه از آخرین رفتار پرخطر در آنها ،حکم به قطعی بودن آزمایش آنها و عدم ابتلا به ویروس اچ آی وی میداد که در آن مرکز با یک صحنه مضحک مواجه شدیم
جوانی حدودا بیست ساله به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کرده بود و ادعا میکرد که به ویروس اچ آی وی مبتلا شده و درخواست معاینه و گرفتن درمان برای داشتن طول عمر بیشتر داشت .
مسوول آزمایش مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری با طمانینه جوان را به آرامش دعوت کرد و در پاسخ او گفت که ابتدا باید از تو تست بگیریم و در صورت مثبت شدن نتیجه این تست و تست های تاییدی ،درمان را برایت آغاز خواهیم کرد.و انشاءالله که پاسخ منفیست .
سپس از نوک انگشت جوان چند قطره خون گرفت و بر روی ورقه تست را انجام داد و پس از حدود نیم ساعت به او اعلام کرد که نتیجه آزمایش متغی است و به اچ آی وی مبتلا نیستی و چون جوان اظهار میداشت که بیش از چهار ماه از آخرین رفتار پرخطرش میگذرد نتیجه آزمایش اچ آی وی منفی است و جای نگرانی نیست.
جوان که گویا بر اثر توهم ابتلا به ویروس اچ آی وی از نظر روحی بسیار آشفته به نظر میرسید بر روی ادعای خود پافشاری میکرد و مرتب میگفت که اچ آی وی دارد و باید درمان شود و صحبت مشاوران مرکز را قبول نمیکرد و حتی اظهار میداشت که سر درد شدید درد شدید دارد و جوشهای میکروسکوپی روی صورت و بدن درد و سفید شدن زبان خود را به عنوان علائم ابتلا به ویروس اچ آی وی معرفی میکرد .
کارشناس مرکز به او فهماند که کارش شناسایی موارد اچ آی وی مثبت است و درصورت ابتلای او به شکل صحیح نتیجه را به وی اعلام میکرد اما او میگفت که پارتنز و شریک جنسی اش به وی گفته است که به جمع ایدزی ها خوش آمدید و حاضر به ترک مرکز نبود.
سرانجام با بحث و مشاوره فراوان و با هزار سلام و صلوات مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری را ترک کرد و حاضر شد قبول کند که به ویروس اچ آی وی مبتلا نیست .
سجاد
سلام آقای افشاری عزیز من بیش از 4 ماه پیش از رابطه پر خطر محافظه نشده میگذره تقریبا دو ماه بعد سرماخوردگی داشتم هفته 9 13 15 آزمایش نسل 4 با دستگاه ecl دادم منفی بود تو این مدت همش سرگیجه سردرد داشتم الان مدتی میشه ضعف بس حالی دارم البته رفتم دکتر از استرس فشارم بالا بود الان قرص فشار میخورم بازم بعد از 4 ماه آزمایش آنتی بادی نسل 3 دادم منفی بود خواهش میکنم راهنماییم کنید به دانش شما مطمعن هستم ممنون

پاسخ
سلام سجاد جان
نتایج منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی است.
کاربر
سلام دکتر خسته نباشید‌اینکه فرمودید برخی موارد مثبت ممکنهکاذب یا به دلایل دیگر باشید متوجه دلایل دیگر نشدم امکان داره توضیح بفرمایید؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
برخی از این موارد به دلیل مشکلات فنی است و گاهی نیز واکنش متقاطع با آنتی بادی هایی است که به طور طبیعی در اثر ابتلا به بیماری های مختلف (اغلب ویروسی) و یا تزریق واکسن در بدن تولید می شود.
محمد
سلام
بخدا شرمنده این قدر سوال میپرسم.
ایا تا به حال‌موردی بوده که مبتلا به اچ ای وی بوده اما بدنش انتی بادی تولید نکنه یا مثلا بعد از چند سال انتی بادی تولید کنه؟
یا اینکه درصد خطای ازمایشگاه در ایران چقدر مثلا ده ازمایش الایزا نسل چهار تویک ازمایشگاه خصوصی انجام بدی و ممکن باشه اشتباه باشن جوابش.
و اینکه من ازمایش الایزا نسل چهار انتی بادی انتی ژن دادم اما بعد چند ساعت۲تا۳ ساعت جوابش اومد.


پاسخ
سلام محمد جان
پاسخ شما منفی است و جایی برای نگرانی وجود ندارد. چنین حالتی در افراد عادی مشاهده نشده است. البته مصرف داروی پیشگیری از اچ‌آی‌وی (PEP)، نقص ایمنی مادرزادی، درمان سرطان، یا مصرف داروی هپاتیت C می تواند باعث تأخیر در تولید آنتی بادی و طولانی شدن دوره پنجره تا 6 ماه شود. گروه کوچکی از بیماران که قادر به کنترل اچ‌آی‌وی هستند (elite controllers) کمتر از یک درصد افراد اچ‌آی‌وی-مثبت هستند که احتمالا به دلیل استعداد ژنتیکی و پاسخ ایمنی قدرتمند، بدون درمان، قادر به کنترل بیماری و جلوگیری از تکثیر ویروس هستند. البته آزمایش الایزا در این افراد مثبت می شود ولی بدون این که خود بیمار شوند، ممکن است دیگران را مبتلا کنند.
محمد
سلام وقت بخیر.
من یک سال پیش یک رفتار محافظت نشده داشتم (دی ماه ۹۷)و تا الان ۱۰ ازمایش الایزا تو یک ازمایشگاه خصوصی دادم که منفی بود یک رپید تست هم در یک بیمارستان انجام دادم. و یک الایزا نسل چهار هم دریک ازمایشگاه معتبر انجام دادن که منفی بود مجموعا ۱۲ ازمایش تا الان دادم که همکی خداروشکر منفی بودند.
من تیر ۹۸ ازدواج کردم و رابطه به همسرم تا چند وقت محافظت شده بود اما یه مدت هست رابطه ام با خانومم محافطت نشده است.
الان چند روز خانونم درد عضلانی گرفته و به اندازه یک نخود روی گردنش برامده شده(فکر میکنم گره لنفاوی) به بهانه چک اپ بردمش ازمایش داد و ازمایش آلایزا نسل چهارش هم منفی بود.
دارم دیوانه میشم خواهشا کمکم کنید.
من چکار کنم
ایا امکانش هست ازمایش های من اشتباه باشن

پاسخ
سلام محمد جان
نتایج منفی آزمایش اچ آی وی، قطعی است.
سید حسین
سلام مجدد و ممنون از لطف شما
از دانش به روز و پاسخهای قانع کننده شما حظ وافر بردم .قطعا نتیجه بررسی های شما برای همه ما حجت است .
سید حسین
سلام و عرض ادب خدمت دکتر افشاری بزرگوار و همه دوستان گرامی .
مساله مصرف کورتونها و داروهای کورتونی و تاثیر آن بر نتایج آزمایش اچ آی وی موضوعی بود که در مورد آن بسیار صحبت شده بود پاسخ آن را به نقل از یک پزشک متخصص بشنوید .
پاسخ از: دکتر علی کریم آقایی متخصص داخلی،فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد.
صرف مصرف کورتون بر نتایج آزمایش های اچ آی وی هیچ تاثیری ندارد اما کورتیکو استرویید ها خاصیت تخفیف واکنش های ایمنی بدن را دارند ومصرف آنهاباعث میشود که پاسخ ایمنی بدن دیرتر ظاهر شود ،لذا چون آزمایش های اچ آی وی عمدتا بر پایه سنجش پاسخ ایمنی بدن به ویروس و سنجش میزان آنتی بادی ساخته شده بدن بر علیه این ویروس طراحی شده اند ،مصرف کورتون باعث میشود تا پاسخ ایمنی بدن دیرتر ظاهر شود و تشخیص موارد مثبت اچ آی وی از طریق سرولوژیک دیرتر مقدور شود که البته این تاخیر در پاسخ ایمنی نمی تواند خیلی طولانی باشد وعمدتا بین سه تا هشت روز میباشد .
با تشکر از دکتر عزیز افشاری و دوست عزیزم دکتر کریم آقایی


پاسخ
سلام سید حسین جان
تحقیقات محدودی در این موارد انجام شده و توصیه‌ها باید بر اساس شواهد مستدل باشد. همان طور که دوست شما به‌درستی اشاره کردند مصرف کورتون تأثیری بر تست اچ‌آی‌وی ندارد. تنها مواردی که تأخیر در تولید آنتی‌بادی ثابت شده شامل مصرف داروی پیشگیری از اچ‌آی‌وی (PEP)، نقص ایمنی مادرزادی، درمان سرطان، یا مصرف داروی هپاتیت C است. در این موارد، تکرار آزمایش پس از دوره پنجره ۶ ماه توصیه شده است. در سایر موارد، دوره پنجره حداکثر ۳ ماه است، هرچند در برخی منابع یک ماه و در برخی تا ۶ ماه هم گفته شده است.
علی
سلام جناب افشاری خسته نباشید
بعد از دوماه از یک رابطه آزمایش آنتی بادی و آنتی ژن منفی شد کافیه ؟
و اینکه آیا اطلاعی دارید که اگر شخصی خون اهدا کنه اگر مشکلی وجود داشته باشه سازمان انتقال خون اعلام می‌کنه به شخص؟
ممنون

پاسخ
سلام علی جان
براساس بیشتر منابع، دو ماه کافی است و انتقال خون هم نتایج را فقط به خود شخص اطلاع می‌دهد.
ناشناس
دکتر جان احتمال مثبت کاذب در رپیت بیشتره یا پی سی ار؟من این سوالی که پرسیدم تو سایت نوبت دهی خونده بودم که پزشکا گفته بودن صد در صد جوابشون منفیه و خیالشون راحت.واسه همین از شما پرسیدم پی سی ار مثبت و اون دوتا منفی نتیجه چیه.

پاسخ
اصولاً آزمایش های غربالی مانند تست رپید طوری طراحی می شوند که منفی کاذب کمتری داشته باشند و در نتیجه، مثبت کاذب آنها بیشتر است. در فرد عادی بدون علامت با میزان خطر متوسط اگر تست رپید منفی باشد، نیاز به آزمایش بیشتری نیست. گاهی در شرایط خاص مانند افراد پرخطر یا علائم بالینی یا مواردی که نکته ای در شرح حال وجود دارد یا به درخواست خود شخص، پزشک تصمیم می گیرد با این که تست رپید منفی است، الایزا یا پی سی آر انجام دهد. بهترین مرجع برای تفسیر نتایج در این موارد با توجه به شرایط، همان پزشک درخواست کننده است.
محمد
سلام.
اگه ویروس اچ ای وی عمر زیادی نداره.
چطوره وقتی ازمایش میدیم الان خون میدیم بعد از یک یا دو روز جواب میدن.

پاسخ
سلام محمد جان
بیشترین مدت زنده ماندن وبروس در خارج از بدن و در لکه خون خشک شده حدود یک هفته است. اگر خون داخل سرنگ یا لوله به دور از هوا باشد، این مدت طولانی تر است. ضمن این که آزمایش اچ آی وی به آنتی بادی مربوط است نه خود ویروس.
ناشناسس
سلام دکتر افشاری عزیز.اگه کسی رپیت و الایزاش منفی باشه اما پی سی ار اون در محدوده ی رنج مثبت باشه.۵۷ باَه.نتیجه چی میشه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
احتمال مثبت کاذب در آزمایش پی سی آر حدود 0.2 درصد است.
مهلا
دکتر تو سایت پیشگیری همین سوال که دوبار الایزا معادل وسترن بلات هست رو کارشناسا گفتن خیر.چرا؟

پاسخ
به هر حال هر مرکزی ممکن است دستورالعمل خاص خود را داشته باشد.
مهلا
سلام مجدد دکتر عزیز.سوال من اینه کسی که رپیت تست اون اچ ای وی ۲ رو نشون داده چرا توصیه به انجام پی سی ار میشه؟در صورتیکه شما فرمودین پی سی آر آنتی ژن نوع یک رو تشخیص میدهد.یا حتی تو سایتی خوندم وسترن بلات در تشخیص اچ ای وی نوع دو نامشخص میشه.چرا؟

پاسخ
سلام مهلا جان
رپید تست مثبت اگر با الایزا تأیید شود مرحله بعدی، تست افتراقی و در نهایت پی‌سی‌آر است. به دلیل شیوع بسیار پایین HIV2 در بیشتر مناطق جهان از جمله کشور ما، تست آن هم اغلب انجام نمی‌شود.
محمد
سلام.
وقت بخیر.
خدا خیرتون بده.
دوره پنجرا ابتلا همزمان به اج ای وی و هپاتیت c چقدر است

پاسخ
سلام محمد جان
دوره پنجره HIV و HCV تقریباً سه ماه است.
محمد
سلام.
وقتتون بخیر .
خدا حفظتون کنه دکتر جان.
من بعد از رابطه محافظت نشده بعد از ۱۱ ماه به طور میانگین ماهی یک ازمایش دادم و همگی منفی اند.
البته یه سری علایم داشتم که دکتر گفت علایم عصبی هستند مثل درد عضلات که تموم شد.
البته سفیدی روی زبانمم هنوز هست
استرس دارم

پاسخ
سلام محمد جان
ضایعات سفید رنگ پنبه مانند (cottony) می تواند ناشی از عفونت قارچی کاندیدا باشد که اصطلاحاً برفک دهان نام دارد و اغلب در نوزادان مشاهده می شود. این حالت اگر در افراد بزرگسال به شکل مکرر و منتشر و مقاوم به درمان مشاهده شود، ممکن است نشانه عفونت اچ آی وی باشد ولی این حالت با سفید شدن زبان فرق می کند.
به هر حال، آزمایش منفی، احتمال اچ آی وی را رد می کند.
مهلا
دکتر جان ی جای دیگه خوندم نوشته بود چون پی ۲۴ آنتی ژن اچ ای وی دو رو تشخیص نمیده ممکنه کسی که اچی ای وی دو داره به اشتباه منفی گزارش بشه ایا این موضوع صحت داره؟

پاسخ
به چند نکته باید توجه شود. اول این‌که HIV 2 بیشتر در غرب آفریقا و گینه بیسائو شایع است و در سایر مناطق جهان، از جمله ایران، بسیار نادر است. دوم این‌که در الایزا هر دو نوع آنتی‌بادی HIV 1 و HIV 2 آزمایش می‌شود و افزودن آنتی‌ژن p24 باعث کاهش دوره پنجره می‌شود. سوم، در آزمایش افتراقی، فقط یکی از دو نوع آنتی‌بلدی تست می‌شود و آنتی‌ژن p24 تست نمی‌شود و به همین دلیل، دوره پنجره آن طولانی‌تر است. چهارم، در PCR نیز فقط یک نوع ویروس قابل تشخیص است که اغلب شامل شایعترین نوع آن یعنی HIV 1 است.
برای اطلاعات بیشتر به مطلب زیر مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
مهلا
سلام دکتر عزیز.تو ی سایتی خوندم نوشته بود به جای تست وسترن بلات میشه دوبار تست الایزا داد ایا این موضوع صحت داره؟

پاسخ
سلام مهلا جان
تقریباً همین طور است. آزمایش وسترن بلات طبق الگوریتم جدید انجام نمی‌شود و به‌جای آن برای تأیید نتایج مثبت الایزا (Anti HIV 1&2) باید آزمایش افتراقی انجام شود. آزمایش افتراقی همان الایزا است ولی Anti HIV 1 و Anti HIV 2 به‌طور جداگانه تست می‌شود. در نهایت، مرحله آخر شامل آزمایش PCR است که البته این الگوریتم احتمالاً تغییر خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر به مطلب زیر مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
امینی
سلام خسته نباشید
آقای دکتر یکی از دوستان بنده می خواست آزمایش الایزا بده که باهاش رفتم به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری
روی انگشت شصت دستم یه زخم کوچیک بود که روز قبلش به وجود اومده بود و خب با اون دست؛تا جایی که یادمه دستگیره ی در اون مرکز رو گرفتم و زخم به دستگیره مالیده شد آیا نیاز به قرص پروفیلاکسی هست؟؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
پاسخ منفی است.
کاربرد
کتر جان اینکه اختصاصی نیست ینی چی؟

پاسخ
وقتی گفته می شود یک تست اختصاصی نیست یعنی ویژگی پایینی برای بیماری مورد نظر دارد و برخی نتایج مثبت ممکن است به طور کاذب و به دلایل دیگر مثبت باشد.
کاربر
سلام دکتر جان.میشه توضیح بدین منظور از حساسیت و اختصاصی بودن تست الایزا ینی چی؟اینکه میگن حساسیت زیادی داره ولی اختصاصی زیاد نیست چه مفهومی داره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
به زبان ساده، اگر آزمایشی بتواند بیشتر موارد مثبت (بیمار) را به درستی تشخیص دهد گفته می‌شود ویژگی بالایی دارد و موارد مثبت کاذب آن کم است. در مقابل، آزمایشی که بتواند بیشتر موارد منفی (سالم) را درست تشخیص دهد، گفته می‌شود حساسیت بالایی دارد و موارد منفی کاذب آن کم است.
سپ
دکتر جان ببخشید من چند روزه پیش با یک‌نفر بوسه ی فرانسوی یا همون با دهان باز داشتم که فرد مورد اطمینانی نبوده ۱۲ ساعت بعد ناهار خوردم که به علت داغی سقف دهنم سوخت و پوست کوچکی کنده شد و شب مسواک زدم و لثه ام خونریزی کرد ممکن هست بعد از گذشت ۱۲ ساعت بخاطر کندن پوست سقف دهانم و یک‌شب بعد بخاطر مسواک و خونریزی اچ آی وی از اون بوسا عمیق ک آب دهن‌اون فرد توی دهنم اومده بهم منتقل بشه؟
شرمنده توصیحات زیاده چون دقیق میخواستم بگم ک راهنماییم کنید

پاسخ
تنها راه برای اطمینان این است که آزمایش بدهید.
سپیده
دکتر جان ممنونم از پاسخگویی اما متاسفانه من جوابم رو نگرفتم میشه دقیق تر توضبح بدید من از لحاظ بازه زمانی گفتم
بعد از ۳ماه انجام دادم رپید تست SD و منفی شده اطمینان بخشه ؟؟

پاسخ
بر اساس بیشتر منابع، بله اطمینان بخش است.
سپیده
سلام‌دکتر جان ببخشید نتیجه تست منفی رپید تستSD بعد از ۳ ماه یعنی ۳ماه خورده ای بعد از رابطه چقدر اطمینان داره؟؟
خودم توخونه ی انجام دادم مطابق دستور از این کیت های SD

پاسخ
سلام سپیده جان
تست رپید اچ آی وی از سال ۲۰۰۴ با تأیید اولین کیت توسط اداره غذا و دارو، به دلیل سرعت تشخیص و دسترسی راحت مورد توجه قرار گرفت. احتمال منفی کاذب تست رپید حدود ۰.۲ درصد است.
رضا
سلام خسته نباشین دکترجان من بعدپنج ماه رپید تستم منفی شده ولی همش استرس دارم میخاستم پی سی ار کمی بدم ولی میترسم ی بارمثبت کادب بشه‌ایا درپی سی ار کمی امکان مثبت کاذب وحود دارد یاخیر؟؟

پاسخ
سلام رضا جان
نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی نیاز به پیگیری ندارد. احتمال مثبت کاذب پی سی آر حدود 0.2 درصد است.
امیر علی
سلام خدمت اقای دکتر.
ببخشید که زیاد میپرسم. انشالله این اخرین سوالمه.
سوال اول اینکه اقای دکتر در ازمایش pcr rna کیفی، چندتا کپی از ویروس وجود داشته باشه میتونه تشخیص بده؟
و سوال دوم اینکه در چه صورت pcr کیفی منفی میشه ولی pcr کمی مثبت??

پاسخ
سلام امیرعلی جان
پاسخ این پرسش بستگی به حساسیت و ویژگی روش انجام آزمایش دارد. به‌طورکلی، پی‌سی‌آر کمی حساسیت بیشتری دارد ولی ویژگی پی‌سی‌آر کیفی بیشتر است. فکر می‌کنم پرداختن به جزئیات بیشتر نیازمند توضیح مفصل و از حوصله این بحث خارج است ولی می‌توانید در کتاب‌های ویروس‌شناسی درباره آن بخوانید.
کاربر
خب پس در هر صورت باید آزمایش مثبت بشه نه اینکه بعد شش ماه منفی.درسته؟

پاسخ
بله، درست است.
کاربر
سلام دکتر خسته نباشید.در جواب امیر علی فرمودید ممکنه کسی ویروس رو منتقل کنه ولی بعد شش ماه آزمایش خود شخص منفی باشه.خواستم بپرسم پس چرا بعد سه و شش ماه آزمایشات قابل قبوله؟اگه شخص مبتلا بوده باشه که باید بعد شش ماه آزمایش خودشم مثبت باشه اینطور نیست؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
علت این مسئله این است که آزمایش، آنتی بادی را نشان می دهد. البته نسل چهارم الایزا، آنتی ژن را هم نشان می دهد ولی دوره پنجره حداقل 28 روزه برای مثبت شدن آزمایش وجود دارد. در این مدت، ویروس در خون وجود دارد و احتمال دارد به دیگران سرایت کند.
reza
سلام جناب دكتر
يك سوال داشتم از خدمتتون ميخواستم بدونم تاثير استروئيدهاي آنابوليك با ويروس اچ آي وي و آزمايش اون چي هستش چون خوندم كه باعث نهفتگي طولانيه اين ويروس در بدن ميشه و باعث ميشه مصرفشون باعث منفي شدن كاذب آزمايش بشه و حتي اهداي خون هم به اين منظور امكان پذير نيست، من داخل سايت شما خوندم كه هيچ دارويي تاثير بر نتيجه آزمايش نداره وايه همين سوال كردم ممنون ميشم كه توضيح بدين ، متشكر از توجهتون آقاي دكتر

پاسخ
سلام دوست عزیز
برخی مطالعات نشان داده مردانی که این استروئیدها را مصرف می کنند ممکن است در معرض افزایش خطر ابتلا به اچ آی وی باشند ولی ارتباط علت و معلولی بین این دو ثابت نشده است.
امیر علی
سلام آقای دکتر.
در سوال قبل من منظورم این بود که میشه یک نفر بعد از گرفتن ویروس، طی یک رابطه ویروس رو به کسی منتقل کنه ولی نتایج آزمایشات خودش بعد از 6 ماه هم منفی باشه؟ یعنی یکنفر بدون مبتلا شدن بتونه ویروس رو به کسی منقل کنه؟ممکنه؟

پاسخ
سلام امیرعلی جان
گروه کوچکی از بیماران که قادر به کنترل اچ‌آی‌وی هستند (elite controllers) کمتر از یک درصد افراد اچ‌آی‌وی-مثبت هستند که احتمالا به دلیل استعداد ژنتیکی و پاسخ ایمنی قدرتمند، بدون درمان، قادر به کنترل بیماری و جلوگیری از تکثیر ویروس هستند. البته آزمایش الایزا در این افراد مثبت می شود ولی بدون این که خود بیمار شوند، ممکن است دیگران را مبتلا کنند.
هما
سلام وعرض ادب.دکتر برای چی همه رنگ زبان رو ازعلایم ایدز میدونن؟من ده روز پس ازرفتلر پرخطر زبانم کلاسفید شد وللان بااینکه چندماه گذشته کناره های زبانم خط سفیدن.ولی ازمایش نسل چهارم تا پنج ماه منفی بوده؟یعنی من باتوجه ب زبانم ایدز دارم؟؟؟؟

پاسخ
سلام هما جان
ضایعات سفید رنگ پنبه مانند (cottony) می تواند ناشی از عفونت قارچی کاندیدا باشد که اصطلاحاً برفک دهان نام دارد و اغلب در نوزادان مشاهده می شود. این حالت اگر در افراد بزرگسال به شکل مکرر و منتشر و مقاوم به درمان مشاهده شود، ممکن است نشانه عفونت اچ آی وی باشد ولی این حالت با سفید شدن زبان فرق می کند.
به هر حال، آزمایش منفی، احتمال اچ آی وی را رد می کند.
امیر علی
سلام اقای دکتر.
ایا ممکنه کسی ویروسhiv وارد بدنش بشه و همون روزا اول طی یک رابطه جنسی به کسی منتقل کنه ولی خودش ازمایشاتش بعد شش ماه منفی باشه؟
یعنی ممکنه بدون مبتلا شدن به کسی انتقال داد؟

پاسخ
سلام امیرعلی جان
بله و اتفاقاً در این مدت به دلیل عدم تولید آنتی‌بادی کافی، علاوه بر منفی شدن آزمایش، میزان ویروس در خون بالا بوده و خطر انتقال به شدت وجود دارد.
محمد
سلام من سر در گم شدم من یک رابطه با کاندوم داشتم اما ترشحات هنگام تعویش کاندوم به سر آلتم گرفت برای همین در هفته هفتم و نهم و سه ماه بعد آزمایش اچ ای وی دادم که همگی منفی بود و اخرین آزمایش نسل چهار بود هپاتیت سی هم منفی بود اما تو مطالب میخونم که نوشتن ۶ ماه هم باید ازمایش داشت بلاخره دوره پنجره چند ماه هست خسته شدیم از این همه سردر گمی

پاسخ
سلام محمد جان
نظرات مختلف است. با احتمال بسیار بالا نتیجه منفی الایزای نسل چهارم پس از 28 روز قابل اعتماد است.
کاربر
سلام دکترجان خسته نباشید‌میشه لطف کنید راجب رنگ زبان در مبتلایان به ایدز صحبت کنید؟اینکه میگن زبان سفید یا نارنجی باشه ینی چی؟حتما باید حالت پنیری داشته باشه یا حتما باید کناره های زبان باشه؟وسط زبان سفید باشه از علایمشه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
چنین مطلبی صحت ندارد.
سپیده
دکتر جان منظورم من بوسه ی فرانسوی
ک آب دهان هر دو طرف بهم خورده باشه و زبان هر دو طرف بهم خورده باشه هست احتما انتقال ایدز هست؟اگر فردی مبتلا باشه با آب دهنش‌
ممنونم از پاشخگوییتون

پاسخ
سلام سپیده جان
این متن اصلی از سایت مرکز کنترل بیماریها (CDC) است:

There's no chance of getting HIV from closed-mouth or "social" kissing, and you can't get HIV through saliva. In some very rare cases, people have gotten HIV from deep, open-mouth "French" kissing because they and their partners had blood in their mouths from bleeding gums or sores (like canker sores).

https://wwwn.cdc.gov/hivrisk/transmit/activities/kissing.html
سپیده
سلام دکتر جان وقتتون بخیر
دکتر ایدز از راه بوسه عمیق به اصطلاح همون لب دادن که آب دهن هر دوطرف ممکن بهم خورده باشه یا زبان های هر دوطرف
از مرد بفرض مبتلا ب زن سالم منتقل میشه؟


پاسخ
سلام سپیده جان
احتمال انتقال اچ‌آی‌وی از راه بوسه در حد صفر است. وجود خون در دهان فرد مبتلا، مثلاً به دلیل بیماری لثه و دهان و دندان، این احتمال را اندکی افزایش می‌دهد.
محبوبه
سلام دکتر عزیز.ِآزمایش اچ ای وی من عدد شده 0.667.بعد سه ماه این عدد شده واینقد بالاهست.این مقدار انتی بادیه؟اگه این انتی بادس نیس پس چرا وقتی به یک میرسد میگویند مثبته؟؟؟ واگر انتی بادی نیس پس چیه؟بینهایت ازتون ممنونم

پاسخ
سلام محبوبه جان
آن عدد هیچ ارتباطی با مقدار آنتی بادی ندارد و نتیجه الایزای شما منفی است. کلاً بهتر است گزارش آزمایشگاه به طور شفاف این را نشان دهد. گزارش عدد به این شکل اغلب باعث سردرگمی و نگرانی افراد می شود.
فاطمه
سلام دکتر خسته نباشید.
دکتر من واقعا دچار سردرگمی شدم.
لطفا راهنمایی کنید.بعد از ۸ هفته تست وایداس دادم منفی بود.
هفته ی نهم تست الایزا هم منفی بوده.
همون موقع که تست وایداس دادم تست pcr هم دادم و دو هفته ی بعد جواب آن آمد و منفی بود.
در هفته ی ۱۰ ام در مرکز مشاوره اصفهان نیز تست رپید دادم و آن هم منفی بود.
آیا لازمه باز بعد از سه ماه تست ها تکرار بشه؟


پاسخ
سلام فاطمه جان
خیر، براساس بیشتر منابع، آزمایش دیگری لازم نیست.
سید حسین
سلام خدمت آقای دکتر افشاری بزرگوار.
علت بالا رفتن فریتین در آزمایش چیست ؟
ممنون از لطف شما .

پاسخ
سلام سید حسین جان
لطفاً به مطلب فریتین بالا در همین سایت مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/546/تفسیر_نتایج_آزمایشگاهی:_فریتین_بالا
کاربر
دکتر پس در صورت دوبار منفی بودن الایزا مهم نیس چندبارم رپیت مثبت باشه جای نگرانی نیست درسته؟

پاسخ
بله درست است.
مینا
سلام دکترجان.دکتر راجب خواهرم با شما صحبت کردم برای ایشون سونوگرافی از شکم و لگن نوشتن و گفتن که صفرای خواهرم پولیپ و سنگ ریزه داره.میشه لطفا بفرمایید این پولیپ ممکنه خطرناک باشه؟چطور درمانش میکنن؟آیا سنگهاش رو بادارو از بین میبرن یا کلا باید صفرا برداشته بشه؟

پاسخ
سلام مینا جان
اگر اشتباه نکنم گفته بودی خواهرت از حدود یک سال پیش از دل درد و نفخ شدید همراه با تهوع و استفراغ و سردرد و بی‌رمقی شاکی است. این علائم با تشخیص التهاب کیسه‌صفرا سازگار است. اگر پزشکی که این تشخیص را مطرح کرده، پیشنهاد جراحی داده باشد، توصیه بنده این است که به تشخیص ایشان اعتماد کنید. البته نظرات مختلفی در مورد روش درمان التهاب کیسه صفرا وجود دارد و از جمله درمان دارویی هم پیشنهاد می‌شود، ولی اگر پزشک به این نتیجه برسد که جراحی لازم است، بهتر است جراحی انجام شود. سنگ و پولیپ کیسه صفرا اگر به‌موقع درمان شود، خطرناک نیست.
مائده
سلام و خسته نباشید.دکتر جان در جواب یکی از سوال کننده ها که پرسیدن در سازمان انتقال خون اول الایزا میگیرن یا رپیت شما فرمودین اطلاع ندارین.مگه خودتون در سازمان انتقال خون دوره نگذروندید؟

پاسخ
سلام مائده جان
دستورالعمل‌های اچ‌آی‌وی و به تبع آن، دستورالعمل‌های سازمان انتقال خون به‌طور پیوسته در حال تغییر و به‌روزرسانی است. بنده سال‌ها پیش در آنجا بودم و متأسفانه از دستورالعمل‌های فعلی بی‌اطلاع هستم.
کاربر
دکتر عزیز افشاری عزیز.براتون آرزو میکنم همیشه در آرامش و سلامت باشید.میتونم ازتون خواهش کنم توضیح بدید چرا ممکنه در تستهای متمادی رپیت مثبت بشه و الایزا مداوم منفی؟چرا منفیه رپیت واقعا قابل قبوله ولی مثبتش خیر؟چرا بعد از وجود الایزای منفی در صورت تداوم رپیت مثبت باید پی سی ار داد؟تو سایت پیشگیری از ایدز نوشته الایزا در تشخیص موارد مثبت دقیقتره ولی خودشون در صورت مواجه با همچین موردی به الایزای منفی توجهی ندارن و توصیه به مرکز مشاوره میکنند؟چرا تلفنی مراکز مشاوره های مختلف هم نطرات مختلفی میدن؟مثلا یکی از این مراکز میگفت حتما مقداری ویروس در بدن شخص هست پس باید دارو مصرف کنند ولی بعد از پرسیدن از متخصص خودشون گفتن دکتر فرمودن مشکلی نیس؟باز جای دیگه میگفتن رپیت مثبت باید پی سی ار بدن حتما؟چرا مرکز بعد از یک رپیت مثبت الایزا گرفتن و بعد از دیدن جواب منفی الایزا دوباره رپیت گرفتن باز مثبت شد خب اگه رپیت معتبرتر بود چرا قبل الایزا تست دوم رپیت رو تکرار نکردن؟چرا آدمو وحشت زده میکنن چرا نباید به متخصص اعتماد کرد و حرفهای متفاوت این عزیزان رو گوش داد که سر در گم بشیم؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
متأسفانه دستورالعمل واحدی در کشور برای این موارد وجود ندارد و به‌همین دلیل، با نظرات مختلف مواجه هستیم. البته این وضعیت محدود به کشور ما نیست ولی در اغلب موارد می‌توان از دستورالعمل‌های منابع مختلف مانند CDC و WHO کمک گرفت. بر این اساس، نتایج مثبت تست رپید باید با الایزا تأیید شود و نتایج مثبت الایزا نیز باید با تست افتراقی و در نهایت پی‌سی‌آر کمّی تأیید شود.
لیلا
سلام ایا اهن زیاد در خون در مبتلایان اچ ای وی وجود دارد؟؟؟و دلیل اهن زیاد در خون چیست و بایذ چیکار کرد برای متعادل شدن اهن در خون؟؟

پاسخ
سلام لیلا جان
شایعترین علت افزایش آهن، مصرف داروها و مکملهای حاوی آهن است. به طور کلی، آزمایش آهن نوسان بالایی دارد و ممکن است در ساعات مختلف شبانه روز و روزهای مختلف، نتایج متفاوتی نشان دهد. هیچ ارتباطی بین افزایش آهن و اچ آی وی وجود ندارد. بهترین کار برای متعادل شدن آهن، تغذیه صحیح و ورزش است.
ناشناس
سلام دکتر.خسته نباشید.شما فرمودید اگه بعد چند سال آزمایش منفی باشه در صورتی که علامت نداشته باشید این منفی قابل قبوله والا که دوباره باید آزمایش داد.میشه لطف کنید این چند سال بعد رو بفرمایید چند سال؟و اینکه منظودتون از علایم چی هست ایا همون آفت و بواسیر و اینها رو هم شامل میشه یا نه علایم شدیدتر؟ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
این بیماریها تحت عنوان وضعیت های معرف ایدز (AIDS-defining clinical conditions) مربوط به مراحل پیشرفته بیماری است و در غیاب درمان، حدود نیمی از افراد مبتلا به HIV در عرض ده سال مبتلا به این موارد می‌شوند. رایج‌ترین این وضعیت‌ها که هشداری بر وجود ایدز هستند شامل پنومونی (ذات الریه) ناشی از پنوموسیستیس، نزاری و لاغری شدید به شکل سندرم اتلاف اچ‌آی‌وی و کاندیدیاز (عفونت قارچی) مری است. سایر علائم شایع شامل عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی در یک دوره زمانی محدود است. برای اطمینان و رفع نگرانی، بهتر است با یک متخصص بیماریهای عفونی مشورت کنید. همچنین، فهرست کامل این وضعیت ها را می توانید در ویکیپدیا ببنید:
https://en.wikipedia.org/wiki/AIDS-defining_clinical_condition
رضا

سلام اقای دکتر خسته نباشید. من بعد از رابطه واژینال که از کاندوم استفاده کردم ولی متاسفانه اون خانم از کرم استفاده کرد هنگام رابطه،یک هفته بعد جوشهایی روی بدنم نمایان شد و با مراجعه به دکتر پوست گفتن که بیماری پسوریازیس هستش و بعد مدتی خوب شد و اینکه همزمان دچار سرما خوردگی شدم حدود 13 روز بعد ازمایش رپید تست که 5 ماه از تاریخ انقضای ان میگذشت انجام دادم که مثبت شد و همان زمان الایزای نسل سه انجام دادم که منفی شد تقریبا هفته ای یک بار الایزای نسل سه انجام میدادم که منفی بودن همشون سپس پس از دو ماه به بهترین ازمایشگاه شهر رفتم و با مسوول فنی ازمایشگاه که دکتری علوم ازمایشگاهی دارن صحبت کردم گفت اگه ویروسی منتقل شده باشه ب احتمال بالای 90 درصد بعد از دو ماه باید انتی بادی تولید شده باشه و ازمایش رو از من گرفت و گفت هم انتی بادی هم انتی ژن رو بررسی میکنم و جوابش منفی شد الان که حدود سه ماه از رابطه میگذره دچار زخم در انتهای زبان و برفک شده ام و ازمایش الایزای نسل سه انجام دادم و منفی شد الان از استرس نمیدانم چیکار کنم.به نظرتون جواب بعد سه ماه قطعیه؟ چرا رپید تست اولیه مثبت شد؟ به نظرتون چیکار کنم؟

پاسخ
سلام رضا جان
جواب کیت تاریخ گذشته معتبر نیست. مطمئن‌ترین راه، انجام آزمایش پس از دوره پنجره (عموماً یک و حداکثر سه و شش ماه پس از تماس مشکوک) است.
علی
سلام آقای دکتر
دو ماه بعد رابطه که البته با کاندم هم بوده اما به تاریخش دقت نکردم ( البته بدون پارگی و نشتی بود) آزمایش نسل چهار دادم و خداروشکر منفی بود اما خیلی استرس دارم چون بعد چند هفته یه چرک گلو داشتم که گوش درد هم داشتم نمی‌دونم جز علائمشه یا ربطی ندارن و کاملا گیج شدم که سلامم یا نه
مرکز مشاوره هم رفتم گفتن چون کاندم استفاده کردی مشکلی نیس و بعلت پاره نشدن و سوراخ نبودن تاریخش دیگه مهم نیس
اما بازهم مضطربم
نظر شما رو میخواستم ممنون از شما

پاسخ
سلام علی جان
مطمئن‌ترین راه، انجام آزمایش پس از دوره پنجره (عموماً یک و حداکثر سه و شش ماه پس از تماس مشکوک) است.
مجتبی
سلام دکترجان خسته نباشین.به یکی ازاقوام نزدیک ما تجاوز شده به اینصورت که خانم مانع دخول شده ولی اون اقا ب زورلبهای واژن روبازکرده وانزال داشتن ولی به گفته خانم الت واردمجرای اصلی نشده.ایا دراین حالت بیماری ایدزمنتقل میشه؟ضمن اینکه روز۱۶۷رپیدتست درمرکز مشاوره منفی بوده؟نطرشماچیست.ممنونم

پاسخ
سلام مجتبی جان
باتوجه به نتیجه منفی تست رپید پس از دوره پنجره، از بابت انتقال اچ‌آی‌وی نگرانی وجود ندارد. مواردی که باعث افزایش خطر انتقال اچ‌آی‌وی در تجاوز جنسی می‌شود شامل دخول، انزال، پارکی یا خراش و خونریزی اندام تناسلی است.
نا شناس
آقای دکتر همه شنیدیم توی لردگان یه عده به ویرووس اچ آی وی مبتلا شدن.
من که وسواس این بیماری رو گرفتم.
مجبور شده بودم توی مسیر از توالت عمومی این شهر استفاده کنم.
موقع شستن دستهام هم متوجه یه چسب زخم روی رو شویی شدم.
الان فکرم خیلی درگیره
امکان داره ویروس بهم منتقل شده باشه؟

پاسخ
اچ‌آی‌وی و ایدز و همه هراسی که پیرامون آن است با جهل و خرافات و نبود اطلاعات عجین است. باید توجه کنیم که مخفی کردن مشکل کمکی به حل آن نمی‌کند و برخورد جامعه با افرادی که به هر دلیل به این عفونت مبتلا شده‌اند نقش مهمی در اینجا دارد. اچ‌آی‌وی با تماس دست یا پوست منتقل نمی‌شود. این ویروس بسیار حساس است و در محیط غیرزنده به سرعت از بین می‌رود.
نا شناس
سلام وقت بخیر.
من یک رابطه سطحی بدون دخول داشتم.
بعد از ۸ هفته تست pcr دادم که منفی بود
بعد. از ۹ هفته تست الایزا دادم که منفی بود.
در مرکز بیماری های رفتاری هم تست رپید دادم که آن هم منفی بود.
آیا لازمه آزمایشات باز تکرار شوند.
من خیلی استرس دارم لطفا راهنمایی کنید

پاسخ
سلام دوست عزیز
احتمال انتقال بدون دخول بسیار کم است. دوره پنجره تست الایزای نسل چهارم در اغلب منابع حدود چهار هفته است و پس از این مدت اگر تست منفی باشد نیاز به تکرار نیست.
ناشناس
سلام دکترجان.اگه خاطرتون باشه راجب خواهرم که دل درد شدیدی داشت و آندوسکوپی و آزمایش مدفوعش مثبت نشون داده بود ازتون سوال پرسیدم.دکتر دل درد خواهرم خوب نمیشه دکتر دیگه براش کلونوسکوپی نوشته واز دیشب نه پریشب که پودرهای قبل کلونوسکوپی رو میخوره دل درد قلب درد و حالت تهوع شدید داره از همون موقع یکسره کلینیک بیمارستانه.عصبی هم هست.میشه بفرمایید چه احتمالی داره؟آخه کلونوسکوپی در این حد که نیس دیگه

پاسخ
سلام دوست عزیز
همان طور که قبلاً عرض کردم متأسفانه بنده نمی توانم در این باره اظهارنظر کنم، چون این کار مستلزم شرح حال کامل و معاینه بیمار و انجام سونوگرافی و آزمایش است. اگر پزشک توصیه به کولونوسکوپی کرده و شما در این مورد تردید دارید، بهتر است با یک پزشک دیگر هم که ترجیحاً متخصص گوارش باشد مشورت کنید.
ندا
سلام آقاي دكتر
سوالي ازتون داشتم من سرماخوردگي شديد داشتم ٢ تا پني سيلين زدم بعد بلافاصله آزمايش اچ آي وي دادم كه اين آزمايش بعد از ٦ ماه از مورد مشكوك بوده ، سرالم اين هست كه جواب منفي آزمايشم بلافاصله بعد از تزريق ٢ پني سيلين به بدنم كاذب نيست خيلي نگرانم ممنونم

پاسخ
سلام ندا جان
خیر. مصرف دارو بر نتایج آزمایش اچ آی وی بی تأثیر است.
مهلا
سلام دکتر عزیز.خواهرزاده من سرما خورده شد و دکتر گفتن در آستانه خروسک هست و بهش آمپول دگزا دادن.خواهرزادم باید کلسیم مصرف کنه دکتر تغذیه بهش داده‌.خواستم شما بفرمایید حالا که آمپول دگزا زدن آیا واقعا کلسیم تا شش ماه جذب نمیشه؟چند وقت بعد این آمپول میتونه کلسیمو جذب کنه؟

پاسخ
سلام مهلا جان
نیمه‌عمر دگزامتازون حدود دو شبانه‌روز است و پاک شدن کامل آن حدود یک هفته زمان می‌برد. البته عوامل مختلفی ممکن است این مدت را افزایش یا کاهش دهد. مکانیسم دقیق اثر داروهایی مانند دگزامتازون بر متابولیسم کلسیم به خوبی روشن نیست ولی احتمالاً این داروها باعث کاهش جذب کلسیم و ویتامین D و افزایش دفع کلسیم می‌شوند. همچنین این داروها ممکن است به‌طور مستقیم بر سلول‌های استخوان‌ساز اثر کنند و فرآیند استخوان‌سازی را مختل نمایند. به‌هرحال، پاسخ روشنی برای پرسش شما ندارم ولی همواره در تجویز هر دارو باید بین فواید قطعی و مضرات احتمالی آن تعادل برقرار باشد. یعنی اگر فایده یک دارو قطعی نباشد و احتمال زیانبار بودن آن مطرح باشد، بهتر است از مصرف آن دارو اجتناب شود. در مقابل، دارویی که قطعاً برای بیمار مفید و لازم است، حتی باوجود ضرر احتمالی، باید تجویز شود.
سپیده
دکتر جان شرمنده ام ببخشید واقعا شاید من دچار وسواس شدم
الان ک بهم گفتید آزمایش بده نگران شدم بنظر شما چون دستم زخم باز داشت و قاشق های خیس توی ظرفشویی رو شستم احتمال انتقال hivاز قاشقا ب زخمم هست؟؟

پاسخ
خیر
دلیل توصیه به آزمایش، نگرانی خود شما بود. همانطور که گفته شد این ویروس در بیرون از بدن به سرعت از بین می رود مگر این که آلودگی واضح به خون یا ترشحات بدن بر روی سطوح قابل مشاهده باشد که در این صورت نیز بیشترین پایداری ویروس در خون داخل سرنگ حداکثر تا 11 روز گزارش شده است. زنده ماندن ویروس در خون داخل سرنگ در شرایط یخچالی تا 42 روز گزارش شده است.
اچ آی وی در برابر سرما مقاوم ولی به حرارت حساس است. نور آفتاب آن را غیرفعال می کند. بهترین شرایط برای آن pH خنثی است و حتی در pH اسیدی ضعیف به سرعت از بین می رود.
همچنین ویروس در داخل آب به سرعت از بین می رود و پس از 1 تا 2 ساعت تنها 10 درصد ویروس ها زنده می مانند. پس از 8 ساعت این میزان به کمتر از 0.1 درصد می رسد. صابون، شوینده ها و مواد ضدعفونی کننده، این زمان را کاهش می دهند.
به طور کلی اچ آی وی از راه تماس با آب، هوا یا سطوح فیزیکی که آلودگی واضح به ویژه با خون نداشته باشند سرایت نمی کند و تنها راه ثابت شده برای سرایت آن از طریق عوامل محیطی، استفاده از سرنگ مشترک یا آلوده است.
امیر علی
سلام آقای دکتر
ببخشید چند روز بعد از اهدا خون میشه ازمایش خون و چکاب انجام داد؟
منظورم اینه اهدا خون بخاطر حجم خون از دست رفته اثری روی آزمایش قند و چربی و انزیم کبدی و cbc و هپاتیتها و حتی hivداره؟

پاسخ
سلام امیرعلی جان
پاسخ واحد و مشخصی برای این پرسش وجود ندارد. اهدای خون روی بسیاری از آزمایش‌ها بی‌تأثیر است یا اثر قابل‌توجه ندارد. برخی مطالعات نشان داده اهدای خون به‌صورت منظم و متناوب در برخی افراد باعث کاهش کلسترول بد و قند خون می‌شود. همچنین در مبتلایان به انباشت آهن، اهدای خون به کاهش هموگلوبین کمک می‌کند.
سپیده
دکتر‌ جان خدا خیرتون بده ک هستید و آگاهیمون رو بالا میبرید
اخه دکتر پوست دستم زخم باز داشت ک خونریزی کرده بود و دوساعت بعد من قاشق هایی رو ک شستم توی ظرفشویی بودن و خیس بودن
مطمعنید جای نگرانی نیست؟ بفرضاگ قاشق ها برای کسی ک ایدز داره باشه؟

پاسخ
اگر همچنان نگران هستید، بهتر است آزمایش بدهید.
سپیده
سلام دکتر جان ببخشید
پوست انگشتم خراش پوستی داشت و یه خونریزی سطحی پوستی داشت یکی دوساعت بعد از این اتفاق قاشق و چنگال های توی ظرفشویی رو شستم ک برای دوستای دوستم بوده و من بهشون مشکوکم برای ایدز
خیلی نگرانم ممکن هست منتقل شده باشه بهم بفرض مبتلا بودن اونا ؟

پاسخ
سلام سپیده جان
اچ آی وی نسبت به شرایط محیط بسیار حساس است و بلافاصله از بین می رود. بنابراین جای نگرانی نیست.
سپیده
سلام دکتر جان خسته نباشید
ببخشید یک سوال داشتم
سکس بدون دخول شرمنده عرض میکنم فقط تماس آلت ها باهم بدون دخول (لاپا) از مرد بفرض مبتلا ب ایدز احتنال انتقال ب زن داره؟
سکس دهانی چطوره بازم از مرد مبتلا ب زن سالم بدون ریختن منی
لطفا هر دو سوالم رو جواب بدید ممنوتم

پاسخ
سلام سپیده جان
در صورتی که بقیه عوامل خطرساز (زخم، بیماری آمیزشی هم زمان و ...) وجود نداشته باشد، خطر تماس بدون دخول یا حتی سکس دهانی بدون انزال در حد صفر گزارش شده است.
مریم
سلام و خسته نباشید
آقای دکتر من درتاریخ ۲۰ شهریور رفتم و ی تست رپید دادم
قبل ازاون هم چندتا تست داده بودم ومنفی بود
ولی این تست رپیت سر انگشت من را با یک دستمال حالت دستمال مرطوب بود پاک کرده و اون لنست رو زدن
چیزی که برام جای سوال دارد 1-من خون از سر انگشتم به راحتی نمی آیو اما ان روز تا زدن خونم به بیرون اومد وتا زیر بند انگشتم هم امد ومن دوباره بعد هم کمی از ان دستمال مرطوب رو توسط اون دکتر روی جای یوزن گذاشتم
بعدش ۱۴روز بعدش یعنی ۴ مهر من سرماخوردم به این صورت که فقط ۳ الی ۴ روز دماغم کیپ بود ودوروز از لین مدت هم عطسه وابریزش شدید داشتم ویک روزهم صبح که ازخواب بیدار شدم به شدت عرق کرده بودم ،سرماخوردگیم باچندتا قرص سرماخوردگی ۸ ساعت خوردن و ابریزشم هم با ی بار اسپری که از داروخانه خریدم بعدا از دوروز بند امد ،آقای دکتر نگرانم که ایا من از طریق این ازمایش مبتلا شده ام یا این ی سرماخوردگی فصلی بوده
شما میتونید راهنماییم کنبد

پاسخ
سلام مریم جان
دستمال مرطوب آغشته به الکل و برای ضدعفونی است. اگر آزمایش پس از دوره پنجره منفی بوده، جای نگرانی نیست.
نازنین
سلامی مجدد ببخشید زیاد سوال میپرسم .چون به دانشتون اطمینان دارم.بنظر شما من چه آزمایشی باید انجام بدم که بدونم این افزایش ائوزینوفیلم بخاطر چی هست.یعنی من که الان تعداد مطلق ائوزینوفیلم ۸۰۰هست خطری منو تهدید میکنه؟ خیلی ازتون ممنونم

پاسخ
سلام نازنین جان
اگر همچنان نگران هستید، با یک متخصص خون مشورت کنید. راه دوم این است که بعد از 6 ماه آزمایش را تکرار کنید و نتیجه را به بنده اطلاع دهید.
علی
سلام دکتر خسته نباشید
بعضی جاها نوشته شده که بهترین زمان برای الایزا نسل چهار ۶ هفته بعد هست آیا کسی که ۹ هفته بعد تست میگیره اون زمان مناسب نیس فقط رو ۶ هفته؟

پاسخ
سلام علی جان
خیر این درست نیست. همیشه می‌توان این آزمایش را انجام داد. قید زمان به این دلیل است که اگر آزمایش زودتر از اتمام دوره پنجره (همان ۶ هفته که بعضی جاها نوشته و بعضی جاهای دیگر مدت آن بیشتر است) انجام شود، ممکن است نتیجه به‌طور کاذب منفی باشد چون آنتی‌بادی کافی هنوز تولید نشده است.
کاربر
دکتر جان این رپیت تستهای توی مراکز قابله اعتماده دیگه .نشون میده که یکه یا دو.پس بنظر شما نتیجش از الایزا معتبرتره؟دارم دق میکنم این رپیت تستا ینی ی نوع تست افتراقی هم مخسوب میشه؟پس مهم نیس الایزا منفی بشه همینکه رپیت مثبت ۲ رو نشون داده ینی مبتلا؟

پاسخ

همان‌طور که عرض کردم اطلاع قطعی در مورد اعتبار تست‌های مراکز مختلف ندارم. علی‌الاصول تست افتراقی در زمانی باید انجام شود که مطابق الگوریتم فوق، الایزا مثبت باشد. اگر الایزا پس از دوره پنجره منفی باشد، جای نگرانی نیست.
نازنین
سلام مجدد.ببخشید دوباره سوال میپرسم اخه هرچه محاسبه میکنم ضرب تعدادwbcو ائوزینوفیل خیلی زیاد میشه.میشه شما جواب دقیقشو برام محاسبه کنید ممنون میشم.wbc:10930
ائوزینوفیل:۷/۳درصد.

پاسخ
سلام نازنین جان
شمارش مطلق ائوزینوفیل شما حدود ۸۰۰ در میکرولیتر است.
کاربر
سلام .دکتر جان تستهای توی مراکز معتبره دیگه‌.پس اونا نشون داده اچ ای وی دو رو ینی معتبره؟الایزا منفی اعتبارش کمتره؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
اطلاع قطعی در مورد اعتبار تست‌های مراکز مختلف ندارم. علی‌الاصول تست افتراقی در زمانی باید انجام شود که مطابق الگوریتم فوق، الایزا مثبت باشد.
ناشناس
سلام و صبحتون بخیر.دکتر پس چرا روی تستهای رپیت نوع یکو دو رو جدا نشون میده؟
ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
بله چنین تستهایی وجود دارد ولی باید دقت کنید از نوع معتبر باشد.
نازنین
سلام‌خدمت شماوخسته نباشید.اقای دکتر.توی ازمایش cbcمن مقدار ائوزینوفیل ۷/۵گزارش شده.بنظرتون مشکلی هست ؟ممنون میشم راهنماییم کنید و اگر مشکلی هست من باید متخصص خون مراجعه کنم ؟

پاسخ
سلام نازنین جان
تفسیر نتایج آزمایش باید با توجه به علائم بالینی صورت گیرد. محدوده مرجع ائوزینوفیل در منابع مختلف تا 6 درصد گزارش شده است. اگر درصد فوق را در تعداد کل سلولهای سفید (WBC) ضرب کنیم، تعداد مطلق ائوزینوفیل به دست می آید. اگر تعداد مطلق ائوزینوفیل ۱۵۰۰ در میکرولیتر یا بیشتر باشد، سندرم هیپرائوزینوفیلی مطرح می شود. آلرژی، بیماری پوستی، انگل ها، برخی عفونتهای باکتریایی، برخی داروها، بیماری های کلاژن واسکولار (Collagen-vascular diseases) و در نهایت، برخی بدخیمی ها (سرطان) ممکن است با افزایش ائوزینوفیل همراه باشند.
رها
سلام دکتر عزیز.ازمایش اچ ای وی من بعد چهارماه عددش شده0.624وزیر یک منفی هست.جوابش چیه مثبت یامنفی؟اگه منفیه این عددش اینقد بالاست یعنی انتی بادیه وتا شش به یک میرسد؟خیلی نگرانم

پاسخ
سلام رها جان
آن عدد هیچ ارتباطی با مقدار آنتی بادی ندارد و نتیجه الایزای شما منفی است. کلاً بهتر است گزارش آزمایشگاه به طور شفاف این را نشان دهد. گزارش عدد به این شکل اغلب باعث سردرگمی و نگرانی افراد می شود.
سيما
سلام آقاي دكتر سوالي ازتون داشتم ، طبق گفته ها و منابع مختلف احتمال سرايت ويروس در يك بار رابطه واژينال٢./. درصد است ،اين درصد خيلي ضعيفه درسته؟
يه سوال ديگه هم داشتم اينكه من بعد از ٢ سال ندديك به ١٠ بار آزمايش دادم ولي هربار مجبور به خوردن قرص هاي مسكن و آنتي بيوتيك بودم به خاطر بيماري ميخواستم بدونم جواب منفي ميتونه به خاطر مصرف زياد قرص كاذب باشه آقاي دكتر؟مصرف قرص روي پيدا شدن ويروس هنگام آزمايش از نظر علمي و تخصصي تاثير ميذاره؟ ممنونم از توجهتون

پاسخ
سلام سیما جان
در مورد پرسش اول شما باید بگویم این آمارها میانگین مطالعات انجام شده است و نباید باعث شود افراد احتیاط را کنار بگذارند. شرایط افراد مختلف است و بسته به شرایط ممکن است خطر هم بیشتر یا کمتر باشد.
در مورد پرسش دوم، بجز داروهای ضد اچ آی وی، مصرف هیچ داروی دیگری اثری بر نتایج آزمایش اچ آی وی ندارد.
ناشناس
سلام و خسته نباشید.دکتر من تو اینترنت سرچ زدم نوشتم تست رپیت بعد ی سایت رو باز کردم که اونجا راجب رپیت نوشته بود و آنلاین میشد پرسش پاسخ کرد.حالا نمیدونم پزشک بودن یا نه ولی پرسیدم رپیت قابلیت افتراق اج ای وی یک و دو رو داره یا نه که گفتن داره.امکانش هست برام بیشتر توضیح بدید شما تو پرسشهایی که شد فرمودید این قابلیتو نداره
ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
اساس همه این آزمایش ها، آنتی بادی است. اگر آنتی بادی برای HIV-1 یا HIV-2 اختصاصی باشد، به آن آزمایش افتراقی می گویند. یعنی آزمایشی که قطعاً بتواند این دو نوع ویروس را از هم افتراق دهد. آزمایش افتراقی بسیار گران تر از الایزای معمولی است. در تقریباً همه تست های رپید و بیشتر الایزاها این آنتی بادی بین HIV-1 و HIV-2 مشترک است و قادر به افتراق نیست.
مینا
سلام و صبحتون بخیر.ممنونم از لطفتون.آزمایش مدفوعش مثبت بوده گویا عفونت داشته.آزمایش خونش فک کنم مشکلی نداشت.آندوسکوپی هم انجام دادن نوشته بود عفونت شدید معده مشکلی دیگه ای نگفته بودن.بازم ممنون

پاسخ
سلام مینا جان
روش درمان عفونت هلیکوباکتری موسوم به آزمایش و درمان است. یعنی بعد از اتمام دوره درمان، با رعایت شرایط لازم، آزمایش مجدد باید انجام شود. اگر آزمایش مجدد منفی باشد به معنی ریشه کنی عفونت هلیکوباکتری است. در غیراینصورت، درمان مجدد توصیه می شود.
مینا
سلام دکتر خسته نباشید.خواهرم دل درد شدید نفخ شدید حالت تهوع و استفراق و سردرد و بی رمقی داره نزدیکه یکساله و مدام دکتر میرن آزمایشهای زیادی انجام داده دکتر گفت عفونت شدید معده داره دارو داد ولی فایده ای نداره دکتر خواستم بپرسم ممکنه تشخیص اشتباه دادن؟

پاسخ
سلام مینا جان
متأسفانه بنده نمی توانم در این باره اظهارنظر کنم، چون این کار مستلزم شرح حال کامل و معاینه بیمار و انجام آزمایش است. اگر آزمایش میکروب معده (هلیکوباکتری) با نمونه خون و مدفوع انجام شده، نتیجه آن را بگویید.
کاربر
واسه همین پرسیدم دکتر جان.اگه یکی بخواد دقیق ترین راههو بره باید الایزا بده یا رپیت؟

پاسخ
ببینید، فرمول واحدی برای همه افراد وجود ندارد. همه چیز بستگی به میزان خطر دارد. در جمعیت عادی و با هدف غربالگری، رپید تست گزینه خوبی است. ولی در انتقال خون، مسئله متفاوت است و بیشتر سختگیری می شود.
کاربر
سلام دکتر جان.سازمان انتقال خون مستقیم تست الایزا میگیرن از خونهای اهدایی یا اونجا هم اول رپیت میگیرن؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
البته اطلاع دقیق ندارم ولی علی الاصول باتوجه به اهمیت مسئله انتقال خون، بیشترین وسواس و دقت در این زمینه اعمال می شود.
ناشناس
پیرو متن قبلی .پس طبق نظر شما آلرژی واینها ربطی به سیستم ایمنی نداره ونتیجه تست منفی آزمایش قطعی است وجای نگرانی ندارد.وکلا مطالبی که من نوشتم ربطی به این موضوع نداره

پاسخ
بله، قطعی است.
ناشناس
سلام من یه جا خوندم اگه سیستم ایمنی بدن خیلی ضعیف باشه امکان داره بدن آنتی بادی تولید نکنه وجواب آزمایش منفی میشه این یعنی چی؟؟؟؟؟ایا امکان داره بدن حتی با ایمنی ضعیف بعداز ۶ماه آنتی بادی تولید نکنه؟؟؟؟؟من عمل اسلیو کردم ولی چکاپ کامل دادم ویتامین وهمه چیز بدنم اکی هست فقط فریتینم پایینه .آیا سیستم ایمنی بدن به اینها مربوط میشه .ولی چند ماه ترشحات پشت بینی وحلق دارم که دکتر گفتم آلرژی هست .وهیچ عفونتی توی گوش و گلو ندیدن وفقط گفتم گلو کمی ملتهب هست که اونم برای ترشح پشت حلق وقلیون واسبد معدست.من بعداز ۵ماه اولین بار ومجددا بعداز ۷ماه آزمایش دادم نتیجه منفی بوده اکی هست دیگه؟؟؟؟؟ضمنا توازمایش اول گفتن آنتی بادی هپاتیت پایین هست واکسن بزن زدم تو آزمایش بعدی گفتن رفته بالا ونرماله .این یعنی پس بدن من سیستم ضعیفی نداره وانتی بادی تولید می‌کنه.ونتیجه آزمایش قطعی است؟؟؟؟؟واین آلرژی که ربطی به این مسائل ندارد

پاسخ
سلام دوست عزیز
نقص ایمنی تعریف مشخصی دارد و به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه یا ارثی در کودکان دیده می شود. نوع ثانویه یا اکتسابی که شایع تر است معمولاً در زمینه بیماری های دیگر مانند دیابت، عفونت اچ آی وی، مصرف برخی داروها مانند کورتون، تماس با برخی سموم شیمیایی، پرتوهای هسته ای یا فلزات سنگین و نیز در سالمندان روی می دهد. بررسی برای نقص ایمنی ثانویه شامل شرح حال و معاینه توسط پزشک است. پزشک با توجه به یافته های بالینی، ممکن است آزمایش هایی درخواست کند که شامل آزمایش فرمول و شمارش، اندازه گیری ایمونوگلوبولین ها، و تست جلدی است.
مهدی
باسلام اقای دکتر بنده تا یکسال تمام ازمایشاتم منفی شد اعم از پی سی ار در دوهفته اول و الایزا تا12 ماه اوائل زیر گردن ام سفت شد و الان 3 ماه روی زبانم سفید میشه که با مسواک ازبین میره ایا علائم ایدز است جریانش چیست
ایاممکن است انتی بادی در بدن کم باشد و ازمایش منفی
ممنونم

پاسخ
سلام مهدی جان
نقص ایمنی به شدتی که آزمایش اچ‌آی‌وی منفی شود بسیار نادر و با علائم آشکار دیگری همراه است که به سرعت تشخیص داده می‌شود. منظورتان را از سفتی زیر گردن متوجه نشدم ولی در مورد سفیدی روی زبان، علل مختلفی مطرح می‌شود، هرچند در اغلب موارد علت آن ناشناخته است. به‌هرحال، الایزای منفی پس از گذشت دوره پنجره، تشخیص عفونت اچ‌آی‌وی را رد می‌کند و بررسی بیشتر از این نظر لازم نیست.
سید حسین
عرض سلام خدمت دکتر بزرگوار و همه دوستان عزیز.
بر اساس گفته یکی از متخصصان آزمایشگاهی ،آزمایش پی سی آر بهتر است فقط برای بررسی وضعیت بالینی مبتلایان به اچ آی وی وپیگیری پاسخ به درمان انجام شود ویه چند دلیل استفاده گسترده از آن برای غربالگری و تشخیص اچ آی وی توصیه نمیشود .
نخست آنکه آزمایش پی سی آر بسیار گرانتر از سایر آزمایش های تشخیصی اچ آی وی است و نیاز به تجهیزات پزشکی زیاد و پرسنل آموزش دیده دارد .
دوم آنکه پی سی آر در همه جا در دسترس نیست .
و در نهایت اعتماد به آن تنها 95در صد است و دقت و حساسیت آن از آزمایش های سرولوژیک کمتر است .
اگر برای تشخیص اچ آی وی آزمایش های سرولوژی به ویژه الایزای نسل چهارم استفاده شود بسیار سریعتر ،دقیقتر و مقرون به صرفه تر است و مناسب ترین زمان برای انجام آن،شش هفته پس از آخرین رفتار پرخطر است ،درصورت عدم وجود الایزای نسل چهارم ،الایزای نسل سوم و ریپد تست پس از گذشت دوازده هفته از رفتار پرخطر توصیه میشود.اگر این آزمایش ها منفی بود ،نیاز به هیچ اقدام دیگری نیست .

پاسخ
سلام سیدحسین جان
نظرات مختلف است. امیدوارم دستورالعمل جامع کشوری در این‌باره منتشر شود. البته به‌طور پراکنده کارهایی در این زمینه انجام شده که بیشتر حالت مقطعی داشته است.
نا شناس
سلام.
جلوی تست اچ آی وی من زده شده وایداس(اچ آی وی وایداس)
میخوام بدونم این تست نتیجه ی قابل قبولی دارد؟


پاسخ
سلام دوست عزیز
بله. وایداس دستگاهی است که براساس فناوری ایمونوفلورسانس (ELFA) کار می‌کند و نتایج آن معتبر است. دوره پنجره آن معادل الایزا است.
آتنا احمدی
چون شما خودتون توخیلی از نظرات نوشتید ویروس روی سطوح زنده نیست اونم سطحی که مدام درحال شستشو هستش.یاروکش های تخت وهرروز تعویض میکنن من فقط باروشویی توالت کارکردم ویک بار هم لگن گذاشتم

پاسخ
بله درست است. ویروس بر روی سطوح به سرعت غیرفعال می شود.
آتنااحمدی
ببخشید شاید بد عنوان کردم .من توی بیمارستان دست به چیزی نزدم فقط خواهرم تو اون اتاق بود ولگنی که لراش میذاشتم ومدام میشستم .وکثیفی یا خونی ندیدم روزی چندبار اتاق وسرویس وتمیز میکردن .واصلا شاید قبل بیمارستان خراش افتاده باشه .وقتی دستمو شستم ومایع ضدعفونی کننده زدم دیدم .منظورتون ازنگرانی چیه ؟؟؟البته من ۳هفته پیش آزمایش دادم منفی بود وکلا فوبیای ایدز دارم ویک هفته بعدش اینطوری شد.به شیر سرویس دستشویی یا درو دیوارو لگن که ویروس نیست؟؟؟؟گفتین برو آزمایش نگران شدم.ضمنا خواهرم ۲روز اونجا بود ومن روز دوم رفتم ومادرم گفت خودم همه جارو تمیز شستم.اگه مطمئنید که چنین حسی فقط وسواس فکری هست بگید من نگران نباشم .

پاسخ
بله
جای نگرانی نیست ولی در مورد فوبیا و وسواس بهتر است با یک روانپزشک مشورت کنید.
آتنااحمدی
سلام من 2هفته پیش رفتم بیمارستان خصوصی بخش زنان و زایمان ازخواهرم مراقبت کنم .برای اینکه ادرار کنه لگن زیرش میذاشتیم .موقع نقل و انتقال به سرویس که داخل اتاقش هم بود متوجه یه خراش ریز وخیلی سطحی روی دستم شدم البته بعد از اینکه دستمو شستم دیدمش .گرچه اونجارو مدام ضدعفونی وتمیز میکردن.حالا اصلا نمی‌دونم دستم به در خورد یابه تخت نمی‌دونم .میخواستم ببینم ویروس اصلا همچین جایی وجود داره؟؟؟؟؟یا از اجسام منتقل میشه .نیازی به آزمایش هست

پاسخ
سلام آتنا جان
هیچ موردی از انتقال اچ‌آی‌وی در اثر تماس پوست با سطوح مختلف، اشیا و لوازم بیمارستانی گزارش نشده است. این ویروس به‌شدت نسبت به عوامل محیطی حساس است و به‌سرعت غیرفعال می‌شود. بااین‌حال، اگر همچنان نگران هستید، بهتر آزمایش بدهید.
علی
سلام خسته نباشید
سوالم درمورد علایم اچ آی وی هست
یک رابطه داشتم که دوماه بعدشم تست نسل چهار دادم و منفی بود
در صورت ابتلا اگه یکسال از یک رابطه بگذره آیا علایم ایدز ایجاد میشه؟
یا اینکه مثلا یک علامت ایجاد بشه بعد از چند روز از بین بره مثل سوزش نوک انگشتان یک پا ربطی داره به ویروس ایدز؟
و اینکه اگه مشکلاتی که در اثر ویروس اچ آی وی بوجود میاد مقطعی هست یا ادامه داره ؟

پاسخ
سلام علی جان
علائم عفونت اچ‌آی‌وی در چند سال اول غیراختصاصی و حتی در بسیاری از موارد این عفونت بدون علامت است. شایعترین علائم در مرحله حاد به شکل یک سرماخوردگی شدید یا آنفلوانزا است. این مرحله معمولاً یک تا دو ماه پس از انتقال ویروس اتفاق می‌افتد ولی گاهی ممکن است در عرض دو هفته بروز کند.
محمد
سلام من طی ۹ ماه ۱۰ تا ازمایش ترکیبی انتی بادی انتی ژن دادم که همگی منفی بود‌اخرین ازمایش هم بعد از ۹ ماه بود.
ایا احتمال داره همه اینا کاذب باشه اشتباه شده باشه.
یا اصلا بعد از چند وقت جواب قطعیه؟

پاسخ
سلام محمد جان
اصولاً یک نوبت آزمایش منفی در مواردی که عوامل خطرساز مطرح نباشد، و با رعایت دوره پنجره (۲ تا ۴ هفته برای آزمایش ترکیبی)، کافی است. البته تفاوت‌هایی در توصیه‌ها وجود دارد که دلایل مختلفی دارد. به‌هرحال، نتیجه منفی پس از ۹ ماه کافی به‌نظر می‌رسد.
علی
سلام
آقای دکتر توی مرکز رفتارهای پرخطر اصفهان تست الایزا نسل چهار بعد از ۴۲ روز گفتن نتیجش قطعیه
آیا درسته؟؟
سر ۴۲ روز تست دادم که منفی بود
قبلا سر ۲۳ روز pcrکیفی هم منفی بود
P24هم سر ۲۳ روز 0/09 منفی بود
آیا نیاز به تست مجدد هست؟؟

پاسخ
سلام علی جان
نظرات در این‌باره مختلف است. اگر در مرکز مزبور به شما گفته شده که نتیجه منفی قطعی است، پس جای نگرانی نیست و تست مجدد لزومی ندارد.
نا شناس
اقای دکتر برای من نوشتید بعد از ۵۰ روز آزمایش. پی سی آر توصیه نمیشود.
دلیلش چیه؟میشه راهنمایی کنید

پاسخ
اگر به الگوریتم فوق توجه کنید، آزمایش پی سی آر زمانی توصیه می شود که الایزا مثبت باشد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مطلب زیر در همین سایت مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
نا شناس
سلام دکتر.
ممنون میشم جواب بدید
من بعد از ۵۰ روز آزمایش اچ آی وی وایداس دادم و منفی شده.
میخوام ببینم این نتیجه چقدر قابل اعتماده.
آزمایش pcr. هم دادم ولی جوابش دو هفته طول میکشه.
ممنون میشم راهنماییم کنید

پاسخ
سلام
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است. آزمایش پی سی آر در شروع غربالگری اچ آی وی توصیه نمی شود.
نا شناس
دکتر خواهش میکنم جواب بدید
من ۵۰ روز پیش رابطه داشتم.
امروز آزمایش وایداس hiv دادم منفی بود.
و جواب آزمایش pcr ام هنوز نیمده.
میخوام بدونم با توجه به مدت زمانی که گذشته چقدر قابل اعتماده؟

پاسخ
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است. آزمایش پی سی آر در شروع غربالگری اچ آی وی توصیه نمی شود.
فاطمه
سلام خسته نباشید.
من یک رابطه سطحی بدون دخول داشتم
الان یکماه گذشته آزمایش اچ آی وی وایداس دادم منفی بوده.
آیا نتیجه قابل اعتماده؟
زود نبوده؟
جواب پی سی آر م هنوز نیمده

ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ
سلام فاطمه جان
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است. آزمایش پی سی آر در شروع غربالگری اچ آی وی توصیه نمی شود.
مسعود
سلام آقای دکتر ممنون از پاسخ دهی و صبوریتون
دکتر جان آیا کیتای که برای Ecl استفاده میشه همون کیتای نسل چهار الیزا هستن و یا ممکنه نسل سه رو هم روی eclبار گزاری کنن و با نسل سه جواب بدن

پاسخ
سلام مسعود جان
در حال حاضر هر دو نوع کیت الایزا و ECL نسل 3 و 4 در بازار موجود است و اصولاً بهتر است در برگ جواب به نوع تست (نسل 3 یا 4) اشاره شود.
کاربر
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر.سوال من اینه وقتی آزمایش غربالگری که مثبت کاذب داره رو با ی آزمایش که دقیقه تکمیل نمیکنن و میان با پی سی آر که خودش بیشتر مثبت کاذب داره بررسی میکنن وقتی آزمایشهای غربالگری که مثبت و منفی تکرار میشه شاید مثبت کاذب باشه و حالا اگه پی سی آر هم مثبت کاذب بشه طرف رو مبتلا میدونن در صورتیکه اینا کاذب بوده.اینجا باید چه کرد؟بنظر شما پی سی آر برای تایید غربالگری مناسبه؟تو ی سایتی خوندم جواب پی سی آر رو با آزمایش الایزا مطابقت میدن اگه اینجوری باشه همون الایزا معتبر تر نیست بنظرتون؟تو متن توضیحات سایت پیشگیری نوشته معتبرترین آزمایش الایزاس ولی خب وقتی آزمایش الایزا منفیه و یکی دیگه مثبت میان با پی سی ار تایید میکنن این چه جور اعتباریه که جوابشو قبول ندارن و با آزمایشاتی که کاذب زیاد داره بررسی میکنن؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
البته برای هر روش محدودیت هایی وجود دارد ولی این بهترین وضعیت موجود است که ممکن است با پیشرفت فناوری بهبود یابد.
اصولاً اولین اقدام برای غربالگری اچ آی وی، آزمایش الایزا است که اگر منفی باشد و دوره پنجره هم رعایت شود، نیاز به انجام هیچ آزمایش دیگری نیست.
اگر الایزا مثبت باشد، اقدام بعدی طبق الگوریتم فعلی تست افتراقی است ولی این احتمال مطرح شده که این الگوریتم تغییر کند و اقدام بعدی پی سی آر کمی باشد. برای اطلاع بیشتر به مطلب زیر در همین سایت مراجعه کنید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
احسان
ببخشید طبق این مطلب
A negative result on a fourth-generation test that is performed four weeks after exposure is highly likely to exclude HIV infection. The guidelines suggest that further testing is not usually necessary

از سایت aidsmap که سایت معتبر علمیه نوشته.
نظرتون چیه؟؟؟

پاسخ
بله درست است ولی به تعریف مشخص از highly likely اشاره نشده است. آمارهای مختلفی وجود دارد و ما به نظر بنده باید با توجه به جمیع شرایط، محتاطانه ترین رویه را برگزینیم.
احسان
سلام
ببخشید من روز های 14,19,23,28,32 تست نسل چهارم ecl دادم و همش منفی بود. چقدر صحت داره؟؟
البته میدونم که باید سه ماه هم تکرار کنم.

پاسخ
سلام احسان جان
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است.
حمید
با عرض سلام و خسته نباشید
دکتر جان راجع به آزمایش الایزا نسل 4 سوال دارم و اینکه: 1. اگر کسی به هر دلیلی تولید آنتی بادی در بدنش تاخیر داشته باشه باید آنتی ژن پی 24 قابل شناسایی باشه تو خون دیگه؟ چون من خوندم تو مقالات مختلف که بعد از تولید آنتی بادی و چسبیدن به آنتی ژن، این آنتی ژن ناپدید میشه تو خون پس تا وقتی تولید نشه باید آنتی ژن پی 24 هنوز زیاد باشه خود به خود که محو نمیشه؟ درسته؟
2. سوال دوم اینکه میتونیم بگیم بین علائم و گسترش آنتی ژن پی 24 رابطه وجود داره یعنی وقتی علائم شدیده یعنی پی 24 تو خون گسترش پیدا کرده و زیاده مثل دوره حاد و مرحله آخر ایدز که در هردو هم علائم زیاده و هم مقدار آنتی بادی کم میشه و آنتي ژن پی 24 زیاد میشه تو خون پس کسی که علائم داره یعنی با آزمایش نسل 4 که پی 24 رو هم میسنجه شناسایی میشه؟و اگه این آزمایش منفی باشه تو دوره علامت دار یعنی علائم به اچ آی وی ربطی نداره، درسته؟
3. و در آخر خیلی ممنونم که وقت میذارید و پاسخ میدید

پاسخ
سلام حمید جان
جواب همه پرسش‌ها تقریباً یکسان است. چنین ارتباط‌هایی بین آنتی‌ژن و آنتی‌بادی و علائم بیماری ثابت نشده است. هریک از این حالت‌هایی که اشاره کردید ممکن است رخ دهد ولی ممکن هم هست که رخ ندهد.
صادقق
سلام دکتر جان بیزحمت متن من رو داخل صفحه بگذارید چون ممکن است سوالای قبلم باعث استرس بعضی خوانندگان شود.دوستان عزیز من میس سی ار کمی با بار ویروسی پایین مثبت شد ولی بعد ک نرکز رفتم الایزا گرفتن منفی شد ومنو منفی دونستن امروز باز ب مرکز مشاوره شهرم مراجه کردم و گفتم اصطراب شدید دارم ونمیتونم مطمعن بشم انها نشانم دادن ازمایشاتی رو که خودشون گرفته بود که شامل یک می سی ار دیگر ودوالایزا بود که منفی شده بودن‌.همینجور ک دکتر عزیز این سایت گفته بودن امکان مثبت کاذب با بارویروسی کم وجود دارد وپی سی ار بعدی ودو الایرای دیگرم منفی اعلام شد.خواستم بگم که استرس نداشته باشین وبعد سه ماه نهایتا شیش ماه بی خیال شین دیگه.نه مثل من ک بای ازمایش کاذب روبرو شدم وتادم مرگ رفتم از استرس.همچین تو خود سایت پرسش وپاسخ ایدز وایران اج ای وی ذکرشده که پی سی ار امکان مثبت کاذب زیاد داره وحتی ازمایش بارویروسی نیز مثبت کاذب داره.انشالله که همه تندرست وسلامت باشن

پاسخ
سلام صادق جان
تشکر از این‌که تجربه خودت رو با سایر دوستان به اشتراک گذاشتید.
موفق باشید.
صادق
سلام دکتر عزیز.شرمنده اینقد مزاحمتون میشم این آخرین سوالمه.شما گفتین در پی سی ارکمی هم گزارش مثبت کاذب بوده.الان من ک پی سی ارم بارویروسی کمی رونشون‌داده ولی تستاهم شش ماه منفین هم رپید هم الایزا بنظرشما سالم هستم خیالم راحت باشه باتوجه ب مرکز مشاوره ک منفی دونستن یاخیر؟؟؟نظرشخصی شما چیه؟؟بسیار ممنونم ک به سوالات ما جواب میدهین ما بخاطر ترس ازاین بیماری شب وروز نداریم وداعم توفکر شما همیشه جوابای علمی وبه روز ومنطقی میدین خداخیرتون بده

پاسخ
سلام صادق جان
اخیراً احتمال تغییر الگوریتم تشخیص اچ آی وی مطرح شده و می توانید در همین سایت در این باره بخوانید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
ناشناس
سلام دکتر جان وقتتون بخیر.دکتر پرزای چشایی کنار زبونم بلندتر شده و یکم درد میکنم ممکنه اینا زیگیل دهان باشه؟

پاسخ
زگیل دردناک نیست. این قبیل ضایعات روی زبان اغلب ناشی از کمبود ویتامین های گروه ب یا آهن است ولی گاهی هم دلیل خاصی برای آن پیدا نمی شود. به هر حال، اگر این مشکل ادامه یابد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
امیر علی
سلام اقای دکتر.
ایا ازمایش pcr rna کیفی و یا نسل چهارم که در ازمایشگاهها معتبر هر شهری انجام میشه با ازمایشگاه کیوان که میگن مخصوص ویروس شناسیه برابر هستش؟
سوال دوم اینکه بعد گذشت شش ماه ( البته قبلش کلی ازمایش دادم که منفی بود ) به نظر شما نسل جهارم بهتره یا pcr جهت اطمینان؟

و سوال اخر که خیلی دوست دارم بدونم اینکه دوره پنجره فقط و فقط بر اساس تجربه از ازمایش افراد مثبت تعیین شده؟؟ یعنی مثلا چون همه تو شش ماه حداکثر مثبت شدند پس دوره پنجره نهایت 6 ماه تعیین شده یا اینکه به روشهای علمی و ازمایشگاهی این دوره تعیین شده؟؟
اخه رو ادم سالم که نمیشه ویروس زو تست کرد و بعد دید کی مثبت میشه رو حیوانم که نمیشه پس واقعا این دوره پنجره رو چجوری مراجع مرتبط تعیین کردن؟؟
ممنون میشم به تفکیک سوالاتمو جواب بدین
مرسی

پاسخ
سلام امیرعلی جان
اخیراً احتمال تغییر الگوریتم تشخیص اچ آی وی مطرح شده و می توانید در همین سایت در این باره بخوانید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
بنده نمی توانم در مورد اعتبار جواب های آزمایشگاه های مختلف اظهار نظر کنم.
برای شروع غربالگری اچ آی وی در هر شرایطی، بهتر است الایزا انجام شود.
نحوه تعیین دوره پنجره، کاملاً علمی است و بستگی به نتایج مطالعات دارد.
صادق
سلام دکترجانوعزیز.درپاسخ ب سوال قبلم اینکه ازمایش پی سی ار کمی با بارویروسی کم مثبت شده ولی انتی بادی متفی هست گفتین گزارش هایی از مثبت کاذب درپی سی ار هس؟ایا این گزارش ها موثقن و واقعا مثبت کاذب بوده؟؟چون من الایزا چندین باردادم منفی بوده.و مرکز هم رفتم منو منفی دونستن ولی هچنان ازاسترس شب وروز ندارم وارزوی مرگ دار.ممنون ازپاسخ دهیتون

پاسخ
سلام صادق جان
بله این گزارش ها دقیق است و در مجلات معتبر منتشر شده است. سه نمونه از این موارد را در نشانی های زیر می توانید ببینید:
http://nccc.ucsf.edu/2016/06/24/case-of-the-month-false-positive-hiv-viral-loads/
https://journals.lww.com/aidsonline/Fulltext/1998/15000/False_positives_for_HIV_using_commercial_viral.22
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5536287/
نازنین
سلام جناب دکتر.خسته نباشید.میخاستم بدونم دوره پنجره درروش IFAشبیه الایزاهست؟.برای باراول حتما باید روش الایزا باشه یا روشهای دیگه مثل وایداس و IFAهم معتبره؟وایداس و IFA نسل چندم محسوب میشه.تشکر بابت وقتی ک میزارید

پاسخ
سلام نازنین جان
اگر توجه کنید در الگوریتم به اصطلاح "immunoassay" اشاره شده که همه روش های الایزا، کمی لومینسانس (CLIA)، ایمونوفلورسانس (IFA) و سایر موارد مشابه را شامل می شود.
سید حسین
سلام مجدد و عرض ادب خدمت دکتر عزیز افشاری بزرگوار .
با اجازه شما متن بالا را به یکی از پزشکان متخصص علوم آزمایشگاهی به بحث گذاشتم .نظر ایشان این بود که همه نظرات متخصصین در علوم پزشکی ،محترم و نه لزوما صحیح است .
در مورد آزمایش تکمیلی پس از نتایج مثبت اولیه الایزا نظر ایشان همچنان بر انجام آزمایش وسترن بلات بود .
ایشان اظهار داشتند که ممکن است آزمایش وسترن بلات از نظر حساسیت نسبت به آزمایش افتراقی برتری نداشته باشد اما از نظر اختصاصیت ،قطعا نسبت به آزمایش افتراقی برتر است .چون توان شناسایی آنتی بادی های سبک و سنگین در باندهای مجزا را دارد اینکه آنتی ژن های خاص با وزن مولکولی مشخص منتهی به تشکیل آنتی بادی اختصاصی میشود و وسترن بلات توانایی شناسایی هر کدام از این آنتی بادی ها را دارد برتری وسترن بلات نسبت به آزمایش افتراقی میباشد .ضمنا ایشان اظهار داشتند که اچ آی وی 2 تا به حال تنها در مناطقی از آفریقا مشاهده شده است و قابلیت سرایت کمی دارد و در ایران حتی یک مورد هم گزارش نشده است .

پاسخ
سلام سید حسین جان
در مورد دستورالعملی که در ایران وجود دارد اطلاع قطعی ندارم ولی طبق دستورالعمل CDC که در اغلب کشورها و همچنین سازمان سلامت جهانی (WHO) موثق و مستدل است، از سال 2014 به بعد، وسترن بلات جایی در الگوریتم تشخیص اچ آی وی ندارد.
البته اخیراً احتمال تغییر الگوریتم تشخیص اچ آی وی مطرح شده و می توانید در همین سایت در این باره بخوانید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
صادق
سلام دکتر جان ایا پی سی ار کمی با بارویروسی کم امکان مثبت کاذب وجود دارد؟؟مخصوصا اینکه بعد ۸ ماه تستهای انتی بادی منفین

پاسخ
سلام صادق جان
مواردی از آزمایش بار ویروسی (پی سی آر کمی) مثبت کاذب گزارش شده است. در این موارد توصیه این است که به الگوریتم تشخیص اچ آی وی مراجعه شود. با توجه به فاصله 8 ماه، انتظار می رفت اگر واقعاً فرد به اچ آی وی مبتلا باشد، تست های آنتی بادی و آنتی ژن هم مثبت شود. مزیت اصلی آزمایش بار ویروسی و به طور کلی، پی سی آر، حساسیت بالای آن است ولی همین مزیت باعث می شود که موارد نادر مثبت کاذب وجود داشته باشد. البته از این حیث تفاوت های اندکی بین روش ها و کیت های مختلف وجود دارد. علت چنین مواردی هنوز به طور قطعی روشن نشده ولی علل احتمالی که مطرح شده شامل خطای آزمایشگاه و آلودگی ابزاری است که تست با آن انجام می شود. اساس روش های پی سی آر، تکثیر DNA یا RNA (ماده ژنتیکی) است و وجود تنها یک قطعه بسیار کوچک از این ماده ژنتیکی کافی است که نتیجه به طور کاذب مثبت شود. برخی انواع درمان انتقال ژن نیز ممکن است منجر به نتایج مثبت کاذب شود.
اخیراً احتمال تغییر الگوریتم تشخیص اچ آی وی مطرح شده و می توانید در همین سایت در این باره بخوانید:
http://azizafshari.com/fa/content/995/
شادی
سلام اقای دکتر ببخشید مزاحمتون میشم همیشه دعاگوی شما هستم ک برای ما وقت میگذارید.ایا عدد 0.567درازمایش اچ ای وی منفی هست؟رنج ازمایشگاه زیر یک منفی بود ولی فقط این عدد رو زده بود.ایا نزدیکیش به یک یعنی داره کم کم انتی بادی تشکیل میشود؟؟این عدد چی روتوی بدن نشون میده؟ممنون میشم توضیح بدین سوال خیلی ها هست.باتشکر بسیااار

پاسخ
سلام شادی جان
آن عدد هیچ ارتباطی با مقدار آنتی بادی ندارد و نتیجه الایزای شما منفی است. کلاً بهتر است گزارش آزمایشگاه به طور شفاف این را نشان دهد. گزارش عدد به این شکل اغلب باعث سردرگمی و نگرانی افراد می شود.
هستی
باسلام وعرض ادب خدمت اقای دکتر..اقای دکتر سوالی داشتم ممنون میشم پاسخ بدین.ایا رپید تست بعد از۱۷۰روز یعنی اچ ای وی منتفی هست یا الایزا باید حتما بدهم ضمن اینکه دوبار پید تست منفی شده یه بار ۱۲۰ ی بارم رو ۱۷۰.نظرشما چیست؟ایابا وجود بعضی علایم باز خیالم راحت بشه؟

پاسخ
سلام هستی جان
نتیجه منفی کیت رپید معتبر قابل اعتماد است ولی اگر همچنان نگران هستید بهتر است الایزا هم انجام دهید.
مریم
سلام وخسته نباشید آقای دکتر
من ۱۰۰ روز پیش ی رابطه ای داشتم‌که فقط کمی زبان با واژن درارتباط بود وآلت هم وارد واژن نشد فقط کمی برخورد داشت .... ترس ازایدز برداشتم ازمایش الایزا دادم منفی شد الان اقای دکتر بعداز ۳ ماه من یک هفته است که اول عضلات زیر سینه ام درد میکرد و سپس هم افتاده در عضلات پاهام پشت ساق پام خودساق پام و کف پام درساعتی از روز دچار گرفتگی میشه که درد رو به خوبی احساس میکنم و حتی دوطرف پهلوهام به خصوص پهلو راستم دردخفیفی به صورت تیر کشیدن داره نگرانم نکنه مبتلا به هپاتیت شده باشم میتونید کمکم کنید آیا لازمه من ازمایش هپاتیت B وC بدهم

پاسخ
سلام مریم جان
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است. علائمی که گفتید غیراختصاصی است ولی اگر همچنان نگران هستید، آزمایش هپاتیت را انجام دهید.
مهدی
باسلام اقای دکتر
تو رو خدا جواب منو بدید
من پس از ارتباطی که داشتم هم پی سی ار دادم منفی شد هم تا 9 ماه تمامی الایزاهای بنده منفی بود .
حالا3ماهه روی زبانم سفید شده
الان هم عفونت تنفسی ریه گرفتم که 4 تا امپول زدم مترونیدازول خوردم خوب شدم
ایا این علایم ربطی به اچ ای وی دارد
در ضمن کی میشه گفت فرد اچ ای وی نداره خیلی راحت
دارم میمیرم از استرس دیگه
ممنون

پاسخ
سلام مهدی جان
نتیجه منفی تست اچ آی وی پس از 6 ماه کاملاً قابل اعتماد است.
رضا
سلام اقای دکنر وقت بخیر
در تست رپید که 4 ماه از تاریخ انقضاش گذشته ممکنه مثبت کاذب بده؟
البته با کیت اریا مبنا نسل سه چند بار در زمانهای مختلف تکرار کردم منفی شد ولی هنوز دوره پنچره نگذشته؟

پاسخ
سلام رضا جان
نتیجه کیت تاریخ گذشته قابل اعتماد نیست.
ساجده
سلام اقای دکتر.ایا رابطه با مرد الوده بصورتی که فقط ردی لباهای داخلی واژن باشه و الت وارد مجرای اصلی نشه امکان الودگی هست؟بعد رپیت تست بعد ۱۷۵ روز معتبر هست یا بیشتر ازمایش دهم؟ازپاسخگوسیتون بینهایت ممنونم

پاسخ
سلام ساجده جان
اچ آی وی از راه تماس با خون و مایعات بدن فرد آلوده سرایت می کند و بنابراین در حالتی که گفتید امکان سرایت وجود ندارد. آزمایش بیشتر هم لازم نیست.
حسین
سلام اقای دکتر
می خواستم بدونم اگر در روش clia نتیجه آزمایش اچ آی پی منفی بود آیا برای اطمینان بیشتر لازمه که تست الایزا رو هم گرفت با اینکه همون روش clia کافی هست

پاسخ
سلام حسین جان
همان CLIA کافی است.
ناشناس
سلام و خسته نباشید.جناب دکتر مرکز مشاوره شهر ما که مرکز ی استان کوجیک هم هست میگه آزمایشات مربوط به اچ ای وی رو آزمایشگاههای سطح شهر انجام نمیدن درسته؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش اچ آی وی در همه آزمایشگاهها انجام می شود. البته ممکن است آزمایش تأییدی در یک آزمایشگاه وجود نداشته باشد که در این صورت، قابل ارجاع به یک آزمایشگاه دیگر است.
مهلا
سلام وخسته نباشید خدمت شما آقای دکترافشاری.من سال ۸۹ ازدواج کردم و از همون موقع ی زیگیل تناسلی دارم که شبیه گل کلمه.از اون موقع این زیگیل من نه بزرگتر شده و نه خوب شده‌.دکتر هم رفتم بدون نمونه برداری به من ی ژل دادن که هیچ تاثیری نداشته.همسر من هم طی این مدت زیگیل نگرفتن من دوتا بچه هم دارم که سزارین کردم البته.خواستم بدونم ممکنه این زیگیل از نوع اچ پی وی باشه؟لطفا راهنماییم کنید.بنظرتون اگه این زیگیل از این نوع بود همسرم و بچه هام نباید میگرفتن؟

پاسخ
سلام مهلا جان
هر نوع ضایعه پوستی در ناحیه تناسلی، لزوماً زگیل نیست. توصیه می شود حتماً با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید. این که ضایعه مورد نظر منفرد است یا بزرگتر نشده یا بهبود نیافته یا همسر شما ضایعات مشابهی ندارد دلیل بر زگیل بودن یا نبودن آن نیست.
رضا
سلام خسته نباشی دکتر جان
بعد یه رابطه با کاندم و در آخر چک کردن از لحاظ پاره بودن یا سوراخ در اون وجود نداشت اما بدلیل چک نکردن تاریخ کاندم دچار استرس شدم بعد دوماه تست ab-ag دادم خداروشکر منفی بود اما تو این سایتا تاب خوردم کلا گیج شدم و به نگرانیم افزوده شد که حتی نمیتونم از ترس بعد سه ماه برم آزمایش بدم
چقدر این جوابی که گرفتم صحیح و قابل اعتمادی
اصلا لازم بوده برم تست بدم برا این موضوع؟

پاسخ
سلام رضا جان
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است.
کاربر
خیلی خیلی خیلی ممنون.ان شاالله که سلامت باشید
کاربر
سلام آقای دکتر‌.من هر روز روزی چندین بار سایتتونو میخونم تا آروم بگیرم در آخرین پرسشهایی که مطرح شد گفته بودن تو سایت پیشگیری ایدز کارشناسشون گویا گفته در ایران اچ آی وی دو گزارش نشده اگرم شده اونا مطلع نیستن این نشون میده اچ ای وی دو در ایران خیلی خیلی کمه پس کسی که رپیت اچ ای وی دو رو نشون داده دوبار و الایزا دوبار منفی شده میتونه خیالش راحت باشه دیگه چون همین مبتلا به اچ ای وی دو شدنش درصد خیلی کمی داره باز الایزاشم منفی اون ینی ۹۹ و ۹ دهم درصد مبتلا نیس دیگه درسته؟لطفا نگید اطلاعی ندارید چون مطمعنن اطلاعات شما تو این زمینه بقدری کافی هست که جواب منو با قطعیت بدین

پاسخ
سلام دوست عزیز
تست رپید قادر به افتراق HIV-1 و HIV-2 نیست. نتیجه منفی الایزا کاملاً مطمئن است.
شادی
سلام دکتر عزیز خسته نباشین.بنطر شما رپیدتست بعد از ۱۷۰ روز منفی بشه قبوله؟؟بعد اینایی که میان میگن بعد از دوسال و چندسال ازمایششون مثبت شده درسته؟؟؟دوره پنجره ممکن است بیش ازشش ماه بشه؟

پاسخ
سلام شادی جان
چنین ادعایی صحت ندارد و اگر هم دارد بنده بی اطلاع هستم. تا جایی که اطلاع دارم هیچ مقاله یا مطالعه یا گزارشی وجود ندارد که دوره پنجره اچ آی وی با هیچ یک از کیت های معتبر از 6 ماه بیشتر باشد.
فهرست کیت های مورد تأیید سازمان سلامت جهانی (WHO) و صندوق مبارزه با ایدز، سل و مالاریا (Global Fund) در نشانی اینترنتی زیر قابل مشاهده است:
https://www.theglobalfund.org/media/5878/psm_productshiv-who_list_en.pdf
مهتاب
دکتر جان سلام و خسته نباشید.مرسی از وقتی که میگذارید.دکتر تو سایت پیشگیری از ایدز ایران خوندم تا حالا گزارشی از اچ آی وی دو نبوده و یا اگرم بوده این سایت ندیدن.درسته؟

پاسخ
سلام مهتاب جان
HIV-2 بیشتر در برخی مناطق آفریقا شایع است. HIV-1 در مناطق دیگر جهان شایعتر است و بیشتر مطالعات و کیت ها و داروها هم به HIV-1 مربوط است. البته شباهتهای این دو بسیار بیشتر از تفاوتهای آنهاست و به همین دلیل در اغلب متون و منابع از اصطلاح کلی HIV استفاده می شود ولی در واقع در بیشتر موارد، منظور از HIV همان HIV-1 است.
زیبا
سلام دکتر عزیز.نوع o و m چیه که آقای مرتضی پرسیدن؟پی سی آر فقط واسه نوع یک اچ آی وی هست یا واسه هر دو نوع اچ آی وی؟

پاسخ
سلام زیبا جان
ویروس نقص ایمنی انسان یا اچ‌آی‌وی مانند بسیاری از ویروس‌های دیگر توانایی جهش ژنتیکی دارد و این باعث پیدایش سویه‌های مختلف از این ویروس شده که بیش‌تر اهمیت همه‌گیرشناختی (اپیدمیولوژیک) دارند و در بحث‌های بالینی کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود و از حوصله این بحث نیز خارج است.
مسعود
سلام آقای دکتر امیدوارم همیشه سلامت و موفق باشین
و ممنون از اینکه پاسخگوی ماهستین
دکتر جان دوره پنجره براeclچن وقته؟؟

پاسخ
سلام مسعود جان
دوره پنجره ECL یا الکتروکمی لومینسانس معادل الایزا و در مورد تست آنتی ژن-آنتی بادی اچ-آی-وی حدود 4 هفته گزارش شده است.
مرتضی
با سلام من ازمایش RT_ PCR برای hiv دادم و جواب منفی شد . ایا در ازمایشگاه در تست pcr همه نوع hiv1 و hiv2و نوع o و m را هم چک می کنند ؟ ویا باید برای هر نوع جداگانه درخواست بدم ویا فقط نوع hiv1 را چک میکنند و این ازمایش رو بعد از 80 روز می توان گفت خیالم راحت باشه که منفی هست یا بعد از ۶ ماه دوباره باید ازمایش pcr با تیپ های مختلف رو بدهم ؟

پاسخ
سلام مرتضی جان
نکته مهم تر از انواع پی-سی-آر، این است که ضرورت انجام این آزمایش وجود داشته باشد. اگر الایزا مثبت باشد، طبق الگوریتم فوق، آزمایش افتراقی انجام می شود. در مرحله بعدی، در مواردی که نتیجه آزمایش افتراقی منفی یا نامشخص باشد، پی-سی-آر توصیه می شود. ترجیحاً بهترین نوع پی-سی-آر برای تأیید تشخیص اچ-آی-وی، Qualitative PCR یا پی-سی-آر کیفی یا HIV DNA PCR یا RT-PCR است، هرچند سایر انواع پی-سی-آر هم به این منظور به کار می رود و تفاوت چندانی در نتایج وجود ندارد.
نکته مهم درباره انواع پی-سی-آر که پرسیده اید به پیگیری درمان مبتلایان به عفونت اچ-آی-وی مربوط می شود که موسوم به آزمایش بار ویروسی (Viral Load) است و باید توجه شود همواره از یک نوع پی-سی-آر استفاده شود تا امکان مقایسه نتایج وجود داشته باشد، چون در تعیین رژیم درمانی اهمیت دارد.
شفق
سلام و عرض ادب خدمت شما
ميخواستم بدونم كه ميشه به جواب منفي آزمايشات اچ آي وي در ايران اطمينان كرد؟ واينكه مدت زماني كه ويروس اچ آي وي ميتونه بدون علائم بمونه ١٠ سال است يا ٢٠ سال؟
متشكرم

پاسخ
سلام شفق جان
جواب منفی آزمایش اچ-آی-وی قطعاً قابل اعتماد است. دوره بدون علامت این بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان حدود 10 سال است ولی در صورت تشخیص زودرس و درمان صحیح، این دوره طولانی تر خواهد بود.
کاربر
آیاازمایش دستگاه rocheبعداز چهار ماه ودسنگاه elfa
آنتی بادی1و2 وp24 دقیق است
2-ایا دندان پزشکی ها کاملا استریل هستن
3-3سال ازدواج کردم 3بار تست دادم منفی بوده .مطمئنم همسرم رفتار پرخطر ندارد من به خاطر جراحی است دادم آیا نیازی هست همسرم تست بده ؟اخرین بار شب عید تست دادم منفی بود

پاسخ
1- بله
2- اطلاع دقیق ندارم
3- نتیجه منفی الایزا اچ-آی-وی پس از اتمام دوره پنجره (حداکثر 6 ماه) اطمینان بخش است و آزمایش بیشتر ضرورت ندارد. در مورد همسرتان، انجام آزمایش بستگی به تصمیم خودایشان دارد. توصیه می شود همه افراد دست کم یک بار در طول عمر خود آزمایش اچ-آی-وی را انجام دهند.
شیما
سلام ازمایش pcr rna باpcr dna چه فرقی دارند؟کدام یک بهتر است؟

پاسخ
سلام شیما جان
ویروس نقص ایمنی انسان (HIV) یک RNA-ویروس است که پس از ورود به سلول میزبان با استفاده از آنزیم ترانسکریپتاز معکوس به DNA-ویروس تبدیل می‌شود. بنابراین برای شناسایی آن از طریق PCR می‌توان از RNA خارج سلولی یا DNA داخل سلولی استفاده کرد و ارزش تشخیصی هر دو تقریباً یکسان است. نکته اساسی در مورد پی‌سی‌آر این است که نباید برای غربال‌گری از آن استفاده شود.
کاربر
سلام من مهرماه ۹۷رابطه ای داشتم که درحد چند ثانیه آلت مرد در خانم بوده ودخولم با کاندوم بوده و در اسفندماه یعنی ۴ماه و۱۵روز بعد ازمایشhiv ab(1.2)وp24دادم وهپاتیت که همگی منفی بودن .ار خرداد ۹۸یعنی ۷ماه بعد دچار آلرژی شدم که ترشح پشت بینی وحلق وریزش اشک دارم و دکتر گفت عفونت نداری والرژی منتها طولانی شده .باتوجه به اینکه فقط رابطه اوزال بدون انزال بوده و۴ماه چنین بعد آزمایش دادم به روش الفا ومنفی بود نیاز به آزمایش مجدد هست؟؟؟؟البته من چکاپ کامل شدم وفریتینم پایین بود این علائم می‌تونه برای فقر آهن هم باشه؟؟؟؟؟ضمنا من تو ۲سال گذشته ۳بار آزمایش دادم .و همچنین ازبهمن ماه تا اسفند چندبار دندان پزشکی رفتم که همه خصوصی بودن البته ۳جای مختلف که توی یه جاش تزریق نداشتم ویه جا دندان کشبدم وجای دیگه کار پرکردن وایمپلنت ومیخوام بدونم اینطور مراکز آیا ازلحاظ بهداشتی مورد تایید هستن؟؟؟؟واینکه دوستم ۳ساله ازدواج کرده تواین ۳سال ۳بار آزمایش داده برای اچ آی وی واخری هم شب عید بوده وهمه منفی بودن آیا باگذشت ۳سال وداشتن رابطه با همسرش آیا لازمه همسرش هم آزمایش بدن ومطمئنه که همسرش هم وفاداره.دوستم به خاطر جراحی وچکاپ آزمایش می‌داده.یعنی اگه همسر مشکلی داشته باشه تو ۳سال نشون میده ؟؟؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش بیشتر از نظر اچ آی وی لازم نیست.
زیبا
سلام و وقتتون بخیر.دکتر این مراکز مشاوره زیر نظر دانشگاههای علوم پزشکی هست درسته؟پس اگه یک استادیار دانشگاه نتیجه رو تایید کنه از مرکز مشاوره معتبرتره؟

پاسخ
سلام زیبا جان
در این مورد بی اطلاع هستم.
مریم
باسلام
آقای دکتر من که بعضی ارقام ازمایشمو فرستادم وفرمودید چندسالمه آقای دکتر من ۶ ماه یک روز درمیان قرص آکوتان هم میخوردم ولی الان ۴ ماه است قط کردم

پاسخ
سلام مریم جان
خشکی پوست و دهان و احساس گرما به ویژه در صورت از عورض شایع آکوتان است. به هر حال، همان طور که اشاره شد، داروها از علل شایع چنین مشکلی هستند. در مورد قطع دارو با پزشک خود مشورت کنید.
کاربر
سلام من مهرماه ۹۷رابطه ای داشتم که درحد چند ثانیه آلت مرد در خانم بوده ودخولم با کاندوم بوده و در اسفندماه یعنی ۴ماه و۱۵روز بعد ازمایشhiv ab(1.2)وp24دادم وهپاتیت که همگی منفی بودن .ار خرداد ۹۸یعنی ۷ماه بعد دچار آلرژی شدم که ترشح پشت بینی وحلق وریزش اشک دارم و دکتر گفت عفونت نداری والرژی منتها طولانی شده .باتوجه به اینکه فقط رابطه اوزال بدون انزال بوده و۴ماه چنین بعد آزمایش دادم به روش الفا ومنفی بود نیاز به آزمایش مجدد هست؟؟؟؟البته من چکاپ کامل شدم وفریتینم پایین بود این علائم می‌تونه برای فقر آهن هم باشه؟؟؟؟؟ضمنا من تو ۲سال گذشته ۳بار آزمایش دادم همه منفی بودوکلا فوبیای بیماری دارم .دکترگغت شما هیپوکندریا هستی وترس ازبیماری داری وهرچندوقت یه بار میاد سراغت.نیازی به آزمایش نیست دوباره؟؟؟؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش بیشتر از نظر اچ آی وی لازم نیست.
كيميا
سلام آقاي دكتر خسته نباشيد
من بعد از ٢ سال نزديك به ١٥ بار در همه آزمايشگاه هاي معتبر آزمايش انتي بادي نسل چهارم رو دادم سه بار هم پي سي آر ،ولي هنوز نگران هستم ، ميخواستم بدونم اين آزمايشات كافيه ؟ اگر كه مبتلا بودم تو اين آزمايشات مشخص ميشد؟

پاسخ
سلام کیمیا جان
بله کافی است.
حسین
با سلام خدمت جناب اقای دکتر
و تشکر از عنایت ویژه حضرتعالی در پاسخ به شبهات بیماران
سوالی ذهنم رو مشغول کرده و اون اینه که می خوام بدونم علت تولید آنتی ژن در مقادیر پایین در خون بدن انسان چیست و اگر این موضوع ربطی به بیماری اچ ای وی ندارد از چه چیز نشات می گیرد؟

پاسخ
سلام حسین جان
احتمالاً منظور شما آنتی بادی و نتایج مثبت کاذب است. برخی از این موارد به دلیل مشکلات فنی است و گاهی نیز واکنش متقاطع با آنتی بادی هایی است که به طور طبیعی در اثر ابتلا به بیماری های مختلف (اغلب ویروسی) و یا تزریق واکسن در بدن تولید می شود.
مسعود
سلام اقای دکتر من از کادر ازمایشگاه هستم و متاسفانه شاید بعصی وقتا پیش اومده که بدون دستکش نمونه رو برداشتم و نمونه خونی بوده و یا اتفاقات دیگه
میخواستم بدونم ارزش کاستهای ابون چقد ه؟چون احساس میکنم تو قسمت t1 یه سایه کمرنگ میبینم
هرچند با الیزا نسل سه چک کردم منفی بود و همینطور هم با ecl منفی بود
و آیا ecl همون ارزش نسل ۴ الیزارو داره؟
یا نسل چهار هم چک کنم ؟
آیا منفی بودن الیزای نسل ۳ و ecl، اگه کاست رو مثبت در نظر بگیریم کاست رو رد میکنه؟
استرس نابودم کرد
ممنون میشم زودتر جواب بدین

پاسخ
سلام مسعود جان
در تست رپید موارد مثبت کاذب و به ویژه مشکوک شایع است. نتیجه منفی الایزا با رعایت دوره پنجره اطمینان بخش است. مزیت نسل چهارم، دوره پنجره کوتاه تر است.
مریم
آقای دکتر به من گفته بودید سنم رو بگم!
بهتون پیام داده بودم بدنم گرم میشع وی سری از جواب آنزیم کبد رو براتون دادم
من ۲۳ سالمه آقای دکتر

پاسخ
نتایج آزمایش نهایتاً در حد حداکثر طبیعی است و نمی تواند توجیه کننده گرم شدن بدن باشد. علل شایع چنین مشکلی شامل اختلال تیروئید، داروها، برخی غذاها و نوشیدنی ها و در نهایت، استرس و مشکلات عصبی است. در سن یائسگی نیز احساس گرم شدن و گُر گرفتگی شایع است.
علی
سلام دکتر جان
آزمایش آنتی بادی آنتی ژن ، نسل ۴ هست؟
تستش بعد بعد از دوماه قابل اطمینانه؟
بعد از دوماه نظر شخصی شما چیه

پاسخ
سلام علی جان
بله. احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است.
شادی
سلام اقای دکتر گفتین محدوده پی سی ار رو بنویسم.محدودش از ۴۷ب بالا بود ازمن نتیجه۵۷ بعداز چهارماه ونیم بود قبلشم کلی ازمایش انتی بادی وانتی ژن داده بودم بابرگه ازمایش به مرکز مشاوره رفتم حتی قبل ازاینکه ازمایش بگیرن ازم دکتراونجا گفت به احتمال زیاد این غلطه وشما مبتلا نیستید وبعد ازمایش گرفتن که فک کنم دوبارالایزای نسل چهارگفتن مشکلی نیس دوباره سر شش ماه هم رپید گرفتن منفی بود.نظرشماچیست ممنون میشم پاسخ بدین.

پاسخ
سلام شادی جان
گزارش هایی از موارد مشابه مثبت کاذب در مقادیر پایین پی سی آر کمی HIV DNA وجود دارد. تکرار پی سی آر در اکثر این موارد منفی بوده است.
حسین
با سلام خدمت جناب اقای دکتر
آیا تست cliaنسبت به تست الیزا مزیت یا ضعفی دارد ؟اصولا cliaدقیق ار هست یا الیزا؟

پاسخ
سلام حسین جان
روش CLIA یا کمی‌لومینسانس در بسیاری از موارد از جمله هورمون‌ها دقت بیش‌تری نسبت به الایزا دارد ولی در مورد اچ‌آی‌وی، چندان تفاوتی با الایزا ندارد.
احمد
توی برگه ازمایش anti hiv (1,2( 4th generation می خواستم بدونم نسل چندم هست؟ این همون ازمایش الیزاست؟ایا ازمایش دقیقی هست بعد از 15 و 24و 28و34و46و70 روز؟؟؟؟؟؟

پاسخ
بله، نسل چهارم است و نتیجه منفی آن کاملاً قابل اعتماد است.
مینا
سلام و خسته نباشید.دکتر وقتی در ازمایشگاه آزمایش اچ ای وی میدهیم آیا در صورت مثبت بودن نتیجه آنرا چندین بار آزمایش میکنند؟
ممنون

پاسخ
سلام مینا جان
تمام نتایج مثبت دو بار تکرار می‌شود و این البته محدود به اچ‌آی‌وی نیست.
امیر علی
سلام خدمت جناب دکتر عزیز. اقای دکتر من بعد از رابطه اورال که یک خانم برام انجام داد کلی آزمایش دادم به این ترتیب که روز 15 و 23 و 45 و 70 pcr rna کیفی و ماه اول و دوم و سوم و چهارم و پنجم نسل چهار به روش الایزا و ecl و وایداس. الان نزدیک به دو هفتس که احساس سوزن سوزن شدن دست و پا دارم. مجدد روز 165 الایزا ازمایش دادم که منفی شد خدارو شکر. الان چیکار کنم من؟ توروخدا راهنمایی کنین در ضمن من چهار ماه بعد از نوبت دوم واکسن هپاتیت ب (یک ماه دیگه باید نوبت سوم رو بزنم) ازمایش anti hbs ab دادم که مقدارش یک شده یعنی تیتر هپاتیتم زیر ده هستش که در برگه ازمایش نوشته منفی.
. ایا عدم تولید انتی بادی علیه هپاتیت ب میتونه به معنی این باشه که بدن من علیه اچ ای وی هم انتی بادی دیر تولید میکنه و هنوز انتی بادی نساخته؟؟؟ خوردن قر ص ویتامین e که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشه، ایا تولید انتی بادی اچ ای وی رو تسریع میکنه؟؟ من اگر بخام سر شش ماه یعنی ده روز دیگه هم ازمایش بدم، به نظرتون ازمایش pcr rna بهتره یا نسل چهار که دیگه خیالم راحت شه؟ من متاهلم اقای دکتر و این اولین و اخرین اشتباه من بود. ازتون خواهش میکنم با دقت بخونین و به تفکیک پاسخ بدین و راهنمایی کنین. خدا خیرتون بده

پاسخ
سلام امیرعلی جان
از نظر اچ‌آی‌وی نیاز به آزمایش بیش‌تر نیست و منفی است. در مورد هپاتیت ب باید نوبت سوم واکسن هم تزریق شود. در افراد عادی کنترل سطح آنتی‌بادی هپاتیت ب توصیه نمی‌شود.
نا شناس
سلام اقای دکتر خسته نباشین.من همون‌موردیم که تاتو انجام دادو تادشیش ماه همه ازمایشام منفی بوده به جز پی سی ار کمی که بارعدد ویروسی کمی روزده بود ولی مرکز مشاوره باتوجه به ازمایشات دیگمم گفتن من منفی هستم وشیش ماهم ازمایشم منفی بوده گفتن پی سی ار مثبت کاذب داره‌.ایا بنظر شخص خودشما هم‌من منفی هستم؟وخیالم راحت باشه؟؟یه دنیا ممنون از لطفتون

پاسخ
سلام
لطفاً نتیجه پی‌سی‌آر و محدوده مرجع (نرمال) آن را همراه با واحد (unit) که در برگ جواب قید شده بفرمایید.
مریم
سلام جناب دکتر
شبتون بخیر
آقای دکتر من مدتیه بدنم به شدت گرم میشه یعنی قسمت بالاتنه بدنم وقتی دستمو رو شکمم میذارم وبه خصوص طرف قلبم وحتی پشت گردنم دستام گرما رو احساس میکنند یعنی از چه چیز میتونه باشه من نگران عفونت هستم میترسم ی عفونتی مثل ایدز واینا داشته باشم که خودشو نشون نمیده و ۵۰ روز بعداز ی اتفاقم ازمایش الایزا دادم منفی بود !!شما علت این گرمای بدنمو میدونید ازچی میتون باشه
ی سری چکاب کامل هم دادم جواباش به صورت زیر بود
W.B.C=5.6
SGOT=23
SGPT=16
Bilirobin Total=.97
Bilirobin Direct=.2
Bilirobin Indirect=.77
آقای دکتر باتوجه به اینا ممکنه من عفونت یا هپاتیت چیزی داشته باشم ،ممنون به خاطر صبر وشکیباییتون برای پاسخ به سوالات ما

پاسخ
سلام مریم جان
سن خود را بفرمایید.
شیما
سلام خسته نباشید.ببخشید کسانی که اچ ای وی مثبت هستند علاعمی مثله کبودی رو بدن میبینن؟بنظرتون کبودی روی بدن که خیلی زود خوب میشود چیست؟ به اندازه یک نقطه..هرجایی از بدن بزند

پاسخ
سلام سیما جان
ضایعات جلدی مختلفی در بیماران اچ‌آی‌وی مثبت ممکن است مشاهده شود ولی مختص این بیماران نیست. با این‌حال توصیه می‌کنم حتماً با یک پزشک و ترجیحاً متخصص پوست به‌طور حضوری مشورت شود و بیمار معاینه شود.
مهران ۲۱۲۱
آقای دکتر سلام مجدد و تشکر از متانت طبع و صبوریتون.
من پنج ماه پیش (سه روز کمتر) رابطه جنسی داشتم و از اونموقع تا بحال همواره ترس از ویروس hiv و hpv داشتم.

با آزمایش های:
pcr در روز نهم
رپید تست بعد از دو ماه و نیم
رپید تست بعد از چهار ماه و نیم
و الایزا نسل چهار بعد از چهار ماه و نیم و دریافت جواب منفی در همه ی این آزمایش ها خیالم راحت شد.

اما ترس من از hpv وجود داره هنوز

پنج ماه گذشته و من هنوز هیچ علامتی و زائده ی مشکوکی ندارم (با check up دکتر متخصص)

ممکنه بفرمائید حداکثر دوره ی کمون این بیماری چقدره؟
با گذشت پنج ماه چقدر امکان داره من زائده بزنم؟

خواهشمندم من رو کاملا صریح آگاه کنید چون خیلی سردرگمم و نگران.


پیشاپیش سپاس


پاسخ
سلام مهران جان
دوره نهفته زگیل تناسلی معمولاً ۲ تا ۳ ماه است ولی در موارد نادر بین ۱ تا ۲۰ ماه هم گزارش شده است. این عفونت بسیار شایع است ولی در اغلب موارد با علائم آشکار به شکل زگیل همراه نیست یعنی بسیاری از افراد متوجه بیماری خود نمی‌شوند. همچنین در اغلب موارد این بیماری خطرناک نیست و خودبخود برطرف و کنترل می‌شود. انجام آزمایش در ضایعات جلدی توصیه نمی‌شود.
کاربر
دکتر جان در پاسخ خانوم ستاره که شرایط مشابهی داشتن شما فرمودید جای نگرانی نیس و منتظر آزمایش دوم الایزا باشن که آن هم منفی هست به احتمال زیاد.تنها فرق من با ایشون اینه که باردار نیستم و جواب آزمایش الایزای دومم هم منفی شده چرا من رو با این قطعیت نمیتونید بگید ؟

پاسخ
موافقم که شرایط تقریباً مشابه دارید ولی با توجه به توصیه مرکز مشاوره که فرمودید، بنده نمی توانم خلاف آن توصیه کنم.
احمد
با سلام و خسته نباشید
http://www.aidsmap.com/about-hiv/what-window-period-hiv-testing
این سایت که کارش اطلاعات دقیق و به روز در مورد چ ای وی و ایدز هستش اعلام کرده که دوره پنجره در ژوئن 2019 به روز شده است که 99 درصد از مبتلایان به اچ ای وی با آزمایش اچ ای وی نسل چهار (از طریق خونگیری از رگ و آزمایشگاه های معتبر) در 45 روز قابل شناسایی هستند و مدت زمان 90 روز برای تکرار ان بسیار بسیار محطاتر پیش بینی شده است.
طبق بیشتر دستورالعمل ها این ازمایش 90 روزه باید بر اساس ارزیابی قرار گرفتن در یک عامل با خطر بالا باشه.
شما با این موضوع که طبق اخرین تحقیقات هست رو شما تایید میکنید؟


پاسخ
سلام احمد جان
بله، قطعاً موافقم و حتی سایت CDC که از معتبرترین منابع پزشکی جهان است طبق الگوریتم فوق دوره پنجره را 4 هفته (28 روز) اعلام کرده است. ولی همان طور که بارها در پاسخ به دوستان گفته شد، نظرات مختلفی مطرح شده و این وظیفه منابع رسمی هر کشور است که با توجه به شرایط جامعه و امکانات تشخیصی موجود، در این موارد نظر قطعی بدهند.
کاربر
دکتر جان میبخشید که من اینهمه سوال میپرسم و میخوام آخرین سوالمو از شما بپرسم بعد دو رپیت مثبت که اچ ای وی ۲ رو نشون داد و دو الایزای منفی .شما فرمودید نمیتونید قطعی جواب بدید ولی اگه پی سی ار بدیم چند درصد احتمال میدید که اون هم منفی باشه به امید خدا؟ینی احتمال شما بیشتر سمت مثبت واقعی بودن هست یا کاذب.میدونم شما نمیتونید قطعی جواب بدین ولی من دلم میخواد بدونم میتونم امیدوار باشم؟

پاسخ
در مطالعات مختلف تا بیش از 80 درصد نتایج مشکوک تست رپید در نهایت مثبت کاذب گزارش شده چون الایزا منفی بوده است. به ویژه در جوامعی که شیوع اچ آی وی پایین باشد، اگر خود فرد یا شریک جنسی وی، رفتار پرخطر یا ریسک فاکتور نداشته باشند (شریک جنسی متعدد، اعتیاد تزریقی، ...) نتیجه منفی الایزا تا حد نزدیک به قطعی قابل اعتماد است.
علی
تشکر میکنم که زود جواب سوالات رو میدید
دنبال سوالی که کردم در مورد تاریخ کاندم و...
بعد از دوماه آزمایش ab-ag داده شد که منفی بود بنظر شما وضعیت بعد از دو ماه چجوریه؟ آیا جواب میتونه نگرانی و رفع کنه یا همچنان باید یک ماه بعد آزمایش داد؟
سپاسگذارم

پاسخ
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا (ab-ag) بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است.
علی
تشکر میکنم که زود جواب سوالات رو میدید
دنبال سوالی که کردم در مورد تاریخ کاندم و...
بعد از دوماه آزمایش ab-ag داده شد که منفی بود بنظر شما وضعیت بعد از دو ماه چجوریه؟ آیا جواب میتونه نگرانی و رفع کنه یا همچنان باید یک ماه بعد آزمایش داد؟
سپاسگذارم

پاسخ
احتمال منفی کاذب نسل چهارم الایزا بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است.
کاربر
دکتر جان خب اچ ای وی دو در کشور ما خیلی کم هست پس میشه با این توصیف دلخوش به الایزای منفی باشیم و رپیتو چشم پوشی کنیم؟

پاسخ
اطلاع قطعی ندارم. بر اساس گزارش سازمان جهانی سلامت (http://gamapserver.who.int/mapLibrary/Files/Maps/HIV_all_2016.png) در سال 2016، ایران در ردیف کشورهایی است که تعداد مبتلایان به اچ آی وی در آن بین 300 تا 500 هزار نفر برآورد شده است. اگر چه میزان مبتلایان در ایران در سال‌های گذشته نسبت به میانگین جهانی کم بوده‌، اما نگرانی هایی مطرح شده که این عفونت در میان جوانان، زنان و همچنین کودکان کار در حال افزایش باشد. امید است با اجرای برنامه های غربالگری و بیماریابی، آمار دقیق تری از این عفونت در کشور ارائه شود.
مهتاب
سلام دکترعزیز.در پاسخ به یکی از عزیزان که فرمودن چرا رپیت هربار مثبت میشه الایزا منفی شما فرمودید ممکنه خطا در گرفتن تست باشه خواستم بپرسم ی قطره خون گرفتن و روی تست انداختن چقد سخته که هربار باید با مشکل روبرو بشه.؟سوال بعدی این عفونتهایی که ممکنه باعث مثبت شدن رپیت بشه چی هست و اینا الایزا رو مثبت نمیکنه؟شما فرمودید رپیت نتیجه منفی کادب کمتر داره پس شاید الایزا منفی کادب میشه درسته؟

پاسخ
سلام مهتاب جان
در این موارد نمی توان حکم کلی داد. بهتر است پرسش خود را به طور مشخص با ذکر جزئیات بیان فرمایید. مطالعات محدودی درباره موارد مثبت کاذب انجام شده و مشکلات تکنیکی و خطاهای مختلف و در نهایت انواع بیماری های عفونی (ویروسی) یا اختلالات خودایمنی به عنوان علت احتمالی مطرح شده است. به طور کلی، توجه کنیم که با وجود پیشرفت چشمگیر در سال های اخیر، بسیاری از جنبه های عفونت اچ آی وی و بیماری ایدز همچنان ناشناخته باقی مانده است. و در نهایت، الگوریتم فوق و توصیه های منابع علمی مختلف، هیچ یک 100 درصد نیست و به طور مداوم تغییر می کند.
علی
سلام جناب خسته نباشید
یه رابطه داشتم که با کاندم بود و در نهایت هم کاندم رو چک کردم و سوراخ یا نشتی نداشت فقط از این بابت نگرانم که به تاریخ کاندم دقت نکردم آیا اگه تاریخش گذشته باشه نیاز به آزمایش هست یا همین که پاره نشد یا سوراخ نبود کافیه ؟ ممنون میشم جواب بدید

پاسخ
سلام علی جان
در صورتی که بقیه عوامل خطرساز (زخم، بیماری آمیزشی هم زمان و ...) وجود نداشته باشد، خطر سکس بدون انزال در حد صفر گزارش شده است.
خطر انتقال در صورت انزال در رابطه واژینال حدود 2 درصد و در رابطه مقعدی حدود 20 درصد است. کاندوم در صورتی که هیچ تماسی با مایع منی اتفاق نیفتد جلوی انتقال اچ آی وی را می گیرد. کارایی کاندوم در جلوگیری از سرایت اچ آی وی در صورت استفاده صحیح 100 درصد است. به هر حال، تنها راه اطمینان در صورتی که همچنان نگران هستید این است که آزمایش بدهید.
علی
سلام
ببخشید دکتر ازمایش اچ ای وی الایزا نسل سوم بعد از سه 110روز چقدر اعتبار دارد؟ چون اول ب من گفتن نسل چهار ولی رو برگه نوشته بود نسل سوم.


پاسخ
سلام علی جان
بر اساس بیشتر توصیه ها نتیجه منفی آزمایش شما قابل اعتماد است ولی به نظر برخی منابع بهتر است به فاصله 6 ماه پس از تماس، آزمایش تکرار شود.
شادی
سلام اقای دکتر خسته نباشین.من شش ماه پیش درجای کاملا بهداشتی تاتو داشتم ولی بدلیل فوبیا و وسواس ب انواع بیماری ها مخصوصا اچ ای وی تا چهارماه چندبار ازمایش انتی بادی وانتی ژن دادم منفی بود بعد می سی ار کمی دادم که در کمال ناباوری بار ویروسی کمی روزده بود به مرکز مشاوره بیماری ها مراجعه کردم انها هم ازمن رپید گرفتن هم ازمایش خون که بعد ارچندهفته اوند ومنفی بود سرشش ماه هم بازازمایشم منفی بود.دکتر اونجا گفت ازمایش پی سی ار مثبا کاذب زیاد داره ومثبت کاذب بوده ومن مبتلا نیستم.نطرشما چیست شب وروز ندارم

پاسخ
سلام شادی جان
آزمایش شما منفی است و جای نگرانی نیست.
کاربر
دکتر جان من به مراکز مشاوره زنگ که زدم یکی از مراکز میگه رپیت دوبار مثبت شده و اصلا توجهی به اینکه الایزا هم دوبار منفی شده توجهی ندارن دلیلش چیه؟مگه تو مراکز مشاوره الایزایی که میگیرن نتیجه قطعی نداره که نمیتونن بهش اعتماد کنن؟خب اگه به جواب منفیه الایزاشون اعتمادی ندارن چرا الایزا میگیرن؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
از دستورالعمل مراکز مشاوره مطلع نیستم ولی به عرایض بنده در پاسخ به پرسش پیشین خود توجه کنید. موضوعات آماری دارای جنبه های مختلف هستند. یکی از جنبه های اصلی آن، توجه به خصوصیات جمعیتی است. مثلاً شیوع عفونت اچ آی وی در جمعیت های مختلف، متفاوت است و این واقعیت می تواند روی نتایج تست های غربالگری تأثیر بگذارد. و یا در برخی جمعیت ها، خطر اچ آی وی بیشتر است، مثلاً مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی و یا زندانیان و برخی گروه های دیگر، از نظر اچ آی وی، پرخطر هستند و روش غربالگری نیز در این گروه ها می تواند متفاوت باشد. بیشتر منابعی که بنده به آن ها دسترسی دارم، مربوط به جمعیت های غیر از کشور ایران است. نمونه آن الگوریتم فوق است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آمریکا در ماه ژوئن 2014 برای تشخیص آزمایشگاهی HIV در جمعیت عادی ارائه داد و آخرین نسخه موجود از این الگوریتم است. مطالعات مدون در ایران انجام نشده و یا اگر انجام شده، بنده از آن بی خبر هستم. به همین دلیل، اگر در مرکز مشاوره به کسی توصیه ای می شود، ممکن است این توصیه بر اساس اطلاعاتی باشد که بنده از آن خبر ندارم. امیدوارم توضیحات بنده قانع کننده باشد.
کاربر
سلام و وقت بخیر.من همچنان از خودم میپرسم چرا متخصص عفونی به من گفتن بعد نتیجه ی دو الایزای منفی که قبلش دو رپیت مثبت بود گفتن مشکلی نیست ولی سایت پیشیگیری گفتن به مرکز برم و در تماسی که داشتم یکی از مراکز گفت باید پی سی ار انجام بشه ولی بعد حرف زدن با متخصص یکی دیگه از مراکز گفتن مشکلی نیست.همه میگن الایزای چهار معتبرتر هست پس چرا با قطعیت نمیگن مشکلی نیست؟شما هم که با وجود اینهمه سابقه فرمودین مشکلی نیس من زندگیم تباه شده تو رو خدا جوابی بدین که خیالم راحت بشه و دیگه دنبال حرف متخصصا و پزشکای دیگه نباشم.

پاسخ
سلام دوست عزیز
از دستورالعمل مراکز مشاوره مطلع نیستم ولی به عرایض بنده در پاسخ به پرسش پیشین خود توجه کنید. موضوعات آماری دارای جنبه های مختلف هستند. یکی از جنبه های اصلی آن، توجه به خصوصیات جمعیتی است. مثلاً شیوع عفونت اچ آی وی در جمعیت های مختلف، متفاوت است و این واقعیت می تواند روی نتایج تست های غربالگری تأثیر بگذارد. و یا در برخی جمعیت ها، خطر اچ آی وی بیشتر است، مثلاً مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی و یا زندانیان و برخی گروه های دیگر، از نظر اچ آی وی، پرخطر هستند و روش غربالگری نیز در این گروه ها می تواند متفاوت باشد. بیشتر منابعی که بنده به آن ها دسترسی دارم، مربوط به جمعیت های غیر از کشور ایران است. نمونه آن الگوریتم فوق است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آمریکا در ماه ژوئن 2014 برای تشخیص آزمایشگاهی HIV در جمعیت عادی ارائه داد و آخرین نسخه موجود از این الگوریتم است. مطالعات مدون در ایران انجام نشده و یا اگر انجام شده، بنده از آن بی خبر هستم. به همین دلیل، اگر در مرکز مشاوره به کسی توصیه ای می شود، ممکن است این توصیه بر اساس اطلاعاتی باشد که بنده از آن خبر ندارم. امیدوارم توضیحات بنده قانع کننده باشد.
زیبا
هربار که این سایتتونو میخونم و آروم میگیرم از خدا میخوام بهتون سلامتی و آرامش بده واقعا ممنونم
کاربر
دکتر جان سلام مجدد.توی اینترنت و سایتهای معتبر نوشته بودن که پی سی ار منفی کاذب زیاد داره و جواب پی سی ار رو با الایزا میسنجن.سوال اینجاست که در مراکز مشاوره درصورت مثبت رپیت و منفی الایزا چرا پی سی آر میگیرن؟و اینکه پی سی آری که با الایزا سنجیده میشه اینجا چه نقشی داره؟
ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
برای روشن شدن قضیه باید به دو اصطلاح آماری حساسیت و ویژگی تست ها توجه کنیم. طبق الگوریتم فوق، جایگاه آزمایش پی سی آر در تشخیص اچ آی وی مشخص است. به طور خلاصه، آزمایشی برای شروع غربالگری مناسب است که حساسیت بالایی داشته و موارد منفی کاذب آن پایین باشد. الایزا این خصوصیت را دارد. مشکل بسیاری از تست های غربالگری این است که ویژگی بالایی ندارند و موارد مثبت کاذب در آن ها زیاد است. بنابراین ناچاریم برای تأیید صحت نتایج مثبت، از روش های تأییدی مانند آزمایش افتراقی و یا پی سی آر استفاده کنیم.
زیبا
سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز.ببخشید خواستم بپرسم تخصص شما در چه زمینه ای هست؟و اینکه آیا شما هم مث نیروهایی که در مراکز مشاوره و بیماریهای رفتاری کار میکنن کلاسهایی در خصوص ایدز میگذرونید؟
ممنونم

پاسخ
سلام زیبا جان
بنده پاتولوژیست هستم و تخصص بنده در تشخیص آزمایشگاهی است. منظورتان را از کلاس هایی که فرمودید متوجه نشدم ولی علاوه بر دوره هایی که در زمان آموزش دستیاری تخصصی در دانشگاه و مراکز بیمارستانی و مراکز دیگر مانند انستیتو پاستور و سازمان انتقال خون گذرانده می شود، شرکت در کلاس های بازآموزی نیز پس از فارغ التحصیلی برای همه پزشکان الزامی است و خود اینجانب نیز همواره تلاش کرده ام حتی المقدور ارتباطم را با مجلات مختلف پزشکی و سایت های معتبر حفظ کنم.
محمد
سلام
خسته نباشید
با تشکر از تمام زحمات شما
طبق نظر شما و تمام متخصصان ایدز در دنیا دوره پنجره ازمایش نسل چهار در کمترین 10 و در بیشترین دوره پنجره 28 روزه ولی تاکید بر 90 روز یا سه ماه تکرار است .خوب از همون اول میگفتید دوره پنجره 90 روزه است چرا مدت زمان پنجره 10تا28روزاعلام میکنید..اینجوری مردم با استرس 3 و 6 ماه زندگیشون جهنم میشه . با این تاکید بر 3 و 6 ماه انچنان تغییری در ازمایش نسل سه وچهار به وجود نیومده اخه دوره دوتاشون 90 روزه.این مطلب دزست نیست؟

پاسخ
سلام محمد جان
حق با شما است. منابع علمی جهان به طور عمده در کشورهای پیشرفته به ویژه ممالک اروپایی و آمریکا متمرکز شده و این دستورالعمل ها نیز مختص آن مناطق است ولی چون در کشورهای دیگر چنین منابع واحد و مستقلی وجود ندارد به ناچار از دستورالعمل های کشورهای پیشرفته و یا در نهایت از دستورالعمل های سازمان سلامت جهانی (WHO) استفاده می شود. مشکلی که در این رویه وجود دارد این است که یکسان نیست چون به دستورالعمل های مختلف مراجعه می شود.
مهدی
باسلام جناب آقای دکتر . اینکه گفته میشه ممکنه تا5 سال تو ازمایش مشخص نشه کسی اچ ای وی دارد یا نه درست هست؟ در ضمن کلیه آزمایشات بنده تا10ماه منفی بود. اما روی زبانم بار جمع میشه که با مسواک میره . اوایل هم زیر گلوم باد کرده بود . حقیقت اینه که دکترها قطعی پاسخ نمیدهند

پاسخ
سلام مهدی جان
چنین مطلبی درست نیست. حداکثر مدت دوره پنجره برای الایزا در منابع مختلف تا 6 ماه گزارش شده است.
کاربر
سلام جناب دکتر.ببخشید اگه مثبت رپیت با مثبت الایزا تفاوت چندانی نداره پس چطور در پاسخ به کسی که گفتن دوبار رپیت مثبت شده و دوبار الایزا منفی شما فرمودید مشکلی نیست؟
ممنونم از وقتی که میگذارید تا استرس ما رو از بین ببرید

پاسخ
سلام دوست عزیز
در بحث مزبور، نتیجه منفی مورد نظر بود.
محمد
سلام.
ایا این امکان دارد که شخص ویروس اچ ای وی بگیره و سیستم بدنش ویروس رو بکشه و باز بتونه به دیگری سرایت بده

پاسخ
سلام محمد جان
چنین موردی تاکنون گزارش نشده است.
هادی
سلام و خسته نباشید. من مبتلا به اچ ای وی هستم میخواستم بدونم در آزمایش های بار ویروسی از سرنگ یکبار مصرف استفاده می شود یا چون مبتلا هستیم ملاحظه نمیشود؟

پاسخ
سلام هادی جان
برای همه آزمایش ها از سرنگ یکبارمصرف استفاده می شود.
مهران۲۱۲۱
سلام اقای دکتر من نه روز بعد از سکس محتفظت نشده ازمتیش می سی ار ار ان ای دادم که منفی بود، دو ماه و نیمِ بعد در مرکز بهداشت تست رپید(کیت نسل سه)دادم بازم منفی بود و چهار ماه و نیم بعد بازم رپید تست دادم(نسل سه)باز هم منفی بود....آیا کافیه یا باز باید آزمایش بدم؟

پاسخ
سلام مهران جان
آزمایش بیشتر لازم نیست.
مهران۲۱۲۱
سلام آقای دکتر لطفا من رو هم راهنمایی کنید.

من نُه روز بعد از رفتار پرخطر و رابطه جنسی محافظت نشده م آزمایش آر اِن اِی پی سی آر دادم(در یک آزمایشگاه معتبر ) که جواب منفی بود؛ دو ماه و نیم بعد از رفتار پرخطر م به مرکز بهداشت غرب تهران مراجعه کردم و تست رپید دادم و باز هم جواب منفی بود ( مطلع شدم که کیت هاشون نسل سه هست) چهار ماه و نیم ماه بعدم به مرکز بهداشت غرب مراجعه کردم و باز با همون کیتِ نسل سه(رپید) تست دادم و باز هم جواب منفی بود. به نظر شما شما باز هم لازمه آزمایشی بدم؟من شب و روزم سیاه شده کاملا.
ممنون ازتون

پاسخ
سلام مهران جان
آزمایش بیشتر لازم نیست.
محمد رضا
سلام اقای دکتر من بعد از ۲۸ازمایش hivنسل چهار دادم منفی بود و‌ بعد از چهار ماه. اچ ای وی انتی بادی دادم. اونم منفی کی دوباره باید تکرار شود

پاسخ
سلام محمدرضا جان
از نظر بیشتر منابع، نیاز به تکرار نیست.
سحر
من شرمندم اینقدر سوال میکنم
آقای دکتر تو آزمایش الایزا نسل چهار جواب منفی کاذب هم داریم وچه موقع منفی کاذب میشود؟؟؟؟

پاسخ
موارد منفی کاذب بسیار نادر است.
نازنین
سلام مجدد WBC=9500
Platelets=283000 و 50=Neutrophils و lymphocytes=45 این مقادیر سه ماه قبل هستش
و مقادیر جدید:WBC=7900
Platelets=247000 وNeutrophils=60 وlymphocytes=35

پاسخ
سلام
تغییرات در محدوده مرجع و نرمال است.
سحر
آقای دکتر آیا امکان انتقال ویروس اچ ای وی از آن وسیله ای که هنگام تست رپید بر سر اتگشت میزنن که خون بیرون بزند هست ؟؟؟
آخه من دوهفته پیش ی تست رپید دادم
الان اقای دکتر گلو درد و درد عضلات گرفتم
میگم نکنه اون که سر انگشتم زدن خون بیرون بیاد الوده بوده

پاسخ
خیر، چنین خطری وجود ندارد.
نازنین
سلام مجدد WBC=9500
Platelets=283000این مقادیر سه ماه قبل هستش
و مقادیر جدید:WBC=7900
Platelets=247000

پاسخ
سلام
تغییرات در محدوده مرجع و نرمال است.
کاربر
سلام و خسته نباشید.دکتر در تماس تلفنی با یکی از مراکز مشاوره به من گفتن p24 آنتی ژن هر دو نوع ویروس ایدز ینی ویروس یک و دو رو تشخیص میده خواستم بپرسم درست گفتن یا خیر؟
آیا جواب مثبت الایزا معتبرتر هست یا رپیت تست؟
ممنونم

پاسخ
سلام دوست عزیز
اغلب تست‌ها هر دو نوع ویروس اچ‌آی‌وی را تشخیص می‌دهند و از نظر اعتبار تفاوت چندانی با هم ندارند.
سحر
سلام آقای دکتر
ممنون از پاسخگویی خوب شما
آقای دکتر من ۴۷ روز و۸۲ روز بعداز رابطه پرخطرم ازمایش الایزا نسل ۴ دادم ومنفی شد
اما من میترسم اقای دکتر،ِآیا تب یا آفت دهان و یا سوزن سوزن شدن دست وپا ان هم ۱ماه بعد رابطه و به مدت چند روز این دلایل باعث میشه این ویروس تووجود من باشه؟؟؟آقای دکتر ترس من ازاینه که جواب آزمایشم به صورت کاذب منفی باشه همچین احتمالی اصلا درازمایش الایزا نسل ۴ است؟؟آقای دکتر الانم بعداز ۳ماه دیروز تاالان عضلاتم گرفته وخیلی کم درد میکنه وگلومم درده این یعنی سرماخوردگیع یامن این ویروس را دارم خواهش میکنم راهنماییم کنید

پاسخ
سلام سحر جان
نتیجه منفی الایزا پس از دوره پنجره کاملاً مطمئن است و جایی برای تردید و نگرانی وجود ندارد.
نازنین
سلام وقتتون بخیر.
جناب دکتر میخاستم بدونم مصرف دارو روی آزمایش cbcتاثیر میزاره یانه؟من سه ماه قبل این ازمایش روانجام دادم.و بعد سه ماه که مجدد انجام دادم تعداد پلاکت ها و گلبول سفیدم نسبت به سه ماه قبل کاهش پیدا کرده.وچون عفونت دارم درحال حاضر قرص مترونیدازول مصرف میکنم.دلیل این کاهش میتونخ بخاطر این قرص باشه؟..اگ میشه لطف کنید راهنماییم کنید .خیلی ممنون از سایت خوبتون

پاسخ
سلام نازنین جان
نوسان در مقادیر آزمایشگاهی به طور عادی دیده می شود و دلیل بر بیماری یا غیرطبیعی بودن نیست. لطفاً نتایج سه ماه پیش و الان را در اینجا بنویسید.
محمد
سلام بی زحمت این مبع چقدر معتبره؟https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwidmoakueLkAhXJC-wKHZgTD98QFjABegQIDBAF&url=https%3A%2F%2Fwww.bag.admin.ch%2Fdam%2Fbag%2Fde%2Fdokumente%2Fmt%2Fp-und-p%2Frichtlinien-empfehlungen%2Feksg-rec-window-period-hiv-diagnosis.pdf.download.pdf%2Feksg-rec-window-period-hiv-diagnosis.pdf&usg=AOvVaw1csC2OFnHq0agmpIqvWkVY
برای شما معتبر است؟

پاسخ
سلام محمد جان
متن فوق مربوط به کشور سوئیس است و فکر نمی کنم مشکلی داشته باشد. اگر منظورتان دوره پنجره 4 تا 12 هفته برای الایزای نسل چهارم است که درست است و البته نظرات مختلفی در این باره وجود دارد. نکته دیگری که باید توجه کنیم این است که در برخی مناطق هنوز از کیت های نسل سوم و حتی پایین تر با دوره پنجره طولانی تر برای تشخیص اچ آی وی استفاده می شود و اغلب بیماران از این نکته مطلع نیستند.
سید حسین
یکی از مهمترین مشکلات مبارزه با اچ آی وی فوبیای ایدز یا به عبارتی دیگر ترس بیمارگونه از این بیماری میباشد .
متاسفانه گسترش استفاده از اینترنت ،باعث شده تا جوانان به جای آزمایش و مشاوره با مشاوران خبره به اینترنت و سایتهایی که اعتبار آنها اثبات نشده پناه ببرند و با تطبیق هر علامت کوچک بدنی خود به علائم اچ آی وی دچار وسواس شدید شوند و این در حالیست که اچ آی وی هیچ علامت اختصاصی ندارد و به جز مراحل پایانی بیماری که با بیماریهایی مثل سارکوم کاپوسی و پنومونیسیس قابل تشخیص است ،تنها راه اطلاع از سلامت یا ابتلا به ویروس اچ آی وی آزمایش خون است .در مورد تعداد آزمایش نیز نیاز به وسواس زیاد نیست و اگر تست الایزا نسل چهارم شش هفته بعد از آخرین رفتار پرخطر یا الایزا نسل سوم و ریپد تست دوازده هفته پس از رفتار پرخطر منفی باشد دیگر جای نگرانی نیست .
محمد
سلام خسته نباشین.
من بعد رابطه به فاصله ۶ ماه ۹ ازمایش الایزا نسل ۴ دادم.

اما بعد از ازمایش نهمم که بعد از شش ماه بود رفتم دکتر عمومی گفت بعد یک سال هم دوباره ازمایش بده.
ایا لازمه ازمایش بدم

پاسخ
سلام محمد جان
در هیچ منبعی به یک سال اشاره نشده است. دوره پنجره الایزا نسل چهارم در بیشتر منابع 28 روز، و در برخی منابع حداکثر تا 6 ماه عنوان شده است.
میلاد
ببخشید انقد سوال میپرسم..
تو بعضی سایتا گفته شده کعلاعمی مثل سرماخوردگی ٢ تا ٤ هفته بعد از رابطه مشکوک ب وجود میاد..
من الان ٢ ماه بعد از رابطه مشکوک سرماخوردم ایا مربوط ب اچ ای ویه یا بخاطر تغیر فصله؟
بعد از ٦٠ روز کیت های تشخیص ایدز قابل اطمینانه؟

پاسخ
علائم سرماخوردگی غیراختصاصی است و لزوماً دلیل بر عفونت اچ آی وی نیست. ملاک تشخیص، نتیجه آزمایش است.
میلاد
پس ینی من ک ٥٠ روز بعد رپید تستم منفی بوده کفایت میکنه؟
٧٠ روز بعد از رابـطه اگ منفی باشه دیگه خیالم راحت باشه؟

پاسخ
این اعداد و ارقام همه بحث آماری است و احتمال خطای نسل چهارم الایزا که از پیشرفته ترین روش های موجود است بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد گزارش شده است. بنابراین خطا با این که به حد ناچیز می رسد ولی هرگز صفر نمی شود.
میلاو
سلام خسته نباشید
ببخشید من دوتا سوال داشتم خیلی فکرم مشغوله ممنون میشم با حوصله جواب بدید
من با یه دختر رابطه مشکوک داشتم(رابطه مقعدی بود) ٣ هفته بعد از رابطه تو مراکز بهداشت با کیت تست گرفتم منفی شد..٥٠ روز بعد از رابطه هم باز رفتم با کیت تست گرفتم بازم منفی شد دیگه خیالم راحت باشه؟تو بعضی سایتا میگن دوره پنجره کیت ها ١٠ تا ٤٠ روزست من ٥٠ روز بعد جوابش منفی بوده ینی دیگه قطعیه؟
سوال دومم اینه ک دکتر خیر اندیش گفتن حجامت و سیاه دانه ایدز رو درمان میکنه تو کنفرانس این خبرو داده..من ی بار حجامت کردم و ٢٠ روزم سیاه دانه مصرف کردم احتمالش هست ک من اچ ای وی داشته باشم ولی چون حجامت انجام دادم و سیاه دانه مصرف کردم باعث شده جواب ازمایش منفی شده باشه؟
من خیلی استرس دارم کل زندگیمو نابود کرده خواهش میکنم باحوصله و کامل جواب بدید
ممنون از زحماتتون

پاسخ
سلام دوست عزیز
در برخی منابع برای اطمینان کامل توصیه به تکرار پس از 60 روز شده است. در مورد حجامت و سیاه دانه هم مطمئن باشید که هیچ تأثیری بر ایدز یا نتایج آزمایش اچ آی وی ندارند.
سید حسین
سلام مجدد خدمت آقای دکتر.
نتایج آزمایش سی بی سی مذکور بخشی از آزمایش های چکاب دوره ای میباشد .چون در حال حاضر گاهی همراه تیم کوهنوردی به بعضی کوههای ایران صعود میکنیم آزمایش های دوره ای لازم است.به نظر شما آزمایش سی بی سی در حد نرمال است ؟باز هم تشکر و عذرخواهی از سوالات مکرر .

پاسخ
سلام حسین جان
بله، نرمال است.
مریم
آیا احتمال به هپاتیت C درنزدیکی بدون دخول وفقط الت که کمی مایع قبل از انزال بهش است با واژن تماس داده شه اونم فقط دوبار؟؟ واینکه آیا هپاتیت B باعث مثبت شدن جواب آزمایش ایدز میشود؟؟

پاسخ
سلام مریم جان
شایعترین راه انتقال هپاتیت C، تماس با خون است و از راه مایع منی به ندرت اتفاق می افتد.
هپاتیت B ارتباط مستقیم با اچ آی وی ندارد.
مریم
سلام وخسته نباشید ممنون میشم منو کمک وراهنمایی کنید
من بعداز ی رابطه مشکوک البته نزدیکی بدون دخول بود و مایع منی هم برروی بدن ریخته شد ۳ هفته بعدش تب کردم وبعد ازاون نمیدونم تب بود یانه ولی دست روی شکمم که میذاشتم گرم وداغ بنظر میرسید تا حدود یک وماه و نیم ،وحتی داخل دهانمم چندتا آف زد ،من بعد از ۴۷ روز تست الایزا نسل چهار دادم و جواب منفی بود ،بعد ۷۶ روز هم تست رپید دادم بعداز ده دقیقه گفتن منفیه مارک رپید هم من از روی جلدش فقط ی SD دیدم ،به نظرتون من الان روز ۸۰ است برم ی بار دیگه الایزا بدم یا صبر کنم اخه خیلی استرس دارم نمیتونم اون ده روز رو صبر کن جواب ازمایشاتم ایا اطمینان ازسلامتی میدهد

پاسخ
سلام مریم جان
اغلب توصیه می شود که نتیجه منفی تست نسل چهارم پس از 28 روز را کافی بدانیم ولی برخی منابع، تکرار بعد از 3 و 6 ماه را هم توصیه کرده اند.
سید حسین
سلام علیکم ارادتمند شما آقای دکتر.
در جواب آزمایش سی بی سی اعداد زیر به دست آمده است .
Wbc5950
Neutrophils42.6
Lymphocytes42
Monocytes13.4
Eosinophils1.5
Basophils1.5
Rbc5.39
Hemogolobin15.7
Hematocrit44.7
Mcv82.4
Mch29.1
Mchc35.
Rdv-cv13
Platelets191
نتیجه آزمایش رو چطور میبینید ؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
نکته خاصی ندیدم
بدون شرح حال، چیزی برای گفتن ندارم.
سید حسین
سلام و عرض ادب خدمت شما دوستان عزیز و تشکر از دکتر بزرگوار که با دقت و سعه صدر به سوالات وسواسی دوستان پاسخ میدهند.
با اجازه دکتر خاطره ای از دوران پس از ترک مواد مخدر تزریقی و آزمایش های متعدد اچ آی وی که الحمدلله همگی منفی بود خواهم گفت امیدوارم که در کنترل افکار وسواسی دوستان تاثیرگذار باشد.
من مدت سه سال اعتیاد تزریقی داشتم و گاهی تزریق با سرنگ مشترک را هم داشتم تا اینکه در ماه محرم سال هشتاد و نه از طریق آشنایی با هیات های عزاداری امام حسین علیه السلام و با کمک آنها تصمیم گرفتم برای همیشه از شر این مواد لعنتی خلاص شوم.
مدت دو ماه دردهای بدنی داشتم و بعد با ترک مواد مخدر تزریقی تصمیم گرفتم برای آزمایش های تشخیصی اچ آی وی ،هپاتیت و سایر بیماری ها آزمایش بدهم .با اینکه به دفعات تزریق مشترک انجام داده بودم و احتمال بالایی برای ابتلا به ویروس اچ آی وی داشتم اما توکل به خدا و توسل به امام حسین علیه السلام قدرت و نیرویی زیادی به من داده بود و اولین آزمایش اچ آی وی را حدود شصت و شش روز پس از آخرین تزریق مشترک انجام دادم ،چون در آن روزها هنوز آزمایش الایزا نسل چهارم هنوز فراگیر نشده بود ،آزمایش الایزا نسل سوم انجام دادم و نتیجه منفی بود.خدا را شکر کردم و مسوول آزمایشگاه گفت که بهتر است یک ماه بعد هم آزمایش را تکرار کنی و من حدود چهار ماه پس از آخرین تزریق هم آزمایش اچ آی وی را تکرار کردم و باز هم منفی بود .چون عوامل خطر را داشتم با گذشت یک سال آزمایش های اچ آی وی و هپاتیت را مرتب تکرار کردم و لطف خدا شامل حالم شد و نتیجه منفی بود .در آن دوران چون به دلیل ترک مواد مخدر تزریقی ، عوارض بسیار جسمی و روانی داشتم افکار وسواسی بسیاری داشتم و تصمیم گرفتم با مشورت با یک پزشک متخصص عفونی اطلاعاتی در مورد علائم اچ آی وی به دست آورم ،پزشک متخصص عفونی در پاسخ گفتند که ویروس اچ آی وی در روزهای اول هیچ نشانه اختصاصی ندارد و تنها احتمال یک دوره گذرا و خود محدود شونده غیراختصاصی وجود دارد و تا زمانی که علائم اصلی ایدز ظاهر نشود و آن هم حداقل پنج سال تا بیش از بیست سال طول میکشد هیچ علامتی ندارد و یک آزمایش منفی پس از گذشت حداکثر 90روز برای اطمینان از سلامتی فرد کافیست .آنجا بود که متوجه شدم که نباید افکار وسواسی داشته باشم و با استرس زندگی خود را خراب کنم .
امروز با گذشت نه سال از ترک مواد مخدر ،یک زندگی سالم و بدون حاشیه به همراه توجه خاص به معنویات را دارم و گاهی به دعوت انجمن های ترک اعتیاد تجاربم را با اشخاصی که قصد ترک مواد مخدر دارند متتقل میکنم .

پاسخ
سلام حسین جان
از این که تجربه موفق خود را با دوستان به اشتراک گذاشتید، سپاسگزارم.
موفق باشید.
مهدی
باسلام خدمت شما دکتر بزرگوار ایام محرم تسلیت عرش میکنم . دکتر جان بنده که بعد از 2هفته پی سی ار منفی بودم و در هفته ششم ماه سوم ماه ششم و ماه دهم همگی ازمایشات الایزا منفی بودم ایا خیالم راحت باشد در ضمن wbcخون من ماه پیش 8.15 بود در ازمایش اخیر6.83 شده و کراتینین خون من هم بالا بود و روی زبانم لایه ای از کراتین جمع میشه ایا ارتباطی با اچ ای وی داره درضمن اگر ندارد خطرناک هست .
متشکرم

پاسخ
سلام مهدی جان
نتیجه منفی الایزا پس از 6 ماه احتمال اچ آی وی را منتفی می کند. مواردی هم که اشاره کرده اید تأثیری در این نتیجه ندارد و برای بررسی کراتی نین بالا هم توصیه می کنم به پزشک فوق تخصص کلیه یا متخصص داخلی مراجعه کنید.
احمد
سلا دکتر خسته نباشید
این مطلب چقدر می تونه درست باشه؟
A fourth-generation laboratory test is recommended in UK and US guidelines. It uses a sample of blood plasma or serum and can detect immunoglobulin G (IgG) antibodies, immunoglobulin M (IgM) antibodies and p24 viral antigen (a protein contained in HIV's viral core that can be detected sooner than antibodies). Commonly used tests of this type include Abbott Architect HIV Ag/Ab, GS Combo Ag/Ab EIA and Siemens Combo HIV Ag-Ab.

The median window period is 18 days (interquartile range 13 to 24 days). This indicates that half of all infections would be detected between 13 and 24 days after exposure.

99% of HIV-infected individuals would be detectable within 44 days of exposure.
در ۴۴ روز پس از تماس مشکوک ۹۹ درصد عفونت قابل شناساییست با نسل چهار.درسته
اینم منبع:https://www.aidsmap.com/about-hiv/what-window-period-hiv-testing

پاسخ
سلام دوست عزیز
گفته ایشان قطعاً صحیح است. به هر حال نظرات مختلفی وجود دارد و آن 6 ماه هم از منبع معتبری نقل شده است. نکته در این جاست که باید دستورالعمل واحدی در هر کشور موجود باشد تا همگان به آن رجوع کنند. چنین دستورالعملی متأسفانه در ایران وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد جامع و کامل و به روز نیست.
سید حسین
سلام و عرض ادب خدمت شما دکتر بزرگوار .این گفته متخصص فلوشیب عفونی است .
بر اساس گزارشات کاملا علمی و تایید شده آنتی بادی اختصاصی اچ آی وی در بیش از نود و نه درصد اشخاص مبتلا پس از گذشت هشت هفته از ورود ویروس به بدن به صورت کاملا مطمئن قابل تشخیص است و اگر مدت زمان سه ماه را برای آزمایش اچ آی وی در نظر میگیرند به خاطر آن دسته بسیار معدود از اشخاصی است که تولید آنتی بادی در بدن آنها به زمان بیشتری نیاز دارد .طرح زمان شش ماه برای آزمایش آنتی بادی اچ آی وی مربوط به تست های دهه هشتاد میلادی است که در آن زمان آزمایش های اچ آی وی دقت کافی نداشتند و اکثر منابع مطرح کننده عدد شش ماه مربوط به دهه هشتاد میلادی است .
در حال حاضر حتی آزمایش های سریع اچ آی وی پس از گذشت هشت هفته دقت بیش از نود و نه درصد دارند .ضمن اینکه الایزای نسل چهارم به دلیل قابلیت شناسایی آنتی ژن p24پس از گذشت یک ماه تقریبا قطعی است .
این نظر را چقدر تایید میکنید ؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
گفته ایشان قطعاً صحیح است. به هر حال نظرات مختلفی وجود دارد و آن 6 ماه هم از منبع معتبری نقل شده است. نکته در این جاست که باید دستورالعمل واحدی در هر کشور موجود باشد تا همگان به آن رجوع کنند. چنین دستورالعملی متأسفانه در ایران وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد جامع و کامل و به روز نیست.
امیر
سلام اقای دکتر.
اگه واکسن انفلوانزا یا هپاتیت بی زده باشیم جواب آزمایش مثبت کاذب میشه؟ودر صورت مثبت شدن بصورت کاذب با آزمایش دیگری مثبت بودن رو رد میکنن؟

پاسخ
چنین مواردی به ندرت گزارش شده ولی با روش های پیشرفته فعلی رو به کاهش است. الگوریتم بالا عمدتاً با همین هدف طراحی شده است.
Reza
سلام دکتر
مدتی پیش آزمایش الیزا دادم که توی برگه نوشته بود immonency test(ab &ag این یعنی نسل چهارم؟ یا ممکنه نسل سه باشه؟ در جواب هم نوشته بود negetiv و عدد یا شماره از درصد و چیزی ننوشته بود فقط نوشته منفی
مرسی

پاسخ
سلام
آنتی ژن و آنتی بادی نسل چهارم و نتیجه آن هم منفی است.
Reza
سلام دکتر
مدتی پیش آزمایش الیزا دادم که توی برگه نوشته بود immonency test(ab &ag این یعنی نسل چهارم؟ یا ممکنه نسل سه باشه؟ مرسی

پاسخ
سلام
آنتی ژن و آنتی بادی نسل چهارم است.
امیر
باسلام و عرض خسته نباشید.
آقای دکتر سوال من اینه که ممکنه ویروس اچ ای وی واردبدن یک فرد معمولی بشه اما بدن هرگز آنتی بادی تولید نکنه و جواب آزمایش بصورت کاذب منفی باشه.یا اینکه تولید آنتی بادی توسط بدن(( قطعا ))بعد از دوران پنجره انجام میشه؟

پاسخ
سلام امیر جان
چنین امکانی عملاً وجود ندارد.
B
سلام خسته نباشید
طی یه رابطه از کاندم استفاده شده و کاندم شفاف و با نگاه چشمی بدون نشتی و سوراخ بوده اما از تاریخ کاندم مطلع نبودم
آیا امکان داره از کاندم ویروسی عبور کنه ؟ آزمایش بعد دوماه چقدر می‌تونه مطمئن باشه؟ مرسی

پاسخ
سلام
کارایی کاندوم در جلوگیری از سرایت اچ آی وی در صورت استفاده صحیح 100 درصد است. نتیجه منفی الایزای نسل چهارم پس از 2 ماه احتمال ابتلا را قطعاً رد می کند.
احمد
بعد از 46 روز رفتار پر خطر ازمایش نسل چهار (hiv 1 &2 و p24)منفی این‌جواب چه قدر می تونه درست باشه.من هیچ یک‌از علایم رو هم نداشم.دکتر متخصص داخلی و دکتر آزمایشگاه گفتن دیگه نیاز به آزمایش نیست اما من هنوز استرس دارم

پاسخ
مطابق بیشتر منابع، همین طور است. ولی برخی معتقدند بهتر است آزمایش به فاصله 6 ماه پس از تماس تکرار شود.
simin
سلام آقاي دكتر
ميخواستم بدونم آيا در ترشحات قبل از انزال هم ويروس وجود دارد؟ و آيا امكان سرايت در آن وجود دارد؟ اگر از كاندوم استفاده كرده باشيم اما بعد از اين ترشحات ، ويروس مناقل ميشود؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
مایعی که پیش از انزال از پیشابراه و آلت مرد خارج می شود و اصطلاحاً مایع پیش-انزالی (pre-ejaculate) نام دارد توسط غدد کوپر (Cowper) ترشح شده و شفاف و آبکی و معمولاً کم حجم است ولی گاهی ممکن است حجم آن تا 5 میلی لیتر هم باشد. وظیفه اصلی این مایع ایجاد لغزندگی است.
در مورد سرایت اچ آی وی از طریق این مایع مطالعات محدودی انجام شده و در مجموع می توان گفت با توجه به غلظت پایین ویروس خطر بسیار اندکی برای سرایت اچ آی وی از مرد به زن توسط مایع پیش انزالی وجود دارد. البته باید توجه شود که مایع شفاف باشد و از هر گونه ترشح خونی یا چرکی افتراق داده شود. آلودگی خونی یا چرکی احتمال انتقال اچ آی وی را افزایش می دهد.
مرتضی
با سلا ...من امروز واکسن هپاتیت را زدم ...می خوام برم تست hiv با الایزا بدم
..ایا واکس هپاتیت می تواند تو نتیجه ازمایش hiv تاثیر بگذارد تو برخی سایت های خارجی گفته شده نتیجه مثبت کاذب میده بعضی اوقات اگه واکسن به تا زدگی زده باشین ...ایا واقعا تاثیر می گذارد روی نتیجه ؟

پاسخ
موارد مثبت کاذب آزمایش اچ آی وی در سال های گذشته بیشتر گزارش می شد ولی با پیشرفت روش های تشخیص، در حال حاضر این موارد بسیار کمتر شده است. به هر حال، الگوریتم تشخیص اچ آی وی به همین منظور طراحی شده تا نتایج مثبت کاذب را به صفر برساند.
حمید
سلام ببخشید من باز مزاحم شدم دکترجان این رپید تست های اچ آی وی رو سازمان بهداشت جهانی توزیع میکنه دیگه درسته؟ این کیت ها ک شامل تحریم نمیشن؟ اگه زیر نظر سازمان بهداشت جهانی باشه باید قابل اعتماد باشه و نتیجه کاذب کمی داشته باشه

پاسخ
اصولاً واردات کیت با نظارت دقیق دولت ها انجام می شود.
حمید
با سلام و خسته نباشید
دکترجان یه مساله ای فکر منو مشغول کرده من تو سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز و سایت های دیگه که سر میزنم خیلی از افراد هستند که بعد از رابطه علائم اچ آی وی رو دارن مثل نوروپاتی و راش پوستی و گلو درد ولی آزمایش هاشون بعد از دوره پنجره 3 و 6 ماه منفی هستش ولی از علائم شکایت دارن و با مراجعه به پزشک دلیلی براش پیدا نکردن چطور میشه دقیقا بعد از رابطه همه علائم ایجاد بشه و تمام به اچ آی وی مربوط باشه ولی آزمایش ها منفی باشن؟من خودم بعد از رابطه نوروپاتی شدید داشتم تا چندین ماه و خارش و جوش پوستی و زخم زبان ولی تا 7 ماه بیشتر از 20 تا ازمایش اچ آی وی الایزا نسل 4 و 3 و رپید دادم و منفی بودن با این وجود به آزمایش ها میشه اعتماد کرد؟ امکان داره بخاطر تحریم کیت ها مشکل داشته باشن؟یخورده مشکوک نیست این علائم و نتیجه آزمایش ها؟ من واقعا سر در گم شدم میخوام ازدواج کنم ولی با این شرایط نمیتونم تصمیم بگیرم

پاسخ
سلام حمید جان
عفونت اچ آی وی و حتی بیماری ایدز (مرحله پیشرفته عفونت نامبرده) هیچ علامت اختصاصی ندارد و همه مواردی که اشاره کردید ممکن است در بیماری های مختلف دیده شود.
نتیجه منفی الایزا پس از اتمام دوره پنجره، احتمال ابتلا به اچ آی وی را قطعاً رد می کند.
نازنین
ببخشیددوباره سوال میپرسم.واقعااین اچ ای وی ذهن آدمو ب سمت همه چی میبره..اقای دکتریعنی اگر شش ماه بگذره دیگه کافیه برای انجام تست اچ ای وی و هپاتیت؟میتونیم شش ماه بعدازرفتارپرخطر ازمایش هپاتیت و اچ ای وی رو باالیزا انجام بدیم یاباید با پی سی آر باشه؟اگ‌ همزمان دوتاش توی بدن باشن با الیزا نشون میدن بعد شش ماه؟خیلی ممنون

پاسخ
نتیجه منفی پس از اتمام دوره پنجره، اطمینان بخش است و الایزا تنها روش تأیید شده برای غربال گری است.
مرتضی
با سلام من یه ازمایش الیزا نسل چهار دادم بعد از دوماه ...جواب ازمایش negative (0.3 شده ....این عدد 0.3 نشانه چیه ایا نشانه وجود انتی بادی نیست ...این عدد خیلی فکرمو مشغول کرده نکنه انتی باده در حال رشد باشه هنوز

پاسخ
سلام مرتضی جان
این نتیجه منفی است و جای نگرانی ندارد.
متأسفانه استاندارد خاص و ثابتی برای گزارش نتایج آزمایش وجود ندارد و مشکلی که برای شما پیش آمده بسیار شایع است و باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. اصولاً نتیجه آزمایش‌هایی مانند اچ‌آی‌وی باید به شکل شفاف و منفی یا مثبت یا نهایتاً مشکوک گزارش شود.
سپیده
دکتر جان آزمایش HIVدادم
HIV Ab I+II
Result: 0.390
Negative<0.9
به روش ECL
نگران هستم‌ چون عدد داده لطفا راهنمایی کنید این مقدار عددی که دارم چی هست
و سوال دوم ECLبهتر از الایزاست؟

پاسخ
سلام سپیده جان
این نتیجه منفی است و جای نگرانی ندارد.
متأسفانه استاندارد خاص و ثابتی برای گزارش نتایج آزمایش وجود ندارد و مشکلی که برای شما پیش آمده بسیار شایع است و باعث نگرانی بی‌مورد می‌شود. اصولاً نتیجه آزمایش‌هایی مانند اچ‌آی‌وی باید به شکل شفاف و منفی یا مثبت یا نهایتاً مشکوک گزارش شود.
ای‌سی‌ال یا الکتروکمی‌لومینسانس از نظر نتایج تفاوت چندانی با الایزا ندارد.
نازنین
سلام اقا دکتر.ازمایش اچ ای وی انتی بادی درهرزمانی برای تشخیص میشه استفاده کرد؟یعنی بعداز شش ماه مشکلی نداره انجام بدی یا حتما باید قبل شش ماه باشه.روش pcrبهتره یا انتی بادی ؟.طولانیترین دوره پنجره اچ ای وی چندماه هست بعضی منابع نوشتن تایکسالم ممکنه انتی بادی تولید نشه.تکلیف چیه.واینکه میگن اگه سیستم‌ایمنی فردی ضعیف باشه انتی بادی ممکنه دیرتر تولید بشه ازکجابدونیم سیستم ایمنی ضعیفی داریم یانه.ازروی تعدادگلبولهای سفید مشخص نمیشه؟لطفا راهنمایی کنید ممنونم‌از شما بابت وقتی ک میزارید.

پاسخ
سلام نازنین جان
انجام آزمایش اچ‌آی‌وی در هر زمانی بلامانع است. در حال حاضر، روش الایزا برای شروع غربال‌گری توصیه می‌شود. مراحل بعدی در صورت نتایج مثبت، شامل تست افتراقی و بعد پی‌سی‌آر است. دوره پنجره در الایزای نسل چهارم ۲۸ روز است ولی در برخی منابع تکرار آزمایش پس از ۳ و حداکثر ۶ ماه هم توصیه شده است و این قاعده عمومی است. منظور از نقص ایمنی موارد شدید است که بسیار نادر است و نباید آن را با ضعف عمومی که به‌طور شایع مشاهده می‌شود اشتباه کنیم.
علی
سلام
ببخشید دکتراین ازمایش HIV1_2Ab_ag 4thهمون الایزا نسل چهارمه؟ من بعد 50روز این ازمایش رو دادم منفی بود خدارو شکر بازم نیازه ازمایش بدم

پاسخ
سلام علی جان
بله، همان است. طبق بیش‌تر دستورالعمل‌ها، دوره پنجره برای نسل چهارم ۲۸ روز است. ولی برخی منابع، تکرار آزمایش پس از ۳ و ۶ ماه را همچنان توصیه می‌کنند.
سپیده
دکتر جان این رپید تست هایی ایدز که توی مراکز بهداشت به صورت رایگان برای مراجعه کننده هایی ک میخوان ازمایش ایدز بدن انجام میشه قابل اطمینان هست؟
و اینکه چون تست رپید هست بعد ار( چند وقت) انجام بشه قابل اطمینانه جوابش ؟؟؟

پاسخ
نتایج منفی تست رپید کاملاً قابل اعتماد است. زمان انجام و دوره پنجره آن هم مشابه الایزا است.
مینا
سلام دکتر خسته نباشید.دکتر برادرمو بردیم کلونوسکوپی کردیم بعد که به هوش اومد رو ی صندلی نشست که نفر قبلی نشسته بود و خون ریزی داشت و رو صندلی خون ریخته بود داداشم لباسای مخصوص اونجا تنش بود ولی خب خیس شد آیا امکان این بیماری وجود داره خدای نکرده؟

پاسخ
سلام مینا جان
تماس از راه پوست زخمی یا خراش های پوستی یا مخاطی با سطوح یا مایعات آلوده به خون، یکی از راه های انتقال اچ آی وی است. البته میزان خطر پایین است ولی برای اطمینان توصیه می شود که اقدامات احتیاطی شامل آزمایش اچ آی وی انجام شود.
سپیده
دکتر جان ببخشید چند وقته دیگه برم hpvتایپینگ انجام بدم که مشخص بشه خدای نکرده گرفتم یا نه؟ یعنی تا چند وقت بعد رابطه جنسی توی hpvتایپینگ واژنی مشخص میشه؟
سوال دوم برای hpvدهانی باید چه ازمایشی انجام بدم?

پاسخ
در حال حاضر تنها موردی که انجام آزمایش اچ پی وی حتی در افراد سالم و بدون ضایعه (زگیل) فعال توصیه شده در غربالگری سرطان دهانه رحم (سرویکس) زنان است که هم زمان با آزمایش پاپ اسمیر انجام می شود.
در سایر موارد مانند مردان بدون علامت یا مردان و زنانی که مبتلا به ضایعه فعال دهان یا آلت تناسلی یا مقعد مشکوک به اچ پی وی هستند، آزمایش اچ پی وی توصیه نمی شود.
امیر علی
سلام آقای دکتر. خسته نباشین
یه سوال برام پیش اومده اگر راهنمایی کنین ممنون میشم.
من بعد از یک رابطه چند ثانیه اورال که یه خانم برام انجام داد به دلیل مریضی وسواس از هفته سوم تا انتها ماه چهارم تقریبا هر هفته آزمایش اچ ای وی دادم.
در روزهای 17و 24و 45و 73 نوع آزمایش pcr rna بود و بقیه نسل سه و چهار با روش الایزا و clia.
هپاتیت بی و سی هم بعد دو ماه و بعد سه ماه منفی شد
بعد نتیجه منفی ماه سوم در انتقال خون ، خون اهدا کردم که خدارو شکر سالم بودم و چندین متخصص عفونی گفتن نیازی به پیگیری از اول نبوده و نیست.
الان یه شکی تو دلم افتاده اونم اینکه ایا ممکنه به دلیل اینهمه آزمایش دادن و از دست دادن خون غلظت انتی بادی و انتی ژن در خونم کم شده به گونه ای که قابل تشخیص نبوده؟ اخه میگن بدن بعد از از دست دادن خون مجدد خون تازه تولید میکنه و اون خون تازه دیگه خب انتی بادی و انتی ژن نداره که.
نمیدونم تونستم منظور سوالمو برسونم یا نه.
یه دنیا ممنون بابت راهنمایی و پاسخگوییتون
خدا خیرتون بده

پاسخ
سلام امیرعلی جان
آزمایش مکرر، خونریزی و یا اهدای خون هیچ تأثیری در غلظت آنتی بادی یا آنتی ژن و یا نتایج آزمایش ندارد.
سپیده
دکتر جان شرمنده برای سوال های زیاد
من یک رابطه جنسی واژینال بدون انزال داشتم برای یکبار
و خیلی نگران زگیل تناسلی هستم که نگرفته باشم البته طرف مقابلم هیچ ضایعه پوستی نداشت و اطلاعی در مورد این بیماری نداشت من باب اطمینان میپرسم اگه به فرض ویروسه hpvتوی بدنش باشه بمن منتقل شده توی این رابطه؟

پاسخ
سلام سپیده جان
اچ‌پی‌وی از هر گونه تماس جنسی (واژینال، مقعدی، دهانی) حتی بدون انزال قابل انتقال است و ممکن است فردی حتی بدون ضایعه پوستی واضح، ویروس را به دیگری منتقل کند.
فرزانه
سلام دكتر عزيز
داخل سوالات دوستان خوندم كه نوشته بودن مراكز مشاوره گفتن فقط آزمايشات خودشونو قبول دارن يعني بقيه آزمايشگاهها تيت هاشون اعتبار نداره؟ و از كيت هاي نامرغوب استفاده ميكنن؟

پاسخ
سلام
اطلاع ندارم.
نصرت
سلام آقاي دكتر ، با وجود اين تحريم ها آيا آزمايشگاهها از مواد استاندارد استفاده ميكن؟ با از كيت هاي معتبر؟ واينكه ما به جواب منفي آزمايشاتمون ميتونيم مطمئن باشيم؟ و اگر كه از مواد آزمايشگاهي چيني هم استفاده بشه باز هم امكان رديالي ويروس وجود داره؟

پاسخ
سلام
اطلاع ندارم.
فرزانه
سلام خدمت دكتر عزيز
من يه مطلبي خوندم كه نوشته شده بود در رابطه با افرادي كه خودشون ناقل بيماري هستند ويروس نهان ميماند ولي در رابطه با كساني كه بيماري رو از كسي دريافت ميكنن نهان نميمونه آيا صحت دادر؟ و اينكه ممكنه بعد از ٢ سال ويروس نهان بشه و توسط آزمايش نشون نده چون زمان زيادي گذشته؟

پاسخ
سلام
اطلاع ندارم.
بی نام
سلام مجدد ببخشید دوباره مزاحم شدم پس بعد ۱۷۶ که من ریپد تست دادم تو مرکز دیکه نگران نباشم از نظر اچ ای وی

پاسخ
اگر رپید تست پس از ۶ ماه منفی بوده جای نگرانی نیست.
سپیده
.دکترجان ببخشید چون به اطلاعات شما ایمان دارم میپرسم
این قهوه های گانودرما ک میگن برای تقویت سیستم ایمنی بدن هست درسته؟ میگن بیماری های کبد چرب ودیابت و زگیل و تبخال رو ریشه کن میکنه درسته؟

پاسخ
سلام سپیده جان
گانودرما نوعی قارچ با خواص دارویی متنوع است که هیچ شواهد علمی در تأیید این خواص یا در مورد نحوه و مقدار مصرف آن وجود ندارد. مهم ترین عوارض آن در صورت مصرف طولانی شامل مسمومیت کبدی، افت فشار خون و خونریزی است.
مهرداد
سلام آقای دکتر. سوالی از خدمتتون داشتم‌‌‌؛
یکی از راه های انتقال رو استفاده از سرنگ مشترک در میان معتادان تزریقی میدونن به این ترتیب که مقداری از خون حاوی اچ ای وی نفر قبلی درسرنگ باقی مانده و نفر بعدی با تزریق مواد آن مقدار خون رو هم وارد جریان خون خودش میکنه و ممکنه مبتلا بشه، آیا در آزمایشگاه هم در صورت استفاده به اشتباه از سرنگ مشترک ( با فرض تعویض سوزن) خون حاوی اچ ای وی داخل سرنگ وارد جریان خون نفر بعدی میشه یا اینکه چون تزریقی اتفاق نیفتاده و فقط خون از بدن فرد به داخل سرنگ کشیده شده تبادل خونی صورت نمیگیره و خطر ابتلا نیست؟؟؟؟ ممنونم ازتون

پاسخ
سلام مهرداد جان
چنین موردی به لحاظ تئوری و با احتمال بسیار ناچیز ممکن است اتفاق بیفتد ولی در عمل تاکنون گزارش نشده است.
کاربر
سلام آقای دکتر.چرا مرکز مشاوره بیماری میگه ما فقط آزمایشگاههای خودمونو قبول داریم چون ممکنه بقیه جاها از کیتهای چینی استفاده کنند؟مگه نظارت نیست؟

پاسخ
سلام
مطرح کردن چنین ادعایی راحت ولی ثابت کردن آن مشکل است. به هر حال، به نظر می رسد بی دردسرترین کار این است که به توصیه مرکز مشاوره عمل کنید.
مینا
سلام دکتر .ببخشید من از هرچی میترسم همش سرمون میاد یکی دیگه از خواهرزاده هام رفته شمال باغ وحش میخواسته به میمون غذا بده میمونه پریده رو دستشو چنگ زده دستشو خونی کرده من زنگ زدم مرکز رفتاری گفتن بره آمپول هاری بزنه رفتن آمپولشو بزنن خواهرم از حرفای من ترسیده دکتر گفته فردا بیارینش تست رپیت بده.آخه مگه رپیت دوره پنجره نداره؟بنظرتون ایدز از میمون ممکنه به آدم انتقال پیدا کنه من زنگ زدم مرکز رفتاری مشهد دوباره گفت نیاز نیس بنظرتون بره تستو بده یا نه؟خواهرزادم ده سالشه

پاسخ
سلام مینا جان
حیوانات باغ وحش اصولاً واکسینه و تحت نظر دامپزشک هستند. هاری از طریق بزاق و گاز گرفتن حیوان هار منتقل می شود. در موارد مشابه، مهم ترین نگرانی کزاز است. مورد دیگر، ویروس هرپس B است که از طریق نوع خاصی از میمون (macaque monkey یا میمون ماکاک) منتقل می شود. از نظر اچ آی وی نیز تماس با حیوان جزو عوامل خطرساز نیست. ولی به هر حال، اگر پزشک شما چنین توصیه ای کرده بهتر است احتیاط کنید و به توصیه ایشان عمل کنید.
امیر
سلام آقای دکتر ۶سال و۷سال پس از یک رابطه زیر نظر متخصص عفونی آزمایش الایزا دادم که هردو منفی بودن.آیا جواب کافی و قطعیه

پاسخ
بله
امیر
سلام آقای دکتر.سوالم در مورد زمان آزمایش دادن برای هپاتیت بی و سی هست.یعنی ما چند وقت بعد از مواجهه ی احتمالی باید آزمایش بدیم؟چند ماه تقریبا.ممنون

پاسخ
سلام
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته، و اچ آی وی بین 2 هفته تا 6 ماه است. البته ترجیحاً بهتر است آزمایش در اولین فرصت انجام ولی پس از اتمام دوره پنجره فوق هم تکرار شود.
سپیده
دکتر جان ممنونم از پاسخگوییتون پس اینکه میگن در ترشحات قبل از انزال و در ترشحات قبل از منی هم ویروس وجود داره و در رابطه واژینال منتقل میشه چطور هست ؟
سوال دوم من یک رابطه بدون انزال واژینال داشتم و عفونت قارچی گرفتم بعد از اون رابطه خیلی نگران هستم نکنه ایدز داشته و من گرفته باشم لطفا راهنماییم کنید

پاسخ
مسائل مختلفی که مطرح می شود در حد تئوری و حدس و گمان است ولی آماری که ارائه می شود حاصل مطالعات مختلفی است که نشان دهنده واقعیت و چیزی است که در عمل می بینیم. موارد استثنایی البته همیشه وجود دارد و به همین دلیل، در آمار هرگز صحبت از 100 درصد نمی شود. به هر حال، رعایت توصیه های ایمنی و بهداشتی، باعث می شود احتمال انتقال کاهش یابد ولی هرگز به صفر نمی رسد.
نا شناس
آخه کاذب بودن یکبار ممکنه توجیه داشته باشه ولی هربار
نا شناس
سلام.دلیل اینکه هر بار رپیت مثبت میشه و الایزا منفی چی میتونه باشه؟ممکنه بخاطر عفونت دیگه ای باشه؟

پاسخ
این دلایل شامل دلایل تکنیکی مربوط به کیت (مانند خطا در مراحل مختلف آزمایش) و دلایل بیولوژیکی مربوط به فرد (مانند واکسن، عفونت های مختلف، اختلالات خودایمنی، و ...) است.
نا شناس
شرمنده زیاد سوال میپرسم فکرم واقعا مشغول شده.شما در پاسخ یکی از دوستان که فرمودن بعد چهار سال الایزا منفی قطعیه فرمودید اگه علایمی ندارید قطعیه.خب این علایم که شما باز در پاسخ اقای علی فرمودید اختصاصی نیست و در مرحله پیشرفته که علایمش اختصاصی هست جواب آنتی بادی مثبت میشه.پس چرا جواب منفی باید همراه با بی علامت بودن باشه؟و اینکه اکثر بیماریها رو تو اینترنت سرچ میزنیم ی دلیلش ایدزه خب اینجور مواقع آدم به نتیجه منفیش هم نمیتونه اطمینان کنه؟مثلا من ی جا دیدم که لکه های روی ناخن میتونه نشانه بیماری ایدز باشه حالا در چه صورت میتونیم مطمعن بشیم این لکه ها واسه این بیماری هست؟آیا اگه خود به خود بعد از ب داشتن ناخن دیگه به جود نیان باز هم نشانه ایدز است؟یا هزار تا بیماریه دیگه مثل همین کم شدن منی که چند سوال قبل پرسیده شده

پاسخ
شرح حال افراد متفاوت است.
سپ
سلام دکتر جان ببخشید انجام رابطه جنسی واژینال بدون انزال از مرد به فرض مبتلا به زن چقدر هست؟
و سوال دوم انجام رابطه جنسی با کاندوم در صورت پاره نشدن کاملا ایمن هست و جلوی انتقال ایدز رو میگیره؟

پاسخ
در صورتی که بقیه عوامل خطرساز (زخم، بیماری آمیزشی هم زمان و ...) وجود نداشته باشد، خطر سکس بدون انزال در حد صفر گزارش شده است.
خطر انتقال در صورت انزال در رابطه واژینال حدود 2 درصد و در رابطه مقعدی حدود 20 درصد است. کاندوم در صورتی که هیچ تماسی با مایع منی اتفاق نیفتد جلوی انتقال اچ آی وی را می گیرد.
نا شناس
دکتر اگه تست رپیت معتبر تر هست پس تکلیف کسانی که فقط تست الایزا میدن چیه؟چرا تو سازمان اهدای خون الایزا میگیرن

پاسخ
تست رپید طوری طراحی شده که حساسیت بالا داشته باشد و نتایج منفی کاذب آن کمتر باشد. ویژگی این تست حدود 90 درصد است یعنی از هر 10 نتیجه مثبت، یکی به طور کاذب مثبت است. به همین دلیل، نتایج مثبت تست رپید باید توسط الایزا تأیید شود.
نا شناس
سلام جناب دکتر افشاری.سایتهای زیادی رو دیدم راجب بیماری ایدز که بعضی جاها نوشته بود دو جواب مثبت رپیت ینی فرد مبتلاس و دو جواب منفی ینی مبتلا نیس و این نتایج صد در صد هست.توی سوالات بچه ها دو نفر دوبار تست رپیتشون دوبار مثبت شده و الایزاشون دوبار منفی.تکلیف اینا چیه؟شما در جواب خانوم ستاره فرمودید که تستهای غربالگری مثبت کاذب زیاد داره .اینجوری که آدم دق میکنه اگه بخواد به الایزا اکتفا کنه مثبت رپیت رو چیکار کنه؟هر علایمی بعد اون ببینه از سر درد گرفته تا عفونتهای دیگه که اینجوری ربطش میده به این مثبت.واقعا مثبت رپیت چند درصد واقعیه؟

پاسخ
تست رپید طوری طراحی شده که حساسیت بالا داشته باشد و نتایج منفی کاذب آن کمتر باشد. ویژگی این تست حدود 90 درصد است یعنی از هر 10 نتیجه مثبت، یکی به طور کاذب مثبت است. به همین دلیل، نتایج مثبت تست رپید باید توسط الایزا تأیید شود.
بی نام
سلام مجدد من تو مرکز مشاوره رفتاری ریپد تست زدم توسط پرسنل همون مرکز که اصولا باید رعایت کنن بعد ۱۷۶ روز آیا مطمعن باشم از نظر اچ آی وی

پاسخ
سلام
بله اصولاً طبق گفته شما رعایت می کنند و بنابراین نتایج قابل اعتماد است.
زیبا
سلام دکتر جان.ممنون از وقتی که میذارین.خواستم بپرسم از روی تعداد گلبوبل سفید نمیشه تشخیص داد که فرد مبتلا به ایدزه یا نه ولی کسی که به این ویروس مبتلا شده حتما تعداد لنفوسیتهاش تو رنج طبیعی نیست درسته؟میشه راجبش ی توضیخ بدید؟ممنونم

پاسخ
سلام
خیر. این یافته اختصاصی نیست و در بسیاری از بیماری ها یا حتی شرایط فیزیولوزیک یا در اثر مصرف برخی داروها، تعداد سلول های سفید و لنفوسیت ها کم می شود.
علی
دکتر جان فدای شما منو راهنمایی کنید در دو سال گذشته از یک رابطه محافظت نشده تست اچ ای وی دادم مقدار عددی ۰.۷۶۸در اورد دکتر کلیه گفت ان مقدار عددی ناچیزه ومثل اعداد اشاریه که کاری نمی تونه بکنه حالا بعد از چهار سال ونیم مونده ام که چه حرف بدی شنیدم انگار مثبتم وبار ویروسم کم بوده حتی تا این اواخر تحت کنترل مرکز بیماری بودم ومنفی دانستند شما بزرگواری کنید بفرمایید موضوع چیست ایا مثبتم یا منفی با بزرگواری منو از سردر گمی بیرون بیاورید.

پاسخ
سلام علی جان
برخی آزمایشگاه ها مقدار عددی خوانش دستگاه الایزا را گزارش می کنند که کاری سلیقه ای و به نظر بنده اضافی و حتی سردرگم کننده است. این عدد هیچ ارتباطی با بار ویروس ندارد. بهتر است نتایج آزمایش هایی مانند اچ آی وی یا هپاتیت به صورت مثبت یا منفی گزارش شود. تنها استثنای آن، گزارش سطح آنتی بادی هپاتیت B است که به منظور اطمینان از اثربخشی واکسن بهتر است به شکل عددی گزارش شود.
مینا
سلام و خسته نباشید آقای دکتر.آقای دکتر بیماران ایدز بعد از چند سال وارد مرحله ای میشن که تمام علایم رو دارن؟اینکه دو سه تا از علایم رو داشته باشی بقیه رو نه ممکنه نشون دهنده باشه؟و اینکه کم شدن مقدار منی در مردان تو سایت زده ممکنه نشان دهنده ایدز باشه این درسته؟کم شدن منی از ایدزه یا از داروهایی که بخاطر این بیماری مصرف میکنند؟ممنونم

پاسخ
سلام مینا جان
طول دوره بدون علامت در عفونت اچ آی وی حدود 10 سال است که البته ممکن است تحت شرایط مختلف مانند مصرف داروهای ضد ویروس طولانی تر و در شرایط دیگر مانند وجود بیماری هم زمان کوتاه تر باشد. در برخی موارد کاهش حجم مایع منی یا کاهش تعداد یا تحرک اسپرم گزارش شده است که با مصرف داروی ضد ویروس بهبود نسبی می یابد.
محمد
یعنی گلبول های سفید اصلا مختل نمیشود؟تعداد انها کم نمیشود اصلا؟؟

پاسخ
بله
در مبتلایان به عفونت اچ آی وی، تولید نوع خاصی از سلول های سفید به نام لنفوسیت CD4 مختل می شود.
احمد
بعد از ۲۵ روز رفتار پر خطر الیزا نسل ۴ منفی این‌جواب چه قدر می تونه درست باشه.من هیچ یک‌از علایم رو هم نداشم.
ببخشید مگه این مطلب نمیگه که انتی ژن توی ماه اول تولید میشه و وقتی آنتی بادی تولید شد از بین میره.خوب بر این اساس که من تو ماه اول ازمایش p 24 رو دادم و منفی بود و آنتی بادی هم تولید نشده چرا جواب آزمایش قطعی نیست؟؟؟؟

پاسخ
متأسفانه علت دقیق این مسئله را نمی دانم ولی یکی از دلایل شاید این باشد که توصیه های ارائه شده حاصل آماری است که از مطالعات مختلف به دست می آید و این مطالعات از جنبه های مختلف با هم متفاوت هستند.
محمد
سلام.یک سوال داشتم من ازمایش cbc دادم اندازه ی گلبول سفیدم زده بود5.3 رو ب روش هم نوشته بود mm3/1000 نرماله؟؟؟؟
رنج نرمال4000تا11000
ایا این درسته که کسانی اچ ای وی مثبت هستن دیگه هیچوقت گلبول سفید بدن تولید نمیکنه؟؟؟؟؟

پاسخ
سلام محمد جان
تعداد سلول های سفید خون شما در محدوده نرمال است. در مبتلایان به عفونت اچ آی وی، تولید نوع خاصی از سلول های سفید به نام لنفوسیت CD4 مختل می شود.
بی نام
عرض سلام وخسته نباشین بعد ۱۷۶ روز تو مرکز مشاوره ریپد تست دادم که منفی بود ایا قابل اطمینان هست

پاسخ
سلام
بله. نتیجه منفی تست رپید، به شرط انجام صحیح، کاملاً قابل اعتماد است.
شهاب
با سلام و تشکر از اینکه پاسخگوی هموطنان هستید.
من رفتم آزمایش به روش وایداس دادم که جواب این بود
Hiv 1&2 ab negative
مسئول آزمایشگاه گفت نسل سه هست این روش.
خواستم بدونم این روش معتبر هست؟

پاسخ
سلام شهاب جان
بله، دستگاه های مختلفی بر اساس immunoassay ساخته شده که وایداس هم یکی از برندهای معتبر در این زمینه است.
احمد
سلام خسته نباشید
بعد از ۱۸ روز رفتار پر خطر آزمایش پی ۲۴ و اچ ای وی ۱ و ۲ (نسل چهار )منفی بوده دکتر متخصص گفته نیاز به تکرار نیست نگران نباش.این درسته؟؟

پاسخ
سلام احمد جان
نظرات مختلف است. در برخی منابع تکرار آزمایش پس از 3 و 6 ماه توصیه شده است.
سید
با سلام. روش کوباس بهتره با روش ایمونوفلورسنت؟
هر کدوم از این آزمایشات نسل چند حساب میشن؟
آیا دوره پنجره خاصی دارند؟

پاسخ
از نظر نتیجه تفاوت چندانی با هم ندارند. هر روشی نسل چهارم محسوب می شود به شرطی که آنتی بادی و آنتی ژن p24 با هم در یک کیت آزمایش شوند.
سید
با سلام. خواستم بپرسم روش ایمونوفلورسانس نسل چندم حساب میشه؟ از الایزا بهتره؟ دوره پنجره در این روش چقدره؟

پاسخ
سلام
هر روشی نسل چهارم محسوب می شود به شرطی که آنتی بادی و آنتی ژن p24 با هم در یک کیت آزمایش شوند.
ناشناس
در صورتی که بیمار مواجهه اخیر (طی ۶ ماه اخیر) داشته باشد و نتیجه آزمایش اولیه الایزا منفی باشد، این آزمایش باید بعد از ۶ هفته تکرار شود؛ و اگر نتیجه منفی باشد، در ماه سوم و ششم بعد از مواجهه تکرار شود. پیگیری طولانی‌تر (۱۲ ماهه) برای افرادی توصیه می‌شود که مواجهه همزمان از طریق پوست با فرد مبتلا به عفونت همزمان HCV و HIV داشته‌اند. اگر همه این آزمایشات منفی گزارش شدند می‌توان بیمار را HIV منفی در نظر گرفت.....
سلام اقای دکتر درمورد این متن لطف میکنید توضیح مختصری بدین.درمورد ابتلای همزمان ب هپاتیت اچ ای وی...ممنون میشم

پاسخ
موضوع ابتلای هم زمان به HCV و HIV مفصل و خارج از حوصله این بحث است. به طور خلاصه حدود 10 درصد مبتلایان به هپاتیت C دچار عفونت اچ آی وی هم هستند و 25 درصد مبتلایان به عفونت اچ آی وی دچار هپاتیت C می شوند. در بین مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی، این رقم ها تا 90 درصد هم گزارش شده است. سیر ابتلا به هپاتیت C در مبتلایان به عفونت اچ آی وی سریع تر است. در نهایت، از نظر تشخیص هپاتیت C یا اچ آی وی، در موارد ابتلای هم زمان تفاوتی با موارد ابتلا به یکی از این عفونت ها گزارش نشده است. دلیل پیگیری طولانی ممکن است مربوط به عوامل خطرساز دیگر باشد.
fariba
سلام آقاي دكتر ببخشيد ، اخه من يكي از دوستانم جكاپ كلي داده بود جواب آزمايش اچ آي وي مثبت شده بود ودفعه بعدي هم مثبت شده بود در اون دوران از قرص هاي چرك خسك كن استفاده ميكرد بعد از ١ ماه حواب آزمايش منفي بود ، علت مثلت شدن تست هاي اوليه به خاطر مصرف قرص هاي انتي بيوتيك بوده يا مسائل ديگر؟

پاسخ
سلام
آزمایش مثبت حتماً باید پیگیری شود. مصرف قرص تأثیری در نتیجه ندارد.
محمد
سلام.ببخشید من و همسرم ازمایش نسل چهارم به روش ای سی ال .hivانجام دادیم بعد از دو ساعت جوابشو بهمون دادن در یک ازمایشگاه خصوصی؟؟ معتبر است؟؟جوابش منفی بود

پاسخ
سلام محمد جان
بله. بعضی مراکز جواب دهی فوری دارند.
fariba
سلام مجدد، ببخشيد آقاي دكتر اگر كه قرص ها روي آزمايش تاثير ندارن پس چرا ميگن قبل از آزمايش قرص مصرف نكنين؟

پاسخ
سلام
چنین توصیه ای وجود ندارد. در برخی آزمایش ها نمونه اول صبح و ناشتا بودن و نخوردن صبحانه توصیه می شود ولی در مورد مصرف دارو (بجز موارد استثنایی) چنین توصیه ای وجود ندارد. ضمن این که آزمایش اچ آی وی نیاز به ناشتا بودن ندارد.
رضا
درظمن Ige من مثبت بود نمیدونم چی هست نمیدونم تاثیری داره در آزمایش یا نه

پاسخ
سلام رضا جان
با توجه به نتایج منفی از نظر اچ آی وی و هپاتیت جای نگرانی نیست. در مورد مشکل خلط گلو با توجه به این که احتمالاً IgE شما بالاست به نظر می رسد مشکل سینوزیت دارید و حدس می زنم از نوع آلرژیک باشد. به هر حال، توصیه می کنم به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
رضا
سلام و عرض ادب دکتر گرامی از شما تشکر میکنم برای این همه زحمات بی چشم داشت

دکتر من قبلا چند بار پیام فرستادم ولی گفتید دیگ باید دوره پنجره بگذره
من الان بعد از تیغ بریدگی صورتم در آرایشگاه دچار سرما خوردگی شدید شدم اون موقع و خلط گلوم همونطور باقی موند اصلا کم نمیشه با گذشت 8 ماه

ازمایش های مختلفی دادم به ترتیب زیر
به ترتیب روز و آزمایش
18 ‌‌؛ آلایزا نسل 3
25 آلایزا نسل چهار به همراه pcr
40 الایزا نسل 3
55 آلایزا نسل سه با کیت مثلسی ها
84 آلایزا نسل 4 با هپاتیت بی و سی
روز 120 آلایزا
ماه پنجم نسل 4 ای سی ال نسل چهار
ماه شش و نیم آلایزا نسل 4 با هپاتیت بی و سی
تمامی موارد منفی بودن
آیا نیاز ب پیگیری دارم با وجود علائم
بعدم به همراه اینا آزمایش خونم میدادم گولبول سفیدم زمستون عددش 7 بود الان شده 10 یکی مونده به آخر
این چیزا یا هپاتیت باعث طولانی شدنش نشه یا..
برای خلط گلوم هس میکنم از پشت بینیم میریزه به حلق و ریه ام
6 7 تا دکتر رفتم نتونستن درمان کنن
ممنون میشم بمن بگید چ کنم نتیجه قطعی من چیه الان نیاز ب پیگیری هست یا نه؟
میخام ازدواج کنم یکی دیگ رو بد بخت نکنم.
ببخشید سرتون درد آوردم دکتر
علی
ببخشید یعنی من مشکلم جدی هستش؟ربطی به بیماری اچ ای وی ندارد؟
اون بیماری باعث گزگز شدن نمیشه؟؟

پاسخ
عفونت اچ آی وی اغلب بدون علامت است. حتی در افراد سالم هم در حال حاضر توصیه می شود دست کم یک بار آزمایش اچ آی وی انجام شود.
fariba
سلام دكتر محترم، سوالي ازتون داشتم آيا خوردن داروي ژلوفن بر روي آزمايش اچ آي وي انتي بادي تاثير دارد؟ با تشكر

پاسخ
سلام
هیچ دارویی بر نتایج آزمایش اچ آی وی اثر ندارد.
کاربر
دکتر جان مجدد سلام.آزمایش الایزا برای اچ ای وی نوع دو به همون دقت اچ ای وی نوع یکی هست؟آخه نوشتین p24 برای اچ ای وی نوع یک بررسی میشه هرچند p24بعد سه سال اونقد اهمیتی نداره .من تو اینترنت چند جای دیگه هم خوندم رپید رو با الایزا تایید میکنن ولی بعدشو ننوشته بودن که بعد اینکه الایزا منفی شد نیاز هست اقدام دیگه ای صورت بگیره یا نه؟من همش میگم این متخصصی که رفتیم حتما اگر مشکلی بود پیگیری بیشتری میکرد که اگه لازم بود دارو مصرف بشه نه اینکه ول کنن به امان خدا.

پاسخ
آزمایش اچ آی وی هر دو نوع یک و دو را تشخیص می دهد.
علی
سلام خسته نباشید ..من ده دقیقه از نشستنم که میگذره پاهام گز گز میکنه دلیلش چیه؟یعنی نوروپاتی دارم؟خود ب خود اینجوری نمیشه فقط وقتی یکم طولانی میشینم مثلا یه رب ایناا.خطرناک نیست؟؟

پاسخ
سلام علی جان
البته به بحث اچ آی وی چندان ارتباطی ندارد ولی به طور کلی، گزگز پا به دنبال نشستن طولانی می تواند ناشی از اختلال در خونرسانی در اثر فشار بر عروق خونی و یا فشار بر اعصاب باشد. توصیه می کنم حتماً موضوع را جدی بگیرید و با یک پزشک متخصص جراحی عروق مشورت کنید.
مینا
سلام دکتر خسته نباشید.دکتر خواهر زادمو بخاطر رشد نکردنش فرستادن آزمایش تو ازمایشش نوتروفیلش پایینه و لنفوسیتش بالا همش ۶ سالشه تو اینترنت سرچ زدم چیزای وحشتناکی نوشته بود.دکتر دلیلش چی میتونه باشه؟تو رو خدا میترسم اخه ی هفته پیش رفتیم بیرون تو جویگاهی که نشسته بودیم خون ریخته بود بود نمیدونم خون گوشت بود مرغ بود یا آدم این نفهمید نشستو دستشو به زمین میکشید.

پاسخ
سلام مینا جان
نگرانی بزرگترها در مورد رشد کودک موضوع شایعی است و شایع ترین علت آن عدم توجه به جنبه های عاطفی و رفتاری در تعامل با کودک است. اغلب والدین یا اطرافیان به این موضوع حساس هستند و این حساسیت و وسواس خود را به کودک انتقال می دهند. البته در موارد نادر، مشکل جسمی هم مطرح است ولی این تشخیص حتماً با نظر پزشک متخصص و با توجه به نمودار رشد کودک باید مطرح و بررسی شود.
نوتروفیل پایین و لنفوسیت بالا در اطفال به طور شایع دیده می شود و جای نگرانی ندارد. همچنین دست زدن به اشیای مختلف از جمله خاک رفتار عادی در کودکان در این سنین است و با شستن منظم دستهای کودک می توان از انتقال آلودگی به دهان یا چشم جلوگیری کرد.
سپیده
دکترجان ببخشید چون p24 بررسی میشه دیگه نیازی به ۳ ماه بعد و ۶ ماه بعد نیست ؟ نتیجه کافی نیست ؟

پاسخ
بله درست است.
ولی نظرات مختلفی وجود دارد و مطلبی که گفته شد جمع بندی کلی است.
سپیده
سلام دکتر جان من هفته ی پیش رابطه جنسی بدون انزال داشتم
چون دچار عفونت قارچی شدم مقداری نگران هستم چند روز بعد برم ازمایش ایدز بدم اگ با بررسی p24باشه که مطمعن بشم؟

پاسخ
سلام سپیده جان
طبق دستورالعمل، آزمایش نسل چهارم باید 4 هفته پس از تماس مشکوک انجام شود. نتایج منفی باید 3 و ترجیحاً 6 ماه بعد، تأیید شود.
کاربر
آقای دکتر من واقعا نگران شدم ینی ممکنه موردی باشه؟کسی چیزی نگفته من فقط میخوام مطمعن بشم.آخه چرا دوبار رپیت باید مثبت بشه الایزا منفی.؟واقعا مثبت کاذب رپیت زیاد اتفاق میفته؟ینی اگه از اول تست الایزا میدادیم که رپیتی در کار نبود چون بعد دوره پنجره بود هم از نظر همه کافی تلقی میشد.پس چرا الان شما نمیتونید قطعی جواب بدین؟متخصصی که رفتیم پیشش گفتن خیالتون راحت باشه ولی آخه چون فقط پیش ی پزشک رفتیم من میگم نیازه پیش چندین متخصص بریم اگه همه ی حرفو زدن اونوقت خیالمون راحت باشه؟سایت پیشگیری گفتن مرکز باید تایید کنه آخه یکی از آزمایشهای الایزا رو خود اونجا گرفتن که منفی شد آزمایش دوم رو آزمایشگاه بیرون رفتیم چون کسی که تو مرکز بود میگفت اینجوری نباید باشه رپیت مثبت الایزا منفی .

پاسخ
چون فرمودید از سایت پیشگیری ایدز ایران پرسیده اید و آنجا گفته شده که باید مرکز بیماری رفتاری تایید کند. وگرنه از نظر بنده مشکلی نیست.
مهتاب
سلام وخسته نباشید.دکتر اورال سکس بدون انزال پر خطره؟

پاسخ
سلام
در صورتی که بقیه عوامل خطرساز (زخم، بیماری آمیزشی هم زمان و ...) وجود نداشته باشد، خطر سکس دهانی بدون انزال در حد صفر گزارش شده است.
پریا
سلام.خسته نباشید.میخاستم بدونم ابتلای همزمان ب هرکدوم ازهپاتیت ها و اچ ای وی ممکنه دوره پنجره اچ ای وی رو بیشتراز ۶ماه کنه؟یعنی ب فرض اینکه فرد همزمان هپاتیت واچ ای وی گرفته باشه چندماه بعدازرابطه پرخطر میتونه تست منفی رو قابل قبول برای عدم مبتلابودن ب اچ ای وی درنظر بگیره..باتشکر

پاسخ
سلام
در عمل نکته مهم این است که دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته، و اچ آی وی بین 2 هفته تا 6 ماه است و بقیه مسائل جنبه فرضی دارد و از حوصله این بحث خارج است.
کاربر
سلام بازم ممنکنم.آخرین سوالمو بپرسم شرمنده.پس دیگه خیالمون راحت باشه نیاز به پیگیری بیشتری نیست؟

پاسخ
متأسفانه با قطعیت نمی توانم این سؤال شما را پاسخ دهم. اگر جایی حرفی زده شده که باعث نگرانی شما شده، از همان جا باید بخواهید این پرسش شما را پاسخ دهد.
مهدی
دکتر یعنی میفرمائید علائمی که دارم ربطی به ایدز نداره و ازمایشاتی که اخرینشونو بعد 8 ماه دادم گواه برسلامتی منه و من هیچ مشکلی ندارم یا باز تکرار کنم

پاسخ
تکرار آزمایش اچ‌آی‌وی منفی بعد از ۶ ماه لازم نیست.
پریا
اقای دکترRBCتوی ازمایشممقدار خیلی کمی پایین بود ازحدنرمال که دکترم گفتن کم خونی داری و اسیدفولیک تجویز کردن.ینی این ویژگیها که فرمودین مربوط ب سلول سرخ هست بخاطر کم خونی من دیده شده؟میترسم دکترم تشخیص نداده باشن.بخاطر بیماریهای کبدی این ویژگیها ظاهر نمیشن؟تعداد پلاکت و گلبول سفیدهام هم همه نرمال هستن..ممنون ازشما بابت وقتی ک برای مامیزارینخداخیرتون بده

پاسخ
همان طور که اشاره شد، شرح‌حال و معاینه بالینی اهمیت بیشتری دارد و بنده از آن بی‌اطلاع هستم.
کاربر
سلام و خسته نباشید.واقعا ممنونم از پاسختون.دکتر من این سوال خودمو راجب مثبت شدن رپیت و منفی شدن الایزا از سایت پیشگیری ایدز ایران پرسیدم و اونجا فرمودن که باید مرکز بیماری رفتاری تایید کنه مگه آزمایشگاههای سطح شهر اعتبار ندارن که جواب اونها قابل قبول نیس؟و اینکه جواب آزمایش رو پیش متخصص بیماریهای آمیزشی بردیم و ایشون گفتن جای نگرانی نیس جواب متخصص پایینتر از کارشناسی هست که تو مرکز نشسته؟متخصصی که بردیم تو شهر خودمون استاد دانشگاه هستن.چرا نباید به جواب ایشون فقط متکی باشیم؟به فرض که ما اصلا تست رپید نمیدادیم اونوقت چی

پاسخ
سلام
در این مورد باید مسؤولین محترم همان مرکز پاسخ بدهند ولی اصولاً نباید این اتفاق بیفتد.
مهتاب
سلام آقای دکتر.میشه راجب درصد احتمال ابتلا به ایدز در اورال سکس توضیح بدید؟و در چه صورت احتمال به ابتلا هست در این رابطه؟اگه انزال صورت نگیره و دهان زخمهای زیادی نداشته باشه آیا احتمال ابتلا بالاست؟آیا توصیه به آزمایش میشه؟و اینکه کسایی که اعتیاد دارن قبل ورود به کمپ ازشون آزمایش اچ آی وی گرفته میشه؟

پاسخ
سلام مهتاب جان
خطر انتقال اچ‌آی‌وی در سکس دهانی و به‌طور متوسط در صورتی که عامل خطرساز دیگری وجود نداشته باشد، از دهان (بزاق) فرد آلوده به فرد سالم تقریباً صفر و از مایع منی فرد آلوده کمتر از ۰.۰۴ (کمتر از یک در ۲۵۰۰) است.
آزمایش اچ‌آی‌وی در همه مواردی که رفتار پرخطر جنسی انجام شده باشد و حتی دست‌کم یک نوبت در افراد سالم بدون سابقه رفتار پرخطر توصیه می‌شود.
در مورد آزمایش در کمپ اطلاع ندارم.
حمید
سلام دکتر جان ببخشید من دوباره مزاحم شدم
من بعد از 7 ماه از رابطه تست الایزا دادم که منفی بود، ولی من یه چیزی یادم اومد ک دوران نوجوانی بلوغ دیررس داشتم و آمپول تستسترون زدم چندتا و تقریبا 18 سالگی به بلوغ رسیدم حالا با توجه به این موضوع آیا امکان داره بدن من تو تولید آنتی بادی هم تاخیر داشته باشه؟؟
و سوال دوم اینکه آزمایش اخر من با دستگاه وایداس بود که رنج اعداد زیر 0.25 رو منفی اعلام می‌کرد ک من0.01 بودم حالا میخواستم بدونم این آزمایش نسل چند بوده؟ دکتر آزمایشگاه اطلاعی از کیت های نسل 4 نیست و می‌گفت همچین چیزی وجود نداره که آنتی بادی و آنتی ژن رو با هم بسنجه آیا میشه از روی رنج اعداد و مشخصات دستگاه فهمید نسل چند هست؟؟؟

پاسخ
سلام حمید جان
هیچ گزارشی از اختلال در آزمایش اچ‌آی‌وی در اور تزریق تستوسترون یا مصرف هیچ داروی دیگری وجود ندارد. آزمایش منفی به هر روش قابل اعتماد است.
مهدی
باسلام اقای دکتر بنده بعد از ارتباطی که داشتم 15 روز بعد پی سی ار دادم منفی شد 6هفته و 3 ماه بعد الایزا نسل4 دادم منفی شد و8ماه بعد 2 تا ازمایش الایزا دیگه دادم منفی شد حالا روی زبانم غذا میخورم سفید میشه البته بعد میره و بعد اینکه کمی عرق میکنم مواقعی که دمای بدنم میره بالا و روزای اول هم کمی گردن ام باد کرده بود سوال اینه که من مبتلا هستم یانه

پاسخ
سلام مهدی جان
نتایج منفی الایزا کاملاً قابل اعتماد است.
پریا
Poikilocyte:+1
macrocyte:+1
Target cell:+1
ovalocyte:+1
سلام اقای دکتر .توازمایش cbc من زیر برگه ازمایشم این متنها نوشته.دکتر گفت مشکل نداره.لطفا راهنماییم کنید .

پاسخ
سلام پریا جان
مواردی که نوشته اید ویژگی های سلول های سرخ است که گاهی در افراد سالم و گاهی در مبتلایان به کم خونی خفیف ممکن است دیده شود. تفسیر این موارد باید باتوجه به شرح حال و علائم بالینی و سایر یافته های آزمایشگاهی صورت گیرد.
کاربر
سلام لطفا سوالمو جواب بدید چرا اصلا بالا سوال من ثبت نمیشه؟من الان هرکسیو اطرافم میبینم حس میکنم مبتلاس و میترسم.آیا کسیکه در کمپ ترک اعتیاد میره قبلش ازش آزمایش آچ آی وی میگیرن؟تست رپیت معتبر تره یا الایزای نسل چهار؟اگه الایزا پس چرا اول کار رپیت میگیرن؟

پاسخ
لطفاً ایمیل خود را وارد کنید تا امکان اطلاع رسانی هنگام پاسخدهی به پرسش فراهم شود.
انجام تست رپید به دلیل هزینه پایین و سهولت انجام و این که همه جا در دسترس است در تمام نقاط جهان مرسوم است.
کاربر
سلام.یکی بعد سه سال رابطه برای اطمینان از وضعیت سلامت تست رپیت تست دادن ک اچ آی وی دو رو نشون داد بلافاصله ایشون رو فرستادن برای تست الایزا و جوابش که اومد منفی بود دوباره تو مرکز ازشون تست رپیت گرفتن که جواب همین مثبت قبل شد.ایشون خودشون بخاطر استرس بالا به ی متخصص بیماریهای آمیزشی رجوع کردن و ایشون دوباره تست الایزا براشون نوشتن و جواب دوباره منفی شد .و این متخصص بهشون گفتن جای نگرانی نیست خیالشون راحت.حالا سوال اینجاست ایشون آفت دهان و شقاق دارن.نتیجه جواب ایشون چی هست؟به شدت استرس بالاست لطفا جناب دکتر راهنمایی کنید جواب مثبته یا منفی؟

پاسخ
سلام
نتیجه منفی تست رپید ارزش بیشتری دارد و نتایج مثبت کاذب مانند مشکل پیش آمده برای شما به طور شایع دیده می شود. اقدام بعدی تکرار آزمایش به روش الایزا است که برای شما انجام شده و بنابراین جای نگرانی نیست.
بهراد
سلام آقای دکتر
آزمایش cbc خون با چه دستگاهی انجام میشه؟ من در آزمایشگاه شما در تالش انجام دادم

پاسخ
سلام بهراد جان
آزمایش سی بی سی به دو روش دستی و دستگاهی قابل انجام است که امروزه تقریباً همه جا توسط دستگاه سل کانتر انجام می شود و در اغلب آزمایشگاه ها از جمله آزمایشگاه بنده دستگاه سل کانتر براساس اصل مقاومت الکتریکی (electrical resistance)به شمارش سلول های خون و محاسبه و تعیین ویژگی هایی مانند قطر و حجم آن ها می پردازد. شرکت های مختلفی این نوع دستگاه ها را تولید می کنند که سل کانتر موجود در آزمایشگاه بنده از نوع سیسمکس (Sysmex KX-21) است. البته بخشی از آزمایش سی بی سی شامل مشاهده مستقیم سلول ها در زیر میکروسکوپ است که همچنان به روش دستی توسط تکنیسین و در برخی موارد توسط خود بنده انجام می شود.
حمید
با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
من دو تا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
1. آیا امکان داره کسی به اچ آی وی مبتلا بشه ولی آنتی بادی هیچوقت تولید نشه توسط بدن؟ آیا این موضوع تا بحال اتفاق افتاده؟
2.عملکرد تست پی 24 در تشخیص عفونت حاد چطوره؟ یعنی تحقیقی شده دراین باره! نتیجه قابل قبول بوده یا نه؟
3.آیا امکان داره تا 6 ماه نه آنتی بادی و نه آنتی ژن پی 24 قابل شناسایی نباشه تو خون؟؟

پاسخ
سلام حمید جان
1. خیر.
2. کاربرد تست آنتی ژن p24 در تشخیص این عفونت صرفاً به عنوان مکمل تست آنتی بادی اچ آی وی است و به تنهایی کاربرد ندارد.
3. خیر.
مریم
توروخداچراجواب منونمیدید شرایط من خیلی سخته بخدازندگیم جهنمه ازتون خواهش میکنم جواب منم بدید

پاسخ
لطفاً سؤالتان را دوباره مطرح کنید. گاهی نظرات و پرسش ها ثبت نمی شود.
مجتبی
سلام
آقای دکتر این متن سی دی سی آمریکاست:
if you get an hiv test within 3 months after a potential hiv exposure and the result is negative,get tested again in 3 more months to be sure. فکر کنم میگه اگر شما تست بگیرید در طول سه ماه بعد احتمال آلودگی به اچ آی وی و نتیجه منفی باشد شما بگیرید تست مجدد در بیش از سه ماه تا مطمئن شوید.( یعنی اگه شخصی اول زیر سه ماه بگیره باید بعد سه ماه تست مجدد بگیره که دوره پنجره با این حساب سه ماه هستش) اگر اشتباهی متوجه شدم میشه درستش را بفرمایید

پاسخ
سلام مجتبی جان
اگر نتیجه به فاصله 3 ماه منفی باشد، برای اطمینان بهتر است 3 ماه بعد (یعنی به فاصله 6 ماه پس از تماس) آزمایش تکرار شود.
محمد
سلام و درود. خدا حفظتون کنه. خیلی ممنون از راهنمایی هاتون. من بعد از یک رابطه محافظت نشده که یه سری علایم هم داشتم. به فاصله ۱۵. ۳۰. .۷۰. ۹۸. ۱۲۲. ۱۴۲. ۱۷۰. ۱۷۹ روز ازمایش الایزا نسل چهار دادم که خداروشکر همگی منفی بودن. خیلی از متخصصین میگن همون سه ماه کافیه. اما امروز یه دکتر عمومی بهم گفت بعد یک سال دوباره ازمایش بده احتمال داره تا یک سال انتی بادی تولید نشه. خواهش میکنم کمکم کنید

پاسخ
سلام محمد جان
در منابعی که بنده اطلاع دارم حداکثر همان 6 ماه کافی است.
مهرداد
سلام و وقت بخیر
آقای دکتر من یک آزمایش اچ ای وی در آزمایشگاه مختص ویروس شناسی در تهران انجام دادم حالا با توجه به اینکه مراجعه کنندگان به آنجا همگی مشکوک به اچ ای وی و دیگر بیماریهای ویروسی اند، ایا احتمال دارد که فرد نمونه گیر حواسش نباشد و سوزن را عوض نکند؟ آیا اصلا امکان انتقال از این طریق وجود دارد؟ گزارشی مبنی بر اینکه فردی در ازمایشگاه مبتلا به اچ ای وی شده وجود دارد؟
سپاس فراوان از شما

پاسخ
سلام مهرداد جان
به‌طور کلی و صرف‌نظر از این‌که چنین اتفاقی، اگرنه غیرممکن، ولی بسیار نادر و غیرمحتمل است و گزارش نشده است، حتی در صورت وقوع این اتفاق، احتمال سرایت اچ‌آی‌وی توسط سرنگ آلوده بسیار اندک و در حدود ۰.۳ درصد گزارش شده است.
این ویروس به شدت نسبت به عوامل محیطی خارج از بدن انسان حساس است و بجز لکه خون، در سایر محیط ها به سرعت از بین می رود. بیشترین پایداری ویروس در خون داخل سرنگ حداکثر تا 11 روز گزارش شده است. زنده ماندن ویروس در خون داخل سرنگ در شرایط یخچالی تا 42 روز گزارش شده است.
اچ آی وی در برابر سرما مقاوم ولی به حرارت حساس است. نور آفتاب آن را غیرفعال می کند. بهترین شرایط برای آن pH خنثی است و حتی در pH اسیدی ضعیف به سرعت از بین می رود.
همچنین ویروس در داخل آب به سرعت از بین می رود و پس از 1 تا 2 ساعت تنها 10 درصد ویروس ها زنده می مانند. پس از 8 ساعت این میزان به کمتر از 0.1 درصد می رسد. صابون، شوینده ها و مواد ضدعفونی کننده، این زمان را کاهش می دهند.
به طور کلی اچ آی وی از راه تماس با آب، هوا یا سطوح فیزیکی که آلودگی واضح به ویژه با خون نداشته باشند سرایت نمی کند و تنها راه ثابت شده برای سرایت آن از طریق عوامل محیطی، استفاده از سرنگ مشترک یا آلوده است.
ماندانا
درود بر شما
امروز جواب آزمایشم را بهم اعلام کردن و گفتن منفیه خداراشکر
و چون دقیقا 6 هفته از رابطه پرخطرم گذشته نیاز به آزمایش مجدد نیست و بهترین زمان ممکن اومدید و این جواب قطعیه
از پاسخ های قبلی متوجه شدم که اعلام کردید باز هم ترجیحا سه ماه بعد شخص مجدد انجام بده
سوالم اینه که نظرشون درست بوده و آیا این دلیل میشه که چون جواب من منفی شده پارتنر منم هم سالمه الان یا ایشونم آزمایش بدن شخصا؟
صمیمانه بخاطر پاسخگویی درست و به موقع در مورد این مسیله مهم سپاسگزارم.
پاینده باششد و سلامت

پاسخ
سلام ماندانا جان
در مورد پارتنر یا شریک جنسی بی‌تردید انجام آزمایش هیچ ارتباطی به منفی بودن آزمایش شما ندارد.
در مورد منفی بودن آزمایش خودتان نیز حرفی که به شما گفته شده درست است. البته نظرات مختلفی در این‌باره وجود دارد که قبلاً در این‌جا بارها به آن‌ها اشاره شده است.
فرهاد
سلام جناب دکتر
کیت هایی که وارد میشن آیا نظارت وزارت بهداشت رویشان انجام میشه یا نه؟ تو پروتکل اومده که باید کیت ها تاییدیه fda یا ceivd را داشته باشن.

پاسخ
سلام فرهاد جان
اطلاع قطعی ندارم ولی اصولاً باید همین‌طور باشد.
شیما
یعنی پی سی ار بعد از پنج سال نشون نمیده ویروس رو؟؟؟

پاسخ
طبق فرمایش شما پی‌سی‌آر منفی بوده که قطعاً درست است ولی همان‌طور که عرض کردم بهتر بود الایزا انجام می‌شد چون همه دستورالعمل‌ها الایزا را توصیه می‌کنند.
شیما
سلام.خسته نباشید.من بعد از پنج یا چهار سال از رفتار پرخطر ازمایش پی سی ار rna روش کمی دادم منفی بود.ازمایش دیگری لازم نیست؟

پاسخ
سلام
متأسفانه این تصور غلط مطرح شده که پی‌سی‌آر برای غربال‌گری اچ‌آی‌وی بهتر از سایر روش‌هاست.طبق الگوریتم غربال‌گری اچ‌آی‌وی، اولین اقدام انجام آزمایش الایزاست.
آزمایش پی‌سی‌آر حساسیت بسیار بالایی دارد ولی برای غربال‌گری افراد توصیه نمی‌شود چون هم گران است و هم در همه جا در دسترس نیست. مطالعات در زمینه نقش و کارایی پی‌سی‌آر در غربال‌گری اچ‌آی‌وی محدود به نمونه‌های خون اهدایی در مراکز انتقال خون است. زمان دقیقی به عنوان دوره پنجره پی‌سی‌آر گزارش نشده ولی گفته می‌شود نتیجه منفی پی‌سی‌آر ۷ تا ۱۲ روز پس از تماس مشکوک با احتمال نزدیک به ۱۰۰ درصد این تشخیص را رد می‌کند.
محمد
سلام من بعد از شش ماه ازمایش دادم لطفا برام بگید منفی یا مثبت.
Ab: 0/07
Ag:0/03


پاسخ
سلام محمد جان
اصولاً جلوی جواب، مقادیر مرجع نوشته می‌شود و باتوجه به‌این‌که ظاهراً نتیجه آزمایش شما کمتر از cutoff است بنابراین جواب شما منفی است.
محمد
سلام‌ خسته نباشید.
ممنونم از راهنمایی هاتون.
من بعد از۱۵و ۳۰و۷۰و ۹۸ و ۱۲۰و ۱۴۰ و ۱۷۰ روز الایزا نسل چهار دادم که همه منفی بود الان دو روز دیگه میشه ۱۸۰ روز ایا لازمه دوباره ازمایش بدم یان؟

پاسخ
سلام محمد جان
تکرار تست اچ‌آی‌وی منفی بعد از ۶ ماه لازم نیست.
ماندانا
سپاسگزارم از پاسخگویی
امروز همون آزمایش نسل چهارم را انجام دادم و البته پنج شنبه جواب مشخص میشه
منتهی پزشکی که اونجا بودن گفتن اکثر افرادی تا سالیان علایمی ندارن و این آزمایش اولیه دلیلی بر سلامتی کامل نیست تا آزمایش دوم را انجام بدین که مال هپاتیت هستش ..... میتونم بپرسم چرا هپاتیت؟و شخصا بعد سه ماه باید بخوام مجدد آزمایش اچ آی وی را ازم بگیرن در کنار هپاتیت؟
از نظر شما با توجه به وضعیت بنده که بعد 4-5 هفته بعد از رابطه پرخطر آزمایش انجام داد آزمایش اولی اصلا قابل اعتماد نیست و تا سه ماه دیگه باید تو استرس زندگی کنم!؟
(اگر مقدوره صرفا جهت اطلاع رسانی بگم کسایی که ساکن اصفهان هستن میتونن برن فلکه احمدآباد مرکز بهداشتی نواب صفوی از صبح تا ظهر بصورت رایگان این آزمایش ها انجام میشه بدون فاش شدن اطلاعات شخص و در کمال ادب و احترام)

پاسخ
احتمال خطای نسل چهارم الایزا که از پیشرفته ترین روش های موجود است بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد است.
امیر علی
سلام.
چندتا سوال داشتم.
یکی اینکه آزمایش pcr rna به روش کیفی تا چندتا ویروس رو قادر به شناسایی هستش؟.یعنی وقتی منفی میشه ممکنه تعداد ویروس با روش کیفی منفی شه و به روش کمی تعداد رو نشون بده؟
2. در جواب یکی از دوستان گفتین پی سی ار در مراکز انتقال خون در بازه 7تا 12 روز جواب دقیق حدود 100 درصد میده.
آیا فقط در همین بازه جوابش اینقدر دقیقه یا بعدشم دقت داره؟
من چهارتا پی سی ای ار ان ای به روش کیفی در روزهای 17، 24، 45، و 73 دادم.
البته نسل چهارم هم روز 28 و 50 و 75
همه منفی بود.
چقدر امیدوار باشم به اینها؟
3. هیچ راهی زودتر از 6 ماه نیست؟


پاسخ
سلام
متأسفانه این تصور غلط مطرح شده که پی‌سی‌آر برای غربال‌گری اچ‌آی‌وی بهتر از سایر روش‌هاست.طبق الگوریتم غربال‌گری اچ‌آی‌وی، اولین اقدام انجام آزمایش الایزاست.
ماندانا
سلام
حدود 4-5 هفته پیش رابطه ای داشتم با آقایی که سالها بیمار اعتیاد بودن و چند سالی هم از ترکشون گذشته بود
الان به شدت نگران
چه نوعی از آزمایش اچ آی وی را باید انجام بدم؟
آیا جواب بعد این مدت دقیقه و قابل اعتماد؟

پاسخ
سلام ماندانا جان
هر یک از انواع آزمایش اچ‌آی‌وی نسل سوم یا چهارم الایزا یا روش‌های مشابه مانند کمی‌لومینسانس (CLIA) که در همه آزمایشگاه‌های پزشکی انجام می‌شود، برای این منظور دقیق و قابل اعتماد است منتهی شرط اصلی آن، رعایت دوره پنجره است. توصیه شده حتی افرادی که هیچ سابقه مشکوکی ندارند دست‌کم یک بار در طول عمر خود این آزمایش را انجام دهند. در مورد افرادی که سابقه تماس مشکوک دارند یا افراد پرخطر براساس اغلب منابع معتبر بهتر است این آزمایش پس از یک ماه از تماس مشکوک انجام شود و برای اطمینان در ماه سوم و همچنین به نظر برخی منابع در ماه ششم هم تکرار شود. نتیجه منفی این آزمایش کاملاً دقیق و قابل اعتماد است.
امیر مهدی
سلام‌. من حدود 1 ماه بعد از رابطه ای که داشتم ازمایش PCR دادم و بعد 1 هفته جواب ازمایش رو گرفتم. در برگه نوشته undetectable. این یعنی چی؟

پاسخ
سلام امیرمهدی جان
آزمایش پی‌سی‌آر حساسیت بسیار بالایی دارد ولی برای غربال‌گری افراد توصیه نمی‌شود چون هم گران است و هم در همه جا در دسترس نیست. مطالعات در زمینه نقش و کارایی پی‌سی‌آر در غربال‌گری اچ‌آی‌وی محدود به نمونه‌های خون اهدایی در مراکز انتقال خون است. زمان دقیقی به عنوان دوره پنجره پی‌سی‌آر گزارش نشده ولی گفته می‌شود نتیجه منفی پی‌سی‌آر ۷ تا ۱۲ روز پس از تماس مشکوک با احتمال نزدیک به ۱۰۰ درصد این تشخیص را رد می‌کند.
فرهاد
سپاس از پاسخگویی شما.خدا نگهدار شما و عزیزان شما باشه
فرهاد
سلام دکتر جان
ممکنه آزمایش آنتی بادی اچ آی وی نتونه تا ۱۰ سال ویروس را تشخیص بده؟شما چیزی در این مورد شنیدید یا تو مقالات و سایت های معتبر خوندید؟ یکی تو سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز بعنوان پرسشگر از کارشناس های سایت گفته بود که پیش متخصص عفونی رفته بودش که دکتر بهش همچنین حرفی زده بودش. تاکید به اینکه با آزمایش نمیشه تا ۱۰ سال معلوم شه!!!!!!!علایم و فاز پیشرفته ایدز را نمیگفتش بلکه با آزمایش نشه تا ۱۰ سال!!!!!! این چنین مواردی هم پیش میاد؟

پاسخ
خیر. چنین مطلبی صحت ندارد. عدد ۱۰ سال همان‌طور که می‌دانید مربوط به دوره بدون علامت عفونت اچ‌آی‌وی است و نه دوره پنجره.
محمد
سلام خسته نباشین دکتر جان, میخواستم به دوستمون فرهاد از تجربه خودم بگم, من بعد رابطه سوزاک گرفتم بعد مصرف دارو ها انتی بیوتیک, تغییرات دهانی, نروپاتی و... وجود اومد نروپاتی رفتم دکتر برام دارو تجویز کرد ک اونم لکه های قرمز بدون خارش اورد بعد سردرد و بعد یه هفته عضله درد و درد مفاصل ک بعد قط دارو بر طرف شد اینم بگم هم تست pcr دادم هم چند بار تست نسل چهار ک منفی بود, من خودم 99درصد به خودم میگفتم گرفتم ولی ازمایشا منفی بود همه اون علایم هم از عوارض دارو ها بودن ک زدم تو اینترنت همشو تحقیق کردم من بغیر از تورم غدد لنفاوی همه نشانه رو داشتم ولی همشون عوارض دارو ها بود گفتم نگران نباشی شاید بخاطر عوامل دیگه ای نشانه هارو داری, و بنظر من مطمعن باشین درمان قطعی اچ ای وی 3،4سال دیگ عمومی میشه

پاسخ
سلام و تشکر که تجربه خود را با دیگر دوستان به اشتراک گذاشتید.
حمید
با سلام و عرض ادب خدمت دکتر عزیز
من بعد از یه رابطه در خارج از کشور که البته محافظت شده بود بیش از ده تا آزمایش دادم که در روزهای 51،77،85،95،120 الایزا نسل 4 با کیت های مختلف و بعد از 5 ماه هم آزمایش آلفا نسل 4 دادم که منفی بودن بعد از 6 ماه هم تو مراکز رپید تست دادم منفی بود ولی موضوعی که منو نگران میکنه دقیقا علائمی هست که هیچ بیماری دیگه ای نمیتونه اینارو با هم توجیه کنه مثل افت زبان اسهال بی حس شدن دست و پا راش پوستی و در آخر افت پلاکت خون که آخرین بار 130 بوده واقعا چرا باید یک سری علائم دقیقا بعد از رابطه ایجاد بشه که دقیقا به اچ آی وی مربوط باشه؟ هزارتا آزمایش چکاب دیگه هم دادم هیچ موردی نداشتم، واقعا مشکوک میشه آدم به آزمایش ها و شاید هم بدن بعضیا واقعا پادتن تولید نمیکنه یا بعد از یکسال تولید میکنه آیا چنین چیزی ممکنه؟؟

پاسخ
براساس همه دستورالعمل‌ها، نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی بعد از دوره پنجره (حداکثر۶ ماه) کافی است و هیچ اقدام دیگری برای بررسی اچ‌آی‌وی لازم نیست. برای مشکلاتی که گفتید باید به فکر علل دیگر بود که اطلاعات بنده برای کمک به شما در این زمینه کافی نیست.
فرهاد
سلام جناب دکتر
در جواب بنده که گفتم مرکز ملی پیشگیری از ایدز ایران ۳ماه را کافی میدونن فرمودید حق با همکاران شماست ولی در بعضی منابع با احتیاط توصیه به تکرار میکنند.منظورتون تکرار سر ۶ماه هستش؟ من سر ۶ماه هم آزمایش دادم الان ترسم این هستش که آخرین آزمایشم خطا داشته باشه...البته این را هم بگم سر ۲.۵ و ۳ ماه هم آزمایش داده بودم. یعنی به گفته شما موارد نادر به ۶ماه میرسه که غربالگری شن.درسته جناب دکتر؟من سر ۲هفته بعد تماس علایم داشتم.الان هم با گذشت چندماه آفت مقاوم به درمان و تاول خونی در دهان و جوش صورت و سوزش و گزگز دست و پا تو این چندماه دارم.کمی هم لاغر شدم که خیلی از این علایم قبلا سابقه نداشت.فکر کنید این همه علایم داشته باشه چطور به نتایج آزمایشگاه آدم اعتماد کنه؟پزشک متخصص عفونی رفتم گفت زمانی که ما رزیدنت بودیم تو کتابها ۱۶ ماه هم دوره پنجره ذکر شده بود.بهش گفتم الان مراکز مشاوره ۳ و ۶ ماه میگن با تست های جدید.گفت میخوای برو pcr انجام بده. من دیگه توان آزمایش دادن ندارم.در ضمن با پزشک عفونی مرکز مشاوره تهران که این موضوع را درمیان گذاشتم گفت پزشکی که حرف از ۱۶ماه امروزه میزنه سوادش در مورد اچ آی وی کافی نیست!!!ببخشید طولانی شد

پاسخ
براساس همه دستورالعمل‌ها، نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی بعد از دوره پنجره (حداکثر۶ ماه) کافی است و هیچ اقدام دیگری برای بررسی اچ‌آی‌وی لازم نیست. برای مشکلاتی که گفتید باید به فکر علل دیگر بود که اطلاعات بنده برای کمک به شما در این زمینه کافی نیست.
علی
سلام دکتر جان
فرق آزمایش اچ آی وی با دیگر آزمایشات در چی هستش که اینقدر در موردش صحبت های ضد و نقیض هستش.دوره پنجره را کار ندارم.والا من سه بار آزمایش دادم آخریشم سر ۶ماه دادم ولی اونقدر در مورد خطای آزمایشگاه و پرسنل و مشکل کیت حرف زدن که آدم نمیتونه مطمئن باشه.از این طرف هم همش علایم دارم.بعد از رفتار پرخطر احساس میکنم بدنم کلا بهم ریخته شده.شما جای من باشید چیکار میکنید؟

پاسخ
سلام
اتفاقاً فناوری به‌کاررفته در تست اچ‌آی‌وی از پیشرفته‌ترین نوع است و نتیجه منفی آن در مقایسه با سایر تست‌ها خطای کمتر و نزدیک به صفر دارد. دلیل نگرانی افراد ربطی به تست ندارد و بیشتر با ماهیت ناشناخته و تابو-مانند این بیماری مرتبط است.
فرهاد
سلام
منظورم این بود کنترل کیفی توسط پرسنل انجام میشه(همون پرسنلی که آزمایش هپاتیت و اچ آی وی را در طول سال انجام میدن) یا پزشک آزمایشگاه؟

پاسخ
بله، دقیقاً هدف از کنترل کیفی همین است که تمام مراحل مشابه با نمونه بیماران، توسط پرسنل و با نظارت پزشک آزمایشگاه انجام شود.
پریا
سلام مجدد خدمت شما.اقاب دکتر.ازمایشم رو پیش دکتر بردم و گفت مهم انزیم ALTو ASTهستش که برای من نرمال بود.و گفت ALPتاپونصد هم مشکلی نداره.بنظرشما داروهایی که توی سوال قبل ذکرکردم میتونسته توی ازمایش کبدم تاثیر بزاره؟

پاسخ
سلام پریا جان
احتمالاً حق با پزشک شماست. برای اطمینان، توصیه می‌کنم تست‌های کبدی از جمله ALP را پس از ۶ ماه تکرار کنید.
محمد
سلام خسته نباشید.
من بعد از یک رابطه محافظت نشده بعد از ۳۰ و ۹۰و ۱۲۰ و ۱۷۰ روز الایزا نسل چهار دادم منفی بود.
اما یه سری علایم دارم ایا لازمه دوباره ازمایش بدم

پاسخ
سلام محمد جان
تکرار تست اچ‌آی‌وی منفی بعد از ۶ ماه لازم نیست.
علی
سلام
یک جا خوندم طرف گفته توی برنامه کنترل کیفی نمونه آلوده را به ۱۲۵ آزمایشگاه فرستادن فقط ۵۰ تا از آزمایشگاهها تونستن درست تشخیص بدن!!!!!!!!!.بنظر شما اگر اینطور بود وزارت بهداشت اجازه میداد آزمایشگاههای خصوصی آزمایش اچ آی وی انجام بدن؟

پاسخ
چنین ادعاهای بزرگی نیاز به سند و مدرک دارد و اغلب با عرض معذرت، بی‌پایه است.
فرهاد
من سه بار در آزمایشگاههای خصوصی مختلف آزمایش دادم که آخریش بعد ۶ماه و یک روز بودش.فقط میترسم پرسنل آزمایشگاه یا کیت آزمایشگاه مشکل داشته باشند یا دچار اشتباه بشن.البته اولین آزمایشم دو ماه و نیم بودش و از نوع نسل ۳ و دومین آزمایشم ۹۳ روز بودش و از نوع نسل ۴. مراکز مشاوره تهران و بیمارستان عفونی امام خمینی میگن دومین آزمایشم کافی بودش و سومی لازم نبود.در ضمن جناب دکتر پزشکان سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز که متعلق بهزیستی هستش جالبه که ۳ماه را با هر نوع تستی کافی میدونن و میگن بعد سه ماه هر چقدر انجام بدین جواب همون میشه و بیهوده آزمایش ندین.سایت aids.ir

پاسخ
حق با همکاران بنده است. بیش‌تر منابع همین نظر را دارند و در این‌جا هم به آن اشاره شده ولی برخی منابع احتیاطاً توصیه به تکرار می‌کنند.
فرهاد
سلام
فرمودید آزمایشگاهها در برنامه کنترل کیفی شرکت میکنند..در هنگام آزمایش پرسنلی که در طول سال آزمایش ایدز و هپاتیت را انجام میدن دوباره نمونه ها را مورد آزمایش قرار میدن یا پزشک برای اعتبار آزمایشگاه خودش یا با نظارت خودش کار را انجام میده؟

پاسخ
نتایج کنترل کیفی کاملاً محرمانه است و ربطی به اعتبار و غیره ندارد.
پریا
سلام اقای دکتر.من ازمایش چکاپ انجام دادم.درازمایش مربوط ب کبدم انزیم Alp بالا گزارش شده یعنی زده ۳۲۰و حدنرمال زده ۹۸-۲۸۰ ولی هیچ علامتی جلوش نزده ک به معنی خطر باشه.لطفا راهنماییم کنید.درضمن ۱۰ساعت قبل انجام‌ازمایش قرص کلردیازپوکساید.سیتالوپرام.وپروپرانولول مصرف کرده بودم.ولی طی اون ۱۰ساعت ناشتابودم و فقط اب مصرف کردم.لطفاراهنماییم کنید .ممنون

پاسخ
سلام پریا جان
شرح حال ناقص است. افزایش خفیف آنزیم فسفاتاز قلیایی یا ALP علل مختلفی دارد و لزوماً ربط به کبد ندارد. هرچند، شایعترین علت آن، عدم رعایت ناشتایی، مصرف دارو و کبد چرب است. به‌هرحال توصیه می‌کنم با یک متخصص گوارش و کبد مشورت کنید.
پژمان
سلام آقای دکتر. من 2 ساله یه بیماری ای که دارم که هر روز مقدار زیادی خون از بدنم خارج میشه، یعنی هر روز مقدار زیادی خون از دست میدم و گاهی اوقات ضعف هم میکنم به خاطر از دست دادن خون، و اخیرا رفتار پرخطر هم داشته ام.
میخواستم بدونم این بیماری که دارم و این خون ها که ازم خارج میشه تاثیری روی ازمایش ایدز یا دوره پنجره داره؟؟
مثلا منظورم اینه این خون هایی که از دست میدم توشون انتی بادی اچ ای وی باشه و با کم شدن خون بدنم این انتی بادی ها هم کم بشه و تو ازمایش مشخص نشه و جواب ازمایش منفی کاذب بشه.. آیا امکانش هست همچین چیزی؟
ممنون میشم جواب بدین

پاسخ
سلام پژمان جان
تنها عامل مهم در نتایج منفی کاذب آزمایش اچ‌آی‌وی، دوره پنجره است. ممکن است به‌لحاظ فرضی و تئوریک، عوامل مختلف دیگری مطرح شود ولی هیچ‌یک از آن‌ها عملاً اهمیت ندارد و بنابراین در این‌جا به آن‌ها پرداخته نمی‌شود.
مهرداد
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
چند سوال از خدمتتون داشتم‌؛ 1.آیا آزمایش RNA PCR در طول seroconversion مثبت خواهد شد؟ 2.از اغاز seroconversion تا زمانی که آنتی بادی پیشرفت میکنه و قابل تشخیص با تست انتی بادی هست چقدر طول میکشه؟ 3.از اشکالات تست pcr بالا بودن نتیجه مثبت کاذب رو نام میبرند پس چطور در الگوریتم بالا از اون به عنوان تست تکمیلی استفاده می کنند؟ 4. آیا درست است که در مواردی فرد اچ ای وی مثبت بوده اما RNA PCR نتونسته ویروس رو پیدا کنه چون ویروس در DNA مخفی شده؟
ببخشید که سوالام زیاد شد، بازهم ازتون تشکر میکنم به خاطر وقتی که میزارین.

پاسخ
سلام مهرداد جان
نکات مختلف درباره آزمایش پی‌سی‌آر واقعاً مفصّل و خارج از حوصله این بحث است. امیدوارم در آینده نزدیک در مطلب جداگانه‌ای بتوانم به آن بپردازم. تنها نکته که می‌توانم در اینجا بگویم این است که استفاده از این تست در حال حاضر عمدتاً محدود به تعیین بار ویروس در مبتلایان به عفونت اچ‌آی‌وی تشخیص داده شده است.
رضا
سلام و عرض ادب، آقای دکتر صحت آزمایش رپید تست با رعایت دوره پنجره آیا قابل اطمینان است ؟ من بعد از رابطه مشکوک به فواصل زمانی 3،4،5 و 6 ماه آ،مایش رپید برند ابون دادم منفی بود ، هنوز نگرانم، ممنون میشوم پاسخ دهید

پاسخ
سلام رضا جان
نتیجه منفی آزمایش رپید کاملاً مطمئن است.
فرهاد
سلام
ببخشید فرآیند انجام آزمایش الایزا اچ آی وی چقدر طول میکشه؟ من صبح آزمایش دادم بعدازظهرش گفتن جوابت آماده هستش...بعضی آزمایشگاهها میگن چند روز بعد جوابش آماده میشه...منظورم این هستش که آزمایش از وقتی روی نمونه خون انجام میشه تا آزمایش تموم بشه چند ساعت کافی هستش یا چند روز باید روش آزمایش کنند؟

پاسخ
سلام فرهاد جان
الایزا در حد چند ساعت زمان می‌برد منتهی زمان جوابدهی بستگی به برنامه انجام آزمایش در هر آزمایشگاه دارد. اغلب مراکز ترجیح می‌دهند نمونه‌های اچ‌آی‌وی یا هپاتیت را جمع کرده و در یک یا چند روز خاص انجام دهند.
مجتبی
سلام جناب دکتر عزیز
روش آزمایش الایزا واس هپاتیت و اچ آی وی به یک شکل هستش؟ یعنی روش یکی هستش و کیت ها متفاوت؟

پاسخ
سلام مجتبی جان
بله، اساس آزمایش تقریباً یکی است.
پوریا
آقای دکتر خیلی ببخشید که دوباره مزاحم میشم من برخی از علایم رو داشتم ولی همونطور که گفتم آزمایش هایی که بعد از ۱ ماه و ۳ ماه و ۶ ماه دادم منفی بودن یعنی الان خیالم راحت باشه که اچ آی وی منفیه اینم بگم آزمایش هایی که دادم آنتی بادی نسل سوم بودن دکترم گفت اچ ای وی منفیه دیگه نیازی به تکرار آزمایش نیست خیالم راحت باشه؟

پاسخ
تکرار لازم نیست.
پوریا
سلام آقای دکتر خواهش میکنم جوابمو در سایت بدید من بعد از ۱ ماه و ۳ ماه و ۶ ماه آزمایش آنتی بادی انجام دادم ولی همشون منفی بودن آیا نتیجه قابله اعتماده؟

پاسخ
سلام پوریا جان
بله، نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی که 6 ماه پس از تماس مشکوک انجام شده کاملاً قابل اعتماد است.
پریا
سوال دیگه اینکه دلایل منفی کاذب ازمایش اچ ای وی چه مواردی هست؟

پاسخ
تنها مورد قابل توجه منفی کاذب در آزمایش اچ آی وی، عدم توجه به دوره پنجره است.
پریا
سلام الان ازمایشگاهها اکثراازمایش ترکیبی انجام میدن.این ازمایش اچ ای وی رو در چندهفته بعدازابتلاشدن نشون میده؟جای خوندم نوشته بود ازمایش منفی اچ ای وی نشون میده ک فرد تاشش ماه قبل هم سالم بوده.ینی هنوز دوره پنجره شش ماه درنظرگرفته میشه؟ چراسازمان انتقال خون میگه یک سال.و اینکه سرماخوردگی چ تاثیری داره رو اانتقال خون .اونها که اول روی خون ازمایش میگیرن.چرا میگن بایدحتما سرماخوردگی برطرف شه بعد بیاین برای انجام ازمایشای قبل ازاهداخون.؟

پاسخ
دستورالعمل ها در این زمینه متفاوت است ولی به طور کلی، دقت و صحت آزمایش ترکیبی معادل الایزا است. تأکید روی بهبود سرماخوردگی به دلیل موارد واکنش متقاطع بین آنتی بادی ها و ایجاد نتایج مثبت کاذب است.
مجتبی
سلام دکتر جان
کیت هایی که در آزمایشگاه استفاده میشه میشه تقلبی باشه؟در مورد موضوع به این مهمی میشه وزارت بهداشت نظارت نکنه؟ سوال دیگه اینکه از آنجایی که تعداد مبتلایان به اچ آی وی پایینه ممکنه بعضی از پرسنل آزمایشگاهی تا الان خون مثبت به ویروس نداشته باشن.آیا وزارت بهداشت خونهایی را واسه تست از پرسنل به آزمایشگاهها میفرسته که اونها را آزمایش کنند و نوعی امتحان ازشون گرفته شده باشه...نمیدونم چرا این همه آزمایش تو آزمایشگاه خصوصی انجام میده و بهش اعتماد میکنه ولی واس اچ آی وی آدم نوعی وسواس میگیره

پاسخ
سلام مجتبی جان
همه آزمایشگاه ها هر سال سه نوبت در برنامه کنترل کیفی شرکت می کنند و شرکت در این برنامه برای همه آزمایشگاه ها الزامی است. یکی از اجزای این برنامه، نمونه های مجهول از نظر اچ آی وی و هپاتیت است. خوشبختانه ورود همه کیت های آزمایشگاهی تحت نظارت وزارت بهداشت صورت می گیرد ولی هر گونه خطای احتمالی نیز از طریق مکانیسم های نظارتی پایش می شود.
نا شناس
اگر کسی بیماری سیفلیس یاهر بیماری مقاربتی داشته باشه باعث نمیشه نتیجه اچ ای وی به طور کاذب منفی بشه؟علائم بیماری سیفلیس چیه؟

پاسخ
هیچ ارتباط ثابت شده ای بین بیماری های آمیزشی مانند سیفیلیس و آزمایش اچ آی وی وجود ندارد. بیماری سیفیلیس دارای مراحل مختلفی است و با طیف بسیار متنوعی از علائم مشخص می شود که بحث درباره آن از حوصله اینجا خارج است. توصیه می کنم با یک متخصص بیماری های عفونی مشورت کنید.
مهدی
دکتر من کولیت اولستاریو دارم. وقتی مدفوع میکنم همیشه مقدار زیادی خون همراه مدفوعم ازم خارج میشه
ایا این بیماری تاثیری روی ازمایش ایدز داره؟
مثلا این بیماری باعث میشه که بدنم انتی بادی نسازه و اچ‌ای‌وی در ازمایش معلوم نشه؟؟
یعنی من نقص سیستم ایمنی دارم که این بیماری رو دارم؟؟

من تازه شنیدم اونایی که نقص شدید ایمنی دارن بدنشون انتی بادی نمیسازه و هیچوقت ازمایش ایدزشون معلوم نمیکنه. حالا استرس گرفتم که نکنه منم جزو اون افراد باشم. من غیر از کولیت اولستاریو بیماری دیگه ای ندارم.

خواهشا جواب بدین من از نگرانی در بیام چند وقته دارم با کابوس ایدز زندگی میکنم. میخوام جواب منفی ازمایشم با اطمینان باشه

پاسخ
سلام مهدی
هیچ ارتباط ثابت شده ای بین بیماری های التهابی مانند کولیت اولسروز و آزمایش اچ آی وی وجود ندارد.
نا شناس
سلام خسته نباشید .ازمایش انتی بادی اچ ای وی منفی بعد از چندسال از رابطه های متعدد تاچه حد معتبر است؟

پاسخ
هیچ محدودیت زمانی برای انجام آزمایش اچ آی وی وجود ندارد.
نا شناس
سلام.کسیکه ازمایش اچ ای وی منفی داشته باشه بعدازدوره پنجره.باید ازمایش بیماریهای مقاربتی هم انجام بده؟

پاسخ
برخلاف سایر بیماری های آمیزشی، اچ آی وی با دوره بدون علامت طولانی مدت مشخص می شود و به همین دلیل، آزمایش حتی در غیاب علائم توصیه شده است. در سایر موارد، آزمایش محدود به مواردی است که با علائم همراه باشد. البته در موارد خاص، مثلاً در زنان باردار بدون علامت، غربالگری از نظر سیفیلیس به دلیل خطر ابتلای جنین توصیه می شود.
مهدی
سلام. ایا ویروس ایدز با شستشو از بین میرود؟ شلواری که مقدار زیادی مایع منی الوده به ویروس روش ریخته شده تو ماشین لباسشویی شسته بشه ویروسش از بین میره؟

پاسخ
سلام مهدی جان
این ویروس به شدت نسبت به عوامل محیطی خارج از بدن انسان حساس است و بجز لکه خون، در سایر محیط ها به سرعت از بین می رود. بیشترین پایداری ویروس در خون داخل سرنگ حداکثر تا 11 روز گزارش شده است. زنده ماندن ویروس در خون داخل سرنگ در شرایط یخچالی تا 42 روز گزارش شده است.
اچ آی وی در برابر سرما مقاوم ولی به حرارت حساس است. نور آفتاب آن را غیرفعال می کند. بهترین شرایط برای آن pH خنثی است و حتی در pH اسیدی ضعیف به سرعت از بین می رود.
همچنین ویروس در داخل آب به سرعت از بین می رود و پس از 1 تا 2 ساعت تنها 10 درصد ویروس ها زنده می مانند. پس از 8 ساعت این میزان به کمتر از 0.1 درصد می رسد. صابون، شوینده ها و مواد ضدعفونی کننده، این زمان را کاهش می دهند.
به طور کلی اچ آی وی از راه تماس با آب، هوا یا سطوح فیزیکی که آلودگی واضح به ویژه با خون نداشته باشند سرایت نمی کند و تنها راه ثابت شده برای سرایت آن از طریق عوامل محیطی، استفاده از سرنگ مشترک یا آلوده است.
فرهاد
سلام آقای دکتر
در جواب کامنت شخصی بنام دلواپس که گفته بعد ۵،۶ سال آزمایش داده شما فرمودید که اگر علامت دیگری ندارید آزمایش کافیه!! مگه نمیفرمایید اچ آی وی فقط با آزمایش مشخص میشه و نه علایم...من باید به آزمایشاتم مطمئن باشم یا به علایمم؟

پاسخ
این به مفهوم بیماریابی و غربالگری برمی گردد که در فرد بدون علامت معنی پیدا می کند. در فرد علامت دار، باتوجه به تابلوی بالینی و شرح حال، ممکن است پزشک تصمیم متفاوتی بگیرد.
نا شناس
روشIFAچه فرقی با الایزا داره؟ایا دقتش درنشخیص اچ ای وی باالایزا برابراست؟

پاسخ
روش IFA تقریباً مشابه الایزا است.
نا شناس
سلام خسته نباشید برای ازمایش ترکیبی که الان برای تشخیص اچ ای وی انجام‌میدن دوره پنجره چقدره؟

پاسخ
ویژگی های آزمایش ترکیبی، تقریباً معادل الایزای نسل چهارم است.
مهدی
سلام. مدت زمان زنده ماندن ویروس ایدز در فضای باز چقدر است؟ مثلا اگه فرد مبتلا به ایدز خودارضایی کنه و مایع منی رو شلوارش بریزه؟؟ ایا با خشک شدن منی، ویروس هم از بین میره؟؟
لطفا جواب بدید

پاسخ
سلام مهدی جان
بیشترین غلظت این ویروس در خون مشاهده شده و حتی در لکه های خون خشک شده قادر است تا 6-5 روز زنده بماند. برای انتقال ویروس، تماس مخاط دهان، مقعد یا عضو جنسی ضروری است و از راه تماس با پوست سالم منتقل نمی شود. مدت زنده ماندن ویروس در خون داخل سرنگ بیشتر (تا 11 روز) است.
مایع منی از نظر غلظت ویروس در رتبه دوم و مایع واژن در رتبه سوم قرار دارد ولی تاکنون امکان جدا کردن ویروس از نمونه های منی یا مایع واژن یا هیچ موردی از انتقال به دیگران در اثر تماس با آن گزارش نشده است.
نا شناس
اقای دکتر سوال دیگه ای دارم خدمتتون.اگر کسی دوسال قبل موردتجاوز قرار بگیره.بعدازاون اتفاق فقط رابطه جنسی با همسر خودش داشته.بعد ازدوسال ازاون تجاوز ازمایش انتی بادی اچ ای وی داده ومنفی شده.رابطه جنسی باهمسر بین این دوسال باعث نمیشه ک جواب منفی کاذب بشه؟؟؟

پاسخ
خیر، آزمایش اچ آی وی دقت بالایی دارد و تحت تأثیر عوامل دیگر قرار نمی گیرد.
دلواپس
سلام اقای دکتر.من چند سال قبل یه رابطه داشتم و۵سال و۶سال بعد ازون رابطه زیر نظر متخصص عفونی دوبار آزمایش الایزا دادم و هردو منفی شدش بهمراه تایید دکترم.آیا جواب منفی آزمایشام قطعی و کافیه؟باتشکر

پاسخ
سلام
بله، اگر علامت دیگری ندارید همین آزمایش کافی است.
نا شناس
سلام خدمت شماخسته نباشید ازتون خیلی ممنونم بابت جواب دادن ب سوالات مکرر ما.ازمایش انتی بادی درزمان قاعدگی مشکلی نداره؟

پاسخ
سلام
خیر، مشکل ندارد.
بیتا
سلام
اگه شخص همزمان مبتلا به هپاتیت سی و اچ آی وی بشه دوره پنجره طولانیتر میشه؟ الان من که سه بار آزمایش به فواصل دوماه و نیم و سه ماه و ۶ ماه بعد رفتار مشکوک آزمایش آنتی بادب الایزا واسه اچ آی وی دادم میتونم ایدز را منتفی بدانم؟ یک سوال دیگه این که هپاتیت سی از چه طریقی منتقل میشه؟بعضی میگن ارتباطی که خون رد و بدل میشه و بعضی میگن همه ترشحات جنسی.

پاسخ
ویروس هایی مثل اچ آی وی و هپاتیت از راه خون و ترشحات و مایعات بدن قابل انتقال است ولی میزان سرایت آن ها در شرایط مختلف، متفاوت است. ابتلای هم زمان به این عفونت ها نیز به طور شایع مشاهده می شود ولی قواعد کلی تشخیص در این موارد تفاوت قابل توجهی با سایر افراد ندارد و اگر تست اچ آی وی شما پس از 6 ماه منفی شده، این نتیجه قابل اعتماد است.
جزئیات ابتلای هم زمان به این بیماری ها البته خارج از حوصله این بحث است.
نا شناس
اضطراب واسترس چه تاثیری برنتایج ازمایش اچ ای وی داره.باعث منفی کاذب نمیشه؟

پاسخ
خیر، اثری ندارد.
پروانه
ببخشید دوباره مزاحم‌میشم .ایا ممکنه یه بیماری مقاربتی یا هربیماری دیگری توی بدن باشه که باعث بشه نتیجه ازمایش انتی بادی اچ ای وی منفی کاذب بشه؟

پاسخ
خیر، تأثیر قابل توجهی در نتایج آزمایش ندارد.
فرهاد
سلام جناب دکتر و خسته نباشید
میفرمایید 0.03 یعنی سه در ده هزار!! حالا واس اینکه طرف جزو اون نباشه کی آزمایش بده؟ اگه طرف هپاتیت سی هم همزمان بگیره چه زمانی باید آزمایش هپاتیت و ایدز داد؟

پاسخ
البته این قبیل ارقام، داده آماری هستند و به قول معروف، بیماری ها کتاب نمی خوانند وگرنه در عمل حتی یک مورد منفی کاذب هم می تواند عواقب جبران ناپذیر داشته باشد. هدف از آمار همین است که تلاش شود روش های جدیدتر برمبنای فناوری های نوین ابداع شود. در مقایسه با روش های قدیمی تر، الایزای نسل چهارم تا حدود بسیاری بر این نقیصه غلبه کرده که شاهد آن، همین رقم بسیار پایین 0.03 درصد یا 3 در هزار پس از 3 ماه است.
امیر
سلام جناب دکتر
من دوتا آزمایش الایزا تحت نظر متخصص عفونی انجام دادم بفاصله ی ۵سال و ۶سال از یک رابطه.که هردوتا منفی شدش.اگه میشه فقط بهم بگین جواب منفی اش که دکترم هم تایید کردن از نظر شما هم قطعی هست دیگه یا نه؟متشکرم

پاسخ
سلام امیر جان
نتیجه منفی در فاصله فوق در فردی که سالم است کاملاً قابل اعتماد است.
امیر علی
سلام مجدد.
ولی من از چندتا پزشک متخصص عفونی پرسیدم گفتن در دو سه روز اول امکان مننقل شدن ویروس وجود ندارد چون هنوز در بدن تکثیر نشده که قابلیت انتقال داشته باشه ولی شما میفرمایین بیشترین خطر انتقال در سه ما اوله. یعنی اونا اشتباه گفتن؟
و سوال دیگه اینکه اون پنج درصد بعد 28 روز و اون .03 درصد بعد سه ماه ایا شانسی تشخیص داده نمیشوند یا کسایی هستن که مشکلات خاصی دارن؟
بازم ممنون بابت راهنمایی هاتون

پاسخ
سلام امیرعلی جان
گفته پزشک اشتباه نیست ولی توجه کنید که درباره یک بیماری مرگبار صحبت می کنیم. به لحاظ تئوریک، ویروس پس از ورود به بدن، شروع به تکثیر می کند و احتمال انتقال وجود دارد. مطالعه دقیقی که نشان دهد از چه روزی خطر انتقال افزایش می یابد انجام نشده و عدد 3 ماه هم با توجه به دوره پنجره و تولید آنتی بادی عنوان می شود. آن خطای 5 درصد یا 0.03 درصد هم مربوط به افرادی است که تولید آنتی بادی در آنان با تأخیر بیشتری همراه است.
امیر علی
سلام خدمت دکتر عزیز.
سوال 1) وقتی آزمایش pcr rna کیفی منفی بشه یعنی چه؟ ایا میتونه معنیش این باشه که ویروس در بدن حضور نداره یا اینکه مقدارش خیلی کمه و قابل تشخیص نیست؟
اگه این آزمایش منفی باشه بعد چهل روز یعنی به روش کمی هم تعداد ویروس صفر گزارش میشه؟

سوال دو) ایا اگر کسی در اثر رابطه مبتلا شود به محض ابتلا ویروس قابل انتقال به نفر دیگر در رابطه جنسی هست یا چند روز طول میکشد تا تکثیر و سپس قابل انتقال شود؟
سوال3) بیماری نقص ایمنی که میگن دوره پنجره رو طولانی میکنه چیه؟ فقط با آزمایش مشخص میشه یا علایم ظاهری هم داره؟

ممنون از پاسخگوییتون.

پاسخ
سلام امیرعلی جان
1) تفسیر نتایج آزمایش پی سی آر باید با توجه به شرایط مختلف آزمایش و بیمار صورت گیرد و به سادگی نمی توان گفت نتیجه منفی به چه معنی است. به همین دلیل و دلایل دیگر، این روش برای شروع غربالگری توصیه نمی شود.
2) اتفاقاً بیشترین خطر انتقال و سرایت اچ آی وی در همین مرحله است چون ویروس به سرعت تکثیر می شود ولی آنتی بادی تولید نشده است. این خطر در 3 ماه اول تا 26 برابر بیشتر از سایر مواقع است. بی اطلاعی افراد از بیماری خود در این زمان، خطر را چندین برابر افزایش می دهد.
3) نقص ایمنی تعریف مشخصی دارد و به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه یا ارثی در کودکان دیده می شود. نوع ثانویه یا اکتسابی که شایع تر است معمولاً در زمینه بیماری های دیگر مانند دیابت، عفونت اچ آی وی، مصرف برخی داروها مانند کورتون، تماس با برخی سموم شیمیایی، پرتوهای هسته ای یا فلزات سنگین و نیز در سالمندان روی می دهد. بررسی برای نقص ایمنی ثانویه شامل شرح حال و معاینه توسط پزشک است. پزشک با توجه به یافته های بالینی، ممکن است آزمایش هایی درخواست کند که شامل آزمایش فرمول و شمارش، اندازه گیری ایمونوگلوبولین ها، و تست جلدی است.
علی
سلام جناب دکتر
احتمال همزمان اچ آی وی با هپاتیت دوره پنجره را طولانی میکنه؟ من از متخصص پرسیدم گفتش اگه شخص قبلا مبتلا به هپاتیت باشه و بعدا hiv بگیره ممکنه طولانیش کنه...نظر شما چیه؟ شخصی که آزمایش فقط آنتی بادی الایزا توی ماه ۳ و ۶ میده الان از کجا بفهمه جز موارد ابتلا به هردو مورد نباشه؟ چون شما که میفرمایید پی سی آر در غربالگری استفاده نمیشه


پاسخ
سلام علی جان
به لحاظ تئوری، فرضیه های مختلفی ممکن است مطرح شود ولی آنچه اهمیت عملی و کاربردی دارد این است که تنها عامل مهم در مورد آزمایش اچ آی وی، دوره پنجره است.
پروانه
سلام خدمت شما ممنونم ک ب سوالات ما بادقت جواب میدین.داروی ارامبخش و گلودرد گیاهی قبل ازمایش انتی بادی اچ ای وی مصرف میکردم .ایا این داروها باعث منفی شدن کاذب نمیشه؟ایا هیچ دارویی روی این ازمایش اثر نمیزاره؟وهمینکه از دوره پنجره گذشته باشه دیگه منفیش قابل اعتماده؟

پاسخ
سلام پروانه جان
خیر، داروها اثری بر نتایج این آزمایش ندارند. تنها به لحاظ فرضی، درمان با داروهای ضد اچ آی وی می تواند باعث منفی شدن این آزمایش شود ولی عملاً چنین مواردی گزارش نشده است.
مهدی
سلام. من 3 هفته پیش رابطه مشکوک داشتم. ولی نمیتونم 3 ماه صبر کنم برای ازمایش. ایا ازمایش دیگری هست که بعد از 3 هفته جوابش 100 درصد قطعی باشه؟

پاسخ
سلام مهدی جان
احتمال خطای نسل چهارم الایزا که از پیشرفته ترین روش های موجود است بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد است.
رضا
باسلام وخسته نباشید
آیاآزمایشAnti HIV COMBI PTبه روشECLمعادل نسل چهار میباشد؟ و این آزمایش بعد از ۴۵ روز قابل اطمینان هست . ریسک من شک در دندان پزشکی میباشد. با تشکر از راهنمایی شما

پاسخ
سلام رضا جان
روش کامبی یا ای سی ال معادل نسل چهارم و احتمال خطای آن بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد است.
پروانه
سلام اقای دکتر.ببخشیدمن دوسال قبل مورد تجاوزقرارگرفتم.الان که دوسال گذشته ازمایش اچ ای وی دادم که متد IFAهست.وجوابش منفی بود.ایا این متد روش معتبری برای تشخیص اچ ای وی هست؟درضمن من متاهل هستم.زمان انجام ازمایش هم سرماخورگی داشتم و قرص سرماخوردگی مصرف میکردم.ایا سرماخوردگی باعث میشه نتیجه منفی کاذب بشه؟خواهش میکنم جواب بدین دارم ازاسترس میمیرم.

پاسخ
سلام پروانه جان
نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی کاملاً قابل اعتماد است و جای نگرانی نیست.
امیر علی
سلام و عرض ادب. یه سوال داشتم خدمتتون.
من یک رابطه اورال داشتم یعنی شخصی در حد ده ثانیه الت منو وارد دهان کرد و اطلاحا ساک زد
در روزهای 17 و 24 و 45ازمایشpcr کیفی منفی بود.
در روز 17 p24منفی بود
و در روزهای 28و 35 و 41 نسل چهارم به روش CLIA منفی شد.
به شدت ادم وسواسی هستم.
ایا به منفی بودن تا روز 90 امیدوار باشم؟
ایا واقعا دوره پنجره 6 ماهه یا سه ماه؟
ممنون از پاسخگوییتون


پاسخ
سلام امیرعلی جان
احتمال خطای نسل چهارم الایزا بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد است. ضمن این که احتمال انتقال از راه بزاق وجود ندارد.
حمید
با سلام و خسته نباشید
من یه سوال دیگه داشتم ممنون میشم جواب بدید
آزمایش پی ۲۴ که به کیت های نسل ۴ اضافه شده چقد قابل اعتماده؟؟یعنی چقدر احتمال داره کسی که تو عفونت حاد قرار داره و هنوز آنتی بادی لازم جهت تشخیص نداره رو تشخیص بده؟آیا این امکان وجود داره که کسی بعد از پنج ماه انتی بادی نداشته باشه تو خونش و خود ویروس هم با نسل۴ تشخیص داده نشه؟؟مگه اینکه آزمایش ها واقعا تو تشخیص ضعیف باشن!!!!آیا چنین موردی بوده که تا مثلا شش ماه با نسل چهار هم قابل تشخیص نباشه!!!!؟؟؟

پاسخ
سلام حمید جان
احتمال خطای نسل چهارم الایزا بعد از 28 روز 5 درصد و بعد از 3 ماه 0.03 درصد است.
مجتبی
با سلام مجدد خدمت دکتر شریف. با عرض معذرت دوباره چند تا سوال خدمتتون دارم.
۱-جناب دکتر sero negative infection ها با تست های آنتی بادی پس از دوره پنجره تشخیص داده نمیشن؟۲_ الان من که سه بار در روزهای ۸۰ و ۹۳ و ۱۸۱ آزمایش آنتی بادی الایزا دادم هنوز نمیتونم مطمئن باشم ؟ خواهشن جواب بدین...در ضمن من با متخصص عفونی مرکز مشاوره در تهران صحبت کردم گفتن فقط اونهایی که نقص شدید سیستم ایمنی بدن دارن که تو شیشه زندگی میکنند و حتی تا سر کوچه واسه یه نون گرفتن نمیتونن برن ممکنه آنتی بادی خون غیر قابل تشخیص داشته باشن.تو سایت ها هم نوشته شده بودش که افرادی کهcd4 خونشون به شدت پایین بوده که آنتی بادی منفی و viral load مثبت داشتند و خیلی زود به مرگشون هم ختم شده اگه اشتباه نکنم ..انگار اون افرادی که خیلی در مرحله فاز پیشرفته بودن با sero negative infection روبرو شدن.برداشت من از مطالب سایت ها اینطور بود.چون مقالات انگلیسی بودن و کامل نفهمیدم چی میگن.درست میگم؟همینطوره؟

پاسخ
سلام مجتبی جان
اگر آزمایش الایزا پس از دوره پنجره منفی باشد، تشخیص اچ آی وی منتفی است و جای نگرانی و اقدام دیگری لازم نیست.
مهرداد
سلام آقای دکتر خیلی عذر میخوام در مورد سوال قبلی که پرسیدم منظورتون رو متوجه نشدم، الان من چطور مطمئن بشم که جزو این موارد نیستم؟ اگه امکانش هست بیشتر توضیح بدید. ممنون

پاسخ
سلام مهرداد جان
اگر آزمایش الایزا پس از دوره پنجره منفی باشد، تشخیص اچ آی وی منتفی است و اقدام دیگری لازم نیست.
مجتبی
سلام.ببخشید شما و کارشناسان مرکز ملی پیشگیری ایدز ایران همه میگن آزمایش الایزا واس غربالگری مناسب هستش نه pcr...حالا این موضوع sero negative infection که تازه فهمیدم پس چطور حل میشه؟ حالا ممکنه یکی پس از سه بار آزمایش الایزا در یک دوره ۶ ماهه منفی بشه و اونوقت جواب کاذب باشه؟خواهشن راهنمایی کنید

پاسخ
سلام مجتبی جان
این نظر غالب منابع معتبر از جمله سازمان سلامت جهانی (WHO) و مرکز مراقبت و پیشگیری (CDC) است که الگوریتم آن هم در مطلب فوق آمده است. همواره تلاش دانشمندان این بوده که نقایص الایزا را برطرف کنند و شاهد آن، معرفی فناوری های نسل جدید است که توانسته دوره پنجره را کوتاه تر کند.
ولی چرا پی سی آر برای غربال گری اچ آی وی مناسب نیست؟ این به خصوصیات یک روش آزمایشگاهی بازمی گردد. آزمایش های غربال گری باید دقت (accuracy) بالا و زمان انجام کوتاه داشته و همه جا در دسترس و ارزان باشند و تاکنون پی سی آر نتوانسته این شرایط را کسب کند. ولی البته پی سی آر در برخی شرایط خاص کمک فراوانی به تشخیص اچ آی وی می کند.
علی
خب جناب بیخشید دوباره دارم سوال میپرسم،یعنی با این همه علائم دوباره ازمایش بدم یاتا همین جا کافیه؟

پاسخ
نتیجه منفی تست اچ‌آی‌وی به فاصله 6 ماه پس از تماس، این تشخیص را منتفی می‌کند.
مهرداد
عرض سلام و ادب و خسته نباشید خدمت شما. واقعا ممنونم از وقتی که میزارین. 2 سوال داشتم‌؛
1.در موارد sero_negative infection که دکتر tan از سنگاپور تو سایتش گفته برای تشخیص اچ ای وی کدوم آزمایش رو باید انجام بدیم؟ p24 به تنهایی؟ یا ترکیبی نسل چهار؟ یا pcr؟
2. اگه میشه لطفا درباره تست naat که توی سایت cdc دوره پنجرشو 7 تا 12 روز گفته توضیحی بفرمایید.
مجددا از لطفتون سپاسگذارم.

پاسخ
سلام مهرداد جان
ابتدا لازم است برای بقیه دوستان توضیح دهم که منظور از sero_negative infection این است که فردی مبتلا به عفونت شده ولی آزمایش به هر دلیل هنوز مثبت نشده است. نظرات بسیار متنوعی در مورد برخورد با این موارد وجود دارد ولی آنچه به نظر بنده ارجحیت دارد دستورالعمل منابع معتبر در هر کشور مانند سازمان انتقال خون، و وزارت بهداشت است، چون با توجه به شرایط آن کشور از نظر منابع و واگیرشناسی (اپیدمیولوژی) و غیره ارائه می شود. در مورد دوره پنجره تست اسید نوکلئیک (NAAT) یا همان پی سی آر، همان طور که در نمودار فوق مشاهده می شود در همان حدود 7 تا 12 روز است ولی این لزوماً به معنی بهتر بودن این آزمایش نیست. مطابق الگوریتم بالا، بهترین روش برای شروع غربالگری اچ آی وی، الایزا است.
حمید
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما من سوالی نداشتم فقط خواستم تشکر کنم بابت این حوصله و وقتی ک میزارید برای جواب دادن به سوالا که تو بعضی از سوال ها چندین سطر توصیح میدید که این واقعا انسانیت و بزرگواری شمارو نشون میده ،چقد جامعه به وجود انسان هایی مثل شما نیازمنده خدا خیرتون بده
مهدی
سلام. من دقیقا 2 ماه و 3 روز پیش رفتار پرخطرناک داشتم. ایا اگه ازمایش بدم چون 2 ماه گذشته جواب منفی چقدر احتمال داره درست باشه؟ و اینکه رپید تست باید بدم یا الیزا برای اطمینان بیشتر؟؟
و اینکه من کلا از بچگی سیستم ایمنی ضعیفی داشتم و لاغر بودم و الانم همینطوری است، ایا امکانش هست چون سیستم ایمنیم ضعیف هست تولید انتی پادی بیشتر طول بکشه؟؟

پاسخ
سلام مهدی جان
همان طور که بارها گفته شده دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است. برای انتخاب بین تست رپید یا الایزا ملاک و معیار و دستورالعمل خاصی وجود ندارد. رپید تست برای افرادی است که به هر دلیل به آزمایش الایزا دسترسی ندارند. در مورد لاغری و ضعف، توجه کنید که این حالت به معنی ضعف یا نقص ایمنی نیست. نقص ایمنی تعریف خاصی دارد و به همین راحتی نمی توان چنین برچسبی به افراد زد.
علی
جناب اسهالو استفراق و برفک و خشکی چی،اینا بعد5ماه به وجود اومدن من ازمایش الیزا دادم که منفی بود،یعنی ربطی ب اچ ای وی ندارد؟۶ماه بعد که ازمایش دادم یعنی 100%درسته؟بعد5ماه هم ازمایش دادم هم الیزا هم تست سریع که منفی بودن،و یک ماه بعد هم الیزا دادم بازم منفی بود،

پاسخ
خوب، ظاهراً توضیح طولانی تری لازم است. امیدوارم به دقت تا انتها بخوانید.
علائم هر بیماری به دو دسته اختصاصی و غیراختصاصی تقسیم می شود. مثلاً در مورد عفونت اچ آی وی، برخی افراد در مرحله حاد یعنی در ابتدای بیماری دچار علائم غیراختصاصی و گذرا می شوند که شبیه آنفلوانزا و سایر کسالت های ویروسی است (تب، بدن درد، بزرگ شدن برخی غدد لنفاوی، ...) و نمی توان آن را به بیماری خاصی منتسب کرد. در این مرحله معمولاً آزمایش آنتی بادی منفی است چون تولید آنتی بادی مدتی طول می کشد (دوره پنجره). در روش هایی که آنتی ژن هم تست می شود، این دوره پنجره کوتاه تر است.
هرچند بیش تر مبتلایان به اچ آی وی در مرحله حاد علائم مشخصی ندارند و حتی هنگام تشخیص به یاد نمی آورند بیماری آنان چه زمانی و چگونه آغاز شده است و معمولاً مدت ها از ابتلا گذشته و متأسفانه در این مدت بسیاری از افراد را آلوده کرده اند. به همین دلیل در برخی کشورها انجام غربال گری و آزمایش اچ آی وی در همه افراد، حتی افرادی که هیچ سابقه مشکوک یا رفتار پرخطر یا هیچ علائمی ندارند، توصیه می شود.
علائم اختصاصی عفونت اچ آی وی که اصطلاح علمی تر و دقیق تر برای آن، وضعیت های معرّف ایدز (AIDS-Defining Conditins) است، تقریباً مشخصه مرحله پیشرفته بیماری است که گاهی در صورت عدم تشخیص و درمان اچ آی وی، پس از چندین سال بروز می کند. این علائم مربوط به برخی عفونت های غیرعادی و اغلب مقاوم به درمان و عودکننده ناشی از ارگانیسم های فرصت طلب مانند قارچ ها و تک یاخته ها و انگل ها و نیز برخی انواع سرطان است که در اثر ضعف ایمنی ایجاد می شود. بنابراین، در این مرحله، آنتی بادی وجود دارد و آزمایش اچ آی وی هم قطعاً مثبت خواهد بود.
ولی نکته اساسی در مورد آزمایش اچ آی وی این است که هیچ ارتباطی به وجود یا عدم وجود علائم ندارد چون بسیاری از افراد هیچ علائمی ندارند و آزمایش آنان مثبت است. آزمایش اچ آی وی طوری طراحی شده که نتیجه منفی آن به شرط رعایت دوره پنجره (حداکثر 6 ماه) بیش ترین قطعیت را در بین همه آزمایش ها دارد زیرا در ساخت این کیت از آخرین و پیشرفته ترین فناوری های در دسترس بشر استفاده می شود و این به دلیل اهمیتی است که کشورهای جهان و سازمان سلامت جهانی (WHO) به این بیماری می دهند.
امیدوارم از توضیح بنده قانع شده باشید.
علی
جناب با این همه علائم یعنی صد درصد اچ ای وی بعد شش ماه منتفیه؟

پاسخ
خوب، ظاهراً توضیح طولانی تری لازم است. امیدوارم به دقت تا انتها بخوانید.
علائم هر بیماری به دو دسته اختصاصی و غیراختصاصی تقسیم می شود. مثلاً در مورد عفونت اچ آی وی، برخی افراد در مرحله حاد یعنی در ابتدای بیماری دچار علائم غیراختصاصی و گذرا می شوند که شبیه آنفلوانزا و سایر کسالت های ویروسی است (تب، بدن درد، بزرگ شدن برخی غدد لنفاوی، ...) و نمی توان آن را به بیماری خاصی منتسب کرد. در این مرحله معمولاً آزمایش آنتی بادی منفی است چون تولید آنتی بادی مدتی طول می کشد (دوره پنجره). در روش هایی که آنتی ژن هم تست می شود، این دوره پنجره کوتاه تر است.
هرچند بیش تر مبتلایان به اچ آی وی در مرحله حاد علائم مشخصی ندارند و حتی هنگام تشخیص به یاد نمی آورند بیماری آنان چه زمانی و چگونه آغاز شده است و معمولاً مدت ها از ابتلا گذشته و متأسفانه در این مدت بسیاری از افراد را آلوده کرده اند. به همین دلیل در برخی کشورها انجام غربال گری و آزمایش اچ آی وی در همه افراد، حتی افرادی که هیچ سابقه مشکوک یا رفتار پرخطر یا هیچ علائمی ندارند، توصیه می شود.
علائم اختصاصی عفونت اچ آی وی که اصطلاح علمی تر و دقیق تر برای آن، وضعیت های معرّف ایدز (AIDS-Defining Conditins) است، تقریباً مشخصه مرحله پیشرفته بیماری است که گاهی در صورت عدم تشخیص و درمان اچ آی وی، پس از چندین سال بروز می کند. این علائم مربوط به برخی عفونت های غیرعادی و اغلب مقاوم به درمان و عودکننده ناشی از ارگانیسم های فرصت طلب مانند قارچ ها و تک یاخته ها و انگل ها و نیز برخی انواع سرطان است که در اثر ضعف ایمنی ایجاد می شود. بنابراین، در این مرحله، آنتی بادی وجود دارد و آزمایش اچ آی وی هم قطعاً مثبت خواهد بود.
ولی نکته اساسی در مورد آزمایش اچ آی وی این است که هیچ ارتباطی به وجود یا عدم وجود علائم ندارد چون بسیاری از افراد هیچ علائمی ندارند و آزمایش آنان مثبت است. آزمایش اچ آی وی طوری طراحی شده که نتیجه منفی آن به شرط رعایت دوره پنجره (حداکثر 6 ماه) بیش ترین قطعیت را در بین همه آزمایش ها دارد زیرا در ساخت این کیت از آخرین و پیشرفته ترین فناوری های در دسترس بشر استفاده می شود و این به دلیل اهمیتی است که کشورهای جهان و سازمان سلامت جهانی (WHO) به این بیماری می دهند.
امیدوارم از توضیح بنده قانع شده باشید.
مجتبی
ببخشید یعنی پرسنلی که نسل ۳ را انجام میده پس نسل ۴ را هم باید بلد باشه چون روش دقیقا مثل هم هستش...جناب دکتر درست میگم؟خواهشن جواب بدید.با سپاس

پاسخ
تفاوتی از نظر نحوه انجام وجود ندارد. هیچ کار اضافی انجام نمی شود. فقط کیت ها متفاوت است. همان تکنسین و همان دستگاه.
مجتبی
سلام.نتونستم سوالمو خوب بپرسم؟ منظورم این هست در نسل ۳ با نسل ۴ شخص آزمایش کننده کار اضافی که انجام نمیده؟فقط دستگاه بصورت خودکار دوتا خروجی میده ولی در نسل ۳ فقط آنتی بادی را میسنجه ؟ شسوالمو اینطور مطرح کنم که شخصی که آزمایش با کیت ۳ انجام میده دقیقا همون مراحل را در نسل ۴ انجام میده؟ممکنه پرسنل آزمایشگاه که کیت نسل ۳ را میزنند روش کیت نسل ۴ را بلد نباشن؟یا اینکه چون روشها یکی هست پس هردو تا را باید بلد باشند و مثل هم روش انجام میدن

پاسخ
سلام
هیچ کار اضافی انجام نمی شود. فقط کیت ها متفاوت است. همان تکنسین و همان دستگاه.
علی
سلام خسته نباشید جناب،من بعد از رابطه خارش گرفتم کل بدنم خارش گرفت،اول از الت شروع شد که دکتر پوست خوبم کرد،و ازمایش الیزا دادم منفی شد،و بعد۵ماه از رابطه دچار خشکی چشم و برفک دهانی درد دندان و درد دستو پا و اسهال و استفراق شدم که یک ماهه هنوزم هست تمام علائم هنوزم هست کنار مقعدم هم یه چیزی اومده بود بالا درد هم داشت که الان کوچک شد و درد هم ندارد،و یک ماه بعدش هم ازمایش الیزا دادم که باز هم منفی شد،یعنی شش ماه بعد از رابطه،نمیدونم باید چیکار کنم واقعا شبو روز نمونده برام میشه جوابمو سریع بدید مرسی،

پاسخ
سلام علی جان
نتیجه منفی اچ‌آی‌وی به فاصله 6 ماه، این تشخیص را منتفی می‌کند. برخی بیماری‌های آمیزشی مانند کلامیدیا، سوزاک و تب‌خال ممکن است با خارش همراه باشند. عفونت قارچی پوست نیز به طور شایع با خارش همراه است. بهتر است با یک متخصص بیماری‌های عفونی مشورت کنید.
محمدرضا
سلام اقای دکتر من همجنسگرا هستم و حدود 40 روز پیش رابطه دهانی داشتم ، در این مدت در دو هفته اول مدام حالت تهوع داشتم و همچنین قسمت ران هام( کلا) و زیر بغل هام . دیواره گردنم و پشت گوش هام هم تا به این روز درد میکنه البته زیر بغلم و گوش هام یک هفته درد داشتن دیگه ندارن ولی ران هام حداقل هر روز 10 مرتبه دردخفیف الی متوسطی رو هربار حددود 10 ثانیه متحمل میشود و نکته قابل ذکر اینجاست من اصلا تورم ندارم و علائم دیگر اچ ای وی مانند سرماخوردگی و اسهال و ...نداشتم . خیلی نگرانم لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ
سلام محمدرضا جان
علائم شبه آنفلوانزا مختص به عفونت اچ آی وی نیست ولی برای رد تشخیص اچ آی وی، انجام آزمایش ضروری است.
مجتبی
سلام.خسته نباشید
همون کاری که واسه نسل ۳ انجام میشه دقیقا همون کار در نسل ۴ اتفاق میفته؟یا اینکه مراحل آزمایش دوتا باهم فرق داره؟آزمایش به یک صورت در نسل ۳ و ۴ انجام میشه ولی در نسل ۳ آنتی بادی و در نسل ۴ آنتی بادی و آنتی ژن سنجش میشه؟یعنی بصورت خودکار کیت ها عمل میکنند؟

پاسخ
سلام مجتبی جان
هر دو با یک دستگاه انجام می شود ولی کیت ها متفاوت است.
محمد
دکتر جان, اگه درست سر یه ماه یعنی بعد 30روز بعد رابطه بعضی از علایم رو داشته باشه ادم بعد بره همون موقع ازمایش بده با وجود علایم ک تازه پدید شدن بازم اون 95%بعد 28روز صدق میکنه تو جوابش؟ البته با کیت نسل 4

پاسخ
وجود یا فقدان علائم بالینی، ارتباطی با آزمایش اچ‌آی‌وی ندارد.
مهرداد
سلام و وقت بخیر سوالی داشتم
آیا کسی ک اچ ای وی مثبته و دارو مصرف می کنه اگه ازمایش رپید بده مشخص میشه که اچ ای وی داره یا نه؟

پاسخ
سلام مهرداد جان
گزارش‌هایی از موارد نادر و استثنایی منفی شدن آزمایش اچ‌آی‌وی در افرادی که قبلاً اچ‌آی‌وی مثبت بودند (sero-reversion) وجود دارد ولی شرط آن شروع سریع درمان در مراحل ابتدایی است.
محمد
سلام من بعد از یک رابطه محافظت نشده به فاصله ۱۵ و ۳۰ و۷۰ و ۹۸ و ۱۲۲و ۱۴۲ روز الایزا نسل چهار دادم .
یه سری علایم هم دارم لطفا کمکم کنید

پاسخ
سلام محمد جان
همان طور که بارها گفته شده دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
زهرا
سلام.بعد از ۶ ماه از اخرین رابطه تو مرکز بهداشت تست رپید دادم که منفی بود.آیا قابل اطمینانه و دیگه لازم نیست ازمایش بدم؟

پاسخ
سلام زهرا جان
بله نتیجه منفی تست رپید اچ‌آی‌وی بعد از ۶ ماه کاملاً قابل اعتماد است.
محمد
سلام دکتر جان خواهش میکنم جواب منو یا تو سایت یا تو ایمیل بدین ممنونتونم

پاسخ
سلام محمد جان
اچ آی وی با بزاق منتقل نمی شود مگر این که دهان یا لثه فرد مبتلا زخم باشد و ویروس از راه خون وارد بزاق شود. اشک، بزاق یا عرق فرد مبتلا به عفونت اچ آی وی فاقد ویروس است، مگر این که با خون او مخلوط شود.
محمد
سلام, اگه اب دهان یا همون بزاق فرد الوده به زخم یا پوست خراش دیده فرد سالم چه بچه چه بزرگ برخورد کنه احتمال انتقال ویروس هست؟؟؟!

پاسخ
سلام محمد جان
اچ آی وی با بزاق منتقل نمی شود مگر این که دهان یا لثه فرد مبتلا زخم باشد و ویروس از راه خون وارد بزاق شود. اشک، بزاق یا عرق فرد مبتلا به عفونت اچ آی وی فاقد ویروس است، مگر این که با خون او مخلوط شود.
پریا
سلام خسته نباشید.من دوسال بعد از رابطه پرخطر تست HIVبامتد IFAانجام دادم که ازمایشگاه گفت تست دقیقی هستش.و جواب منفی بود.آیا نیاز ب ازمایش مجدد دارم؟

پاسخ
سلام پریا جان
نتیجه منفی آزمایش اچ آی وی پس از دوره پنجره 6 ماه کاملاً قابل اعتماد است و نیاز به پیگیری و تکرار ندارد.
بینام
اقای دکتر من تو پرسش پاسخ مرکز پیشگیری ایدز متوجه شدم یکی در ده ماه اول منفی بوده بعد یازده ماه مثیت شده درحالی که هنه ازمایشات نسل جهار بوده ایا امکان داره بعد یلزده ماه اون هن در سازمان انتقال خون اشتباه باشه

پاسخ
البته احتمال خطا همیشه وجود دارد، هرچند این احتمال بسیار کم و ناچیز است. قاعده کلی همان 28 روز، 3 ماه و 6 ماه است.
فریبا
اقای پس ازمایشات بعد سه ماه معتبر نیست باید پیشگیری بشه از انتقال به اطرافیان

پاسخ
بله البته اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه در همه مواقع و همه افراد ضروری است و به ویژه افرادی که سابقه تماس مشکوک با منبع بالقوه اچ آی وی داشته باشند، باید تا مشخص شدن وضعیت خود بیشتر احتیاط کنند.
فرهاد
ببخشید روش آزمایش الایزای نسل ۳ با ۴ فرق میکنه؟منظورم این هستش که پرسنلی که الایزای نسل ۳ را انجام میدن تو الایزای نسل ۴ باید همون کار را انجام بدن ؟یعنی روش یکی هستش و در نسل ۴ فقط کیت هر دو تا آنتی ژن و آنتی بادی را مشخص میکنه؟یا اینکه دو تا آزمایش جدا واسه آنتی ژن و آنتی بادی انجام میشه.

پاسخ
روش انجام یکی است. کیت ها متفاوت است.
فرهاد
سلام جناب دکتر. آزمایش الایزا مگه آزمایش خیلی پیچیده ای هست؟ اگه سخت بود که تمام آزمایشگاهها آن را نمیتونستند انجام بدن.من هر آزمایشگاهی حتی شهرهای کوچک زنگ میزنم میگن الایزا را انجانم میدیم ولی آزمایشpcr را سایت ها نوشتن نیاز به افراد مجرب داره چون حساس و پیچیده است و ایران هم هر آزمایشگاهی آن را انجام نمیده..وسواس فکری گرفتم که نکنه آزمایش الایزا سخت باشه و احتمال خطا داشته باشه...البته من سه تا آزمایش تو سه آزمایشگاه مختلف دادم.

پاسخ
سلام فرهاد جان
آزمایش الایزا و پی سی آر در مورد اچ آی وی کاربردهای متفاوتی دارند. البته احتمال خطا در هر آزمایشگاهی وجود دارد ولی عملاً این احتمال ناچیز است و نتیجه منفی الایزا به شرط رعایت دوره پنجره کاملاً قابل اعتماد است.
نگار
سلام آقاي دكتر ،خود ارضايي با دستي كه آلوده به محيط بيرون بوده امكان انتقال بيماري ايدز وغيره هست؟

پاسخ
سلام
خیر. اچ آی وی با تماس دست یا حتی بدن منتقل نمی شود. حتی در رابطه دهانی نیز فقط در مواردی خطر انتقال وجود دارد که زخم وجود داشته باشد. البته در مورد سایر بیماری های آمیزشی به ویژه تبخال تناسلی یا دهانی، امکان انتقال با تماس دست یا دهان وجود دارد.
محمد
سلام. من حدود 22روز بعد از یک نزدیکی با خانومی تست pcrدادم .بعد بعد از 28روز تست نسل چهار دادم ک منفی شد هر دوش, البته اینم بگم ک بعد اون رابطه متوج شدم سوزاک گرفتم, دکتر برام مترو مکس یا همون مترو نیدازول, و داکسی سایکلین و یه امپول تجویز کرد بعد مصرف اونا متوج علایمی شبیه نوروپاتی ایجاد شد تو همو ن برهه علایمی شبیه انفلانزا داشتم ک دو سه روزه خوب شد سرمم درد میکنه هنوز خیلی درگیرم فکرم خرابه, نوروپاتی رو دکتر رفتم دارو تجویز کر یه روز خوردم انگار خوب شدم دیگ نخوردم داروش گاباپنتین بود بعد علایمم شدت گرفت حتی عضله ها و مفاصلمم حدود یه روزی درد گرفت متوج شدم رو شونهام هم لکه های شبیه جوش قرمز دراوردم رفتم دکتر پوست گفت شاید حساسیت به انتی بیوتیک هایی ک چند هفته پیش خوردی باشه بعد اومدم تو نت خوندم دیدم نوشته (گاباپنین ک نوعی داروع ضد صرع هست )دارو های ضد صرع هم میتونن لکه یا جوش های قرمز در بیارن ک من به یه روز مصرف گاباپنین متوج جوشا شدم نمیدونم مال اون هست یا انتی بیوتیک یا چی ..., خلاصه الان یه ماهه شبو روز ندارم. اون ازمایشایی ک دادم چقدر قابل اعتمادن؟ راهنماییم کنین تورو خدا

پاسخ
سلام محمد جان
دقت آزمایش نسل چهار پس از 28 روز 95 درصد است. توصیه شده آزمایش پس از 3 و طبق برخی منابع پس از 6 ماه تکرار شود.
امیرعلی
سلام آقای دکتر
من ۴بار آزمایش اچ ای وی بصورت انتی بادی یا الایزا انجام دادم.بفاصله ی ۶سال ۷سال ۱۳ سال و ۱۴ سال از مواجهه ی احتمالی.وجواب هر چهار تاشون منفی شدش آیا جوابشون قطعی هست؟

پاسخ
صورت مسئله درست نیست. در موارد غربال گری اچ آی وی در بیماری که بدون علامت است، بیش ترین اهمیت را حداقل زمان دارد که به آن دوره پنجره می گویند. حداکثر زمان در اینجا بی معنی است. اگر به نمودار فوق هم توجه کنید، آنتی بادی به مدت طولانی مثبت باقی می ماند و اصولاً موردی از این بیماری گزارش نشده که به مدت طولانی تر از 10 سال ناشناخته مانده و بدون درمان، علائم ایدز آشکار نشده باشد.
امیر
سلام اقای دکتر
آیا در آزمایش های روتین اچ ای وی که انجام میدیم مثل الایزا، هردونوع hiv1وhiv2بررسی میشه؟؟

پاسخ
بیش از 95 درصد موارد عفونت ناشی از نوع اول (HIV-1) است. بیش تر کیت ها هر دو را شناسایی می کنند.
حمید
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
دکتر جان من بعد از پنج ماه از رابطه آزمایش نسل چهار hiv duo ultra دادم که منفی بود قبلش هم نزدیک ده تا ازمایش به روش های مختلف ک همه نسل چهار بودن دادم،حالا سوال اول اینکه واقعا جواب آزمایش هارو میشه قطعی تلقی کنیم؟؟کلی علائم هم دارم مثل زخم زبان،نوروپاتی،کهیر ،سوال دوم اینکه آیا رابطه ای بین کم شدن ژن پی ۲۴ و تولید آنتی بادی هست،بعنی با تولید آنتی بادی ژن پی ۲۴ ددیگه قابل تشخیص تو خون نیست چون اگه اینجوری باشه با آزمایش ترکیبی بالاخره یکیش یا آنتی بادی یا پروتئین پی ۲۴ باید شناسایی بشه دیگه درسته؟؟و سوال سوم اینکه این آزمایشی که من دادم با دستگاه وایداس مسئول فنی میگفت با پی سی آر از لحاظ حساسیت برابری میکنه درسته؟

پاسخ
سلام حمید جان
نتیجه منفی پس از مدتی که گفتید کاملاً قابل اعتماد است. در مورد رابطه آنتی ژن و آنتی بادی هم نظر شما درست است. در مورد مقایسه وایداس با پی سی آر تصور می کنم چنین مقایسه ای درست نیست چون دو آزمایش و روش کاملاً متفاوت است.
رضا
با سلام و خسته نباشید و کار بزرگی که انجام میدهید تا چند مدت قبل الایزا نسل ۴ را بعد از ۴هفته تقریبا اطمینان بالای ۹۰ درصد میدادید ولی الان در بعضی موارد این کار انجام نمیشود دلیل خاصی دارد و سوال دوم عمر ویروس اچ ای وی خارج از بدن چقدر است بعضی از مراکز حداکثر یک دقیقه و بعضی مراکز تا ۱۵ دقیقه عنوان کردن و اینکه مطالعات دقیق شما این تائید میکنید با تشکر

پاسخ
حق با شماست
تحقیقات مختلفی در این موارد انجام شده و نتایج ممکن است کمی با هم متفاوت باشد.
رضا
باسلام و خسته نباشید آزمایش الایزا نسل ۴ بعد از ۲۶ روز چقدر قابل اتکا هست و اینکه من شک به آمپول بیحسی که در دندانپزشکی بود شک کردم چقدر احتمال انتقال از این طریق هست ممنون

پاسخ
سلام رضا جان
همان طور که بارها گفته شده دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است. اگر منظورتان این است که آمپول بیحسی خطر انتقال اچ آی وی داشته باشد، به طور کلی خطر انتقال اچ آی وی در اعمال دندانپزشکی با فرض آلوده بودن وسایل بسیار کم و به طور متوسط بین 0.2 تا 0.5 درصد گزارش شده است.
علی
جناب من سه تا ازمایش الیزا دادم،ولی تو هیچ کدوم نزده بودs/crتو این زده،الان شده۵ماه واقعا فکرم درگیره تو نت سرچ میکنم میگه یعنی مثبت واقعا فکرم درگیر شده،یعنی اینs/crبه مثبت منفی ربطی نداره؟لطفا توضیح واضح بدید مرسی

پاسخ
درج عبارت هایی مانند S/Co ratio اختیاری و تا حدی سلیقه ای است و ارتباطی به نتیجه منفی یا مثبت ندارد. مهم همان نتیجه است که فرمودید نوشته منفی است.
علی
سلام جناب من جواب ازمایش الیزارو گرفتمnegative بوده ولی جلویunitزدسs/coاین یعنی چی میشه بگید؟

پاسخ
سلام علی جان
این یک اصطلاح فنی است. نسبت واکنش نمونه بیمار به حدی که به عنوان آستانه فرض شده یا signal-to-cutoff (S/Co) ratio و ... نکته مهم همان منفی بودن نتیجه است.
بینام
سلام اقای دکتر من بعد ازمایش منفی به مدت یازده هفته پشت گردنم باد کرده نگرانم چه دستور میفرمایید ایا امکان دارد به خاطر بیماری مقاربتی دیگر باشد یا همون اچ ای وی مشوک ک هست

پاسخ
سلام
بزرگ شدن غدد لنفاوی گردن علل مختلفی دارد و لزوماً ارتباطی با بیماری های آمیزشی یا اچ آی وی ندارد. این مشکل معمولاً پس از مدتی خودبخود بهبود می یابد. در صورت طولانی شدن و یا درد یا افزایش شدت آن به پزشک خود مراجعه کنید.
نا شناس
با سلام و خسته نباشید لطفا من را راهنمایی کنید با توجه به مرکز پیشگیری ایدز عنوان میکند عمر ویروس اچ ای وی خارج از بدن بین چند ثانیه تا چند دقیقه است و اینکه سرنگ بیحسی که در دندان پزشکی استفاده میشود میتواند انتقال ویروس اچ ای وی صورت گیرد در ضمن من بعد از چهار هفته ازمایش الایزا نسل ۴ انجام دادم که منفی بود لطفا راهنمایی بفرمایید که اصلا انتقال از این طریق صورت میگیرد و آزمایش چقدر قابل اطمینان است با تشکر از راهنمایی های شما

پاسخ
سلام دوست عزیز
متوجه منظورتان نشدم. اگر احیاناً منظور شما این باشد که سرسوزن سرنگ استفاده شده برای یک بیمار دیگر به طور اتفاقی به دست یا بدن شما فرو رفته، خطر انتقال اچ آی وی نسبت به سایر انواع تماس شغلی بیشتر است ولی البته به طور کلی، خطر انتقال حتی در صورتی که بیمار مورد شناخته شده اچ آی وی مثبت باشد بین 0.3 تا 5.6 درصد است.
دستورالعمل مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در موارد needlestick در نشانی های زیر آمده است:
https://www.cdc.gov/hai/pdfs/HIV/HIVPEPinfographicFINAL.pdf
https://www.cdc.gov/niosh/topics/bbp/emergnedl.html
به طور خلاصه توصیه در موارد تماس شغلی با ترشحات بیمار مبتلا اچ آی وی، یا هپاتیت B و C، پس از اقدامات اولیه شامل پروفیلاکسی (PEP) اچ آی وی، یا هپاتیت B یا C است. اگر وضعیت بیمار از نظر اچ آی وی، یا هپاتیت B یا C نامشخص باشد، انجام پروفیلاکسی همچنان توصیه می شود.
با توجه به دوره پنجره اچ آی وی (بین 2 هفته تا 6 ماه) ترجیحاً بهتر است آزمایش در فاصله حداکثر (6 ماه) هم تکرار شود.
مهرداد
سلام و خسته نباشید. ممنون از زحماتتون. اقای دکتر من در ماه سوم ازمایش نسل چهارم انجام دادم که منفی بود( توی ازمایشگاهی که معتبر و مجهزه)
بعد از اون برای بررسی انتی بادی آزمایش دادم که میزان 1723 igg میلی گرم بر دسی لیتر بود. که از اون بازه تعریف شده بیشتره (حداکثر 1600 میلی گرم بر دسی لیتر بود) آیا این خطرناک نیس؟ و نشاندهنده عفونت اچ ای وی نیس؟ ممنون میشم راهنماییم کنین

پاسخ
سلام مهرداد جان
بالا بودن IgG دلیل بر بیمار بودن نیست.
علیرضا
سلام دکتر جان،
من با همه اون علائم نقص ایمنی و تب دو هفته ای و تورم غدد لنفاوی و سردرد و گلودرد و جوشهای زیاد و حتی توی مری و مقعد و غیره... بعد از آزمایشهای متعدد به فاصله حدودا یک ماه (رپید) و (آنتی بادی آزمایشگاه)...
به فاصله دوماه و نیم(رپید)... و سه ماه (ترکیبی الفا نسل چهارم)... شریک جنسیم هم تست رپید داد و منفی بود، همه منفی... و نهایتا این آخر تست PCR به فاصله بیش از سه ماه از آخرین تماس(حدودا ۳ ماه و ۱۰ روز) که منفی بود، با توجه به اینکه هنوز درگیر درمان اون علائم هستم، میتونم مطمئن باشم که دیگه ۱۰۰ درصد احتمال این بیماری منفیه..؟
بابت وقت ارزشمندی که برای پاسخ میذارین واقعا سپاسگزارم شما کمک بزرگی به من کردین تو این مدت. ممنونم.

پاسخ
سلام
برای اطمینان در فاصله ۶ ماه هم بهتر است دوباره آزمایش تکرار شود.
استرس
سلام من یه رابطه محافظت شده داشتم یه سری علایم داشتم که در هفته هفتم آزمایش نسل چهار در هفته هشتم ریپید تست و در هفته دوازدهم (سه ماه یک روز) آزمایش نسل چهار و هپاتیت سی دادم که همگی منفی شد آیا دباره نیازی به آزمایش هست خیلی استرس دارم

پاسخ
سلام
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته، و اچ آی وی بین 2 هفته تا 6 ماه است و ترجیحاً بهتر است آزمایش در فاصله حداکثر هم تکرار شود.
بی نام
سلام مجدد و عرض پوزش دوباره آقای دکتر پس من که هفته هفتم ازمایش هپاتیت و هفته یازده ازمایش اچ ای وی دادم پس مطمعن به نتیجه منفی باشم

پاسخ
سلام
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز (26 هفته)، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته، و اچ آی وی بین 2 هفته تا 6 ماه (24 هفته)
رامین
سلام‌آقای دکتر.یه سوال داشتم‌از محضرتون.میخواستم بدونم آیا استرس رو سیستم دفاعی بدن تاثیر میزاره؟اگه استرس شدید داشته باشیم‌احتمال نداره که تولید آنتی بادی به تعویق بیوفته؟؟

پاسخ
سلام رامین جان
پاسخ ساده به پرسش شما این است: خیر.
عوامل مختلفی در نتایج آزمایشگاهی تأثیر می گذارد که یک دسته از آن ها تحت عنوان عوامل پیش از آزمایش و یکی از این عوامل بسیار شایع پیش از آزمایش، استرس و اضراب است که به ویژه در مورد اچ آی وی، افراد استرس بالایی دارند ولی البته اثر آن بر نتایج بسیار کم و ناچیز است و در تولید کیت و مراحل مختلف از جمله تفسیر نتایج به این عوامل و اثرات آن توجه می شود.
رسولا
:
Post-exposure prophylaxis should be initiated as early as possible following exposure
28day prescription of recommended age-appropriate ARV drugs

Assessment of underlying comorbidities and possible drug-drug interactions
HIV test at 3 months after exposure
سلام دکتر جان اینجا گفته سه ماه پس از قرار گرفتن در معرض آزمایش بدن نه 3ماه پس از اتمام داروها

پاسخ
بله درست است
توصیه کلی این است که آزمایش قبل و بلافاصله پس از پروفیلاکسی یعنی در روز 28 و نیز به فاصله 3 و 6 ماه تکرار شود.
به این رفرانس هم نگاه کنید:
https://www.dtapclinic.com/articles/when-to-test-for-hiv-during-or-after-completing-hiv-pep/
ولی نکته مهم این است که هنوز داده کافی برای ارائه توصیه قاطع وجود ندارد. مثلاً حتی در مورد آزمایش بار ویروسی (viral load) هم گاهی نتیجه منفی قطعی نیست و ممکن است کاذب باشد. مطالعات حیوانی نشان داده آزمایش بار ویروسی در مواردی در جریان PEP مثبت بوده ولی پس از اتمام درمان منفی شده که می تواند منفی کاذب یا به معنی ناپدید شدن کامل ویروس باشد.
مجتبی
سلام.پیرو صحبت آقای حمید که گفتن سازمان انتقال خون گفته ۱۶ ماه ممکنه طول بکشه،من با واحد کنترل کیفی سازمان انتقال خون صحبت کردم و اونها گفتن ما افرادی را که برای تست اچ آی وی میان را با کیت های نسل ۴ که روی بروشورشون ۶ هفته زدن بعد ۸ هفته آزمایش ازشون میگیریم و دیگه نمیگیم مجدد بیان و کافیه.گفتن ۱۶ ماه واسه قدیم بوده نه کیت های امروزی که استفاده میشن

پاسخ
سلام و تشکر از اطلاع رسانی
هادی
سلام
من تست الایزا دادم برای اچ ای وی هیچ رفتار پر خطری هم در سالیان اخیر نداشتم، قرار بود جواب پس از یک هفته مشخص شود ولی بعد از ۲ روز جواب دادن. ( بنا به دلایلی بنده از نتیجه مطلع نیستم) سوالم اینجاست که زود مشخص شدن نتیجه اساسا به سبب جواب منفی است یا مثبت یا اصلا ربطی ندارد و چرایی ان چیست.
سپاسگذارم

پاسخ
سلام هادی جان
قاعده کلی وجود ندارد که بر اساس زمان آماده شدن نتیجه بتوان قضاوت کرد.
رسولا
شرمنده دکترجان که مجددا مزاحم شم میخواستم بدونم مگه میشه ویروس در خون باشه ولی بدن تولید آنتیژن و یا آنای بادی نکنه هرچند که بار ویروسی کم باشه

پاسخ
بله
البته تولید و تشخیص دو بحث جداگانه است. با توجه به نمودار فوق، حتی آزمایش p24 که زودتر از آنتی بادی مثبت می شود دارای یک دوره پنجره است که در آن دوره، نتیجه آزمایش منفی است.
بهراد
سازمان انتقال خون بر اساس پروتکل های قدیمی و زمانیکه نسل یک الایزا بود صحبت میکنه..اون هم بدلیل اینکه نمیخوان هزینه های گزاف جهت غربالگری بدن...چون فراورده خونی آنها باید کاملا پاک باشه.بخاطر همین بر اساس پروتکل و کیت های اواسط دهه ۸۰ میلادی صحبت میکنند
رسولا
ککسلام آقای دکتر لطف میکنید منبع این متنو معرفی کنید چون بنده همه با مرکز پیشگیری از ایدز ایران صحبت کردم هم به اکثر مشاوره های بیماری های واگیر ایران زنگ زدم که همگی گفتن 3ماه کافیه
سلام دوست عزیز
مصرف داروهای ضد ویروس اگر نتواند جلوی ابتلا به بیماری را بگیرد باعث کاهش تکثیر ویروس و تأخیر در ابتلا به بیماری می‌شود و به همین دلیل دوره پنجره را طولانی‌تر می‌کند. توصیه این است که آزمایش به فاصله ۲۸ روز و مجدداً سه ماه پس از قطع دارو انجام شود.

پاسخ
بله حتماً
متن توصیه WHO و لینک آن را اینجا می گذارم:
Post-exposure prophylaxis should be initiated as early as possible following exposure
28day prescription of recommended age-appropriate ARV drugs

Assessment of underlying comorbidities and possible drug-drug interactions
HIV test at 3 months after exposure
https://www.who.int/hiv/pub/guidelines/arv2013/December2014-ARVsupplement-chap5.pdf
مجتبی
سلام.خسته نباشید.یک سوال فنی خدمتتون داشتم.تو سایتها که میخوندم زمان تست رپید را ۲۰ دقیقه زده بودند و الایزا را میگفتن جوابش معمولا چند روز طول میکشه.طرف میگفت تو اروپا هم جواب چند روز طول میکشه.در صورتیکه من آزمایش الایزا دادم فرداییش جواب را بهم دادند.از آزمایشگاه ویروس شناسی کیوان پرسیدم گفتن یک هفته کاری جواب میدیم.علتش را پرسیدم گفتن چون تو هفته در یک روز از هفته انجام میدیم.انتقال خون هم تقریبا همینطور گفتش..آقای دکتر پس درستش این هست که فرآیند انجام آزمایش الایزا در چند ساعت انجام میشه و نه چند روز؟لطف بفرمایید راهنماییم کنید.با سپاس

پاسخ
سلام مجتبی جان و تشکر از سؤال واقعاً خوب و کاربردی که مطرح کردید.
آزمایش الایزا یا روش‌های مشابه مانند کمی‌لومینسانس همگی بر اساس واکنش آنتی‌ژن و آنتی‌بادی هستند و معمولاً نتیجه در عرض چند ساعت مشخص می‌شود. منتهی به دلایل مختلف مانند افزایش دقت، کاهش خطا، کاهش احتمال آلودگی ناخواسته پرسنلی که مسؤول انجام آزمایش است، و کاهش هزینه، اغلب آزمایشگاه‌ها ترجیح می‌دهند نمونه‌های چند روز را جمع کرده و آزمایش را در یک روز انجام دهند. البته این قاعده کلی نیست و مثلاً در برخی مراکز مانند مراکز اورژانس این آزمایش هر روز انجام می‌شود.
حمید
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر افشاری عزیز و سپاس فراوان بابت پاسخگویی به سوال قبلی بنده
یک سوال دیگه که ذهن منو درگیر کرده اینه که وقتی طرف یکسری علائم بعد از رابطه پیدا میکنه که همشون به اچ آی وی مرتبطه و قبلا نبوده و واقعا بیماری های دیگه نمی تونه همه ی اون علائم رو باهم ایجاد کنه و تا چندین ماه تست نسل چهار هم منفی هستش آیا مشکوک نیست؟آیا آزمایش های نسل چهار که تو آزمایشگاه ها گرفته میشه قابل اعتماده؟و اینکه چرا سازمان انتقال خون میگه ممکنه تا ۱۶ ماه هم بیماری مشخص نشه با آزمایش؟من خودم میخوام ازدواج کنم و در طول چهار ماه و نیم بعد از رابطه بالای ده جور آزمایش نسل سه و چهار دادم ولی بخاطر علائمی که دارم نمیتونم اصلا به ازدواج فک کنم خیلی اوضاع بدیه واقعا تکلیفم با خودم مشخص نیست همش زندگیمون شده استرس این بیماری آیا امکان داره تا شونزده ماه دوره پنجره باشه؟ممنون

پاسخ
سلام حمید جان
از دستورالعمل سازمان انتقال خون اطلاع ندارم ولی به دلیل حساسیت بالا معمولاً بیش‌ترین احتیاط در مورد خون و فرآورده‌های خونی اعمال می‌شود. ولی در زمینه پزشکی و کار بالینی، دستورالعمل‌ها همانی است که عرض شد. البته بدیهی است هر شخص می‌تواند به هر دلیل تصمیم متفاوتی داشته باشد که محترم ولی نه لزوماً علمی و مورد تأیید خواهد بود.
رسولا
سلام وقت بخیر آقای دکتر کسانی که از pepاستفاده میکنن دوره پنجره ای شون طولانیتر هستش حتی با آزمایش نسل4

پاسخ
سلام دوست عزیز
مصرف داروهای ضد ویروس اگر نتواند جلوی ابتلا به بیماری را بگیرد باعث کاهش تکثیر ویروس و تأخیر در ابتلا به بیماری می‌شود و به همین دلیل دوره پنجره را طولانی‌تر می‌کند. توصیه این است که آزمایش در فاصله ۲۸ روز و مجدداً سه ماه انجام شود.
مجتبی
سلام آقای دکتر.یه سوال دیگه داشتم.بعد از ۸۰ و ۹۳ و ۱۸۱ روز آزمایش الایزا دادم تو سه تا آزمایشگاه مختلف.کافیه جناب دکتر؟خیالم راحت باشه؟بعد دو هفته از رفتار مشکوک یک کم گلوم خارش داشت که یک ساعت بعدش خوب شد و ۴و ۵ روز هم تب خفیف تو گوش و دست و پاهام داشتم و هنوز احساس میکنم یکسری علایم دارم مثل آفت دهان و یک کم هم لاغر شدم.البته استرسم تو این ۶ماه زیاد بود.آقای دکتر خواهشن جواب بدین که کافیه یا نه؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
علائمی که گفته اید لزوماً مشخصه عفونت اچ آی وی نیست و ملاک، همان نتایج آزمایش است و آزمایش بیشتری لازم نیست.
بهراد
مراکز مشاوره ایران هم تاکید میکنن اگه نسل ۴ انجام دادین پس از سه ماه دیگه نیازی به آزمایش نیست.ولی رپید و نسل ۳ سر ۶ماه تکرار شه.این ها هم شرایط خودشون را میبینند.حالا اینکه من به آزمایشگاهی مراجعه کنم و آزمایشگاه بگه کیت نسل ۴ استفاده میکنیم و بعد بخواهد از نسل ۳ استفاده کنه بدلیل عدم نظارت وزارت بهداشت به صداقت و وجدان پرسنل اون آزمایشگاه برمیگرده.
بهراد
با عرض خسته نباشید خدمت شما دکتر شریف.
من هم دقیقا دارم همین موضوع را میگم.مراکز مشاوره ایران هم بر اساس پروتکل کشوری و شرایط داخل ایران آزمایش الایزای نسل ۴ را سه ماه قطعی تلقی میکنه و رپید تست و نسل ۳ را به ۶ماه تکرار اعلام میکنه...چون از ژوئن ۲۰۱۵ اروپا و آمریکا الایزای نسل ۴ را در ۶هفته قطعی تلقی میکنن بر حسب سالها تجربیات آزمایشگاهی و الایزای نسل ۳را سه ماه کافی میدونه...مثل دستورالعمل ایدز انگلیس و آلمان...کانادا هم فقط در مواردی که از قبل شخص دچار نقص شدید سیستم ایمنی بدن بوده و یا از درمانpep استفاده کرده باشه را به ۶ ماه ارجاع میده...سی دی سی آمریکا هم با توجه به استفاده زیاد ازpep و کیت های خانگی و رپید افراد را به ۶ ماه ارجاع میده .سی دی سی آمریکا حرفی از نوع تست و نسل نزده.یعنی دقیقا نگفته که اگه نسل ۴ در شش هفته یا سه ماه استفاده کرده باشید دوباره بیاین آزمایش.یک مددکار ایدز در آلمان میگه ما تمام افرادی را که الایزای نسل ۴ انجام میدن بعد از ۶ هفته نتیجه آزمایشش را قطعی تلقی میکنیم.همونطور که در ایران با توجه به شرایط کشور تمام مراکز مشاوره ایران که وابسته به وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی میباشند نسل ۴ را پس از سه ماه قطعی تلقی میکنن.با سپاس دوباره از بزرگواری شما
بهراد
اگر شخصی با توجه به مشاوره مراکز بعد ۳ماه آزمایش بده و جواب آزمایش را بگفته مراکز قطعی تلقی کنه..و اون شخص متاهل باشه و بچه شیرخوار داشته باشه..اون وقت با این صحبت ۶ ماه که بعضی جاها میشه آیا امکان بخطر افتادن جان اشخاص و گسترش این ویروس نیست؟یعنی وزارت بهداشت پروتکل خود را با در نظر گرفتن همه جوانب اعلام نمیکنه؟وزارت بهداشت هم راحت میتونست نسل ۴ را به ۶ماه ارجاع بده مثل نسل ۳ و رپید تست که به افراد میگه سر ۶ماه آزمایش تکرار بشن

پاسخ
مدت زمانی که در دستورالعمل منابع مختلف گفته می شود با توجه به شرایط خاصی است که باید تحقق یابد. همان طور که مشاهده می کنید در دستورالعمل فوق مربوط به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آمریکا در ماه ژوئن 2014 دوره پنجره دو هفته اعلام شده است ولی توجه کنید که همه آزمایشگاه ها حتی در دورافتاده ترین مناطق این کشور تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت آمریکا فعالیت می کنند و موظف به رعایت بالاترین استانداردهای روز هستند.
بهراد
سلام.آزمایش ایدز دوره پنجره اش چرا همه یک حرف نمیزنند؟مراکز مشاوره ایدز نسل ۴ را بعد ۳ماه قطعی میدونند

پاسخ
سلام بهراد جان
این تفاوت ها به دلیل نقش عوامل مختلفی است که ممکن است بر نتیجه آزمایش اثر بگذارند. مثل سرعت تکثیر ویروس، سیستم ایمنی میزبان، شرایط کیت و ...
اميد
سلام. من يكم ارديبهشت ٩٨ رابطه داشتم. تقريبا از دو هفته بعدش تا الان ، درد پا دارم و پام سوزن سوزن ميشه. ١٤روز بعد از رابطه تست الايزا دادم اما نسل سوم و چهارمش را نميدونم كه منفي شد. خواهشا بگيد كه بايد چكار كنم كه سريعتر از كابوس نجات پيدا كنم. چه تستي انجام بدم؟

پاسخ
سلام امید جان
آزمایش را به فاصله 3 و 6 ماه پس از تماس تکرار کنید.
بی نام
سلام دکتر جان ایا ازمایش هپاتیت بعد هفت هفته با نسل چهار اطمینان بخشه در ضمن بعد هشتاد پنج روز ازمایش اچ ای وی چطور

پاسخ
سلام
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته، و اچ آی وی بین 2 هفته تا 6 ماه گزارش شده که بسته به شرایط مختلف ممکن است کمتر یا بیش‌تر باشد. نتیجه منفی پس از مدت فوق، قطعی است و به معنی عدم ابتلا تلقی می شود.
حمید
با عرض سلام و خسته نباشید
دکتر بنده بعد از رابطه ی محافظت شده بخاطر وجود علائمی مثل نوروپاتی،کهیر و سفید شدن نوک زبون در روز های ،۵۵,۷۷,۸۵,۹۵ تست رپید و بعد از چهارماه و نیم پس از رابطه آزمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی بودن ولی باز استرس دارم نمی‌دونم چکار کنم,آیا احتمال اچ آی وی منتفیه؟

پاسخ
سلام حمید جان
بله، احتمال اچ آی وی منتفی است.
سپيده
سلام جناب دكتر بعد از سه ماه از يك رابطه جنسي رپيد تست از نوع SDدادم و منفي بوده
كافيه دكتر جان؟

پاسخ
سلام سپیده جان
ترجیحاً بهتر است به فاصله ۶ ماه بعد از تماس مشکوک آزمایش را تکرار کنید.
دلواپس
سلام آقای دکتر.دو آزمایش الایزا و آنتی بادی بعد از گذشت هفت سال و بفاصله یکسال از هم انجام دادم و منفی شدن آیا جوابش قطعیه؟؟یا باید ترکیبی هم آزمایش بدم؟

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش دیگری لازم نیست.
امیر
سلام جناب دکتر خسته نباشین.
چند تا سوال کوتاه داشتم1)دقت آزمایش ترکیبی چند درصد است؟
2)در آزمایش ترکیبی تا چه زمانی آنتی ژن p24قابل شناسایی است؟
3)آیا با آزمایش ترکیبی بعد از یک تاچند سال میتوان خود ویروس را (نه آنتی بادی ،چون آنتی بادی فرمودین تا مدت طولانی قابل شناساییه)در خون شناسایی کرد؟ یا ویروس فقط در اوایل عفونت قابل شناسایی است؟

پاسخ
سلام امیر جان
همان طور که بارها گفته شده دقت آزمایش ترکیبی بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است. طبق نمودار فوق، آنتی ژن p24 در دوره پنجره یعنی یکی دو ماه اول مثبت است و با پدیدار شدن آنتی بادی، منفی می شود. آزمایش ترکیبی همان آزمایش آنتی بادی است و تنها تفاوت آن اضافه شدن آنتی ژن p24 است. بنابراین آزمایش ترکیبی تا زمانی که آنتی بادی تولید شود، یعنی به مدت طولانی، مثبت خواهد بود.
محمد
سلام من بعد ۱۵و ۳۰و ۷۰ و ۹۸ و ۱۲۲روز بعد از رابطه محافظت نشده ازمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی بود.
یه سری علائم هم داشتم و هنوز هست مثل دانه ریز ته زبان.
لطفا راهنماییم کنید

پاسخ
سلام محمد جان
آزمایش منفی به فاصله بیش از چهار ماه، احتمال اچ آی وی را نزدیک به صفر می رساند. علائمی که اشاره کردی مثل دانه ریز ته زبان علل مختلفی را مطرح می کند که نیاز به بررسی دارد و ارتباطی با اچ آی وی ندارد.
امیر
سلام.سوالی داشتم در مورد آزمایش ترکیبی و انتی ژنp24
آیا آنتی ژنp24تامدت محدودی بمدت دوهفته تا یکماه قابل شناسایی است؟آیا اگر آزمایش ترکیبی بعد چند سال انجام شود نیز میتوان پروتئین مربوط به ویروس را (در صورت وجود)بعد از چند سال مثلا ۷سال شناسایی کرد.؟و بعد از مدت فوق (۷سال) انجام چه نوع آزمایشی توصیه می شود؟

پاسخ
سلام امیر جان
هیچ زمانی برای این آزمایش قید نشده و در هر زمانی قابل انجام است. با توجه به الگوریتم فوق، آزمایش دیگری توصیه نمی شود.
نا شناس
سلام آقای دکتر.دوتا سوال داشتم
۱.بعد حدود۷یا۸ سال بعد مواجهه دو آزمایش آنتی بادی انجام دادم بفاصله یکسال از هم و منفی شدن ایا جوابشون قطعی هست؟
۲.بعد از گذشت حدود۱۲سال از مواجهه احتمالی چه نوع آزمایشی بایدانجام داد.آیا ترکیبی نسل ۴ مناسب هست ومیتونه قطعات ویروس رو( در صورت وجود) شناسایی کنه یا آزمایش دیگری باید انجام بشه بعده این مدت مثل آزمایشpcr
باتشکر

پاسخ
آزمایش غربال اچ آی وی همان آنتی بادی است که در نسل چهارم و پنجم هم زمان با آنتی بادی، آنتی ژن p24 هم آزمایش می شود. همان طور که مشاهده می کنید، در الگوریتم فوق هیچ اشاره ای به زمان نشده و انجام پی سی آر صرفاً در مواردی توصیه می شود که آزمایش آنتی بادی مثبت یا مشکوک باشد و نتیجه آزمایش افتراقی هم منفی یا نامشخص باشد. در سایر موارد، توصیه به انجام پی سی آر کاملاً سلیقه ای و وابسته به تصمیم پزشک یا بیمار و با توجه به شرایط است.
ali
سلام و عرض ادب
سال ٩١ رابطه جنسي پر خطر داشتم بر فرض كه طرف مثبت بوده ٦ ماه بعد از رابطه رپيد و الايزا دادم منفي بود ٤ سال بعد از رابطه تو ازمايشگاه خصوصي ازمايش دادم به روش الكتررلوميننس اگر اشتباه نكنم منفي بود الان كه ٧ سال گذشته لنفاوي كشاله رانم ورم كرده و حالت هاي بد عصبي دارم
ايا مجدد بايد تست بدم؟
ممنون از راهنماييتون

پاسخ
سلام دوست عزیز
این مسئله احتمالاً ارتباطی به اچ آی وی یا آن رابطه جنسی مخاطره آمیز ندارد ولی با توجه به بزرگی غدد لنفاوی توصیه می کنم حتماً به پزشک مراجعه کنید و علل مختلف بررسی شود.
بی نام
با عرض سلام من بعد از هفت هفته نه هفته و دوازده هفته ازمایش ایدز نسل چهار دادم اما جوش های صورتم اذیتم میکنه چیزی که قبلا نبود آیا دباره باید آزمایش بدم ؟

پاسخ
سلام
بر اساس بیشتر منابع، برای بررسی اچ آی وی آزمایش بیشتری لازم نیست. به متخصص پوست مراجعه کنید.
امیر
سلام جناب دکتر خدا قوت
سلام خسته نباشین. توی سایت مرکز ملی پیشگیری از ایدز نوشته شده که ابتلای همزمان اچ ای وی و هپاتیت سی تولید آنتی بادی رو به تاخیر میندازه..اگه میشه درباره دوره پنجره دراین موارد توضیح بدین وما باید چه زمانی و چه نوع آزمایشی انجام بدیم.واینکه اگه آزمایش ترکیبی انجام بشه که هم انتی بادی و هم خود ویروس اچ ای وی جستوجو میشه.. میشه زودتر به نتیجه رسید؟چون مثلا منِ نوعی که نمیدونم مثلا بعد از یه رابطه آیا به هر دو ویروسها یعنی هپاتیت سی و اچ ای وی مبتلا شدم یانه؟؟

پاسخ
سلام امیر جان
عفونت اچ آی وی (ویروس نقص ایمنی انسانی) در مراحل پیشرفته (ایدز) با کاهش تولید آنتی بادی همراه است و به همین دلیل ممکن است برخی آزمایش های تشخیصی مانند آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت C یا حتی آزمایش آنتی بادی اچ آی وی در این مراحل منفی شود. معمولاً مراحل پیشرفته ایدز با علائمی مشخص می شود که پزشک با توجه به آن ها می تواند اقدامات لازم را انجام دهد. همچنین در نسل چهارم و پنجم آزمایش اچ آی وی،این مشکل حل شده و آزمایش آنتی ژن p24 به طور هم زمان انجام می شود.
نازنین
سلام امروز جواب آرمایش Hiv(1,2) به روش elfa اومد که منفی بود ، من یکسال پیش جراحی داشتم که خون بهم دادن ، الان این تست کافیه ؟

پاسخ
سلام نازنین جان
بله
برای بررسی اچ آی وی آزمایش بیشتری لازم نیست.
Faribagafari
ببخشید آقای دکتر دیگه نیازی به ازمایش نیست یا بعد دوهفته تکرار کنم که سه ماه تموم میشه

پاسخ
ببینید، نظرات مختلف است. اگر بنده جای شما بودم، آزمایش را بعد از دو هفته، یعنی سر 3 ماه و یک نوبت دیگر هم سر 6 ماه تکرار می کردم تا خیالم راحت شود.
Faribagafari
من به فاصله ۳۰ ۵۱ ۷۷ آزمایش نسل چهار دادم ولی پا درد دادم بعد هشتاد روز یکم غده زیر گردنم بزرگ شده دوباره آزمایش بدم

پاسخ
دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
Faribagafari
اضافه کنم که نسل چهار بوده

پاسخ
دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
Faribagafari
من بعد شک سه بار ازمایش به فاصله ۳۳.۵۱. ۷۷ دادم ولی پا درد دارم و غدد زیر گردنم یک طرف فقط کمی بزرگ شده نگرانم

پاسخ
دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
Faribagafari
من بعد شک سه دوره ازمایش دادم از نسل چهار ۳۳ ۵۱ و۷۷ روز چقدر میتوان اعتماد کرد

پاسخ
دقت آزمایش نسل چهارم بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
رضا
سلام، آقای دکتر من 4 ماه پیش رابطه پر خطر داشتم که از 2 ماه پیش تا چند روز قبل 4 مرتبه تست رپید دادم که منفی شد، مارک ایبون استفاده کردم، منتهی مسئله ای که نگرانم کرده این است که تقریبا کمتر از دو قطره خون استفاده کردم و شای بتوان گفت یک قطره خون رو کاست افتاد، ممنون میشم پاسخ دهیند

پاسخ
سلام رضا جان
بروشور کیت را مطالعه کنید. دقت و صحت تست رپید اچ آی وی به اندازه الایزا و نکته مهم درباره آن دوره پنجره است که 3 ماه است. نتیجه معمولاً در عرض 10 تا 12 دقیقه مشخص می شود ولی به طور کلی توصیه می شود این زمان از 20 دقیقه کمتر و از 40 دقیقه بیشتر نباشد. یک خط در منطقه C (کنترل) به معنی نتیجه منفی و دو خط در مناطق C و T (تست) به معنی نتیجه مثبت است. ممکن است خط دوم در منطقه T بسیار کم رنگ باشد که نشاندهنده نتیجه مثبت ضعیف است. هر حالت دیگر مانند کاست کاملاً سفید، ایجاد یک خط در منقطه دیگر غیر از C، یا پخش شدن رنگ در سطح کاست، نشاندهنده تست غیرمعتبر است و آزمایش باید تکرار شود.
امیر
سلام اقای دکتر خسته نباشین
سوالی داشتم ور مورد هپاتیت ها.من بعد ۷سال و ۱۴سال از مواجهه ی احتمالی با ویروس آزمایش هپاتیت بی و سی دادم که جفتشون منفی بودن ایا جواب آزمایشام قطعی هست؟و طی این مدت آنتی بادی هاشون در خون قابل شناسایی هست؟یکماه قبل هم ازمایش cbcدادم که به گفته ی دکتر کبدم هم خوب بودش.

پاسخ
سلام امیر جان
دوره پنجره در هپاتیت B بین ۴۵ تا ۱۸۰ روز، و هپاتیت C بین ۶ تا ۹ هفته گزارش شده که بسته به شرایط مختلف ممکن است کمتر یا بیش‌تر باشد. نتیجه منفی پس از مدت فوق، قطعی است و به معنی عدم ابتلا تلقی می شود.
امیر
ممنون از پاسختون در مورد بیماری خودایمنی.میخواستم با توجه به آزمایشهایی که دادم‌نظرتون رو بدونم.ممنون میشم جواب بدید
روز ششم بعد از رابطه خودم ومنبع پی سی آر بهمراه آنتی بادی
روز بیست و چهارم آنتی بادی بهمراه پی‌۲۴
روز چهل و چهارم تو سازمان‌انتقال خون آزمایش دادم که الایزا نسل چهار بود.
روز پنجاه و دوم پی سی آر و آنتی بادی
روز هشتادو هشتم پی سی آر و آنتی بادی،آنتی ژن
روز صدوسی وپنج بازم‌سازمان انتقال خون آزمایش دادم
وآخرین آزمایش هم صدو هفتاد روز بعد از رابطه دادم
که پی‌سی آر بود و آنتی بادی
البته هپاتیت هارو آزمایش دادم‌که منفی بودن
با توجه به این آزمایشهایی که عنوان کردم به نظر شما پیگیری بیشتر نیازه؟ممنون از لطف و راهنماییتون.سپاس


پاسخ
خیر
اگر نتایج همه منفی بوده، کفایت آزمایش محرز و مسلّم است.
مینام
ی سوال دیگه هم دارم که محبت کنید و جواب بدین
من از روزی که این اتفاق برام افتاده حتی میترسم ته مانده غذام رو بخوره همه اش در ترس زندگی میکنم خدا لعنتش کنه.
تست نسل 4 رو بدون نسخه و تجویز پزشک هم ازمایشگاه ها انجام میدن؟قیمتش چقدره و اینکه کی این ازمایش رو انجام بدم نتیجه اش قابل اطمینانه؟یعنی بذارم چند روز دیگه که شد 6 ماخ انجام بدم درسته

پاسخ
قیمت آزمایش اچ آی وی با تعرفه آزاد سال 98 حدود 50 هزار تومان و بیمه حدود 35 هزار تومان است. این آزمایش در هر زمانی و با درخواست شخصی هم قابل انجام است. هر چه آزمایش با روش پیشرفته تر و به فاصله بیشتر پس از تماس انجام شود، احتمال نتایج منفی کاذب، کمتر است. فناوری نسل چهارم و پنجم الایزا با افزودن آنتی ژن p24 دوره پنجره را به حدود 2 هفته کاهش داده است. البته کیت نسل 4 و 5 با کیفیت در حال حاضر، به دلیل تحریم، کمیاب است.
امیر
با سلام‌خدمت شما آقای دکتر.میخواستم‌بدونم‌آیا بیماری خودایمنی مثل پرکاری تیروئید باعث طولانیتر شدن دوره پنجره میشه؟با سپاس از لطفتون

پاسخ
سلام امیر جان
بیماری های خودایمنی اغلب با افزایش فعالیت دستگاه ایمنی مشخص می شوند و دست کم از نظر تئوری نباید تأثیری روی آزمایش اچ آی وی داشته باشند.
ولی مطالعات انجام شده در این زمینه به حدی نیست که بتوان نتیجه گیری خاصی انجام داد. به طور کلی می توان گفت عوامل پیش از آزمایش (غیر از مواردی که مربوط به خود ویروس باشد) در نتیجه آزمایش اچ آی وی بی تأثیر است.
امیر
سلام آقای دکتر گرامی
سوالی پرسیدم در مورد مدت زمانی که انتی بادی ویروس با ازمایش قابل شناسایی است چقدر هست.که فرمودین طبق الگوریتم تا مدت طولانی قابل شناسایی است وجای نگرانی نیست.حالا میخوام بدونم این مدت طولانی حدود چند سالی میشه؟وآزمایش من که بعد از ۱۳ و ۱۴ سال بصورت آنتی بادی ومنفی بوده قطعی هست یا خیر.ممنون

پاسخ
سلام امیر جان
بدون درمان، طولانی ترین دوره نهفته عفونت اچ آی وی تا 10 سال گزارش شده که در صورت انجام درمان های مدرن امروزی، مدت فوق تا حد بهبودی کامل قابل افزایش است. بنابراین وضعیت مورد سؤال شما امکان پذیر نیست. یعنی امکان ندارد شخصی به این ویروس آلوده باشد و بیش از 10 سال بدون علامت بماند. اگر واقعاً چنین حالتی وجود داشته باشد، حتماً با بروز علائم ایدز همراه خواهد بود.
Sheida
سلام ميخاستم بپرسم ازمايش بروش elfa معتبر هس؟؟؟

پاسخ
سلام
بله روش ELFA از روش های معتبر آزمایش HIV است.
شيدا
سلام دكتر خسته نباشين
ازمايش elfa بعد ٢سال معتبره؟؟؟؟اليزا بهتر نيس؟

پاسخ
سلام شیدا جان
روش ELFA شکل نسبتاً جدیدتر ولی مشابه ELISA است. تنها تفاوت این است که دوره پنجره ELFA حدود 5 روز کوتاه تر است.
مهرداد
سلام و خسته نباشید خدمت شما
سوالی از محضرتون داشتم: آیا بیماری نقص ایمنی متغیر شایع( cvid) در فرد باعث تولید نشدن انتی بادی و متعاقبا به تاخیر افتادن دوره پنجره اچ ای وی می شود(تا 6 ماه) ؟؟ اگر اینطور است آیا آزمایش نسل چهارم که انتی ژن را هم میسنجد می تواند در همان 3 ماه تشخیص دهد؟؟؟

پاسخ
سلام مهرداد جان
اختلال cvid با این که نادر است ولی شایع ترین شکل نقص ایمنی اولیه محسوب می شود و مشخصه آن کاهش تولید آنتی بادی است. به هر حال، این نگرانی منطقی وجود دارد که کاهش تولید آنتی بادی منجر به اختلال در آزمایش های مختلف از جمله آزمایش اچ آی وی خواهد شد. با این حال، این اختلال به حدی نادر است که مطالعات قابل توجهی در این زمینه انجام نشده و توصیه ها و اقدامات در این بیماران باید صرفا براساس تجربه پزشک و وضعیت بالینی بیماران صورت گیرد.
امیر
سلام اقای دکتر الان بنظر شما تکلیف آزمایشهایی که بعد از۵سال۷سال و ۱۴و۱۵سال دادم و بصورت (آنتی بادی) جوابشون منفی بودن قطعی هست؟(علائمی هم ندارم).یا لازمه نوع دیگه ای هم آزمایش بدم مثل آزمایش ترکیبی؟میشه لطفا بگین که آنتی بادی در کسی که اچ ای وی مثبته تا چند سال در خون قابل شناساییه؟چون خیلیا مثل من بعد از سالها آزمایش میدن و معمولا هم تست الایزا انتی بادی میدن.ممنون

پاسخ
سلام امیر جان
طبق نمودار بالا آنتی بادی به مدت طولانی قابل شناسایی است و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
محمد
ممنون از پاسخگوییتون جناب دکتر خیلی لطف کردین
با این تفاسیر اطمینان من از تست باید 95 درصد باشه.این 3 ماه و 6 ماه چی هست؟هر منبعی یه دوره پنجره اعلام کرده و این استرس آور هست برای خیلی ها حالا به هر دلیل شخصی احساس کنه در معرض خطر قرار گرفته باید 3 ماه تمام با ترس و استرس زندگیش رو بگذرونه.نظر شما این هست که بعد از 3 ماه من تست رو تکرار کنم ؟ببخشید دوباره سوال پرسیدم

پاسخ
بله متأسفانه نظرات مختلف است. کسی نمی تواند به جای شما تصمیم بگیرد. مهم این است که هر فرد این مطالب را بداند و تصمیم آگاهانه بگیرد.
محمد
سلام جناب دکتر
من بعد از 36 روز از رابطه محافظت شده که داشتم آزمایش hiv combi به روش eclدادم که 0.398شد و cut offآزمایش زیر یک رو non reactive زده بود .این عدد به چه معناست ؟آزمایش من منفی هست ولی این عدد پس چیه. نیاز هست با آزمایش pcrبررسی کنم ؟اعتبار آزمایش نسل 4 که من دادم بیشتر هست یا باید pcrبدم ؟ممنون میشم اگر جواب بدین

پاسخ
سلام محمد جان
آزمایش ترکیبی (combi) کافی است و نیاز به انجام پی سی آر نیست. عدد نوشته شده در آزمایش چندان اهمیتی ندارد. مهم ترین نکته، رعایت دوره پنجره است که در متن بالا توضیح داده شده است.
امیر
سلام آقای دکتر خسته نباشین
سوالی داشتم در مورد منفی کاذب شدن جواب آزمایش ایدز.بنده بعداز ۱۵سال دوبار به فاصله ۶ماه آزمایش آنتی بادی دادم و منفی شدن.باتوجه به اینکه جایی خوندم در مرحله ایدز پیشرفته ممکنه تست الایزا منفی کاذب بشه چون بدن بعد از ۱۵سال به علت ضعیف شدن سیستم ایمنی قادر به تولید آنتی بادی نیست.آیا تست انتی بادی بعد از۱۵سال جوابش قطعیه یا نوع دیگه ای باید انجام بشه..ممنون

پاسخ
سلام امیر جان
همان طور که به درستی اشاره کرده اید در مراحل پیشرفته نقص ایمنی، تولید آنتی بادی ممکن است مختل شود. ولی توجه کنید که ایدز در مراحل پیشرفته اغلب با علائم خاصی همراه است که به آن سندرم نقص ایمنی اکتسابی گفته می شود.
صحبت هایی که در این جا درباره غربال گری می شود عمدتا به مرحله بدون علامت عفونت اچ آی وی مربوط است. البته همواره موارد استثنایی هم وجود دارد که از حوصله این بحث خارج است.
علیرضا
دکتر جان،
حالا با این وضع، ازمایشها دیگه به این ترتیب: (CMV (IgM) ELFA
(EBV (VCA) IgG
(EBV (VCA)IgMb
HIV P24-Ag(4th gen) & HIV Ab
همه منفی هستن بعد از حدود بیش از ۳ ماه بعد از آخرین رابطه... الان از اینا دیگه مطمئن باشم؟ بعد از اینکه شریکمم تست رپیدش منفی بود؟ اینا ربطی به هم ندارن؟
و اینکه چرا من اینقدر علایمم شدیدن؟ هیچ مشکلی هم قبلا نداشتم، کاملا سالم بودم،
دکتر جان بگو که مثل اولم میشم دوباره)):

پاسخ
از نظر آزمایش ها مشکلی وجود ندارد. متأسفانه کمک بیشتری از دست بنده ساخته نیست.
علیرضا
سلام دکتر جان به دادم برس!
منو که به خاطر دارین با همه اون علایم نقص ایمن...، ازمایش دادم نوشته: ,(CMV(igg مثبت! و بقیه هم منفی
یعنی چی؟ چیکار کنم؟ دکترم نیست که نشونش بدم تا فردا، خطرناکه؟ پس دیگه بقیه که منفی هست رو ندارم...
خوب میشم؟ اصلا درمان میشه؟ منطقیه این جواب با توجه به اون علائم؟
تشکز

پاسخ
سلام علیرضا جان
ویروس سایتومگال از خانواده ویروس تبخال است و اغلب در بزرگسالان مشکل جدی ایجاد نمی کند. آزمایش CMV IgG به طور شایع (نزدیک به 100 درصد بالغین) مثبت می شود و در اغلب موارد ناشی از یک عفونت قدیمی و بهبود یافته است. اهمیت این آزمایش بیشتر در بررسی ابتلای جنین، سقط، پیوند عضو، شیمی درمانی و نقص ایمنی است. معمولا همراه با این آزمایش، CMV IgM هم درخواست می شود که منفی شدن آن احتمال عفونت فعال را رد می کند.
افسرده
سلام آقای دکتر.
من حدود ۱۵سال پیش مورد تجاوز قرار گرفتم..حدود ۷سال بعد ازمایش انتی بادی دادم و منفی شد سال بعدشم تکرار کردم که منفی شد..چند سال بعد هم یعنی حدود ۱۳سال و ۱۴سال بعد از اون اتفاق هم ازمایش دادم و منفی شد.یعنی۴بار..اما چیزی که الان نگرانم کرده اینه که همه ی آزمایشهام از نوع آنتی بادی بودن.آیا بعد ۷تا۱۴سال آنتی بادی در خون وجود داره که تشخیص داده بشه ؟علائم خاصی هم ندارم مثل کاهش وزن تب اسهال یا..؟آیا لازمه آزمایش ترکیبی هم بدم؟؟یا یا آزمایشام قطعیه..توروخدا کمکم کنین وسواس نابودم کرده..
ممنون

پاسخ
سلام دوست عزیز
آزمایش بیشتر لازم نیست.
محمد
سلام من به فاصله ۱۵ و ۳۰و۷۰و۹۸ روز بعد از رابطه محافظت نشده ازمایش الایزا نسل چهار دادم و منفی بود. و یه سری علایم مثل درد عضله بعد از ۴۰ روز از رابطه داشتم و اینکه الان درد دنده دارم الان به مدت ۵۰ روز یا بیشتر دنده سمت چپم درد میکنه و خیلی دردش خفیفه و مداوم درد نمگیره.یعنی ممکنه طحالم بزرگ شده باشه؟
شانه و گردنم هم درد داره.
لطفا بیشتر در مورد علایم بهم بگید

پاسخ
سلام محمد جان
شایعترین علت درد عضله و دردهای موضعی، اسپاسم و یا کشیدگی عضله است و معمولا گذرا بوده و ربطی به اچ آی وی یا مشکلات اعضای داخلی مانند طحال ندارد. در موارد شدید و طول کشیده، مراجعه به پزشک توصیه می شود.
hamed
سلام آقای دکتر
من تست الکترفورز پروتئین برای اندازه گیری ایمونوگلوبین دادم که میزان گاما طبیعی بود و کاهشی نشان نمیداد آیا از روی این تست میتوان نقص ایمنی اولیه و ثانویه را تشخیص داد که ممکن است در تست آنتی بادی ایدز اختلال ایجاد کند؟


پاسخ
سلام
در فرد سالم، لزومی به انجام این آزمایش نیست.
علیرضا
سلام دکتر جان،
ببخشید بابت سوالای پی در پی،
همه اون علائم که گفتم باید اسهال و تبخال رو هم اضافه کنم، من قبلا هیچوقت اینجوری نبودم، اونم این همه وقت... خودم حس میکنم یه چیزی درست نیست این وسط! دکتر عفونی میگه با توجه به اینکه منبعت منفی بوده و خودتم بعد از دو ماه و نیم منفی بودی احتمالا فقط آنفولانزاست... آخه الان ۳ ماهه که من درگیر این علایمم... سوالم اینه که توی چه حالتی ممکنه این وضعیت نگران کننده باشه؟ منظورم اینه که مثلا رپید تست قابل اعتماد نباشه یا اینکه ممکنه لازم باشه یه نوع تست دیگه بدم، چون تا الان همه تستایی که دادم و همچنین منبعم تست آنتی بادی بوده... یکم همه ی این علائم با هم اونم دقیقا وقتی رابطه محافظت نشده داشتم یه مقدار نگران کنندست، مگه اینکه مثلا یه جور عفونت دیگه وجود داشته باشه که از اون فرد گرفته باشم و علائمشم کاملا مشابه باشه و اچ آی وی هم نباشه!
تشکر،

پاسخ
سلام
خیر، تشخیص اچ آی وی با آزمایش منفی رد می شود. برای موارد دیگر، شرح حال، معاینه، و سپس آزمایش.
علیرضا
سلام دکتر جان،
در پاسخ به سوال شما که دقیقا چه علائمی...
اول تب به مدت دو هفته با درد پا و گلودرد تنگی نفس و بیحالی شدید، بعد خوب شد یه ماه و بعد یه سری علائم دیگه مثل سردرد طولانی مدت (مزمن)، زکام(خارش گلو)، بزرگ شدن غدد زیر گوش(البته بافت ماهیچه ای دارن ولی خیلی بزرگ شدن و دردی هم ندارن تقریبا، سوزش و التهاب زیر بغل، سفیدی زبان، جوشای خوشه ای رو شانه و زبان و حتی مقعد... فعلا اینا هستن که هنوزم بعد از ۳ ماه ادامه دارن...
من بعد از ۲ هفته آزمایش ۲۰ دقیقه ای، بعد از ۳ هفته آزمایش خون، و بعد از ۲ ماه و نیم (فاصله ها رو بعد از تب حساب کردم)آزمایش ۲۰ دقیقه ای دادم منفی بود، بازم اینقد این علائم منو میترسونه که شریک جنسیمو هم آوردم و تست مرکز بهداشت ۲۰ دقیقه ای داد و منفی بود... من با داشتن این علائم نقص ایمنی خیلی خیلی میترسم! همه رو دارم! وقتی شریک جنسیمو هم آوردم و ازمایشش منفی بوده دیگه قاعدتا احتما اچ آی وی باید رد بشه دیگه درسته؟! تنها رفتار پر خطرم طی سالها همین بوده... ممکنه تست ۲۰ دقیقه ای مرکز بهداشت درست نشون نده؟ خیلی میترسم
تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
همان طور که خودت هم به درستی اشاره کردی، احتمال اچ آی وی منتفی است. نقص ایمنی تعریف مشخصی دارد و به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. نوع اولیه یا ارثی در کودکان دیده می شود. نوع ثانویه یا اکتسابی که شایع تر است معمولاً در زمینه بیماری های دیگر مانند دیابت، عفونت اچ آی وی، مصرف برخی داروها مانند کورتون، تماس با برخی سموم شیمیایی، پرتوهای هسته ای یا فلزات سنگین و نیز در سالمندان روی می دهد. بررسی برای نقص ایمنی ثانویه شامل شرح حال و معاینه توسط پزشک است. پزشک با توجه به یافته های بالینی، ممکن است آزمایش هایی درخواست کند که شامل آزمایش فرمول و شمارش، اندازه گیری ایمونوگلوبولین ها، و تست جلدی است.
اگر همچنان نگران هستید، توصیه می کنم به یک پزشک متخصص بیماری های عفونی یا ایمنی شناسی (ایمونولوژی) مراجعه کنید.
رسولا
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من درهفته ششم آزمایش ترکیبی نسل چهار دادم که خداراشکر منفی شد و مجددا هفته یازدهم در مرکز رپیت تست زدن که بازهم خداراشکر منفی شد به نظر شما نیاز به تکرار هست خیلی نگرانم

پاسخ
دقت آزمایش Ag/Ab (نسل چهارم و پنجم یا ترکیبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
زينب
اقاي دكتر پس ازمايش من درسته ؟منفي هست؟مطمئن باشم؟موقع رابطه لب گرفتن دهان اون اقا بوميدادمشكلي كه نداشت؟ازمايشگاه درست گفته الايزاي ٥هست؟وگفت ٩٩درصد مشكلي ندارم؟نگران نباشم؟

پاسخ
دقت آزمایش Ag/Ab (نسل چهارم و پنجم یا ترکیبی) بعد از ۲۸ روز ۹۵ درصد و بعد از ۳ ماه ۹۹/۹۷ درصد است.
به طور کلی بزاق از راه های رایج سرایت اچ آی وی نیست ولی بیشترین خطر در موارد بوسه اصطلاحاً فرانسوی (open-mouth kissing) گزارش شده، به شرطی که دهان یا لثه هر دو نفر زخمی باشد.
زينب
سلام اقاي دكتر من بعداز چهل روز از رابطه تست الايزاي نسل چهارم دادم ولي ازمايشگاه گفت دستگاه ما الايزاي نسل ٥هست و سه ساعت بعد از خونگيري جواب منفي بود ،درسته؟من رابطه با كاندوم داشتم ،واولين بار بوده ويه سوال ديگه اينكه از راه خوردن الت مرد چقدر احتمال انتقال ويروس هست؟

پاسخ
سلام زینب جان
فناوری نسل چهارم و پنجم الایزا با افزودن آنتی ژن p24 دوره پنجره را به حدود 2 هفته کاهش داده است. امتیاز نسل پنجم این است که امکان افتراق آنتی ژن p24 از آنتی بادی HIV را فراهم می کند و موارد مثبت کاذب به این ترتیب کاهش می یابد. تاکنون الگوریتم الایزای نسل پنجم منتشر نشده است.
در مورد پرسش دوم شما، رابطه دهانی جزو رفتارهای پرخطر برای اچ‌آی‌وی نیست. تنها استثنای آن، وجود زخم یا بریدگی در دهان، بیماری لثه، بیماری آمیزشی هم‌زمان در گلو، و سابقه اقدامات دندانپزشکی اخیر است.
مهراد
سلام خسته نباشید.با احترام سوالی از محضرتون داشتم : سایت cdc گفته دوره پنجره برای ازمایش نسل چهارمی که بصورت رپید باشه 90 روزه و برای ازمایش نسل چهارم وریدی 45 روزه و دیگر تست ها هم همون سه ماه یا 90 روزه چرا برای همه ازمایشها 3 ماه توصیه میکنید؟ https://www.cdc.gov/actagainstaids/basics/testing

پاسخ
سلام مهرداد جان و سپاس از دقت نظر شما
به هر حال نظرات مختلف است و تا حد امکان نظرات مختلف در این سایت تا جایی که مطابق با واقعیت های جامعه ما باشد منعکس می شود.
موضوع مهمی که درباره فاصله فوق وجود دارد این است که یک نوبت آزمایش منفی تا حد قابل توجهی احتمال عفونت را منتفی می کند و آزمایش در فواصل گفته شده برای افزایش اطمینان نتیجه منفی تکرار می شود.
علیرضا
۱۶ روز پیش رابطه خطرناک داشتم و دیروز ازمایش p24دادم که منفی بود بعد از چتد روز ازمایش ترکیبی نسل چهارم اطمینان بخشه ؟؟؟

پاسخ
همان طور که بارها تأکید شده در بیشتر منابع نتیجه منفی الایزای نسل چهارم یا همان ترکیبی آنتی ّبادی و آنتی ژن p24 پس از 4 تا 6 هفته را کافی می دانند. بعضی منابع آزمایش مجدد پس از 3 ماه از تماس را توصیه می کنند. در منابع دیگر گفته شده بهتر است نتایج منفی به فاصله 6 ماه از تماس تکرار شود.
رسولا
سلام مجدد دکتر جان یعنی این آزمایشی که من2هفته بعد از اتمام داروهای پیشگیری دادم جوابش صحیح نیست واحتمال منفی کاذب داره آزمایشم به روش الکتروکمی لومینسانس انجام شده لطفا کمکم کنید دوماه نیمه زندگیم بهم ریخته البته مراکز مشاوره گفت دوهفته بعد از پایان دارو میتونی آزمایش بدی وجوابش 95درصد درسته

پاسخ
سلام
خیر لزوماً این طور نیست. تکرار آزمایش به فواصل یک و سه ماه با این هدف صورت می گیرد که احتمال خطا کمتر شود، وگرنه همان یک نوبت آزمایش منفی هم ارزشمند است.
ملودي
سلام من ٥ ماه پيس رابطه محافظت نشده داشتم.
٣ هفته بعد از رابطه كهير زدم كه ٢ هفته طول كشيد رو شكم ام، البته كهير ام وخيم نبود و خارش نداشت و ملايم بود. ولي خيلي استرس گرفتم راسه همين؟٦ هفته، ١٤ هفته و ١٧ هفته بعد تز رابطه تست دادم تو مركز بهداشت rapid test كه منفي بود هر ٣ تا، ١٩/٥ هفته بعد از رابطه تو ازمايشگاه تست اليزا دادم كه منفي بود ( تست نسل ٤ بود فكر كنم)
ولي هنوز هم استرس دارم كه چرا بايد كهير زده باشم اون دوران. به نظرتون احتياجي هست تست هاي ديگه بدم بازم؟

پاسخ
سلام ملودی جان
مواردی از کهیر در مبتلایان به اچ آی وی گزارش شده ولی ارتباط این دو با هم ثابت نشده است. آزمایش منفی هم این احتمال را رد می کند. برای مشکل کهیر بهتر است به متخصص پوست مراجعه کنید.
رسولا
درکتر جان سلام وقت بخیر میخواستم بدونم حداکثر وحداقل چقدر بعد از مصرف داروهای پیشگیری بگذره میتونم آزمایش بدم که جوابش مطمئن باشه من در هفته ششم آزمایش دادم یعنی دوهفته بعد از پایان داروها به روش الکترکمی لومینسانس که خداراشکر منفی بود

پاسخ
سلام دوست عزیز
پیشگیری پس از تماس یا post-exposure prophylaxis (PEP) در فاصله 72 ساعت پس از تماس مشکوک باید شروع شود. این روش شامل یک دوره یک ماهه داروهای ضدرتروویروسی، یک یا دو نوبت در روز است. آزمایش یک و سه ماه پس از اتمام PEP انجام می شود.
هاجر
سلام من ١٦اسفند ٩٧يه رابطه با كاندوم داشتم سه روز بعدش يه تبخال زدم يعني استرس داشتم كه چرا اينكارو كردم وديگه ادامه ندادم تا الان كه ٢٤فروردين ٩٨هست هيچ علامتي بغير اينكه زير بغلم يه كم درد ميكنه علايم ديگه اي ندارم ايا من مريض شدم

پاسخ
سلام هاجر جان
کاندوم یکی از اولین، کارآمدترین، سهل الوصول ترین، عملی ترین و ارزان ترین روش های مؤثر برای پیشگیری از ابتلا به اچ آی وی و سایر بیماری های منتقله از راه آمیزش جنسی است. منتهی به شرطی که استفاده از آن درست و پیوسته و مستمر باشد. متأسفانه آموزش در این زمینه به دلایل مختلف، از جمله مشکلات فرهنگی، ضعیف است.
به هر حال، تنها راه برای اطمینان از سلامت، انجام آزمایش اچ آی وی به فاصله 30 یا ترجیحاً 60 روز پس از تماس است.
محمد
سلام.
به فاصله ۱۵ و ۳۰ و ۷۰ و ۹۸ روز پس از رابطه محافظت نشده الایزا نسل چهار دادم که منفی بوده.
لطفا کمکم کنید


پاسخ
سلام محمد جان
آزمایش منفی است و اقدام دیگری از نظر اچ آی وی لازم نیست.
محسن
سلام دکتر جان ، بنده قبلاً هم پیام دادم ،
آزمایش های زیر انجام شد
مرکز مشاوره روز 33 و الیزا روز 28، پی سی ار روز 40 و آلیزا روز 60 ، کیت آیبون روز 84 و روز 93 منفی بودم ، دیروز رفتم مرکز مشاوره تست نگرفتن گفتن چون اینا منفی بودن حتما منفی هست نیاز به تست نیست ولی گفت اگر خواستید ماه 6 هم بیا تست بده.
با این حال من یک انفلونزا گرفتم حدود یک ماه هست خوب نمیشم سرفه زیاد دارم با درد غدد لنفاوی گردن و ران ؟؟ نگرانم چکار کنم

پاسخ
سلام محسن جان
علائم شبه آنفلوانزا ممکن است در سرماخوردگی معمولی، گلودرد چرکی (استرپتوکوکی)، ذات الریه، مونونوکلئوز عفونی، برونشیت، انواع کسالت های ویروسی، و ... دیده شود. بیشتر این کسالت ها خودبخود پس از مدتی بهبود می یابد. در مواردی که این علائم بیشتر از 6 هفته طول بکشد یا شدید باشد یا مایه نگرانی بیمار شود، انجام بررسی های مختلف توسط پزشک توصیه می شود. این بررسی ها اغلب شامل معاینه عمومی و آزمایش های کلی (چکاپ) است.
علیرضا
سلام اقای دکتر تو رو خدا زود جواب بدید من استرس زیادی دارم ۱۶ روز پیش با یه خانوم رابطه واژینال بدون کاندوم داشتم حدود سه چهار روزه گلو دردو تب وسوزش و درد زیر بغل دارم درحال حاضر چه ازمایشی میتونم بدم ؟؟؟

پاسخ
سلام علیرضا جان
16 روز یا دو ماه و نیم؟
علائمی که گفتید به هیچ وجه دلیل بر ابتلا به اچ آی وی نیست. برای رفع نگرانی پس از تماس مشکوک، تنها راه این است که به فاصله 30 و ترجیحا 60 روز بعد آزمایش اچ آی وی انجام شود.
رسولا
سلام مجدد و ممنون از لطف شما.در خصوص دوره پنجره اچ آی وی این موضوع لازم به ذکر است که در زمان کشف ویروس اچ آی وی در دهه هشتاد میلادی طی تحقیقات انجام گرفته مشخص شد که در اکثر مبتلایان به اچ آی وی هشت هفته طول میکشد تا تغییرات سرولوژیک به وجود آید و ابتلای به بیماری از طریق سنجش آنتی بادی مقدور شود .لذا به همین منظور و به جهت رعایت حداکثر اطمینان از صحت آزمایش،با توصیه و قرارداد،دوره پنجره اچ آی وی سه ماه تعیین شد.این در حالیست که در آن زمان از کیت های نسل اول و دوم استفاده میشد .با گذشت زمان و پیشرفت در آزمایشات سرولوژیک و ویرولوژیک ،دوره پنجره اچ آی وی هم به میزان قابل توجهی کاهش یافت .تا اینکه هم اکنون با ورود تست دقیق و بسیار حساس الایزا نسل چهارم ،در شش هفته همه مبتلایان به اچ آی وی به راحتی و با دقت بسیار زیاد قابل شناسایی خواهند بود .تست ویرولوژیک پی سی آر در دو هفته میتواند مبتلایان به اچ آی وی را با دقت ۹۵درصد شناسایی کند .در مورد ریپد تست نیز ریپد تست هایی که به روش ایمونوکراماتوگرافی عمل میکنند دقت و حساسیت بسیار بالایی دارند و چنانچه پس از دوره پنجره گرفته شوند دقتی برابر با الایزا و حتی بهتر از آن دارند اما همچنان به دلیل همان توصیه های قراردادی دهه هشتاد میلادی مدت زمان سه ماه به عنوان دوره پنجره اچ آی وی در نظر گرفته میشود .

پاسخ
سلام دوست عزیز
از راهنمایی دقیق و کاملا صحیح شما سپاسگزارم. فقط جسارتا این نکته را هم بنده اضافه می کنم که متأسفانه برخی مراکز به ویژه در مناطق محروم دسترسی به کیت های نسل چهارم ندارند و ممکن است از کیت های با کیفیت پایین استفاده کنند و به همین دلیل، توصیه به رعایت دوره پنجره همچنان به قوت خود باقی است. ضمن این که پی سی آر برای شروع غربال گری توصیه نمی شود.
علیرضا
سلام دکترجان،
من امروز بعد از ۲ ماه و نیم بعد از رابطه محافظت نشده در صورتی که تمامی علایم رو داشتم(عملا همه علائم نقص ایمنی) رفتم و ازمایش ۲۰ دقیقه ای مرکز بهداشت دادم و منفی بود، قبل هم یه بار دیگه به فاصله ۲ و ۳ هفته بعد از رفتار پر خطر آزمایش داده بودم که منفی بود... من الان با این علایم آزار دهنده باید نگران باشم که ممکنه هنوز احتمال اچ ای وی وجود داشته باشه؟ تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
دقیقا چه علائمی؟ جزئیات را بگویید. گاهی علائم سایر بیماری های آمیزشی یا امراض دیگر باعث نگرانی افراد از ابتلا به اچ آی وی می شود. منفی شدن تست اچ آی وی به فاصله دست کم 30 تا 60 روز پس از تماس مشکوک جنسی، احتمال این عفونت را رد می کند.
رضا
با سلام
من دو سال و دوماه پیش یک رابطه پر خطر داشتم به مدت چندبار با پارتنر خودم با به وجود آمدن علائمی مثل گلودرد و برفک زبان و خارشهای پوستی و ... به درمانگاه دکمه چی مراجعه کردم با تست اول جوابم منفی بود بعد از یک ماه در بیمارستان پوست رازی هم آزمایش ایدز و هپاتیتها رو انجام دادم که بازم منفی بود سه ماه بعد در یک آزمایشگاه دیگه آزمایش دادم مجددا منفی بود با مراجعه به پزشک عفونی ایشان مجدد آزمایش نوشتن که بازم منفی شد بعد از مدت یکسال و چند ماه جهت ازدواج و اینکه خیالم از خودم راحت باشه بزج هشت سال نود و هفت مجدد آزمایش ایدز و هپاتیت دادم که منفی بود بعد از نامزدی دوبار با همسرم رابطه داشتم که همسرم یک سری از علامتها براش به وجود اومد که مجدد در پایان سال نود و هفت آزمایشگاه پاتوبیولوژی مرکزی رفتم با آزمایش نسل چهار آزمایش دادم بازهم منفی بود اول سال نود وهشت متوجه زیگیل تناسلی شدم که با آزمایش مشخص شد دچار زیگیل تناسلی هستم البته در این مدت دو سال بجز با همسرم هیچ رابطه دیگه ای نداشتم با توجه به شرایط علائم همسرم و زیگیلی که دارم واقعا نمیدونم چیکار باید بکنم طی دو سال من شش بار آزمایش دادم و همه منفی بوده زندگیم داره از هم میپاچه لطفا راهنماییم کنید

پاسخ
سلام رضا جان
زگیل تناسلی جزو بیماری های آمیزشی و ناشی از ویروس زگیل انسان (اچ پی وی) است و ارتباطی با اچ آی وی ندارد. بسیاری از افراد دچار عفونت ویروس زگیل انسان (اچ پی وی) هستند ولی از این عفونت خود اطلاع ندارند چون در اغلب موارد این عفونت بدون علامت و بی ضرر است.
در بیشتر افرادی که دچار بیماری زگیل می شوند، این بیماری خود به خود و بدون درمان پس از مدتی بهبود می یابد ولی در برخی موارد ضایعات پوستی ممکن است به مدت طولانی باقی مانده و یا گسترش یابد. در این موارد درمان هایی وجود دارد که می توانید با مراجعه به پزشک متخصص پوست از این درمان ها مطلع شوید.
و نکته آخر درباره زگیل تناسلی، ارتباط نادر آن با سرطان است. برخی انواع ویروس اچ پی وی که به اصطلاح به آن ها پرخطر گفته می شود، خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم زنان را افزایش می دهند. این موارد با انجام آزمایش قابل شناسایی است. در افراد مبتلا به این نوع عفونت ها، با انجام برخی اقدامات می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد و یا در صورت ابتلا به سرطان، با تشخیص زودرس، آن را درمان کرد.
علي
ممنون اقاي دكتر در رابطه سوالي كه كردم بزاق و زخم باعث سرايت ميشه.يه سوال هست كه زخمي كه من داشتم انقدر كوچك بود كه قابل مشاهده نبود و با مطالعه اي كه داشتم تا حالا همچين موردي نبوده كه از بزاق كسي الوده شده بشه ممنون از شما.

پاسخ
بله حق با شماست و با اطمینان نمی توانیم در این موارد اظهار نظر کنیم. وقتی بحث آمار و احتمالات مطرح می شود، آن هم در مورد بیماری هایی مانند ایدز، نه باید بیش از حد خوش بین باشیم و نه خیلی بدبین. به هر حال، جایی که افراد نگران هستند، خوشبختانه با انجام آزمایش می توان این نگرانی را برطرف کرد.
علی
سلام ببخشید.ازمایش پی سی ار ب روش کمی در همه مراحل بیماری ویروس اچ ای وی رو در خون نشون میده؟؟؟مثلا پنج یا شش سال بعد از رابطه محافظت نشده؟

پاسخ
سلام علی جان
با توجه به نمودار بالا، بجز چند روز ابتدای عفونت، آزمایش پی سی آر در همه مراحل عفونت اچ آی وی کم و بیش مثبت است. و البته باید توجه شود که آزمایش پی سی آر برای غربال گری اولیه اچ آی وی مناسب نیست و توصیه نمی شود.
ستاره
ممنون ... پس من خیالم راحت باشه تا جواب آزمایش دومم؟... و اینکه این رپید های مثبت منو نگران میکنه ممکنه بیماری عفونی خطر ناکه دیگه ای باشه؟ممکنه همون اچ اب وی باشه و الان تو آزمایش کاذب منفی شه یا مقلا تو دوره پنجره باشه که منفی میشه؟

پاسخ
منتظر جواب آزمایش دوم بمانید ولی احتمالاً آن هم منفی خواهد بود و جای نگرانی نیست.
ستاره
سلام آقای دکتر... من ۷ ماهه باردارم ... و تو این ۷ ماه هیچ رابطه و رفتار پر خطری نداشتم ...نه تتو نه دریافت خون و نه زخم ...و نه هیچ گدوم از مواردی که باععث ابتلا به اچ ای وز بشه و حتی مواردی که ازمایش رو مثبت کاذب میکنه هم در خودم ندزدم و نداشتم‌. را این حال وقتی برای تشکیل پرونده رفتم بهداشت رپید تست گرفتن و مثبت شد..بلافاصله رفتم آزمایش الایزا نسل ۴ و جواب آزمایشم منفی شد . و آزمایشگاه گفن ۹۹ درصد قابل اطمینانه... وقتی رفتم بهداشت که جواب آزمایط رو ردم دوباره یه رپید دیگه زدن و دوباره مثبت شد و دوباره منو فرستادن برای الایزا نسل ۴ در آزمایشگاه دیگه ای.... الان تکلیف چیه... یعنی من مبتلا هستم پس چرا الایزا منفی میشه و رپید ها مثبت ؟
شرا کابوس میبینم و دارم از استرس خودم و بچمو نابود می کنم

پاسخ
سلام ستاره جان
خاصیت تست های غربالی همین است که حساسیت بالایی دارد و این باعث افزایش موارد مثبت کاذب می شود. به نتیجه آزمایشگاه اعتماد کنید.
علی
سلام ازمایش اچ ای وی به روش ایمونوفلورسانس همان روشecl است؟؟؟؟یا فرق میکند؟

پاسخ
سلام علی جان
روش های مختلفی وجود دارد که اساس همه آن ها مشابه و براساس واکنش آنتی ژن و آنتی بادی است با تفاوت های جزئی و نتایج یکسان.
Sisi
سلام دكتر وقتتون بخير ببخشيد بعد از ١١هفته با كيت hiv
رپيد تست ها ازمايش خونگي انجام دادم
بعد از ٥دقيقه منفي بعد از ٣٠دقيقه هم منفي بود فقط لاين C خط قرمز رنگ داشت، رفته رفته بعد از ٣٠دقيقه ٢خط ديگه هم اومدن يعني هم Cخيلي پر رنك t1كمرنگ t2كمرنگ تر
البته كاست رو هم تكان دادم بعد از پنج دقيقه كه جواب رو ديدم
نتيجه چي هست ؟!همون منفي هست ?


پاسخ
سلام دوست عزیز
نحوه تفسیر نتایج در بروشور کیت نوشته شده است. زمان بسیار مهم است. اگر نتایج زودتر یا دیرتر از زمان گفته شده تفسیر شود ممکن است منجر به خطا شود.
به هر حال، با توجه به نتیجه مشکوک فوق، بهتر است به یک آزمایشگاه مراجعه و آزمایش الایزا انجام دهید.
محمد
سلام.من بعد از رابطه محافظت نشده به فاصله ۱۵روز.۳۰ روز. ۷۰ روز ازمایش الایزا نسل چهار دادم که منفی بود.
اما من بعد از سه روز از رابطه یه دانه های ریز گوشتی ته زبانم در اومده و هیچ دردی ندارن.
حدود دو ماه الان هستند.
و بعد از تقریبا ۴۰ روز از رابطه دست و پاهام درد میکردن و بعد دو هفته خوب شدن.
من خیلی استرس دارم.
لطفا کمکم کنید

پاسخ
سلام محمد جان
با توجه به نتایج منفی، آزمایش بیش‌تر از نظر اچ‌آی‌وی لازم نیست.
علي
سلام برخورد بزاق دهان با زخم ميتونه اچ اي وى رو سرايت بده نگرانم ممنون جواب بدين

پاسخ
سلام علی جان
بله چنین خطری وجود دارد. البته به طور کلی بزاق از راه های رایج سرایت اچ آی وی نیست ولی بیشترین خطر در موارد بوسه اصطلاحاً فرانسوی (open-mouth kissing) گزارش شده که دهان یا لثه هر دو نفر زخمی باشد.
آرش
سلام وقت بخیر سال نو مبارک.آیا در رابطه دهانی مرد برای زن و بدون دخول، نیاز به آزمایش اچ آی وی برای مرد میباشد یا خیر؟سپاس

پاسخ
سلام آرش جان
رابطه دهانی جزو رفتارهای پرخطر برای اچ‌آی‌وی نیست. تنها استثنای آن، وجود زخم یا بریدگی در دهان، بیماری لثه، بیماری آمیزشی هم‌زمان در گلو، و سابقه اقدامات دندانپزشکی اخیر است.
عرفان
سلام دکتر خسته نباشین
من بعد از ۱۰ ماه رابطه پرخطر
ازمایش hiv1-2/p24/ab/ag
انجام دادم و جواب منفی بود
خواستم بدونم همین ازمایش کفایت میکنه؟
جایی مطالعه کردم این ازمایش برای تشخیص زود هنگام اچ ای وی موثره
خواستم بدونم ممکنه جواب منفی کاذب باشه
لازم به ذکر که ازمایش از نسل چهارم
ممون میشم جواب بدین

پاسخ
سلام عرفان جان
بله کفایت می‌کند و آزمایش بیش‌تر از نظر اچ‌آی‌وی لازم نیست.
سپيده
دكتر جان ببخشيد اما من در همه ي منابع خوندم كه انتقال از طريق تماس پوست با پوست در صورت داشتن ضايعه هست
و اينكه دكتر پروفيلاكسي دارويي رو ميشه بهم بگيد

پاسخ
بله البته وجود ضایعه پوستی فعال، احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد، ولی حتی بدون ضایعه هم چنین احتمالی وجود دارد. در مورد پروفیلاکسی حتماً باید با تشخیص پزشک انجام شود و جزئیات آن از حوصله و موضوع این بحث خارج است.
سپيده
ببخشيد دكتر جاندر مورد تبخال تناسلي ،خانومي كه مبتلا ميشن بعدا كه درمان ميشن و ويروس توي بدنشون ميمونه اگه ضايعه پوستي نداشته باشند بازم انتقال ميدن اين بيماري رو به پارتنرشون توي سكس؟!
و سوال بعدي اين افراد هميشه بايد با كاندوم سكس داشته باشند ؟! بجز موقع بارداري
خب نميشه زماني كه ازدواج كردند براي هربار سكس از كاندوم استفاده كنند!خب بايد چكار كنن
راه انتقال به همسرشون اكه ضايعه نداشته باشند چي هست

پاسخ
بیش‌تر مبتلایان به عفونت ویروس تبخال تناسلی بدون علامت هستند ولی نداشتن علامت دلیل نمی‌شود که این عفونت را به دیگران منتقل نکنند. این عفونت بسیار شایع است و حدود پانزده تا بیست درصد بالغین به آن مبتلا هستند. کاندوم خطر انتقال را کاهش می‌دهد ولی به صفر نمی‌رساند. بنابراین انتقال بین شرکای جنسی تقریباً اجتناب‌ناپذیر است مگر این‌که پروفیلاکسی دارویی انجام شود.
مهم‌ترین نکته در مورد تب‌خال تناسلی در زنان، جلوگیری از انتقال آن به کودک در بارداری و زایمان است. در این مورد توصیه می‌شود حتماً با پزشک مشورت شود.
سپيده
دكترجان ببخشيد ازمايش هايقبل از مهاجرت شامل بررسي چه ويروس هايي ميشه؟!
و ازمايشات كشورهاي مختلف متفاوت هست اطلاعاتي داريد راهنمايي كنيد ممنون ميشم

پاسخ
برای مسافرت به کشورهای مختلف آزمایش‌های متفاوتی ممکن است درخواست شود که به عوامل مختلف مانند مدت اقامت نیز بستگی دارد. برای بسیاری از کشورها و برای توریست‌ها این قبیل آزمایش‌ها مرسوم نیست. معمولاً سفارت‌خانه‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کنند.
سپيده
دكتر جان عذرخواهي ميكنم
ازمايشات قبل از مهاجرت به كشور هاي خارجي كه شامل ازمايش خون و ادرار هست و سفليس بررسي ميشه چطور تبخال تناسلي HSV بررسي نميشه ؟!

پاسخ
در برخی موارد معاینه پزشکی انجام می‌شود و اگر بیمار دارای ضایعات واضح باشد ممکن است بررسی بیش‌تر مانند آزمایش تب‌خال درخواست شود ولی این آزمایش صرفاً برای غربال‌گری و در بیمار بدون علامت به‌کار نمی‌رود زیرا در بسیاری از افرادی که سابقه تب‌خال دارند و اکنون بهبود بافته‌اند این آزمایش ممکن است مثبت باشد.
علیرضا
سلام دکتر جان، خسته نباشین،

لطفا بفرمایین این بعد از n روز که میگین مثلا n درصد احتمال درست بودن داره، مربوط به بعد از تماس هست؟ یعنی از بعد از تماس حساب میشه یا بعد از زمانی که علائم اولیه خودشونو نشون میدن (عفونت حاد)...؟
چون معمولا دو سه هفته ای این وسط طول میکشه... درسته؟ ممکنه اصلا این دو سه هفته وجود نداشته باشه؟
تشکر

پاسخ
سلام علیرضا جان
ملاک فاصله بعد از تماس است.
نادر اقايي
سلام دكتر من بعداز يك رابطه بعد از اصلاح جوش شديد ميزنم تا قبل رابطه نميزدم سه بار به فاصله چهار ماه كه مبشه يكسال و دوماه اين ازمايش دادم hiv i+ii ab p24 agدادم منفي بود ميتونم اطمينان كنم

پاسخ
سلام نادر جان
با توجه به فاصله فوق، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
نينا
دكتر جان ببخشيد بعد از ٤٢روز از رابطه كه hiv و p24بررسي شده و منفي شده با روش ELC
ديكه نيازي نيست ٣ماه ديكه ازمايش HIV بدم دوباره ؟
اخه بهم كفتيد كافي هست اما خيلي از سوالات رو ميخونم توضيه كرديد كه ٣ماهو ٦ماه انجام بدن چطور بمن كفتيد كافي هست

پاسخ
طبق منحنی فوق نیازی نیست ولی در برخی منابع همان ۳ ماه و ۶ ماه درست است.
سپيده
سلام اقاي دكتر ببخشيد سوال ممكن هست به اين قسمت مربوط نباشه اما نميدونستم كجا بپرسم كه پاسخگو باشيد
براي مهاجرت به خارج از كشور
ازمايشاتي كه انجام ميدن شنيدم خون و ادرار هست كه سفليس و ايدز رو بررسي ميكنن
ايا ازمايش HSV تبخال تناسلي رو هم شامل ميشه؟اين رو هم از فردي كه قصد مهاجرت داشته باشه بررسي ميكنند؟ اطلاعاتي داريد
خيلي برام مهم هست كه بدونم منتظرتونم ممنونم

پاسخ
سلام سپیده جان
آزمایش تب‌خال تناسلی جزو آزمایش‌های غربال‌گری نیست.
هاجر
دخول چندبار بود ولي مني خارج نشد؟ومن علايمي هم نداشتم ،اين كه ازمايش p24رو ميگن بعد دوهفته نشون ميده بهد اون پنهان ميشه چطوره ؟يعني اين ازمايش دقيق نيست؟ميشه بهم اطمينان بديد ممنونميشم

پاسخ

بله آزمایشی که انجام داده‌اید معادل همان الایزای نسل چهارم است. با توجه به فاصله شش ماه، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
هاجر
من همسرم زندانه ماه مهر ملاقات شرعي بدون كاندوم داشتم در اول دخول كه همسرم چندبار زد من پريودشدم الت همسرم خوني سد وديگه ادامه نداديم من ماه اسفند ازمايشanti hiv1-2/hivp24Ag(ECl دادم نوشت نان ري اكتيو ،من ايدز ندارم يا دارم؟واينكه ميگن ازمايش p24تا دوهفته ي اول نشون ميده بعد اون پنهان ميشه ونشون نميده درسته ؟يعني اين ازمايش غلطه؟واينكه اين ازمايش الايزا نسل چهار هست؟واينكه دوبتره بايد ازمايش بدم يانه همسرمم ميگه من ايدز ندارم سالمم

پاسخ

بله آزمایشی که انجام داده‌اید معادل همان الایزای نسل چهارم است. با توجه به فاصله شش ماه، آزمایش بیش‌تر لازم نیست و شما به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستید. جای نگرانی نیست.
هاجر
سلام من همسرم زندانه ماه مهر با همسرم ملاقات شرعي داشتم بدون كاندوم ودر دخول من پريودشدم و همان اول دخول خون امد والت همسرم خوني ش