کم کاری نهفته ی تیروئید در بارداری

توضیح شکل: فلوچارت نحوه ی برخورد با کم کاری نهفته ی تیروئید در زنان غیرباردار و مردان
به طور طبیعی، دو هورمون مرتبط با حاملگی (استروژن و hCG) باعث افزایش هورمون تیروئید (تا حدود 50%) می شوند. گنادوتروپین (hCG) توسط جفت تولید می شود و شکل آن شبیه TSH است و مانند TSH تیروئید را تحریک می کند. استروژن تولید TBG (گلوبولین متصل شونده به هورمون تیروئید) را افزایش می دهد. بنابراین، TSH در بارداری به طور طبیعی اندکی پایین تر از حالت عادی است.

تیروئید در بارداری کمی (حدود 10%) بزرگ می شود اما به حدی نیست که پزشک با معاینه متوجه آن شود. بنابراین بزرگی قابل لمس یا مشاهده تیروئید در بارداری ممکن است نشانه ای از بیماری تیروئید باشد و نیاز به ارزیابی بیشتر دارد. مشکل دیگری که در خانمهای باردار وجود دارد این است که برخی از علائم بیماری تیروئید مانند خستگی به طور طبیعی در بارداری هم وجود دارد.

بیشترین وابستگی جنین به هورمون تیروئید مادر در سه ماهه اول بارداری است. در این مدت هورمون تیروئید مادر از جفت عبور می کند و به جنین می رسد. از حدود هفته ی 12 تیروئید جنین شروع به کار می کند.

شیوع پرکاری تیروئید در بارداری 2 در هزار و شایع ترین علت آن بیماری خودایمنی (گریوز) است. هیپرتیروئیدی خفیف و گذرا  در سه ماهه ی اول بارداری، به شکل TSH پایین و Free T4 نرمال، نیاز به درمان ندارد.

شیوع کم کاری تیروئید در بارداری 3 تا 5 در هزار و شایعترین علت آن بیماری خودایمنی (تیروئیدیت هاشیماتو) است. کم کاری بدون علامت تیروئید (هیپوتیروئیدی ساب کلینیکال) در حدود 2 تا 3 درصد از بارداریها گزارش شده است. البته آمار فوق مربوط به کشورهای غربی است و به نظر می رسد اختلالات تیروئید در آسیا شایع تر هستند.

نشانه های کم کاری تیروئید در بارداری شامل خستگی شدید، عدم تحمل سرما، گرفتگی عضلات، یبوست، و اختلال حافظه یا تمرکز است. کم کاری تیروئید می تواند منجر به پره اکلامپسی، آنمی، سقط، وزن کم تولد، تولد مرده، و نارسایی احتقانی قلب شود. هیپوتیروئیدی مادر عامل شناخته شده ی اختلال رشد و تکامل مغز جنین است.

در مورد غربالگری از نظر هیپوتیروئیدی ساب کلینیکال در بارداری نظرات مختلفی وجود دارد اما منابع معتبر (American Thyroid Association،  American Association of Clinical Endocrinologists، وEndocrine Society ) در این مسئله اتفاق نظر دارند که غربالگری در خانم های بارداری که از نظر بیماری تیروئید پرخطر باشند، باید انجام شود.

عوامل خطرساز (ریسک فاکتورهای) بیماری تیروئید شامل سابقه ی کم کاری یا پرکاری تیروئید، سابقه ی تیروئیدیت پس از زایمان، سابقه ی جراحی و برداشتن یک لوب تیروئید، سابقه ی خانوادگی بیماری تیروئید، وجود گواتر، وجود آنتی بادی تیروئید، وجود علائم کم کاری یا پرکاری تیروئید (کم خونی، کلسترول بالا، سدیم پایین)، ابتلا به دیابت نوع 1 یا اختلالات خودایمنی، سابقه ی نازایی یا سقط یا زایمان پیش از موعد، و سابقه ی پرتودرمانی سر و گردن است.

سن بالای 30 سال، سکونت در مناطق کمبود ید، وزن اضافی (نمایه ی وزن BMI 40 یا بیشتر)، مصرف لیتیم و آمیودارون، و سابقه ی اخیر استفاده از مواد حاجب حاوی ید برای اقدامات تصویربرداری نیز خطر بیماری تیروئید را افزایش می دهند.

بهترین زمان برای غربالگری سه ماهه اول است. در مورد مقادیر مرجع آزمایش های تیروئید نیز اتفاق نظر وجود ندارد و به طور ایده آل، هر آزمایشگاه باید با توجه به جمعیت تحت پوشش خود، مقادیر مرجع را مشخص کند. بر اساس توصیه های انجمن تیروئید آمریکا، مقادیر زیر به عنوان معیار اولیه برای تفسیر نتایج آزمایش TSH پیشنهاد می شود:

سه ماهه ی اول بارداری 0.1-2.5

سه ماهه ی دوم بارداری 0.2-3.0

سه ماهه ی سوم بارداری 0.3-3.0

اگر TSH در هر زمان از بارداری بالاتر از حداکثر مقدار مرجع باشد، آزمایش T4 باید انجام شود. اگر T4 پایین باشد، تشخیص کم کاری آشکار تیروئید مطرح می شود.

اگر T4 نرمال باشد، تشخیص کم کاری نهفته تیروئید مطرح می شود و اقدام بعدی انجام آزمایش Anti-TPO و اندازه گیری آنتی بادی ضد تیروئید پروکسیداز است. اگر آزمایش Anti-TPO مثبت باشد، درمان باید آغاز شود.

اگر TSH 10 یا بیشتر باشد، درمان فوری بدون توجه به آزمایش T4 و Anti-TPO باید آغاز شود.

پیگیری درمان هر 4 هفته یک بار در طی 20 هفته ی اول بارداری و سپس یک بار در هفته ی 26 و یک بار در هفته ی 32 با اندازه گیری TSH انجام می شود.

نیاز به ید در بارداری افزایش می یابد و خانم های باردار باید روزانه 250 میکروگرم ید مصرف کنند که می تواند به شکل نمک یددار و یا مکمل های مولتی ویتامین مینرال باشد. افراد مبتلا به بیماری خودایمنی تیروئید ممکن است به اثرات ید حساسیت نشان دهند و ید در آنان باید محتاطانه و تحت نظارت پزشک مصرف شود. همچنین مصرف ید بیش از 500 تا 1100 میکروگرم نیز ممکن است منجر به کم کاری تیروئید جنین شود.

خانم های مبتلا به کم کاری تیروئید که می خواهند باردار شوند باید توجه کنند که مقدار مصرف هورمون تیروئید را باید به ویژه در 6 هفته ی اول بارداری افزایش دهند (حدود 25% تا 30%) و TSH  هر 4 هفته یک بار چک شود. هدف، حفظ TSH در محدوده ی کمتر از 2.5 است.

 

منابع: 1 2 3

اشتراک در 100 درجه اشتراک گذاری در FaceBook اشتراک گذاری در Twitter ارسال ایمیل به دوستان در Gmail اضافه کردن به Google Bookmarks اضافه کردن به Google Reader ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
مطالب مرتبط
نظرات خوانندگان
فاطمه
سلام
من دوقلو با ای وی اف باردارمtshام درهفته یازدهبزرگتر از۰.۱ بودو t3وt4نرمال بودن ایا نیاز به دارو دارم یا نه

پاسخ
سلام فاطمه جان
در برخی موارد نتیجه آزمایش TSH معمولاً به شکل کمتر از 0.1 (<0.1) یا کمتر از 0.3 (<0.3) گزارش می شود (نه بیشتر از 0.1 که شما نوشته اید) که این بستگی به روش انجام آزمایش دارد و با توجه به پرکاری فیزیولوژیک تیروئید درسه ماهه اول بارداری می تواند طبیعی باشد. این حالت معمولاً گذراست و نیاز به درمان ندارد. با پزشک خود مشورت کنید و از صحت نتیجه آزمایش (بیشتر از 0.1 یا کمتر از 0.1؟) مطمئن شوید. در صورت صلاحدید ایشان، آزمایش تیروئید را در سه ماهه دوم یا سوم تکرار کنید.
منیژه
با سلام و خسته نباشید
من خانم 53 ساله هستم که در عرض چند ماه از فرق سر تا مغز سرم خیلی خالی شده و موهام خیلی کم حجم شده و جنس موهامم تغییر کرده و خشک و خشن شده و همیشه خسته و بی حوصله هستم .میخواستم بدونم ممکنه بخاطر اختلال غده تیروئید باشه و یا اختلال هورمونی؟ و اگر خیر، دلیلش میتونه چی باشه؟
نتیجه آزمایشم به شرح زیر است:
T4 : 6.7
T3: 1.1
TSH: 1.2

پاسخ
سلام منیژه جان
ریزش مو علل مختلفی ممکن است داشته باشد که بهتر است در این مورد با همکاران متخصص پوست و مو مشورت کنید. یکی از این علل، اختلالات هورمونی یا تیروئید است. هرچند تا جایی که آزمایش های شما نشان می دهد، کم کاری یا پرکاری تیروئید ندارید.
فاطمه
سلام من چند سالی هست که کم کاری تیروئید دارم و TSH ام بالای 4 بود و T4 و T3 نرمال بود که بخاطر اینکه مجرد بودم پزشکان دارو برام تجویز نمی کردند. این بار که آزمایش دادم Tsh=3.7 و Anti Tpo=289.39 شده. میخواستم بدونم بالا بودن Anti Tpo مشکلی برای بارداری و جنین داره؟
و ریزش شدید موهام میتونه به دلیل بالا بودن Anti Tpo باشه؟ یکم نگران هستم. ممنونم.

پاسخ
سلام فاطمه جان
به نظر می رسد با توجه به نتایج فوق، شما مبتلا به التهاب طول کشیده تیرویید (تیروییدیت مزمن) هستید که گاهی با علائم و یافته های بالینی آشکار مانند ریزش مو همراه است ولی در برخی موارد هم ممکن است بدون علامت باشد. به هر حال، بهتر است با یک پزشک متخصص غدد مشورت کنید. لزوم درمان بستگی به مجموعه ای از عوامل دارد که حتماً پزشک شما به این عوامل توجه خواهد کرد.
سوگل
با سلام و خسته نباشید
من ۳۵ ساله و مجرد هستم. دو سال پیش بخاطر لکه بینی بین قاعدگی که داشتم به دکتر مراجعه کردم. آزمایش خون داد و نتایج زیر را داشت
T4 : 8.1
T3 : 0.86
TSH : 2.1
Anti-TPO : 343
برام قرص سلنیوم تجویز کردند که تقریبا یک روز در میان استفاده کردم
سال گذشته آزمایش را تکرار کردم و نتایج بصورت زیر بود:
T4: 7.3
T3 : 0.9
TSH: 3.4
Anti-TPO : 138.4
ولی امسال که دوباره آزمایش دادم TSH و Anti-TPO خیلی بالا رفته

پاسخ
سلام سوگل جان
به نظر می رسد با توجه به نتایج فوق، شما مبتلا به التهاب طول کشیده تیرویید (تیروییدیت مزمن) هستید که گاهی با علائم و یافته های بالینی آشکار مانند مشکلات قاعدگی همراه است ولی در برخی موارد هم ممکن است بدون علامت باشد. به هر حال، لزوم درمان بستگی به مجموعه ای از عوامل دارد که حتماً پزشک شما به این عوامل توجه خواهد کرد.
زهرا
سلام،من ازمایشات اول بارداری رو انجام دادم tsh کم بود پیش فوق تخصص غدد رفتم گفت ماله بارداریه و نگران کننده نیست،ولی دو ماه دیگه ازمایش بدید،الان دوباره ازمایش دادم که هفته۱۳ بارداریم tsh ام نرمال شده ولیanti tpo ۱۳۰۰ شده،برای جنین مشکلی داره؟خیلی نگرانم

پاسخ
سلا زهرا جان
نظر پزشک شما صحیح است و بارداری به طور طبیعی به ویژه در ماه های اول با کاهش TSH همراه است ولی در مورد بالا رفتن Anti TPO توصیه می کنم حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
زهرا
سلام من کم کاری تیروئید دارم و حدودا 3هفته س که روزی نصف قرص میخورم آزمایش اولم 17/5 و آزمایش دومم در آزمایشگاه دیگه 4/99 بود.جدیدا رابطه بدون جلوگیری داشتم و دکترم برای 3 هفته دیگ آزمایش مجدد و انتی تی پی او نوشتن.میخواستم بدونم اگر انتی تی پی او داشته باشم برای جنین خیلی خطرناکه؟لطفا راهنمایی کنین

پاسخ
سلام زهرا جان
اغلب بیماران با تصور بهبود، درمان را رها می کنند و این درست نیست. توصیه می کنم حتماً زیر نظر پزشک متخصص غدد باشید و دست کم هر 6 ماه یک بار وضعیت تیروئید خود را کنترل کنید. نتیجه آزمایش های جدید خود را به بنده اطلاع دهید. در خانم هایی که قصد بارداری دارند یا به ویژه در هفته ها و ماه های اول بارداری، عملکرد تیروئید باید با دقت بیشتر و فواصل کمتر (دفعات بیشتر) پیگیری شود.
گلي
سلام من هفته ٢٩ بارداري هستم
قبل بارداري آزمايشات كامل دادم anti tpo بالا بود اما دكتر غدد گفت چون هورمون هاي ديگه تيروييد نرمال هستند احتياج به دارو نداره و ميتونم باردار بشم اما در طول بارداري تحت نظر باشم
الان در آخرين آزمايشم
anti tpo 59,3
T3- 27,3
Tsh-2.91
هستش سوالم اينكه آيا خداي نكرده براي جنين مشكل ساز نيست من شنيدم باعث كم هوشي ميشه درسته؟

پاسخ
سلام گلی جان
به محدوده نرمال بستگی دارد. به نظر می رسد نتیجه anti tpo شما در محدوده بالایی نرمال است. بنده هم با نظر پزشک شما موافقم و حتماً در طول بارداری تحت نظر ایشان باشید.
مریم
سلام
ممنون از وقتی که میذارید
من از پاییز 96 تا الان 3 بار آزمایش تیرویید دادم که TSH ام به ترتیب 4.3 / 2.1 / 2.77 اعلام شد. t4 در آخرین آزمایش 8.3 بود. tpo هم در آخرین آزمایش 690 بود. پزشک زنانم میگه برای بارداری مشکلی ندارم ولی طبق تحقیقاتم با این tpo اگه TSH بالای 2.5 باشه، ممکنه سقط جنین داشته باشم.
من تا به حال باردار نشدم و 35 سالمه. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین.

پاسخ
سلام مریم جان
طبیعی بودن نتایج آزمایش دلیل بر طبیعی بودن تیروئید شما نیست و با توجه به بالا بودن anti tpo و احتمال کم کاری تیروئید، به ویژه اگر مایل باشید که باردار شوید، به نظر می رسد درمان لازم است.
Mehri
سلام ممنون میشم پاسخ من رو هم بدین خیلی نگرانم من ۲۷ سالمه از از ۹سالگی تا ۲۱سالگی لووتیروکسین مصرف کردم متاسفانه پزشکم اطلاعاتی از بیماری بهمون نمیداد وخیلی سریع دارو رو تجویز میکرد و خوشامد میگفت ولی یکبار اگراشتباه نکنم گفت گواتر ساده دارم.بمدت ۱۲سال قرص مصرف کردم و وقتی دوباره برای چکاپ ازمایش دادم هورمونام درحد نرمال بود و پیش پزشکی غیر از پزشک سابقم رفتم و ایشون گفتن نیازی به مصرف دارو نداری ولی باتوجه به ذهنیتی که نسبت به مصرف لووتیروکسین داشتم اینکه یا مادام العمر باید مصرف شه یا باقطعش بیماری برمیگرده برای همین هرشش ماه بازم ازمایش دادم و چندین پزشک گفتن هورمونات منظمه و دارو نمیخوای باتوجه به اینکه خستگی مفرط و سردی اندامهای تحتانی رو دارم حتی تا هیپوفیز رو بررسی کردم ولی متخصصین غدد میگفتن نرمال هست همه چی تا اینکه برای بارداری اقدام کردم بازم tsh و t4 و t3 من نرمال بود فقط برای اولین بار انتی بادی anti tpo ab رو هم توو ازمایشاتم داشتم که طی این سالها هیچوقت این گزینه رو ازمایش نداده بودم که بشرح زیر شد:
anti tpo ab 78.4(37_60)

tsh 1.7(.55_4.7)

T4 9.2(3.2_12.6)
با این اوصاف پزشک زنان گفتن پیش متخصص غدد برم .من به پزشک قدیمیم مراجعه کردم ایشون تجویز روزی یک عدد لووتیروکسین رو داشتن ولی با توجه به نرمال بودنه tsh ام من ترسیدم این قرص منو بسمت پرکاری ببره برای همین نیاز به کمک دارم و میخوام سریعا باردار بشم نمیدونم این تجویز درست بوده یا نه ؟؟ امکان داره علت anti tpo بالای من بدلیل بیماری خودایمنی باشه و نه کم کاری؟ خیلی به راهنماییتون احتیاج دارم درضمن d3 من ۴۴ هستش شنیدم این عامل هم بی تاثیر نیست

پاسخ
سلام دوست عزیز
طبیعی بودن نتایج آزمایش دلیل بر طبیعی بودن تیروئید شما نیست و با توجه به بالا بودن anti tpo و احتمال کم کاری تیروئید، به ویژه اگر مایل باشید که باردار شوید، به نظر می رسد درمان لازم است.
Mehri
سلام ممنون میشم پاسخ من رو هم بدین خیلی نگرانم من ۲۷ سالمه از از ۹سالگی تا ۲۱سالگی لووتیروکسین مصرف کردم متاسفانه پزشکم اطلاعاتی از بیماری بهمون نمیداد وخیلی سریع دارو رو تجویز میکرد و خوشامد میگفت ولی یکبار اگراشتباه نکنم گفت گواتر ساده دارم.بمدت ۱۲سال قرص مصرف کردم و وقتی دوباره برای چکاپ ازمایش دادم هورمونام درحد نرمال بود و پیش پزشکی غیر از پزشک سابقم رفتم و ایشون گفتن نیازی به مصرف دارو نداری ولی باتوجه به ذهنیتی که نسبت به مصرف لووتیروکسین داشتم اینکه یا مادام العمر باید مصرف شه یا باقطعش بیماری برمیگرده برای همین هرشش ماه بازم ازمایش دادم و چندین پزشک گفتن هورمونات منظمه و دارو نمیخوای باتوجه به اینکه خستگی مفرط و سردی اندامهای تحتانی رو دارم حتی تا هیپوفیز رو بررسی کردم ولی متخصصین غدد میگفتن نرمال هست همه چی تا اینکه برای بارداری اقدام کردم بازم tsh و t4 و t3 من نرمال بود فقط برای اولین بار انتی بادی anti tpo ab رو هم توو ازمایشاتم داشتم که طی این سالها هیچوقت این گزینه رو ازمایش نداده بودم که بشرح زیر شد:
anti tpo ab 78.4(37_60)

tsh 1.7(.55_4.7)

T4 9.2(3.2_12.6)
با این اوصاف پزشک زنان گفتن پیش متخصص غدد برم .من به پزشک قدیمیم مراجعه کردم ایشون تجویز روزی یک عدد لووتیروکسین رو داشتن ولی با توجه به نرمال بودنه tsh ام من ترسیدم این قرص منو بسمت پرکاری ببره برای همین نیاز به کمک دارم و میخوام سریعا باردار بشم نمیدونم این تجویز درست بوده یا نه ؟؟ امکان داره علت anti tpo بالای من بدلیل بیماری خودایمنی باشه و نه کم کاری؟ خیلی به راهنماییتون احتیاج دارم درضمن d3 من ۴۴ هستش شنیدم این عامل هم بی تاثیر نیست
زهرا
باسلام و تشکر از شما
من هفته ۱۳ بارداری دوقلو هستم. متاسفانه قبل از بارداری و اوایل بارداری آزمایش خون ندادم و درگیر غربالگری سه ماه اول بودم ولی تو همین هفته انجام دادم ولی عدد Anti TPO=85 و عدد TSH=1.8 در آزمایش مشخص گردید. با توجه به اینکه شنیدم تو سه ماهه اول جنین از تیرویید مادر استفاده میکند میخواستم بدونم که آیا احتمال اینکه جنین دچار مشکل ذهنی شده هست؟ چطور میشه از سلامت جنین مطمئن شد؟ برای ادامه بارداری نیاز به دارو دارم یا نه؟

پاسخ
سلام زهرا جان
TSH شما در محدوده طبیعی است ولی Anti TPO کمی بالا است. این نشان می دهد تیروئید شما ملتهب است ولی خوشبختانه شدت آن به حدی نیست که باعث کم کاری تیروئید شود. با این حال، در برخی مقالات نشان داده شده که درمان در این موارد می تواند باعث کاهش التهاب و جلوگیری از پیشرفت بیماری و جلوگیری از کم کار شدن تیروئید شود. بنابراین به شما اکیداً توصیه می کنم به یک پزشک متخصص غدد مراجعه کنید.
پگاه
سلام. من آزمایش غربالگری سه ماهه ی اول رو دادم. و anti tpo ۶.۱۴ زده. نمیدونم بالاست یا نه؟؟ تا برم پیش دکتر ۳ روز دیگه میشه. نگرانم. میشه راهنماییم کنید

پاسخ
سلام پگاه جان
البته محدوده مرجع یا نرمال آزمایش ممکن است در آزمایشگاه های مختلف کمی متفاوت باشد ولی معمولاً Thyroid peroxidase antibody (TPOAb) یا آنتی-تی-پی-اُ در افراد سالم کمتر از 35 است. یعنی نتایجی که کمتر از 35 باشد نرمال است.
اسدی
سلام من اول بارداریم tshم سه و خورده ای بود که ماه هفت شد هشت و خورده ای...قرص رو شروع کردم یک ماه بعد تست دادم tshم شد سه ولی انتیtpo ام سیصدو خورده ای است...مشکل چیه...کمی نگرانم!

پاسخ
سلام دوست عزیز
شما دچار تیروئیدیت (التهاب تیروئید) شده اید که باعث کم کاری تیروئید شده است. اگر مصرف داروهایتان را به طور مرتب و تحت نظر پزشک ادامه دهید، جای نگرانی نیست.
مونا
سلام و خسته نباشید
در هفته 6 بارداری آزمایش T4 من 5.4 بود که نسبت به رنج طبیعی آزمایشگاه 0.1 کم بود.TSH من 3.2 بود که رنج طبیعی آزمایشگاه اونو طبیعی می دونست و آنتی تی پی او هم 17 بود.دکترم ظاهرن اونها رو طبیعی دونست و منو به متخصص غدد ارجاع نداد.الان که تو اینترنت سرچ کردم ظاهرن میزان تی اس اچ من بالا بوده و گفتن که خیلی خطرناکه با توجه به اینکه الان در هفته 28 بارداری هستم آیا مقادیر هرمونهای ذکر شده در هفته 6 میتونسته باعث عقب ماندگی ذهنی جنین من بشه.خیلی نگرانم لطفا پاسخ بدید.باسپاس

پاسخ
سلام مونا جان
انجمن تیروئید آمریکا در سال 2017 اعلام کرد محدوده مرجع (نرمال) آزمایش TSH در اوایل بارداری (به ویژه سه ماهه اول) بهتر است 4 و یا از 4 پایین تر باشد. در ایران هم به اتفاق محدوده بین 0.2 تا 3.9 را برای سه ماهه اول و 0.3 تا 4.1 برای سه ماهه دوم و سوم بارداری نرمال تلقی می کنند. بنابراین آزمایش شما مشکلی نداشته است. توصیه می کنم به منابع غیرمعتبر اعتماد نکنید. اگر همچنان نگران هستید توصیه دیگرم این است که با یک پزشک متخصص غدد مشورت کنید.
معصومه
باسلام من درهفته پنجم بارداری هستم قبل از بارداری آزمایش دادم نرمال بود تیروئیدم اما الان TSH.ECLبرام شده 0.077
FT4 هم 1.4
یعنی من پرکاری تیرویید گرفتم باید چیکار کنم ...خیلی بده این موضوع روی جنینم تأثیر بدی میزاره؟

پاسخ
سلام معصومه جان
پرکاری تیروئید در زنان حامله کاملاً طبیعی است. نگران نباشید.
آمنه
با سلام. حدودا شش ماه گذشته در هفته 26 به علت پره اکلامسی زایمان زودرس داشتم. حدودا سه ماه بعد از زایمان tsh:10 که با مراجعه به پزشک و تشخیص کم کاری تیروئید قرص لووتیروکسن استفاده کردم به مدت 2ماه ،آزمایش فعلی بنده به اینصورت است
(T3:1.8 (0.8-2
(T4:8.91 (5.1-14.1
(TSH:1.88 (0.2-4.2
(Ferritin:46.31 (13-150
FSH:10.55
(Anti-TPO:194.1(5-34
با توجه به اینکه مجددا برای بارداری میخواهیم اقدام کنیم لطفا راهنمایی بفرماییید جواب آزمایش چه مشکلی را نشان میدهد ANTI TPO را چگونه باید کنترل نمایم.با تشکر فراوان

پاسخ
سلام آمنه جان
آنتی بادی Anti-TPO نشان می دهد افزایش TSH به دلیل التهاب تیروئید بوده است. درمان اصلی این حالت همان دارویی است که پزشک برای شما تجویز کرده است و باید به صورت دوره ای زیر نظر پزشک این آزمایش ها تکرار شود. با توجه به نرمال شدن TSH اگر بارداری از سایر جهات بلامانع باشد صرفاً از نظر کم کاری تیروئید به نظر نمی رسد مشکلی برای بارداری وجود داشته باشد.
سحر
با سلام
مدت 1.5 ساله دچار کم کاری تیروویدم و هفته ای اط شنبه تا چهارشنبه قرص مصرف میکنم.اووتیروکسین
حال که اقدام به بارداری میخواهم بکنم tsh=3.45 ,t4=9.53 هست. anti tpo=50 .دکترم گفته برای بارداری باید tsh پایین تر بیاد ..زیر 2.5 بشه.خوب بالطبع حتما دوز دارومو باید قبل بارداری بیشتر کنم. و یک سوال دیگه این anti tpo هست که نگرانم کرده.چرا که میگن باغث سقط و کم هوشی بچه مبیشه.با اینکه تیروروییدم کنترل داره میشهوچرا این tpo بالاس.چه کنم

پاسخ
سلام سحر جان
نگرانی شما قابل درک است ولی همان طور که پزشک محترم شما گفته، باید داروی بیشتری مصرف کنید. در دوران بارداری، فعالیت تیرویید مادر به طور طبیعی افزایش می یابد تا پاسخگوی افزایش نیاز مادر و جنین باشد. با توجه به کم کاری تیرویید شما، این کمبود را باید با افزایش مقدار دارو جبران کنید. از بابت anti tpo نیز در صورت پایین نگاه داشتن tsh، و کنترل مکرر در طول دوران بارداری، جای نگرانی نیست. امیدوارم بارداری و زایمان موفقی داشته باشید و با خبر تولد نوزاد سالم خود، همه ما را خوشحال کنید.
الميرا
با سلام تو رو خدا بهم كمك كنيد من در هفته ١٤و ٤ روز هستم از مجردي كم كارى تيروئيد داشتم و ليووتيروكسين مصرف ميكردم ناخواسته باردار شدم حالا در هفته ١٣ ازمايش دادم در حين مصرف داروtsh7.6 و anti tpo antibody >1000.0ايا احتمال سقط دارم ؟ ايا با دارو فرصت درمان دارم ؟ يا جنينم اسيب ديده؟

پاسخ
سلام المیرا جان
همان طور که در متن فوق گفته شده یشترین وابستگی جنین به هورمون تیروئید مادر در سه ماهه اول بارداری است. در این مدت هورمون تیروئید مادر از جفت عبور می کند و به جنین می رسد. از حدود هفته ی 12 تیروئید جنین شروع به کار می کند. در مادرانی که سابقه کم کاری تیروئید دارند باید به این موضوع بیشتر توجه شود چون احتمال تشدید آن در طول بارداری وجود دارد. توصیه بنده این است که به طور منظم تا انتهای بارداری و زایمان تحت نظر پزشک باشید و در این فاصله وضعیت تیروئید شما باید به طور مرتب کنترل شود.
راضیه
سلام
ممنون می شم پاسخ من رو هم بدید
بارداری سوم من هست.
در هفته 8 بارداریtsh_irma 0.3 & thyroxin_t4 :14 بوده است.
تا الان داروی خاصی مصرف نکردم...

الان مشکلی دارم ؟
ممنونم

پاسخ
سلام راضیه جان
تیروئید به طور فیزیولوژیک در دوران بارداری پرکار می شود. تولید هورمون های تیروئید (T3 و T4) تا 50% افزایش می یابد و به همین دلیل هورمون محرکه (TSH) پایین می آید. تفسیر نتایج تست های تیروئید حتماً باید در کنار علائم بالینی انجام شود و بر اهمیت معاینه و شرح حال در دوران بارداری بیش از پیش باید تأکید شود. بنابراین توصیه اصلی بنده این است که حتماً با پزشک خود مشورت کنید. محدوده مرجع تست های تیروئید نیز مانند همه آزمایش های دیگر، باید توسط آزمایشگا مربوطه تعیین شود.
اما به طور کلی محدوده مرجع TSH در سه ماهه اول بارداری 0.1-2.5، در سه ماهه دوم 0.2-3.0 و در سه ماهه سوم 0.3-3.0 گزارش شده است. بنابراین به نظر می رسد مشکلی ندارید اما حتماً با پزشک خود نیز مشورت کنید.
منیژه
با سلام
تو هفته7 بارداری، tsh من 4 بود..
بدون هیچ قرصی، تو هفته 12 شد 3.2
و تو هفته 16 شد 1.85 (تو این هفته آزمایش آنتی tpo هم دادم که نتیجش شد 40. البتهتو جواب آزمایش نوشته کمتر از 50 منفی و بیشتر از 50 مثبت)
مشکلی وجود داره؟

پاسخ
سلام منیژه جان
آزمایش تی اس اچ شما در محدوده مرجع است. نوسانات تست های تیروئیدی به طور طبیعی وجود دارد و جای نگرانی نیست. البته علایم بالینی هم مهم است اما در فرد سالم با تست های تیروئیدی نرمال، انجام آزمایش تی پی او به نظر بنده لازم نبوده اما احتمالاً به دلیل نگرانی شما درخواست شده است.